(7) 

gg'den sıyrılma yolları.

sarper361 #363888 
Ben yazdıklarımla ilgili sorumluluğu kabul ediyorum, ekşi sözlük sorumlu değildir deyip imzalasak, ssgye yollasak. yazdıklarımızla ilgili bir sorun olduğunda o kağıt hazır olsa, biz de rahatlasak olmaz mı? Şimdi ben yusuf devrana çok fena bir şekilde giydirmek istiyorum ama sözlük silecek.

Sözlük değil de farklı bir ortam da olabilirdi bu araç. Daha takip edilemeyen yollar mesela. o zaman böyle uğraşmak zorunda kalmazdık. ondan soruyorum bu soruyu.

Sağolun şimdiden.
(1) 

Şimdiye kadar çekilmiş en pahalı film

sarper361 #360941 
Google eyledim ama çok bilgi kirliliği var.
Avatar, karayip korsanları, cleopatra diyenler var. Kesin bilgisi olan var mı?
(1) 

Model araba

sarper361 #356565 
6-7 yaşlarındayken şu an görüşmediğim biri tarafından bana sürekli model araba alınırdı. Ancak bütün parçaları filan biz birleştirirdik. Çok ayrıntılıydı diye hatırlıyorum. Neydi bu olayın adı? Markası filan neydi?
(8) 

en çok güven duyulan şeyler

sarper361 #355113 
İnsan haricinde olacak yalnız. Sizin güven deyince aklınıza ne geliyor? Obje de olabilir. Bungee-jumping ipi gibi mesela.
(1) 

Son 10 yılın en güvenli havayolu şirketi

sarper361 #354754 
Böyle bir istatistik var mı? Yani Thy'nin yüksek kaza oranı kaç yıllık bir istatistik? Son 10 yılın istatistikleri var mıdır şirket şirket?
(2) 

Sekme sabitleme chrome

sarper361 #351234 
Benim derdim şu şimdi. bende sürekli açık olan belli başlı 8-9 sayfa var. sabit yani bunlar. ama bilgisayarı açtığımda tek tek bu sitelere girmek can sıkıcı oluyor. onları sabitlemenin bir yolu var mı? chrome açılır açılmaz o sayfalar gelsin.
(6) 

ufak-çeviri-rica

sarper361 #350409 
Hi there, Thank-you for your purchase. Our office is in Singapore, will you be making a self-collection? Please confirm. To arrange delivery to your Turkey address, we will need you to pay of postage of US$32.13. Please revert Regards Lobster Administrator Quoting neilfrench.com@megawebservers.com: > Transaction ID: 38V43656TL7084639 > Name: sarper361

Ne diyor burada tam olarak? self-collection nedir?
(2) 

şu an yayında olan bir reklam arıyorum

sarper361 #347186 
arkadaşım anlattı dün tv'de izlemiyor. tam hatırlamıyor o da. engelliler için bir reklam. şöyle anlattı.

"yaya geçidinin başında başında annesiyle birlikte duran engelli bir çocuk var. etraftan gören insanların duyarsızlığını yansıtmak için etrafındaki insanlar görmezden gelip engelli taklidi yapıyorlar. birisi dilsiz alfabesini kullanıyor, diğeri görme engelli taklidi yapıyor vs... son olarak empatiye bağlayıp bitiriyorlar"

hatırlayan, anlayan, linkini verebilecek birisi var mıdır?
(1) 

bozulan harddisk

sarper361 #341743 
hard disk, bilgisayar açılırken garip garip sesler çıkarıyor sanırım iğne diskte arama yapıyor ancak bilgisayar hiç açılmıyor. hard disk'in onarılma ihtimali var mıdır ? benim bilgisayarda wd scorpio blue (model no: wd3200bevt) hdd var yerine linkini verdiğim hdd olur mu ?


www.sahibinden.com
(1) 

gps uyarı sesleri türkçe

sarper361 #340803 
bana bundan lazım. 100 metre ilerle sola dönüp 10 metre ilerleyin tarzı kadın sesi. şimdiden teşekkürler.
(1) 

engelli birisi var idi

sarper361 #338936 
Türkiye'de de bir reklamda oynamıştı. koltuk değnekleriyle akrobatik hareketler filan yapıyordu abimiz. tanıyan bilen eden var mı?
(7) 

engelli dostu kentler

sarper361 #338747 
bir şehrin engelli dostu olabilmesi için hangi kriterleri yerine getirmesi gerekiyor? aradım fakat bulamadım.
(2) 

Bu kim?

sarper361 #338404 
Resimdeki?
www.ntvmsnbc.com
(4) 

Ufak bir çeviri ricası

sarper361 #335566 
"When a player owns all the properties in a colour-group they may buy houses from the Bank
and erect them on those properties.
If you buy one house, you may put it on any one of those properties. The next house you buy must be erected on one of the unimproved properties of this or any other complete colour-group you may own. The price you must pay the Bank for each house is shown on your Title Deed card for the property on which you erect the house. The owner still collects double rent from an opponent who lands on the unimproved properties of there complete colour-group.
Following the above rules, you may buy and erect at any time as many houses as your judgement and financial standing will allow. But you must build evenly, i.e., you cannot erect more than one house on any one property of any colour-group until you have built one house on every property of that group. You may then begin on the second row of houses, and so on, up to a limit of four houses to a property. For example, you cannot build three Houses on one property if you have only one house on another property of that group.
As you build evenly, you must also break down evenly if you sell houses back to the Bank (see SELLING PROPERTY)."

Monopoly kuralları üzerine bir anlaşmazlık oldu. Arkadaşım her tur sadece bir ev dikilebileceğini iddia ediyor. bense param varsa istediğim zaman istediğim kadar dikebileceğimi iddia ediyorum. yukarıdaki kurallara göre olayın aslı nedir?
(2) 

Pazarlamacılar için. Segmentasyon ve hedef pazar belirleme

sarper361 #329898 
Farkını bir türlü anlayamadım. Bu ikisinin ne farkı var?
(3) 

acı mekanizması

sarper361 #329844 
dün gece kafama takıldı da;
şimdi bizim acı dediğimiz şey bir nevi alarm mekanizması değil mi? kolu kırınca acır tamam da duramama kısmı neden oluyor? doğa niye böyle bir mekanizma geliştirsin ki? orası kızarsa morarsa da biz bilmeyecek miyiz kötü bir şeyler olduğunu ve ilgilenmemiz gerektiğini?

Mesela adamın ayağına ağaç devriliyor. Adamın kendinden kaynaklı bir şey yüzünden dünyası şaşıyor. kangren oluyor sonra da ölüyor. Ama acımasa keser çıkar bir şansı olur.

Not: İnsanın kendisine zarar verme ihtimalini düşünmeyelim.
(1) 

İşletmecilere- İnternal organization

sarper361 #328448 
Ne demek bu yahu? Şirket içi organizasyon anladım ama 40 dakika benim çalıştığım organizasyon şirket dışı organizasyon muydu?
(6) 

bilgisayar sararması

sarper361 #328170 
şimdi benim bilgisayarımda şöyle bir sorun var. ben bilgisayarımda bulunan bir video oynattığımda beyazın bir tonu sarı sarı çizgi olarak gözüküyor. yani bs playerla bir film açtığımda o ton sarı sarı çizgi oluyor ve filmi kapatsam da geçmiyor. artık hep öyle bilgisayarı tekrar başlatana kadar. ama tarayıcı üzerinden bir video açtığımda sorun yok. bu sorun ilk çıktığı zamanlar dizüstünün kapağına vura vura düzeltiyordum bu sorunu. iki vurunca bir de kapağı açıp kapayınca geçerdi yani. ama artık geçmiyor. kıpır kıpır oluyor sorunlu bölgeler o kadar.
ne oldu şimdi benim bilgisayarıma?
(3) 

Acemi limoncuya tavsiyeler

sarper361 #327879 
Şimdi biz diyoruz ki bir zirve düzenleyelim. Eskişehir'de sınav haftasından sonra(bu haftasonu) stres atarız hem. Ama ilk tecrübemiz olacak. Kafamızdaki plan, minibüs ayarlayıp tesise gitmek filan. diyecek bir şeyi olan var mı acaba? mesela 4 gün sonrasına zirve düzenlemek, çok mu aceleci davranmak oluyor? Yeterli sayıyı sağlayabilir miyiz? bu gibi şeyler işte.
şimdiden teşekkürler.
(8) 

bir facebook sorusu daha

sarper361 #326865 
aradım fakat bulamadım pek bir şey baştan söyleyeyim.

şimdi x, y ve z adlı 3 kişi var. x ve y arkadaş. x z'yi arkadaş olarak eklerse, y z'nin profiline baktığında x ortak arkadaş olarak gözükecek. hah benim isteğim gözükmemesi. var mıdır bir yolu?
(2) 

eve alınan sokak kedisi

sarper361 #323404 
Arkadaşlar merhaba;
Şimdi benim kapı komşum sokakta yavru bir kedi bulmuş, eve almışlar. Geçen hafta oluyor bu. Şimdi bayrama memlekete gittiler biz bakıyoruz kediye. İkimizin de kedi tecrübesi olmadı şimdiye kadar. Kedinin gözünde bir problem var. Bir de severken yeni farkettik ayaklarında da sert sert şeyler oluşmuş. Fotoğraflarını yükleyip size sorayım dedim. Acil bir şeyse bayramdan sonra sahiplerinin gelmesini beklemeden gidelim veterinere.

Not: Ayaklarındaki şeyin deriyle bir bağlantısı yok. Tüylerin üstünde oluşmuş. Hatta tekini kestik baya sert bir şey. Başta sakız sanmıştık.

Not 2: Resim yükleme siteleri çok büyük dedi resimlere. Ondan zipleyip dosya olarak attım. Korkacak bir şey yok.

uploading.com
(4) 

uzaktaki baba bilgisayarı

sarper361 #318336 
babamın bilgisayarında bir sorun varmış. uzaktan bir şey diyemedim. uzak masaüstü bağlantısı kurabileceğim bir yöntem var mı? buradan halledeyim sorunu.
(2) 

Öldüren bel ağrısı

sarper361 #314475 
İyi geceler herkese,
Öncelikle hayatımda ilk kez bel ağrısı çektiğimi söyleyeyim. yaş 20. 5 gün önce aylar sonra gelen bir halı saha maçı ve okula bisikletle gitmeye başlamam münasebetiyle birtakım değişiklikler oldu hayatımda. Ancak bugün trende uyuyup uyanınca yıldızları gördüm. belimin sol tarafı iptal oldu. sol bacağımla ilgili herhangi bir harekette çok fena acıyor. bi yeri mi yırttık ne yaptık yahu? olmazdı böyle.

Teşekkürler saygılar...
(6) 

word yardımı

sarper361 #313684 
imageshack.us

ben resimdeki gibi iki çizgi çekmek istiyorum. başlık niyetine. olanlar zaten vardı ben yazısını değiştirdim ama şimdi bir tane daha lazım oldu. ne kadar uğraştıysam da yapamadım. düz çizgi çeksem kısa kalıyor. çıkamadım işin içinden. varmı yardım edebilecek olan?
(4) 

yet such/ cümle çeviri

sarper361 #312411 
"Yet such misconceptions aren't just common amongst first time ad students, ..."

Yet such ne anlamda kullanılmış burada? Bu yet henüz anlamında değil miydi ve cümle sonunda yer almaz mıydı? Sözlüklere baktım her bi anlama geliyomuş bu yet. Hay ben bu yet'in... Neyse sakinim.
(8) 

dideral

sarper361 #311781 
Hayatımda hiç karşılaşmadığım bir durumla karşı karşıyayım aziz dostlarım. Normalde 3 kişiye bir şey anlatırken sesi titreyen ben, iki gün sonra 2 prof 4doç ile mülakata girecem. Hadi yine bi nebze tamam da, bir de ingilizce olacak mülakat. Ben sözde biliyorum ingilizceyi ama konuşmamı gerektirecek bir durum olmamıştı şimdiye kadar. İlk tecrübem bu şekilde olacak yani. Altıma sıçacak kadar heyecan yaparım ben orda.

Araştırmalarım dideral diyor. Gidip bebek bezi alır gibi alabilir miyiz bunu eczaneden? Alamazsak başka bir tavsiyesi olan var mı?

Not: Doktor akrabaya danışılacak merak etmeyin
(2) 

İngilizce sohbet edecek ana dili ingilizce olan birileri

sarper361 #311511 
Bulamadım ben bunu. Livemocha'da gold üyelik filan aldım yine de beceremedim. Konuştuğum bir kaç kişi de kursları bitir önce dedi ama kurslar tam ölüm. Aşırı basitler benim için. Adımı filan söyledim yarım saat. Benim direkt pratik filan yapmam lazım. Var mı bir çözüm önerisi olan?
(3) 

yeni başlayanlar için sanat

sarper361 #311264 
Merhaba;
Ben sanatla, özellikle resimle ilgilenmeyi düşünüyorum. Ancak sadece bakacam. Benim bulduğum şeyler hep çizdirmeye yönelik. Yani benim istediğim şey, hani ntv yayınlarından çıkan "edebiyattan pek anlamam" var ya; onun resim için olanı. Kim önemlidir, kim ne yapmıştır,kim niye yapmıştır diye...

Anlatabilmişimdir umarım.
Cevaplarınız için çok teşekkürler şimdiden...
Not: Türkçe anamın ak sütü gibi helal. Ama ingilizce de olur.
(2) 

esgaz

sarper361 #307359 
internetten bütün borçları ödedim ama 1 hafta geçti hala açılmadı. esgazın sitesinde de borçlu gözüküyorum. e bankada ödenecek borç bulunamadı diyor. ne terslik var ki?
(3) 

odaklanma ve dikkat

sarper361 #306430 
sizce geliştirilebilir bir şey mi?

not: yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için; diyelim ki bir ay boyunca 50 sayfa kitap okumaya zorladık kendimizi. sonra 75 sayfa, sonra 100 sayfa. böyle böyle bir oturuşta hiç bunalmadan 500 sayfalık bir kitabı bitirebilmek mümkün olabilir mi?
(1) 

3 ay ödenmeyen doğalgaz faturası

sarper361 #305053 
selamlar;
öğrenci olarak yaşadığım evin doğalgaz faturasını 3 ay boyunca yatırmadım. dün gece geldim eve. sabaha karşı da internetten gözüken bütün borçları ödedim. sabah açılmasını beklerken hukuka sevk ihbarnamesi diye bir şey geldi. e yatırdım ben dün gece filan dedim. bilmiyorum dedi. olum ne iş?
(5) 

avatar soru

sarper361 #303000 
ben daha yeni izliyorum bunu da... anlamadığım mevzu bu adam onların arasına girebildi diye çok sevindiler filan, ama o stanford şeyli hatun(bilim kadını) ne arıyo madem köyde(erkek olma töreni mi ne onda)?

not1: filmi durdurdum da soruyorum. sonunu söylemeyin.
not2: kusura bakmayın da izlediğim kadarıyla klişenin ağababası lan bu film. bu muymuş?

neyse efenim çok da sapmadan gelecek cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
(1) 

word tablo yardımı

sarper361 #302550 
iyi geceler;
imageshack.us

"kaynak tarama" diye başlayan bölümün üstündeki iki çizgiyi silip orayı tek hücre haline getirmeye çalıştım ama beceremedim. yardımcı olabilecek var mı?
(4) 

kafa çarpması

sarper361 #300713 
arkadaşım kafasını pencerenin köşesine geçirmiş. şişmiş filan baya. acıyor imiş. lan tırstım ben şimdi iç kanama filan olabilir mi? beyin bu sonuçta belli mi olur.
(2) 

Maç- Avusturya

sarper361 #298957 
İşbu maçın avusturya için önemi nedir? kısaca anlatabilir misiniz?
(1) 

bozuk dvd okuyucu

sarper361 #298553 
bozulmuş bu. dvdyi takıyorum bilgisayara, takır takır vınn vınn takır vınn diye okuma sesleri geliyor ancak tık yok. bilgisayarımdaki direkt sürücüyü tıklayınca yanıt vermiyor bilgisayarım kilitleniyor. daha önce de oluyordu bu ancak cd'Yi yalıyordum sürücüye üflüyordum oluyordu bir şekilde. belki başına gelen vardır aynı şekilde. ne bileyim "düğmesine iki dil bi gıdık at okuyo" filan diye. sağolun şimdiden.
(3) 

act of will

sarper361 #295235 
tam çevirisi ne oluyor?
(3) 

İlk gittiğim sinema filmi. Buldurun be!

sarper361 #292783 
Hasta bir kıza kızak köpekleriyle ilaç götürme maceraları vardı. Hatta filmin sonunda küçük kız büyümüş olayları anlatıyordu. Animasyon-gerçek karışıktı sanırım. Bi' buldurun be!
(3) 

gümrük

sarper361 #292645 
soru 1- geçen günlerde verdiğim siparişim gümrüğe takılmış. 150 avro olan sınıra nasıl takılabilir ki 309 liralık ürün?

soru 2-Takıldı artık. Ne yapmalıyım?
(4) 

ürününüz kargolandı

sarper361 #292478 
verdiğim siparişin ertesi günü ürününüz kargolandı diye bir mail aldım. yazan şu:
Kargo fiş bilgileri:
Diğer Kargo - NEW JERSEY Amerika No: TNT - 901060392

şimdi ben bu yazıyı şöyle yorumlarım. tnt isimli kargo şirketinin malum numara kargo takip numarasıyla yola çıktı. ancak ve fakat tnt'nin sitesine numarayı girdiğimde bir alman ablanın(frau bilmemne) paketi çıkıyor. paket eline ulaşmış filan. sıkıntı nerede şimdi? takip edeydik?
(3) 

amazon kindle vol2 -bu bir "şu nasıl" sorusudur.

sarper361 #291070 
(5) 

amazon kindle

sarper361 #291017 
sanırım bunlarda sözlük özelliği varmış. bilmediğimiz kelimenin üstüne tıklayınca kelimenin anlamını gösteriyormuş. dokunmatik herhalde filan. sırf bu özelliği için almayı düşünüyorum. ama bazıları da dokunmatik değil sanırım. çıkamadım işin içinden. sırf bu özellik için bu alete para vermek mantıklı mı? daha ucuz bir alternatif var mı?
(15) 

suç ve ceza

sarper361 #290712 
kitap okumaya yeni başlayan ben ne yaptım ne ettiysem şu dikkat süremi uzatamadım. eziyet oldu kitap okumak. herkes de akıcı kitap oku akar gider o anlamazsın dedi. akıcı kitap? deyince de tabii ki suç ve ceza dediler. yav tamam iyi de kötü lan bu kitap da. 150. sayfaya geldim de gına geldi. oturuyorum başına 3 sayfa okuyup kalkıyorum. kendimi zorlamasam 20 sayfa anca okumuştum şimdiye.

şimdi sorular şunlar:

akıcı kitap dediğiniz bu mu yahu? kitap okumak bu kadar mı sıkıcı bir şey? sizce de akıcı mı suç ve ceza?
(1) 

live - age of empires online

sarper361 #290175 
oyunu yükledim windows live id'mi giriyorum ama product key soruyor. ne bu product key yahu. hiç bir yerde de bulamadım. her yerde oyun bedava diye yırtınıyorlar. paralı değil yani. var mı bir fikri olan?
(13) 

Museviler

sarper361 #286561 
Lan arkadaş ne yapıyor bu adamlar? Nedim Saban'ın tatlıcı olarak voleyi vurmasını "Ne alaka yaaa adam oyuncu nasıl bu kadar başarılı olmuş olabilir ki" diye merak ederken musevi olduğunu öğrendim. Napıyo lan bu adamlar. Çok mu çalışıyor? Püf noktasını mı bulmuşlar? Çok mu iyi tutuyorlar birbirlerini? Ticaret genlere mi işler amk.

Reklamcılık sektörünü de adam eden museviler.

Ne bu adamların olayı? Toplasan bi mahalle etmez lan adamlar. Saygı duyuyorum yeminle.

Not: Olayı ırkçılık boyutuna indireni üzerim. Bizde de başarılılar var ühühü diyeni daha çok üzerim.
(4) 

Barcelona'da bir duyurucu

sarper361 #286009 
İki kişi gelecektik her şey hazırdı ama sırf kalacak yer bulamadığımız için iptal olmak üzere bütün planlar. couchsurfingden de bir şey çıkmadı. son çare olarak duyuruculara güvendim. yok mudur bizi misafir edecek, edebilecek birileri? yada "bir yer var uygun da oraya gidin" diyebilecek. sırf bu yüzden yatacak ya planlar ona hopluyor sinirlerim.

not: 20 yaşında pamuk gibi iki öğrenciyiz. gaudi ağayı görmeye geliyoruz. uslu çocuklarız <3<3

buradan veya sözlükten mesaj atabilirsiniz ben siz atmadan hissedicem zaten mesajı. o derece özlemle bekliyorum.
sağolunuz varolunuz.
(5) 

barcelona'da kalacak yer

sarper361 #285180 
2 arkadaş haftaya Barcelona'ya gitmeye niyetlendik ama kalacak yer bulamadık yahu. Para isteyen her yer dolmuş. Boş kalan yerlerin istediği para değil servet. Yardımcı olabilecek var mı? Teşekkürler saygılar.
(4) 

mythbusters

sarper361 #284264 
türkçe altyazısı yoktur herhalde bunun? var mıdır?
(6) 

yeşil pasaport

sarper361 #283817 
arkadaşlar ben bundan almak istiyorum ama bir sorun var. alan arkadaşlarımın hepsinin anne babasının bu pasaportu var. benim annemin (öğretmen)yok. onlar yaptıkları işlemleri anlatırken anne/babalarının pasaportu üzerinden yaptığı işlemler de var. ben ne yapmalıyım bu durumda? nasıl bir yol izleniyor?
(6) 

ingiltere veya amerika dil okulu

sarper361 #283775 
çok mu geç kaldık? pasaport bile yok. az önce kararlaştırdık para da var gidelim dedik. olur mu?

mobil görünümden çık