(2) 

Konuşma ile yazma arasındaki üslup farkı

Pertev nail #1367578 
Neden kaynaklanıyor olabilir? Yani biri yazarken çok farklı kelimeler kullanıp kendini çok iyi ifade edebiliyorkennkonuşurken neden bunu yapamaz?
(1) 

Such as,for example,like farkı

Pertev nail #1367471 
Tam olarak nedir? Şıklarda ikisi varsa nasıl ayırt edebilirim? Teşekkürler.
(2) 

Hacıosman civarı yemek

Pertev nail #1367144 
Hacıosman metroya yakın nerede yemek yiyebiliriz? Kebap,dürüm tarzı şeyler olabili. Teşekkürler.
(2) 

Güneş kremi skt

Pertev nail #1366921 
Nivea’nın güneş kreminin üzerinde kapağı açıldıktan sonra 12 ay işareti var. Geçen sene kullanmıştık acaba tekrar kullanılabilir mi? Güneş kremlerinin ömrü ne kadardır?
(2) 

Rahat ayakkabı tavsiyesi

Pertev nail #1366776 
Uzun süre ayakta kalan,günde en az 5km yürüyen biri için hangi ayakkabıyı tavsiye edersiniz? Teşekkürler.
(11) 

Sizce doğru cevap nedir? in english

Pertev nail #1366234 
Why can’t you admit that, ....... hard he works,he will never manage to achieve what his elder brother has achieved?

Soru bu. Boşluğa hangisi gelmelidir?
a)unless
b)however
c)although
d)whatsoever
e)whenever

neden? Teşekkürler.
(11) 

Eşcinselliği normal görenlere bir soru

Pertev nail #1365632 
Eşcinselliği anormal ve ahlak dışı bulmayan duyuru sakinleri ensest ilişkiyi de aynı şekilde normal buluyor musunuz? Yani karşılıklı rızaya dayanan aile içi seks sizin için normal midir? Hayır ise sebebini de yazarsanız memnun olurum.
(3) 

Bu hangi yapı? in english

Pertev nail #1365316 
“The biggest problem that modern archaelogists HAVE İS that right from the start of our assignment we are so distanced in time from our subject.”

Buradaki have is ne oluyor,açıklar mısınız?
(2) 

Yurtdışına atılan kısa mesaj

Pertev nail #1365246 
Merhaba,fatura detaylarıma baktığımda yurtdışına atılan mesaj diye 5 küsür tl görünüyor. Ancak ben yurtdışına sms atmadım,sms kullanmam bile. Bu ne olabilir bilen var mı?

eksiup.com
(2) 

İstanbul’da ders çalışmak için kütüphane

Pertev nail #1364731 
İstanbul avrupa yakasında ders çalışmak için hangi kütüphaneleri önerirsiniz? İlçe fark etmez sakin ve ulaşımı kolay olsun yeterli. Bizzat gidip ortamdan memnun kaldığınız kütüphaneleri yazarsanız memnun olurum,teşekkürler.
(2) 

Haşerat ilacı

Pertev nail #1364178 
Merhaba, çevresi haşeratlarla dolu müstakil bir evi ilaçlamak için hangi ilacı önerirsiniz? Daha önce kullanıp memnun kaldığınız bir ilaç var mı?
(2) 

Vocabulary için hangi taktik doğru

Pertev nail #1363871 
İngilizce kelime öğrenmek için yazmayı tercih ediyorum. Yalnız doğru metod nasıl olmalı?

1- ingilizce kelime karşısına türkçe anlamı
2-ingilizce kelime karşısına ingilizce eş anlamı
3-ingilizce kelime karşısına ingilizce açıklaması
4-sadece ingilizce kelime yazıp hatırlamaya çalışmak

Veya başka önerilere de açığım. Eylül YDS için çalışıyorum.
(2) 

Tablete sim kart takma

Pertev nail #1363717 
Merhaba, elimde samsung galaxy tab 4 tablet var fakat sim kartı girişi yok. Tableti modem olarak kullanabilmem için simkartını takmam gerekiyor. Böyle bir şey mümkün mü? Nasıl yapabilirim? Teşekkürler.
(3) 

Wifi sinyal güçlendirici

Pertev nail #1363514 
Tam ismi böyle mi bilmiyorum ama yan binadaki internete bağlanmak için bu alete ihtiyacım var. Bu konuda pek bilgim yok ne önerirsiniz? Teşekkürler.
(29) 

Bebeğini öptürmeyen anne

Pertev nail #1362957 
Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu nedenle tüm aile birbirine girdi resmen. Ben abartı olduğunu düşünüyorum çocuğun küçük yaşta bazı bakterilerle tanışıp bağışıklık kazanması gerekmez mi? En azından yakın aile bireylerine izin verilmeli diye düşünüyorum.
(5) 

Soğuk suyla duş

Pertev nail #1360651 
Merhaba, yaz aylarında soğuk suyla duş alıyorum. Bildiğiniz en soğuk tarafı. Saça,cilde bir zararı var mıdır? Faydasını/zararını gören var mı?
(2) 

Taahhütsüz internet

Pertev nail #1359424 
Merhaba, 2 ay için evde sınırsız internete ihtiyacım var. Komşulardan almak istemiyorum,sorun çıkıyor. Modem,ev telefonu falan yok. Cep telefonunun interneti malum, ne yapayım? fiyat performans olarak en iyisi hangisidir? Teşekkürler.
(21) 

Ataerkil toplum ve ilişkiler üzerine

Pertev nail #1359115 
Ataerkil toplumdan şikayet edip bunun en çok kaymağını yiyen yine bizim kızlar değil mi? Erkek peşimden koşsun,erkek hesap ödesin,erkek zengin ve yakışıklı olsun,yatakta süper olsun falan.

Ataerkil toplumun erkeğe taşıyamayacağından fazla yüklediği görevleri kabul edip kadına yüklenen görevleri reddetmek ikiyüzlülük değil mi?

Geçen ortamda muhabbeti açıldı ben eve yorgun geldiğimde eşimden bir bardak su istediğimde getirmesini isterim diye bi laf ettim. sen misin bunu diyen. Kalk kendin al diyen mi,kadın senin hizmetçin diyen mi ne ararsan var. Ama aynı kişiler erkeğin güzel bir tektaş almasını savunuyorlar,maaşın şu kadar katı olmalı hesabını yapıyorlar. Ben sevdiğim insandan bi su isteyemeyeceksem yemişim öyle evliliği. Konu biraz açıldı ama yanlış mı düşünüyorum? Kadınlar bu işi biraz abartmadılar mı?
(3) 

İftar için mekan

Pertev nail #1358772 
Merhaba, annemi ve kız kardeşimi iftar için dışarıya çıkarmayı düşünüyorum. İstanbul avrupa yakasında önerebileceğiniz mekanlar var mıdır? Teşekkürler.
(2) 

Sararmış telefon kılıfı

Pertev nail #1358618 
Spigen marka şeffat telefon kılıfım çok sarardı. Nasıl temizleyebilirim? Daha önce deneyip olumlu sonuç alan oldu mu? Teşekkürler.
(2) 

Nasıl fikir?

Pertev nail #1357252 
Merhaba, yardıma muhtaç insanlar için bir fikir aklıma geldi.

Bir youtube kanalı açılacak ve ülke çapında duyurusu yapılacak. Sonra herkes bu kanala abone olacak ve bu kanaldan her gün yardıma muhtaç birinin videosu paylaşılacak. Herkes gün içerisinde mutlaka o videoya tıklayacak/izleyecek. Bu izlenmelerden elde edilen gelir de bu insanlara verilecek. Herkesin elinde akıllı telefonlar var ve kimse günde 5 dk video izleyerek bir şey kaybetmez. Uzun süreli bir sosyal sorumluluk projesi gibi. Tüm ünlüler sosyal medyada paylaşacak mesela.

Ne dersiniz?
(6) 

Parmağımı kestim

Pertev nail #1356904 
İşaret parmağımı eklem bölgesinden kestim. Biraz derin. Parmağı kullanınca kanıyor. Yara bandı yeterli olur mu?
(5) 

Kimler yardıma muhtaçtır?

Pertev nail #1356695 
Merhaba, size göre kimler yardıma muhtaç kategorisine girer? Erzak,kira,fatura yardımı falan yapılması için kirada oturan bir ailenin gelirinin en fazla ne kadar olması gerekir?
(1) 

The clauses

Pertev nail #1356326 
noun,adjective and adverb clause konularını anlamakta güçlük çekiyorum. Mantığı nedir tam olarak?
(4) 

aliexpress

Pertev nail #1354775 
merhaba,

aliexpress'ten bi ürün alacağım ancak gün içerisinde evde olmadığım için kargo büyük ihtimalle ulaşmayacak. ptt kargo ile geliyor diyorlar bana yakın ptt kargo şubesinin adresini yazsam şubeden teslim alsam olur mu? daha önce bu şekilde yapan var mı?
(2) 

Hand grip/el yayı

Pertev nail #1354577 
Decathlon’dan aldığım iki hand grip de 2-3 ay sonra kırıldı. Tavsiye edeceğiniz sağlam hand grip var mı?
(1) 

Şu şarkıyı bulabilir misiniz?

Pertev nail #1354446 
Leyla vü Mecnun farsça bir şarkı. Çok hoşuma gitti ama tamamını bulamıyorum. Ben bulurum diyen ekşicileri bekliyorum.

www.instagram.com
(4) 

Nasıl bir hediye almalı?

Pertev nail #1354406 
Merhaba,

Aramda hiyerarşi ilişkisi bulunan 30-35 yaşlarında bir kadına nasıl bir hediye alabilirim teşekkür mahiyetinde?
(7) 

Sürekli bir şeyler yapma çabası

Pertev nail #1353397 
Etrafımdaki insanlar deli gibi bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Spor yapmayan çok az kişi kaldık her haftasonu bir plan her boşlukta bir tatil. Neden kimse evinde oturup kafa dinlemiyor? Biriyle tanışıyorum “ee neler yapıyorsun?” diye soruyor işimdeyim gücümdeyim arada kitap okurum film izlerim sıradan bir hayatım var diyorum hemen ‘hıımm’ geliyor. Vücudumu beğeniyorum spor yapmak istemiyorum,her haftasonu gezmek istemiyorum. Evimde oturup kitap okuyup film izlemek benim için daha eğlenceli. Ama toplum bunu kabul etmiyor. Benim için gezmek rutin değil arada sırada kafa dağıtmak için yapılan bir aktivitedir. Eskiden böyle değildi sanki. Ben mi yanılıyorum yoksa insanlar kafayı mı yemiş?
(1) 

Linkedin sorusu

Pertev nail #1353232 
Safari üzerinden linkedin’e giriş yaptım ve ek bir sayfa açarak birinin ismini google’a yazıp linkedin profiline girdim. Profilinizi görüntüledi diye bilidirim gider mi? Arama kısmına yazmadım direkt google’dan aradım.
(3) 

Sapyoseksüellik

Pertev nail #1352965 
Güzel kadınlara sadece cinsel çekim hisseden,zeki ama güzel olmayan kadınlara hem cinsel hem de duygusal anlamda çekim hisseden bir erkek sapyoseksüel midir?
(2) 

Öğrenci için CV

Pertev nail #1352500 
Üniversite öğrencisi için CV örnekleri var mıdır bildiğiniz?
(3) 

Şu gömleğin altına pantolon

Pertev nail #1351109 
Merhaba şu gömleğin altına jean-kot dışında nasıl,hangi renk pantolon giyilir? Ne giysem olmuyormuş gibi sanki.

www.boyner.com.tr
(5) 

Swiss made

Pertev nail #1349717 
Üzerinde swiss made yazan saatler isviçrede mi üretilmiştir? Saat&saat’in greenwich marka bi saati var yabancı kaynaklarda bulamıyorum. Birkaç kişiye sordum kendileri üretiyorlar 1000 liraya isviçre saati olmaz diyorlar. İsviçre üretimi değilse nasıl swiss made yazabiliyorlar?
(2) 

Cep telefonu tavsiyesi

Pertev nail #1349516 
Cep telefonu fiyatlarına baktım aşırı pahalı. Tarifeye ek alınca 500-600 lira fark koyuyorlar. Anneye almak için 1000-1500 lira arası önerebileceğiniz telefon var mı? Teşekkürler.
(8) 

Gizler misiniz?

Pertev nail #1349351 
Aynı iş ilanında,başvuruda vs. rakip olduğunuz arkadaşlarınızdan bunları gizler misiniz? Yani ikinizin de çıkarı olduğu konularda “böyle bi ilan var haberin olsun” mu dersiniz yoksa kimseye söylemez misiniz?
(9) 

Vücutta elektriklenme

Pertev nail #1347182 
Pikaçu gibiyim arkadaşlar. Dokunduğumu çarpıyorum. Aşırı bir elektrik var vücudumda,hissediyorum. Saçlarımla oynarken çatır çutur sesler geliyor. Ne yapabilirim?
(2) 

101 sorusu

Pertev nail #1345927 
Elini per şeklinde açan biri çift işlediğinde göstergeyi çift olarak kullanabilir mi? Eli açtım başkası çift açtı 4 çift işledim 5. Çift gösterge. İşleyebilir miyim?
(2) 

Midye

Pertev nail #1345497 
Migros’tan midye aldım yarısını yiyemedim. 1-2 gün beklese bozulur mu? Buzdolabına mı koymalıyım?
(5) 

Takım elbise

Pertev nail #1345344 
Davetlere ve kamu kurumlarına giderken giymek için takım elbise arıyorum. Çok sık değil ayda 3-4 kere giyeceğim. Kığılı,sarar tavsiye ettiler. Siz ne dersiniz? Nereden alayım? Koyu lacivert mi siyah mı? Bir de boyum 185+ uzun boylular için hangi marka daha iyidir? Teşekkürler.
(12) 

Nasıl yapıyorlar?

Pertev nail #1344590 
Çirkin insanların fotoğraflarda iyi çıkmalarından bahsediyorum. Kız-erkek çok fazla çirkin insan instagramda öyle fotoğraflar paylaşıyorlar ki tanımasam yakışıklı/güzel diyeceğim. Aksine eli yüzü düzgün insanlar gerçek hayatta nasıllarsa öyle ya da daha kötü çıkıyorlar çoğu zaman. Bu işin sırrı nedir?
(4) 

Bu gün/bugün

Pertev nail #1343950 
Today anlamında değil de belirli bir günü ifade etmek için bu gün ayrı yazılması doğru mudur? This day yani.
(10) 

Saat nasıl?

Pertev nail #1343827 
sade ve şık saatleri beğeniyorum. Şu saat nasıl,tavsiye eder misiniz? Onu alacağına bunu al dediğiniz marka/model var mı?


www.danielwellington.com
(4) 

İnce bilekler için saat önerisi

Pertev nail #1343074 
İnce bilekli ve ince uzun parmaklı bir erkeğe nasıl bir saat yakışır? Önerebileceğiniz marka,model var mıdır? Link verirseniz çok makbule geçer.teşekkürler.
12345   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık