(6) 

arada duyuruları okurken size de oluyor mu?

loveinaflipbook #326055 
"ulan insanlar ne mühim dertlerle kıvranıyorlar, millet burda keyfinin derdine düşmüş neler soruyor" dediğiniz oluyor mu hiç kendi kendinize?

yani bazen çok çok abuk sorular da çıkmıyor mu normal hayat akışının dışında bir akıntıdan geliyormuş gibi sanki?
(6) 

vejetaryenlik

loveinaflipbook #326044 
şimdi esas sebep hayvanların katline karşı bir tepki mi, yoksa beslenme tarzı olarak bir karşılık mı? yoksa iki türlü de olan veganlar mı var? ya da tamamen farklı bir sebep mi?

aramızda vejetaryen olan var mı? esas olarak onlardan yanıt almak isterim aslında...

not: makale/yazı vs. önermeyiniz kısa ve öz olarak kişisel fikirlerinizi ve felsefenizi merak ediyorum.
(5) 

elimizdeki bir Videodan belli bir sürelik video kesmek

loveinaflipbook #324149 
evet, başlıkta tam anlatamamış olabilirim. ama bir dinleyin dostlar. şimdi diyelim ki elimde 40dk.lık bir video var ve bunun içinden sadece 6 dk.lık bir bölümünü ayrı bir video olarak almak istiyorum. yani ne gerek var şimdi 40dk.lık videonun içinden o 6dk.lık kısmı bulucam diye ileri/geri almalara dimi?

peki ben bunu en kolay nasıl yapabilirim? evet, video editör programlarıyla yapıldığını ve hatta nasıl yapıldığını da biliyorum ama istediğim böyle bir program kurmadan ufak tefek programcıklarla yapmak (şimdi bir video editörü kurup yapana kadar geçen sürede videom çoktaaan elimde hazır olsun istemek). ben çok mu şey istemek?

teşekkür etmek.
(4) 

Almanya'dan elektronik alet almak

loveinaflipbook #323725 
sizce akıl karı mı? fiyatlar ucuz, evet ama garanti koşulları ve bazı sistemlerin dili vs olarak sıkıntıya düşer miyim sizce? ya da başka hesaba katmadığım problemler çıkabilir mi?

daha önceden bu olaya girişmişler de cevap verirlerse çok sevinirim.

şimdiden teşekkürler.
(4) 

Almanya'nın bilindik (uygun fiyatlı, kampanyalı) elektronik marketleri?

loveinaflipbook #323707 
selamlar ve de iyi bayramlar,

haftaya alamanya yolcusuyum. gitmişken elektronik de bakınayım diyorum. mediamarkt'ın almanya sitesine baktım ama hiç ürün çeşidi göremedim. daha başka bildiğiniz elektronik marketi var mıdır almanya'nın? gitmeden önce fiyatları inceleyip bir para hesabı yapayım diyorum.

bir de sizce ne alınır almanya'ya gitmişken hazır? gideceğim yer neustadt eğer farkedecekse.

şimdiden teşekkürler, iyi pazarlar.
(3) 

(MP3 player + Kamera) - Cep telefonu

loveinaflipbook #320672 
selamlar,

bu formülü karşılayan bir alet var mı piyasada? yani ana amacı mp3 çalar olmak olan ve aynı zamanda fotoğraf da çekebileceğim, amma ve lakin cep telefonu olmayan bir alet aradığım şey. isteğim kaliteli, işinin ehli bir marka olması doğrultusunda.

işin içine cep telefonu olayı girince bir sürü şey var çünkü ve fiyat da gereksiz artıyor. zaten yakın zamanda bir cep telefonu aldım, fazlalığa gerek yok bence.

şimdiden teşekkürler, iyi pazarlar.


edit: farkettim ki ipod touch'da istediğim bu olay varmış. ama yoo dostum yo, o kadar para vermeye de hiç gerek yok.
(3) 

İstanbul turistik harita (pdf olarak?)

loveinaflipbook #318964 
selamlar,

şirkete yurtdışından gelen misafirlerimiz var ve İstanbul'u kendileri gezmek istediler. gezilecek yerleri sordular. detaylı olarak olmasa bile genel olarak geçmeyi planlıyorum ama bir de ellerinde harita olsa planlamayı daha güzel yapabilirler diye düşündüm.

var mıdır şöyle "old city" taraflarını gösteren anlaması kolay bir harita? google ziyaretimden elim pek solu dönemedim ama buradan umutluyum.

bir de açıklamaların olduğu böyle kitapçık tarzı şeyler de olabilir. kitapçık derken yine pdf olması önemli tabii.

şimdiden teşekkürler.
(1) 

American Express aidat olayı

loveinaflipbook #318176 
selamlar,

bu american express cazip gelmeye başladı bu aralar seyahatlerim nedeniyle. ama gereksiz aidatı açıkçası direkt caydırdı. yok mu bunun aidatıyla başa çıkmanın bir yöntemi / çakallığı?

not: iş için almayı düşünüyorum ama aidatını işyerim karşılamaz tahminim üzere. o yüzden iş için yaptığım harcamalarda kullandığım kartın aidatını ben ödemek istemediğimden zaten merak içindeyim.

ilgilenenlere şimdiden teşekkürler.
(4) 

Facebook Chat kafasına göre online oluyor!

loveinaflipbook #312751 
bu ne kardeşim?! ben hiç mi hiç kullanmam bu chat olayını, facebook'a da zaten günde 1-2 kere girer, bakar, kaparım. ama ne zaman girsem mesajım var, biri chatten yazmış da yazmış. her girdiğimde de online'ım. chati kapatıp kapatıp durduğum halde online oluyorum hemen hemen her girdiğimde. nedir bunun olayı?

facebook'un android uygulamasını kullanıyorum bir de bazen canım sıkıldığında bakmak için. o mu otomatik olarak giriyor yoksa? eğer problem oysa ondaki chat'i kapatmanın yolu var mı? yoksa direkt kaldırıcam uygulamayı da artık tak etti yeminle...
(1) 

Bakırköy'de Celal Birsen satan yer

loveinaflipbook #312017 
evet, yağmuru görünce aklım başıma yeni geldi, herneyse. var mıdır bakırköy ya da bahçelievler civarı celal birsen şemsiyelerini satan bir yer?

boyner'lerde satılıyor, biliyorum, ama ömür'deki mağazası kapatılmış. daha uzağa şemsiyesiz gitmeye de üşeniyorum:\

şimdiden teşekkürler.
(4) 

Bavul tamir ettirmek (nereye? nasıl? kaça?)

loveinaflipbook #309556 
bir bavulum var eski. çek çek sapı komple kırık, sanırsam tamamen değiştirilip yenisini takılması lazım. bir de bavul kulbu da yamulmuş, o da değişecek anladığım kadarıyla.

bu işleri bahçelievler ya da bakırköy civarı yaptırabileceğim bir yer var mı bildiğiniz? ya da ne tür yerler yapar bu tip işleri? sadece bavul satan çok az yer gördüm, onlar da markalı yerler, her bavula bakmazlar gibi geliyor. nasıl yaptırıcam ben bunu?? bir de tabii ne kadara patlayacağı konusunda bilgi, tecrübe ve tahminlerinizi paylaşsanız süper olur.
(3) 

Google+ android app

loveinaflipbook #305500 
markette bulamıyorum ama google olduğunu iddia ediyor. yğklemeyi başarabilen çıktı mı aranızda?
(8) 

Breaking Bad muadili dizi (yok öyle klasik dizi sorusu değil)

loveinaflipbook #304294 
selamlar,

Breaking Bad'i severek izliyorum. konusu gayet başarılı, orası ayrı ve güzel. ama esas beni daha da etkileyen şey olaylardaki/karakterlerdeki detayları çok güzel dokumuş olmaları, sinematografik öğeleri çok iyi kullanmları ve bu açılardan bakarak izlediğinizde ayrı bir zevk vermesi.

çok farklı teknikler, geçişler kullanıyorlar mesela. sanki izlerken bir sinema öğrencisinin bitirme teziymiş gibi hepsini görüp ayrı zevk alıyorum (sinema öğrencisi falan değilim, içimdeki hissiyatı anlatabilmek için o şekilde söyledim).

bu anlattığım detaylara önem vererek çekilmiş, senaryosunda aynı özeni görebileceğim başka diziler var mı bildiğiniz?

şimdiden teşekkürler, iyi bir pazartesi.
(1) 

Video'dan GIF yapma olayı

loveinaflipbook #301978 
nedir? ennnn kolay yolunu arıyorum ama. öyleki ben "ol" diyim olsun!*
(4) 

Beylikdüzü / Esenyurt / Bahçeşehir taraflarına toplu taşıma projeleri?

loveinaflipbook #300868 
Metro, Metrobüs gibi modern toplu taşıma projeleri mevcut mu bildiğiniz? var ise ne kadar zamanda tamamlanması öngörülüyor tahminen?

şimdiden teşekkürler.
(2) 

sistitli bir şekilde uçağa binmek - ACİL

loveinaflipbook #299239 
tehlikeli midir? vücuda zararı olabilir mi? bilen, duyan? acilinden cevaba ihtiyacım var!
(6) 

eski bilgisayara Oyun

loveinaflipbook #296716 
önce bilgisayarın özellikleri:
·Pentium D 2.66
·2GB RAM
·Ati radeon X1300 256MB

sonra oyun zevkleri:
·Adventure olsun!
·Icon adventure olsun!
·Platform olabilir.
·FPS olabilir.
·TPS belllki.
·Strateji olmasın!
·diğer sayamadıklarımı hatırmayamadım, olmadı cevaplardan gideriz (gelirse).

şöke braid gibi, grim fandango gibi, portal 2 gibi kafa çalıştıran istiyorum. ya da mirror's edge gibi olsun en azından. bilgisayar eski olsa da portal 2 motorunu kaldırıyor rahatlıkla, o yüzden illa eski olmak zorunda değil oyun, bilgisayar kaldırsın yeter.

var mıdır bildiğiniz?
(1) 

Tumblr'da beni takip eden ama gözükmeyenler.

loveinaflipbook #296624 
şimdi Tumblr'ımda diyelim ki 50 kişi beni takip ediyor gözüküyor. ama bir bakıyorum takip edenlere, 45 kişi var orada. nedir bunun numarası? nasıl görebilirim o diğer gözükmeyen 5i?
(9) 

Kardiyo - P90X Cardio X (ve diyet önerisi?)

loveinaflipbook #296492 
deneyen var mı? işe yarar mı? kardiyo için sadece bunu uygulasak başarılı olabilir miyiz sizce? bunun yanında yapabileceğimiz bir diyete de ihtiyacımız var sanırsam. nasıl bir şey uygulayabiliriz?

kardiyo yapanlardan gelecek tüm önerilere açığım.
ya da bu p90x'i bilenlerden / uygulayanlardan dinlemek isterim.
(3) 

Amerika'dan mı İngiltere'den mi Gitar getirtmek? Ya da buradan mı almak?

loveinaflipbook #295647 
anında getirteceğimden değil de, birine ingiltere imkanı doğabilir gelecek aylarda. bunun yanında belllki amerika'da yaşayan birilerini buraya gelmesi de söz konusu olabilir arkadaşlardan (ama ingiltere ihtimalinden baya sonra olur tahminimce).

şimdi durum şu aslında, gitar + pedal almak istiyorum müsait durumlara ulaşınca. uzun zamandan beri çalmıyorum ve büyük ihtimalle bütün parmak egzersilerine bile sıfırdan başlamam gerekecek. şu durumda zaten deneme gibi bir durumda istediğim gibi deneyemeyeceğim gitarı. o yüzden tonlarına internetten bakarak birkaç modele indirmeyi planladığım seçeneklerden birisini almayı planlıyorum. bu işin piyasası ingiltere ve amerika'da da yakın birbirlerine. ama türkiye'de de taksit imkanı var ve bütçeyi zorlamama bakımından iyi bir seçenek.

eski pedalımı emrika'dan getirmiştim, zamanında gitarpedal.com diye bir site vardı, süper hesaplı olmuştu. siz ne dersiniz? ne tavsiye edersiniz bu ortamlardan gayet uzak kalmış biri olarak? ucuza almak garantisiz almaya değer mi? riskleri almak mantıklı mı?
(8) 

Yan etkisi olmayan, doğal Vitamin!

loveinaflipbook #295579 
selamlar,

bu hastalıklar vücudumu kırdı geçirdi. artık bağışıklık sistemimi güçlendirmem gerektiğini hissediyorum. en ufak mikroptan hastalanıyorum. işyerindeki birinin burnu akıyor, ben akşamına yatak döşek yatıyorum, ateşleniyorum.

atlatıp geçiştiriyorum falan ama vücudumun bu zayıflığını atmak istiyorum artık üstümden. eczanelerde satılan vitaminler (solgar vb.)işe yarar mı? bir ara vitaminlerin kansere sebep olduğunu duymuştum, ama hormonlu, gdolu gıdalardan da beklenen vitamini alamadığımız aşikar. bana ne önerebilirsiniz? sizin kullandığınız böyle ilave ilaçlar, takviye vitaminler var mıdır? eczanelere soracak olsam bütün ilaçlar mükemmel, o yüzden onlara güvenemiyorum. dolayısı ile buradan sormak istedim.

tabii diğer önerilerinize de açığım.

şimdiden teşekkürler, iyi geceler.
(1) 

diyelim ki Amerika'dan iPod nano getirteceğim...

loveinaflipbook #294555 
örnek senaryo olarak: amazon.com'dan alıp adres olarak arkadaşımın evini vereceğim diyelim. onun eline ulaşınca da bana kargolayacak (UPS, NEX vb.). gümrükte takılma ihtimalleri nedir?

boyutu küçücük, pahada da yaklaşık 160$-170$ arası bir şey nihayetinde. ama bu gümrük kanun vs. takip etmedim hiç.

sizce akibeti nolur? he canlar?
(7) 

şimdiki ehliyetlerde TC kimlik no. yazıyor mu?

loveinaflipbook #294424 
selamlar,

şimdilerde verilen ehliyetlerde vatandaşlık numarası yazıyorsa bendekini değiştirmeyi düşünüyorum. bir de bu değiştirme işi nasıl yapılıyor? belirli bir zorunluluk çıkmadan ben değiştirmek istesem kayboldu ayağına mı yatmam gerekir illa? nüfus cüzdanı gibi yenileme yapabiliyor muyuz ehliyetlerde de? (yani mesela alırken gözlük yokken şimdi ekletmek için, ya da sorduğum gibi tc kimlik no ekletmek için)

şimdiden teşekkürler.
(2) 

küçük boy nüfus cüzdanları ne zaman yürürlüğe girecek?

loveinaflipbook #294423 
selamlar,

ehliyet boyutundaki nüfus cüzdanı projesi vardı bir ara gündemde. o konuda bir gelişme oldu mu hiç? yürürlüğe girme tarihi bilgis, var mı? ya da iptal mi oldu acaba tamamen?
(3) 

Kitap Kulübü Buluşmalarında ne oluyor?

loveinaflipbook #293718 
cehaletimden sorduğumu belirterek başlayayım ki, kitap okumaya pek vakit ayıramayan biriyim. hoş disleksinin de verdiği bir dezavantajla vakit bulunca bile pek okuduğumu söyleyemem.

belki de bu yüzden, bu kitap buluşmalarına hep imrenmişimdir. ama orada ne olup bittiğini hiç bilmiyorum.

herkes gelmeden kitabı okuyup bitirip hazırlanıp mı geliyor?
yoksa buluşmalarda güzel bulunan pasajlar mı okunuyor?
ya da kitap hakkında tartışmalar yapılıyorsa ne tartışılıyor tam olarak? yani konu mu? karakterler mi? ilerleyişi mi? giriş-gelişme-sonuç mu?


bir anlatın bu konuyu hiç bilmeyen birisi olan bana...
(1) 

Philips Cool Skin - bakımı / başlık değişimi

loveinaflipbook #293240 
selamlar,

yandaki üründen kullanıyorum ama sanki artık sakalları tam olarak alamıyor gibime geliyor. bunun başlığı da çıkabiliyor. şimdi, daha önceden bu ürünü kullananlara sorularım şunlar:

·belli bir süre sonra (o belli süre ne kadar?) bu başlığı değiştirmek mi gerekir?
·değiştirmek gerekirse tahmini fiyatı ne kadardır?
·benim sakallar mutasyona girmiş olabilir mi?
·bunu kullanan var mı hakkaten?
(10) 

Tuzu ve Şekeri tamamen kesmek

loveinaflipbook #292617 
günlük yaşantımızda nasıl yaparız bunu birden? yani yediğimiz şeylerin içinde illa şeker veya tuz olduğunu hesaba katarsak, nasıl beslenmeliyiz ki ikisinden de almayalım hiç?

ekmekte bile var bu tuz, şeker desen zaten her yerde...
(3) 

Moby-dick pdf

loveinaflipbook #291440 
selamlar,

romanın pdf'ini arıyorum. ingilizce de olur, türkçe de olur farketmez. elinde olan ya da nereden bulacağını bilen varsa bir deyiversin hele.

google'a şu anda güvenemiyorum çünkü şirkette filtreleme var, büyük ihtimalle sitelerin çoğuna ulaşamayacağım bile.

şimdiden teşekkürler.
(4) 

Garanti internet bankacılığı / cep bankacılığı / Şifrematik

loveinaflipbook #290210 
baştan kabul ediyorum internet bankacılığı özürlüyüm. ama bu garantinin internet şubesine her girişimde şifre, parola cebelleşmesi yaşıyorum. yok şifremi tanımıyor, hatırlamıyor, yeni şifre alırken parolam değişiyor, giriş yapabildikten sonra parolamı tekrar değiştirmemi istiyor, vs. vs.

yok mu bunun rahat bir yolu? yoksa ben mi beceremiyorum hakkaten? garantinin cep bankacılığı programı da yokmuş android için! hani olsa, onunla yapıcam direkt işlemlerimi.

onun yerine -atıyorum- cep telefonuna kurulabilen, şifre veren programcıklardan vardı eskiden (yapı kredi müşterisiyken symbianlı telefonuma yüklemiştim). androidli bir telefon aldım şimdilerde misal, en azından android için şirfe yaratan bişey olsa da her seferinde banka işlemlerini yapacağım ekrana gelene kadar yarım saat geçmese keşke...

ya da bana bu işin nasıl yapıldığını öğretin ey arkadaşlar!

ilgilenenlere, yardımcı olanlara şimdiden teşekkürü bir borç bilirim.


PS: o ufak anahtarlık gibi şeyler oluyor, biliyorum ama cepte fazlalık oluyor gibi geliyor, o yüzden son çare olarak düşünüyorum onlardan almayı (tabii garantide varsa).
(1) 

Excel'de değişken resim ekleme

loveinaflipbook #279858 
selamlar,

şimdi diyelim elimde bir tablo var, bu tablonun A kolonu barkod yazılarından oluşuyor. aynı zamanda bu listedekiler, barkod olarak da bilgisayarımda bir klasörde kayıtlı (.png resim dosyası olarak ve barkod ismiyle aynı isimde).

şimdi yapmak istediğim şey şu ki; Excel bu A kolonundaki satırları tek tek okusun ve isme denk gelen resmi Excel içerisine koysun.

VBA olarak bişeyler buldum internette ama çalışmadı. hatta aşağıda da bulduğum kodu görebilirsiniz (tam aradığım şeyi de bulmuştum aslında):


Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

'Presumes graphic name is in cell A1, CHANGE to suit
If Target = Range("A1") Then

'Gets the value of cell A1, CHANGE to match 'Target' range
pic = Range("A1")

'Ignores error if previous graphic not found
On Error Resume Next

'Deletes previous graphic if exists
ActiveSheet.Shapes(1).Cut

'Resets error if there was one
On Error Goto 0

'Inserts graphic. Change "C:\songs\" to your directory and
' change ".jpg" to your file extension. Keep the syntax tho!
'
' ("YourDrive:\YourPath\" & pic & ".YourFileExtension"
'
ActiveSheet.Pictures.Insert ("C:\songs\" & pic & ".jpg")
End If

End Sub



bir el atan çıkar belki, uzun süredir de Excel sormamıştım içim bir garip oldu :( acaba bilen çıkar mı artık...

şimdiden teşekkürler.
(7) 

SLR olmayan ama çok güzel çeken fotoğraf makinesi

loveinaflipbook #270324 
selamlar,

bir SLR makine alacak bütçem olmamakla beraber, yine de iyi çekim yapan bir makine alma düşüncesindeyim. burada amaç, kaliteli fotoğraflar çekmek, yeri geldiğinde sanatsal takılmak, yeri geldiğinde güzel anılar elde etmek. bir de kompakt olmasını istememin sebebi kolay taşınabilirlik de olabilir tabii ki.

bu amaca hizmet edebilen bir makine biliyorsanız, önerilerinize açığım. dediğim gibi, bütçem az ama kesin bir limit veremem şu anda. siz söyleyin, ben değerlendireyim.

şimdiden teşekkürler.
(4) 

bütün günü sadece grissini yiyerek geçiştirmek

loveinaflipbook #265079 
sorun yaratır mı? kilo verdirir mi? adam eder mi?

mesela saat başı ya da iki saatte bir 1 adet.
(7) 

güzel Tumblr blogları arıyorum, takip etmek istiyorum!

loveinaflipbook #263486 
elo,

evet, başlıkta yazıyor; önerin lütfen, gezerken huzur bulabileceğim tumblr blogları önerin bana! fotoğraf ağırlıklı olabilir, film olabilir, indie/akustik müzik ağırlıklı da olabilir. sanki şöyle işten eve geldiğimde pazar sabahı miskinliği yaşarmış gibi dolaşabileceğim tarzda tumbloglar biliyorsanız esirgemeyin şu arkadaşınızdan!

ps: içeriği moda, spor, vahşet, bunalım vb. olmasın plz.

thank you and best regards
(7) 

Kaliteli çalışan Nakliye Şirketi arıyorum (Evden-Eve) - İstanbul

loveinaflipbook #262143 
selamlar,

mümkünse bu haftasonu taşınma planımız var. eşyaları taşırken hırpalamayacak, temiz şekilde gidilecek yere ulaştırabilecek, kırılacak eşyalarımıza gerekli hassasiyeti gösterebilecek bir nakliye şirketi arayışına, belki geç de olsa, girdim.

yakın zamanda taşınan olmuştur belki buradan, tecrübe etmiştir. "şu şirket çok iyi yapıyor, elinizi bile sürmüyorsunuz, eşyalarınızı eski evinizdeki hallerinden şaşmadan yeni evinizde görebiliyorsunuz." diyen çıkar mı?

yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.


not: gerek varsa diye; 4. levent'ten bahçelievler'e taşınılacak.
(1) 

Analog telefon için USB mikrofonlu kulaklık var mıdır?

loveinaflipbook #261425 
selamlar,

bir masa telefonu arıyorum, şöyle ki; kulaklık (mikrofonlu) girişi usb olsun. yalnız telefon malesef analog olmak zorunda. böyle bir şeyin mümkünatı var mıdır?

telefon için kulaklık seti bakıyorum ama hiç istediğim gibi bulamadım (sitelerde operatör kulaklığı diye geçiyor tipi genelde), usb bağlantılı kulaklıklarda tam da aradığım gibi seçenekler var ama...



edit: ya da USB girişli kulaklığı normal telefon jackli girişe çevirebilen bir adaptör de olsa olur, hem de çok güzel olur.
(2) 

VBA öğrenmem lazım Acilen!!! (Visual Basic for Applications)

loveinaflipbook #259999 
selamlar,

dün de excel macrolarla alakalı bir sorum olmuştu, ama verilen cevaplarda pek detaylı bilgilere erişmeyi beceremedim.

Visual Basic for Applications'u kavrayabilmek için direkt Visual Basic'e giriş mi yapmam gerekir? ne kadar zamanda öğrenebilirim sizce?

mesela Excel'de bir veri yığınından sadece istenilen verilerin filtrelenmesini/çekilebilmesini sağlayabilmek için çok kasmam gerekir mi?

(SAP'den Excel'e export olan bir tabloda sadece gözükmesi istenen verileri gösterip gerisini elemeliyim. SAP exportu direkt bir macro dosyasına gönderiyor, macro dosyası da bir excel sheet oluşturuyor.)

ilgilenenlere şimdiden çok teşekkürler!
(2) 

Aikido öğrenmenin yaşı var mıdır?

loveinaflipbook #258496 
pek severim aikidoyu, hep de öğrenmek, hayatıma katmak istedim gerek sanat gerek felsefe olarak. ama işte gelin görün ki hayat koşuşturmacası vb. nedenlerden hiç böyle aktivitelere vakit ayıramadım.

yaş olmuş 29. spordan uzak kalan bünye kondüsyon fakiri. ama taşınma arefesinde yine bir depreşti bu hayalim.

aikido yapanlar, bilenler? sizce olur mu? yapabilir miyim?

şimdiden teşekkürler.
(3) 

Facebook'ta aşırı aktif kullanıcıların gözükmesini nasıl engelleyebilirim?

loveinaflipbook #258463 
selamlar,

başlıktan pek anlaşılmıyor ama yapmak istediğim şey aslında sürekli bir şeyler post edip ana sayfamı basan tiplerin postlarının çıkmamasını sağlamak. bir kişi ardarda 10-15 post atınca kötü oluyor, hele bir de alakasız şeylerse.

yani iyi insanlar ama çok gereksiz postları oluyor, sevmiyorum.
(2) 

yırtık Türk Bayrağı asmak suç teşkil eder mi?

loveinaflipbook #258247 
selamlar,

bir kurumun önündeki gönderde çekili bir Türk Bayrağı var ama belli ki çok eski, yıpranmış ve bazı yerlerinde yırtıklar var. bu bir suç mudur? (para yırtmanın suç olması gibi düşününce mantıklı geliyor aslında). kuruma bildirmemiz durumunda ilgilenen olmazsa başka nereye bildirmek gerekir?

teşekkürler şimdiden.
(1) 

Türkiye illerine bir yenisi eklendiğinde...

loveinaflipbook #257512 
bu ilin de toprağı anıtkabire götürülüyor mu? yoksa şu anda mozolede sadece 63 tane mi (63 müydü?) vazo var?
(4) 

Sports International kaç para?

loveinaflipbook #256139 
selamlar,

Bahçelievler civarlarına taşınacağımız için eşimle beraber marina şubesine gitmeyi düşünüyoruz. bilenleriniz var mıdır? nasıldır burası? yani güzel ve kaliteli bir yer olduğunu zaten biliyorum ama sistemi nasıldır? paket paket mi satılıyor? aile paketi gibi şeyler mevcut mu?

sahibinden.com'dan devredilen üyeliklere baktım ama ~10 yıllık üyelikleri devrediyorlar 10000TL'ye. yıllık olarak ödenemiyor mu bu üyelikler?

bilenlerden yardım bekliyorum ve iyi akşamlar diliyorum.
(11) 

En Sağlıklı Dondurma?

loveinaflipbook #249741 
selamlar,

malum, gün geçmiyor ki yeni bir çorap örülmesin başımıza. bu glikoz şurubu heryere girmiş! dondurmalar zaten feci durumda. canımız çekse dondurmayı korkarak yemeye başladık. bir de önümüz yaz...

sağlıklı, güzel dondurma markası arayışına girdim kendimce bu akşam. canım da çekmiş hazır. glikoz şurubunun değmediği, yedikçe yiyesi gelse bile korkmadan kaşıklayacağım dondurma arıyorum kısacası. golf, algida vs. hepsi afedersiniz boku yemiş durumda.

pahalı geldiği için denemeye bile yanaşmadığım dondurmalar mı acaba aradıklarım? ben & jerry's var, tee bir ara baskin robbins vardı ama sanırım artık yok, birşeyler daha vardı da unuttum.

bilginiz var mı bu konuda? yaz geliyorken serinleyelim artık!
www.youtube.com
(1) 

CSS + Javascript - dropdown menu ile bir DIV'in rengini değiştirmek

loveinaflipbook #243774 
selamlar,

az önce sorduğum soruma ek olarak (www.eksiduyuru.com da düşünebilirsiniz; aklıma bir yöntem geldi ama bu mümkün mü bilmiyorum.

bir sayfada küçük kutu kutu bir sürü div var diyelim, hepsinin rengi de yeşil.

şimdi de bir dropdown menü düşünün. bu menüde hangi div seçili ise, o div'in rengini yeşilden kırmızıya dönüştürüyor. sadece o seçili olanı ama. aynı menüden başka biri seçildiğinde de bu sefer sadece o seçili div'in rengi kırmızı oluyor. eski seçili olan tekrar yeşile geri dönüyor.

bazı örnekler gördüm ama onlar sabit bir elemanın rengini dropdown menüden seçilen bir renkle değiştiriyorlar. benim istediğim tam tersi bir şey:

dönüşülecek renk sabit yani, dropdown menüden de dönüştürülecek eleman seçilecek.

böyle bir şeyi sadece Javascript kullanarak yapmak mümkün mü? mümkünse nasıl?

şimdiden teşekkürler.
(10) 

Göbek eritme, şekle girme.

loveinaflipbook #243554 
iyi pazarlar,

bu pazar evde kendi kendime bakarken bir iğrenme geldi göbeğimden. göbeğim hiç de fazla değil halbuki ama önceden hiç böyle değildi, ileri aşamalarım gözümde canlandı ve kendimden soğudum.

29 yaşında bir erkek olarak, kendi ev ortamımda nasıl kurtulabilirim göbeğimden? şu sıralar spor salonuna verecek para mevcut değil maalesef, kendi imkanlarımla halletmem lazım, ileride spor salonu zaten düşünüyorum. amma ve lakin üşengecim, yani aslında daha doğrusu vakitsizim. akşam bi geliyorum işten eve, yorgunluktan sızasım geliyor.

ne yapam? ne edem duyuru sakinleri? pazar günümü zehir ettim kendime, yemek yemek istemiyorum ama böyle de erimiyor kendiliğinden. yardımlarınızı bekliyorum, güneşli bir pazar diliyorum.
(2) 

POP3 mail için notifier programcık

loveinaflipbook #237441 
selamlar,

aradığım programcık herhangi bir pop3 mail hesabı için ayarlanabilen bir gmail notifier benzeri aslında.

sürekli mail programım açık olmasın gereksiz yere, her bilgisayarı açtığımda otomatik çalıştırmak zorunda kalmayayım ama ufacık ve hafif bir programcık gitsin arada kontrol etsin mailboxumu ve bana yeni mail geldiğinde haber versin istiyorum sadece.

var mı bu işi yapan bildiğiniz programcıklar?

şimdiden teşekkürler.
(2) 

Askerlik sonrası yoklama

loveinaflipbook #237177 
selamlar,

askerden geçen sene mayısta geldim. bana söylenene göre, her sene düzenli olarak yoklamamı (ya da artık adı her ne ise onu) yaptırmam gerekiyordu, ancak nasıl yapılıyor bilmiyorum ve sanırım bu seneki zamanı da geldi mart gibi.

ultra zekice tahminim, askerlik şubesine gidilerek yapılacağı yönünde. peki ne demeliyim bu adamlara? nasıl yapılıyor bu meret?

bir de işten izin alma sorunu var tabi, kolaylık göstermezler mi fax ile falan yapılsa?

bilenler varsa bir yazıversin hele. malum; her şey vatan için.

şimdiden teşekkürler.
(1) 

Mutlu Evliliğin Sırları - Uykusuz Dergisi

loveinaflipbook #223130 
selamlar,

resimdekinin güzel şekilde taranmışını arıyorum. hangi sayıda olduğunu bilmiyorum ama ocak ayı içinde diye tahmin ediyorum. elinde o sayı olup da güzel bir şekilde hi-res tarayabilen çıkarsa, ya da hali hazırda elinde güzel tertemiz çözünürlüklüsü mevcut olan varsa bi deyiversin hele lütfen.

şimdiden teşekkür ederim.
(1) 

en basit WYSIWYG Text Editor? ve çalışma mantığı?

loveinaflipbook #221330 
selamlar,

şimdi hani bu blog entrysi girmekte de kullanılan web tabanlı Text Editörleri vardır ya? basit Textarea'nızı alıp Word gibi bir editöre çevirenlerden. TinyMCE gibi, CKEditor gibi...

işte onların arasından en memnun olduğunuz hangisi? bir projede kullanmam gerekti de, hiç kullanmadım daha önce. basit bişey, hafif olsa güzel olur.

bir de bunla yazılan yazıyı diyelim direkt database'e atıyorum. Text olarak mı alıyor hepsini? sonra da html olarak mı çıkarıyor? resim ekledim diyelim, aynı resim sayfaya gönderiliyor mu? napıyor? nasıldır bunların çalışma mantığı?

şimdiden teşekkür ederim.
(4) 

C# + Visual Studio 2008

loveinaflipbook #208139 
selamlar,

C# öğrenmeye merak saldım da bu aralar, merak dediğim de iş icabı aslında.
bildiğiniz, kullandığınız, güzel olduğunu düşündüğünüz, ikisini eş zamanlı (iç içe) öğreten tutorial, kitap, e-kitap, video gibi şeyler var mı?

nasıl öğrenirim? nasıl ederim? nasıl yaparım?

şimdiden teşekkürler.
(3) 

Chord Player

loveinaflipbook #174960 
merabalar,

akorları dinleyebileeğim, hatta mümkünse klavye yardımıyla (bilgisayar klavyesi) çalabileceğim (tuş kombinasyonu olarak değil de, atıyorum C tuşuna basınca Do majör bassın, shift+C basınca da Do minör bassın gibi) bi program var mıdır? mini bazda kompozisyon da yaptırsa (akorları dizeyim ardarda, o da çalsın) süper olur hatta. ses önemli değil, midi olması daha iyi olur hatta kaynak yememesi vs cart curt için.

bilenlere, bulduranlara müteşekkür olucam burdan.

mobil görünümden çık