(3) 

ülser & alchol

daglien #88589 
Aramızda doktor arkadaşlar var ise yada bu hastalıktan müzdarip olan tecrübeli kişiler varsa sorum onlara; 12 parmak bağırsağı ülseri olan bir insan (hayatının baharında bir genç) hiç alkol kullanmamalımıdır? Misal bende 15 sene önce baş göstermişti bu ülser, o zamanlarda gittik doktora ve sıkı bir diyet, haplar falan hastalığı neredeyse tamamen iyileştirmiştik ama gel gelelim bu illet hiç bir zaman tamamen iyileşmiyor. Yani anadan doğduğumuz gibi sağlam olmuyor o yaranın olduğu bölge. Tabi bu durum 15 sene önceki durumdu. Aradan geçen onca zamana rağmen 5 gün önce yine bu illetten kıvrana kıvrana doktora gittim ve bana yine aynı şekilde endoskopi ve hap yöntemi uygulamamız gerektiğini söyledi. Hiç ilerlemedimi bu tıp yahu, 15 sene öncede aynı şeyler vardı, hala tam olarak, kalıcı olarak bu hastalığı yok etmek mümkün değilmi diye sorduğumda, hayır değil dedi. Haplar yazdı ve alkolu bırakmamı söyledi. Bende o ızdırapla o an bir daha alkol kullanmak aklımın ucundan bile geçmiyordu ki, arada sırada bari içsem olmazmı diye soramadım. Burda konunun uzmanları var ise cevaplayabilirlermi, 5 gündür ilaç tedavisi görüyorum ve artık ağrılar kesildi.. Mesela 2 gün sonra (yani 1 hafta aradan sonra) gidip 2-3 duble rakı atsam diyorum he olmazmı?
hadi onuda geçtim ayda bir defa içsem ?? (nolur) :(
(2) 

ie & java script sorunu

daglien #85147 
Selamlar,
ie8 kullanan birisi olarak, bazı sitelere girdiğimde aşağıdaki gibi bir uyarı alıyorum;

"Değerli kullanıcımız, tarayıcınızda javascript'in kapalı olduğu yada desteklenmediği tespit edildi. Sistemimizin doğru çalışması için javascript'in etkin olması gerekmektedir. Lütfen javascript'i aktifleştirdikten yada javascript destekleyen bir tarayıcı kurduktan sonra tekrar deneyiniz. "

bu sorunu nasıl çözebilirim?
(4) 

adsl kota sorgusu

daglien #84946 
2 gündür ttnet kota sorgulaması yapmaya çalışıyorum, site hata veriyor. Acep, herkese böylemidir? yoksa bende mi sorun var?
(1) 

kariyer siteleri

daglien #83790 
www.cvzip.com --> bu site gibi sadece bilişim sektöründeki işlerle alakalı başka web siteleri arıyorum. Hatta sadece izmir'i içeren bir platformda olabilir.
(2) 

ön yazı

daglien #83272 
selamlar, şu aralar sapık gibi iş arayan biri olarak, kariyer sitelerinde yaptığımız başvurularda ön yazı kısmını boş geçip başvur dediğimizde, acaba adamlar ön yazısız gönderdik diye başvuruyu kaale almıyorlarmıdır? yoksa ön yazısız olmasının pek bir önemi yokmudur?
eğer ön yazısız olmaz ise bu iş; daha önce başvurduğumuz ilanlara güzel bir önyazı ile yeniden başvursak nasıl olur ki?
(4) 

internet evi

daglien #82629 
Balıkesir / Altınoluk'ta internet evi varmı arkadaşlar, ben arıyorum ama bir bilgi bulamadım henüz.
(2) 

izmir & iş

daglien #80960 
Selamlar, yazılım ve veritabanı uzmanı bir kişi olarak izmir'den iş arıyorum arkadaşlar. 1 haftadır iş bulma siteleri(kariyer.net, monster vb) ile alakadarım ama umudum yavaş yavaş kırılıyor. 25'e yakın başvuru yaptım ama hiçbiri aramadı henüz. Sizlerin bildiği başka yöntemler varmıdır.. tavsiye edebilirmisiniz? Benim aklıma bir bu yöntem geliyor birde izmirdeki bilgisayar yazılım şirketlerinin websitelerinden insan kaynakları bölümüne cv göndermek geliyor ama oradaki yazılım şirketleri nelerdir onları da bilemiyorum ki.

Bu konu üstte kalırsa sevinirim, saygılar..
(3) 

aöf web sitesi trafiği

daglien #79490 
şu an aöf'nin sitesinde sanırım sınav sonuçları açıklanmış. bu yüzden de server'a fazla yüklenmeden ötürü patlamış, ulaşılamıyor. Bu neden böyle peki? yani bilmiyorlarmı bu kadar insanın girebileceğini bu siteye, neden önlem almıyorlar kaç senedir?

bir hackerlık yapıp, aradan sızıp kendi notumuza hemen bakabilme (siteye girebilme) yolu bilen varmı bu arada?
(1) 

ie8 add-ons

daglien #79364 
firefox'da bug. bilmemne diye bir eklenti vardı, sayfanın css'lerini gösteriyordu falan. Bunun ie8 için benzeri bir eklentisi varmıdır? var ise nasıl edinebilirim, teşerkkürler
(4) 

Sorenson Squeeze

daglien #78587 
"Sorenson Squeeze" isimli programı sağolsun, sözlükteki ve buradaki arkadaşlar sayesinde buldum, kurdum.. velhasıl bu programda işlem yaparken pc aşırı ısınıyor, laptopun fanlar full çalışıyor. Ve 10-15 dakika sonra bilgisayar kendisini shutdown ediyor. Bir arkadaşa sordum, yoo bende öyle olmuyor dedi. Şimdi sorun, bilgisayardanmı kaynaklanıyor, donanımı mı yetersiz geliyor diyeceğim ama, alakası yok 2 milyar para saymıştım ben bunun tohumuna (2gb ram, çift çekirdek vs.)

Programı kullananlar varsa, kendi başlarına geldimi böyle bir sorun acep?. Hadi program birçok işi yapabiliyor. Onları kullandığınız içinmi acaba o şekilde yoruyor pc'yi derseniz. Sadece sıkıştırma işlemi yapıyorum başka birşey yok. Videoyu farklı formata çevirip sıkıştırmak tek amacım.
(2) 

pc açılış sorunu

daglien #76525 
Bilgisayarı açma tuşuna basıyorum, daha önceden oluşturmuş olduğum oturum açma ekranı geliyor, administrator hesabıyla(her zamanki gibi) açıyorum oturumumu. Ama siyah bir ekran ve sadece mouse gözüküyor. Yapacağım işlemleri görev yöneticisi vasıtasıyla yapabiliyorum. Bu sorunu nasıl halledebilirim?.

İşletim sistemi: vista business
(15) 

ucuz alkol

daglien #75598 
Şimdi düşündümde, hangi içkiyi alırsak alalım, aynı hesaba geliyor. Mesela ben 5 bira içerim içeceğim zaman. bu ne yapar; 11.5 TL
şimdi rakı alsam, bir rakı; 20 TL, ben bu rakıyı 2 dünde bitiriyorum. bu durumda hesap yine aynı oluyor. Yani 5 bira alsam ve ertesi gün yine 5 bira alsam da aynı. 1 gün bir rakı alıp 2 gün onu içsem de aynı.
Şaraba gelince, o 2.5 TL olanlardan içmiyorum artık, kesinlikle sizlerde içmeyin içmiyorsanız. Bir ara ucuz diye iyice abanmıştım onlara ama, sağlık açısından normal şaraba göre çok zararlı. O yüzden şarap aldığımda 10 TL ve üzerindekileri alıyorum (gerçi hiç üzerine çıkamadık ya) Bu durumda 1 şişe şarabı da yine 1 günde bitiriyorum. yine hesap 5 bira ile aynı oluyore. Hatta tek bir şişe şarap çok çabuk bittiği için(biraya, yada rakıya oranla) pek tercih etmiyorum. Şişe bitince armut gibi kalıyorum. Bir şişe daha içeyim diyorum bu seferde o şişenin çeyreğini içmeden bayılıyorum. Benim bünyeden dolayıdır belki ama şarap bende en çabuk kafayı bulduruyoru.

Viski'ye felan giç girmedim dikkat ederseniz. Çünkü hem fiyatları çok pahalı hemde, viski içen birisi değilim.

Durumum ortada, bu halde sizce en ucuz(maddi olarak tabiki) hani alkol'ü alaayım?
(8) 

kişisel yardım

daglien #73553 
dostlar merhaba, şimdi şöyle bir arızamız var:

bundan 2 hafta öncesine kadar aile ile yaşayan bir insandım. ama işte o 2 hafta önce aile bireyleri emekli oldu, ve tatile çıktı(geri dönmemek üzere yazlığa gittiler) Ben ise işlerimden dolayı eski yaşadığıımız yerde kaldım. Velhasıl işlerim o kadar yoğun ki, bundan sonraki geleceğimi etkiyecek, yön verecek olan işer bunlar.. eğer başarılı olamazsam çok kötü günler beni bekler..
ben ki, aileme gidin tamam, siz olmadan ben daha konsantre olurum, daha iyi çalışırım diye gaz verdim ve yolladım ama gel gelelim, aile gittiğiğnden beridir kendimi içkiye veridim, paso içiyorum. daha az önce, 3 bira daha alıp geldim. bu son alkol alışım diye tekrarladım yolda giderken kendi kendime, zira artık tam şu anda kesmez isem, mahvoluşa doğru yol alıyorum gibi geliyor bana( ki kesnilikle öyle).
bu alkol belasını nasıl keserim ben??
(7) 

mouse ve bilek ağrısı

daglien #72770 
bu soruyu sormadan önce arama yapıp, gerekli bilgileri aldım ve bir kaç kişiye mesaj attım ama. Onlardan cevapların gelmesini bekleyemicem. sizlerede sorayım. Şimdi benim bu mouse'yi tutan sağ elim'in kol ile birleşen yeri acıyor. Neden? çünkü mouse'yi tutarken orası hep sabit şekilde masada duruyur. saatlerce bu halde durunca tabi doğal olarak kemiği zorluyor heralde. HP'nin web sitesinde pc başında oturuş, mouse tutma vs. gibi bi katalog vardı. Onları okumuştum orada mouse'yi tutarken bilek havada olacak, aynı şekilde klavye kullanırkende o şekilde olacak diyordu. Ama ne kadar öyle yapmaya çalışırsam çalışayım bir yerden sonra unutuyorum ve bilek yine saatlerce o masada sabitleniyor.

Çözüm olarak diğer yazılarda, trackball, bilek destekli mousepad, jel bilek destekleri gibi şeyler sunulmuş. Ama benim aklıma ilk gelen, acaba mouse'yi sol ellemi kullansam acaba oldu. Şu anda deniyorum ve idare ediliyor. Yapı olarak çok sabırlı bir insanımdır. 10 parmak klavye gibi çok can sıkıcı bir işi bile kendi başıma öğrenmiştim mesela. bunuda bu şekilde sabrederek, ve deneyerek başarabilirmiyim? yoksa hiç uğraşmayayım mı? daha önceden sağ el ile kullanıp, sonra sol ele geçen varmı yani ?
(9) 

video boyutu sorunu

daglien #72415 
2 dakika 50 saniyelik bir video var elimde ama boyutu 623 MB
3 dakika 59 saniyelik bir video var elimde ama boyutu 847 MB

Yukarıdakiler gibi 10 tane falan video var elimde, bunları daha kısa boyutta nasıl yapabilirim?
(5) 

org vs. com uzantıları

daglien #71589 
Merhabalar, şimdi bir web sitesi ile uğraşıyorum ve istediğim domain adının alınmış olduğunu gördüm. ama aynı domain'in .org uzantılı olarak alınabilir konumda. Benim bildiğim .com uzantılı bir sitede ister ticaret yap, ister keyfe keder blog yap ne istersen yapabiliosun diye biliorum. peki .org uzantılıda bu serbestlik varmıdır? yoktur diye düşünüyorum. Peki eğer ben .org uzanıtlı site açar da orada ufakda olsa ticaret yaparsam buna kim engel olur? yada olurmu?

benim ticaretten kastım. sitede mesela bazı dosyalar olacak (eğitim üzerine) o dosyaları sadece üyeler indirebilecekler. tabi üylelik paralı olacak. bu yani ticaretten kastım. böyle bir siteyi .org uzantılı olarak açsam herhangi bir problemle karşılaşırmıyım?
(1) 

css yardımı

daglien #70797 
selamlar, 3-4 gündür uğraşıyorum ama bir türlü istediğim gibi ayarlayamıyorum istediğim şekli. css ustası bir arkadaş şu 1.resimdeki gibi olan görünümü alıpta, 2. resimde gösterdiğim gibi düzenleyebilirmi. (gülmeyin lan, yapamıorum işte)
evet ben bunu yaparım diyenlere .html olarak sayfayı vs .css dosyasını indirebileceği linki vericem. Alın size haftasonunu değerlendirme fırsatı işte.

resim1: www.resimupload.comıntısı.html

resim2: www.resimupload.comıntısı2.html
(2) 

word'de sıralama

daglien #69106 
Aşağıdaki listeyi hemen isim sırasına göre (alfabetik sıra diyelim yada)sıralayıp tekrar gönderebilecek vatandaş varmı? ben word dedim ama word'de yapılırmı bilmiyorum..

Mahsun Kırmızıgül: Abdullah Bazencir

Bülent Ersoy: Bülent Erkoç

Kibariye: Bahriye Tokmak

Ferdi Tayfur: Turhan Bayburt

Metin Erksan: İsmail Metin

Fikret Hakan: Bumin Gaffar Çıtanak

Aytaç Arman: Veysel İnce

Orhan Gencabay: Orhan Kencebay

Tolgahan: Mustafa Cingintaş

Banu Alkan: Renka Bronkavi

Kenan Pars: Kirkor Cezveciyan

Ahmet Özhan: Ahmet Şükrü Kadıöz

Doğuş: Orhan Baltacı

Müjde Ar: Kamile Suat Ebrem

Seda Sayan: Aysel Gülaçar

Yaşar Kemal: Kemal Sadık Göğçeli

Muhterem Nur: Aysel Kısa

Yılmaz Güney: Yılmaz Pütün

Cüneyt Arkın: Fahrettin Cüreklibatur

Tarık Akan: Tarık Üregül

İbrahim Tatlıses: İbrahim Tatlı

Sezen Aksu: Fatma Sezen Yıldırım

Serpil Çakmaklı: Serpil Dönmez

Sevda Ferdağ: Lütfiye Dumbul

Cahide Sonku: Cahide Serap

Perran Kutman: Perran Kanat

Ahu Tuğba: Tuğba Çetin

Deniz Akbulut: Mukaddes Akbulut

Engin Çağlar: Çağlan Övet

Ekrem Bora: Ekrem Şerifuçak

Ayhan Işık: Ayhan Işıyan

Gökhan Güney: Mehmet Yüceer

Asena: Onur Çakmak

Bulut Aras: Uğur Fidan

Yıldız Kenter: Ayşe Yıldız

Nisa Serezli: Nurinisa Aşkiner

Nubar Terziyan: Nubar Alyanak

Nevra Serezli: Nevra Şirvan

Feri Cansel: Feriha Cansel

Gönül Yazar: Gönül Özyeğiner

Gülden Karaböcek: Saniye Gülden

Güngör Bayrak: Şerife Bayrak

Murat Soydan: Rüjdan Tercan

Neco: Tahir: Nejat Özyılmaz

Nuri Sesigüzel: Nuri Kaçtaş

Neriman Köksal: Hatice Kökçü

Nil Burak: Nihal Munsif

Muazzez Ersoy: Hatice Yıldız Levent

Suna Yıldızoğlu: Sonja Eadiy

Harika Avcı: Nermin Ocak

Önder Somer: Önder Döser

Okan Bayülgen: Kaan Okan Görgün

Haluk Levent: Haluk Acil
(1) 

asp.net sorusu

daglien #68687 
<asp:Menu kontrolu koydum projeye ve 5 adet Root, 2 adet de child item ekledim ama rootlar gözüküyor, child'ler gözükmüyor. resimdeki gibi, "Amerikan Sineması" ksımına geldiğimde ;
Hollywood
New York
şeklinde 2 child item göstermesini istiyorum ama olmuyor. Kodlar şu şekilde;

MenuItem eleman1 = new MenuItem();

eleman1.Text = "Türk Sineması";
eleman1.NavigateUrl = "www.milliyet.com";
Menu1.Items.Add(eleman1);

MenuItem eleman2 = new MenuItem();
eleman2.Text = "Dünya Sineması";
eleman2.NavigateUrl = "www.sabah.com.tr";
Menu1.Items.Add(eleman2);


MenuItem eleman3 = new MenuItem();
eleman3.Text = "Avrupa Sineması";
eleman3.NavigateUrl = "www.sabah.com.tr";
Menu1.Items.Add(eleman3);

MenuItem eleman4 = new MenuItem();
eleman4.Text = "İran Sineması";
eleman4.NavigateUrl = "www.sabah.com.tr";
Menu1.Items.Add(eleman4);

MenuItem eleman5 = new MenuItem();
eleman5.Text = "Amerikan Sineması";
eleman5.NavigateUrl = "www.sabah.com.tr";
Menu1.Items.Add(eleman5);

MenuItem cocukMenu1 = new MenuItem();
cocukMenu1.Text = "Hollywood";
cocukMenu1.NavigateUrl = "www.sabah.com.tr";
eleman5.ChildItems.Add(cocukMenu1);

MenuItem cocukMenu2 = new MenuItem();
cocukMenu2.Text = "New York";
cocukMenu2.NavigateUrl = "www.sabah.com.tr";
eleman5.ChildItems.Add(cocukMenu2);
(2) 

internet vergisi

daglien #67534 
bir kişiden duymuştum, web sitesi yapılırken, bu siteyi bir yerlere kayıt ettirip internet verigisi ödemek gerekiyor diye. böyle bir şey varmı? yoksa bildiğimiz gibi sadece domain adı ve hosting içinmi ücret veriyoruz?

Son olarak servis sağlayıcısı ne demek? hosting veren şirkete mi deniliyor servis sağlayıcısı diye?
(4) 

web sitesi hakkında

daglien #65989 
selamlar, sinema yönetmeni bir abimize web sitesi yapmaya çabalıyorum. ilk web sitem olacak eğer altından kalkabilip te becerebilirsem. Lakin Henüz kod kısmını sadece sökmeye çabalayan birisi olarak tasarıma el atmaya bir 4-5 sene sonra felan düşünmektedyim. Onun içün; şimdilik hazır şablonlarla idare etmek durumundayım. Şöyle güzel sinema ile ilgili şablon arıyorum (ucrestiz olacak, zaten web sitesinide beleşe yapıyorum). Web sitesini yapacağım kişiye www.uguraksay.com adresini gösterdim. Çok beğendi. Şimdi ben bu sitedeki şablonu bire bir alsam mesela, arka fon müziğide dahil:) bizim yönetmen abiye uyarlasam ve yayınlasam siteyi illegal bir durum mu oluşturur bu durum? yoksa bişe olmaz yardır aslanım mı diyosunuz?

Bide yazdığım sitedeki arka fon müziği çok hoş bişe, kime ait bilen varmı?
(4) 

altyazı / forrest gump

daglien #64961 
bir akdadaşım bu filmi indirmiş ama altyazısını bulamıyorum diyor. format dvd rip imiş. bir el atabilirmisiniz?
(2) 

giriş butonu

daglien #64900 
bir web sitesi yapmaya çalışıyorum, şu resimdeki "log in" butonunu giriş olarak türkçeye çevirmeye çabaladım ama olmuyor. resim çünkü, Bunun gibi (aynı renklerde, mümkünse aynısı olan) ama "log in" değilde giriş yazan butonu olan varmı fazla:)?
(4) 

not kağıdı

daglien #62814 
vista işletim sistemli pc'mde masaüstü görüntü halindeyken mesela, en sağ üst köşede sarı bi not kağıdı duruyordu (ufak) not felan yazıyordum ona. Şimdi acronis ile sistemi tekrar önceki bir zaman geri yükledim ve o not kağıdı(adını siz söyleyin) sanırım gadget diye geçiyor. Neyse o not kağıdı gözükmüyor. onu nasıl gösteriyoruz?
(2) 

avatar'daki özlü sözler

daglien #62772 
avatar the last airbender'ı bugün tamamladım izlemeyi. bu dizide her bölümde çok güzel özlü sözlerden bahsediliyordu. kurtlar vadisi'ndeki vecizeler gibi. bu güzel sözleri altyazılardan yada herhangi biryerden tamamlayıp arşiv yapmış bir arkadaşımız var ise paylaşabilirmi?
(8) 

askerlik

daglien #59882 
Haziran 2009'da 4 senelik üniversite bitiyor benim arkadaşlar. Bundan sonra gidip başvurumu yapsam ne zaman askere alınırım?
araştırdım biraz ama birşey anlayamadım. birde bu celp dönemi ne demek?
(13) 

yağmur suyu ve temizlik

daglien #59268 
merhabalar, benim kafam 2 günde bir çok kaşınır ve saçı yıkama gereği duyarım. yıkadıktan sonra rahatlarım, ertesi gün ufaktan yine kaşınmaya başlar, ama diğer gün illa kafayı yine yıkamak gerekir. şampuan yada sabun kullanarak. kullanmazsam yine kaşınıyor, yani saçı öyle sadece suyla yıkamanın bir etkisi olmuyor bende.

çocukken hatırlıyorumda böyle değildim, haftada 1 banyo yapardım oda üşene üşene üstelik hergün koşup, terleyip, çamurlara battığımız halde yinede haftada en fazla 2 kez banyo yaptığımı biliyorum.

Şimdi 2 günde bir duşa girmek o saçı yıkamak zorunda kalıyorum. bıktım anasını satim. e yıkamayıncada kaşınıp duruyorum.

Neyse lafı daha fazla bölmeden. geçenlerde sokakta yürüyorum, 2 gündür duş almamış olmanın verdiği durum ile bir yandanda kafamı kaşıyorum. Sonra birden güçlü bir yağmur bastırdı. eve gelene kadar kafa sırılsıklam oldu. eve geldiğimde bir havluyla kuruladım sonraki dakikalarda da "ya ben bişe yapacaktım ama ne?" diye düşünürken aklıma geldi, "ya ben banyo alcaktım eve gelince, çok pistim kafam kaşınıodu noldu bana şimdi kaşınmıo" dedim içimden kendi kendime. Vaay ulan o kadar şampuanın beceremediğini bir yağmur suyu halletti ha dedim.

Evet arkadaşlar o kadar şampuan kullandım hepside 2.gün kafamın kaşınmasına engel olamadı. Ama o 5 dakikalık maruz kaldığım bir yağmur suyu kafadaki kiri söktü attı adeta. Bunun bilimsel açıklamasını çok merak ediyorum. Bilen arkadaşlar izah edebilirlermi durumu, yağmur suyu nasıl bi su böyle?
(7) 

mahkemeye dava açmak

daglien #58472 
bir kurumu mahkemeye vermeyi düşünüyorum. en basit şekliyle ne yapmam gerekiyor arkadaşlar. Kocaelide oturuyorum, buradaki işlem yapacağım yerleri bilenler varsa özellikle buradaki yerler üzerinden yönlendirme yapabilirlerse daha çok sevineceğim.
(3) 

cradle of filth

daglien #57509 
Dün gece bir tv kanalında satanizm ile ilgili bir belgesel izliyordum. cradle of filth'den de bahsetmeye başlayan belgeselde vokalistlerinin marilyn manson olduğundan bahsettiğinde affalladım. yuh bunlar birlikte ne ara çalıştılar dedim kendi kendime. tv kanalı biraz dinci bir yerdi, görüntü kirliliğinden ötürüde pek tanınmamış bir kanal olduğu zaten belliydi. Bende sanırım salladılar bu marilyn olayını diye düşündüm ama emin olamadım. eyy black'ci gençler size sesleniyorum. marilyn manson ile cradle hiç bir arada çalıştılarmı?
(5) 

türkçe e-book okuyucu

daglien #56534 
türkçe bir e-book'u okuyacak program biliyormusunuz? Mesela ben microsoft reader'ı denedim ama türkçe kelimeleri ingilizce olarak okuyor. bunları türkçe olarak okuyan bir program biliyormusunuz?
(1) 

sanal polis yardımı

daglien #52717 
bir ara gazetede okumuştum, polisler artık internet ortamından insanlara yardımcı oluyorlar diye, yani insanlar soru soruyorlarmış, polislerde uygun cevaplar veriyorlarmış, örneğin bir kişi; kız ardaşım beni bıraktı, çok üzgünüm, şimdi ne yapmalıyım diye bir soru sormuş, poliste; takma kafana biri gider biri gelir diye cevaplamıştı.
ve buna benzer şeyler. bu olayın ismi neydi, bilen varmı?
(2) 

ilk sözlük

daglien #51688 
merak ettiğim bir şey vardı. az önce facebookta ekşisözlük grubunda da gördüm. ekşisözlük türkiyede ilk sözlüktü bunu biliyoruz. peki yabancı ülkelerle kıyaslandığında durum ne? yani ssg sözlüğü yabancı bir siteden görüp türkiyede türkçe olarak mı uyarladı. Everything2 ve H2G2 gibi siteler varmış mesela ekşi benzeri. bunlardan öncemiydi ekşisözlük yoksa sonramı?
bunlardan pekiyi aldı diyelim peki o zaman wikipedia ile karşılaştırması nasıl? wikipedia'da format olarak aynı sözlük gibi, hangisi ilk yani onu merak ediyorum?
(2) 

bir jenerik parçası hk.

daglien #51685 
kral tv'de geçen sene bir kaç bölümünü seyrettiğim bir müzik programı vardı. Şimdi kral tv'nin web adresinden bakayım dedim programın ismini hatırlayıp, o programın jenerik müziğini soracaktım ama web sitesinde sorun var şu anda sanırım. Herneyse, bahsetmeye çalıştığım müzik programını genç uzun saçlı bir eleman sunuyordu. rock müzik üzerine tabi bu arada, stüdyoda bir motorsiklet vardı, konuklar falan geliyordu.
Hatırlayanınız varmı bu müzik programını ve jeneriğindeki heavy metal tarzı müziği?
(6) 

Kocaeli'de Yılbaşında Eğlenilecek Yer

daglien #51383 
Arkadaşlar konu başlığında da anlaşılacağı gibi, yılbaşında arkadaşlarla birlikte bütçemize uygun gidip eğlenebileceğimiz bir yer arıyoruz. Ben biraz araştırma yaptım şu an sadece zombar'ın eğlencesine ulaşabildim. Onunla ilgili resimde ekte duruyor merak edenler bakabilirler. Diğer sizlerin bildiği mekanlar varmı acep tavsiye edebileceğiniz?
123456789   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık