(5) 

17 ağustos depreminde avcılar

sarper361 #894193 
hatırladığım kadarıyla en büyük hasar avcılardaydı istanbulda? neden? uzak baya da.
(2) 

nasıl yapıyormuşuz anlamadım?

sarper361 #892188 
şu bazen gördüğümüz uçan noktaları görmek için bir yöntem anlatılmış şurada. ama tam anlamadım nasıl yapılacağını?

Some neuroscience background information:
First of all, any stimulus in your visual field which remains the same for long enough will disappear. This usually doesn't happen because our eyes make tiny movements called microsaccades when at rest (saccades are the big jerky movements they make when you look around at things).
Second, there is a network of blood vessels which nourish the cells in your retina, the back of your eye where light hits. The weird thing is that these vessels (and afferent nerve fibers) are in FRONT of your photoreceptors. This is why you have a blindspot - that's where your optic nerve goes through to your brain, leaving a spot that can't detect light.
These two make sense in combination - the reason you can't see these is because they always move with your eyes, and so cast the same shadows all the time and are disregarded as input.
Here's the awesome part - think of this network of blood vessels and nerve fibers as a bunch of sticks laying on some grass. How could you change the shadows they create on the grass surface? Perhaps by moving the light source creating the shadows back and forth rapidly, causing the shadows shift back and forth, exposing the usually darkened cells beneath on either side.
Does it work? Try it! I want you to grab a piece of paper or index card and poke a tiny little hole in it, small as you can while still being able to see through it. Then hold it in front of one of your eyes and look at a blank word document or other uniform white lighted area. Now jiggle it back and forth somewhat rapidly. You may have to experiment to find the right speed.
See those weird little branch patterns? Those are the blood vessels and nerve fibers on the back of your eye.
How fucking cool is that?
(1) 

Üsküdar'da 2+1

sarper361 #890884 
Üsküdar'da iskeleye ve Marmaray'a yakın 2+1 ev arıyoruz. 1000 lira kira verebiliriz. Yeni mezun iki adamız ve emlakçılara para yedirecek durumumuz yok. Belki gören bilen kulağına bir şey gelen vardır?

Çok teşekkürler şimdiden.
(3) 

bana bundan bulun!

sarper361 #878921 
Bundan bulabilir miyim aliexpressten filan?
alkislarlayasiyorum.com
(15) 

kanı soğutarak kişiyi serinletebilir miyiz?

sarper361 #875779 
böyle bir teknoloji mümkün mü? bileğimize taktığımız bir bileklik kanımızı serinletecek ve dolaşım sistemi sayesinde biz de serinleyeceğiz. böyle bir şey neden mümkün değil?

sağlık açısından açıklarsanız hele çok mutlu olurum. mesela kanı ısıtsak vücut ateşi çıkmış gibi mi davranır. bu teknoloji mümkün olsa nelerle karşılaşırız?
(3) 

Arkadaki ada ve sahil neresi oluyor?

sarper361 #868914 
tr.wikipedia.orgız_Kulesi#mediaviewer/File:Bosphorus_Maidens_Tower_(7697727118).jpg
(5) 

haber sitelerine kaç paraya reklam verebiliriz?

sarper361 #866745 
bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı? örneğin hurriyet.com.tr'ye sayfa giydirmek ya da bir banner koymak ne kadardır? kaynağıyla paylaşabilir misiniz?

çok teşekkürler, saygılar.

ek: acil üç aşağı beş yukarı fikir verebilecek şeyler lazım bana. değişkenleri gözardı edebilirseniz çok sevinirim.
(3) 

internet bankacılığında her ay kenara 500 atma

sarper361 #849358 
selamlar,
hiç anlamam bu işlerden. ziraat internet bankacılığı kullanıyorum. bir hesap açtım ayda 500 lirayı kenara atıyorum. ancak başak hesap filan varmış. o para yıllarca duracak orada. faiz de gelsin risksiz. ne yapmam uygun olur?
(2) 

e.c.a armatürlerinde kurşun kullanılıyor mu?

sarper361 #848569 
Selamlar herkese,
Soru başlıkta. Sitelerinde şöyle bir metin var ama tam anlamadım sattıkları ürünlerde var mı yoksa deneme aşamasında mı?

----------------------------
Bilindiği üzere musluk, batarya türü armatür imalatında Cu - Zn - Pb alaşımı (Bakır - Çinko - Kurşun alaşımı ) kullanılmaktadır.Su, armatür içerisinde beklediği zaman, su ile temas eden metal veya metal olmayan komponentler suya çeşitli toksik maddeler salar. Ayrıca kullanılan tüm plastik, lastik parçalar ve yağ su içerisinde mikro organik yapılanmalara yol açar. Bütün bu toksik etkiler, sinir sistemi üzerinde ağır tahribata ve başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıklara yol açar.Bunların en önemlisi, hammadde içerisinde bulunan kurşundur.Parçada bulunan kurşunun zamanla çözünerek suya geçmesi, çocuklarda öğrenme ve dikkati toplama yeteneğinde bozukluklar yaparak beyin gelişmesini etkiler; işitme kaybı, büyümenin yavaşlaması ve davranış bozuklukları gibi sorunlara neden olur. Hamile kadınlar vücutlarına önemli ölçüde kurşun alırsa henüz doğmamış bebekleri bundan etkilenir. Kurşun yetişkinlerde eklem ve kas ağrısı yapar, yüksek tansiyona, kısırlık sorunlarına, hafıza kaybına ve hatta nöbetlere neden olur. E.C.A olarak bugün sağladığımız standartlar ile sağlıklı, konforlu ve tasarruflu bir tüketimi ön planda tutmayı hedeflemekteyiz.Su ile temas eden metal dışı tüm plastik ve lastik parçalar ve ürünlerimizde kullandığımız yağlar insan sağlığına zararsız olarak temin edilmekte olup NSF 61-9 (Amerika), WRAS (İngiltere) ve ACS (Fransa) hijyen onaylarına sahiptir.Son zamanlarda özellikle Amerika ve Avrupa" da kurşun için kısıtlamalar getirilmektedir. Fakat kurşunun düşük oranlarda olması malzemenin işlenebilirlik kabiliyetini azaltmaktadır.E.C.A olarak biz de Türkiye" de kurşunsuz malzemeyi üretebilir ve kullanabilir hale getirmek istiyoruz. Kurşunsuz pirinç malzeme geliştirilmesi için ODTÜ Teknokent" de bulunan Elginkan Topluluğu şirketi TAREL A.Ş. aracılığı ile TEYDEB projesi yapılmış ve malzemeye patent alınmıştır. Geliştirilen hammadde Elginkan Topluluğu şirketi olan ELSAN A.Ş. tarafından üretilmektedir.
-----------------------------------------------------------------------------

Cevabı bilmiyorsanız da metinden ne anladınız? Yani bizim satın alacağımız ürünlerde kurşun var mı yok mu?

Saygılar sevgiler.
(4) 

Hiç başım ağrımıyor. Neden?

sarper361 #821223 
Galiba çok şanslıyım lan. Hayatımda bir kere kafama top çarpmıştı o zaman başım ağrımıştı. Oradan biliyorum ne olduğunu. Yoksa öyle normal bir anda hiç başım ağrımadı. Sebebini merak ettim.

Genetik değil bütün aile başım başım diye dolanıyor. Beynim var mı diye baktırmaya gittik, varmış. Ekteki benim. Sebebi ne olabilir ki? Kendimi araştırma hastanesine bağışlayayım mı?
(4) 

soğutmayan minibar

sarper361 #820435 
5 yıl önce bir minibuzdolabı aldık. esco marka. sonradan farkettik ki soğutmuyor bu. aradık adamları "e o çok soğutmaz zaten biraz buzluk kısmı soğutur. İçecekler için o." dediler. Tavan kısmında sarkmış halde ufak ufak buzlar var buzluğun tabanında ise baya soğuk su birikiyor. Normal mi bu? Çünkü adam öyle deyince cahilliğimize verdik. Zeytin bile 1 haftada küfleniyor içinde. Kazık mı yemişiz?
(3) 

bu freeshipping hakkaten free mi yav?

sarper361 #820417 
çin'in kurdu olmuş arkadaşlar,
70 cent'e telefon kabı aldım. Kapıda ptt geçirecek mi bana yoksa bütün kargo ve ürün 70 cent mi? nasıl kar ediyor lan bunlar?
(2) 

ne diyor?

sarper361 #798033 
self-perceived unattractive people are more inclined to care about equality issues and hold liberal values where as self-perceived attractive people are less likely to care about equality movements and hold conservative values.
(4) 

ıslak mendiller

sarper361 #797208 
Neden çoğu ıslak mendilin üzerinde turkey, türkiye ve o malum logo var. Dövlet beleşe mi dağıtıyor? Olayın aslı nedir?
(2) 

bu nedir?

sarper361 #764096 
(2) 

aranızda kargo dağıtıcısı olarak çalışmış olan var mı?

sarper361 #729608 
kargo dağıtım elemanı olarak çalışan/çalışmış ya da sistemi iyi bilen birileri var mıdır burada acabağıh? özellikle ups olursa çok daha iyi olur. ama olmasa da olur.

Saygılar.
(4) 

garanti paracard numarası öğrenme

sarper361 #705875 
selamlar,
bende bir adet bu naneden vardı. ancak süresi bittiği için atm bunu yuttu. ben de gidip yenisini istedim tamam dediler. 2 ay oldu gelen giden yok. çok da umrumda değil açıkcası kart. benim istediğim internet şubesini kullanabilmek. parolamı hatırlamadığım için de parolayı unuttum dediğimde kartın üstündeki numarayı soruyor. hesap cüzdanı elimde. iban, hesap no, müşteri no her bir şeyleri biliyorum ama o numara yok kart olmadığı için. bunu öğrenmenin bir yolu yok mu?

ek: son 6 hane yetiyor.
(2) 

Neden?

sarper361 #703078 
Sizce sebebi ne?
www.facebook.com
(2) 

bu nasıl oluyor?

sarper361 #689792 
alkislarlayasiyorum.com göl desen o kadar yıl nasıl birleşmemiş orası? denizin arasında set olmuş desen seviyeleri farklı. nasıl bir açıklaması var?
(5) 

bunun anadolu parsı olma ihtimali var mıdır?

sarper361 #685573 
(2) 

domain sorunu

sarper361 #684669 
selam arkadaşlar;
bizim şirketimizin domain süresi bitti. mail attık adamlara cevap yok. bütün ürünlerin üstünde de o adres var. bu konulardan anlayan bir duyurucu var mıdır? bira ısmarlarım sigara otlandırırım dua ederim...
(7) 

veba salgını neden polonyayı teğet geçti?

sarper361 #684242 
(3) 

Tembellikten öleceğim

sarper361 #670723 
İnanılmaz derecede tembelim. Hiç bir şeye enerjim yok. Evden çıkınca bir halatla eve bağlı gibi hissediyorum. Sürekli eve gelmeye çalışıyorum. 1-2 saat sonra tadım kaçıyor enerjim bitiyor. Bugün sabah 8'de kalkıp öğlen 2deki derse geç kaldım. Gitmedim ben de.

Kaldıramıyorum popomu. Kaldırıncada enerjim yetmiyor yani kısacası. Noluyo lan?
(2) 

bir hikaye vardı

sarper361 #667747 
ünlü bir yazar şehirde rastgele dolaşıp insanların ellerine mektuplar iliştiriyordu. içinde "foyamız ortaya çıktı, kaçın" gibi bir şey yazıyordu. 6 7 kişi de pılısını pırtısını toplayıp kaçıyordu hiç bir şey yokken. kimdi bu yazar ve olay nasıldı?
(1) 

buradaki hangi program?

sarper361 #658470 
(1) 

bilgisayarın anasını sikmek - bursa'da teknik servis

sarper361 #644198 
macbook proda birkaç tuş çalışmıyor. 6 tuş da eksik, plastiği yok yani. yeni bir klavye lazım. bu durumda yapılması gereken şey nedir? illa apple servisine mi vereceğiz bunu? geçirmesinler? başkası yapamaz mı? garanti yok zaten. bursadayım bu arada.

çok saaaaaoooolllloooouuun.
(12) 

erkek parfümü sorunu

sarper361 #643135 
yav arkadaş ya benim burnumda bir sorun var ya da bütün erkek parfümleri ispirto gibi, kolonya gibi ne bileyim bir absinth gibi kokuyor. kadın parfümleri mis gibi. karpuz kokuyor papatya kokuyor. ama 100'e yakın erkek parfümü denedim hepsi ispirtodan farksız. bir tek ben mi böyle düşünüyorum merak ettim?
(1) 

eindhoven'da acil kalacak yer aranıyor.

sarper361 #622530 
arkadaşımın salı sabah 7de uçağı var. O da oraya gece varıyor. Havaalanı da kapanıyormuş gece. Bu delikanlıyı salı gecesi sokakta bırakmayacak birileri var mıdır burada?

Not: Hosteller çok pahalı. Uygun tren de yok. Tanırım iyi çocuktur.
(2) 

izlanda'da atm işleri

sarper361 #617888 
şu an bulunduğum avrupa ülkesinde herhangi bir bankamatiğe ziraat kartımı soktuğum zaman direkt türk lirası hesabından euroya çevirip çekebiliyorum. izlanda'da kronu da hiç döviz bürosu filan uğraşmadan bu yolla atmden çekebilir miyim?
(1) 

alkışlarda bir video vardı

sarper361 #610506 
kamera kullanımıyla ilgili. olaylarda nasıl daha etkili kamera kullanılır anlatıyordu. siz de artık muhabirsiniz filan. bilen eden var mı bulamıyorum?
(3) 

google mapste şu an açık yerleri bulma

sarper361 #605998 
karnım aç ve etrafımdaki açık restoranları görebilmemin bir yöntemi var mı? bir sürü yer var da açık lazım bana.
(2) 

dünkü evrim tartışmasında

sarper361 #596871 
antik.eksisozluk.com şunun görüntüsü var mı?
(3) 

bunlar gibi başka var mı?

sarper361 #595746 
ne olduğuna tam emin değilim. saçma başlık için özür.

alkislarlayasiyorum.com

www.youtube.com

ama haluk bilginerin masumiyetteki tiradı gibi değil istediğim. filmin konusuyla çok ilgili değil yani. belleğinize kuvvet!
(2) 

P harfi duruP dururken çalışmamaya başladı

sarper361 #594676 
macbook Pro. tuşun altını iğneyle dolandım bir şey takılmadı. sertlikte bir farklılık da yok. sadece çalışmıyor 10dk önce çalışan tuş?

ek: h'nin sağındaki harf de gitti.
(3) 

interrail valiz engeli

sarper361 #594092 
selamlar herkese,
ben şu an hollanda'da erasmustayım. 2 arkadaşım da türkiye'den buraya uçacak. buradan başlamak üzere interrail yapacağız. doğuya doğru gidip oralardan bir yerlerden uçakla ülkeye döneceğiz. ama benim 25 kiloluk hayvani valizim buna engel. bilgisayar ve valiz için bir çözüm önerisi olan var mı?
(4) 

wikipedia nasıl işliyor?

sarper361 #593000 
kullanıcılar içerik girmiyor mu buraya? kim uğraşıp bunu yazar ki?
tr.wikipedia.org
(1) 

şarkı

sarper361 #591035 
www.mixcloud.com

33:58'de başlayan şarkıyı bilen var mı?
(1) 

yurt internetine telefonla bağlanmak

sarper361 #589743 
bizim yurdun interneti bir değişik. önce bir şifre girip kablosuz ağa bağlanıyoruz. sonra tarayıcıda bir kullanıcı adı ve şifre kısmı daha var. deniz otobüslerindeki gibi yani. ve bu kullanıcı adı ve şifreyle birden çok cihaz bağlanabiliyor. ama benim telefonu bağlayamadık. kullanıcı adı ve şifreyi girince tekrar o sayfa geliyor. bir türlü salmadı beni internete. çerezlere izin verdik, alttaki bütün uyarılara uyduk ama yok. var mı bir çözümü olan?
(3) 

kindle keyboard'a pdf atma

sarper361 #588874 
devasa bir pdf var elimde. 450 sayfa 1.5 gb filan. bunu calibre ile kindle'a attığımda sayfalar boş gözüküyor. mobiye çevirmeye çalıştım makine duman attı. reset attım fabrika ayarlarına döndüm yok. nedir sebebi?
(7) 

izlandaya gidecek insana tavsiye?

sarper361 #584287 
önümüzdeki ay izlandaya gidiyorum. ilgili başlıkları okudum. belki burdan da birileri bir şeyler söylemek ister?
(5) 

sizde de oluyor mu?

sarper361 #584226 
www.youtube.com

sayfayı aşağı indirirken astronotun önünde olduğu halkalar alengirli alengirli oluyor mu?
(2) 

mevcut kraliyet aileleleriyle ilgili

sarper361 #583130 
hala krallığın sembolik olarak da olsa devam ettiği ülkelerde bu ailelerin soyadı oluyor mu? ingiliz prensinin soyadı var mı mesela? gece gece kafama takıldı.
(1) 

meltem kayalı'ya ulaşmak istiyorum

sarper361 #582342 
kim milyoner olmak ister sorularını hazırlayan, programın yapımcısının mail adresini bilen eden var mı? kendisine soru göndermek istiyorum. birkaç soru da hazırladım örnek olarak atılacak. kendisine ulaşabilmemi sağlayacak birileri var mı burada?

teşekkürler...
(6) 

bacon

sarper361 #580961 
bacon'ı nasıl kızartıyoruz? yağ dökeyim mi? pişerken su serpeyim mi?
(5) 

patlamayan sivilce

sarper361 #577379 
tam da şurada bahsedilen olay geldi başıma:
antik.eksisozluk.com

patlatmam lazım yardım edin ağalar.

ek: daha önceleri böyle bir sivilce patlatmıştım. hala ara ara hatırlar yüzümde hafif bir tebessümle uzaklara bakarım. gerçek mutluluğu bulduğumu düşünmüştüm o an. yani tedavi için filan değil de penseyle sık, kanırttır gibi tavsiyeler bekliyorum.
(1) 

bir entry vardı. bi buldurun be?

sarper361 #569474 
karşıdaki insanın ne düşündüğüyle ilgili çok kafa patlatanlar için yazılmıştı. bunu dert etmeyin kullanın ne güzel işte çok ayrıntılı düşünüyosunuz görüşlü bir entry idi. sosyal fobi ya da onun gibi bir başlıkta olabilir. bilen eden var mı hiç?
(3) 

gereksiz bilgi bağımlısı insana kitap film tavsiyesi

sarper361 #569017 
ben oluyorum bu. gereksiz ya da ufuk açan bir bilgi öğrendiğimde tüylerim diken diken oluyor (dopamin). bir garip oluyorum. güncel takip ettiğim kaynak sayısı 14 filan. benim gibi birininin hoşuna gidebilecek bir film ya da kitap var mıdır acaba?
(5) 

yurtdışında yiyecek işleri

sarper361 #553623 
erasmusa hollanda'ya geldim 1 haftadır buradayım. yurdun bir mutfağı var, fırın mikrodalga var. her şey var ama bir türlü oturtamadım düzeni. az sonra alışverişe çıkacağım, çıkmadan sorayım dedim.

süpermarkete gidiyorum kaşar muz filan alıp geliyorum yine. öğrenci işi neler yapabilirim burada? ne alayım? yumurta yiyeceğim ama ekmek yok doğru dürüst. hadi ekmek olsa içine sucuk yok. sucuk muadili bacon denedik, ekmeksiz tad almadım. bir de keçi boynuzu gibi bir et ürünü gördüm o neydi acaba? kahvaltıda yenir mi?

çok sağolun şimdiden
(6) 

kilo verme- meyve suyu. compadrito niye böyle demiş?

sarper361 #546693 
www.eksisozluk.com

meyve suyundan neden uzak duruyoruz ki?

(2 aydır entry girmemiş bakmıyor herhalde mesaj atmadım bu yüzden)
(1) 

ankara gardan hollanda büyükelçiliğine nasıl giderim?

sarper361 #544979 
he? toplu taşımayla

mobil görünümden çık