(2) 

Fare kostümlü melankolik adam (video) + [ses kayıt]

loveinaflipbook #589440 
ya bir şarkı vardı hatırladığım kadarıyla 90'lardan kalma. sanki number1 tv'de çalıyordu bir dönem sıkça, Mtv de olabilir.

şimdi bir tane fare kostümlü adamımız var. bu adam ya gerçek insan boyutunda, ya da küçük, fare boyutunda. videoda dolanıyor sokaklarda, en sonunda bir plaja geliyor güneş batarken. şarkı da hareketli bişeydi, pop gibi sanki. hareketli gitarlı bir melodisi vardı.

bu tarif ettiğime çok benzeyen bir klip daha var, biliyorum. onu da hatırlayabilirsiniz belki. melodinin aklımda kalan kısmını kaydedebilirim birazdan belki, üşenmezsem :\

edit: üşenmedim, buyrun.
soundcloud.com
(2) 

ebook reader mı tablet mi? / tabletlerde okurken göz yorulması vs. (anneye)

loveinaflipbook #588652 
selamlar,

geçen günlerde yine burada, anneme bir ebook reader almak istediğim için öneriler istemiştim. şimdi de acaba bir tablet mi alsam diyorum. tablet kullanımı daha kolay oluyordur tahminimce ama okurken de göz yorulması sıkıntı yaratır muhtemelen. çünkü biliyorum ki annem genelde kitap okumak için kullanacak bu cihazı.

göz yorulması konusunda çok sorun yaşamayacaksa sanırsam tablet almak çok daha mantıklı ve benim için de daha zahmetsiz.

ne dersiniz?
(2) 

Duracell Powermat - Avrupa'ya geldi mi?

loveinaflipbook #588187 
selamlar,

bir iş seyahatine çıkma ihtimalim doğdu. olursa bir powermat almak istiyorum. Amerika'da bayağı popisi var. ama Mediamarkt, amazon.de gibi yerlere baktım, hiç görmedim. google da avrupa için sonuç vermedi.

bilen var mı?
(2) 

PS3 fw4.40 problemi

loveinaflipbook #588184 
selamlar,

dün uzun süre sonra bi bakım yapayım deyip ps3'ün firmwareini güncelledim. sonra ne olduysa alet sapıttı. açıyorum rahat bi 3-4 dk bekliyor kullanıcı seçimi ekranına gelene kadar. kullanıcı hesabını seçiyorum, ondan sonra da bi 4-5 dk bekleyip menüye giriyor. arada PS düğmesine basın gibisinden bi msj çıkıyor ekranda, basıyorum falan, bu arada controllerların da düğmeleri arada normal, arada bağlantı kopmuş gibi 4ü birden yanıp sönüyor. arada takılıyor falan. menüde bir yere gireceğim, atıyorum, ayarlardan network ayarlarına, orda da takılıyor, bekleme yapıyor.

sonra bi oyun açtım, fena çalışmadı, ama arada oynarken ekran dondu falan 5-6 sn kadar, birkaç kere. ben de sıkıldım kapattım...

bu sorunla karşılaşan var mı? nasıl çözerim bilen var mı?
(6) 

Balık Yağı (vs Concerta)

loveinaflipbook #581886 
selamlar,

bu balık yağı denen ilaç, bir sürü şeye iyi geliyor diyolar. bunların içinde hafıza ve konsantrasyon eksikliğini gidermesi de cabası.

bir de Concerta diye bir ilaç var, kullananlar bilir. ikisinin etkisini karşılaştırmayacağım tabii ki ama balık yağı kullanarak da istediğimiz konsantrasyon doyumuna ulaşabilir miyim sizce?

bir de balık yağının yan etkileri var diyollar. kilo aldırıyor, kıllandırıyor vs gibi aklıma gelenler var. bunların bir mantıklı dayanağı var mı? yoksa şehir efsanesi olarak mı yaşamlarını sürdürüyorlar?

bir debilmemne kaplı balık yağı kapsülleri daha iyi diyolar. o neden? bi de marka olarak güvenilir, düzgün üretimden çıkan, diğerlerine göre daha iyi olarak nitelendirilebilecek balık yağı hangisidir?

şimdiden teşekürler.
(4) 

Türkçe kitaplar için en iyi E-book Reader hangisi ola?

loveinaflipbook #581354 
selamlar,

annem için bir ebook reader almaya karar verdik. yabancı kitap okumaz, türkçe için de en güncel kitapları okumaya özen gösterir. benim pek ilgim olmadığı için takip de etmiyorum. türkçe kitapların e-ink versiyonları da eş zamanlı olarak çıkıyor mu artık Türkiye'de?

bir de uyum sorunu minimum olan bir okuyucu önerebilirseniz çok sevinirim. anneye alır gibi...

şimdiden teşekkürler, iyi pazartesiler.
(1) 

Apple destek email adresi?

loveinaflipbook #575589 
sitesinde ve google'da aramalarım sonuç vermedi. sallama olarak mail yağdırmak da istemiyorum. var mı var olduğundan emin olduğunuz bir email adresi?

bir sıkıntımı dile getirmek istiyorum ve cevap almam gerekiyor en kısa zamanda...


edit: Amerika için gerekli, türkiye email adresinden istediğim bilgiye ulaşabilirler mi, emin değilim. ama o da olursa denerim...
(2) 

bir Dijital Fotoğraf efekti [caps]

loveinaflipbook #575514 
selamlar,

fotolarda bu efekti verebilen bir program arıyorum. adam bir panorama fotosu çekmiş, sonra onu küre haline getirmiş. sanki küçük bir gezegenmiş gibi gözüküyor. photoshopta yapabilme olayını düşündüm ama pek bir yöntem gelmedi aklıma, ki kuvvetle muhtemel bunu tek bir programla şak diye yapıyorlar.

bilen var mı?
(4) 

En ucuza bilet bulunup gidilebilen Ülkeler

loveinaflipbook #575114 
nelerdir? yakınlar tabii ki, mesela kıbrıs (yurtdışı sayarsak), ya da Yunanistan, vb. ama belki bazı uçak şirketlerinin promosyonları da vardır, şuralara şu kadara götürüyoruz diye.

bunları takip edenlerinizden bana öneride bulunsanız çok makbula geçer.

şimdiden teşekkürler.
(3) 

Pasaportta kayıtlı telefon bilgilerine ulaşım

loveinaflipbook #575058 
selamlar,

bir telefon var pasaportta kayıtlı, ama gitti bu telefon, artık yok, kutusu, kendisi veya herhangi bir belgesi yok. bu telefonun imei numarasına ve seri numarasına nasıl ulaşabilirim?

internet üzerinde sorgulayabileceğim bir yer var mı?
(3) 

Telefon kaydı için Pasaport'un hangi sayfalarını taratayım?

loveinaflipbook #575035 
selamlar,

pasaporttaki telefonun kaydının değiştirilmesi için BTK'yla iletişime geçeceğim. tamire gidip gelen bir telefon var, eski telefonun kaydını pasaporttan sildirip, yenisini ekleteceğim.

iletişimde pasaportun hangi sayfalarını taratmam gerekiyor? ya da gerekiyor mu? nasıl yapayım? elimde yetkili servisten aldığım belge de var. onu ekleyeceğim, yanında ne isterler diye sıkıntıdayım şimdi. herkes farklı bir şey söylüyor. bir de BTK'ya telefon edip 52304234 dk telefonda oyalanıp yine cevapsız kalmak istemiyorum...
(2) 

En kolay öğrenilebilen GUI destekli programlama dilleri

loveinaflipbook #572608 
nedir böyle en en en kolay şekilde öğrenebileceğim diller? 1-2 günde falan mesela, tabii ki hepsine hakim olarak değil de. ufak bir projemi gerçekleştirebilecek kadar (git: 572594).

istediğim şey, dışarıdan veri çağırma (dosyadan), tabloya bu verileri dizme. tabloda her satır başına 1-2 düğme ekleme ve bu düğmelere komut satırından komut atama (opsiyonlarıyla birlikte) vs.
(2) 

Başkasının pasaportuna telefon kaydettirmek

loveinaflipbook #572213 
çok salak gelebilir sorularım ama cahilliğime verin. bir sakatlığı var mı bu durumun? yani ileride telefonla ilgili bir sorun çıkma ihtimali var mı? tekrar kullanıma kapanırsa falan bu kişiyi bulmamız mı gerekir?

bir de parayla yapanlar var bu olayı. bu parayı alıp pasaporta telefonu işlettikten sonra, ileride telefon hakkında bir hak iddia edebiliteleri olabilir mi? yani "bu benim telefonum, bakın pasaportumda bile işli!" gibi...

bir de kaç para oluyor bu meret?

kendi pasaport hakkım duruyor aslında ama işte yakın zamanda yurtdışına çıkmadığım için girdiğim durumlara bakınız hele...
(3) 

iPhone simlock olayları

loveinaflipbook #572180 
selamlar,

şimdi elimizde bir adet iPhone 4S var. USA AT&T simlocked. biraz araştırdım ve şöyle bir site buldum:
www.fastgsm.com

burda $9.99'a unlock ettiklerini iddia ediyorlar. sanki bu sitenin adını daha önce de duymuştum piyasada ama emin olamadım. tanıyan var mı?

ya da AT&T ile konuşun çözmeye çalışın da diyolar. bu yöntemi deneyen var mı? nasıl yapmak gerekiyor? uyuzluk çıkarıp kabul etmedikleri durumları da duydum çünkü. en garantisi bu şekilde olur gibime geliyor. dimi? sizce nasıl?
(2) 

Excel'de dosya şifreleyip, read-only'e izin vermek

loveinaflipbook #572049 
selamlar,

bir sıkıntım var a dostlar. bir Excel dosyası şifrelemek istiyorum ama başkaları bu dosyayı açınca, şifre sorma ekranında Read-Only seçeneğinin de gelmesini istiyorum, ki insanlar şifre bilmelerine gerek olmadan okuyabilsin. bunu beceremedim...

aynı benim yapmak istediğim şekilde bir dosyadan yandaki ekran görüntüsünü aldım. benim şifrelediğim dosyalarda şu Read Only düğmesi çıkmıyor. çıkması için ne yapmam lazım??

teşekkürler şimdiden.
(2) 

Telefon, Pasaport kaydı ve Tamir üçlüsü

loveinaflipbook #565999 
selamlar,

şimdi durum şöylen: bir telefon var, yurtdışından alınma, yaklaşık 7-8 ay önce. kendi pasaportuna kaydettiriyor sahibi. sonra bu telefon bir gün bozuluyor, bayağı sıkıntılı, çalışmıyor diyelim biz. başka bir yurtdışı çıkışında bu kişi telefonunu garanti kapsamında muamele görmesi için bayii'ye götürüyor ve orda telefonu tamir etmek için alıkoymak yerine anında değiştirip yenisini veriyorlar (sanırsam bu noktada varmaya çalıştığım yeri anladınız). bu kişi de yepisyeni cillop telefonunu alıp mesut bir şekilde yurda dönüyoooor.

bu noktada: eski telefon gitmiş, pasaportta imei kaydı kalmış. onun yerine yeni telefon gelmiş, pasaport kaydı yok... bildiğim kadarıyla 2 senede 1 kere bu hak tanınıyor kişilere. telefonu pasaport kaydında da değiştirebilir mi bu kişi? eskisini silsinler, nolcak zaten kullanılmayacak, firmaya geri gitti... yapılır mı bu?
(2) 

Yurtdışından Nexus 4 (16GB) getirtsem

loveinaflipbook #565799 
burda ne kadara gideri olur?
(6) 

Tabletinizle napıyosunuz? Ne marifetleri var? ve Memnun musunuz?

loveinaflipbook #564866 
1) marka ve model?
2) genel günlük kullanım veya spesifik kullanım alanlarınız neler?
3) program, müzik, film vs var mı? ne kadar var?
4) ne kadar hafızalı bir ürün kullanıyorsunuz ve an itibarıyla hafızanın ne kadarını kullanıyorsunuz?
5) 3G var mı? varsa 3G'ye ihtiyaç duyma sıklığınız?
6) memnun musunuz? yoksa şunu alsam daha iyiydi ya da sonradan şu çıktı bayağı güzel dediğiniz?

tişikkirlir diyiri!
(1) 

İstanbul Üniversitesi - Diploma çıkartma

loveinaflipbook #564825 
selamlar,

İÜ'den mezun olduğumdan bu yana geçici mezuniyet belgesiyle takılyorum. şimdi olası bir yurtdışı eğitimi için diplomamı çıkartmak istiyorum (ingilizce vs olarak). ne kadar zamanda verirler tahminen? işten de çok izin almam zor gibi, zamanımı iyice planlamam lazım. öğrenci işlerini de arayıp sorucam ama onlardan bu yaşıma kadar doğru ve mantıklı bir cevap alamadığım için tecrübe edenlere danışmak istedim ilk başta...

şimdiden teşekkürler.
(1) 

Yurtdışından hesaba para transferi & Banka Routing no

loveinaflipbook #563482 
selamlar,

Amerika'dan hesabıma bir para transferi yapılacak. karşı tarafın bankası transferi yapacak kişiden benim bankam ile ilgili 4 bilgi istemiş.

hesap #
routing #
banka adı
banka adresi

1) bunların içinde routing no'yu bilmiyorum. Türkiye'deki bankalarda kullanılan bir şey mi bu? ya da IBAN numarasını versem Amerika'dan parayı transfer etmek için yeterli olur mu?

2) bir de burda kendi bankamda bir $ hesabı açmam gerekir mi? yoksa TL hesabımı verirsem buraya $ geldiğinde TL'ye çeviriliyor mu?

9'dan sonra işten fırsat bulabilirsem bankayı arayacağım ama merak içimi kemiriyor lanet olsun ki.

şimdiden teşekkürler.


not: benim banka garanti, karşı bankayı bilmiyorum.
(1) 

İstanbul'da yapılacak, gezilecek, yemek yenecek, eğlenilecek mekanlar.

loveinaflipbook #561551 
selamlar,

İstanbul'da böyle klasik yerler değil de, modern, trendy mekanları bulabileceğim bir liste, site vb var mı? genelde yabancılar için soruyorum, onların ilgisini çekecek vs. hatta yabancıların akın ettikleri organizasyonlar falan. en bilindiklerinden film festivalleri mesela, ya da etkinlikler, festivaller vs vs vs.

nasıl?
(1) 

zamanın ötesi

loveinaflipbook #558488 
kaç (-) oyla hak kazanılıyor buraya gitmeye? ya da (+) ve (-)'lerin farkı alınıp ortaya kaç çıkarsa biletimiz elimize veriliyor?

aramada baktım istediğim gibi kesin cevaplar bulamadım, ya da belki ben salağım...
(4) 

Yan ve Gömük 20 yaş dişi

loveinaflipbook #557911 
selamlar,

biraz geç saat olmuş ama artık kafamı kurcalamaya başladı. efem bende bu başlıktakinden 3 adet varmış, zamanında gittiğim bir dişçi öyle demişti. tek gömülüp kalmayan 20lik dişim de yanağa doğru çıktı.

son dişçiye gittiğimde (marmara dişçilik) hepsini çekelim dediler, hastanede randevu vereceklerken (tahminimce 2-3 ay sonrası için) dayanamadım çıktım başka bir yerde yaptırırım diye. sonra araya binbir iş girdi vs çektiremedim. kaç senedir de bu şekilde takılmaktayım.

şimdi merakım şu ki; bu gömükler yarılıp alınıyormuş kuşların kulağıma söylediğine göre. benim alttakiler yan diye söylemişlerdi, çekerken kolaylık teşkil eder mi bu?

bir de cerrahpaşa'yı çok övüyorlar ama şimdi orda randevuyu ne zamana verirler allah bilir... önereceğiniz hastane var mı? dişçide yaptırmak istemiyorum bu işlemi, belki zaten yapmıyorlardır bile. çok cep yakmasın bir de memnun kalınan bir yer olsun isterim.
(4) 

Soruyorum

loveinaflipbook #557491 
evet,

üyeliğimi aldım, soundclouda yükledim. ama dinlerken dikkat ilk başta bayağı yüksek bir cızırtı geliyor.

soundcloud.com
(3) 

Müzik yapımında Tablet kullanımı

loveinaflipbook #557315 
selamlar,

tableti olup bu amaç için de kullanan var mı? ipad'de garageband, android'de her neyse artık (fl studio gelecekti senelerdir, hala port etmeyi bitiemediler).

kullanan varsa ne kadar memnun? ne kadar randıman alıyor? merak ediyorum.

tabii ki bilgisayardaki gibi performans beklemiyorum hayatta, ama bişeyler yaratmak, basit de olsa, farklı enstrümanlarla kaydetmek isterdim seyahatlerimde falan. başka işler için de table kullanmayı düşündüm, ama tüm cihazlarda olabilen şeyler bunlar (film, doküman, video eğitim, müzik vs)
(1) 

H+ : The Digital Series (Dizi arayanlara da süper kıyak)

loveinaflipbook #556409 
öncelikle, izlemeyenleriniz varsa sizi hemen şöyle alayım:
www.youtube.com

sonralıkla, başka benzer mini digital dizi var mı bildiğiiz? eskilerden lost room kıvamında falan da olabilir tabii. tarzı da benzer olursa sevinirim.

gelebileceğini tahmin ettiğim bazı önerilerden izlediklerimi de düşeyim.

konu benzerliği bakımında hakkaten kısa süren dizilerden:
flash forward
revolution
jericho

mini dizi olması bakımından benzerlerden:
lost room
angels in america
band of brothers
(3) 

.... reblogged your bilmemne (tumblr)

loveinaflipbook #555224 
böyle bişey çıktı bugün bende, boşluk, isim yok.
tıkladığımda da .tumblr.com 'a gitmeye çalışıyor.

nolüyor?
(2) 

Chrome - Last.fm - düğmeler çalışmıyor...

loveinaflipbook #553991 
selamlar,

chrome için last.fm eklentisi kurdum ama şarkı açtığımda last.fm sitesine yönlendiriyor otomatik ve last.fm hesabımdan izin istiyor. bir düğme var authorize diye ama basamıyorum, basılmıyo.

yine mi firefox'a kaldım??
(6) 

İş Sağlığı ve Güvenliği - beyin fırtınası

loveinaflipbook #553091 
selamlar,

şimdi bizim şirkette bir olaydır dönüyor. iş kazaları kaydedilmiyor. bundan sorumlu departman hep bir bahane bulup olayı örtbas ediyor. atıyorum, adamı hastaneye götürüyolar ama evde geçirmiş şeklinde kayıtlara geçiriyolar hastanede de. kazasız geçen gün sayısı tabelada 550+ ama daha geçen aylarda birinin koluna dikiş atıldı. daha da sürekli olan şeyler var.

ben bişey yapmak istiyorum ki saklayamasınlar, ya da atıyorum adam ölsün. abartı yaptım biraz ama hani öteki seçenek daha ağır bişey olsun ki kazayı saklamaya yanaşamasınlar.

bir de, şirket içi halletmem lazım yapabilirsem; şikayette bulunarak falan başka bir kurumu karıştırmayı düşünmüyorum işin içine...

önerilerinizi bekliyorum. teşekkür ediyorum.
(2) 

Çok değişik insan kafası (capsli)

loveinaflipbook #552769 
bu resimdeki adam nasıl bir kafadadır sizce? facebook profil resmiymiş. üstte kapattığım yerde ismi yazıyor, yanında (R) registered şeysi falan.

"a member of msn messenger & skype" nedir yani?

eleman kendini şirket falan mı sanıyor?
(8) 

iPhone izlemek, ekranını görmek, şifresini öğrenmek vs

loveinaflipbook #550910 
bunun mümkünatı var mı? izlemek istediğimden değil, izlendiğini düşünen bir arkadaşım var, az önce sordu. bilmediğim için cevap veremedim.

normalde şifresi varmış, bir gün ama telefonunu açıp şifre gireceği zaman üvey annesinin mailinin girili olduğunu görmüş. bunlar pek samimi değiller, hatta araları bozuk denebilir. biri ötekini facebooktan mı başka bir yerden mi engellemiş mi ne. bundan bir başka arkadaşına bahsediyormuş benim arkadaş, o da arkadaşmış aynı yerde anasıyla. telefondan ekran görüntüsü atmış bizimkine. 5 dk geçmemiş öteki arkadaşı da engellemiş durduk yere. kıllanmış bu da haliyle...

biraz araştırdım uzaktan haberi olmadan ekranına bağlanmak mümkün mü diye, anladığm kadarıyla pek mümkün değil gibi gözüküyor. ama şifresini öğrenip program falan kurduysa diye de kıllanıyor.

bileniniz varsa bir aydınlatıverin ey apple fanboylar, fangirller...
(2) 

iPad mini vs Nexus 7

loveinaflipbook #549872 
selamlar,

biliyorum daha önce de soruldu ama benim kararsızlığımın genel sebebi teknik özellikler değil. ipad'deki uygulamalar konusunda aklım apple tarafına kayıyor hep.

örneğin garageband. müzikle uğraşan birisiyim, bu yüzden garageband hakikaten bayağı işimi görür gibi geliyor. tabii deneyen müzisyenlrden de duymak lazım. bildiğim kadarıyla androidde benzer bir uygulama yok.

bir de iStomp olayı var, belki bilenleriniz vardır...
www.youtube.com

müzik dinleme deneyimi de nasıldır acaba, iki cihaz konusunda da bir fikrim yok.

bunun yanında reminders ios'da ücretsiz olarak geliyor ve lokasyon bazlı hatırlatma özelliği var. bu benim için çok önemli bir özellik. androidde bunu astrid üzerinde bir add-on satın alarak yapabiliyorsunuz ama performansını bilmiyorum, apple'da standard geldiği için bir sıkıntısı yoktur diye tahmin ediyorum, zaten google da pek elle tutulur sıkıntı sonucu vermiyor.

android'de de google now var ki o da çok işimi görür diye tahmin ediyorum. bayağı güzel bir servis. ama bir yandan da acaba android telefondan bu olayı aradan çıkarabilir miyim gibisinden şeytan dürtüyor, çünkü işte şu lanet olası garageband yüzünden!

evet bir yandan da ekran çözünürlüğü acaba sıkıntı yaratır mı diye dşünmüyor değilim, retina ipad mini 2013 ekim'de gelebilir söylentileri var, uzun bir süre.

bi de insanlar nelerle uğraşıyor, ben gelmişim ne soruyorum. hemen anında alacağımdan da değil ha, zaten param da yok daha. tamamen can sıkıntısı, iç bunaltısı...
(7) 

Kolesterol vs Yumurta

loveinaflipbook #549003 
bu zamana kadar hep yumurta kolesterol yapar deniliyordu, şimdi de etkisi yoktur denmeye başlandı. bu nasıl iş arkadaş, bilim bu kadar mı sallamıyo olayları?

doğrusu nedir anlayamıyorum hiç. bir ara da beyaz ekmek de kilo aldırmıyormuş diye haberer çıkmıştı.

tam son karar nedir bunlarda? bir bilen allahın kulu söyleyiversin, mümkünse kendisi araştırmış olsun...

kolesterolüm çıkmış da biraz, gerekli önlemleri almak istiyorum ama yumurtayı keseyim mi kesmeyeyim mi? ne yapayım? ne edeyim?
(3) 

Firefox bir süre sonra Salyangoza bağlıyor

loveinaflipbook #548542 
selamlar,

firefox ile ağı surf eylerken belli bir süre sonra inanılmaz yavaşlıyor. tab değiştiriyorum tıkladıktan 2-3 dk sonra geliyor vs. scroll zaten ölüm, time lapse animasyon gibi anasını satayım...

normalde hep firefox kullanmıyorum, sadece çoğu zaman kullandığım eklentiler falan var, genele vuruyor hesaplayınca.

internette bakındım ama tam çözüm yok anladığım kadarıyla. safe modda bile böyle olması garip geliyor bana. neden olabilir sizce? aynı durumu yaşayan var mı?
(5) 

İki (veya daha fazla) farklı başlıkta yazmış Yazarları bulmak

loveinaflipbook #548232 
selamlar,

diyelim birkaç başlık altında entrysi olduğunu bildiğiniz bir yazar var, ama yazarın kim olduğunu bilmiyorsunuz. bu şekilde 2 veya daha fazla başlığı karşılaştırıp hepsinde de yazmış olan yazarları bulmanın bir yöntemi var mı?

şimdiden teşekkürler.
(2) 

"Amerika'dan gelecek var mı?" duyuruları

loveinaflipbook #548153 
selamlar,

bu tip duyurulara cevap geliyor mu gerçekten? mesela bir ürün getirtilmesi istendiğinde, bunun için parayı önden mi gönderiyorlar isteyenler? yoksa ürün ellerine geçince mi veriyorlar? komisyon tabii ki var işin ucunda, ama nasıl güvenilebiliyor hakkaten elemanın ürünü getireceğine? ya da parayı alıp uçmayacağına?

genelde heralde iphone5 veya ipad veya benzeri ürünler isteniyordur diye tahmin ediyorum. peki bu tip duyurular sayesinde hakkaten istediği ürüne sorunsuz kavuşan oldu mu? hürsan yaşayan oldu mu? açsam mı ben de bir tane? hı?
(5) 

Ders çalışırken müzik mi yoksa sessiz kulaklık mı?

loveinaflipbook #548135 
selamlar,

ders çalıştığım zamanlarda dışarıdan gelen sesler hemen dikkatimi dağıtabiliyor. bunun için bazen kulaklıkla müzik dinliyorum hafif seste, bazen de kulaküstü kulaklıkları takıp müzik açmadan takılıyorum, pek etkili olmasa da sesi biraz azaltıyor.

hengisi daha etkili olur öğrenmeme, rahat çalışmama yardımcı olarak?
(6) 

Muz-Brownie alternatifleri

loveinaflipbook #547756 
selamlar,

böyle güzel gelen, yenebilen ikililer, üçlüler arıyorum. içinde sigara olmasın lütfen. mesela nescafe-brownie de güzel. ya da yer fıstığı ezmesi-reçel...
www.youtube.com
(2) 

Duyuru bitmeyen sayfa görünümü

loveinaflipbook #547124 
var mı böyle bir özellik? hani aşağı scroll yapa yapa sayfaları tek tek aynı sayfadaymış gibi yüklemek?

yoksa bile scriptle falan yapılabilir mi? greasemonkey'de falan yapılabilitesi nedir? kolay mıdır?
(7) 

Unutkanlık, Dkkat Eksikliği, Odaklanamama/Zor Odaklanma için takviye besin

loveinaflipbook #546854 
selamlar,

başlıkta yazdıklarımın hepsi var bende. son zamanlarda özellikle artmaya başladı.

bana söylenenleri ya da yapmam gereken şeyleri unutuyorum, biryerlere yazmamın faydasını çok fazla göremedim. bazen yazmayı bile unutuyorum çünkü, yazsam da bu sefer o kadar not oluyor ki altından kalkamıyorum. her seferinde düzenliyorum notlarımı, sonra tekrar dağılıyor bir yerden sonra.

dalıp gidiyorum, bazen bir şey okumaya çalıştığımda inanılmaz yoruluyorum ve yılıyorum. her seferinde baştan okuyorum, en az 4-5 kere tekrar başa dönüyorum 1 paragraf için mesela. bunun aynısı videolar için de geçerli, mesela ders videoları, eğitimler vs izlerken de aklım kayıp gidiyor, başa sarıp sarıp duruyorum.

disleksi teşhisim var, ama sadece okurken olmaması beni direkt dikkat eksikliği olayına yöneltti.

uyku düzenim bok gibi ve düzene de sokamıyorum, mecburen bir süre daha böyle gitmek zorunda. günü 4 belki 5 saat uykuyla tamamlıyorum çok uzun zamandır, haftasonları hariç.

beslenme konusunda bir sıkıntım yok. kahvaltımı yapıyorum her gün, hemen hemen aynı saatte, öğlen yemeğimi de atlamıyorum haftasonları hariç, bazen akşam yemekleri geçiyorum çok aç hissetmezsem kendimi.

besin takviyesi alma fikri geldi aklıma az önce bir şeyler araştırırken. ne alınır, nasıl şeyler alınır kulaktan dolma biliyorum. ama olumlu etkisi gözlemlenmiş şeyleri deneyerek başlayayım ki etkisini ben de hemen göreyim istiyorum.

var mı böyle tavsiye edeceğiniz şeyler? mesela ginkgo bilboa takviyesini almayı düşünüyorum solgar'ın. bunun gibi şeyler işte.. uzun yazmışım affola...
(2) 

şu anda vizyondaki 3D Filmler

loveinaflipbook #546582 
neler? farkedecekse istanbul avrupa yakası için.

şimdiden teşekkürler.
(3) 

Kulak temizletme

loveinaflipbook #546162 
selamlar,

kulaklarımın acayip dolduğunu hissediyorum ne zamandır. kaşınmalar falan da oluyor arada. kulak çubuğu kullanmadığım için bir şekilde bu histen kurtulmak istiyorum.

kulak temizletme yöntemlerinden en güvenlisi hangisidir? nerelerde en güvenilir şekilde yapılır? ne kadar sıklıkla yapmak gerekir? ne kadar sürer, ne kadar tutar?

şimdiden teşekkürler.
(7) 

2012'nin en izlemeye değer filmleri

loveinaflipbook #546156 
selamlar,

2012'de izleyemediğim, kaçırdığım filmler varsa arayı kapayayım diyorum. özellikle festivallerden şu süperdi dediğiniz film varsa, ya da sene içi gerçekten bayağı ilginç şekilde merak uyandırmış, akıllıca hazırlanmış, yazılmış, tasarlanmış, "sahneleri süper" veya "sanat yönetmeni çok iyi iş çıkarmış" diyebildiğiniz filmlerden önerilerinizi bekliyorum.

sonra izlemediklerimi seçip izlemeye çalışacağım, seversem duacınız olacağım vs vs

izlemediklerimi ve izledikten sonra hoşuma gidenleri burada listeleyeyim ki, söyleyenler de kendine pay çıkarsın :)
(1) 

Şirketin Yurtdışından Cep Telefonu getirtmesi

loveinaflipbook #544567 
ve yine vergisini ödedikten sonra pasaport kaydı yerine tüzel bir belgeye işletmesi falan mümkün mü?

şirket tarafından avrupa genelindeki bütün lokasyonlar için toplu bir alım olabilir. ama buraya gönderildikten sonra çalışmayacaksa elimizde patlamasın...
(9) 

İş Arkadaşına Dalmak, ya da Dalmamak. İşte bütün mesele bu (şimdilik)

loveinaflipbook #543970 
selamlar,

şimdi bir iş arkadaşım var. bu bazı projeler yönetiyor. ben de bazı projelerinde destek oluyorum ona, gerek IT bazlı, gerek farklı (tabii şi tanımım çerçevesinde).

ama sonraları bu kişi olayı abarttı artık. ingilizce tercümeden tütün da excel dosya düzeltmeye kadar geldi olaylar. birkaç kere hadi yapayım dedim bir seferlik olduğunu düşünüp. sonra baktım gelmeye devam ediyor, başkası yapsın dedim. o demem olay oldu. sonra mail yoluyla tartıştık. ben de açıkladım. iş tanımımda olmayan şeyleri yapmak gibi bir zorunluluğum yok, bunlar da iş tanımıma dahil şeyler değil, dolayısıyla beni zorlamanı anlamıyorum dedim.

herneyse ortalık durulmuştu bugüne kadar. bugün bir mail geldi. diyor ki, şu olayın son durumu nedir? bir termin vermeniz mümkün mü? (bu olayı yapmaya benim yetkim olmadığı için, yetkisi olan başka bir meslektaşıma devretmiştim, proje sahibi arkadaşın da bundan haberi var, yetkim olmadığını da açıkladım zaten sebep olarak).

ben de dedim ki,

"bu konuda bilgim yok, X'e sorarım, kendisinden de bir termin vermesini isterim.

yalnız, bu işle direkt ilgili kişi X olduğundan onu da maile dahil etmen uygun olur." (o kişi mailde yoktu, tanıyorlar birbirlerini gayet iyi, daha önce çok defa birlikte çalışmışlar, tanımadığı adam da değil yani)

sonra bu demiş ki "tamam loveinaflipbook, ben sen de aynı meslekten olduğun için konu hakkında bilgin vardır diye tahmin etmiştim, bundan sonra olayı onla hallederim"

ben de bunun üzerine "sorumluluk tamamen onun üzerinde olduğu için takip etmemiştim. zaten bana, ona soru sormam için soru sorunca senin işin de uzuyor, onun için yazmıştım. yanlış anlamazsan, senin de işini kolaylaştırmaya çalışıyorum"

bu açmış ağzını "bırak da işimin nasıl kolaylaşacağına ben karar vereyim" ile başlayan cümlelere. "zaten önceki bir olayda da yardım etmemiştin (o bahsettiği olay da excel dosyasını editleme, iş tanımımla yakından uzaktan alakalı olmayan bir durum), bir tek sende böyle olaylarla karşılaşıyorum" vs vs gibi şeyler

CC'de de en baştan beri benim ve onun müdürü var.

elime geçse öldürücem şu anda.

bir cevap yazdım bayağı uzun, "istersen İK'dan iş tanımımı al ve bak" diye yazarak İK'yı da maile dahil ettim.

ama benim müdürüm içeri girdi göndermeden, "loveinaflipbok bu olay nedir?" dedi.

dedim böyle böyle artık inceldiği yerden kopsun, şaaparlar.

dur gönderme dedi, "bu bu şekilde olmaz, konuşup tartışıp halledebileceğiniz meseleleri ne hale getirmişsiniz."

"iyi de önceden de bir sürü benzer konu oldu, kaç kere söyledim anlamıyo, hala da aynı konularda beni suçlar gibi konuşuyo, yeter artık" dedim.

ok önce maili sadece bana bi gönder, bakayım dedi. gerekirse gnel müdüre çıkarırım konuyu.

maili gönderdim ona. hala ses seda çıkmadı. maili atma derse bütün yazdıklarım içimde patlayacak. hepsini söylemek istiyorum, çünkü koridorda görsem ağzını burnunu kırıcam o kadar sinirliyim. olay soğuduktan sonra gönder derse bu sefer de anlamı olmayabilir...

sinirlerimi yatıştırmam lazım. napayım? kesin görücem bugün içinde illa onu, 40 kişilik ofis, görmemek için odaya tıkılmam lazım. hiç görmesem yemekte görme ihtimalim yüksek.
(2) 

Damarın üstüne Dövme

loveinaflipbook #542206 
selamlar,

bir dövmenin direkt cilt yüzeyine yakın bir damar üstünden geçmesinin bir sakıncası olabilir mi? ne bilim, mürekkebin direkt kana karışma tehlikesi, damarın yırtılma tehlikesi falan gibi...
(5) 

Prometric sertifikasyon sınavları ve Sınav rezervasyonları

loveinaflipbook #541289 
selamlar,

prometricten birkaç sınava gireceğim. bundan önce en son girdiğim prometric sınavı sanırsam 6 yıl önceydi. o zaman da girdiğim dersane (yetkili sınav merkezi) aracılığı ile kayıt olmuştum, her işi kendileri halletmişlerdi.

şimdi ben direkt prometric'ten sınav voucheri almak istiyorum, kampanya falan da varmış hem. şimdi bu sınavlar için prometric'e ödeme yaptıktan sonra, aldığım voucher ile nasıl bir prosedür izlemem gerekiyor?

bir de bildiğiniz prometric sınav merkezleri nereleri/nerelerde? ben güncel olarak hala sınav merkezi olarak devam eden bir bilge adamı biliyorum ama o da uzak kalıyor bana.

şimdiden teşekkürler.
(3) 

Facebook ve Hashtagler

loveinaflipbook #540718 
facebookun bilmediğim bir özelliği mi var da insanlar sürekli resimlerinin üstüne hashtag ekliyorlar? yorum olarak yani, twitterdan post edilenleri kastetmiyorum, hoş o zaman da çıkıyor mu bilmiyorum.

yoksa bu twitter hesabı alamayan insanların kompleksi mi? parayla değil arkadaşlar...
(3) 

Türkiye'den Amerika'daki birisi adına suç duyurusu açılabilir mi?

loveinaflipbook #539170 
açılabilirse nasıl yapılır bu iş?
(1) 

Termostat - Kombi kullanımı

loveinaflipbook #539057 
selamlar,

bir termostatı kombi'ye bağlayabilir miyiz? yani herhangi bir termostatı? ya da harici termostat uyumlu kombiler var mı? nasıl oluyor bu iş? nasıl yapılır? yapılır mı?

merak etmemin sebebi de şu:
www.youtube.com

mobil görünümden çık