(3) 

sigortacılık nasıl bir meslek

daglien #183879 
www.karsiyaka.bel.tr

yukarıdaki ilanda ücretsiz sigortacılık eğitimi verilip, AEGON Emeklilik ve Hayat A.Ş'de istihdam edileceğinden bahsediliyor. bende lisans mezunu biri olarak 4 aydır boştayım (iş arıyorum). ne dersiniz arkadaşlar. aranızda tecrübe edinen varmı bu meslekte. bir de ne kadar ücret verirler başlangıç olarak? ve ileride yükselme olanağı olurmu?
(4) 

kışın dışarıda koşmak

daglien #182242 
arkadaşlar koşu sporuna hayatımda ilk defa bu yaz başladım. bugün yine düzenli koşumu yaparken suratıma çarpan rüzgardan üşüdüm ve yarıda kestim idmanı. üzerimde yine herzamanki gibi t-shirt ve şort vardı. şimdi bu işi hasta ola ola, götümüz başımız ağrıya ağrıya öğrenmek de var tabi de. sizler gibi hızlı koşucu arkadaşlarımıızın tecrübeleri varken bunu yapmak mantıksızlık olur. evet arkadaşlar kışın dışarıda koşu yaparken nasıl giyiniyoruz? kafamızı kapıyozmu?, yoksa koşuyu bitince mi hemen kapatıyoruz.. ya da koşarken ince giyinip, koşu bitince mi hemen üste bişeler alınmalı. yoksa naparsak yapalım kışın dışarıda koşan biri hasta olurmu?

2. soru: okan'ın şu an programında çalan apaçi müziği kime ait bilen varsa yazsın, tam koşmalıkmış :)
(8) 

yılların sorusu??

daglien #179635 
şimdi senelerdir dimağımızda yer edinmiş şu tabuları yeniden gözden geçirelim;

şimdi bizim ülkede, mc donalds, burger king denilen yerler lüx sınıfa girmekte. hayır mayır demeyin lütfen, ben bizzat çalıştım. gelen giden müşteri profiline hakimim.

2. olarak "ikea" denilen marka ve mağaza. şimdi buradaki ürünler de bize lüx sınıfında sunulmakta. oysaki yabancı ülekelerde, yok plastik bardak fiyatına normal cam bardak alabiliyorsun. normal kesime hitap eden ucuz mu ucuz mağaza şeklinde lanse edilmekte.

ama ben bunların yalan olduğuna inanıyorum. sebeplerim şunlar.
stieg larsson isimli yazarın millenium serisi romanlarında olay iseç'de (isviçrede olabilir) geçiyor. ve karakterlerden bir tanesi milyon dolar sahibi oluyor. efenim yeni bir ev alıyor(lüx mü lüx bir ev) ve içini full ikea ile donatıyor. yine aynı romandan diğer karakter mikael oda, maddi durumu yerinde bir medyacı ve evinde yine ikea ürünleri var. ee bu ne ayak şimdi? hani ucuzcuların yeriydi burası. dünyada şu an en çok satan romanda bile bu ikea övülerek bahsediliyor sa nasıl fakirlerin firması oluyor?

bence bunlar yalan dolan hacı. burger king, nasıl türkiyede de bir menüsü pahalıysa, orada da insalara pahalı geliyor.

nasıl ikea burada bize güzel, çağdaş, tasarımı hoş ürünler sunuyorsa oradaki insanlarada bu aynı şekilde yansıyor.

bize neden böyle salak bir şekilde kazınmaya çalışılıyor bunu hep merak ederim senelerdir??
(3) 

banka servis görevlisi

daglien #178563 
bu haftasonu ziraat bankası servis görevlisi sınavı için önceki yılların çıkmış sınav sorularını arıyorum. web sitelerinde bulduğum linkler hep kırık. elinde bu sorulardan var olan varsa gönderebilirmi.
ayrıca bu sınava girmiş arkadaşlar varsa tecrübelerini burada paylaşabilirlermi?
(3) 

iş ilanının ingilizce olması

daglien #176623 
mesela aşağıdaki gibi olan ilanlarda maksat kişinin de çok iyi ingilizce biliyor olmasımıdır? ya da orta seviye bir ingilizceye sahip olan, ilanda anlatılanları anlayabilecek kadar ingilizcesi olan bir kişi de başvurabilirmi ilana?


www.kariyer.net
(16) 

izmir kızlarının güzel olma nedeni?

daglien #171439 
arkadaşlar ben izmir'e yeni taşındım ve hayatımın geri kalan bölümünde burada yaşayacağım. geçen gün otobüse bindim ve evime doğru yol almaya başladık. en arkaya geçtim(genelde tarzım budur) sağa sola bakınıyorum. otobüs duraklarda duruyor müşteri alıyor falam ama binen bayanlar (her yaştan) hepsinde bir çekicilik mevcut. hani öyle makyajla gelen bir güzellikte değil bu 16 yaşındaki bayan arkadaşımızda maşallah dünya güzeli, 45 yaşlarındaki ablamda aynı şekilde tapacağım bi hatun kişisi. her neyse bilen zaten bilir izmir kızlarını anlatmaya gerek yok. ve o an merak ettim. tamam lan herkes izmir kızları diyor da. neden acaba bu kızlar bu kadar güzel hiç merak ettilermi benim gibi diye düşünmeye başladım. döngüler şunlar;
1: zamanında yunanlıların işgali altında kalan bir şehir.. tecavüzlerden ötürü olabilir. peki ama yunanlılar bu kadar güzel(fiziksel) insanlarmıydı ki acaba??
2: aslında türk insanının doğalında bu var.. her türk kızı çok güzeldir. ama bu sadece izmir'de kendini koruyabilmiştir
3:bilmiyorum hacı.. abazasın.. hem de çok, askerden de yeni geldin.. belkide ondan :)

benim düşüncelerim bu yönde ama gerçekten merak ediyorum bu kızlarımızın bu güzelliğinin bilimsel yada herneyse o yönünü işte.
(not: izmir kızlarımız yanlış anlamasınlar, sizlere hakaret değil, övmek niyetimdir herzaman)
(3) 

ses kayıtçılarına, müzisyenlere soru

daglien #171434 
bazı video sitelerinde amatör gitaristlerde görüyorum. mesela led zeppelin'den stairway to heaven solosunu çalıyor eleman. altada diğer (davul, bass, ritm gitar) enstrümanlar orjinal şekliyle eşlik ediyor. bunu nasıl yapıyorlar? guitar pro desem değil. winamp'tan şarkının orjinalini açıp üzerine çalıyor desem o da değil. mesela bakın şuradaki gibi hani;

www.dailymotion.com

bu solo'nun altında çalan şeyleri nasıl yapıyorlar? yapıyorsunuz?
(1) 

facebook sorun

daglien #170090 
birisi öyle bi gizlilik ayarı yapmış ki; facebook mesaj bile gönderemiyoruz kendisine. ben bunun başka bir yolu olduğuna inanıyorum..evet.
edit: hadi bi buldurun be olm
(3) 

saf alkol içmek

daglien #168053 
bi likör tarifini uygulamak için etil alkol lazım oldu, ara tara bulamadım. en son saf alkol buldum. şimdi bu ikisi (yani etil alkol ile saf alkol) aynı şeylermi oluyor. hayır farklı şeyler onlar diyorsanız, teşekkür ederim şimdiden cvp için. ama evet aynı şeyler oluyor diyorsanız, 250gr. saf alkolü ne kadarlık bir meyve suyu ile karıştırıp içmek normaldir sizce? ben bendeki tarife göre yaptım ama çok keskin bir koku var, bir yanlışlıkmı var acaba diye merak ve tırsma içindeyim.
(2) 

resime yazı ekleme

daglien #165650 
hani karikatürlerde olurya, karakterin üstünde bir baloncuk içindede yazı yazar. resimlere bu işlemi yapabileceğim program veya websitesi bilen varmı?
(1) 

dalyan sahili

daglien #164553 
zeytin rock fest'in yapılacağı bu yere altınoluktan arabamla nasıl gidebilirim? bilen arkadaşlar varsa yol tarifi yaparlarsa sevinirim.
(1) 

zeytinli rock fest. 2010

daglien #163321 
ya bu festivalde biletler kapı giriş'ten günlük olarak alınabiliyormu varmı bilen?
(3) 

yürüyüş sorunu

daglien #162317 
arkadaşlar benim yürüyüşümde biraz anormallik var ve ara sıra buna kafam takılıyor. şimdi durum şöyle; normal bir yürüyüş esnasında fazla sağa-sola yatıyorum. normalde hani birkaç cm yatıyorsunuzya işte ben onu genişten alıyorum. bazı mahalle komşularımız beni eve gelirken sarhoş zannedebiliyorlar bu durumdan ötürü. acaba bacaklardan birisi kısamı ondanmı böyledir? öyle ise nasıl anlarım bu kısamı uzunmu durumunu ve nasıl düzeltebilirim. yok eğer o yüzden değilse, sizin fikirleriniz varmı? benim bu durumumda olan bugüne kadar 1 kişi daha gördüm o da benim gibi yürüyordu başkada görmedim.
(4) 

go oyunu

daglien #160904 
bu oyunun pc'de kurulup oynanabilecek şekilde olanı varmı tavsiye edebileceğiniz? (internet bağlantısı olmayan bir pc'ye kurulup oynanacak.)
Not: başlangıç seviyesi bir oyuncu arıyor bu oyunu. daha doğrusu oyunu öğrenmek amacım. elime para geçtiğinde zaten gerçeğini, tahtalı mahtalı olanını alacağım.
(3) 

bankalara nasıl girilir

daglien #159248 
işletme bitirmiş birisi banka ve türk telekomda nasıl iş bulabiliyor arkadaşlar? sonuçta kariyer.net gibi siteler üzerinde yayınlamıyorlar galiba eleman ihtiyaçlarını. kpss'mi var yoksa bu işin içinde de.saygılar/sevgiler
(1) 

alsancakta bir yer

daglien #157531 
kıbrıs şehitleri caddesi üzerinde bir eğitim kurumu vardı geçenlerde gözüme çarpan. dev bir bina, yabancı bir isimle, bilgisayar muhasebe vb. eğitimleri içeriyordu. tam adını hatırlayan varmı?
(5) 

kariyer siteleri hakkında

daglien #156140 
arkadaşlar şimdi bu tür iş bulma sitelerinden kariyer.net'e başvursak yeter herhalde demi? sonuçta işverenlerde ilk olarak buraya veriyorlar sanırım ilanlarını, diğerlerine de girip, üye olup 10 saat şimdi ordada cv oluşturmak istemiyorum. siz ne diyosunuz bu işe? kariyer.net yeterlimmidir sizcede sadece.
(10) 

apartman ortak wireless

daglien #155382 
arkadaşlar 10 dairelik bir apartmanda yaşıyoruz. yani ortalama 10 tane pc aynı anda yada farklı zamanlarda internete bağlanabilecek. ben size kafamdaki düşünceyi anlatayım. siz bana fikirlerinizi sunun. şimdi apartmanda bir kaç kişide bağlantı var. bunlara desek ki kapattırın netinizi. sadece 1 tane açalım. yönetici açtırsın. sınırsız olsun son hızda ve bizde ona kablosuz bağlanalım. ama herkes aynı anda girse dahi bağlantı hızı aynı kalsın. tüm katlardaki sinyal kalitesi "mükemmel " olsun. böyle bişe mümkünmü. yoksa yine herkez mükemmel bağlantı içi,n illa özel olarak net mi açtırcak?
(4) 

lost'la ilgili

daglien #153503 
şu lost'daki astrofizikçimi ne bir kız vardı kızıl bişey. hani sawyer ile de takılıodu adı ne onun be?
(2) 

amfi temizliği

daglien #152951 
arkadaşlar bendeki amfi o kadar lüx birşey olmadığından ötürü her fikre açığım başta söyleyeyim. 10 sene kadar oldu bunu alalı. grup zamanlarında stüdyodayken kuşlar sıçmıştı bunun üstüne mesela hala o bok izleri çıkmıyor. vede bi toz bulutu yapışmış durumda amfiye. bu lekelerin çıkma olasılığı varmıdır. şöyle sıfır görünümlü bir hale getirsek? ben kontak sprey denedim her yerine sıktım amfinin ama 2 gün sonra yeniden o lekeler görünür oldu.
(4) 

Karşıyaka'daki rock barlar nerde?

daglien #152942 
arkadaşlar selam. ben izmire yeni taşınmış bir insan olarak bugün itibariyle boş bir vakit denk getirdim ve hemen mahalleyi keşfe çıktım. dedebaşı mahallesinde oturuyorum, nergiz, aksoy civarı bi dolaşım yaptım bugün ve 2 tane bara girdim. birisi "efendi" isiml bir yerdi diğerinin ismine bakmadım ama ikisinde de içeride konsimatrisler vardı. deli para bayıldım, ve şu an sinir olmuş bir halde bunları yazmaktayım. bu karşıyakada özellikle bu kesimlere yakın rock barlar ya da ucuz biranın olduğu, kişinin kendiyle yalnız baş başa kalabileceği yerler nereler acaba?
(1) 

nba play off maç

daglien #152697 
bu gece maç varmı? varsa saat kaçta?
(3) 

win7 backup

daglien #150944 
win7'nin backup olayını deneyen varmı aramızda?. varsa görüşleri ne yönde? başka bir backup programına ihtiyaç duyuyormu yoksa windows'unki yeterlimidir?
(1) 

windows 7 sanal makine çakışırmı

daglien #150135 
vista'da sql 2005 ve visual studio 2008 kurulu olan bir makineye, win7'i sanal makinede kurup sql 2008 ve vs 2010 kursak çakışma olurmu?
(3) 

windows 7, sql server 2008, VS 2010

daglien #150005 
arkadaşlar pc'de kurulu olanlar şunlar; vista business, sql server 2005, VS 2008. simdi ben askere gittim geldim. baya bi yazılım olayından geri kaldım. zatende bilgeadamdan yeni mezun olmuş junir developer olarak görüyordum kendimi. o sebeple 1-1.5 aylık bir tekrarlama moduna gireceğim. ama bundan önce, pc'ye sql server 2008 ve visual Studio 2010 kurmak istiyorum. simdi makinede mevcut olanları kaldırıp(sql 2005 ve vs2008) daha sonra yenileri (sql2008, vs2010) kursam sorun yaşayacakmışım gibi geliyor. zira ben o sql serverı ne zaman kurmaya kalksam %99 hep hatayla karşılaşmış, saatler süren uğraşlar, google'da yardım destek aramalar ile birlikte en sonunda öyle kurmayı başarabilmiş bir insanım. ta ki vista home premium pc'ye vista business yaptığım bir zaman vardıki o zaman hiç hata vermeden kurmuştum. bi o var yani. şimdi bu işin en kolayı nasıl olur. yani formatlayıp, windows7 kursam pc'ye ardından tekrar programları yüklerken sıkıntı olurmu.
(5) 

apartmanda ortak wireless sorunu

daglien #148605 
şimdi durum az bişe karışık arkadaşlar;
bir apartmanın 1. katında oturan a kişisi bir gün ttnet'den airties modem alıyor ve internet bağlatıyor. daha sonra yan dairesine taşınan b kişisine wireless şifresini veriyor oda hemen bağlanıyor. daha sonra bizim a kişisi pc'sine format atıyor bir ara ve bu sefer modemin kurulum cd'sine felan hiç bulaşmadan daha önceki wireless şifresi ile yine internete bağlanıyor. bir zaman sonra apartmanın 3. katına bir c kişisi taşınıyor. ve onada a kişisi wireless şifresini veriyor. ama c kişisnin bağlantı sinyal gücü çok düşüşük. hatta bazen sinyal gücünün zayıflığından ötürü bağlantı kurulamıyor. c kişisi lap top'ını alıp a kkişisinin evine indiğinde bağlantı sinyal gücü "çok iyi" veya "mükemmel" olarak değişiyor. ama c kişisi kendi dairesinde de sinyal gücünün "mükemmel" yada "çok iyi" olmasını istiyore. ne etmek lazım gelir?
Not: c kişisi benim.
(1) 

izmirde mobilya alımı

daglien #146172 
özellikle karşıyakada yada buraya yakın olan yerlerde ev için mobilya bakacağım. tavsiyeleriniz nelerdir?
(2) 

facebook yönetici ayarları

daglien #145891 
facebook yardım merkezinde uğraştım ama çeşitli sorunlar oldu. konuyla ilgili cevapları görüntüleyemedim. bari size sorayım a gençlik.
Şimdi ben bir grup açmıştım. hiçbir yönetici falan da yetkilendirmedim. neyse bir zaman sonrada gruptan ayrıldım. şimdi grupta hiçbir yönetici yohk. grubun sahibide yok. ben bu grupa tekrar sahip ve yönetici olmak istiorum. bunu nasıl başarabiliriz. bir grup çalışmasımı söz konusu?
(8) 

albüm öneri

daglien #137629 
bir tane albüm indirip dinlemek istiorum, her tarzdan olabilir. yeterki çok güzel bir albüm olsun.
evet teklifleri görelim
(2) 

etlik içecek mekan

daglien #130178 
ankara / etlik / gata yakınlarında bar, birahane yada içilebilecek herhangi bir mekan bilen varmı tostlar?
(2) 

guitar pro ses çatlaması

daglien #112560 
guitar, bass ve drums RSE'lerini yükledikten sonra şarkıları yürütürken ses çatlamasıı oluyor. yani nasııl desem. ses bozuluyor işte. sizde de oluyomu böyle.
(4) 

ankara / gata ulaşım

daglien #112542 
kocaeliden otobüsle ankara otogara gelip oradan gata'ya gitme planım var. nasıl bir ulaşım yolu izlemeliyim?
(4) 

izmit-küçükyalı trenle ulaşım

daglien #110984 
adapazarı ekspresine binip maltepede inip sora soramı buluyoruz? yoksa bostancı'damı iniyoruz?
(7) 

büyük boyutlu dosya yükleme

daglien #109432 
324 mb'lık bir .rar dosyasını yükleyebileceğim ve en az 4 ay hiç bozulmadan orada kalmasını sağlayabileceğim bir site(ücretsiz) varmı. yani ben o linki maili'me kaydedicem. istediğim zaman indirebileceğim. şimdi 20 gün sonra askere gidiyorum. ve askere usb ile giremiyormuşuz. bende çalışma notlarımı bu şekilde bir yöntemle saklamayı ve olurda pc başında yer alırsam askerde oradan indirip notlardan tekrar etmeyi düşünüyorum.
(1) 

stairway to heaven guitar solo

daglien #106107 
led zeppelin-stairway to heaven şarkısının solosundaki gitarın akord'u nedir hacı ya?
A'dan çalıorum uyuşmuyor. bemol'e çekiorum tüm akordu uyuşmuyor. diyeze çekiorum yine uyuşmuyor. bu şarkının solosundaki gitarın akordu nasıl akordlanmış?
(2) 

webcam kayıt

daglien #105685 
gaza geldim, bende youtube'daki gitaristler gibi arkada şarkı çalarken üstüne kendi çaldıklarımı videoya çekip yayınlicam. lap top'da webcam var ama herhangi bir kayıt programı yok. işletim sistemi vista business. hangi programı önerirsiniz? hem ses hem görüntüyü kaliteli alabileceğimiz bir şey olursa çok daha iyi olur.
(3) 

dijital kale

daglien #103531 
dijital kale - dan brown
bir bilgisayar programcısı olarak bu kitabı çok beğendim. ve bu tarzda başka güzel eserler varsa onlarıda okumak istiyorum. bu kitap gibi olan yani bilgisayar, hacker ve bunlara benzer şeylerle alakalı romanlar varmı tavsiye edebileceğiniz.
(1) 

seh hep benimsin.gtp

daglien #100991 
"reflex - sen hep benimsin" --> bu şarkının guitar pro dosyasını bulamıyorum tostlar.
(5) 

izmir-emlak alımı

daglien #99489 
Merhabalar,

şimdi izmir'i pek bilmeyen birisi olarak oradan bir ev satın alıp, oraya aile ile birlikte yerleşmeyi düşünüyoruz. Bakın dikkatinizi çekerim "aile" ile dedim. O bakımdan nezih, gezmeye dolaşmaya uygun bir coğrafyası olan bir yer olmalı. Mesela bir keresinde izmir'e gelmiştim arkadaşımı ziyarete ve akşam olduğunda camdan baktığımda sokakta travestiler dolaşıyordu. Böyle bir yerde ailemle birlikte kalamam ailemle ben. Efenim neyse yerleştikten sonra da bilişim sektörü (özellikle yazılım) ile ilgili kendime iş arayacağım. Ama orada sektör hangi semtlere yayılmış durumdadır bilemiyorum. o bakımdan bu kriterlere uygun yerler nelerdir sizce? kriterleri tekrar bir gözden geçirecek olursak;

-Aile ile kalınabilecek
-Nezih
-Apartmanların çok sık aralıklı olmadığı, yani pencereden bakınca şöyle bi 30 metre falan ötesi gözüksün
-Anne babanın güneş battıktan sonra yürüyüş yapabileceği bir coğrafyaya sahip
-bilişim sektörü ile ilgili bir işe gidip gelmede mesafa sorunu fazla olmayan
(3) 

izmit vs. izmir

daglien #99177 
Selamlar,

bu 2 şehri birbiriyle karşılaştırabilirmisiniz arkadaşlar. Yani her bakımda bir karşılaştırma; sanayisi, iş bulma olanakları, sosyal faaliyetler, insan ilişkileri, kültür, hava-su, coğrafya.. vb.
(8) 

son askerlik sorum

daglien #98689 
1-) 10 dakika önce açıklanan aöf sınav sonuçları itibariyle okulum bitmiş bulunmakta. hemen aradım bir tane aöf bürosunu ve mezun olduğuma dair bir geçici de olsa belge alabiliyomuyuz diye sordum. amacım o tür bir belge ile hemen askeriyeye koşup, erken sevk dilekçesini de doldurup aralıktaki alımlara yetişebilmek. ama aöf burosundaki şahıs öyle bir belge veremediklerini söyledi. zaten 15-20 gün içinde diplomalar çıkıyor. diplomanla başvurusun olmazmı dedi. bende askeriyeye pek güvenmiorum. siz geçici bir belge verin hemen gidip başvurayıp şimdi dedim. yok veremiyoruz dedi. ama benim aradığım aöf şubesi Bitlis'in kiydi mesela. acaba başka büroları arasam onlar verebilirlermi?

Üstteki soru negatifse;

2-) 15-20 gün bekleyip diploma ile gitsem başvuru yapmaya askerliğe, aralık alımlarına yetişebiliyomuyuz. yani erken sevk dilekçesi doldurma tarihini kaçırmış olurmuyuz. tamam askerliğe başvuru tarihi 31 Ekim ama. erken sevk dilekçesi için olan tarih ne?

saygılar, sevgiler.. çok mutluyum hehehe
(1) 

aöf büt sonuçları

daglien #98394 
ne zaman açıklanacağı hakkında bilgisi olan varmı?
(8) 

tavla sorusu

daglien #96544 
arkadaşlar sinir oluyorum. sabahtan beri elemanın tekine yenilip duruyorum. üstadlara sorum şu ki; içerden bir an evvel çıkıp, taşlarını kendi sahasına taşımaya çalışanları nasıl durdurabiliriz. hayır bunu yapanlar acemiler birde, yenmiyorlarmı deli oluyorum.
(1) 

oral fixation, retentive

daglien #95043 
sürekli ağzın işler halde, bir şeyle meşgul olmasına ihtiyaç duyma hastalığı. Evet konu hakkında bilgili kişilerden, bu hastalığın çözüm yolunu öğrenebilirmiyiz?. Ben bakıyorum 1 saat kadardır net üzerinden ama heryerde hastalığın tanımı var. çözümü yok.
(1) 

yüzkitabı sohbet

daglien #93513 
ilgi çeksin diye başlığı öyle yaptım hehe. neyse şimdi benim son 1 haftadır facebook'ta alt sağ köşedeki sohbet kısmında sürekli sıfır(0) olarak gözüküyor online kişi sayısı. bazen birden 13 şeklinde gördüğümde heh diyorum tıklıyorum ama yine sıfır oluveriyor. Sizde de benzer problem varmı? yok isede bu problemi halledebilmem için fikirleriniz neler?
(1) 

yine askerlik, yine askerlik

daglien #93471 
bu nasıl okulsa artık, her sene gidip askeriyeye tecili kendim yaptırıyorum anlamadım ki.
açık öğretim işletme son sınıf öğrencisiyim şimdi ben dostlar. 1 tane dersim kaldı, o derside 06.08.2009 tarihinde gireceğim sınavda vereceğim inşallah ve aynı ay içinde sonuç açıklandığında askerliğe başvurumu yapıp beni alııın!! beni alııın!! diye yalvaracağım. Lakin geçenlerde babamı aramışlar jandarmalar mı kimse artık birşeyler demişler, bizimkilerde telaş yapmışlar, git askeriye ye bi sor diyorlar. Ama ben buralara ne zaman gitsem içinden çıkılmaz işlere sokuyorlar beni, sinirleniyorum. Ulan zaten okuyorum ben, okul yapmıyormu benim tecili, ne uğraştırdılar be diyorum. ama bizimkiler diyorlar ki; valla sınav kapısında yakalarlar sınava sokmadan alırlar askere, gider kısa dönemin falan kalmaz, normal lise mezunları gibi yaparsın diyorlar. İnternetten bari bak şunlara dediler, gittim ptt'den e-devlet şifresi aldım şimdi, geldim ama askeriyenin sitesinden de birşey anlaşılmıyorki. Hem sitede ben ne yapacağımıda bilmiyorum. Ben okuyorum daha. 1 ay içinde okulum bitecek ondan sonra alın nereye götürüseniz götürün orda yaparım askerliğimi demek istiyorum işin türkçesi.

Ne diosunuz, napmam lazım şimdi, hiç iplemeyip bunları ben sınavıma gireyim, 1 ay sonra gidip askere gitmeye hazırım mı diyeyim? yoksa bu web sitesinden ne yapmam lazım?
(2) 

radyo eksen

daglien #93447 
Selamlar, radyo eksen'in bugüne kadar çıkarmış olduğu albümler. Yani best of, smashing hits, vb. şekildeki isimlerle varmıdır? varsa isimlerini biliyormusunuz? acayip sıkıldım pc'deki müziklerden, yeni birşeyler indireyim hazır kota sıfırlanmışken
(1) 

radyo ve kota ilişkisi

daglien #93444 
arkadaşlar radioeksen.com adresine girip, radyoeksen.asx dosyasını indiriorum ve media playerda radyoyu dinliorum. bu durum kotayı nasıl etkiliyordur. Dinlenilen her şarkı için şarkı boyutu kadar kota mı gidiyordur. yoksa başka bir teknolojimi?
(1) 

radyo frekans vs.

daglien #92459 
geceleri koşu yapmayı planlıyorum. Ama kulağımda wolkman ile müzik dinlerken bunu yapmam lazım. Walkmanim olmadığından mecburi cep telefonumun radyosu ile idare etme konumundayım ama zaten bende koşu yaparken bir radyonun rastgele çalacağı parçalar şeklinde bir şey istiyordum. Benimde dinleyebildiğim tek radyo olan "radyo eksen" şimdi burada (balıkesir / altınoluk) çekmiyor. Başka radyo kanallarıyla denesemmi dedim ama yok, illa beni çıldırtan bir şarkı veya reklam giriveriyor araya. Bu sorunu halledemiyeceğim gibi geliyor ama yinede sizlerin engin bilgilerine danışmakta yarar olduğunu düşünmekteyim. Telefon; sony ericson t250i şeklinde dandik bir telefon. ve bu telefonun radyo kanalları arasından radyo eksen(96.20) nasıl dinleyebilirm. istanbuldayken bir sorun olmuyordu ama buraya geldiğimde aynı frekansta trt radyosu yayın yapıyor.
(3) 

antalyada bilişim sektörü

daglien #89293 
selamlar, iş arayan bir yazılımcı olarak izmir, antalya, kocaeli, gebze kriterleri arasında bulduğum ilanlara başvurular yapan bir kişiyim. En son Antalyadan bir şirkete müracat ettim ve daha sonra ailemin orada bir tanıdığı olduğunu öğrendim. tanıdık kişiyle konuştuğumda bana antalyada çalışırsam sektörde fazla ilerleme kaydedemeyeceğimi söyledi. En fazla otellere program yazılıyormuş. bir kaçtane daha karmaşık farklı işler yapan şirketler varmış ama şu an benim girmem zormuş oralara. Siz neler söyleyebilirsiniz arkadaşlar. Antalyada bu sektör ne alemde?
Aslında ben izmir istiyorum ya, orada da kriz şehri mahfetmiş diye söylüyor herkes.

mobil görünümden çık