(1) 

duyurunun hukukçularına

Pertev nail #1440098 
merhaba, bir sene önce iş mahkemesinde sonuçlanan tazminat alacağım için karşı taraf istinafa gitti. icra takibinde kesinleşen tutar 60 küsür bin. ancak vekalet ücreti ve diğer harçlarla 73 bine yakın bir tutar oluyor. 2020 temyiz sınırı da 72 bin tl.

1- şimdi benim alacağım temyiz sınırının altında mı üstünde mi oluyor?
2- istinaf kararı lehime sonuçlanırsa mahrum kaldığım süre için faiz alabilir miyim?

teşekkürler.
(3) 

bu aşamada silinenleri geri getirebilir miyim? / iphone

Pertev nail #1439447 
merhaba, dün telefonun şifresini unuttum ve hatalı girişler sonrası itunes'a bağlayın uyarısı aldım. tek çözümün sıfırlamak olduğu söylendi ve öyle yaptım. rehber hariç her şey silindi telefondan. bu sabah telefonu açtığımda eski şifremi hatırladığımı fark ettim. bu aşamada bir şey yapılabilir mi yoksa geçmiş olsun mu demek gerekir?
(4) 

bir işi gerçekten istediğinizi nasıl anlatırsınız?

Pertev nail #1438843 
merhaba, “bu alanla ilgilenmekten keyif alıyorum, katma değer yaratacağımı düşünüyorum.” cümlesi yetersiz kalıyor gibi. daha etkili ve samimi olarak hangi cümleleri kurarsınız? o alanda daha önce çalışmadığınızı varsayın.
(5) 

ayakkabı vurması

Pertev nail #1438576 
yeni aldığım ayakkabının arkası çok kötü vuruyor. kalıba vermek mi gerekir? yakın zamanda giymem gerekiyor en hızlı nasıl çözebilirim? teşekkürler.
(1) 

hmk bankacılık ile ilgili hükümler

Pertev nail #1436963 
buna nasıl ulaşabilirim? kanun metninde banka ifadesi dahi yok. ancak sınav konusuna dahil edilmiş.
(2) 

bu tarz soruların mantığı nedir?

Pertev nail #1436422 
merhaba, şu sorulara bakar mısınız. cevap anahtarı yok.

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com
(6) 

sadece kart bilgisiyle alışveriş

Pertev nail #1435400 
çok saçma değil mi? az önce trendyoldan sipariş verdik telefonuma onay kodu gelmedi. hasbelkader birisi kartımın ön ve arka yüzünün fotoğrafını çekse dilediği alışverişi yapabilir. neden böyle?
(2) 

kanaviçe

Pertev nail #1434779 
merhaba, hediye olarak kanaviçe seti almak istiyorum. daha önce hiç kullanmadım, alacağım kişinin hoşuna gideceğini düşünüyorum. yeni başlayan biri için nereden, hangi set alınmalı? teşekkürler.
(5) 

şu soruya bakar mısınız

Pertev nail #1432049 
satış fiyatı üzerinden %25 zarar edilmesi durumunda maliyet üzerinden %kaç zarar edilmiş olur?

bilale anlatır gibi anlatırsanız çok sevinirim. teşekkürler.
(1) 

nemlendirici krem

Pertev nail #1428724 
allah düşmanımın başına vermesin dediğim seboreik dermatitin neden olduğu kaştaki kepeklenme için iyi bir nemlendirici krem arıyorum. çözümü yok bari görüntü olarak kötü durmasın. teşekkürler
(2) 

35 derece ateş

Pertev nail #1427592 
merhaba. korona nedeniyle kurumların girişinde ateş ölçüyorlar. bu sabah ateşim 35 derece çıktı. anormal değil mi? alet mi bozuk anlamadım ama genel olarak da vücut ısım düşüktür ellerim falan soğuk. bunun bir sakıncası var mıdır?
(2) 

hızlı tren sorusu

Pertev nail #1426009 
merhaba, bu haftasonu hızlıtrene bineceğim istanbuldan. sokağa çıkma yasağı olursa herhangi bir sorun yaşar mıyım? hes kodum var ancak seyahat izin belgem yok. belgeye ihtiyaç var mı? teşekkürler.
(2) 

biberin ismini hatırlayamıyorum

Pertev nail #1424236 
merhaba, yıllar önce çanakkaleli bir arkadaşım kavanoz içinde toz biber getirmişti. tamamen toz, pul biber gibi değil. rengi turuncuya benziyordu ve çanakkale yöresine ait diye hatırlıyorum. aşırı acı bir şeydi. arkadaşa ulaşamadığım için soramıyorum. ne olduğunu bilen var mı?
(1) 

bu yazının hangi tarihte yayımlandığını görebilir miyim?

Pertev nail #1419965 
merhaba, vereceğim linkteki yazı hangi tarihte yayımlanmış bulabilir miyiz?

personel.omu.edu.tr
(2) 

dumbell, set, tekrar şeysi

Pertev nail #1416921 
merhaba, evde stress atmak için günde 1 saat kadar dambılla vakit geçiriyorum. ancak kafama takılan birkaç şey var. mevzubahis dumbell 10kg.

kol için 25, zorlarsam 30 defa kaldırabiliyorum tek seferde. diğer hareketler de bu civarda. 25x4 mü daha iyidir yoksa örneğin 15x6 mı? yani bazı hareketlerde 30-40 ı bulunca sıkılıyor insan. ağırlığı arttırma şansım yok.

bir de tek dumbell var. tek dumbell ile ev ortamında en faydalı hangi hareketleri yapabilirim?

teşekkürler.
(4) 

yurtdışından para transferi

Pertev nail #1414168 
merhaba, almanya’dan bir arkadaşım para gönderecek. direkt iban ile gönderebilir mi? bir de vadesiz euro hesabımın olması şart mı?
(2) 

laptopun kamera markasını bulmak

Pertev nail #1414147 
merhaba, laptop kamerasını açtığımda başlamak için bir kamera bağlayın diyor. sanırım driver yüklemem gerekiyor. ama hangisini yükleyeceğimi bilmiyorum.

toshiba satellite l-50 b 278
(3) 

doğru çene kapanışı

Pertev nail #1413562 
merhaba, doğru çene kapanışı nasıldır? yani ağzımız kapalıyken ön dişler üst üste mi gelmeli yoksa alt diş biraz daha geri de mi olmalı?
(2) 

telegram sorusu

Pertev nail #1413307 
merhaba, 1 yıl önce rehberimden sildiğim biri telegram açmış ve bana “x joined telegram” bildirimi geldi. uzun süredir rehberimde değildi. nasıl oluyor bu? şu an mycontacts kısmında görünüyor. ben de onda görünüyor muyumdur? enteresan bir durum.
(1) 

twitterdan hakaret

Pertev nail #1411165 
merhaba, twitterdan fake bir hesap küfür etti. dava açsam elemanı bulabilirler mi? twitter ip adresi paylaşmıyor diyorlardı bi ara.
(1) 

şu söz nasıldı?

Pertev nail #1405904 
cimri ile kurnaz iyi anlaşır tarzında bi söz vardı. cimri az para vermek ister kurnaz,dolandırıcı tipler de insanları kazıklamak ister gibisinden bi anlamı vardı. var mı hatırlayan?
(1) 

soğukta kasılmak

Pertev nail #1392078 
soğuk havalarda aniden kasılıyor ve titriyorum. özellikte sıcak ortamdan soğuk ortama geçince.
boynum kaskatı oluyor. sebebi nedir?
(1) 

telegram sorusu

Pertev nail #1391857 
merhaba, bu sabah secret chat den konuştuğum kişinin profil fotoğrafı gitmiş ve mesaj yazma bölmesinde “delete and exit” yazıyor. ne anlama geliyor bu?
(2) 

Yürürken ayaklarınız nasıl?

Pertev nail #1388532 
Bazı insanlar dışa doğru yürüyor. Yani ayakları tam olarak düz olmuyor. Benim sağ ve sol ayaklarım dümdüz. Yani düz yürüyorum. Normal olan bu mudur? İki ayakkabı da birbirine paralel şekilde yürüyorum. Bir de bacaklarımı tamamen birleştirdiğimde arada çok az boşluk kalıyor. Normal miyim? :)
(4) 

Uykuda konuşmak

Pertev nail #1387379 
Merhaba, arkadaşlarım sık sık gece uyurken konuştuğumu söylerlerdi ama pek ciddiye almıyordum. Son günlerde kendi konuşmama uyanmaya başladım. Yüksek sesle düzgün cümle kuruyorum uyurken. Açıkçası başkalarının yanında yanlış şeyler söylemekten çekiniyorum, bilinçsiz yaptığım bir şey çünkü. Bunun nedeni nedir ve çözümü var mıdır? Teşekkürler.
(4) 

Kalça-bel ağrısı

Pertev nail #1384821 
Merhaba, az önce tuvaletten çıktıktan sonra sol kalçam ile belim arasındaki bölgede ağrı başladı. Otururken, eğilirken ağrıyor. Yoğun bi tempodayım ve iyileşmesi gerek. Doktora gideyim mi yoksa kendiliğinden geçer mi?
(4) 

Mudo defolu pantolon

Pertev nail #1384629 
Merhaba, nisan ayında mudo’dan iki tane pantolon aldım. Geçenlerde birinin çizgisinin yamuk olduğunu fark ettim. Pantolonu pek giymediğim için çok geç fark ettim açıkçası. Mudokart ile indirimli olarak almıştım iki pantolonda indirim vardı. Şimdi gitsem değiştirirler mi? Yoksa çok geç kaldın ayağına mı yatarlar? Yasal hakkım nedir defolu ürün için? Paçası düz durmuyor çizginin yamuk olması nedeniyle. Ne yapabilirim, teşekkürler.
(4) 

Yanlış hedefi vurmak

Pertev nail #1383976 
Merhaba, hoşlandığım kıza yakınlaşmaya çalışırken hep kızın yakın kız arkadaşlarıyla samimi oluyorum ve genelde arkadaşları benden hoşlanıyor, ilgi gösteriyor. Niye böyle oluyor? Acaba ilgilimi çok belli etmemek için diğer kıza mı yakınlaşıyorum? Böyle olunca asıl hedef uzaklaşıyor benden. Sorunum ne?
(1) 

Tükenmez kalem mürekkep donması

Pertev nail #1383802 
Aldığım tükenmez kalemler 1 hafta sonra yazmamaya başlıyor. İçinde mürekkep var ama donuyor sanırım. Bazen biraz yazıyor cümle sonuna doğru bitiyor. Çözümü var mıdır? Faber castell bir de. Diğer markasız kalem donmuyor aksine.
(4) 

Eskişehir’de nereleri gezelim?

Pertev nail #1381089 
Merhaba, ankara’dan eskişehir’e gezmeye gideceğiz, nerelere gidilir, nerde yemek yenir neler yapılır? Diyelim ki hızlı tren garında indik.. ne yapacağız? hiçbir yer bilmiyoruz :) yardımcı olur musunuz, teşekkürler.
(8) 

Az mı yiyorum?

Pertev nail #1379874 
Merhaba, yaklaşık 5 kilo almak istiyorum ancak olmuyor bir türlü. Sabah 9 gibi iki yumurtalı omlet ve patates kızartması veya poğaça falan yiyorum hızlı bir şekilde. Sonra saat 4 gibi çorba, makarna, tavuk veya çorba, pilav, köfte yiyorum yarım ekmekle. Bunun dışında bir şey yemiyorum. Arada çay, kahve, çikolata falan yerim. Abur-cubur pek yemem. Genelde rutinim bu şekilde, çok acıkırsam 8-9 gibi ekmek arası yerim. Az mı sizce? Ne yapayım?
(6) 

Seboreik dermatit- sebamed

Pertev nail #1379433 
Merhaba, allah düşmanımın başına vermesin dediğim bu illet hastalığa sebamed sabun iyi gelir mi? Kullanan var mı? Yüzümü ve vücudumu yıkadığımda diğer sabunlar gibi kurutmasın istiyorum. Teşekkürler.
(1) 

Bu iki şarkı benziyor mu sizce?

Pertev nail #1379322 
Truth and Grace- youtu.be

Fırat Türküsü- youtu.be

Truth and Grace’yi dinlediğimde aklıma hemen Fırat türküsü geldi. Siz ne düşünüyorsunuz?
(5) 

Sert mizaçlı olmak

Pertev nail #1379175 
Bu tarz insanlar hakkında ne düşünürsünüz? Dışardan bakınca sert görünen, bakışları sert olan ama tanıyınca öyle olmadığını fark ettiğiniz insanlar. Bu düzeltilmesi gereken bir şey midir?
(5) 

Saçı arkaya yatırma

Pertev nail #1378985 
Merhaba, az önce banyoda keşfettim, saçımı arkaya doğru yatırmak bana yakışıyormuş. Islak görünüm vererek bunu nasıl yapabilirim? Banyodan çıkınca olmuyor, çok su gerekiyor istediğim şekli alması için. Saçın alışma süreci var mıdır? Saçım ince telli. Vax ile mi yapılır, jöle ile mi? Teşekkürler.
(17) 

Kadın cinayetleri üzerine

Pertev nail #1376630 
Merhaba, emine bulut cinayetinden sonra türkiye’deki cinayet istatistiklerini araştırdım. Yılda ortalama 2500 kişi öldürülüyor ve bunun ortalama 500 tanesi kadın cinayeti. 2000 erkek öldürülüyor her yıl. Bunun gündem olmamasını neye bağlıyorsunuz? Türkiye’de kadına şiddet değil, şiddet sorunu olduğunu düşünüyorum. Güçlü olan kişi, zayıfa merhamet etmiyor, gücü nispetinde fiziksel veya psikolojik şiddete maruz bırakıyor. Özgecan Aslan olayı gibi bu da unutulacak, neden sorunun kökenine inmiyoruz? İki tivit atınca sorun çözülüyor mu? Emine Bulut bir erkek olsaydı ve aynı şekilde öldürülseydi bu kadar gündem olur muydu? Linç edecekleri şimdiden dışarı alalım, mantıklı argüman bekliyorum.
(3) 

Yarın plaja gidilir mi?

Pertev nail #1376142 
Yarın kilyos taraflarına plaja gitmeyi düşünüyorum, yağış olur mu sizce? Son günlerde giden var mı? Hava durumuna baktım güneşli diyor ama tam emin olamadım.
(3) 

Süreyyapaşa göğüs hastanesi

Pertev nail #1375529 
Merhaba, avrupa yakasından buraya en kolay nasıl gidilir?
(1) 

Boyner sorusu

Pertev nail #1375479 
Merhaba, boyner internet sitesinden 450 küsür liralık alışveriş yapıcam ancak indirim yapamıyorum. Önceden 400 lira üstü alışverişe 100 lira indirim olayları falan vardı. Kalktı mı onlar? İnternet sitesinde 300 liraya 50 lira indirim diyor ancak kodu girince koşul sağlanamadı hatası veriyor. İndirimli olarak alma şansım var mı?
(4) 

Üsküdar’da yemek yenilecek mekan

Pertev nail #1373414 
Gidip memnun kaldığınız, çok pahalı olmayan mekanlar nelerdir? Teşekkürler.
(10) 

Az kişinin bildiği muhteşem yerler in İstanbul

Pertev nail #1373337 
Merhaba duyurunun Evliya Çelebileri, geçen tanıştığım bi kız “ben az kişinin bildiği, keşfedilmemiş yerlere bayılırım” dedi İstanbul için. Ben de “seni İstanbul’un balta girmemiş ormanlarına götürücem” diyerek cevap verdim ama kız ciddiye almış, ne zaman geziyoruz diyor. Nereleri tavsiye edersiniz? Zor durumdayım, götürmezsem sözümü tutmamış olurum. Cafe olur, çay bahçesi olur, manzara olur, aklınıza ne gelirse. Direkt konum atarsanız çok makbule geçer. Teşekkürler.
(2) 

Anonim poz

Pertev nail #1372841 
Merhaba, yüzümün görünmeyeceği bir poz önerisi verir misiniz? Arkanı dön çek gibi değil de daha iyi pozlar arıyorum. Teşekkürler.
(4) 

Komşu gürültüsüne kalıcı çözüm arıyorum

Pertev nail #1372125 
Merhaba, odamdaki camın hemen yanında çalışma masam var ve ders çalışıyorum. Karşı aparmanda laftan anlamaz cahil bir aile yaşıyor. Tüm gün yüksek sesle televizyon izliyorlar. Acun’un sesi odama kadar geliyor. İki defa uyardım sesini kıstılar şimdi yine başladılar. Lanet bir bebekleri var ve devamlı ağlıyor. Ne yapsam katil olmadan bunları nasıl susturabilirim? Laftan anlayan tipler değiller. Yeraltı filminde Engin Günaydın’ın yaptığı gibi gece camlarını mı kırsam? Gerçekten artık bunu düşünüyorum binalar çok yakın zaten. Ne tavsiye edersiniz?
(18) 

Bu fikre nasıl bakıyorsunuz? (özellikle kadınlar)

Pertev nail #1371351 
Merhaba, evleneceğiniz zaman evinizi döşerken 6 ay-1 yıl gibi kısa süre evli kalmış ve boşanma aşamasında olan çiftin yeni aldıkları ev eşyalarını yarı fiyatına satın alır mısınız? Eşyalar az kullanılmış,temiz. Karşı taraftan böyle bir teklif geldi diyelim,tepkiniz ne olurdu? Elektronik eşyaları alırım ancak mobilyalar içime sinmez diye mi düşünürsünüz? Erkeğin cimri olduğunu düşünür müsünüz? Kalan parayla bir araba alırız dedi mesela,nasıl bakarsınız bu teklife? Teşekkürler.
(3) 

17 bin sıralama tıp tavsiyesi

Pertev nail #1371204 
Merhaba, 17 bin sıralama ile hangi üniversitelerin tıp bölümünü yazmalıyız? Bir de ingilizce-türkçe tıptan hangisini tavsiye edersiniz?
(5) 

Buzdolabının motoru yanmış

Pertev nail #1369633 
Merhaba, bu sabah buzdolabı bozuldu bi usta çağırdık motorunun yandığını ve değişmesi gerektiğini söyledi. 600 lira tutuyormuş. Son zamanlarda motor değiştiren var mı? Youtube’da şoklama videoları var adam çok ikna edici konuştu :) ne tavsiye edersiniz?
(1) 

Burçlarla ilgili bir deney vardı

Pertev nail #1368817 
Bir profesör genel geçer özellikler içeren bir test yapıyordu herkes için benzer sonuçlar çıkıyordu neydi hatırlayan var mı?
(2) 

Bu çocuklar için ne yapabilirim?

Pertev nail #1368103 
Apartmanımızda bir aile var. Kadının akli dengesi büyük ihtimalle yerinde değil ve iki çocuğu var. 7-8 yaşlarında kız ve erkek. Üstleri başlar çok kötü,konuşmaları falan bir acayip. Ne tavsiye edersiniz görmezden gelmek istemiyorum.
(2) 

Duyurunun sevgili hukukçularına

Pertev nail #1367881 
Merhaba, iş mahkemesininden bir miktar tazminat kazandım ancak davalı taraf istinaf yoluna başvurmuş. İstinafta da benim lehime karar çıkarsa büyük ihtimalle temyize gidecek. Bu arada geçen zamanda benim kaybım oluyor doğal olarak. Yargıtaydan da lehime sonuç çıkarsa arada geçen süre için temerrüd faizi alabilir miyim? Teşekkürler.
(3) 

Asansör yağı değişimi

Pertev nail #1367595 
Asansör bakımını yapan eleman 320 lira periyodik yağ değişimi ücreti istedi. Kıllandım vermedim. Var mı böyle bir şey? Kaç yılda bir değişmeli?

mobil görünümden çık