(5) 

tv - sony 55xf9005

panamera #1364402 
Merhaba,
Bir süredir bir tv alma niyetindeyim, lg ve samsung'un çok satılan modelleri arasında gidip geliyordum. 3.5-4 bin tl civarındalar bunlar. geçen bir halt edip sony mağazasına girip bu tv'yi gördüm. sony o vakte kadar hiç yoktu aklımda. görüntüsü bayağı güzel geldi lakin fiyatı 7500 TL civarı. şimdi aklımda dönüp duruyor almışken iyisi olsun diye ama bir yandan da yıllardır evinde tv olmayan biri olarak standart bir 4k tv ile bile çağ atlamış olacakken sony biraz gereksiz bir lüks gibi duruyor. sorum; değer mi bu kadar para vermeye?

tv şurada:
www.vatanbilgisayar.com
(2) 

tren bilet fiyatı hakkında

panamera #1361243 
Merhabalar,
Gidiş dönüş bilet aldım. Gidiş 38 lira, dönüş 63 lira yazıyor. Ben bir yerde yanlış mı yapıyorum?
Hat: Eskişehir-Ankara; tarife: bussiness tam.
(10) 

django unchained ve hateful eight sevene film önerisi

panamera #1356613 
Selam,
Bu filmleri seven bir adama bu kalitede ve nispeten yeni çıkmış hangi filmleri önerirsiniz? İlla western olmak zorunda değil.
Teşekkürler
(2) 

ios 10 kurulu iphone 6 ios 12'ye geçsin mi?

panamera #1356287 
Merhabalar,
Aslında telefonumum hızından memnunum ama bir kaç uygulama çalışmıyor bu işletim sistemi ile. Aynı telefondan 12 kullanan var mı, ne öneriyorsunuz? Geçelim mi kalalım mı?
Teşekkürler.
(6) 

tv alırken dikkat edilecekler

panamera #1354673 
Merhabalar,
Bir tv almayı istiyorum. Alırken nelere dikkat etmeliyim? Aklımda Samsung var, ama diğer markalar da olabilir. Samsung'un 50nu7400 50" yorumları iyi gibi mesela. Normal tv izlemem, film, netflix, youtube izleyeceğim. Bir de 5x5 bir odada izleyeceğim, salon değil yani, 50" büyük mü olur?
İyi pazarlar
(3) 

PC toplama: sistem yorumu

panamera #1353754 
Merhaba,

Office programları ve kaliteli film izleme amacıyla sistem toplamaya çalışıyorum.
Şu sistem seçimimde uygunsuz bileşenler var mı? Anakart ve ekran kartı tamamen sık karşılaştığım modeller olmasından dolayı seçildi. Özel bir şey yok.
4500'lere inse güzel olurdu aslında.
i3 önerilmişti ama ileride pişman olurum diye i3 almaya elim gitmiyor.

eksiup.com

Her türlü öneriye açığım.
(1) 

office prog. ve film izlemek için i5-8400'lü sistem fazla mı?

panamera #1353444 
Merhaba herkese,

Basit ev kullanıcısına (film, office, çok eski bir kaç oyun, tv'ye bağlama) i5-8400 işlemcili bir bilgisayar uygun olur mu? bir de genelde 1050 ti diye ekran kartı görüyorum, orta seviye herhalde, buna ne dersiniz? yeni oyunlarla işim yok. ssd, 16 gb ram derken fiyatlar 6-7 bin civarına çıkıyor.

yeni bilgisayar alanlar veya bu piyasayı takip edenlerin yorumlarını beklerim.

bir de gürültüsü az bir kasa için neye dikkat etmeliyim?

teşekkürler.
(3) 

dolgulu diş kırılması

panamera #1352402 
Merhaba,
Çok eski dolguları olan (>20 yıl) sol ve sağ üst azı dişlerim küçük birer kısmı birkaç ay önce öyle kendiliğinden kırıldılar, yemek yerken oldu herhalde. Dolgular duruyor, kırılma kenarlarda olmuş. Diş ve dişçilerle çocukluktan kalma yaşadığım travmalar nedeni ile gereğini yapmadım ve şimdi bir taraf bir haftadır hafif hafif sızlıyor. Ayrıca kararma da var. Üstüne temkinli basıyorum ama basarken de her an ağrı başlayacak gibi geliyor. En erken bu Perşembeye randevu alabildim. Ama sanki fırtına öncesi sessizlikteymişim gibi.

Deli gibi ağrıyacak galiba? Sanki sinirleri alındığı içn ağrımaz diye düşünegeldim hep. Ne diyorsunuz?
Çekim veya kanal tedavisi gibi ağır işlemler bekliyor beni değil mi?
(1) 

televizyon 101

panamera #1350502 
Selamlar,
Uzun zamandır evimde tv yok, arada bir kaç yılı saymazsak neredeyse 15 yıl. tv'deki yeni teknolojilere bayağı uzağım yani. en son bıraktığımda teleteksten maç sonuçlarına, borsaya filan bakılıyordu :)

Film, dizi vb hep bilgisayardan izliyorum, 21" monitorümden. Yakın zamanda bir de netflix'e üye oldum. Daha önce hiç aklımda yoktu ama yavaş yavaş acaba büyük ekran bir tv mi alsam demeye başladım.

Normal tv kanallarını izleme niyetim yok, anten bile bağlamam, sadece film, youtube video filan izlerim.

Ne yapsam? İyi bir bilgisayar + iyi bir tv mi alsam? Yoksa tek başına iyi bir tv alarak da istediğim gibi kullanabilir miyim? TV için olmazsa olmaz özellikle nedir mesela? Bilgisayar da al derseniz o vakit hdmi çıkışlı (şimdiki teknoloji bu mu emin değilim) güçlü bir ekran kartı mı almam gerekir?

Soruma vakit ayıracaklara şimdiden hürmetler.
(1) 

Eskişehir neo avm'nin ismi mi değişti ?

panamera #1349172 
Bugün farkettim, tam da bakamadım ama birkaç yerde vega yazıyordu. Ben mi yanlış gördüm?
(1) 

"Die Zauberflöte" söyleyen fransız kadın opera sanatçısı

panamera #1348190 
Merhabalar,
Bir ara youtube'da denk gelmiştim, fransız olmalı, minyon tipli tanınmış bir hanım, 40-50 yaşlarda olabilir; sahnede şef ve diğer enstrümanlarla birlikte muhtemelen çalışma esnasında yaptıkları bir kayıtları vardı bu şarkının. Bilen olabilir mi?

şarkı şu, bu arada:
www.youtube.com
(3) 

eczacı duyuruculara soru - reçete geçerlilik süresi ve bulunamayan ilaç

panamera #1347635 
Merhabalar,

Reçetelerin geçerlilik sürelerini merak ediyorum. Örneğin 1 Nisan'da ilaç yazdırırsam reçetem ay sonuna kadar geçerli olur mu? İşleyiş nasıl?

Bir de Asacol'un Mart başında eczanelere verildiğini söylediler (Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu) ama her hafta sormama ve isim bırakmama rağmen ilaç alamadım. Bu ilaç ile ilgili bilgisi olan var mıdır acaba? Eczanelere isim bırakıyorum ama tanımadıkları için dikkate almadıklarını düşünmeye başladım. Her hafta ararken mahçup oluyorum artık. Nasıl bir yol izlersem daha iyi olur? Nisan başında tekrar verilecek diyorlar ama yine alamayacağım diye endişeleniyorum.

Teşekkürler.
(8) 

love death & robots'ı değişik kılan nedir tam olarak?

panamera #1346494 
Film endüstrisindeki yenilikleri pek bilmiyorum, yeni filmleri de pek takip edemiyorum. o sebeple bu sorum garip gelebilir. ama love death robots'un çoğu bölümündeki sahne atmosferleri çok etkileyici geldi, bayağı beğendim. insanı içine çeken bir atmosferi var sanki. yani sahnedeki renkler ve objeler, anlatım çok güzel değil mi? diğerlerinin yapmadığı ne yapıyorlar da böyle oluyor?

bir de, mesela zima blue'yu izlerken, kimin aklına geliyor böyle senaryolar diye düşünmeden edemiyorum.
(1) 

youtube link'lerini topluca spotiyf playlist'e dönüştürmek

panamera #1345370 
Merhaba,

"Gitar solosuyla yardıra yardıra biten parçalar" başlığını incelerken şu entry'yi gördüm.

eksisozluk.com

bu entry'deki şarkılardan kolayca spotify playlist yapılabilir mi?
bir kaç convertor buldum ama spotify sign-in istediği için bulaşmak istemedim.

Teşekkürler
(3) 

tek başına araba ile ege sahil dolanması

panamera #1342730 
Merhaba,
Gençken bu işi bisikletle yapacaktım sözde, olmadı. Şimdi ne zaman otobüsle şehirler arası bir seyehate çıksam heves geliyor, bu yaz arabayla dolaşayım diye kendime söz veriyorum, sonra arabayı bir kaç saat kullansam, ne işin olur ya moduna dönüyorum. Yaşlandıkça yapması daha da zor oluyor. Tek sıkılacağımı sanmam ama doğru düzgün plan program yapamam, en görülesi yerleri göremeden mal gibi arabayı 3000 km eskitip dönerim gibi geliyor. Aramızda böyle tek bşaına gezen var mı? Nasıldı?
Teşekkür ederim.
(2) 

Dallas nasıl bir yerdir?

panamera #1342727 
Merhaba,

Kısa bir seyahat yapma durumum oluştu. Gidip görenler var mı? İyi midir, kötü müdür? Kıyas için Atlanta'yı görmüşlüğüm var.

Teşekkür ederim.
(1) 

photoshop veya illustrator - basit image collage

panamera #1341697 
Günaydın,

Görselleri grid şeklinde collage yapmak istiyorum. Tutorial'lardan anladığım kadarıyla yapması pek pratik değil. Örneklerde birçok guide kullanılıyor ve her fotoğraf için ayrı ayır çalışılıyor gibi görünüyor. Şuradaki gibi basit bir şey işimi pekala görür mesela:
www.beyuuum.com

Böyle daha az zaman harcayarak (resimleri ve template'i seçip OK diyeceğim), yapılabilecek bir yolu olabilir mi acaba? Görselleri aynı boyuttaki grafikler gibi düşünebilirsiniz.

İyi günler dilerim.
(2) 

Eczacı duyuru üyelerine soru - ilaç sıkıntısı hakkında

panamera #1340591 
Merhaba,
İlaç zammından sonra bulunmayan ilaçlarla ilgili kısa zamanda bir gelişme bekliyor musunuz? Gazetelerde değişk haberler çıkıyor.
iyi haber veren olursa çok sevineceğim gerçekten, zira sürekli kullandığım ilacım bitmek üzere. Hürmetler.
(7) 

Kaliteli havlu peçete ve tuvalet kağıdı markası

panamera #1339603 
Merhaba,
Piyasadaki köklü markalardan alıyorum ama biraz kalitesiz gibiler, ya da ben düşük kaliteli versiyonlarına denk geliyorum. Memnun kaldığınız bir marka var mı?
Sağolun.
(3) 

spotify - araba bağlantısı

panamera #1339106 
Merhabalar,

derdimi şeyyaptığım küçük bir problem var, şöyle ki:

telefon iphone6, sabah arabaya binince çoğunlukla telefonun kendi müzik uygulamasına bağlanıyor otomatik olarak. böyle durumda telefondan spotify'ı tekrar açmak gerekiyor (açmak derken, spotify arka planda çalışıyor zaten, hiç kapatmıyorum) ki spotify'dan çalmaya devam etsin. Kısa aralıklarla arabadan çıkıp tekrar gelince bağlanıyor ilginçtir.

bu önemsiz probleme bir çözüm olabilir mi, bunu yaşayan var mı?
zaman ayıran herkese hürmetler.
(7) 

Kamuda dil tazminatı

panamera #1338407 
Merhabalar,
Kamuda çalışıp dil tazminatı alanlar; ayıp olmazsa kaç puana ne kadar alıyorlar?
Sınavda anahtar götürülemediği için uzun süredir girmiyordum. 80 üstü alırım diye düşünüyorum. Çok şey kaybediyor muyum?
Gerçi anahtar kuralı yakın zamanda kalktı diye haber okuduğumu hatırlıyorum. Doğru mu?
(4) 

dondurucudaki dana kuşbaşı

panamera #1336769 
Selam,
Dışarı çıkarmayı unuttum. Akşama düdüklüde tava yapmayı düşünüyordum, buzluktan çıkarır çıkarmaz tencereye atsam olmaz değil mi? Hay aksi.
Evde değilim.
(1) 

yazlık yorgan tavsiyesi

panamera #1336022 
Merhaba, ikea'dan hönsbar marka bir yorgan almıştım. çok hafif, güzel yorgan ama terletiyor. pamuklu bir şey alayım diyorum, tavsiyeniz olur mu? Kullanıp da çok memnun kaldığınız ?
(7) 

Soğuk almaya ilaçsız öneriler

panamera #1335127 
Merhaba,
Aşırı terleme şikayetim var. Oda sıcak mesela, sadece bir gömlek giysem terliyorum, onu çıkarıp tişörtle otursam üşüyorum. Böyle arafta sağlam kalmaya çalışırken de sık sık soğuk alıyorum. Böyle olduğunda önce baş ağrısı ve boyun bölgesinde kas ağrısı başlıyor, eğer şiddetliyse sırasıyla göz ve diş ağrısı ve eğer çok şiddetliyse sonunda güç kaybı mide bulantısı şeklinde devamı geliyor. Şu an ilk belirtiler oldu yine, atlatmak için evsel, ilaç kullanmadan ne yapılabilir?
Zaman ayırıp cevap vereceklere teşekkürler.
(1) 

Haruki Murakami'nin son kitabı kumandanı öldürmek

panamera #1333673 
Merhabalar,

Alıp da okuyan oldu mu? Uzun romanlarından Zemberek kuşunun güncesi ve 1q84 okumuştum, çok süper değildi ama pişman da olmadım okuduğuma; Bu da pek farklı değildir diye düşünüyorum. Okuyup da değerli fikirlerini paylaşmak isteyen var mı?

Bu arada ölmeden (ben) bütün kitaplarını okuyayım diyorum ama benden hızlı yazıyor, yetişemiyorum. Bir insan nasıl bu kadar hızlı yazar, kafasında ne derinlikte bir dünya var, aklım almıyor. Ayağına taş değmesin tabi.

Hürmetler.
(11) 

bmw nereye koşuyor?

panamera #1333453 
Merhaba,
Yeni bmw'lerdeki büyütülmüş böbrek ızgarasını beğenen var mı? Bakınca gözüm ağırıyor.

yeni 7 serisi:
carbuzz.com
eskisi:
cdcssl.ibsrv.net
(7) 

Uyuklatıcı film önerisi

panamera #1331963 
Merhaba,
Mümkünse hiç aksiyon olmadan, nadir konuşmalı, var olan konuşmaların da uyku getirici tonda olduğu film önerilerinizi alabilir miyim? Böyle sesini kısıp kanepede uyuklamalık. 2001 Odyssey gibi olabilir.
Sağolun.
(6) 

Arabanın yan aynasının buzlu sabahlarda açılmaması

panamera #1330948 
Merhaba,
Her zaman olmuyor ama karlı veya buzlu sabahlarda sol ayna bazen açılmıyor. Böyle bir duruma denke gelen oldu mu? Ayna mı arızalandı yoksa sadece buz nedeniyle mi böyle oluyor? Bazen sağ da açılmıyor, bazen sadece sol. Etrafını da temizliyorum ama ne alaka anlamadım.

edit: ayna otomatik. az önce denedim, açıldı. bundan sonra buzlu havalarda aynaları açık tutayım.
(5) 

300 liralık benzine 0.37 lira world puan

panamera #1329671 
Hiç vermese bir şey demem de bu biraz şey değil mi?

Sizde durumlar nasıl?
(10) 

4 kışlık runflat lastik 5000 tl - nasıl fiyat?

panamera #1326952 
Lastik boyutları 245/45/R18.
Jantsız.
Bana biraz fazla geldi. Fiyata ne diyorsunuz?

edit: pardon, bridgestone
1234   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık