(1) 

cem yılmaz'ın bir stand up'ında "fıkra mı kaldı zaten" dediği bölüm

sarper361 #1582078 
öyle bir bölüm vardı? Eski gösterilerinden birinde fıkrayla ilgili bir konu anlatırken "ya zaten fıkra anlatmak mı kaldı?" dediği gibi bir şey vardı.

hatırlayan çıkar mı?
(1) 

bir tane twit vardı

sarper361 #1576483 
Şu:

Ben spor mu yapayım, ders mi çalışayım, sosyalleşeyim mi hangi birine yetişeyim tadında bir şeydi. Uzun uzun böyle akıyordu. Bulamadım bir türlü.

Bi' buldurun be duyuru.
(2) 

Productivity uygulamaları konusunda dert yancama duyurusudur

sarper361 #1574884 
Ben çok sıkıldım ya. Benim bildiğin fiziksel tahtada tıkır tıkır giden ama bir şekilde derinleştiremediğim sistemimi productivity uygulamalarına sistemlerine uydurmaya çalışmaktan gına geldi. Azcık geleyim son çare size dert yanayım dedim.

Basitlik dedik tonla app'e para döktük. Yok todoist'miş, ağaç yetiştirmecelermiş, vay efendim ben aslında proje yönetmek istiyomuşum notion her derde devaymış, click up'lar asıl benim derdimi çözermiş vallahi bıktım.

Haftalarca oturup öğreniyorum ve notion'da clickup'ta falan "şaka mı bu şimdi" gereksizliğinde bir sürü şeyle uğraşıyorum, database falan öğreniyorum ya, tam kavrıyorum bakıyorum benim istediğim mümkün değil. şiştim. şiştim şiştim.


Benim istediğim şey basit aslında. Valla ya. Benim her gün tekrarlanan günlük rutinim var. Her rutinimin bir pomodoro süresi var.
kahvaltı/meditasyon/iş1/proje1/iş2/evi topla/spor/proje2 gibi liste uzuyor.

bu iş1, proje1 gibi şeylerin o gün ne olacağı belli değil, ayrı todolistleri var. ve bu her bir "task" aynı zamanda bir döküman olmalı ve evernote gibi notion gibi dökümantasyona sahip olmalı. Sırayla bunları taramaya başlıyorum. ve o todolistler/dökümanlar geliştikçe alta doğru dallanıp budaklanması demek oluyor ve böyle böyle dallanıp budaklanmam gerekiyor. o yüzden taskın altında yeni bi sayfa açıp oranın da ayrı todolistinden tasklar en tepedeki rutinime otomatik getirmekle uğraşmadan, sıradaki sıradaki yapmam gerekiyor.

Benim sistemimde tarih falan yok. Sıralama var. Sırası gelen o konudaki herhangi bir task önüme düşmeli. Döküman diye bahsettiklerim de düz metin düzenleyici. Yok databaseler page olmuyomuş, relationlar roll-up'lar falanmış filanmış, click up'ta yaptığım görevi farklı biri varmış gibi ona assign etcekmişim de falan.

ya ne bu tantana?

Ön soru:
Çok mu şey istiyorum? Rutinimde sırayla bana görev getirecek, buna tıklayınca da ilgili işin projesine, sayfasına gidebileceğim, pomodoro bazlı bir uygulama niye bu kadar imkansız? Ben mi kaçırıyorum?

Asıl soru:
Yoksa bunu azcık kodlama bilgimle kendim tasarlamaya girişsem bir şekilde crossplatform olayını, dökümantasyonu vs halledebilir miyim? Yabancısı için çok mu zor bu işler?

2017'de reddit'te app'ini tanıtan harvardlı bir hintli vardı. en çok o yaklaşmıştı istediğime, o da sildi gitti bulamadım bir daha o uygulamayı. O uygulamayı kullanmak için 1 yıl hatsız telefonla gezmiştim.

Çok doluyum kusura bakmayın buraya patladım. Bi' el atın be :(
(1) 

Eski bir sözlük videosu vardı

sarper361 #1574407 
Pena videosu olabilir. Bir ofiste geçiyordu mevzu. Akışı bambaşkaydı ama duvarlar panolar vs. ekşi detaylarıyla doluydu. Sadece bilenin anlayacağı türden. Haxball ve "ne gidecem ben eve yatarım ofiste" şiiri falan vardı sanki.

Ancak hiçbir şey net değil kafamdaki. Hatırlayan çıkar mı neydi o video?

Whatsapp'a Yönlendiren Meta Reklamları Sorusu

sarper361 #1569023 
Herkese merhaba,

Her zaman tıkla ve mesaj gönder meta reklamlarından telefon numaraları toplayan küçük bir işletmem var. Önce mesaj atıyorum, sonra arıyorum. Ancak Facebook'un artık reklamlardaki numaraları gizliyor. Yöntemlerimi ve stratejilerimi değiştirmeye çalıştım. Üzerinde çalışıyordum.

Sonra bir şey oldu. Rakiplerimden biri (yarı arkadaşım) bana panelini gösterdi ve onun işine mesaj atanların hiçbiri gizli numaralı değildi. Ona sordum ama doğal olarak gülümsedi ve nasıl olduğunu yanıtlamayı reddetti. "Bizim oğlanlar bir şekilde bu işi çözdüler. Eskisi gibi devam ediyoruz" dedi.

Dikkatimi çeken bir şey var, reklamlarının "api....bir şey" ile başlayan bir bağlantısı var. API'leri aradım ama bu benim (ve arkadaşlarımın ekibi) için çok karmaşık bir konu.

Nasıl yapıyorlar? Muhtemelen kullanıcı numarasını paylaşmak için bir bildirim gönderiyorlar. Ama bu sadece benim tahminim.

Bunu bir şekilde çözebilir miyim? Yolu yordamı nedir?

İnstagram Chatbot

sarper361 #1558027 
Bir müşterim linktekine benzer bir chatbot istedi. Bildiğim kadarıyla instagram'da böyle bir şey yoktu. Nasıl yapmışlar bunu?

www.instagram.com
(3) 

Farklı Bir Yurt Dışından Telefon Getirme Sorusu

sarper361 #1543724 
Selamlar,

İlk defa İngiltere'den telefon almaya niyetliyim ancak Google benim özel durumlarıma yanıt veremedi ne yazık ki.

Şimdi vaziyet şu:

- Benim(31) hattım 10 yaşımdan beri babamın üzerine.
- Kardeşim İngiltere'de yaşıyor ve orada vergi mükellefi.

Şimdi sanırım son duruma göre pasaport sahibiyle hat sahibinin aynı kişi olması gerekiyormuş. Ve aynı zamanda kardeşim orada vergi mükellefi olduğu için tax free işlemleri yapamıyor. Ve benim de herhangi bir yurt dışına çıkış durumum yok yıllardır.

Peki kardeşim telefonu normal mağazadan veya Amazon'dan aldıktan sonra Türkiye'ye gelince benim hattımı onun üzerine yapıp telefonu imei kaydıyla sorunsuzca kullanabilir miyim?

Bir de kardeşimin orada çalışma izni olmayan birini bulup telefonu aldırması sonucunda vergi iadesini alabilir miyim?
(2) 

Yeni Bilgisayarda Ekran Fışfışlaması

sarper361 #1543571 
Yeni bir bilgisayar aldım. Dün 1 saniyeliğine, bugün de bir 10 saniyeliğine ekran ekteki gibi oldu. Sabit değil bu arada. Daha parça parça vs. de oldu. Ardından tak diye düzeldi.

Neden olur bu? Çakma windowstan falan mı? Donanımsal bir şey olmasın?

Edit: Sürücüler güncel.
(5) 

Airbnb'ye kiralanan evin yobaz komşuları

sarper361 #1543274 
Selamlar herkese,

İstanbul'da geçinmenin imkansız olmasıyla birlikte mevcut işimi ve evimi terk etmek durumunda kaldım. Evimi de aracı bir kurumla Airbnb ile kiraya verdim. 1 ay geçtikten sonra yöneticiden şikayet telefonları almaya başladım. Şikayetlerinin ne olduğunu sorduğumdaysa "apartmanda yeşil saçlı çinli kız görmek" "apartmanın namusu vs" temalı masallar dinledim. Gürültü veya başka bir şikayet olup olmadığını sorduğumda ona gerek olmadığını ve istemediklerini söylediler. O ana kadar alttan alma ve çözüm bulma taraftarı olan ben, bu ahlak bekçilerine pabuç bırakmama moduna geçtim. Ardından da sürekli aranıp tehdit edildim, olay çıkarırız vs diye.

Yok karakolda tanıdıkları varmış, yok bir şeymiş vs vs diye 1-2 haftadır uğraşıyorum. KBS ile zaten gelenlerin kimlikleri polislere bildiriliyor. Ancak konuya hakim arkadaşlardan ne olabileceğine dair tecrübelerini de dinlemek isterim. Bu tiplere karşı geri adım atasım yok, gerekirse evi afgan işçilere kiralayıp apartmanda gram huzur bırakmama gibi planlarım var.

Sanırım bugün polisi de aramışlar ancak yasal olduğu için bir şey olmamış. Bir ticarethane ruhsatı gibi bir şeyler dedi aracı kurum ama size sormak istedim.

Beni neler bekliyor?

Bursa Beşevler'de Köpeğim Kayboldu

sarper361 #1540307 
Selamlar,

Dün saat öğlen 1 gibi konak Yıldırım Caddesi civarı kayboldu. Burnunda küçük bir iz var. Kareli fularlı kırmızı tasması takılıydı. (Fotoğraftaki)

Görenler, duyanlar ararsa tahmin edemeyeceğiniz kadar mutlu olurum!

Not: Kategori yanlışsa adminlerden ricam taşımaları ve üste sabitlemeleri. Teşekkürler.
(3) 

100 yıllık evdeki böcek teşhisi

sarper361 #1524839 
Selamlar,
100 yıllık taş/ahşap karışık evimize gelince birçok böcekle karışık şu sevimli dostumuzun türleriyle karşılaştık. Her şeyi temizledik ama bunlar tavandan düşüyor sanırım.

Tüm keywordlerle aradık ama kar etmedi.

Mutual ve sağlıklı bir yaşam sürebilmemiz için teşhisinizi rica ederim. Ne la bu?

boy: 2-3 cm

Şehri Bırakıp Giden Arkadaşın Öğrenebileceği Bir Şey

sarper361 #1523345 
Selamlar arkadaşlar,

Bir arkadaşım hayalini gerçekleştirerek beyaz yakalılığı bırakıyor ve bir süre sonra şehir değiştirecek. Ancak gittiği yerde kış aylarında işsizlik dönemleri gibi konulardan ötürü bir yan gelir ihtiyacı olursa iş alıp ihtiyacı oldukça yapabileceği bir uğraş aramakta.

Bu herhangi bir kodlama dili, tasarım öğrenme, bir dil öğrenip çeviri yapma gibi şeyler olabilir.

Hem emek verip keyif alabileceği hem de nispeten kısa sürede gelire dönüştürebileceği ne öğrenebilir? Sürekli bir takip değil de tek seferde yapıp bitireceği işler. Kendisinin kira geliri olacak ancak rahat yaşamak için ek gelire ihtiyaç duyacağı kesin.

Siz böyle bir geçiş döneminde farklı bir şehirde stressiz bir hayat peşindeki birine ne öğrenmesini önerirsiniz?

Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
(3) 

Yamuk Tuval Düzeltme

sarper361 #1509381 
İnternetten aldığım iki tablo çaprazlamasına yamuk. Resimde daha anlaşılır. Biri zaten yamuktu da diğeri zamanla yamuldu. Aksi yönde baya zorladım çatır çutur ses geliyor ama bırakınca yine eski haline geliyor.

Geri göndermek için çok geç. Bu yamukluğu düzeltmenin yolu nedir?

Spanca/ Sapanca Spa Hamam Falan

sarper361 #1507137 
10 kişilik bir grupla yılbaşı haftasonusuna Sapanca'da ev tuttuk. Diyoruz ki böyle girelim 3-4 saat masajımız saunamız hamamımız zehir atalım sonra dönelim evimize. Ama aşırı lüks yerler çıkıyor aratınca.

Yok mudur gitmiştik güzeldi diyebileceğiniz makul yerler?
(10) 

istanbulda emlak piyasası

sarper361 #1480431 
selamlar emlak piyasasının kurtları.

ev arayışında 1.5 yılı geride bıraktım ve her evde bok püsür bulup aramaya devam etmekten gına geldi. zerre anladığım bir sektör değil ama illa ki burada vardır bu işlerin içinde birileri.

Şimdi 500.000 bütçeyle kadıköy örnek mahallesinde eli yüzü düzgün ev bulamıyorum. tanıdık emlakçı örnek mahallesinde evlerin taş çatlasa 350.000 edeceğine dair iddiası var. ilan fiyatının 200.000 altına düşünmek gerektiğini söylüyor. bazısı da piyasanın bu olduğunu, ben bekledikçe artmaya devam edeceğini söylüyor.

hasanpaşa vs. yerleri de geçtik çoktan. orada 1+1'ler 600 civarı.

İnanılmaz arada kaldık. bizim pazarlığa oturduğumuz adamlar 15-20k indirime zor diyor. bu işin piyasasında olan insanlar da fiyatlar çok şişik şu an oralarda o paraya ev mi alınır diyor. bekledikçe de fiyatlar artıyor.

Bir yol gösterin kim doğru söylüyor. Bir kere alıyoruz, bakıp bakıp duruyoruz bir yol katedemiyoruz. emlakçılar mı fiyatı yazıyor, yoksa piyasanın normali mi bu?

Kriterlerim: 2+1 olsun, deprem sonrası olsun, zemin kat olmasın. bu kadar.
olabilir yerler: kadıköy sahile yakın muhitler, kurtuluş feriköy şişli civarı.
(5) 

Ünlü bir fotoğraf arıyorum

sarper361 #1435622 
Bir fotoğraf vardı. Herkes bir tarafa bakmış telefonla bir şey çekiyor. Tam ortalarında bir kadın ise izliyor. Nasıl bulabileceğini bilen var mı?
(1) 

Kerse ne demek

sarper361 #1401086 
Bir arkadaşın soyadı. Anlamını bilmiyormuş. Bilen/Tahmini olan var mıdır?
(11) 

Bir renk tonu vardı

sarper361 #1377570 
Yahu sadece moskova ya da st. petersburg metrosunda bulunan bir renk tonu vardı. Ekşi Şeyler'de yazısı vardı hatta. Bilmem ne mavisi miydi neydi?

Bir türlü bulamadım. Hatırlayan var mı?
(8) 

Formula 1. Buradaki espri tam olarak nedir?

sarper361 #1367087 
twitter.com


Formula 1'den hiç anlamayan biri olarak, şuradaki espriyi bir sebepten anlamam gerekiyor. Yarıştaki tartışmaları ve olayı biliyorum. Paylaşım metnini anlamadım.


Engine Mode 11 nedir?
VTEC ne alaka?
Neden herkes "Honda kendiyle dalga geçiyor :)" demiş.
(3) 

Kaçan büyük tarihi fırsat

sarper361 #1358067 
Roberto Baggio'nun kaçırdığı penaltı gibi... aklınıza gelen, kaçan tarihi fırsat deyince aklınıza gelen ne var?

Futbol ve siyaset dışı örnek olursa iyi olur.
(1) 

8-9 yıl önceki bir oyun

sarper361 #1353526 
Yerli yapım çok basit bir oyundu. Alkışlarlayaşıyorum oyun sekmesinden girip oynardım. Tırlar alıp satıyorduk, nakliye şirketi simulasyonu gibi bir şeydi. Harita üzerinde filan görürdük tırlar nerede ne taşıyor.

Hatırlayan linkini bulabilecek olan var mıdır?
(5) 

Dersane var mı hala?

sarper361 #1350024 
Dersaneler kapandı da sınava hazırlananlar haftasonu kalkıp gidiyor mu başka isimde bir yerlere?
(1) 

bu eseri tanıyan bilen var mı? (yeniden)

sarper361 #1340481 
görsel bu sefer linkte:

eksiup.com
(2) 

Bilim insanlarının hep ulaşmak istediği sonuca ulaştıracak verilere odaklan

sarper361 #1319448 
...ması

Böyle bir şey vardı. Bilim insanları yeri gelip yıllarını bir araştırmaya verdiğinde sadece çıkması istediği sonuca oduklanıp hata yapıyordu. Yanlışlayan birçok sonucu görmezden gelerek doğrulayanları dikkate alıyordu.

Adı vardı bu durumun?
(2) 

İşsizlik maaşı sorusu

sarper361 #1301482 
Ben işten çıkarıldım. Sağda solda okuduğuma göre, 1100 günü aşanlar için 300 gün işsizlik maaşı öngörülüyor.

Benim 4a hizmet dökümünde durum şöyle:
Toplam Uzun Vade Gün Sayısı
1197

Ancak bana 8 ay maaş gözüküyor. Bir hata var ama bende mi yoksa devlet babada mı?
(3) 

21 gün askerlikte işsizlik maaşı kesilecek mi?

sarper361 #1299191 
Tamamen tembellikten işten çıkarıldım. İşten bu hafta içinde ayrılıyorum. 30 gün içinde işsizlik maaşına başvuracağım. Ancak 21 gün de askere gideceğiz. Nasıl olacak şimdi?

O 21 gün boyunca almayıp sonra almaya devam mı edeceğiz?
(12) 

Terek, sini gibi eski mutfak öğeleri

sarper361 #1294750 
Neler var?
(1) 

Kayıp kimlikle schengen başvurusu

sarper361 #1293978 
Selamlar,

Girit'e gideceğimiz için Yunanistan'dan Schengen vizesine başvuracağım. Başvuru belgelerinde kimlik fotokopisi istenmiş. Daha önceden kimlik fotokopim varmış zaten, çoğaltıp vereceğim. AMa kimliğim kayıp. Tüm bu süreç içinde lazım olur mu kimlik?

Çıkarttırmak için randevuyu çok geç tarihe veriyor. Yaş mıdır bu iş?
(4) 

Öğrenilmiş çaresizlik midir bu?

sarper361 #1290590 
Herkese selamlar,

Şöyle bir sorunum var. Hayatımda bazı dönemler oluyor, kesinlikle kafama koyduğumu gerçekleştiremiyorum. Ve benim açımdan bu tamamen şans gibi gözüküyor.

Ama bu durum basit bir "Geldiğinde üst üste geliyor" durumu değil. Bazı bazı 7-8 aylık dönemlerle "olmuyor"? Kendini gerçekleştiren kehanet midir, öğrenilmiş çaresizlik midir bilmiyorum.

Hafif bir kabullenmişlik seziyorum kendimde. Sanki olmayacağını bile bile giriyormuşum gibi.

6 ayda 2 şirkete ortak oldum kuruttum. Kendim bir şey yapayım dedim her yere saldırdım ses yok. Fifa atıyoruz yeniliyorum, bir film çekeyim diyorum tamamen benim dışımda sebeplerle olmuyor filan. Ama genele bakıyorum fena durumda değilim, sadece kendimi gerçekleştirme noktasında geri kalmış hissediyorum kendimi.

En kötüsü de artık bu duruma o kadar çok takıyorum ki enerjimin çoğu bu durumu incelemeye gidiyor. Kafamda sürekli bir "Yine olmadı bak alla alla ya" filan derken, her işe olmayacak diye başlıyorum.

Var mı bu duruma aşina olan? Çözümü olan? Psikolog vs. çözüm müdür? Onluk bir şey var mıdır?

Teşekkürler.
(9) 

Yeni android'ci sorusu

sarper361 #1279757 
Android dedik özgürlük dedik. 10 yıl sonra Iphone'dan döndük. Şöyle bir şeyi beceremedim.

Whatsapp bildirimlerindeki mesaj önizlemesini kapatmak istiyorum. Yani mesajın kimden geldiğini görmek istiyorum ama mesajın içeriğini kilit ekranında görmemek istiyorum.

Aradım ama bulamadım. Nasıl yapılıyor?
(3) 

Kamp alanı için elektrik sorusu

sarper361 #1278764 
Arazi hazır, ev hazır, doğa mükemmel, tüm sistem kurulu ama elektrik yok. Solar panel varmış çalınmış. 250 metre mesafede elektrik var.

Ancak orman içinde kaldığı için devlet ruhsatı vermesine rağmen elektrik çekmiyor.

Bu işlerden anlayan biri varsa bir yol göstersin yahu bana. Ne gibi bir maliyet lazım? 2 yıl önce şebeke elektriği çekmek için 50.000 tl gibi bir rakam denmiş ama şimdi ne olur? Kamp alanı işletecek kadar elektrik olsa yeter. Bir de 35metreden su çekecek motoru çalıştıracak kadar.

Kafaları yiyecem elektriksiz hiçbir şey olmuyor.
(4) 

Kelimelik sorusu

sarper361 #1270857 
Görebildiğiniz bir kelime var mı? Yenilemem de...
(8) 

İşe birlikte giden 3 insan sorusu/ hesaplamacalar

sarper361 #1270085 
Merhabalar,
Her sabah işe benim aracımla 3 kişi gidiyoruz. Arkadaşlardan ne kadar ücret almam geaktiğini bir türlü bilemiyorum başka şahsi seferlerım de olduğu için. Evlerimiz aynı yerde sayılabilecek kadar yakın.

Toplam mesafe: 5km gidiş 5km dönüş.
Araç: Fiat Punto 2012 model lpgli. Sıralı olduğu için ilk 5 dk benzin harcıyor.
Süre: sabah 15dk akşam 20 dk civarı.

Tahmini ne kadar masraf oluyodur ayda toplam?

Edit: Günlük değil tabii. Aylık alacağım.
(1) 

Bursa'da psikolog/psikiyatr tavsiyesi

sarper361 #1261247 
İş, güç öncelikli genel hayat konularında danışabileceğim tavsiye edebileceğiniz biri var mıdır?

Teşekkürler.
(23) 

evli olup da mutlu olabileniniz var mı?

sarper361 #1255871 
Etrafımdaki herkes pişman. Ama sorunca da "Nerden biliyorsun mutsuz olacağını" diyorlar. Etrafında evlenip mutlu olabilen var mı diye sorduğumda da çok normal bir cevapmış gibi "yoooo hiç duymadım" diyorlar. Burada var mıdır evlenip pişman olmayan?
(2) 

Bursa'da detaylı oto iç temizlik

sarper361 #1252972 
Eski sahibi biraz pis kullanmış. Böyle bırakıp tankla tüfekle, her türlü makineyle detaylı temizlik yaptırabileceğim, oh yeni gibi olmuş diyebileceğim bir yer bilen var mı?

Fiyat: Max 150
(6) 

araba çalıştırılınca gelen uyarı sesi

sarper361 #1250787 
Selamlar,
Aracımda motor çalıştırıldıktan sonra 3 kere 3 kısa bipleme geliyor. Emniyet kemeri takmama sesiyle aynı. Ama takılı olsa da geliyor. Herhangi bir uyarı lambası yanmıyor. Google çaresiz kaldı. Nedendir acep?

Fiat Punto 2012
(4) 

Araç elektroniği sorusu

sarper361 #1245273 
Aracımda aux kablosu çıkışı yok. Elektrik işlerinden de hiç anlamam. Aliexpressten kablo aldım. Şu videodayız>>>

www.youtube.com

1:53 kısa devre yapmamız gerektiğini anlattığı yerde şöyle bir kablo yaptım diyor. Nasıl yaparız o kabloyu? O kablo şart mı? Kısa devre nasıl yapacaz?

Bir de uymadı kestim maket bıçağıyla dedi. O iş kolay bir iş mi? Becerebilir miyim?

Uğraşmayıp götüreyim mi bi elektrikçiye? Para vermek istemiyorum.
(1) 

Google Drive'a fotoğraf yedekleme sorusu

sarper361 #1243835 
Şimdi bende iphone 5s var. Fotoğraflar ve ses dosyalarıyla dolu. Yeni güncelleme için yer açmak amacıyla Google Drive'a bu fotoğrafları atıp telefondaki fotoğrafları silmek istiyorum. Ancak Drive tüm fotoğrafları seç diye bir seçenek çıkarmıyor. Telefonla Google Drive'ı syncleme seçeneği koymuşlar. İyi güzel şu an tüm fotoğrafları atıyor drive'a.

Ancak bu sync'li olduğu için ben fotoğrafları telefondan silince sync mantığıyla drive'daki fotoğrafları da silmez değil mi? Silerse ve sync'i iptal edersek, bir dahaki fotoğraf atmamızda önceki fotoğrafları silmeyecek mi?

Çok karışığım bir yardım edin.
(1) 

Yaren yapmak ne demek?

sarper361 #1230976 
Şöyle bir mesaj geldi bilmem ne köyünden.

"18 Kasım'da köyde yaren yapılması planlanmaktadır. Yaren uşağı olarak katılmak isteyenler irtibat için;..."

Aramaya inanmıyorum. Direkt tecrübe etmişlerden dinlemek isterim.
(8) 

Spora yeni başlamaca / Program

sarper361 #1229008 
Selamlar adonisliler,

Ben haftada 3 gün havuz ve spor aldım bizim buradan. Havuz yarı olimpik, spor aletleri tam gaz. 4. haftamdayız. Pazartesi çarşamba cuma gidiyorum. Hiç aksatmadım. Önce 45 dk cardio, sonra ağırlık çalışmaları, ardından havuzda yarım saat yüzme. Yediklerime de hiç dikkat etmedim. Zaten dikkat etmiyordum kilom sabitti, spora başlayınca 2 kilo aldım.

Hoca herkese verdiği bir a4'ü verdi program diye. Kime anlatsam programı öyle şey mi olur yahu filan diyorlar. İşten döndüğümde de saat 7 oluyor. Yemek yiyip bir saat içinde spora gidiyorum tok karnına. Yoksa zaman yetmiyor. (Kapanış 22:30)

Spor geçmişi yok. Ne yemeyeyim? Yemek işini saat meselesinden nasıl çözeyim? Yemeyip dönünce yiyim desem saat oluyor 11. Beslenme, spor programı vs. nasıl olmalı?

Anlayan bi sahip çıksın şu sabiye.
(4) 

yeni işe başlama/pdf sorusu

sarper361 #1224351 
kız arkadaşımı dün arayıp işe kabul edildiğini söylediler. Bugün de bir mail atıp ad, soyad, imza bana ulaştırın demişler. Çıktı alıp ad, soyad, imza çakıp geri taratıp aynı mail adresine gönderecek değil mi?

mal durumuna düşmesin baştan...
(2) 

Kamp alanı işletmeciliği

sarper361 #1201035 
Yapan var mıdır burada? Ya da bilgisi olan?

Bir fırsat geldi. Böyle işlere girsek mi diyoruz ama tecrübeli biri çok yardımcı olur bize şu aşamada.
(3) 

ne diyor burda?

sarper361 #1195109 
TIL of the "idiot plot". The term was popularized by film critic Roger Ebert, who defines it as "[a]ny plot containing problems that would be solved instantly if all of the characters were not idiots".

Link de bu:
en.wikipedia.org
(3) 

hayatınızdan memnun değilseniz, ama hayaliniz de yoksa?

sarper361 #1189022 
Ne bok yerdiniz?

Herkes bulunduğu durumdan memnun olmayabilir ama bir hayali/yapmayı sevdiği bir şey vardır. Yapmayı sevdiği şeyi işe dönüştürmek ister filan...

Benim durumumda ise ne hayatta yaparken çok zevk aldığım/ne kendimi yaparken mutlu olacağım bir şey var. Öyle karamsar mutsuz bir adam da değilimdir yani.

Dünyayı gezmek istemem.
Bok gibi parayla mutlu olmam.
Oyun oynamayı çok severim ama sürekli yapıp bunu işe dönüştürsem o tadı almam. Denedim çünkü.

Şu an sivilce sıkmak ve sevişmek dışında bana haz veren bir şey yok. Öyle "bakalım başımıza neler gelecek" diye yaşıyorum işte.

Tek amacım da para kazanmak zorunda kalmayacak kadar para kazanıp denemediğim şeyleri denemek. Belki keşfederim başka şeyler diye...

Benim gibi hisseden var mı ya merak ettim.
(18) 

Büyük Gizem - Dün yaşanan garip hırsızlık olayı

sarper361 #1185525 
Dün Üsküdar'da arkadaşımızın başına gelen bir hırsızlık olayını çözemedik. Yardımınızı istiyoruz.

2 erkek 1 kız ev arkadaşları. Olaylar şöyle:

- Hırsız akşam 9 gibi eve girmiş.

- Tüm evi dağıtmış. Her yeri didik didik aramış.

- 1. erkeğin ayakkabıları arasındaki dolarlar ve bir miktar altını bulmuş dokunmamış. (Saklı şeyler açık seçik ortada ama almamış)

- Kızın odasındaki tableti, hard disk'i bulmuş dokunmamış.

- 2. erkeğin odasına girip gözünün önündeki, daha kutusunda duran cep telefonuna dokunmamış.

Gidip 2. erkeğin 200 liralık dizüstü külüstürü almış çıkmış. Ortadaki 10 lira civarındaki bozuk paralara da dokunmamış.

Biz böyle bir olay ne gördük ne duyduk. Başına buna benzer bir şey gelen var mı?
(1) 

Üsküdar/Kadıköy civarı cep telefonu tamircisi

sarper361 #1185275 
Yere düşmüş, hafif pörtlemiş bir telefonu tamir ettirebileceğim güvenilir bir cep telefonu tamircisi arıyorum. Tavsiye edebilecek olan var mıdır?
(6) 

Hint kınası yapan sevgiliye müşteri bulmaca

sarper361 #1179345 
Selamlar herkese,
Benim kız arkadaşım eşe dosta yaparım diye başladığı hint kınası işini bayağı ilerletti. Para kazanırsın diyorum ama pek de bir şey yapmıyor bunun için, abarttığımı düşünüyor. Eke bir örneği koyuyorum.

Şimdi 2 sorum var:
1- Hakkaten pek bir numarası yok mu yaptığının? Para kazanamaz mı?
2- Nasıl müşteri buluruz? Var mı bu işlerden anlayan? Reklam filan verilebilir mi bir yerlere?

O uğraşmıyor bari ben sorayım.
(4) 

Şu aletten satın alabilir miyiz?

sarper361 #1176197 
i.imgur.com

Evime istiyorum bunu. Eşin dostun koltuğunu ücretsiz temizlemek istiyorum. Mümkün müdür? Sanayi tipi bir şey midir?
(4) 

Bir reklam vardı

sarper361 #1164937 
2-3 yıl önce tv'de dönen bir reklam vardı. Sokak röportajı gibi. Markanın adını soruyordu. Millet de bilmese de sallıyodu filan. Hatırlayan var mı markayı?

Ek: Sanki maden suyu markasıydı.
123456789  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık