(6) 

araba İçi kamera

lovemyself #1589759 
ailemin arabası için alacağım.
arka camı da görsün istiyorum. elbette ses kaydı da olsun. hareket ve insan yaklaştığında kaydetmeye başlayan bir model istiyorum. bir de,şarj için dahili bir şey gerekmesin, arabadan şarj olsun yani.

hasılı, fiyat konusuna takılmadan iyi bir şey almak istiyorum. ama teknik açıklamaları hiç anlamıyorum. aileme sorsam da hediyenin sürprizi kaçacak. tavsiye eden olursa çok sevinirim. sevgiler.
(7) 

kadın saatinde hangi marka iyi sizce?

lovemyself #1545375 
saatten hiç anlamam. uzun uzun hikayeyi yazıp da vaktinizi de almak istemediğim için, direkt soruya geçiyor: fiyattan bağımsız olarak, hangi marka saati kadında görürseniz kaliteli durduğunu, zevkli olduğunu düşünürsünüz?

bir de, Calvin Klein marka bir saat görseniz fikriniz ne olur? ikinci sorum bu.

"saat ve markası hiç fark etmez" diyenler de olacaktır, ben de öyleyim, ama sorum bu değil. marka takıntılı gibi de durmak istemem, ama saatten anlayan kişilerin markalara bakışını merak ettim.
(2) 

kaliteli taptop çantası

lovemyself #1532120 
tek omza asılıp kullanılabilecek bir çanta arıyorum. Mac için, hafif olduğu için sırt çantasına gerek yok. ama kaliteli olmasını istiyorum. Samsonite'a baktım, kararsız kaldım, başka hangi markaları önerirsiniz? fiyat aralığı yok. sürekli kullanılacağı için iyi bir marka olması önemli sadece.
(3) 

basit tost makinesi alacağım

lovemyself #1522306 
10 yıl basit bir marka kullandım, işimi gördü. sadece temizlemek için ızgara kısmının ≥çıkarılması elbette işimi kolaylaştırır.
sürekli aynı yerde sabit durmayacak. o yüzden Demirdöküm almasam mı diyorum. kullanıp da "şu özeliği harika oluyor" ya da "almışken şunu alınca şöyle işinizi görür" diyeceğiniz bir makine var mıdır? yoksa gidip en uygun, 150 tl bandında rastgele bi şey mi alayım? kahvaltı için peynir kızartıyorum ve tost yapıyorum bazen.

sevgiler
(4) 

Monopoly oynayan arkadaşlar

lovemyself #1508513 
nasılsınız?
bu oyunun çakmasını gördüm bir yerde, oynadım, çok keyifliydi. dedim normalini alayım. ama birkaç çeşidi var bunun. mesela birinde kaçış da yazıyordu, kutusunda hapishane temsili bi şey var. iki-üç çeşit arasında hangisi en önce çıkan, hangisi gelişmişi, bilemedim. daha önce duyuruda "normal mi alayım, bilmemen mi" denilmiş, sanırım ikinci oyunda paralar nakit değil de sanal bi şeymiş. ama elimizde tapu-para olsun istiyorum.

hasılı, bu kutu oyunun hangi versiyonunu alayım? hangisini kesinlikle almayayım?
(5) 

Okurken şu takıntıyı yapan var mı? (Lüzumsuz ayrıntı içeren soru)

lovemyself #1455520 
Bir şeyler okuyorum diyelim. Ekşi ya da başka yerde. Cümle bir soru cümlesi değil, ama sonuna soru işareti konulmuş. Ben onu da soru işareti vurgusuyla okuyorum. Yani şunun gibi. "Yani bilemedim ben de?" yazmış eleman. Onun sonuna nokta koysa normal okuyacağım. Ve cümlenin hakkı da zaten nokta. Ama bilememek gibi bir şey yazdığı için soru işareti koymuş yazan kişi düşünmeden.

Bu durumda bende şöyle oluyor, okurken onu soru cümlesi vurgusuyla okuyorum, "off soru değilmiş" oluyorum, sonra da neden buna takılıyorum deyip hafiften bi huylanıyorum. Saniyelik bir durum bu, ama gitgide daha çok hatalı kullanım görüyorum. "Soru başlıkta?" yazmış mesela. Sonuna soru işareti koyunca normal okumuyorum.

Merak ettiğim soru şu, yazım kurallarına uymayanlar da rahatsız oluyor mu bu durumdan? uyanlar da bi anlık "neden okudum bunu" oluyorlar mı?

derdini seveyim demeyin. dert ettiğim yok. sadece bana mı oluyor, onu merak ettim aniden. Bu yüzden soruyorum. Öyle hayattan soğuduğum falan yok, ama 'bilemedim'in sonuna da neden soru işareti koyarsın, hiç mi edebî eser okumadın, diyor musunuz?
(1) 

duvara yapıştırmalık harfler

lovemyself #1428575 
bir sözü duvara yapıştırmak için arıyorum. ama minicik değil, yarım el büyüklüğünde harfler. İnternette baktım ama genelde el yazısıyla satıyorlar ve harfler tek tek değil, belirlenmiş bir cümle için satılıyor. "we are the world" yazısının kelimeleri satılık mesela.

bunun yolu, cümleyi belirleyip, gidip ilgili yere sipariş vermek midir? seneler önce böyle harfler satın alıp, yapıştırmıştık işyerinde duvara; ama kim almıştı hatırlamıyorum..
(13) 

orta halli bir lahmacunun fiyatı nedir sizce?

lovemyself #1425042 
yediğimiz yere göre değişir, farkındayım. çok uçuk fiyatlara da yemiştim, ama mekanın manzarasına bile para ödüyorsunuz kimi yerlerde, ki, haksız değiller. bu ayrı konu..

ama sorum şu, eve lahmacun sipariş edeceksiniz, kaç lira olursa normal?
şimdi baktım da, 10 lira diyen de var, 5 lira diyen de. ya biri saçmalıyor, ya da diğeri kıyma yerine sakatat artığı kullanıyor mu demek bu?

iki restoran da orta halli, markalaşmamış, mahallesinde bilinen yerler.
(1) 

ürün alacağım, sizce gittigidiyor mu, trendyol mu?

lovemyself #1415115 
gittigidiyor'dan yakın zamanda epey alışveriş yaptım. bir ürün aldığımda "siz onaylayıncaya kadar paranız karşı tarafa geçmiyor, bizde güvende" falan yazıyor ya, insan kendini iyi hissediyor :) trendyol'dan ise, bu kadar popüler olması ve zırt pırt indirimli gün başlatıp kargo sistemlerini kilitlemesi nedeniyle uzak durdum, hiç alışveriş yapmadım.

almak istediğim ürün 4 bin liralık ve en uygunu bu iki sitede var. satanlar da küçük işletmeler, ama hep bu siteler üzerinden satış yapmışlar ve güvenilir satıcı gibi ünvanları var. öyle birkaç ürün satmamışlar yani.

çokça bu sitelerden alışveriş yapanlar, kesinlikle şunu tavsiye et, derler mi? fark etmez mi?
(2) 

Nemrut Dağı'na yakın zamanda çıkmış olanlar

lovemyself #1375139 
sorum size.
internette okudum, araştırdım biraz. ama bazı konulara kafam takıldı.

1) rehberler ve gitmiş olanlar ısrarla arabayla çıkma demişler. inerken araba hararet yaptı, usta şoförüm ama çok zorlandım, diyenler olmuş. fakat Youtube'da bazı videolara baktım, evet yerler arnavut kaldırıma benzer şekilde ama epey iyi görünüyor. öyle toprak yol falan değil. bir yerden sonra sanırım ören yeri içerisinde park alanı varmış ve dolmuşlarla devam ediliyormuş zaten. gidiş gece vakti olacak, sizce direkt Kahta'dan mı bineyim servise, yoksa o alana kadar yürür müyüm? (birkaç yıl önce yollar yapılmış, ama bu haline bile hiç denemeyin, dolmuşla çıkın diyorlar)

2) girişte doğu ve batı yönleri gösteren tabelalar var, birini seçip çıktık diyelim. örneğin batı istikametine gittim, elbetteki doğuya geçmek için o merdivenlerden tekrar inmem gerekmiyordur, değil mi? dağın zirvesindeki o alanda cepheler arası geçiş mevcuttur? (gidince görürüm elbet, ama bunu yanımda gelecek olan arkadaşın yürüme sıkıntısı yüzünden soruyorum)

3) hâlâ orada battaniye kiralıyorlar mı? ben mi yükleneyim bir şeyler?

4) alkol kullanmıyorum, şarap dışında içecek, atıştırmalık bir şeyler, hırka ve fotoğraf makinesi götüreceğim. gerekirse oradan çay alırım, battaniye zaten kiralarım diyorum eğer 2'ye cevap evetse. Sadece zirve için başka tavsiyeniz var mı?

Teşekkürler..
(4) 

ara içi kamera

lovemyself #1374151 
kalitesi fena olmayan, sıcakta erimeyecek bir şey tavsiye ederseniz negzel olur.

daha önce sorulan duyurulara da baktım. aküyü bitirmesin, minik pili olmasın gibi tavsiyeler var.
(1) 

Twitter fenomeni Memedali neden yok oldu?

lovemyself #1373629 
Zamanında kitabını bile almıştım bu adamın, pişman da değilim.
Ama neden yok oldu, o kadar meşhur olduktan sonra devam ettirmemek ilginç. bilen var mı?
(5) 

Blutv'yi tvden izlemek istiyorum..

lovemyself #1200093 
Blutv üyeliğim var. Cepten ve ipadden giriyordum.
Tv'den izleyebilir miyim diye baktım siteye, cevap "Evet izleyebilirsiniz" yazıyor :)) Açıklama aradım, bulamadım. İpad'den izlerken baktım, tvye bağlan seçeneği de yok.

Herhangibir kablo vs almadan, şimdi izleyebilir miyim fikmi ekranında?
(4) 

İphone 6s nasıl satılır, kaça satılır?

lovemyself #1119271 
Merhaba,
Elimde mevcut, Türkiye garantili, sıfır, paketini hiç açmadığım bir telefon var. Bunu nerden satmaya çalışayım? Gidip bir telefoncuya mı vereyim, internetten derseniz hangi siteden satayım? En pratik ve en kazıklanma ihtimalim olmayan yer neresi?

Bir de, 6s kaçtan satılır sizce?
(9) 

Sıfır İphone'u kabını açmadan iade etmek

lovemyself #1118593 
Şöyle ki,
Bana bir yerden İphone 6S hediye geldi. Açmadım, duruyor.
Bunu gidip iade edip, birkaç hafta sonra çıkacak 7 almak, arada da farkı neyse vermek istiyorum.

Lakin İphone'un faturası bi şeyi yok. Yani paketi açmadım, içinde olanlar var sadece işte. Nerden alındığını da soramam, sorabileceğim biri değil hediye eden. Nasıl yapabilirim? Fatura olmadan açılmamış paketi götürdüğümde üzerinde yazan numarası bi şeyi ile nerden alındığını anlayabilirler mi? Nerden alındığı bu kadar önemli mi?

Olmazsa boşverip açıcam artık.
(3) 

google'da bir kelimenin kaç defa arandığı..

lovemyself #238755 
nasıl bulunur? bazen görüyorum bi yerlerde "şu kelimeler 11bin 233 defa aranmış" falan diyorlar. google'da arattım, ama hep yazılan bi link var, o da tırt bi şey.
(2) 

İstanbul'da aylık akbil

lovemyself #199924 
kredi kartıyla alınamıyordur değil mi? saçma geldi bana. kesin bilen varsa, cevap yazarsa falan bahtiyar olacağım.
(7) 

altyazılı film izlemek

lovemyself #193370 
bsplayer kullanıyordum, iyiydi. şimdi bir dvd geçti elime (korsan herhal, lakin ben almadığım için gıkımı çıakrmıyorum) windows media player ile oynatıyor bilgisayar filmi. lakin altyazıyı internetten indirdim ama media player sanırsam altyazıyı üstüne ekleyince almıyor.
bsplayer la da açamıyorum bu filmi. hata mesajı veriyor. naapsam?

ps: bunu demek artık baydı biliyorum. ama bu konularda bildiğin babanneyim.
(4) 

İstanbul üniversitesinden diplomayı almak

lovemyself #191405 
mezun olalı yıllar olmuş birisi, diplomayı almadan bir yerlere para falan yatırmalı mıdır? yoksa sadece gidip "verin bana diplomamı" mı der öğrenci işlerine?

bi de edebiyat fakültesinin öğrenci işleri 8'de mi, 9'da mı açılır bilen varsa, yazsa, sevaba girer bence.
(5) 

İstanbul'dan Gaziantep'e gitmek

lovemyself #185744 
Uçak bileti pahalı geldi bana. İstediğim tarihte gidiş dönüş yapsam 500 lira. otobüs firması da, bildiğim, kaliteli birkaç firmaya baktım, gaziantep'e yok seferleri. siz neyi tercih ediyorsunuz mesela?
(3) 

fotoğraf makinasından bilgisayara fotoğraf yüklemek

lovemyself #175472 
yurtdışından samsung marka digital fotoğraf makinası aldım. yanında bir cd var. bi şeyler kurdu falan ama, hafıza kartını bilgisayara taktığım zaman, kartın içini göremiyorum. kartı görmüyor bilgisayar. ne yüklemem lazım eyy referandum ahalisi?
(5) 

powerpoint hakkında ufak bir şey

lovemyself #174571 
fotoğraflardan basit bir slayt hazırlayacağım. bilgisayardaki fotoyu yüklüyorum. ama, slayt halinde gösterirken bazılarını çok yakından zoomlamış gibi gösteriyor. bütün foto görülmüyor yani. adamın sadece kafasını büyültüp gösteriyor misal, vücudu görünmüyor.
hazırlarken, yukarıda yüzdelik seçme imkanı var. ama %25 de yapsam, %100 de desem aynı fotoğraflarda sonuç değişmiyor.

çok kötü anlattım, farkındayım ama bi el atsanız?
(3) 

twitter hakkında..

lovemyself #171983 
bir tweet'e reply diyorsunuz ya, verdiğiniz cevap sizin sayfanızda görülüyor. karşı tarafın duvarında yazmıyor. o kişi nasıl haberdar oluyor bundan?

ps: evet, yeni yeni öğrencem bu mereti.
(3) 

twitterı anlamıyor ben..

lovemyself #171779 
önce tırt bi hesap açtım, öğreneyim diye. ama istediğim insanları bulamıyorum yahu. şimdi kendi ismimle de hesabı açtım mesela, ama eski tırt hesaptan ismimi aradığımda kendimi görmüyorum. find people kısmı çok mu gıcık, nedir?

bi de, benim iki isim, soyismi falan destan gibidir. username için kendi ismimi yazayım dedim, olmadı falan.. arayınca niye benim isim görünmüyo, neden üye arkadaşlarımı bulamıyorum, facebook daki açıklık bu sitede yok mu, nedir?

son dakika editi: bana biraz önce üzgünüz, bugünkü arama limitinizi doldurdunuz" dedi. o ne bea?
bi de, kaydolduğum nicki değiştirmek isteyince, sadece rakam, _ falan kullanın diyor.. ingilizcesi de bi tuhaf.. :)
(2) 

ömer faruk tekbilek notaları arıyorum

lovemyself #171584 
sadece ı love you'nun notaları var nette. özellikle "İstanbul" isimli parçanın notalarını merak ediyorum ama başka notaları da olur. bi bulsanız, buldursanız..

ps: parçalar ney ile çalınacak.
(7) 

Hollanda-Amsterdambilirler

lovemyself #163606 
sorum size. daha önce de sormuştum, Amsterdam'da neresi gezilir diye. denilen bazı yerleri gezdim Anna Frank'ın evini, Van Gogh müzesini vs. kanalda tekne turu da ok. e başka nereyi gezeceğim, bilemedim? rehber falan da tutmuyoruz. harita üzerinden yeri belirleyip geziyoruz işte. Neresi vardır "gezmesen çok şey kaybedersin" cümlesini kurduracak? Ayrıca, manzara falan derdinde de değilim, sanat düşkünüyüm, müzeseverim.

bi de, bu şehirde modern sanatlar müzesi yok mu yahu? bulamadım ben?
(8) 

bilgisayarda süslü püslü mektup yazabilir miyim?

lovemyself #162146 
bir mektup gibi düşünün. küçük veletler bakacak. o yüzden direkt word'de yazsam eğlenceli olmaz. hani şu süslü mektuplar olur ya, kenarında gül mül falan olur. öyle bi format mı ne diyonuz, öyle bi şey var mı? yazayım, kenarı öyle süslü olsun.

ps: cümlelerin hepsini bi çırpıda okuyunca bi şey ifade ediyor.
(8) 

rapidshare beni premium yaptı!!

lovemyself #162108 
ya ben bu zımbırtıdan çok anlamıyorum. ama son birkaç gündür epey bi şeyler indirdim rapidshare'den. free user şeysini kullanıyorum, bekletiyor haliyle. yavaş oluyor, arada bekletiyor falan, ama nema problema. internet de sınırsız.

lakin biraz önce, tam bi dosyayı indireceğim yine, pat diye, "sizi premium yapalım, hem de ücretsiz" dedi. mailimi verdim felan. e şimdi hesap kullanılıyor gibi. indireceğim lakin, dedim ki, bi kıllık olmasın bu işin içinde? kaşım-gözüm hatrına mı, "eeh yeter bea, al ne yükleyeceksen, çek git" şeklinde mi, beni alıştırmak için mi, yoksa para sızdırmak için mi yaptı bunu rapidshare? bi yanlışı olmasın?
(2) 

fazladan ödenen pasaport paraları

lovemyself #157874 
bi haber okudum. kafam karıştı. ne dersiniz?

finans.samanyoluhaber.com
(11) 

marlboro light içen biri..

lovemyself #157373 
markayı değiştirmek isterse, ne içer? parlament falan farklı geliyor çünkü. bu tada en yakın hangi marka var?
(10) 

antalya otogar ve havaalanı arası (azıcık acil soru)

lovemyself #155805 
otogardan havaalanına gitmek ne kadar zaman alır? "otobüsle şu kadar, taksiyle bu kadar süre ve fiyat" denirse süper olur.

bi de, elde valizler falan olcak, çok mu uzaktır, nedir?
(3) 

sele (yele) verseydim

lovemyself #155621 
bu türkünün notalarını bulamadım. ben mi beceriksizim, yoksa notası yok mu nette?

ps:ney ile çalma amaçlı soruyorum.
(2) 

pasaporta indirim geldi ya..

lovemyself #154334 
ben indirimden bir gün önce başvurumu yapmıştım. verdim cüzdan parasını bi güzel. epey de inmiş. orda burda "son 20 gün içinde başvuranlar parayı geri almalı" falan deniyor. ama olmaz öyle bi şey di mi?
(4) 

yine facebook ama ilginç bi soru bu

lovemyself #153117 
arkadaşla mesajlaştık. sonra benim aklıma geldi bir bakayım ne yazmıştı dedim, "üzgünüz mesaja ulaşılamıyor" yazıyor. beni engellememiş arkadaş, neden yapsın zaten. ama onunla yaptığım bütün meajlaşmalarda aynı ibare var. arkadaşın resmini bile göremiyorum mesaj kutusunda.

sadece mesajları engelleme gibi bir seçeneği var mı face'in? ve bu durum genel midir, özel mi? sorum bu.
(3) 

"neredesin firuze" filmini izlemiş olan akıllılar!

lovemyself #152390 
Evet siz! Ben bi yeri anlamadım. Kimseye de soramadım utancımdan.
Şimdi, filmin sonuna doğru, bu kafadarlar, kızın düğününe gidiyorlar ya. son anda Özcan Deniz falan bunalıma giriyor, sahneye çıkmak istemiyorlar. Sonra da diyorlar ki, "madem ki öleceğiz, bari kralı olsun" falan. Ve gidip ikisi beraber "beni affet" parçasını söylüyor. Bu parça hem kızı, hem de salondakileri heyecanlandırırken, parçayı duyar duymaz düğün sahibi pederin tepesi atıyor, kiralık katil de öldürmek için geliyor. Neden abi? Sırf slow parça olduğu için değil, değil mi? Bir nedeni var ve sanki ben kaçırmışım o kısmı. Sanki parça yasaklı bir parçaymış gibi..

Sevgiler.
(3) 

söyle söyleee bize neler oldu yaaarr

lovemyself #151846 
bu parçanın notasını arıyorum. google'da aratınca, aynı sözleri barındıran bir sürü parça çıktı, karıştırdım ben :(
(9) 

Hollanda hakkında her şey

lovemyself #150631 
Şimdi şekerler, Amsterdam yakınlarında kalacak bi yer ayarladım. Yazın oradayım. Daha önce hiç gitmemiştim Hollanda'ya. Gezilecek-görülecek yer listelerine bakıyorum elbette. Ama en çok merak ettiğim yer Nazi kampları. O taraflarda bir kamp olduğunu, ama bir yangında kiliselerin de, o yerlerin de harap olduğunu söylüyorlar. Var mıdır Hollanda'da ziyaret edilecek Nazi kampı? Piyanist filmindeki gibi ama. Sanırım Almanya'ya gidemem.

Bir de, internette belli başlı yerler yazıyor da, tek başıma gezmek için, "şurayı kaçırma" dediğiniz, farklı bir yer varsa, çok sevinirim. Modern sanat müzeleri, sergiler falan ilgimi çeker.

edit: azıcık üstte dursa ya. Cevap gelse yarına kadar.
(17) 

siz hiç yaş pasta yaptınız mı?

lovemyself #148000 
hazır kek alıp yaş pasta yapacağım. daha önce defalarca yaptım. iki tane kek alacağım, dolayısıyla dört katlı olacak. araya krem şanti, üstüne de pasta kreması hazırlayıp koyuyorum. bize aralara ve üste çilek-muz koyuyorum genelde.
bu seferki yaş pastam güzel olsun istiyorum. farklı bi şey daha koyayım, değişik bi şey daha yapayım ve süper bi şi olsun. ama ne yapayım, bilemedim. içine frambuaz koymaktan başka bi şey gelmedi aklıma.

var mı bi tavsiyeniz?
edit: likör gibi şeyler, alkollü grubu kullanmıyorum.
(3) 

"sersemler evi"nde kullanılan bi rock müzik parçası

lovemyself #145112 
hareketli bi şeydi. devlet tiyatrosunda, sersemler evi oyununda kullanılmıştı. athena gibi, yüksek sadakat gibi bi grubun parçası.. neydi ya :(
(3) 

süpersonik arabesk parçalar da var yahu!

lovemyself #144423 
her tarz müzik dinleyen bir insanım. hepsinde ayrı lezzet, hayat bu haliyle süper. neyse efendim, arabeskte böyle oynak, duyanın muhakkak hoşlanacağı parçalar arıyorum. misal, Antep'in Kalesine parçasını dinlememişim uzun zamandır, bi dinledim, ne kadar da süpermiş meğersem.

var mı sizin arabeskte dinleyip de sevdiğiniz, sevip de bi dinle bakalım, diyeceğiniz?
(15) 

yolda yürürken dinlemelik müzik

lovemyself #143827 
yürümeyi sevdiğim kadar, yürürken etrafa farklı ruh halleri ile bakmayı da seviyorum. müzik, süper bi şi bu yüzden. genelde enstrümantal, mercan dede dinliyorum mesela. siz yürürken en çok ne dinliyorsunuz? merak ettim.
(3) 

Ales hakkında

lovemyself #143595 
Les'e girmiştim. Ales için hiç hazırlık yapmamıştım, şimdi bi baktım, sayısal iki bölüme ayrılmış da bilmemne..
Şimdi ben sözelim. Önceden iki defa girmiştim Les'e, puanım gayet iyiydi. Şimdi de barajı geçmeme ihtimalim yok. Ama, sözeli bitirip, sayısal 1'i bitirdikten sonra, sorularımı mı kontrol edeyim, iki-üç yanlış bulursam düzelteyim deyü; yoksa sayısal 2'yi mi yapmaya başlayayım? bu bölümün puanı 0,2 ile çarpılacakmış. Çok mu az, değmez mi uğraştığıma, karar veremedim.

Sayısal 1 ile sözel bölümü yanlışsız yapsam, (2-3 yanlışım çıkıyor) kaç alırım ki tahmini?
(4) 

anasınıfı öğrencileri anneler gününde ne oynasın?

lovemyself #141476 
arkadaşım anaokul öğretmeni, ilk senesi. 23 nisan ı falan ayarladık beraber. ama anneler günü için aklıma bir şey gelmiyor. küçük bir skeç, nasıl olabilir. ezber yetenekleri çok iyi değil. 12 kadar çocuk var. anneler gelip izleyecek.

basit konular geliyor mu aklınıza?

bi de bu sayfadan sorumlu kardeş, azıcık yukarda kalsak, bolca cevap gelse?
(3) 

twitter'da mesaj

lovemyself #134819 
atılamıyor mu? bir ara sallama bi hesap açmıştım, o sebeple çok bilgili değilim kullanım konusunda.
takip ettiğim bir zat beni de takip listesine eklemiş. ona özel mesaj gönderemiyor muyum? retweet şeysinde mesela, herkes görüyor mu benim yazdıklarımı?
(7) 

word'de başlık ve içindekiler sorunsalı

lovemyself #132869 
daha önce de sordum lakin içerikte tablolar var zannedildi, daha da açık soruyorum:

resmî bir araştırmayı yazıp, başlık sayfanın sonuna gelmesin deyü birkaç enter'a basıp diğer sayfaya atıp çıktı aldım. lakin çıktıda o sayfalar, bendeki word de olduğu gibi düzgün çıkmadı. buna çare olarak, başlıkları yazdıktan sonra bilmemneye basmam gerektiğini, üstelik içindekiler i de otomatik olarak yazmam gerektiğini söylediler. başlık öyle işaretlenince sayfanın sonuna gelmesi durumunda zaten diğer sayfaya atılıyormuş ve içindekiler de otomatik olarak düzeliyormuş falan..

ben bunları nerden öğreneceğim, bi link bi şey verseniz :(

ps: bilgisayar terimleri ile konuşulunca anlamıyor ben..
(12) 

word bilen kardeşlerim, abilerim..

lovemyself #132461 
resmî bir araştırmamı word'de yazdım. ikiyüz sayfa kadar. sonra, çıkış aldım, ciltlettirdim. fakat bir de baktım ki, çıkış alınınca sayfalar birbirine girmiş. mesela, beşinci sayfanın son paragrafını, altıncı sayfanın başına alayım diye enter'a basmışım, bendeki word'de beşinci sayfanın sonunda biraz boşluk var ve diğer konu altıncı sayfada başlıyor. ama çıkış aldığımda öyle olmamış. alakasız yerlerde boşluklar var, haliyle içindekiler kısmı da yalan olmuş.

diyeceğim şu ki, danışmanım "elle o ayarları yapmayın, başlık yazacaksanız başlık sekmesine basın" falan dedi. he, dedim geldim eve. hani öyle ayarları varmış ki bu word kardeşimizin, ana başlıkları algılatıyormuşsunuz, sayfanın sonuna denk getirmiyormuş, hatta içindekiler kısmını da kendi ayarlıyormuş. of anlatamadım ama, word ü ben hep anne usulü kullanmışım, bunun makale yazıları için kullanılması gerekn özelliklerini nereden öğreneceğim?

bir iki ders mi alayım bi bilenden, yoksa bi yerden okuyup anlar mıyım?

ps: sittin sene üniversite okudum, yine de anneye anlatır gibi bi cevap isteyeceğim.
(1) 

laptopun bluetooth u bozuldu mu?

lovemyself #131673 
asus kullanıyorum. laptop üzerinde bi anahtar vardı, açınca bluetooth ve wireless ışıkları yanıyordu, kullanıyordum.
geçen gün ışıkları yanmadı. şimdi anahtarı açtığımda da, kapattığımda da "bluetooth off" "wireless off" yazıyor. kapatınca verdiği sinyali veriyor yani açınca da. açıldığını görmüyor.

bunun farklı bi ayarı olabilir mi? yoksa bildiğin bozulmuş mudur, tamirci mi görecek?
(2) 

yüksek lisans tezinde röportaj

lovemyself #131623 
ekte verilecek olan röportajın formatı nasıl olmalıdır? soru-cevap diyemi yazılmalı, yoksa tezi hazırlayanın ve cevap verenin soyisimleri mi olmalı? bir örnek röp linkini verseniz de sevaba girseniz ne iyi olur.
(1) 

İzmirliler! Ümit Kitapevi nerededir ki acep?

lovemyself #129501 
Aradığım bir kitap orada. Ama adresi yazmıyor hiçbir yerde. Bilen, söyleyen olur mu?
(4) 

internet kullanımı-opera

lovemyself #128056 
buradan tavsiye edilmişti, opera yı yüklemiştim. lakin son zamanlarda cozuttu kendisi. sayfaları tam açmıyor, ekleri göstermiyor, vs. ben de sildim.
vista kullanmadığım için, bir sayfada bir çok pencereyi beraber açma şeysini sevmiştim kendisinin. opera 10 muydu neydi.

şimdi yeniden operayı mı yükleyeyim, yoksa başka bir şey var mıdır tavsiye ettiğiniz? link falan da verilirse, kaymak olur.

ps: internet ve bilgisayar bilgisi açısından sınıfta kalabilecek bir bağyanım. açıklama falan yapılırsa genelde anlamıyorum yani.
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık