(1) 

House M.D. bölüm buldurmaca

loveinaflipbook #174852 
selamlar,

www.thebest404pageever.com
bu görüntülerin geçtiği bölüm hangisi, bilen var mı?

şimdiden teşekkürler
(3) 

linux'ta HDD mount etmek, printer tanıtmak...

loveinaflipbook #169096 
pek sevimli din kardeşlerim,

ben bi linux kör-cahili olarak bi halt yedim. bende bir Seagate Dockstar aleti var. bunun kısıtlı firmware'ini engellerden arındırmak adına içine internetten bulduğum bi yöntemle farklı bi linux distrosu çakmayı düşünüyorum. böylece external HDDlerimi ağda paylaşırken aletin kendi içinde gelen kıl programı kullanmak zorunda kalmıycam ve ekstra olarak da printer vs gibi usb girişine sahip her türlü alete edevatı ağımda paylaşabilicem.

efem uzun lafın kısası, bu linux distroyu aletin içine çaktıktan sonra
(çakma kısmını güzel şekilde anlatmışlar
www.plugapps.com
adresinde - alttaki plugbox linux kısmında)
benim HDDlerimi, printerlarımı bu linuxa nası tanıtabileceğim konusunda hiç bi yöntem göstermemişler. ben de düşündüm, heralde genel anlamda bir linuxa nasıl tanıtılıyorsa öyle tanıtılıyordur dedim. ama ben linux bilmem, anlamam (hoş, istemedim de değil, ama nerden başlamam gerektiğini de bilmem) ve bu distroda olaylar nasıl gelişir, istediklerim nasıl yapılır, bir bilenin ağzından öğrenmek isterim. ben de ağda HDD paylaşmak isterim, printer paylaşmak isterim ve de çok konuştum artık susarım.

ilgilenenlere de şimdiden çok çok teşekkür ederim.
(1) 

braingstorming / mind mapping

loveinaflipbook #164983 
hacılar selamın aleyküm,

ramazanın yaklaştığı şu günerle hiç de bi alakası olmayan bi soru sorucam halbusü:

bu braingstorming olayının bi sistemi var mı? yani kendimizi şöle şöle eğitsek, söle söle şeyler yapsak daha akıcı bi brainstorming yapabiliriz diyebilir miyiz? ya da sistemli düşünmeye nasıl başlanır?

bi de mind mapping yazılımları var internette dolanan. bunları kullanarak nasıl verimli brainstorming yapabiliriz? dağınık düşünceleri nasıl hedefe yönelik toparlayabiliriz?

bu tip bilgilere ulaşabileceğim yazı, makale, kitap, kaynak bilen var mıdır?

biliyorum, aklımda bi sürü potansiyel parlak fikir var, ama dışarı çıkaramıyorum onları. yapmam lazım, hissediyorum, her şey daha güzel olacak o zaman.

şimdiden teşekkür ettim hepinize, beyninizden öptüm, bye.
(9) 

benzer filmleri buldurmaca (film arayışı)

loveinaflipbook #151088 
selamlar herkese,

bu gece bi film gecesi yapalım dedik hanımla. yerli olur yabncı olur güzel dram ya da komedi (ama, atıyorum, gora fln gibi uçuk/absürd olmayacak şekilde) -ama daha çok kaliteli dram- filmi arayışına girdik. sevdiğimiz filmleri söylesem ben size, siz de yazsanız onları seven bunu da sever şeklinde? olur mu? ilginizden dolayı çok teşekkür ederim şimdiden.

vavien
chugyeogja / the chaser (özellikle buna bayıldık, son zamanlarda izlediğimiz en iyi film)
buffalo '66
kaç para kaç
reign over me
spun
the wrestler
vozvraşçeniye / the return
eagle vs shark
lilja 4-ever
bin-jip
muhsin bey
what's eating gilbert grape
dead man's shoes
into the wild
juno
dolls
eternal sunshine of the spotless mind
ben x
the fall
little miss sunshine
wristcutters a love story
2 days in paris
mar adentro

...ve liste uzar gider. umarım biraz fikir sahibi olmuşsunuzdur ve aranızda izlemediğimiz film önerisinde bulunan filmseverler çıkar:)


NOT: ayrıca bu izlediklerimizin bi kısmını izleyip beğenenler bizi referans olarak alıp diğer izlemediklerini de izlerlerse karşılıklı bi güzellik olur hem:)
(3) 

webden masaüstü programa atlama, ama nasıl?

loveinaflipbook #143497 
şimdi bi iş aldım. php'de yazıyorum. ancak kaynak kodlarımın görüntülenmesini istemiyorum, bi de üstüne başka uzak yerlere de aynı programı modifiye edip pazarlamak istiyorum.

şimdi biraz araştırdım php compiler olarak araştırıp eleyip windows tabanlı bi tane buldum (bkz: phc-win). bu hata verdi çalıştıramadı çıktıyı bitürlü, zaten garip bişey. her neyse, bilen varsa diye lafını geçireyim demiştim. esas sorum şu olacak:

direkt masaüstünde çalışan bi program yazmaya kalksam bu php bilgimle hangi dile yakın olabilirim? ya da php'de yazılmış programı başka dillere çevirebilen hedeler mevcut mu? tabi web tabanlı olduğu için güzel/anlaşılabilir bi GUI olması da şart. mysql kullandım bi de, database ile de konuşsun istiyorum. bi de uzaktaki adamlara paket olarak göndersem herbişeyini bi exe dosyası kursun istiyorum. son söylediğim için NSIS'e baktım ama mysql'i de kurup database import vs işlemlerini halledebilir mi bilgim yok. yani bu adamlarda bilgi sıfır (0). o yüzden kurulumu mümkün olduğunca basit olmalı. bi de bilen birini getirseler kodu falan görememeliler.

ne yapayım ağalar? ellerinizden öper, babacan önerilerinizi beklerim, göstereceğiniz yola bakarım.
(5) 

Java öğrenmek

loveinaflipbook #111782 
selamlar,

Java öğrenmek istiyorum. aslen sistem mühendisiyim ancak çocukluğumdan beri yazılıma da merakım vardı. bu zamandan en popüler ve en avantajlı dil olduğu için javayı seçtim, bi ara python da düşünüyordum ama java ağır bastı.

ancak; dersanelere para baymak istemiyorum. kendi kendime öğrenmeye çalışacağım, ebook olur, video olur (gerçi görsel olarak çok daha kolay öğrenebiliyorum, okumaktan ziyade) ingilizce sorun olmaz kaynakça dili bakımından. uygulamalı/interaktif bişiler en iyisi olcaktır ama sanırsam. sevdiğim şeyleri çok çabuk kapabiliyorum, yazılım konusunda da çok hevesim var. zaman pek sorun diil (hani dersaneye gitsen daha çabuk kaparsın gibilerinden öneriler için; param yok malesef)

neler önerirsiniz? nasıl bir kaynakça bana en faydalı olur? en güzel tartışmasız/çelişkisiz bilgiyi nerelerden edinebilirim? nasıl başlamalıyım? nasıl bir yol izlemeliyim? deneyimi olan arkadaşlar bana bi abilik yapıverseler çok sevinirim.

şimdiden teşekkürler.
(1) 

vistadaki hdd boş alan toolu?

loveinaflipbook #102671 
selamlar,
hani vistada explorerda my computer ekranında her hdd'nin ayrı ayrı kullanılan alanını gösteren bar grafiği olayı var ya? o özelliği xp altında yapabilen bi tool, widget, program vs. var mıdır? merak etmekteyim, varsa kurmak istemekteyim.
teşekkürler, sağolun, varolun.
(10) 

Point and Click Adventure Oyunu önerisi

loveinaflipbook #102129 
Evet beni ve beynimi uğraştıracak kaliteli oyun aramaktayım. Klasik Point&Click adventure oyunlarından oynadıklarım ve benzerlerinden hoşuma giden oyunlar aşağıdadır (unuttuklarım olabilir).

Sam & Max: Hit the Road (eski ve yeni seriler)
Day of the Tentacle
Simon the Sorcerer
The Secret of Monkey Island
Monkey Island 2
Monkey Island 3
Monkey Island 4
Broken Sword
Broken Sword II
Broken Sword III
Grim Fandango
Full Throttle
Runaway


Var mıdır bildiğiniz başka, "aa bunu oynamadıysan kır o bilgisayarı" şeklinde nidalarla aklınıza gelenler, önerileriniz. şöle yeni dönem çıkan oyunlar da varsa önerebilirsiniz, keza son 4-5 yıldır hiç takip edemiyorum oyun piyasasını, arada tesadüfen rastladıklarım oluyorsa ancak o zaman. bu tarzın dışına çıkmak istemiyorum pek fazla ama aynı tadı verebilecekse farklı tarz da olur (abe's odyssey tarzı olmasın ama lütfen:)).

şimdiden teşekkürler eder, mouse nasırlı bilek içlerinizden ve ellerinizden öperim.
1 ... 1819202122   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık