(9) 

Garanti - Bakiye vs. Kullanılabilir Bakiye

loveinaflipbook #494647 
selamlar,

internet bankacılığına girdim az önce. hesapta belli bir miktar var. bunu bakiye olarak vermiş. ama bir de yanında kullanılabilir bakiye şeklinde ayrı bir mebla vermiş, ki bakiyeden yüksek, öyle 200-300TL de değil hani. anlamadım.

bu kullanılabilir bakiye ne işe yarar bilen var mı?

not: hesabım elma, altın vs değil. normal, düz, bildiğiniz hımbıl maaş hesabı.
(1) 

CMS arıyorum. en basitinden, kendi designım üzerine kurulabilecek.

loveinaflipbook #494497 
selamlar,

html, css ile design ettiğim sayfaların sadece içeriklerini yönetmek için bir cms kullanmak istiyorum.

surrealcms.com

bu çok hoşuma gitti ama kendileri host ediyor anladığım kadarıyla. benim host edebileceğim tipte bir şey var mı bildiğiniz? wordpress, drupal falan önermeyiniz lütfen, onları kendi dizaynlarıma uydurmak sıfırdan kodlamaktan zor oluyor. çok basit bir şey arıyorum, müşteri (diyeyim) tarafında mümkün olduğunca anlaşılır ve basit, designer tarafında da esnek...
(4) 

Laptop standı

loveinaflipbook #493347 
selamlar,

şu resimdeki laptop standının resmini logitech'in sitesinde gördüm. ürünler hakkında genel bilgi verirken koymuşlar:
www.logitech.com

ama ürünler arasında bulamadım bunu. tam da aradığım şey halbuki. istiyorum ki laptop biraz yükselsin yanında kullandığım monitörün seviyesine gelsin, hatta böylece kapladığı alan da biraz azalsın...

bu ürünün aynısı olmasa bile tarif ettiğim tipte kaliteli bir ürün nerede bulabilirim sizce? teknoloji marketleri tavaf etme havamda değilim bugün pek. nokta atışı yapmak güzel olabilir.

şimdiden teşekkürler.
(1) 

Amerika'dan kum / çakıl taşı getirtmek

loveinaflipbook #493243 
selamlar,

diyelim ki tee Amerika'dan kum ya da çakıl taşı ya da deniz kabuğu falan getirtmeye kalktım. güzelce poşetlettim, kolilettim, kargoyla yollattım. atıyorum, domates kasası büyüklüğünde bir koli gelse. gümrükte takılır mı? takılırsa ticari ürün muamelesi görür mü? benden bir açıklama istenir mi? ülkeye sokmak zor ve masraflı mı olur yani?

edit: vergilendirme yine ücret üzerinden mi olur ki acaba? yoksa ticari olaylar işin içine girince daha da artar mı?
(2) 

TTnet ADSL hızım yerlerde

loveinaflipbook #492394 
selamlar,

yeni taşındığımız eve adsl nakil yaptırdık. Netlimitsiz paketi kullanıyorum, eski evde son geçirdiğimiz 2-3 ayda hız olarak 12mbit görüyordum sürekli modem arayüzünden, tabii teorik olarak olabilir ama hız çok bariz belli ediyordu kendini.

ancak, yeni taşındığımız evdeki durum feci... aşağıda gördüğünüzü direkt modem arayüzünden kopyaladım. anlayacağınız üzere 1mbiti bile göremiyorum. TTnet'i aradım ve durumu bildirdim. bana dedikleri şey zaten sizin paketiniz 8mbit'e kadar bir hız vaadediyor, bu konuda bir şey yapamayız...

Internet Bağlantısı: Bağlantı var
ADSL Bağlantısı: Bağlantı var
ADSL Hızı: 508 / 1020 kbps

hakkaten yapılacak bir şey yok mu? öteki evde 12mbit görürken burda 1020kbit görmek çıldırtıyor beni cidden. bir de adil kullanım kotasını aşınca artık hız 3mbite düşüyor deniyordu ya, o zaman nolacak kimbilir...

başına böyle bir şey gelen var mı daha önce? bir öneri bekliyorum ne yapayım, nasıl uğraşayım?
(4) 

Beyin Egzersizi yapmak istiyorum ağalar!!

loveinaflipbook #491999 
artık kafama koydum, böyle gitmeyecek; bu beynimi çalıştırmak istiyorum. oyunlarla, sorularla, bulmacalarla, problemlerle ya da neler varsa onlarla.

sabahtan beri araştırıyorum. www.lumosity.com'u buldum kayda değer, sonra dahinnotha sağolsun www.cognifit.com'i keşfettim. ama hepsi paralı üyelikle çalışıyor.

hani bilgi bedavaydı? hani beyin bedavaydı??

istiyorum arkadaş, şu beyin orda durduğu gibi durmasın istiyorum! %5 de neymiş, %10 olsun, %15 olsun istiyorum. hadi %5 kalacaksa da etkili şekilde kullanayım en azından.

pc programı olur, mac programı olur, android programı olur, iphone programı olur. ya da online tool olacaksa da ücretsiz olsun isterim, olmayacaksa da cüzi olsun isterim.

şu bilgi çağında bilgiyi esirgeyenler de ayrıca kahrolsunlar isterim...
(3) 

www.lumosity.com benzeri ücretsiz site

loveinaflipbook #491817 
selamlar,

kendimde gördüğüm birtakım eksiklerim var, yeni tanıştığım insanların isimlerini hemen hafızaya alamamak, tam konsantre olamamak gibi.

bu siteyi buldum, çok da güzel bir yere benziyor. sözlük yorumlarında her zaman süper şeyler yazmasa da aklıma yattı. ancak gelin görün ki ücretli bir site kendisi. bir bakınayım dedim benzer şekilde kendimi geliştirebilmem için başka beleş ya da daha uygun fiyatlı siteler biliyor musunuz diye. size bir danışayım istedim.

gözüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

teşekkürler.
(5) 

Wolf Urine ???

loveinaflipbook #488848 
bu nedir lan?! nasıl reklam bu? nasıl ürün bu? trolleme mi yapıyolar?
(3) 

€ ne olur yakın gelecekte?

loveinaflipbook #488725 
yükselme eğilimi var mı sizce? sıkı takipçilarinden yorum beklemekteyim. teşks.
(1) 

Türkiye'ye girmiş Amerikan şirketleri hangileri?

loveinaflipbook #488176 
bunun bir listesi falan var mıdır bir yerlerde? yoksa da bildikleriniz neler?
(3) 

Köpek Bariyeri arıyorum

loveinaflipbook #487132 
aslında buldum da, ama ahşap ve ahşap olduğu için haliyle pahalı. bunların plastik/pvc olanlarından görmüştüm ama isternette aradığımda bulamadım bir türlü.

benim bulduğum şu:
www.hepsiburada.com

bu plastik/pvc olanından gören var mı istanbul'da?
(4) 

süresi dolmamış Kasko'da iade almak

loveinaflipbook #486547 
mümkün mü? yani mesela bir aracı kasko yaptırıp parasını peşin ödemiş olduktan sonra. 1 sene tamamlanmadan aracı satsak, kaskodan herhangi bir şekilde belli bir kısmı iade alabiliyor muyuz?
(8) 

Kulağım pıtlıyor

loveinaflipbook #483414 
selamlar,

birkaç gündür sol kulağımda bir his var. nasıl başladı farkedemedim. arada esnediğimde ya da kulağıma doğru içeriden hava üflediğimde pıtlıyor. hani sanki bazen bir tenekeyi parmağınızla ittirip parmağınızı çektiğinizde bir pıtlama yapar ya, onun gibi işte. çok rahatsız edici gelmemişti ilk başlarda, bir de zaten hemen geçer diye üstüne düşmedim.

benzer bir durum yaşayan var mı? neden olmuş olabilir? doktora da gideceğim ama şimdilik maalesef vaktim yok :\
(4) 

Facebook hesabı ile login olunan uygulamalar

loveinaflipbook #481245 
ne kadar güvenli sizce? bunun bir güvenlik garantisi falan var mı facebook tarafında? öyle abuk subuk uygulamalar değil denediklerimin hiçbiri de. hepsi dünya çapında isim yapmış uygulamalar. ama ne bileyim kıllanıyorum yine de.

illa örnek isteye varsa spotify ve stereomood falan diyebilirim.
(1) 

Ev Sahibi vol.02

loveinaflipbook #481222 
selamlar,

önceki duyurumun üzerine (git: 476922) neler neler oldu daha... detaya girip ddaha da sinirlenmeyeceğim ancak bu ev sahibine karşı haklarımı öğrenmek istiyorum. misal, adam kira kontratının fotokopisini vermiş bize, aslı yok (üstünde oynama yaptığı). evdeki hiçbir masrafı karşılamayı kabul etmiyor (mutfak dolabının rutubetten/ya da su baskınından - her neyse artık... kabaran tabanının değiştirilmesi gibi).

beğenemezseniz gidin'e bağlamaya başladı son tahlilde, bu adama karşı haklarımızı özetle ve/veya detaylı olarak nereden öğrenebilirim? yoksa elimden kaza çıkacak...

şimdiden teşekkürler
(2) 

Duyuru'da bir şeyler değişmiş sanki ama çözemedim...

loveinaflipbook #480251 
siz de bir farklılık sezdiniz mi? belki de yoktur gerçi ama, çözemedim...
(6) 

Linkedin - Tanıyor olabileceğiniz kişiler

loveinaflipbook #480210 
selamlar,

bu Linkedin nasıl buluyor bu kişileri? alakasız 9 yaşımdayken mahalle arkadaşımı falan öneriyor bana. ne mail adresimi bilir ne başka bir şeyimi...

beni ismen mi aratıyorlar da bende de gözüküyor? ben public olarak kendimi gizlemiştim ama üyeler aratınca görebiliyorlar mı benim profilimi??
(1) 

Logitech Unifying cihazlar

loveinaflipbook #477553 
selamlar,

şimdi diyelim ki elimde bir adet unifying mouse (ya da klavye)var ve iki adet de unifying alıcı...

şimdi ben bu alıcıları iki farklı bilgisayara bağlasam, tek klavye ile iki bilgisayarda aynı anda kullanabilir miyim?? deneyen var mı böyle bir şeyi?
(4) 

Honda Fren Balata takımı

loveinaflipbook #477297 
evet arkadaşlar,

honda fren balata takımı sizce ne kadara mal olur? yetkili servis işçilikle beraber 450TL fiyat çekti. zaten X0.000 km bakımı da geldi ve hala 1 sene garantisi de var aracın devam eden. yakmak istemiyorum ama bu gidişle yakıcam. 1000 küsür TL masraf çıkaracak gibi gözüküyor yetkili servis.

tam da ev taşıdığım, masrafa gömüldüğüm dönemde kanser de geliyor sanırsam yavaştan...
(4) 

Ev Sahibi!!!

loveinaflipbook #476922 
selamlar,

bu ayın 10'unda yeni bir eve taşınmak üzere kira sözleşmesine imza attık. kira ödeme günü olarak da 15'i belirledik (emlakçı da "15'i yazın tabii canım" dedi zaten). ben imzalarken ev sahibi yoktu, onunla muhattap olmadık. o imzayı arkadan atacaktı emlakçıya uğrayıp.

bugün eşim kira sözleşmesini emlakçıdan aldı, elektrik, su vb. abonelik işlerine girişti. sonra farketmiş ki, ev sahibi kira ödeme gününü ayın 10'u olarak karalayıp değiştirmiş.

adam zaten uyuz olduğunu belli etmişti ilk telefon konuşmasından. evde kırık dökük klozet sifonunu değiştirin dedik diye, yok efendim ne gerek varmışa getirdi olayı. depozito ödemesini 4-5 saat -bir EFT problemi nedeniyle- geciktirdik diye 20 kere aramış emlakçıyı. allahtan benim telefonum yoktu herifte...

bugün ayın 13'ü olmasına rağmen daha eve adımımızı atmadık, bir tek boya yapıldı, o kadar. ki bir önceki kiracıların vitrini hala evin içinde duruyor, almamışlar. sadece doğalgaz açılmış, her taraf çok yoğun diye daha elektrik, su, telefon vs bile hallolamamış bugün içinde...

bu herife ne yapmalı? vallahi sinirden elimi ayağımı kemiriyorum, emlakçıyı araya sokacağım, kendim konuşursam ağır kavga çıkacak.
(2) 

Konsantrasyon arttırıcı/koruyucu ilaçlar

loveinaflipbook #476866 
selamlar,

işyerinde bazı sıkıntılar yaşıyorum konsantrasyon ile alakalı olaranktan...

önceden ritalin denedim hiçbir halta yaramamıştı. bir tane daha ilaç kullanmıştım, doktorun dediğine göre narkolapsi hastlarına falan da veriliyormuş. ilk kullandığımda mükemmel etki etti, zirveye çıkmıştım, ama sonraki kullanımlarda direkt düşüş olmuştu, nedenini çözemedim. küçük, yuvarlak, mavi bir haptı diye hatırlıyorum. ismi aklımda kalmamış ama zamanında pahalı bir şeydi.

bir de concertayı çok övmüşlerdi bana zamanında ama onu hiç alamamıştım ve zaten sanırsam o da çok pahalı olduğundandı...

bu türevde, konsantrasyonumu korumamı sağlayabilecek ilaçlar arıyorum. reçete ile satılmazsa (ki mümkün mü bilmiyorum) çok daha güzel olur...

bilen, kullanan, memnun olan, tavsiye eden??
(1) 

HGS'deki saçmalık...

loveinaflipbook #476755 
şimdi bu HGS için en az 60TL yatırılacak diyorlar, ama sonradan önce 45TL'nin altına düşerse uyarı mesajı geliyormuş, 30TL'nin altına düşerse de kart iptal ediliyormuş.

bu nasıl bir salaklıktır arkadaş? kafadan 30 liramızı yakacak mıyız yani? 60 yatırdıktan sonra zaten 45'e düşmesi ne kadar zaman alır ki? sonra bir de 30'a gelmeden bir 60 daha yükleyeceğiz, olacak 90...

o para orada hapsolacak yani, ben bu şekilde anladım, öyle mi hakkaten?

ekonomi.milliyet.com.tr
(3) 

Bankacılara bir soru...

loveinaflipbook #476702 
selamlar,

şimdi hani bu milli piyangodan, sayısaldan ikramiye kazananlar oluyor ya. hep duyuyoruz uluorta; "banka, parasını oraya yatırdı diye adama ev almış, araba almış (bazen hem ev, hem araba)" vs vs gibisinden şeyleri.

bunun gerçeklik payı nedir? aslı astarı var mı? bir de oluyorsa nasıl yapıyorlar? yani bu kadar mı büyük karlar ediliyor o paranın sadece yatmasıyla bile? şart sunuyorlar mı peki bir de? atıyorum parana 5-10 yıl el süremezsin falan gibisinden.

ilk bu muhabbetleri duyduğumdan bu yana hep merak ettiğimi farkettim. gerçekten bilen, emin olan biri çıkar belki...
(8) 

Excel - Farklı siparişlerdeki Farklı kalemleri saymak

loveinaflipbook #473319 
selamlar,

şimdi ekteki gibi bir tablo var diyelim elimizde. bu tablodaki her siparişteki ürünlerin sayılarını ayrı ayrı almak istiyorum.

yani:
sipariş A'da 3 ayrı ürün tipi var, B'de 2, C'de 2, D'de 4...
toplamda sipariş bazında farklı ürünler olarak 3+2+2+4=11 oluyor.

elimdeki hayvani listede bunu kolay olarak nasıl yapabilirim? her siparişi ayrı ayrı filtreleyip tek tek saymam imkansız...
(2) 

C# ile küçük bir program

loveinaflipbook #472843 
selamlar,

yapmak istediğim şey şu:
birkaç cihaz var şirket networkunde. arada trobleshooting yapmam gerekiyor.

bir pencere olsa, bu cihazlar bu pencerede listelense tablo olarak. ben cihaz isimlerinin yanlarındaki bir düğmeye bassam ve bu sırada program bu cihaza ping atsa...

pinge cevap geliyorsa yeşil ışık çıksa, gelmiyorsa kırmızı ışık.
ya da düğme aynı zmanda ışık olsa, düğmeye basılı değilken gri olsa, bastıktan sonra duruma göre yeşil ya da kırmızı...

bir de bu cihazların listesi kolay güncellenebilir olsa süper olur. belki bir dış dosyadan alsa da olur cihaz ismini, IP adresini falan. txt bile olsa olur...

kolay mıdır hiç C# bilmeyen birisi için böyle bir program yapmak?
(1) 

Etik Hacker Türkiye'de ya da Yurtduşunda rahat iş bulabilir mi?

loveinaflipbook #471091 
bu CEH dediğimiz Certified Ethical Hacker kişilerinin Türkiye'de veya Yurtdışında rahat rahat iş bulma şansı nedir? rağbet var mı bu olaya?

önceden MCSE ve CCNA eğitimlerim var ve acaba üstüne bunu da çıksam mı diyorum...
(1) 

Türkiye'de Pandora dinleyebilmek!

loveinaflipbook #470106 
selamlar,

bu pandora'yı 3-5 sene önce falan ben dinleyebiliyordum sorunsuz. ama hangi program vardı, nasıl yapıyordum unutmuşum gitmiş. tor kullanıyordum sanki, ama şimdi açılmıyor anlamadım. internette de çoğu alakasız olan şeyler yazıyor hep, bedava proxyler de işe yaramıyor.

nasıl yaparım da dinlerim şu pandora'yı? özlemişim vallah...


edit1: mümkünse beleş bir yöntem arıyorum.
edit2: Tor ile olmamasının sebebi, Tor Browser'a Flash plugin kurulamamasıymış, şimdi hatırladım. bu sorunu gidersem de olur aslında...
(12) 

17 yaşındaki emo erkek çocuğuna ne hediye alalım?

loveinaflipbook #461466 
bayram münasebetiyle çook uzun zamandır görüşmediğimiz bir akrabanın yanına gidiyoruz. 17 yaşında bir bebeleri var, emo olduğunu sezdim sağ gözünün önüne düşen tutam tutam saçlarından. grubuyla gitar çalarken de resmi var facebookta.

şimdi bu çocuğa jilet veya mendil dışında ne hediye alınır dersiniz? bütçeyi çok zorlamak istemiyoruz ama çok ucuza kaçmak da olmaz.

tavsiyelerinizi beklemekteyim.

not: jilet ve mendil şakaydı, alınan olmasın...
(1) 

Menenjit ve Sarı Humma aşılarının geçerliliği ne kadardır?

loveinaflipbook #461426 
yani bir kez olunduktan sonra bir sonrakini ne zaman olmamız gerekir?
(3) 

Windows 7 gadget'ları

loveinaflipbook #460419 
hangi dilde yazılıyor? bunları kolay şekilde oluşturabileceğim bir framework gibi bişey var mı? birkaç fazla komplike olmayan gadget yapmak istiyorum günlük kullanımım için...
(5) 

PC performansımı belirleyiniz plz...

loveinaflipbook #460282 
selamlar,

şimdi ahali, sorumun esas nedeni yeni nesil core i işlemcili bir bilgisayarı iş dışında hiç kullanmamış olmam, dolayısı ile performans sınırlarını office outlook kullanarak tahmin edememem...

kenmdime bir bilgisayar alacağımdır. kullanım amacım özetle müzik editleme ve kayıt, az biraz photoshop ve/veya premiere (belki biraz da after effects). pek az da oyun (tarz olarak en zorlayabilecek tür heralde FPS olacaktır, FPS dışında da pek PC'de oyun oynamam diye düşünüyorum zaten... boishock infinite'i bekliyorum şimdilik sadece :) )

alayım ve alet ölene kadar kullanayım istiyorum en az bi 2-3 yıl gitsin yani (genelde elime aldığım elektronik aletler garantisinin bittiği gün civarı ölüyor da...)

sorum; bir i5 işlemci bu ihtiyaçlarımı görür mü? i7'ye çıkıp bütçeyi arttırmaya gerek var mı? intel HD ekran kartı çok mu süründürür? şöyle ayrı hafızası olan bir gpu illa şart mı?

yani bütçemi korumaya çalışıyorum ve aslında biraz da ince bişey almaya çalışıyorum, fiyat ordan zaten artacak gibi sanki, baktığım markalar da azcık tuzlu zaten... ama orta yolu bulucam derken de sonra pişman olmak da istemiyorum.


edit: belirli bir bütçem yok, ama fiyat/performans konusunda en avantajlı bir model almayı düşünüyorum. ama bütçe yok dedim diye de öyle 3-4bin vermem yani, yazık günah...
(1) 

Altını tanımak

loveinaflipbook #459679 
elimde uzun zaman önce hediye gelmiş bir altın var. çeyrek değil onu biliyorum. ama boyut olarak yarım mı yoksa tam mı onu bilemedim. karşılaştırmalı olarak nasıl anlayabilirm ne olduğunu? bir ölçüsü var mı? ya da bozuk para eşdeğeri falan var mı boyutlarının?
(2) 

Monitörüm öldü mü?

loveinaflipbook #459674 
günaydın,

dün gece bilgisayarını açık bırakmıştım monitörü kapatıp. 1-2 saat sonra tekrar başına geldim, monitörü açtım ancak monitör açılıp anında kapanıyordu sürekli. allah allah dedim. yani sanki açıldıktan sonra bilgisayar uyku moduna girmiş gibi ışığı yanıp sönüyordu. dedim bilgisayar uzun süre açık kalmaktan kafayı yedi heralde, zaten kapatmak için gelmiştim odaya, kapadım yattım.

sabah içime kurt düştü. bilgisayarı açmadan bir açayım dedim şu monitörü. aynı şeyi yaptı, bu sefer sürekli olarak açılıp kapandı açılıp kapandı.

öldü mü şimdi bu alet? üstüme mi kaldı?
(2) 

uTorrent

loveinaflipbook #458622 
selamlar,

çok uzun zamandır kullanıcısıyım, fanıyım vs. hala 1.78 versiyonunu kullanıyorum, çünkü bu gersiyondan sonra upload limitlemeye izin vermiyordu. yani aslında izin veriyor da, download da fazla dramatik bir şekilde etkileniyordu, tıkanıyordu. ama az önce dolanırken android remote appini gördüm, baya pratik bişeymiş. ama sadece versiyon 3'le çalışıyormuş.

sorum şu ki; acaba sonraki versiyonlarda upload limitleme olayına mantıklı bir çözüm geldi mi?
(7) 

C# öğrenir miyim sizce?

loveinaflipbook #458001 
selamlar,

arada depreşiyor, duyurusunu açıyorum. dün de depreşti yine (git: 457518). sizce kolay öğrenilebilir bir dil mi bu? kendimi versem ne kadar zamanda anlamlı bir şeyler çıkarmaya başlayabilirim?

bir de C#'da gelecek var mı? yani gün gelip de herkes terketmesin bu dili? (hoş microsof tekeli oldukça zor gibi geliyor ama) ya da, atıyorum, o kadar çok kişi vardır ki bunu bilen, artık bilmek bana bir şey katmaz, amerika'da çok iyi ingilizce konuşmak gibi yani...

ne dersiniz?
(9) 

MBA de MBA

loveinaflipbook #457999 
çevremdeki herkes MBA yapacak diye bi taraflarını yırtıyor. başka makbul yüksek yok mu MBA'den? illa işte yüksek bir pozisyona gelmek için MBA mi aranıyor şart olarak? başka türlü olmuyo mu? nedir bu herkesteki MBA sevdası?
(2) 

Bestbuy gibi amerika sitelerinde geçen fiyatlar son fiyatlar mıdır?

loveinaflipbook #457163 
yoksa üzerine vergi ekleniyor mu? ekleniyorsa da ne kadardır bu vergi illeti?
(1) 

Devremülk olayı hala popüler mi?

loveinaflipbook #456989 
selamlar,

zamanında (bundan 13-15 sene önce) ailecek bir devremülk almıştık, 3-4 sene sonra elimizde patladı, aldığımız yer iflas etti (ya da türkiye'den çekilde tam hatırlamıyorum). yurtdışında da farklı lokasyonları olan güzel kaliteli bir yerdi bayağı.

şimdi aslında öyle bir şey alınsa tatiller çok daha hesaplıya gelir gibi düşünmeye başladım ama geçmişteki bu olaydan ötürü feci korkuyorum. nedir son durum??

ek: fiyatlar, güzel devremülk klüpleri var mıdır bildiğiniz?
(1) 

DreamSpark'ı nasıl bilirsiniz?

loveinaflipbook #456936 
kullananınız var mıdır? girmeye ve bilgi almaya çalıştım ama giremiyorum, site hata veriyor.

Türkiye'den kullnabilmek için sadece .edu uzantılı bir öğrenci maili mi gerekiyor? başka bir şey istiyor mu?

başka yorumunuz varsa da alabilirim.

şimdiden teşekkürler.


edit: işyeri yüzünden açılmıyormuş...
(6) 

Bu site orjinal ürün mü satıyor?

loveinaflipbook #456365 
facebookta reklamına denk geldim, hiç bakmam bakasım geldi. fiyatlar iyi güzel de, feci kıllandıran cinste indirim yapmışlar gibi gözüküyor:
www.rayban-tr.com
(1) 

3D donanım desteği olan en iyi Sanallaştırma yazılımı

loveinaflipbook #456210 
hangisidir sizce? hiç denemedim. tüm testleri de yapacak vaktim yok açıkçası...

Win 7 üzerine XP kurup oyun çalıştırmayı falan düşündüm de...

zaten piyasada çok fazla yok, virtualbox, vmware vs.

tecrübe edeniniz var mıdır??
(3) 

Antikadan anlayanınız?

loveinaflipbook #455771 
elimde dedemden kalma bir çift kol düğmesi ve bir adet altın kravat iğnesi var. kravat iğnesi belki antika gibi değil de, kol düğmeleri öyle diye biliyorum...

bunları nerede okutabilirim istanbul içinde? çok dolaşmak da istemiyorum belli bir yeri vardır muhtemelen. nişantaşında müzayedeciler var ama öyle yerlerden almazlar kesin. nereleri vardır?

ek soru: şu altın kravat iğnesini normal bir kuyumcuda da okutabilir miyim?
(4) 

Yurtdışında Alışveriş yapınca Taksite bölen kart kampanyası

loveinaflipbook #455764 
var mı bu aralar bildiğiniz? genelde HSBC veya YapıKredi yapardı böyle şeyleri. ama mesela Garanti Bonus da yapsa süper olur...

var mı hı? var mıı???
(1) 

Amerika menşeili .edu uzantılı mail adresi olan var mı?

loveinaflipbook #455689 
varsa bir iş için lazım olacaktı da. tam emin olmamakla birlikte, büyük ihtimalle bir onay maili gelecek, hepsi bu...
(3) 

€/$ paritesi nasıl gider bu aralar?

loveinaflipbook #455623 
önümüzdeki 2 hafta için bir tahmini olan var mı? artar mı? € bozdurup $ almak istiyorum. kısa zamanım var, en uygun anı kollamak istiyorum ancak hiç de anlamıyorum bu işlerden...
(3) 

$ daha da düşer mi?

loveinaflipbook #455151 
$ alacağım yakın zamanda. şu anda 1,77 civarında seyrediyor. en yakın zamanda alsam mı? yoksa daha da düşerse beklesem mi???
(1) 

Şarkı tahmin etmece sitesi

loveinaflipbook #455061 
eskiden bir site vardı, şarkıların başını çalıyor, sen de tahmin etmeye çalışıyordun grubu, şarkıyı falan. kategori seçebiliyordun hatta rock, pop diye. hatta last.fm gibi müzik zevkini falan da ölçüyordu, dinlediklerini kaydediyordu...

hatırlayan var mı?
(1) 

Ortaköy civarında beleş park yeri

loveinaflipbook #454844 
var mı bildiğiniz? o kumpircilere çok da uzak olmayan falan? çok mu uçuk oldu?
(2) 

İşletim Sistemi OEM olsa ne olur?

loveinaflipbook #454221 
bu OEM satılan işletim sistemlerinin nesi var da bu kadar fiyat farkı oluyor? eğer bir fark yoksa kim alır ki pahalısını? herkes OEM alsın direkt?
(7) 

Desktop vs Laptop

loveinaflipbook #454030 
selamlar,

bilgisayarı genelde grafik, video montaj/efekt, bayağı bir müzik kayıt ve bazen biraz da oyun için kullanan birisiyim. çok sık bilgisayar değiştirmiyorum o yüzden aldığım zaman alet ölene kadar kullanıyorum. oyun oynadığım zaman da hardcore oynamıyorum zaten. oyun için ps3 tercih ediyorum. gerçi şimdiki sistemim vasat diye de olabilir. sistemim iyi olsa FPS'leri bilgisayarda oynardım heralde.

demem o ki, şimdi yeni bir bilgisayar alma aşamasındayım ve desktop ile laptop arasında kaldım (laptop çok uzun zaman önce öldü, desktopun da eli kulağında, son nefesi ağzında).

desktopun, malumunuz, çok fazla donanım esnekliği var. laptopun da taşınabilirliği. ayrıca laptoplar daha pahalı ve parçası bozulduğunda mecburen en iyi çözüm yetkili servis (sadece o parçayı alıp değiştirmek çok zor). ama taşınabilirlik de bayağı bir artı yani...

işte bu açılardan arada kaldım. bana bir yol gösterin ey ahali, nasıl yapayım, ne alayım? artıları eksileri ile kendi tecrübelerinizi ve fikirlerinizi bana bir anlatsanız, kafama vursanız, şunu al sen yiğidim deseniz. ben de ikna olsam. gidip ondan alsam falan belki...

teşks

mobil görünümden çık