(5) 

ikea finfördela esnek kesme yüzeyi kullanan var mı?

panamera #1424778 
Selamlar,
Bıçak yüzünden 1-2 seferden sonra kullanılmaz hale gelir diye düşünüyorum ama yorumlarda pek öyle bir durumda şikayet edilmiyor. Kullanan var mı? İyi bir şey mi?

www.google.com
(3) 

Runflat lastikler her lastikçide değiştirilebilir mi?

panamera #1424190 
İyi bayramlar,
Değiştiriliyorsa bir sıkıntı çıkar mı? Yoksa her defasında servise mi gidilmeli?
Rutin yazlık-kışlık set değişimi özelinde soruyorum. Teşekkürler.
(3) 

kek uzmanı hanımefendilere bir soru

panamera #1423217 
Selamlar,
Basit, yulaf unu kullanarak, şekersiz, pekmezle kek yaptım, ilk denemem çok şekersizdi, ikinci denememde pekmezi bayağı arttırdım, çok kötü olmadı ama halen şekersiz geliyor. iki sorum var:
1- kek karışımının içine kırmızı elma rendelesem faydası olur mu? çok mu saçma olur?
2- şeker seviyesini artırmak için kuru üzüm kullanayım diye düşündüm, ağza gelmesin diye rondoda küçülteyim istedim ama bıçaklarına yapışıyor, istediğim gibi olmuyor. üzümleri kolayca küçültmenin veya kek karışımına homojen şekilde karıştırmanın bir yolu var mı? mesela önce dondurup sonra rondoda parçalamak daha kolay olur mu?
Teşekkürler.
(3) 

çelik tencere tavsiyesi

panamera #1423207 
selamlar,
Jumbo almayı düşünüyorum ama çok pahallı. daha ekonomik ama dandik olmayan veya kullanıp da önerdiğiniz bir marka/model var mı?
teşekkürler, iyi günler dilerim.
(2) 

zoom'la ilgili basit sorular

panamera #1420948 
Merhaba,

Host, katılımcıların görüşmeyi kaydetmelerini önleyebiliyor mu?

Bir de dün ilk kez host olduğum tek katılımcılı bir görüşme yaptık. previous meeting bölümünde görüşmemiz görünüyor ancak katılımcı sayısı görünmüyor. Bir şey yapmayı mı unuttum? Yoksa bir katılımcı olduğu için mi böyle oldu?

Son bi soru da, katılımcı olduğum görüşmelerde herhangi bir katılımıcının görüntüsünü kendi ekranımda kapatabiliyor muyum?

Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.
(3) 

derin dondurucu almak

panamera #1419989 
Selamlar,

nofrost bir buzdolabım var. dondurucu bölmesini et ve ekmek için kullanıyorum. yeni yeni domates püresi, yeşil biber, soğan gibi sebzeleri de saklayabileceğimi öğreniyorum. heves ettim, yazın bunlardan çokça alıp kışa hazırlık yapayım diyorum. ama yer sıkıntısı problemim olacak. şu an sadece bu saydıklarımı 4-5 yemeklik saklayabilirim. bu yüzden bir derin dondurucu alsam mı diye düşünüyorum.

almamak için nedenlerim: 2000 civarı olmaları, aylık ilave elk. tüketimi, bir de tek yaşayan bekar erkek olarak zaten öyle bu işin uzmanı ablalar gibi aletin hakkını vererek kullanamayacak olmam. alma diye tarafım buzdolabının bölümünü sıkış tepiş kullan işte ne lüzum var diyor.

kullanan arkadaşlar bu durumdaki birine ne önerirler?
(1) 

Sınıflardaki beyaz tahtanın duvara yapıştırılabilen yüzey tipi

panamera #1418439 
Selamlar, duvara yapıştırılabilen tabaka şeklinde ve üzerine boardmarker kalemle yazılabilir yüzeyler varmış. evde kullanımlık, online ders için arıyorum. Kullanan var mı? Sağlam ve kullanışlı önerilerinizi alabilirim. Teşekkürler.
(2) 

ev alınırken emlakçıyla neler konuşulur?

panamera #1417643 
Selamlar,

Sıfır bir eve bakılırken emlakçıyla aşağıdakilere ek olarak başka nelerin konuşulmasını önerirsiniz? Kat mülkiyet tapulu olduğu ilanda belirtilmiş.

İnşaat firması
kombi-ankastre takılı değilse kimin taktıracağı
garajın tapuda belirtilmiş olup olmadığı
internet altyapısı
...

İyi günler.
(6) 

Aile hekimine telefonla reçete yazdırma uygun mudur?

panamera #1417006 
Selamlar, koronadan bağımsız bir hastalığım için düzenli olarak kullandığım bir ilacım var. Kolay bulunmuyor, şanseseri bir eczaneden buldum. Aile hekimini sağlık ocağından telefonla arayıp ilaç yazmasını rica etmem uygun olur mu?
(3) 

şu bıçaklar hangi marka?

panamera #1416749 
Selamlar,
Ekteki resimdeki bıçaklar hangi markadır acaba? Kullanan var mı, memnun mu?
Teşekkür ederim şimdiden.
(4) 

Eskişehir'de ev almak

panamera #1416560 
Selamlar, zaten burada yaşıyorum ama bazı mahalleleri hemen hemen hiç bilmiyorum. Niyetim şehirden ve kalabalıktan biraz uzakta nispeten sakin bir yerden, örneğin Batıkent'ten ev almaktı ama buradaki evlerin fiyatları bütçemi aşıyor. Biraz yukarıda Çamlıca mahallesindeki fiyatlar uygun ama buralarda pek sakinlik bulamam gibi geliyor. Hem sıkışık, hem de her yer inşaat. Ne diyorsunuz?
(2) 

Sivri biberi uzun süre nasıl saklarız?

panamera #1414594 
Selamlar,

Sivri biberleri uzun süre muhafaza etmenin bir yolu var mı? Buzdolabına koyduğumda 4-5 gün kalabiliyor, ama daha uzun süre için ne yapmak lazım? Buzdolabı poşeti içerisinde dondurucuya koydum, ama çözüldüğünde bayağı yumuşamış ve rengi biraz kararmıştı. Dondurarak saklayıp sonra çözüldüğünde halen yenebilir olması için başka bir yol var mı bildiğiniz? Mesela buzdolabı poşeti içinde dondurduğum ekmeği çözdüğümde alındığı tazelikte oluyor. Sivri biberi, hatta kuru soğanı da bu şekilde korumanın bir yolu var mı?

Teşekkürler.
(4) 

email'e countdown sayaçı embed etmek

panamera #1414463 
Merhaba,

Mail'e basit bir zaman sayaçı eklemek istiyorum. Biraz araştırdım, bununla ilgili bazı siteler bir kod üretiyorlar. Mesela aşağıdaki gibi.

<img src="gifcdn.com " alt="mailtimers.com">

Bunu normal bir email içerisine embed edebiliyor muyuz? Mesela bu duyurum göndereceğim emailim olsun, hemen altta bu sayacı göstermem mümkün mü?

Bir faydası var mı bilmiyorum ama dreamweaver'im var.
(2) 

Kuzu kuşbaşı pişirme önerisi

panamera #1414052 
Merhaba herkese,

Sorum kuzu eti ile ilgili. Az yağlı kuzu kuşbaşı et almıştım. Yanına pirinç veya bulgur pilavı gidecek bir yemek yapayım diyorum. Evde soğan ve sivri biber ve ana baharatlar vs var. Konserve garnitür de var aslında. Sadece etli tava gibi bir şey de olabilir. Ne önerirsiniz?

Bir de bu eti nasıl pişiriyoruz; terbiyeye gerek var mı, haşlamaya gerek var mı? Şu yöntem nasıl: eti hiçbir işlem yapmadan tavada direkt kavurup üzerine kıyılmış soğan ile biberleri atıp, bunların karamelize olmasına kadar hepsini pişirmek? Yoksa eti biraz su ekleyerek suyunu çekene kadar haşladıktan sonra başka bir tavada kavurmak?

Tariflerini esirgemeyenlere şimdiden çok teşekkürler .
(4) 

ev kredisi ve ekspertiz

panamera #1410997 
Selamlar, en az 10 yıllık kredi ile bir ev almaya çalışıyorum ancak işleyişi tam olarak bilmiyorum. O yüzden belki sorular temelden yanlış olabilir. Üç sorum var:

1- Diyelim ki ev sahibi ile anlaştık, ancak ekspertiz değeri beklediğimden az çıktığı için benim nakitim yetersiz kaldı ve evi alamadım. bu durumda ödediğim ekspertiz ücreti yanıyor mu? Eğer öyleyse bu biraz kumar gibi olmuyor mu? Ekesprtiz değerini bilip ona göre hareket etmek herkes için daha uygun olmaz mı?
2- Ekspertiz ve diğer herşey yolunda gitti ve kredi çıktı diyelim (burada kredinin hesabıma yattığını varsayarak soruyorum). Tam tapuya giderken bir nedenden dolayı ev sahibi satmaktan vazgeçti. Bu durumda ne oluyor? O para hesabımda mı kalıyor? Ya da süreç bu boşluğu bertaraf edecek şekilde mi oluyor?
3- Ara dönem ödemesi önerebiliyor muyum, yoksa sadece bankanın söylediği mi oluyor (tabi böyle bir seçenek varsa)?

Ek: Bir de ekspertiz değeri evin brüt metrekaresi üzerine mi, net metrekaresi üzerine mi belirleniyor?

Teşekkürler.
(2) 

Konut kredisinde %80 banka kredi oranı hakkında fikir

panamera #1410520 
Selamlar,
Özet: İnşaat firmasından satılan 580 binlik ev 500'e iner mi? Banka kredi limitini esnetmek için yasal bir yol var mı? Tüketici kredisi ile desteklemek gibi.

100 bin birikmişimle 400 bandında bir ev bakıyordum. Niyetim tapu vb öngörülemeyen masraflar için 100 binin 20 binini ayırıp geri kalan için 10 yıllık kredi çekmekti. Şanseseri daha ilk gün tam aradığım özellikte sıfır bir eve rastladım. Yalnız fiyat 580 bin. Bir ihtimal 540'a düşerse mümkün olur mu diye düşünüyorum (%80'den haberim yok henüz).

Banka 15 yıla kadar kredi veriyormuş, 10 yılı 2-3 yıl uzatırsam aylık taksitler sorun olmayacak gibi görünüyor. Yalnız bu olasılıkta en az 108 bin peşin gerekecek, zorlarsam olur, ancak bu sefer de hiç nakitim kalmayacak. Daha bunun tapusu, hayat sigortası, taşınma, abonelik açtırma gibi bir sürü masrafı olacak. 2-3 ay vaktim olsa biriktireceğim ama büyük olasılıkla ev beklemeyecek.

Bu masraflar için de tüketici kredisi çekmeyi düşündüm ama konut üstüne tüketici kredisi de verirler mi bilemiyorum.

Borç alma seçeneği yok. Ne yapmalı?
Bir de inşaat firmasına 500'e düş diye teklif etsem, evet deme ihtimali var mı? Şu aralar piyasa bana bayağı canlı gibi geliyor. Ayrıca ölücü gibi görünmek de istemiyorum.
(1) 

Ataerrados benzeri korku filmi

panamera #1408296 
Merhaba, bu filmin başındaki birkaç sahne gibi hiç beklenmeyen, net korkutan sahneleri olan film önerileri alabilir miyim?
Teşekkürler
(4) 

Güldür güldürden bir skeç

panamera #1407802 
Merhaba, call centerlı bir skeçti, sürekli anlamaktayım diyordu call center görevlisi.
Hatırlayan olur mu? Bunu söyleyen de babasının dondurma fabrikası olmadığına üzülen kızdı.
Teşekkürler
(2) 

0.79 fazi oranı ile ilgili bir soru

panamera #1407517 
Merhaba, bu oranı inşaat firmasından satılan sıfır evler için veriyorlar değil mi? Bir ilanda emlak ofisinden satılan sıfır olmayan bir ev için 0.79 faiz oranı şeklinde açıklama verilmiş. Nasıl oluyor? Evin yaşı 5-10 yıl arasında.
(2) 

Sword art online karışıklığı

panamera #1406920 
Selamlar, 5. Bölümdeyim ama sanki bölüm atlamışım gibi hissediyorum. Bölüm, 54. Floorda başladı mesela. Olaylar biraz karışık mı ilerliyor? Gece yatmaya evlerine gidiyorlar ama bu evler her floor da mı var, yoksa her seferinde evlerinin olduğu floora geri mi dönüyorlar? Sanıyordum ki her bölüm bir floor geçilecek?
(2) 

Alışverişten memnun kaldığınız organik ürün satan çiftlik/firmalar

panamera #1406704 
Selamlar,
Daha çok kahvaltılıkları soruyorum aslında.
İyi akşamlar
(1) 

ofis dahili hat için caller id'li masaüstü telefon

panamera #1403073 
Selamlar,
Dahili hatta arayanı görebilmek için bir telefon bakıyorum. gigaset da710 fena değil aslında:
www.amazon.com.tr

sonra bu markanın maxwell diye daha kallavi bir telefonu olduğunu gördüm:
www.webdenal.com
yalnız bu ip telefon diye geçiyor, bir de 4 tane voip hesabı varmış. Bunlar nedir? da710'un 3 katı fiyatı var.

başka bir öneriniz var mı?
(1) 

Düdüklüde etli kuru fasülye için ne kadar su eklemeli

panamera #1400636 
Merhaba,
Fasülyeler su içinde yüzsün istemiyorum, su fasülye oranı kaça kaç olsun?
(4) 

arabasında park sensörü olanlar: hatalı sensör uyarısı

panamera #1399754 
Selamlar,
Arabayı alalı iki yıl oluyor neredeyse ve iki ya da üç kez başıma geldi. bomboş sahada geri geri park yerinden çıkarken engel var uyarısı geliyor. sensörler çarpma uyarısı veriyor. aynı sensör değil, farklı taraftan uyarı alıyorum. böyle bir şey başına gelen var mı? bakımlarını yetkili serviste yaptırıyorum, bir şey çıkmıyor. sensörün önündeki kaporta parçasının kirlenmiş olmasından olabilir mi diye düşünüyorum?
(3) 

Eskişehir’de kalabak su

panamera #1399296 
Son zamanlarda daha seyrek geliyorlar.
Sizde de böyle mi?
(5) 

Baklavayı nereden sipariş verelim?

panamera #1398155 
Merhaba, daha önce koçaktan alıyordum, bir problem yok. Daha iyisi var diyen var mı?
Teşekkürler
(3) 

tencerede gitmeyen yapışmış yanık tortusu

panamera #1394570 
Merhaba,
Döküm tencerenin ortasında biraz yemek yapıştı. bir türlü temizlenmiyor. sıcak suda beklettim, karbonat kullandım. başka ne yapabilirim. emaye kaplı, tel kullanmak istemiyorum.
(3) 

döküm tencere almak

panamera #1392582 
Selamlar,

Aklımda çelik tencere almak vardı, sonra hecha'nın şu döküm tenceresini görünce arada kaldım. Niyetim kısık ateşte yemek yapmak. Bunu alsam mı?

www.hepsiburada.com

artıları eksileri nelerdir? bulaşık makinesinde yıkanır mı mesela?
(4) 

"Neuroscience: Exploring the Brain" alsam mı?

panamera #1392316 
Kitap şu:
www.goodreads.com

Tıpçı değilim, biyoloji ile ilgili de hiç okumam olmadı. Fizik tarafına yakınım.
Bu konularda temeli olmayan birine uygun mu bu kitap? Yoksa belli bir temel gerekiyor mu?

İyi günler herkese
(3) 

Arabalarda krom pencere kenar kullanımı

panamera #1390409 
Merhaba,
Geçen showroom'da yeni kasa bmw 7 serisine baktım, 2 milyona yakın fiyatı var; arabada birçok şey var tabi, ancak pencere kenarları krom değil, malzemesini bilemiyorum ama koyu renkte, diğer düşük modeldeki bmw'lerde olanlara benzer normal kenarlar. Arabanın rengi gri, eminim krom çok yakışırdı. Ne olabilir sebebi?

Ayrıca fotoğraflarda bu arabanın ön ızgaralarına bir türlü alışamamıştım, ama yakından bakınca o kadar da kötü gelmedi.
(4) 

netflix animeleri: eraser, anjin ve kengan ashura

panamera #1389086 
Merhaba,

Geçen bu animelere hiç bilmeden bir bakayım dedim, bayağı hoşuma gittiler. Tavsiye ederim. Bunlar gibi izleyip de beğendiğiniz, böyle orijinal konulu, yeni veya az bilinen animeler var mı? Alttakiler izleyip sevdiklerim mesela.

steins gate
hellsing
elfen lied
ghost in the shell
ergo proxy
black lagoon
code geass
attack on titan
samurai champloo
death note
death parade
(2) 

scribd üyeliği almayı düşünüyorum

panamera #1388782 
Merhaba,
İndirmek istediğim 30-40 doküman var. 8.99 usd'ye üyelik almayı düşünüyorum. İlk 30 gün ücretsiz deniyor ama ben yine de işim bitince hemen çıkmayıp bir aylık ödeme yapmak istiyorum. İstediğin zaman iptal edebilirsin deniyor, bir sıkıntı yaşayan oldu mu?
(4) 

gıdadedektifi'nin iyi dediği ürünler

panamera #1388381 
Merhaba,
Bi rastgeldiğim züber. Bunun haricinde iyidir dediği bir ürün var mı?
(1) 

web'de kullanılan mesaj sisteminde paragraf verememe

panamera #1387531 
Merhaba, başlık biraz anlaşılmaz oldu herhalde. Durum şu: Web'de mesaj gönderebildiğimiz bir sistemimiz var. Örneğin şöyle yazıyoruz:

XXX'i aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz:
www.xyz.com
İyi çalışmalar
Ahmet Mehmet

Mesaj şöyle gidiyor:
XXX'i aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz:www.xyz.comİyi çalışmalarAhmet Mehmet

Kullanıcı tarafında bunun bir çözümü oluyor mu? ASCII kodu gibi?
Teşekkürler.
(1) 

breaking bad - apply yourself ve church

panamera #1386925 
Merhabalar,
Apply yourself Walt'un sınav kağıtlarına yazdığı, herhalde kendini ver, daha iyi çalış gibi bir şeyler. Skinny de arada bir church diyor, o nedir?
(4) 

kolonoskopi hakkında

panamera #1385262 
Merhaba,
Soru: Kolonoskopi de sigmoidoskopi gibi alttan girilerek yapılan değil mi? ağızdan girilerek midenin kontrolüne endoskopi deniyordu değil mi ?

sigmoidoskopiyi 5 yıl kadar önce olmuştum. rutin kontrollerde doktorum 2 yılda bir olmakta fayda var demişti. uzun zamandan sonra nihayet bir kez daha olmaya karar vedim. Yalnız bugün sigmoidoskopi randevusu için gittiğimde kolonoskopi yapalım dedi, ama doktor sanki ağızdan ilaçla temizleyeceğiz gibi bir şeyler söyledi. Uyutma da oluyormuş. Kafam karıştı. risklerinden dolayı kolonoskopi yapmayı pek istemiyorum açıkçası. 5 yılda ikinci sigmoidoskopiye ancak karar verebildim.

bir de kolonoskopide uyutma olduğundan dolayı illa birinin refakat etmesi gerekiyor mu?
(1) 

şu kasko teminatları nasıl?

panamera #1383988 
Merhaba,

15 Gün kiralık araç
Karşı tarafa 500.000.-TL Maddi hasar ödemesi
Karşı tarafa 500.000.-TL Manevi hasar ödemesi
Orijinal Cam Değişimi ve % 100 ödeme
Yetkili Servis Tamiratlı
Çekici Yol Yardımı

Ekte de poliçedeki maddeler var. 5000 TL olanlarda bir hata mı var acaba?

Poliçe genişletilmiş maksimum kasko diye geçiyor, ben herşey dahil diye yorumluyorum, emin olmak için sormam gereken bir şey var mıdır?
(1) 

üşüme sonrası gelen zangır zangır titreme

panamera #1383037 
Merhaba,

Geçenlerde havalar bir anda soğudu, o gün içeride çalışırken biraz üşümüşüm, hissettim ama çok rahatsız etmediği için tişörtle oturmaya devam ettim. Akşam da bu şekilde geçti. Sonra gece yatmadan evvel birden üşüme ve titreme geldi. Ama sanki böyle kutuplarda okyanusa girmişim gibi. Kaç kat giyindiğimi sayamadım bile, yorgan çıkardım, üzerine battaniye ile takviye ettim, banamısın demedi. Terlemeye çalıştım ama bir türlü ısınamadım. Sonra sıcak duş aldım da, biraz rahatlattı gibi.

Bu durumda ateş mi çıkmış oluyor? Bir çaresi var mı?

Sağlıklı günler
(1) 

Kemiksiz kuzu eti pişirme

panamera #1381789 
Merhaba,
Şuradakine benzer neredeyse yağsız, 5-6 parça kemiksiz kuzu etimiz var.

www.unalcesuret.com

Nasıl yapalım? Dana etini yaparken düdüklüde haşlayıp tavada domates biberle kavurduğum bir yemek yapıyordum. Benzerini yapayım diye düşünüyorum ama kuzu eti yumuşak olduğu için düdüklüde olmaz herhalde?

Teşekkürler.
(2) 

İlaç raporu uzatma hakkında

panamera #1381211 
Merhaba,
Kullandığım bir ilacım var, Pazartesi bu ilaca ait rapor tarihi bitiyor. Doktorum da izinli olduğundan son tarihi kaçırmış olacağım. Raporu yenilerken son tarihi kaçırmış olmam problem olur mu? Rapor bitmeden yenilemek lazım gibi bir şart var mı?
Teşekkürler.
(2) 

yedek telefon nasıl muhafaza edilmeli

panamera #1380450 
Merhaba, telefon iphone 6. Başka bir telefon alınca, bunu, yeni aldığıma bir şey olduğunda yedek olarak kullanırım diye düşünüyorum. uçak modunda bırakıp, 2-3 haftada bir tam şarj yapmayı düşünüyorum. Önerisi olan var mıdır?
Sağolun.
(2) 

iphone ios12 - her açılışta görülen bildirimler

panamera #1379986 
Merhaba,

Diyelim whatsapp mesajı geldi, preview'den gördük, ama uygun değiliz ve mesaja bakmadık. kırmızı 1 görünüyor whatsapp uygulama sembolünde. telefonla işimiz bitti, bir zaman sonra tekrar telefonu elimize aldığımızda telefonu açtığımda bu mesajı tekrar bildirim olarak görmüyordum, kırmızı 1 halen duruyor tabii. ama açılışta görülmüyordu.

yeni iphone telefonumda (ios 12) ben bakmayana kadar her açılışta o bildirimi görüyorum. illa açıp bakmam lazım, daha sonra görmemem için. whatsapp sadece örnek, mesela şu an software update uyarısı var, telefonu her elime alıp açtığımda bu bildirimi görüyorum ana ekranda.

uğraştım ama ayarlardan bulamadım. önerisi olan var mı ?

Not: problemim "persistent notification" değil.

Teşekkür ederim.
(1) 

hukuk sorusu - müşteki olmayla ilgili

panamera #1379446 
Merhaba,

Üzerime habersiz hat açılması ile ilgili suç duyurusunda bulunmuştum. Dava günü belirlenmiş, müşteki olarak görünüyorum; sanığın avukatı var.
iddianemede, sözleşmedeki imzaların şahsıma ait olmadığı yazıyor. Bu durumda yine de bir avukat yardımı almalı mıyım? Yoksa sadece hakim karşısında ifade mi veriliyor. Daha önce hiç mahkemeye gitmediğim için emin olamıyorum. Nasıl oluyor bu işler?

Zaman ayırıp cevap yazacaklara şimdiden teşekkürler.

Not: bu soruyu daha önce sormuştum ama tam bir cevap alamamıştım.
(3) 

Araba ile gezide işe yarar uygulamalar

panamera #1377706 
Merhaba,
Araba ile ege turu yapma hayalim var. Git gel 2500-3000 km olur gibi. Günlük olarak gittiğim güzergahı harita üzerinde kaydetmek istiyorum (google map tam bu iş için uygun değil gibi). Hatta olabiliyorsa günlük kaç km yapıldı gibi ekstra bilgileri de kaydederse fena olmaz.
Görülecek yerler için de Tripadvisor'ı kullanırım diyorum.
Başka ne önerirsiniz?

30 Ağustos Zafer bayramınız kutlu olsun.
(2) 

ilk kez kemoterapi alacak hasta için tavsiyeler

panamera #1376783 
Merhaba,
İlk kez kemoterapi alacak bir hastaya refaket edeceğim. Her seferi yaklaşık yarım saat olmak üzere 4 kür verilecek. Başından bu işler geçmiş veya geçen tanıdığı olanlardan tavsiye alabilir miyim?
İyi pazarlar
(6) 

aşırı terleme için hangi bölüm

panamera #1375580 
Merhaba,
Özet: Terleme için hangi bölüm?

Normalin çok üzerinde terleyen bir adamım. Oturduğum yerde, hiçbir şey yapmasam bile terleyebiliyorum. Yazın bu durum daha da zorluyor, gece uykusunu da etkiliyor. 5'te filan uyanıp daha sonra pek yatamıyorum. Bir de terliyken rüzgar veya klimalı ortam olursa başağrısı vs oluyor dikkat etmezsem.

Yalnız şöyle de bir durum var: mesela hiç terli değilken, sıcak çay içtikten 2-3 dk sonra hemen terleme başlıyor, terlerken su içtiğimde ise terlemem yine 3-5 dk'da azalıyor, soğuk su daha etkili oluyor. Ben bunu vücudun sıcaklık dengesi ile ilgili bir şey olarak yorumluyorum. Teri dengelesin diye çok su içmeye başlayınca, bu sefer de gün içinde 3-4 kez tuvalete gitmem gerekiyor.
Bir de akşam 6-7 gibi yemek yerim. Yemek yediğim gecelerde uyurken nispeten daha fazla terleme oluyor. Yemek yemediğimde belirgin şekilde terlemem azalıyor.

Terleme göğsümde, boynumda ve kafamda oluyor. Sonra sırta da geliyor.
Dahiliyeye gitmiştim ama birşey çıkmamıştı. Ben de çok sallamamıştım. Şimdi tekrar bir doktora görünmek istiyorum. Hangi bölüme gitsem? Aramızda benzer şikayetleri olan var mı?

Uzun oldu kusura bakmayın, sabırla okuyanlara teşekkürler.
(5) 

elektrikli setüstü ocaklar: artıları ve eksileri

panamera #1369409 
Selamlar,
Mutfakta doğalgaz olmadığı için tüplü setüstü ocak kullanıyorum. Elektrikli ocak önerdiler. Bu geçişi yapan arkadaşlar, artılarını ve eksilerini yazabilirler mi. Benim aklıma gelen soruların başında elektriki tüketimi ve tencere yemeklerinin nasıl olduğu geliyor.
Hürmetler.
(7) 

1) fırında tavuk şiş yapma - 2) iphone 6s almak mantıklı mı

panamera #1369169 
Merhaba,
Yemekten çok anlamam ama aldığım bir tarif üzerine bunu denemeye heveslendim. Tavuk göğüs etini kuşbaşı kesip terbiyeye bıraktım. Dünden beri buzdolabında. Şimdi niyetim fırın tepsisine önce dilimlenmiş ve soslanmış patatesleri dizmek, tavuk etlerini de şişlere dizip, aralara yeşil biber ve domates de koyarak patateslerin üzerinde fırına vermek. Üst taraf pişince etleri bir kez de çevirmek.
Bu tarifte bir eksik var mı? Yani etleri direkt patateslerin üzerine koymamda sakınca olur mu yoksa etleri fırının tel ızgarasında mı yapayım? Şiş olarak da marketlerde satılan tahta çubuklardan alayım diye düşünüyorum ama fırında yanmazlar mı?

İkinci sorum: bende iphone 6 var, şimdilik gayet memnunum. bozulursa yine iphone alırım gibi geliyor ama telefona çok para vermek de istemiyorum, 3-4 yıl kullanılacak şekilde düşünülürse mesela şu an iphone 6s alınır mı?

Cevap vereceklere şimdiden teşekkürler.
(3) 

16 mbit'e göre netflix plan seçimi - standart mı premium mu?

panamera #1365956 
Merhabalar,
Şu ana kadar netflix'de en ucuz (basic) plandaydım, 22" monitörden izliyordum. 16 mbit ile hiç sorun yaşamadım. Şimdi 55" 4K tv aldım. Birinci sorum bu tv'de netflix'in hangi planına geçeyim? Daha doğrusu premium'a geçsem standart'a göre farkı görebilir miyim? İkinci sorum 16 mbit bunlarda sorun çıkarır mı?
İyi günler dilerim.
(6) 

arabada garanti uzatma teklifi

panamera #1364953 
Merhaba,
1.5 yıldır kullandığım arabamın 2 yıllık garantisi gelecek martta bitiyor. Şimdi 1000 liraya +2 yıl veya 100 bin km'ye kadar uzatalım diye teklifte bulundular. Çok km yapmıyorum. 4 yılın sonunda ancak 50bin km'de olurum herhalde. telefon laptop gibi şeylerde garanti uzatma teklifleri bana hep para tuzağı gibi gelirdi ama arabada mantıklı gibi. Ne dersiniz?

mobil görünümden çık