(3) 

ihale ve doğrudan temin

panamera #1474282 
Merhaba, doğrudan temin limiti altında kalan harcamaları ihale ile almanın önünde bir engel var mı? ya da şöyle sorayım: ihalenin bir alt sınırı var mı? ekstrem örnek veriyorum, 500 liralık bir mal veya hizmet için ihale düzenlenebilir mi?
(1) 

Konut kredilerinde son durum

panamera #1472771 
Selamlar, yakın zamanda konut kredisi çeken var mı? Hangi seviyelerden aldınız?
Teşekkürler
(4) 

kapı kilidi (alarmlı, akıllı vb)

panamera #1472358 
Selamlar,
Evinizde özel bir kapı kilidi bulunuyor mu? işe yaradı mı?
Kalenin alarmlı silindirlerini önerir misiniz. Başka marka öneriniz var mı ya da?İyi günler
(3) 

uydunet hakkında

panamera #1471590 
Selamlar,
bir ev almayı düşünüyorum ancak bulunduğu yerde internet altyapısı yokmuş. bu tür alanlarda internet nasıl olabilir? mobili geçiyorum, o çok pahalı.
bilmeyerek soruyorum, uydunet olabilir mi?
(2) 

Pazar günü hususi araçlar Balıkesir'den Eskişehir'e gelebilmek için izin

panamera #1470569 
Selamlar,
Pazar günü hususi araçla Balıkesir'den Eskişehir'e gitmek için nasıl bir izin başvurusunda bulunabilirim? Balıkesir, Bursa ve Bilecik riskli bölgeler olduğu için buralarda sokağa çıkma yasağı var, şehirlere girmeyeceğim ama yine de izin almam gerekiyor diye düşünüyorum.

gerekçemiz sağlık, kanıt ve ekleri de hazırladım.

ancak edevletten bakıyorum, ama SEYAHAT İZİN İŞLEMLERİ" altında üç seçenek var;
65 yaş altına özel araç seyahat izin verilmesi
65 yaş üstü turizm amaçlı seyahat izni verilmesi
65 yal stü vatandşlara seyahat izni verilmesi

en yakını birinci diye o ekrandaki işlemleri yapıyorum ama tam doğru yerde değilim diye düşünüyorum.

Nerede hata yapıyorum?
(8) 

hiç baklavayı dondurucuya attınız mı?

panamera #1468717 
Selamlar, dondurucuya atılan ekmek, çözüldükten sonra neredeyse ilk günkü gibi yiyilebiliyor. Baklava gibi şerbetli tatlılarda da böyle bir şey mümkün olur mu?

Teşekkürler.
(5) 

Balık türü tavsiye

panamera #1468283 
Selamlar, hamsi, çupra ve levrek haricinde eti bol kılçığı kolay ayrılan başka hangi balık var?
Barbun, mezgit, lüfer, sarıkanat, çinekop ??
Teşekkür ederim şimdiden
(2) 

İphone ücretsiz oyun önerisi

panamera #1467678 
Selamlar, çoklu zombi öldürmeli veya çiftçilik oyunları önerniz var mı? Sadece çok detaylı olmasın, öğrenmek için bir yıl hazırlık okumayalım.
Başlıkta iphone dedim ama bilgisyardan web browser vb de olur.
İyi akşamlar
(4) 

adobe audition - yeni öğrenene tavsiyeler

panamera #1466410 
Merhabalar,
Eğer varsa birkaç kısayol soracaktım.
1-Bazen 3-5 saniye ileri atlatmak gerekiyor, ok tuşları ile olur sanmıştım. Bir kısa yolu var mı?
2-Üst taraftaki tool'larda marquee ve lasso selection tool'ları aktif değil (multitrack'teyim), ancak razer, slip ve time selection tool aktif. marquee ve lasso'nun aktif olması için ne yapabilirim.
3-delete: premiere'de track'in sol veya sağ tarafında kalan kısımları komple silmek için kısa yol vardı, burada da var mıdır?
4-konuşmayı hızlandırmak için bir kısa yol var mı?


Bunun yanında programı yeni öğrenen birine tavsiyesi olan varsa çok süper olur.
İyi günler dilerim.
(3) 

ipad pro için şarj kablosu

panamera #1459746 
Merhaba, orijinal kablo 199 tl; elim gitmiyor bir türlü 199 lira vermeye; muadil iyi bir marka var mı? (usbc to usb)
(4) 

kanvas tablolar nasıldır?

panamera #1458784 
Selamlar,
Bir portre asacağım odama, kanvas tablo olanların bir dezavantajı var mıdır?
Yorum paylaşanlara şimdiden teşekkürler.
(2) 

ms project alternatifi

panamera #1458622 
Merhaba, Alternatif ücretsiz bir program öneriniz olur mu? Mümkünse online olmasın da, bilgisayarıma indirip kullanayım. Aslında office 2016 professional plus kullanıyorum. Ama product information'a bakınca MS project görünmüyor.
Şimdiden teşekkür ederim.
(4) 

numara taşıma ile ilgili bir soru

panamera #1457942 
Selamlar, başka şehirde yaşayan babamın telefon hattını vodafone'dan türkcell'e almaya karar verdik. internet istemiyoruz (ama internetsiz paket yok), en düşük tarife türkcell'de 30 lira, vodafone'da 45 lira. yalnız müşteri temsilcisi ile olmuyormuş, edevletten yapabilirsin dendi. evraklar ve sim kartı posta ile gönderiyorlarmış. kaç gün sürüyor, bir sıkıntı çıkar mı? bu konuyu bilenlerden tecrübe yardımı alabilir miyim? teşekkürlerimle.
(4) 

gömlekleri siyah kotla çamaşır makinesine atmak

panamera #1456600 
Selamlar, dünyanın en yapılmaması gereken şeylerinden birini yaptım ve daha yepyeni aldığım gömleklerimi siyah kotla attım makineye. 30 derecede hassas programda yıkayacağım için birşey olmaz sanmıştım. 6 gömlekten 4'ünde siyah boya lekeleri oldu. bir kısmı da görünür yerlerde. gömlekler, kravatla kullandığım düz açık renkli gömlekler üstelik. bir umut 40 derecede bir kez daha yıkadım ama lekeler gitmedi. yapılabilecek bir şey var mı? ya benimsin ya kara toprağın diyip çamaşır suyuyla yıkamamak için zor tutuyorum.
(3) 

dondurucu ve pirinç pilavı

panamera #1456068 
Selamlar, pirinç ve dondurucu ile ilgili iki sorum var.

1-pirinç pilavı yaparken bir yarım saat bir saat suda bekletmek gerekiyor ya, zamandan kazanmak için önceden suda bekleyen pirinci yassı paketler ve 1-2 porsiyonluk olacak şekilde dondurucuya atsak, sonradan eve gelir gelmez sıcak suda çözdürüp direk pilav yapabilir miyiz? Deneyen var mı?

2-vakit varken 4-5 yemeklik pilav yapsak, pilavı pişmiş şekilde porsiyon şeklinde dondurucuya atsak, eve gelir gelmez hızlıca yenebilir hale nasıl getirebiliriz (mikrodalga yok)? Tadı lezzeti nasıl olur?

aslında aynı soruyu bulgur için de düşünebiliriz.

İyi akşamlar
(8) 

buzluktaki kıymayı çözdürmeden yemekte kullanma hakkında

panamera #1455170 
Selamlar, 1 kilo kıyma alıp 200-250 gramlık şeklinde ve iyice yassılaştırarak birer yemeklik dondurucuya atayım diyorum. bu paketleri dondurucudan çıkarır çıkarmaz tavada kavurabilir miyim? örneğin kıymalı makarna gibi bir yemekte kullanabilir miyim? yoksa illa belli bir zaman önce dondurucudan çıkarıp çözülmesini mi beklemeliyim.

iyi akşamlar.
(1) 

güldür güldür tiktok skeçi

panamera #1454546 
Selamlar, bu skeçin esinlendiği bir gerçek bir hikaye var mı? şu le le le li sahne gibi mesela.
(2) 

mobil uygulamaların sürekli güncellenmesi

panamera #1454294 
Merhaba, bilmediğimden soruyorum. Bu mobil uygulamaların sürekli ve sürekli güncelleme alması normal mi? Eğer normalse bu güncellemelerin boyutlarının büyük olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Mesela sık sık güncelleme gelen birkaçına bakalım:

twitter 125MB
google drive 212 MB
instagram 151 MB
spotify 158 MB
Dropbox 275 MB
google calendar 182 MB
Outlook 262 MB
liste böyle gidiyor.
(4) 

merkezi sistemde son katta kalorifer yanmaması

panamera #1453292 
Selamlar,

son kat 6. kattayım. ne kalorifer ne de boruları sıcak. ama binada yanıyor. sistem kapalı döngü değil mi, en üst kata ulaşmadan sıcak su çevrimi tamamlanabiliyor mu? kaloriferin hava yaptığını da sanmıyorum, öyle olduğunda galiba kaloriferin bir bölümü sıcak, bir bölümü soğuk oluyor. şu an sistemin evdeki her yeri buz gibi. ya da bütün petekler mi hava yaptı bir anda?
işin garibi geçen hafta yakmaya başlamışlardı ve problem yoktu. tek değişiklik tam alttaki komşumun taşınması. bunun da nasıl bir alakası olabilir ki?

Teşekkürler.
(1) 

rahat yazılan mavi kalem

panamera #1452069 
selam,
kağıtta kayar gibi yazan mavi kalem arıyorum. ne önerirsiniz?
schneider'in imza kaleminden aldım. fena değil gibi, daha iyisi olabilir mi?
(3) 

fotoğrafçı var mı aramızda (özellikle dükkanı olanlar)

panamera #1450881 
Günaydın herkese,

Vesikalık fotoğrafım kalmamış, fotoğrafçıya gidip çektirmek yerine kendim telefonumla çekip stüdyodan sadece çıktı hizmeti almak istiyorum. Aynı ücreti ödeyeceğim.

İşimi en hızlı halledebilmek için (yani fotoğrafçıya usb ile vereyim jpeg dosyasını, o da direk çıktı alsın) çektiğim fotoğrafı nasıl düzenlemeliyim?

Elimde iphone var, portre modu ile çekmeyi düşünüyorum. Photoshop'um var ama kullanıcı düzeyim %3-4 seviyesindedir. Illustrator veya hatta İrfanview ile 4x2 veya 2x4 grid şeklinde yapabilirim aslında. 8 fotoğraf için nasıl bir düzenleme yapmalıyım? Boyutları ne olmalı? Dikkat edilmesi gereken noktalar var mı? Bunu anlatan bir web sitesi varsa da olur.

Fotoğrafçıda çektirmeme sebebim, hemen alamamak, pandemi vb.

Herkese iyi günler dilerim.
(5) 

Eskişehir kalabak su

panamera #1447201 
Selamlar, telefonla sipariş verebilen var mı? Geçen hafta bir gün aradım, sürekli meşguldü. Erikli'ye geçsek damacanalar değişiyor değil mi?
(6) 

hgs gişelerinde bariyer olabiliyor mu?

panamera #1445348 
Selamlar, geçen sene başıma şöyle bir şey geldi ve birkaç gün sonra tekrar yola çıkacağım için emin olmak için bilenlere sormak istedim.

normalde ücretli yolla işim olmuyor. Ama hem denemek hem de arabada bulunsun diye geçen sene bir hgs aldım, sık kullanmadığım için de sorduğum arkadaşlarımın cama yapıştırmak yerine geçiş esnasında göster demeleri aklıma yattı. geçen sene izmir-istanbul yolu yeni açıldığında yola girdim, ya giriş ya da çıkıştaki hgs gişesinde bariyer vardı ve hgs kartını okutmaya çalışmama rağmen (elimle ön camdan göstermeye çalışarak) okumadı ve bariyer kalkmadı, geri geri gidip nakit gişesinden geçmek zorunda kaldım. allahtan arkada sadece bir araba vardı da çok sıkıntı olmadı.

Bazen buradaki yorumlarda hgs'lerde bariyerden bahsedilmiyor, hiç göstermeden bile geç sonra ödersin diye yorumlar okuyorum. Bu sebeple kafam karışık. acaba ben geçen sene hgs gişesi yerine başka bir gişeye mi girdim. ya da yol yeni açıldığı için henüz sistem tam oturmadığı için mi böyleydi. belki de hgs kartını ters okutmaya çalıştım?

hgs gişesinde bariyer kesin olmaz değil mi? Zaten mantıken hatalı, hızlı geçişin önüne bariyer koymaları, değil mi?

uzun oldu biraz, okuyanlara ve cevap vereceklere şimdiden teşekkürler.
(5) 

xiaomi walkingpad kullanan var mı?

panamera #1443599 
Selamlar, yürüyüş yapmaya çalışıyorum ama her zaman dışarı çıkamıyorum, normal yürüyüş bantları da yer kaplıyor ve ağır; bozulursa taşıması vs. uğraşmak gerek. Az önce youtube'da bir incelemesi karşıma çıktı bu aletin. Faydalı bir şeye benziyor. Diğer yürüyüş bantları gibi hantal ve büyük değil. Gürültüsü de yokmuş. Kullanan var mı? Sadece yürüyüş amaçlı düşünüyorum.
5000 civarı bir fiyatı var bu arada.
(13) 

sürüş esnasındaki yol gürültüsü

panamera #1443230 
Selamlar, arabamı 2.5 yıldır kullanıyorum. gürültü seviyesinden memnundum ama son zamanlarda sürüş esnasında yol gürültüsü arttı gibi hissediyorum. Yarın servise gideceğim. Sök tak yapmadan bir şeyler yapabileceklerini söylediler. Galiba kapı lastiklerine bir şeyler yapılacak. Faydası olur mu? Buna benzer bir tecrübe yaşayan var mı?
İyi günler dilerim.
(6) 

elektrik kesintisi sonrasında tv'de youtube izleyememe

panamera #1442176 
Merhaba,

sony xf serisi bir tv var. iki gün öncesine kadar problem yoktu, ben evde yokken bir elektrik kesintisi olmuş; ondan beri youtube'a giremiyorum. ve uygulama ekranında iken "ethernet is not connected" diye bir mesaj geliyor. Oysa ayarlardan baktığımda ethernet bağlantısı için "connected" yazıyor.

ve ayrıca netflix'te hiç sorun yok (hem sadece ethernet hem de sadece wifi ile giriliyor). daha önce de bir kaç kez elektrik kesintisi sonrasında problem olmuştu ama tv fişini çek-tak veya modemi kapa-aç yapıyordum ve sorun çözülüyordu. bu sefer ne yaptıysam olmadı.

denediklerim:
ethernet kablosunu çıkarıp sadece wi-fi ile bağlanmak - olmadı
browser'dan youtube'a girmek - internet var, google'da youtube linkleri çıkıyor ama video başlamıyor.
youtube update uninstall etmek - olmadı
uygulama ekranından youtube'u disable - enable etmek - olmadı
youtube'ın kendi ayarlarından da birşey bulamadım.

tv güya akım korumalı prizde.

servise sormadan önce buraya sormak istedim. bir fikri olan var mı?
şimdiden teşekkürler, zamanınızı aldım.
(2) 

2020 yks yerleştirme sonrası başarı sıralaması yayınlandı mı?

panamera #1440951 
Merhaba, üniversitelerin bölümlerinin taban-tavan puanlarının olduğu tablo4'te göremedim. Yayınlandıysa nereden bulabilirim?
Teşekkürler.
(3) 

ipad için ethernetten nasıl yararlanabilirim

panamera #1440496 
Selamlar,

Bulunduğum ortamda wireless zayıf ve kesintili, ama güçlü bir ethernet hattım var. video konferans vb için ipad kullanmak istiyorum. ipad için bir ethernet to usb-c almaya karar vermiştim ama apple'da 330 küsür olduğu için elim bir türlü gitmiyordu. Sonra access point diye bir şey farkettim (aşağıya bir bağlantı bırakıyoum). Galiba ethernet kablomu bu üniteye bağlıyorum, o da wireless yayın yapıyor (?). Aslında eğer böyleyse ipad'in usb-c'sini de kullanmamış olacağım için bunu tercih ederim. Fiyatı da daha uygun. Ne dersiniz?

www.hepsiburada.com

Cevap vereceklere şimdiden teşekkür ederim.
(1) 

latex'e yeni başlayacak birine pratik kurallar tavsiyesi

panamera #1440090 
Selamlar, yüzlerce denklemden oluşan büyük bir doküman hazırlıyorum. önce, default fontunu beğenmediğim için, latex fontuna yakın bir font bulup word editorle başladım ancak bu editor bazı ince ayarları yapmama izin vermiyor (ya da ben bulamıyorum). Mesela çok terimli bir kesirde, terimler veya üsleri kesir çizgisine çok yakın olabiliyor. Bunu düzeltemiyorum. Bu yüzden latex'e mi geçsem diye düşünüyorum. Ayrıca latex fontu daha resmi ve güzel geliyor.

Daha önce latex hiç kullanmadım. Editörü indirdim, ve nihayetinde hello world ve e=mc^2 yazdırmayı becerdim.

Sonradan zaman kaybetmemek için bana tüyo veya aklınıza gelen pratik kurallar tavsiyesi verebilir misiniz.

Bir de latex'i sadece denklem yazımı için kullanmayı düşünüyorum (?).
Denklemleri word'e export etmenin verimli bir yolu var mı? Yani pdf'den kes yapıştır yerine, zira o zaman dosya boyutum çok büyüyecek.

İyi akşamlar dilerim.
(3) 

Mercimek ekmeği yapan var mı?

panamera #1438488 
Selamlar, youtube'da karşıma çıkınca bir kaç tarif izledim. Her yapan bayağı övüyor ve diyet dostu diyorlar. Ne diyorsunuz? Güzel oluyor mu?
(1) 

acil bir soru - ankara cebeci tıp fakültesi yakını güvenilir otel

panamera #1438066 
Merhaba
Bir tanıdığın annesi yoğun bakımda, kızına kalacak yer arıyoruz. Cebeci tıp fakültesine yürüme mesafesinde güvenilir ve temiz bir otel önerebilecek var mı?
bana akkoçlar otel diye bir otel sordu, olabilir mi?
(4) 

Alman'ların kutladıkları bayramlar neler?

panamera #1437636 
Selamlar, Türkiye'de de yaşamış Alman bir tanıdığım, sağolsun her bayram türkçe iyi bayramlar diye mail gönderiyor. Ben de onun bayramlarını kutlamak istiyorum. Bu benzerlikte Alman'ların Noel'den başka hangi bayram veya önemli günleri var?
(4) 

photoshop - eski bir grafiği netleştirmek

panamera #1436288 
Merhaba, ekteki grafik eski bir kitaptan alınma. daha net veya sharp hale nasıl getirebilirim? mesela eğri renklerini değişebilir miyim? vektörel hale dönüştürmek mümkün olmaz herhalde? photoshopta magic wand ile bütün siyah pixelleri seçtim ama ilerleyemedim.

İyi bayramlar
(3) 

evde fırında tandır - koku durumu

panamera #1435642 
Selamlar, youtube'da görünce heves ettim. kuzu kol'u yağlı kağıt ve alüminyum folyoya iyice sarıp (üzerine tuz, karabiber serpip) 3.5-4 saat fırında pişiriyor. ızgaranın altına da bir tepsi içinde bir miktar su konuyor, folyodan sızan yağ bu suya damlıyor. sonuç lime lime et.

sorum, bu esnada koku durumu nasıl olur? Bir ara tavada kuzu eti yapmıştım da 2-3 gün mutfak et kokmuştu.

not: eti önce yağlı kağıda, sonra alüminyum folyoya sararak etle folyo temasını kesiyor.
(3) 

ağızda, son dişin yanındaki dokuda ağrı - aft mı?

panamera #1434894 
Selamlar,

Alt çenede en son dişimin hemen yanındaki yumuşak dokuda bir ağrı var 4-5 gündür. Bu ağrıyla aynı zamanda boğazımda da yutkunurken acı duymaya başladım. Önce diş zannettim ama değil.

Ciddi bir şişlik veya yara görünmüyor (yani varsa da farkedemiyorum) ama parmağımla hafif bastırdığımda da ağrıyor. Yemek yerken ilk birkaç lokmada ağzımı açtığımda sanki yanağım kesiliyor gibi bir ağrı oluyor, sonra ağrı hafifliyor. Ağrıyla aynı zamanda boğazım da yutkunurken acıyor (faranjit hasatası olduğumdan buna alışığım). Neden olabilir? Başka bir şeyim de yok, hemen her gün işte ateş ölçülüyor, onda da bir problem yok.

corona belirtileri içinde boğaz ağrısı da var gerçi ama kendime bayağı dikkat ediyorum. aft olabilir mi?
(2) 

hazır yufka ile pratik olarak neler yapılabilir

panamera #1434448 
Selamlar, pratik tariflerinizi bekliyorum.
Herkese iyi günler.
(5) 

Ev satın alırken satıcının vazgeçmesi durumu

panamera #1433665 
Selamlar, herşeyde anlaşma sonucunda ekspertiz yapıldıktan sonraki bir aşamada herhangi bir nedenle satıcının cayması durumuna karşın, alıcının ekspertiz zararını karşılamak için uygulanan resmi bir yöntem var mı? Ya da ne önerirsiniz?
İyi günler herkese.
(4) 

Antep yöresinin şu tatlısının ismi nedir?

panamera #1433070 
Selamlar,
Muska'yı biliyorum da görseldeki kare şeklindeki yeşil tatlının ismi nedir? İnstagramda karşıma çıkıp duruyor. İçinde ne var, muska gibi efsane birşey midir? Gaziantep'ten muska getirteceğim de bundan da alsam mı?
(5) 

internetten kısa kol klasik gömlek nereden alıyorsunuz?

panamera #1432888 
Selamlar, kravatla kullanabileceğim standart düz renk mavi, beyaz veya bu tür renklerde orta seviye fiyatlarda gömlek almak istiyorum.
hepsiburadaya filan bakıyorum da ya hepsi uzun kollu ya da olanlar da hep küçük beden veya slim fit. başka bakabileceğim bir yer var mı? İyi pazarler herkese.
(9) 

Küçülen sabunları nasıl değerlendirelim?

panamera #1432752 
Selamlar, sabunlar küçülünce kullanması zorlaşıyor, içim sızlasa da atmak zorunda kalıyorum. Bunları değerlendirmenin fazla meşakatli olmayan bir yolu var mı?
İyi günler herkese.
(7) 

porselen tavalar hakkında ne düşünüyorsunuz?

panamera #1432353 
Selamlar, artıları eksileri nelerdir? Çelikteki gibi dip tutma olmaz diye düşünüyorum, yıkamaları daha kolay olur bu sayede. Teflon ve granit gibi bulaşık makinesi yasaklısı da değillerdir. Doğru mu?
Omlet, köfte, patates kızartması vb işlerde kullanımı hakkında yorumlarınızı alabilir miyim?
(1) 

alınan evin 5 yıl içinde satılması

panamera #1430418 
Selamlar, ev ararken ikidir böyle bir durumla karşılaşıyorum. Yanlış anlamadıysam satış fiyatlarını düşük göstermek gibi bir şeyler söylüyorlar, yoksa yüksek vergi ödemek gerekiyormuş. Bu işin aslı nedir?
(2) 

Uzaktan derslerde ekrana denklem yazabilmek için ipad pro işe yarar mı?

panamera #1429787 
Selamlar,
Ipad pro ve kalemi ile kağıda yazar gibi denklem yazabilir miyim? Sayfalarca matematiksel denklem ve işlemin olacağı dersler için önerir misiniz? Çok pahalı olduğu için ancak işe yarayacağından emin olursam almayı düşüneceğim.
Bir de galiba bu aralar yeni modeli çıktı. Bir eski modelini daha ucuza almak için şu an uygun bir zaman mıdır?
Cevap vereceklere şimdiden teşekkürler.
(3) 

Eskişehir - Altınoluk arasındaki ücretli otoyol bağlantıları

panamera #1429034 
Selamlar,

Eskişehir'den Altınoluk'a giderken Bursa şehir merkezine girmemek için kullandığım ücretsiz bir otoyol var. Bu otoyolun ücretli otoyolla bağlantısı var mı? Dikkat edeyim, öyle olduğunda çıkayım diye soruyorum. Ücretli otoyola girmek istemiyorum.

Aynı soruyu Balıkesir şehir merkezini pas geçmek için de sorayım. Geçen seneden bazı tabelalarda sanki ücretli ibaresi yoktu. Ben de ücretsiz otoyol diye yanlışlıkla girmiştim ,(ya da belki ben farkedememiş de olabilirim). Bu güzergah için tavsiyeniz olur mu? Yoksa rahat olayım, ücretli otoyol girişlerinde mutlaka 'ücretli' ibaresi oluyor mu?
(2) 

mikrodalga 101 - şu durumlar için uygun mu?

panamera #1427837 
Merhaba, dondurucudan çıkardığım kıyma, tavuk, domates püresi ve pişmiş mercimek çorbasının çözdürülmesi için kullanabilir miyim?

Çorba ve püre şu kaplarda:
www.proteda.com
(2) 

email ile twitter hesabı alabilmek

panamera #1427584 
Selamlar,
Google'da araştırdım ancak biraz karışık gibi geldi. Bildiğiniz kolay bir yolu var mı? Telefon no vermeden.
(1) 

wacom one by - el yazısı ve matematik işlemler

panamera #1427170 
Merhaba,
Online derslerde powerpoint üzerinde kullanmak üzere wacom one by aldım. Sanıyordum ki normal kağıda yazar gibi olacak. Ancak driver'larını yüklememe rağmen sanki 5 yaşındaki çocuk yazısı gibi oluyor. Hata bende mi yoksa bu aletler bu işler için uygun değiller mi?
(8) 

Konut tapu masrafı ödemesindeki teamül

panamera #1426641 
Selamlar,
Araba satışında, noter ücretini alan ödüyor. Evde durum nedir? Bir teamül var mı yoksa değişir mi? Hatta soruya emlakçı komisyonunu da ekleyeyim. İyi pazarlar.
(3) 

adobe premiere 101 - export sonrası audio senkron sorunu

panamera #1425559 
Merhaba, premiere'e yeni başladım.
Basit mp4 dosyalarım var (ekran capture videoları). h264 ile export edin deniyor. deniyorum ama audio senkronu bozuluyor (dosya boyutu nedeni ile bitrate'i 1 yapıyorum, ondan mı oluyor acaba?) google'da bu soruna rastladım, ancak çözümler pek işe yaramadı.

orjinal dosyayı mov yap öyle export et diyen oldu, işe yaramadı.
output'u mpeg2 yap diyen oldu, denemedim ama dosya boyutu çok yüksek olduğu için zaten iyi bir çözüm olmuyor.

Ne önerirsiniz? Çok saçma değil mi, h264 çok yaygın bir format diye biliyorum.
Nerede hata yapıyorum? Sequence settings'im mi yanlış oluyor? Timeframe'e sürükle bırak yapıp "change sequence settings" diyorum.
(2) 

araç kamerası: xiamoi 70mai normal veya pro

panamera #1425140 
Selamlar,
Bu modeller ile ilgili iyi yorumlar okuyorum genelde.
Birinci sorum kullanan var mı? önerir mi? Pro almaya değer mi? normali (ekransız) 270 civarı, pro'su 450-500.

bu aletlerden bataryası olanların aşırı sıcakta yangın riski taşıdıkları söyleniyor. Ben de bu sebeple camda bırkmak istemiyorum, her defasında camdan alıp altta güneş almayacak bir yere koyarım diye düşünüyorum. (evet çok yorucu olacak). Böyle yapınca varsa eğer park modu işlevsiz kalacak ama ben daha çok sürüş esnasında olabilecek bir kaza için alıyorum.

ikinci sorum, sök-tk için kızaklı bir şey olması lazım, bu aletler öyle midir?
Teşekkürler.

mobil görünümden çık