(5) 

sincap satışı

sarper361 #282547 
lan arkadaş yasak filan değil mi bu? bugün annem anlattı sevdik filan diye inanamadım. bildiğin kuşçu adam kafeslerde satıyomuş bunlardan. nasıl yaşar lan kafeste? yasak filansa operasyon düzenleyecem.
(6) 

minecraft tarım

sarper361 #282454 
yahu ben bu oyunda kendime bir adacık yaptım. herşey güzel de tarım yapılmıyor bu adada? adayı topraktan yaptım normalde bir kaç dakikada çim bitmesi gerekiyordu ama hiç bir şey büyümüyor. ne eksem kalıyor öyle. nedeni ne acaba?
(4) 

fotoğrafta kompozisyon

sarper361 #280897 
internette hangi kaynağı önerirsiniz? bir ton şey var bir kere oturttuğun zaman değişmesi de zor olur şimdi. önerilen varsa oradan başlayayım.
(2) 

gmail mail gruplarındaki sorun

sarper361 #279962 
şimdi mail gruplarında bir maile cevap yazdık. biri cevap yazıyor. ama sadece bize yazmış. ama özel olarak bakmadan anlayamıyorsun. gmail normal grup üzerinden konuşma yürüyor gibi gösteriyor. normal herkese gitmiş gibi. ben de cevabı bütün gruba atıyorum. e tabi çok salakça oluyor. kendi kendine konuşma gibi. buna bir çözüm yok mu? böyle bu sana özel geldi dese? farklı renkte yapsa filan.

şu an kendimi ne kadar mal hissettiğimi anlamanız dilekleriyle...
(3) 

eski koltuklar

sarper361 #279921 
smv66.deviantart.com

ben bir şey anlamadım yahu? birileri açıklayabilir mi?
(1) 

klima çarpması

sarper361 #279708 
nedeni ne yahu? neden karşısında oturunca oluyor da 1 metre yanında olmuyor? hareket halindeki hava neden kaslarımızı ağrıtıyor? ne alaka lan!
(5) 

google docs

sarper361 #275927 
şimdi bir metin yazdık sayfalarca sonra bişeye bastık gitti o. gmailde benden habersiz taslak klasörüne kaydettiği gibi kaydediyor mu google docs? kaydetsin yahu lütfen
(4) 

özel fen lisesiyle özel anadolu lisesinin farkları

sarper361 #275904 
şimdi aynı okul bünyesinde bir fen lisesi bir de anadolu lisesi açılacakmış. bu liselerin ne farkı olacak şimdi?
(4) 

bürokrasi

sarper361 #275366 
bir kursa başvurucam fakat amcamlar öyle şeyler istemiş ki anlamadım nedir. anladıklarımı yazmadan:
1-tam teşekküllü hastaneden uçuşa ve atlayışa elverişlidir yazan sağlık raporu.
2-taahhütname muvafakatname - o ne la?
3-iyi hal kağıdı.

şimdi sağlık raporuyla ile ilgili anlamadığım; heyet raporu olacakmış. yani ben o heyetteki bütün doktorlara tek tek görünücem mi bütün gün? ne kadar sürer almam benim bunu

iyi hal kağıdı da cumhuriyet savcılığından alınacakmış. cumhuriyet savcılığı ne yahu? google a yazdım adliyenin sitesi çıktı. o binanın içinde mi oluyor cumhuriyet savcılığı?
(2) 

reklam yazarlığı

sarper361 #274796 
yahu bursada adam gibi reklam yazarlığı stajı yapacak ajans arıyordum. herkes tabelacı. neyse efendim kariyer.net'te vermiş biri ilan. ama ismi gözükmüyor ajansın? ben oranın kapısında yatıcam. google filan da kar etmedi. napsak ki?

not: iş ilanı var ben staja başvurucam.
(4) 

dünyadaki kum tanesi sayısı

sarper361 #273768 
az önce bir national geographic belgeselinde bir bilim kadını çıkıp eline bir avuç kum aldı. burada 8 milyondan fazla kum tanesi var dedi. bütün gezegende de 1 katrilyon civarında var dedi. az değil mi yahu bir katrilyon?
(1) 

Facebook Friend Exporter

sarper361 #273565 
facebookta çıkması gereken seçenek çıkmadı bende?
(8) 

gerizekalıya ingilizce tavsiyeleri

sarper361 #273290 
Azıcık uzun oldu da cidden yardıma ihtiyacım var.

Durum şu şimdi:

İlk okulda 2 kere kursa gittim. Orta okulda derslerin yarısının ingilizce olduğu özel bir okula gittim.

Lisede hazırlık okudum.

Üniversitede hazırlık okumamak için kursa gittim. sınavdan kaldım. 4 ay hazırlık okudum yine kaldım. sonraki dönem yine kaldım. ek sınav yaptılar onda da kaldım. sonra bi kursa daha gittim (kpds). kpds den 81 alıp geçtim.

Rahatladım bitti artık sandım. Dersler ingilizce. Hadi Türkçe not bulsam öyle halletsem bu sefer staj başvurusu bile yapamıyorum. Ne lan benim bu ingilizceden çektiğim? Hakkaten sinirlenmeye başladım. Olmuyo basmıyo yabancı dile napalım tamam da yaptıklarımın yanında ingilizce bilmemem öyle bir sırıtıyor ki.

Test olsun oxfordlu profesör kesiliyorum. Ama geçen Fas'lı biri yol sordu yemin ederim kendimden utandım. Bunca yıl bu durumda olmak için gerizekalı olmak gerekir diye.

Şimdi İngilizce konusunda gerizekalı olduğumu bir kabul edelim. Buradan hareketle tavsiye istiyorum sizden. Kendine güven filan demeyin çapağınızı yiyeyim. Azim hırs boş zaman ne ararsanız var. Ama boş boş dizi izlemek( anlamıyorum ruhum hissediyor) yada kitap okumak istemiyorum. Olacaksa belli bir sistemle olacak bu iş.

Dizileri anlamıyorum İngilizce altyazıyla olsa bile. Türkçe altyazı olunca da kitap okur gibi film okuyorum. En fazla 15 saniye sonra kaçıyor konuşmalar.

İngilizce kitaplarda da kelimeleri bilsem bile cümleyi anlamıyorum. Adamlar and içmiş sanki orada tamlama burada bağlaç giriyor hepsi birbirine. Geçen gün azmettim 3 saatte 2 sayfa okumuş olduğumu görünce bir moralim bozuldu tabi. Dönüp bakayım dedim ne anlamışım. Gördüğüm cümleleri sanki ilk defa görüyordum.

Yahu benim sayfalarca İngilizce metinler yazmamı gerektirecek bir mesleğim olacak. Hallolur hallolur diye geldim bu yaşa (20) ama çok fena oynatıyor sinirlerimi.

Buraya kadar okuyanlara bile çok teşekkür ederim. En ufak bir tavsiyesi olanlar yazarsa çok mutlu olurum. Sorgulamadan ne derseniz yapıcam. Bu yaz boşum da...

Saygılar sevgiler.

ek: Yurtdışı demezseniz sevinirim. Yüzüm yok para istemeye artık. Bilgisayar başında koymam lazım çocuğu.
(2) 

çok fazlı uyku

sarper361 #272848 
yav teoride tamam da, yapan eden başaran var mı? alıştıktan sonra nasıl oluyor hayat? tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.
(5) 

Böyle atlıyolar yarasa kıyafetli adamlar.

sarper361 #272196 
böyle yüksek bir yerden atlayıp yarasa benzeri kıyafetleriyle çok deli hızlarla süzülüyorlar hani aşağı doğru. hiç paraşüt filan yok. adı ne bu sporun?
(1) 

d-smart ingilizce altyazı

sarper361 #272006 
hem orjinal dilinde(dublajsız) hem de orjinal dilde altyazılı olsun istiyorum. altyazı seçeneklerinde orjinal diye bir seçenek de var ama onu seçince de altyazı türkçe kalıyor. neyi yanlış yapıyorum ben?
(4) 

bir garip bilgisayar

sarper361 #266419 
ya bir arkadaşım bilgisayar alacakmış da ben bişey anlamadım. bilgisayar şu:
www.vatanbilgisayar.com

şimdi 8gb ram, 2gb ekran kartı filan efsane de 2.0 işlemci nedir yahu? montaj filan yapacakmış. çok sorun olur mu o işlemci?
(4) 

garip hastalıklar

sarper361 #265738 
böyle yabancı el veya sinestezi gibi bildiğiniz garip hastalıklar var mı? mesela şey vardı insanlar bi uzvunu kesmek istiyorlardı. kestirince rahata eriyolardı filan. onun adını unuttum. neyse böyle böyle şeyler varsa bildikleriniz döşeyelim aşağıya.
teşekkürler, saygılar...

not: beyinle olmak zorunda değil. örnekler öyle denk geldi.
(4) 

hotel bostancı prenses

sarper361 #265508 
bu otelin sahibi kim?
(3) 

xbox live port açma

sarper361 #265185 
nasıl oluyor?
(1) 

yurtdışından kitap siparişi

sarper361 #264747 
alibris diye bir sitedeni patk siparişi vermiştim. 15 gün önce shiplenmiş bu. hala gelen giden yok. daha ne kadar beklemeliyim?
(1) 

game of thrones "spoiler içerir sanki"

sarper361 #263926 
------------------------------------------spoiler---------------------
ilk bölümün sonunda düdükleşirken yakalananlar kimdi? hepsi birbirine benziyor yahu.
-----------------------------spoiler-------------
(7) 

kafa miken kuş

sarper361 #263924 
2 yada 3 gündür aynı yerden bütün gün hiç kesintisiz kuş sesi geliyor. bildiğiniz serçe sesi. ama geceleri kesiliyor. aha şimdi güneş doğdu yine başladı.
---spoiler---
cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik cik
---spoiler---

aynen böyle. hiç bir sekme yok kaç gündür. hava kararınca kesiliyor. bi yere sıkıştı kaldı diyeceğim ama e gece? noluyor bu kuşa?
(5) 

öğrenci için xbox

sarper361 #263591 
biz xbox almaya niyetlendik şimdi. kinect filan akacaz yazın. ama çok paramız yok. yurtdışından alalım dedik fiyatları iyi olan ntsc. pal olanlar türkiyeye yollamıyor filan(ebay). çıkamadık işin içinden. 150 avroyu geçmeyenler var yoksa. gümrükte sorun çıkmazmış öyle olunca. şimdi biz işin içinden çıkamadık. ne yapmalıyız?
(6) 

basketbol spiker ve yorumcuları

sarper361 #262893 
neden amerikan aksanıyla konuşuyorlar? o kelimeleri bitirirken yaptıkları vurgular... lan napsak da yabancı kelime kullansak demeler... midem kalktı yahu. nasıl izin veriliyor bunların çalışmasına? bütün gün ingilizce dinliyorlar anlatıyor olabilirler de abi bu ne ya spikersin sen. spikerlerden biri trabzonda yaşamaya başlasa zamanla lazcaya kaysa dil tutarlar mı o adamı orda? neyse soru birinci cümlede:)
(1) 

Hangover 2

sarper361 #260879 
türkçe altyazısı yok mu hala yahu?
(1) 

yemek tycoon

sarper361 #260503 
öyle bir oyun olsun ki ben sürekli yemek yapayım. oyunu bitirdiğimde oyundaki bütün yemekleri gerçekte de yapabileyim. anlatabilmişimdir umarım. malzemeleri alsam fırını yarım saate ayarlasam filan. var mı böyle bir şey?
(5) 

Mesnevi

sarper361 #258810 
İyi geceler. Ben mesneviyi okumak istiyorum(mevlana). Ama bir kitap yok ki üstüne bir sürü kitap yazılmış ve hangisi essah mesnevi çözemedim. Ben mi bulamadım bildiğin mesneviyi? Tabii ki arapça hali filan da değil. Okuyup anlayacağım yani. Neyse kısacası mesnevi okuyacam. Neyi okuyayım?
(6) 

Yahu bir kitap var

sarper361 #258064 
Ben bu kitabı amazondan buldum. İkinci el olanlarından alacağım ama 10$ ile 70$ arasında satanlar Türkiye'ye yollamıyor. Kitabın yenisi 150$ ki karşılayamam. Türkiye'ye yollayanlardan en ucuzu da 70$ civarı dediğim gibi. E ben onu da karşılayamam. Niye yollamıyor yahu ucuza satanlar. Yok mu bir oluru bunun:) Okumam lazım o kitabı. Bir yol gösteriverin.

Aha kitap da bu. Belki bir şey gözümden kaçmıştır.
www.amazon.com

Yardımlarınız için sağolun.
Saygılar..
(2) 

amazon.com

sarper361 #256630 
ilk defa buradan sipariş verdim de. olmayan bir şeye sipariş vermişim yahu:) şöyle yazıyor. "We'll notify you via e-mail when we have an estimated delivery date. You can cancel at any time.". buranın sistemi değişik galiba biraz. ne yapayım iptal edeyim mi? bu iki hafta içinde elimde olması gerek. yoksa bir iki gün içinde temin ederler mi?
Saygılar sevgiler
(2) 

esgaz abone no

sarper361 #254854 
garantinin internet şubesinden ödemek istedim fakat 10 haneli olmalıdır abone no diyor. benimki 6 haneli. sitesine filan sorgulattım. sakatlık nerede?
(1) 

müzik sembolü

sarper361 #254611 
kendi kendime azcık ney çalışayım dedim de. yahu bir işaret var notanın başında ne olduğunu bulamadım. dikine bir çizgi üstünde 3 dikey çizgi üstüste. ortadaki diğer ikisine göre daha uzun. anlamadım göreyim diyenler için:
www.neyzen.com
segah kısmında hani.
teşekkürler...
(3) 

duyduğunu çalabilmek. Ney?

sarper361 #253229 
herkese merhabalar,
müzik bilgim pek yok baştan söyleyeyim. geçen yıl ney kursuna gittim bir kaç ay. ama bildiğiniz gibi zor bir alet sadece ses çıkarabiliyorum şimdilik. ders aldığım kişi bana bu işi notalarıyla öğretme yanlısıydı ki pek istemediğim bir yöntemdi bu. ben istediğim şarkıyı filan çalayım kafamdan o bana yeter. bilmiyorum hangisi için daha iyi düzeyde olmak lazım da benim amacım bu yani. nota filan pek açmıyor beni. ıslık da çalıyoruz ama notalarını bilmiyoruz yahu ne gerek var. şimdi ben çıkarsam yine bu neyi, dediğim gibi duyduğumu, bildiğimi çalabilmek için ne yapmam lazım?
(1) 

kays el mecnun

sarper361 #253173 
baaazı olaylar olmuş? (bkz: kays el mecnun)
ne oldu ki?
(3) 

yurtdışından alışveriş

sarper361 #252454 
öncelikle bu ilk olacak ondan pek bir bilgim yok bu konuda. bilgisayarım çok ısınıyor görüntüleri ve oyunları donarak, kare kare gösteriyor. ben de alta şu soğutmalı şeylerden almak istiyorum ama yurtdışından alırsam daha ucuz olabileceği geldi aklıma. birazcık bakındım 150 lira'yı(dolar?) aşmadıktan sonra sorun yok. şimdi ben sanal kartımı kullanarak böyle bir alışveriş yapabilir miyim?
(2) 

assassin's creed

sarper361 #250074 
başından sonuna senaryoyu hikaye okur gibi okuyabileceğimiz bir yer var mı?
(1) 

devre arasında

sarper361 #249782 
maçlarda neden reklamları 15-20 saniyeliğine kesip "bakalım ikinci yarıda ne olacak" tarzı gereksiz bir giriş veriyorlar? maça ilgiyi canlı tutmaksa amaç ne kadar etkili olabilir ki bu?
(5) 

windowsta mp3 kesip biçme

sarper361 #249402 
hiç bir program indirmeden windowsta default olarak gelen programlarla mp3 kesip biçebilir miyim? yok mu bunu yapan bi nane?
(4) 

çetin tekindor şöyle yapmış

sarper361 #249229 
"Çetin Tekindor, Babam ve Oğlum filminde oğlunun onu yıkıp geçtiği sahneyi oynarken tekrar istememiş.Çünkü uyguladığı bir teknikle nefesi kasık ve beline kadar doldurup,dağ gibi yıkılırken o nefesi vermiş ve acısız bir şekilde yere düşmüş."

abi diyafram kasıklara kadar esner mi? birileri fena sıkmış gibi geldi emin olayım dedim.
(9) 

kitapyurdu sipariş karmaşası

sarper361 #248351 
az önce sanal kartımın bilgilerini girdim. tam işlem gerçekleşirken laaaaaaak diye elektrikler gitti 3 saniye sonra geri geldi. açtım baktım tekrar. para çekilmiş. ama ne hesap özetinde paranın nereye gittiğine dair bir bilgi var ne de kitapyurdunda siparişin alındığına dair bir şey. seçtiğim kitaplar hala sepette duruyor. aldı beni bir telaş. daha önce başına böyle bir şey gelen oldu mu?
(6) 

bilgisayarı bozmak

sarper361 #244749 
her şey bilgisayarın fanından fırtınada camlardan çıkan uğuldama sesi gibi sesler çıkmasıyla başlamıştı. uzun süreler bilgisayar başında durunca da iyice kafa s.ker hale gelmişti. bildiğin kamyon gibi ses çıkıyordu bilgisayardan. neyse efenim küçükken bozuk bir radyoyu açıp içine üfleyip kapatmak suretiyle radyonun çatır çatır çalışmasını sağlayan ben bilgisayarı açmaya karar verdim. mükemmel bir fikrim vardı. üfleyecektim.

bozulacağını düşünmemiş, en kötü tamir olmaz işte devam eder aynı diye düşünmüştüm. gidip bir tornavida aldım birkaç da video izledim. açtım kapağı. lan o kadar vida söktük olmuştur belki diyerek açtım bilgisayarı. ses aynen devam ediyordu. fanı da sökemedim yerinden. o dönüyordu ben de tepesindeki boşluktan bakıyordum. sonra fana çıbık sokma suretiyle "du bakem nolcek fansız" adlı operasyonumu gerçekleştirdim. bilgisayar hiç yapmadığı bir şeyi yaparak puf diye kapandı.

pes etmedim. bir arkadaş da sağolsun yağlayın demiş. fan dönerken yarım kapak zeytinyağını bıraktım fana. o dönerken nasılsa yayılır diye düşünmüştüm. aman tanrım ne de zekiydim!

ama ses devam etti. oyuna girdiğimde abiler hatta mermiler bile ağır çekim hareket ediyordu. sonra oyun düzeldi bu sefer bs player görüntüleri atlayarak ve kasılarak göstermeye başlamıştı. ve bilgisayarın puf diye kapanmaları normal bir olay olmuştu. alta bir defter koyarak bilgisayarın altında boşluk bıraktım. 2 saattir resetlenmiyordu neyseki.

tüm bu olanlardan sonra aynaya bakıp 3 kelime söyledim. "al! kırdın, kırdın"...
(9) 

mucize yiyecek

sarper361 #244448 
hazırlanması gerekmeyen, bozuk buzdolabımda nispeten yüksek sıcaklıkta dayanabilecek, kilo aldırmayan, ve aşırı pahalı olmayan bir gıda söyleyebilir misiniz bana?

e oha yok devenin nalı diyenler içlerinden birini görmezden gelip fikirlerini paylaşabilir.

teşekkürler..
(1) 

bisikletle kamp

sarper361 #241916 
yaz için şöyle alsak bisikletlerimizi alsak çadırları düşsek ayvalık edremit yollarına? çok zor bir şey mi en son çocukken bisiklete binen iki arkadaş için? max bin lira sınırımız var ve hiç bir malzeme yok şu an bisiklet de dahil. mümkün mü ha?
(5) 

dvd meselesi

sarper361 #241752 
şimdi durum şu;
benim elimde bir serinin 50-60 civarı dvdsi var. Beni ilgilendiren kısımları her birinin 60 dk filan sürüyor. ama ben bu beni ilgilendiren kısımların bilgisayarda sürekli dönmesini istiyorum. Dvdlere bağlı kalırsak tak çıkar yapmak zorunda kalıyorum ki ihtimal dışı. Ben ellemeyeyim sürekli dönsün o yani.
aklına bir öneri gelen var mı?
şimdiden teşekkürler..
(7) 

koşu yada yürüyüş yapmaya karar vermek

sarper361 #241367 
10 dakika önce karar verdim. bundan sonra her gece böyle. tam çıkıyordum ki mal mal koşmayayım belki bir tavsiye verecek olan vardır dedim. ipodu fulledim, çektim şortu tişörtü. evet?
(1) 

modem resetlenmesi

sarper361 #241142 
ne zaman download yapmaya başlasam 2-3 dakika sonra sağ alttaki ikonda ünlem işareti çıkıyor bağlantı kesiliyor. modeme reset atınca her şey normale dönüyor. çok mu yükleniyorum acaba dedim hız sınırı koydum torrente işe yaramadı. port filan da açık bu arada. biraz araştırdım ama aynı sorundan muzdarip olan yok.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
(1) 

yahoo mail grubu gmail

sarper361 #240451 
Şimdi şöyle:
Bizim bölümün bir mail grubu var amma yahoo groups mu ne ondan. E benim de nihai bir mail adresim var gmail o da. O mail grubuna gelen şeyleri benim gmail'e dertsiz tasasız yönlendirebilmenin veya direkt gmaille üye olmam mümkün mü?
Çok teşekkürler.
(2) 

simple viewfinder camera

sarper361 #237366 
türkçesi ne yahu bunun? türkçe bir kaynak bulamadım hakkında.
(6) 

okuma hızı

sarper361 #237064 
hayır hızlı okuma tekniklerinden filan bahsetmeyeceğim. Sadece öğrenmek istiyorum ben çok mu yavaşım. Bunu düşündürecek ilk olay, gündüz aralıklarla toplam 4 saat ve haydarpaşa eskişehir treninde uyumayıp 5 saat yani toplam 9 saatte bitirdiğim gizliajans kitabı. 200 sayfa civarı bu kitap. şimdi bu kitabı okuması gereken arkadaşıma sordum "bitirdin mi?" diye. cebinden çıkardı kitabı "heaa sabah aldım otobüste filan bitti" dedi. en fazla 2 saat süre demek bu. sinirden kendimi sikecek hale geldim. bu arada arkadaşım hiç bir hızlı okuma tekniği filan bilmeyen benim gibi biri. İkinci bomba da 1 saatte 120 sayfa okuyan arkadaşımdan geldi. ben bir saatte en fazla 50 sayfa okurum abi ne bu? sorun kimde bi yardım edin allasen.
(1) 

facebook chat konuşmaları kaydetmesin

sarper361 #236511 
ne konuşsam mesaj kutusunda yahu. bela alıcam başıma. nasıl kaldırıyoruz bu özelliği?

mobil görünümden çık