(5) 

iş göremezlik ödeneği

Pertev nail #1479354 
merhaba,

16 nisanda işyerim başvuru yapmış ancak hala bana ödeme yapılmadı. süreç bu kadar uzun mu sürüyor ne yapmam gerekir?
(1) 

laptop görüntü problemi

Pertev nail #1478830 
merhaba, işyerindeki bilgisayarıma bağlandığımda outlook ve diğer programların görüntüsü net değil. yazılar aynı bilgisayarın masaüstündeki gibi keskin görünmüyor. klasör yazıları keskinken maile girince bulanık görünüyor. bunu nasıl düzeltebilirim?
(2) 

fotoğraf makinesi tavsiyesi

Pertev nail #1478101 
merhaba,

amatör olarak fotoğraf çekmek için fotoğraf makinesi bakıyorum. öyle çok matah bir şey olmasına gerek yok, telefondan kaliteli çeksin yeterli. tavsiye edebileceğiniz marka model var mıdır, konu hakkında hiçbir bilgim yok desem yeridir.

teşekkürler.
(2) 

excel sorusu

Pertev nail #1477226 
merhaba,

farklı bir excel sayfasında dolu hücrenin içindeki yazının veya sayının bir kısmını kopyalayıp başka bir excel sayfasındaki dolu hücrenin içine içindekiler silinmeden nasıl yapıştırabilirim?
(2) 

spora ara vermek

Pertev nail #1475748 
merhaba, yaklaşık 3-4 aydır düzenli olarak fitness'a gidiyordum. istediğim kiloya ulaşmış, biraz da şekil almıştı vücudum ancak salonlar kapalı olduğu için ve ramazan olduğu için en az 1 ay spor yapamayacağım. kazanımlarımın hepsi gider mi bu süreçte? evde ekipmanım yok. en az kayıpla nasıl geçiririm ve toparlaması hızlı olur mu?

teşekkürler.
(8) 

köfte tarifi

Pertev nail #1475248 
merhaba,

kuru köfte yapıp buzluğa atıyorum ancak sadece kıyma ve baharat kullandığım için biraz yavan oluyor tadı. daha farklı ne yapabilirim? hemen pişirmeyeceğim, buzlukta bekleyecek.

teşekkürler.
(5) 

iki defa covid pozitif çıkmak

Pertev nail #1474982 
merhaba,

11 gün önce pozitif çıkmıştım, dün yaptırdığım test de pozitif çıktı. ancak ben iyileştim. nasıl olabiliyor anlamadım. bu konuda bilgisi olan var mı?
(4) 

karantina süresince maaş

Pertev nail #1474199 
merhaba,

10 gün raporlu sayılarak işe gitmediğinizde maaşta herhangi bir kesinti olur mu? bazıları karantina süresindeki maaşın devlet tarafından ödendiğini söylüyor.

teşekkürler.
(2) 

yüksek ateş, halsizlik

Pertev nail #1473398 
merhaba, bugün yüksek ateşle uyandım gün içerisinde ateşim hep yüksekti. arada öksürüyorum bel ağrısı da vardı. yalnız yaşadığım için korkuyorum düşüp kalacağım diye. ne yapayım? şimdi hastaneye gitsem test yaparlar mı yoksa yarını mı bekleyeyim?

dün akşam sahildeydim yüksek ihtimalle soğuk aldım. ama pazartesi iş var ve covid miyim bilmiyorum.
(1) 

boy aynası nerden alınır?

Pertev nail #1473193 
merhaba, 1.90x70 boyutlarında boy aynası arıyorum. fiyatlar çok uçuk ve modeller hoşuma gitmiyor genelde. nereden almalı?

teşekkürler.
(2) 

bebekte mekan

Pertev nail #1471836 
merhaba, aşiyan tarafı bebek sahilde oturup bir şeyler içebileceğimiz nezih bir mekan önerisi alabilir miyim?
(3) 

acil internet

Pertev nail #1471206 
merhaba, bulunduğum binadaki alt yapı sorunu nedeniyle internet bağlanamıyor. süperbox'lar çok pahalı. ucuz ve hızlı bir şekilde internet nereden bulabilirim?
(6) 

su arıtma cihazı

Pertev nail #1468638 
merhaba,

kullandığınız memnun kaldığınız arıtma var mıdır? ihlas düşündüm ama emin olamadım.

teşekkürler.
(2) 

dava süreleri

Pertev nail #1467628 
merhaba, istanbul bam 48. dairede bi dosyam var ve 1 senedir hareket yok. 2016'dan beri devam ediyor 1,5 sene önce istinafa gidildi 6 ay önce istinafta daire değişikliği oldu. bu kadar uzun sürme sebebi nedir anlamıyorum. alacağım tazminat enflasyon karşısında eridi zaten. ne yapabilirim bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?
(7) 

aydınlatma sorunu

Pertev nail #1463884 
merhaba, evimdeki ışık hiç hoşuma gitmiyor. beyaz, tasarruflu ampüllerden. avize olmadığı için mi böyle yoksa beyaz olduğu için mi? nasıl düzeltebilirim

teşekkürler
(7) 

kot 1. katta oturur musunuz?

Pertev nail #1463042 
merhaba, girişin altı bir dairede oturur musunuz? bölge eğimli olduğu için sadece dış kapıdan giriş için merdiven iniliyor (10 adım) ve evin tüm camları güneş alıyor. yani giriş bodrum kat gibi ama ev aslında giriş-1. kat arası bir şey. böyle bi evde oturmanın artısı-eksisi ne olur? bu evde oturacağıma 500 tl fazla verip ara katta oturmayı tercih ederim der misiniz?

teşekkürler.
(4) 

tablo nereden alınır?

Pertev nail #1462876 
merhaba, evimin duvarları boş. biraz renklendirmek istiyorum ancak tablo bulamıyorum. ya çok pahalı ya da estetikten uzak tablolar var. nereden alabilirim?
(4) 

enteresan bir soru(n)

Pertev nail #1462818 
merhaba, hiyerarşik olarak veya bilgi birikimi veya yaş olarak kendinden üstteki insanlarla çok iyi anlaşan ancak bunun dışındaki insanlarla iletişiminde sorun yaşayan birine ne denir? insanlar onlara üstten baktığımı, benimle konuştuklarında kendilerini aşağılanmış hissettiklerini söylüyorlar, belli ediyorlar. bilinçli bir şey değil kesinlikle. neden olur bu? psikoloğa gitme zamanım geldi mi
(6) 

excelde şunu nasıl yaparım?

Pertev nail #1462287 
merhaba,

100 adet farklı satırdaki isimleri f_isim0122 şeklinde nasıl yazabilirim? replace formülünden beceremedim istediğim şekilde çıkmıyor.

teşekkürler
(1) 

toplu taşıma kullanabilir miyim?

Pertev nail #1460788 
merhaba, ailemin evine geldim pazartesi iş var. istanbulda toplu taşıma kullanıp eve gitsem ceza yer miyim? yoksa pazartesiyi mi beklemem lazım
(3) 

fritöz tavsiyesi

Pertev nail #1460635 
merhaba, memnun kaldığınız bi fritöz tavsiyesi alabilir miyim? çok fazla model ve marka var. f/p ürünü arıyorum. teşekkürler.
(7) 

insanlar neden bunu yapar?

Pertev nail #1459494 
karşınızda sizi dinleyen iki kişi var diyelim. ancak göz temasının %90'ını biriyle kuruyorsunuz diğerine çok nadir bakıyorsunuz. bu ne anlama gelir?

edit: konu iki kişiyi de eşit derecede ilgilendiriyor, önceden planlanmış bir konuşma değil. mesela 2 kişi gidip birine bir şey soruyorsunuz ama anlatan kişi sizle göz teması kurmuyor, yanınızdakiyle kuruyor. hep olumsuz mu düşünmek gerek?
(7) 

dışarda buluşmanın bir yolu yok mu?

Pertev nail #1458994 
merhaba, dışarda biriyle görüşmek istesek oturabileceğimiz hiçbir yer yok mu? napıcaz avm'de yürüyecek miyiz?

1 saat görüşme için eve çağırmak istemiyorum. ne yapalım?
(6) 

ev güzel koksun ama nasıl

Pertev nail #1458665 
kimyasala boğulmadan ev nasıl güzel kokar? kokulu mum falan aklıma geliyor ama daha önce almadığım için konuya uzağım. ne alabilirim? teşekkürler.
(17) 

götüren götürmemiş mi?

Pertev nail #1458399 
merhaba, kafamı kurcalayan bir durumu sormak istiyorum.

şu anda 40 yaş üzeri olan, geçmişte orta gelire sahip insanlar arsa, ev, araba falan alarak şu an maddi olarak çok iyi duruma geldiler. istanbul'da tüm arsalar doldu, herkesin arabası var, ev almak mümkün değil. son yıllarda işe başlamış, babadan bir şey kalmayan gençler bitik durumda. bırakın evi düzgün bir araba dahi almaları en az 5 yıl yemeden içmeden çalışmakla mümkün.

velhasıl, alan almış, götüren götürmüş gibi geliyor bana. satın alma gücünün görece iyi olduğu zamanlar bir daha gelecek gibi durmuyor. reel ücretler yerlerde. ne yapsın bu gençler?
(4) 

perde sorusu

Pertev nail #1455850 
merhaba, salonda iki tane büyük cam var ve bunlara perde almak istiyorum. ancak internette fon perde, karartma falan bir sürü şey var. istediğim şey tek bir parça olsun ekstra tül vs olmadan ve özellikle akşamları içeriyi göstermesin. hangi perde tipini almam gerekiyor?

teşekkürler.
(2) 

sarıyer civarı baklavacı

Pertev nail #1455650 
sarıyer'de baklava nereden alınır? teşekkürler.
(6) 

sigara kullanan iş arkadaşı

Pertev nail #1455602 
merhaba, işe 2 kişi yeni başladığınızı düşünün ve iş arkadaşınız sigara kullanıyor. haliyle mesai saatleri içinde sigara içmek istiyor. ancak göze batmamak için sizi de "hava almaya" dışarı davet ediyor. o anda işim olduğunda falan gitmiyorum ve onun kadar sık ve uzun mola vermek istemiyorum açıkçası. sizce ayıp olur mu yoksa iş hayatında duygusal davranmamak mı gerekir? vakit geçirmekten çok da keyif aldığım biri değil.
(2) 

ince telli saç sorunu

Pertev nail #1454453 
merhaba, rüzgar,yağmur ve bilimum doğa olayında çeşitli şekillere giren, evden çıkarken ve dönerken kendini kaybeden saçlar için nasıl bir şekillendirici önerirsiniz? istiyorum ki saçım evden çıktığı gibi kalsın. wax ile istediğim sonucu alamıyorum. wax+sprey kullanmak da saça aşırı zarar verir diye düşünüyorum. böyle bir ürün var mı?
(7) 

et, tavuk muhafazası

Pertev nail #1452836 
merhaba, kıyma, tavuk, et gibi besinleri derin dondurucuda mı yoksa buzdolabında mı muhafaza etmeli? donduğunda açılması uzun sürüyor ve sürekli açıp dondurmak zararlı deniyor.

mesela 15-20 tane köfte yapıp pişirmeden buzdolabında saklasam sorun olur mu? bu konuda en doğru bilgiyi nereden alırım bilmiyorum.
(2) 

gelir vergisi hakkında

Pertev nail #1452379 
merhaba, temel ücrete eklenen yemek, yol gibi nakdi yardımlar tıpkı temel ücret gibi gelir vergisine mi tabidir? yani 4000 temel ücret+500 yemek+500 yol alan biri ile temel ücret 5000 alan biri aynı şekilde mi vergilendirilir?
(6) 

kasap ve marketlerdeki fiyat farkı

Pertev nail #1452093 
merhaba, kasap ve marketler arasındaki ciddi fiyat farkının nedenini öğrenmek istiyorum. kıymanın kilosu kasapta 75 lira migrosta 42 lira. sadece yağ oranı ile açıklanamaz bence. aynı şekilde kasapta tavuk eti 2 kat daha pahalı.

siz de fark ettiniz mi?
(2) 

askerlik tecili acill

Pertev nail #1451938 
merhaba, üniversiteden bu yıl mezun oldum ve tecilim yıl sonunda bitiyor görünüyor. mezun olmadan önce 31/12/2022 şeklindeydi. işe yeni başladım ve tecil ettirmek istiyorum. böyle bir hakkım var mı? eğer yoksa mecbur yl kaydı yaptıracağım kesin bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

bir de herhangi bir askerlik şubesine gitmem yeterli mi yoksa ikametgah şartı var mı?
(10) 

bir hitap olarak "efendim"

Pertev nail #1451285 
merhaba, çalıştığınız yerde genel müdür ve genel müdür yardımcılarına "efendim" diye hitap eder misiniz? isim+bey veya başka bir şey denir mi?
(2) 

web sayfasını pdf'e çevirme

Pertev nail #1450534 
merhaba, şifre ile erişim sağlanan bir web sayfasındaki cv'mi pdf haline getirmem gerekiyor ancak olmuyor. yazdır deyip pdf olarak kaydettiğimde tek sayfa çıkıyor. nasıl yapabilirim?

teşekkürler.
(5) 

takım elbise, smart casual

Pertev nail #1450376 
merhaba, iş yerinde günlük giymek için takım elbise, farklı renklerde gömlek, smart casual kıyafetler alacağım nereyi önerirsiniz? toplu alımlarda indirim yapan yerler var mı? smart casual için kombin önerisi yaparsanız çok makbule geçer.

teşekkürler.
(4) 

istanbul ucuz çıktı

Pertev nail #1450072 
merhaba, 2 bin küsür sayfa siyah-beyaz çıktı alacağım istanbul'da en ucuz nerde halledebilirim? teşekkürler.
(2) 

ödeme emri

Pertev nail #1449552 
merhaba, gmsi ile ilgili bir ödeme emri geldi ancak anapara kadar gecikme zammı var. vergi affı olacağı konuşuluyor 15 gün içinde çıkma ihtimali var mı? ödemezsem affı beklersem ne olur?
(2) 

yüksek lisans başvuruları devam eden üniversiteler

Pertev nail #1448592 
mehaba, istanbulda yl başvuruları devam eden hangi üniversiteler var? iü dışında. hepsini kaçırdım mı?

bir de tezsiz yl başvurusunda hiçbir sınav şartı vs. yok. değerlendirme nasıl oluyor?
(15) 

sizce hangi ev daha mantıklı?

Pertev nail #1446765 
merhaba, iş yerime yakın kiralık daire arıyorum ve 2 ev beğendim. işyerim istinyepark'a çok yakın

1. iş yerime 5 dk yürüme mesafesinde giriş kat 1+1. bina 3 katlı eski yapı ama dışına mantolama yapılmış. ev sahibi evi boyamamı istiyor depozitodan düşmeden. 1500 kira+1500 depozito+ boyama(yaklaşık 1000 lira) aidat yok.

2. ayazağada işyerime iett ile yarım saat(takriben 10 durak+500m yürüme) mesafede site benzeri bir yerde ara kat 1+1. bu ev diğerine göre daha yeni ve temiz görünüyor. 1600 kira+1600 depozito+1600 emlakçı. aidatı çok düşük.

siz olsanız hangi evi tercih ederdiniz, neden?

işyerim yol yardımı yapacak ancak miktarını bilmiyorum.

teşekkürler.
(2) 

istanbul hamam önerisi

Pertev nail #1446337 
merhaba, aylardır soğuk suyla duş alıyorum ve acayip kirli hissediyorum kendimi. istanbul avupa yakasında önerebileceğiniz iyi kese yapılan bir hamam var mıdır? corona günlerinde hijyene dikkat eden bir yer olsun istiyorum. teşekkürler.
(2) 

bu kase kaç kaloridir?

Pertev nail #1445048 
merhaba, 1 çay bardağı yulaf, yarım muz, 5-6 tane ceviz içi, 1 kuru incirden oluşan kase yaklaşık kaç kaloridir?
(1) 

takita şeker

Pertev nail #1444740 
ankara'da çağdaş marketten alıyordum. istanbulda nerede satılıyor?

aradığım şu; www.takitaonline.com
(1) 

dosya durumu kapalı | uyap

Pertev nail #1444369 
istinaftaki dosyam kapalı diyor. karar verildiği anlamına mı gelir? evraklara baktığımda karar metni yok.
(1) 

türkçe bilen berber in istanbul

Pertev nail #1444201 
merhaba, uçlarından kısalt dendiğinde saçın yarısını kesmeyen, iletişim becerileri yüksek, yetenekli bir berber arıyorum. istanbul avrupa yakası özelinde. çok iyi derseniz karşıya da geçerim. çok da uçuk fiyatlı olmaması tercih sebebidir.

teşekkürler.
(4) 

spor salonu seçerken

Pertev nail #1443546 
nelere dikkat etmeli? vücut geliştirmeye başlamak istiyorum. kalabalık olmaması ve temiz olması dışında pek bir kriterim yok. mutlaka şuna bak dediğiniz bir şey var mı?
(3) 

video mülakat

Pertev nail #1442893 
merhaba, bir bankanın video mülakatını gerçekleştireceğim. online olmayacak sistemden bana sorulacak soruları yanıtlayacağım. gömlek-kravat ile katılmak abartı mı olur sizce?
(4) 

bu kiracıya ne yapılabilir?

Pertev nail #1442736 
merhaba, koronayı bahane ederek 3 ay öncesine ait kirayı ödemeyen, sürekli erteleyen bir kiracı var. o ayı pas geçip sonraki ayları ödediğini söylüyor. param olunca ödeyeceğim diyor ancak büyük ihtimalle paranın üzerine yatacak. emsallerine göre çok az kira veriyor. yazılı bir sözleşmemiz yok. hem paramı almak hem de çıkarmak için ne yapabilirim?
(5) 

bu laptop iflah olur mu?

Pertev nail #1442390 
merhaba, laptopun ekran bağlantı kısm çok ters yerden kırıldı. tamiri mümkün müdür?

i.hizliresim.com
(3) 

uyku bozukluğu

Pertev nail #1441107 
merhaba, bugün enteresan bir şey başıma geldi. uyandığımda yatağımın yanındaki büyük oyuncak ayı ve yastığım odanın kapısının önündeydi. evde benden başka kimse yok. oyuncak ayı elimin ulaşabileceği bir yerde ama sıkıştırılmış vaziyetteydi yani çekmeden çıkması mümkün değil. hiçbir şey hatırlamıyorum. uyurgezer olma ihtimalim var mı? uykuda konuştuğumu biliyorum ancak bu ilk defa oldu.

mobil görünümden çık