(3) 

yurtdışı yüksek lisans ücretsiz danışmanlık

dakota #1390594 
yapan kurum ve kuruluşlar var mı ? Yüksek lisansı İsveç'te yapmak istiyorum.
Bi arkadaşım geçen ayarda İngiltere'ye gitti. Başvurusunu bi kurum yönetti ve ücreti de gideceği üniversiteden aldı kurum. Bu şekilde yardım alabileceğim yurtdışı eğitim danışmanlığı yapan kuruluşlar var mı ? varsa hangileridir ?
(2) 

Köşe yazarı olmak için ne gerekli

dakota #1389530 
Köşe yazısı yazmak istiyorum. Yorum kabiliyetimin iyi olduğunu düşünüyorum. Ne yapmam gerek. İletişim veya gazetecilik mezunu değilim.
(1) 

İsvaç’te Erasmus veya yüksek lisans yapan var mı ?

dakota #1386413 
İsveç’te yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Daha önce hiç gitmedim. Burslu olarak gidicem sanırım. Eğer bursu kazanırsam 1500€ burs verecekler. İsveç’te alım gücü yaşam standartları ve çalışma imkanları ve satınalma gücü konusunda bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar var mı ?
(11) 

annenize hiç onu sevdiğinizi söylediniz mi ?

dakota #1385910 
ben hiç söylemedim. onu çok seviyorum ama söyleyemiyorum, utanıyorum.
(3) 

Şu tür müzik tavsiyesi

dakota #1385471 
Olan varsa alırım. Slow bu tür şarkılar arıyorum dinlemelil.

soundcloud.com
(18) 

domuz eti ve koku efsanesi

dakota #1384040 
domuz eti yiyen ömür boyu pis kokuyor duş falan çare etmiyor efsanesi ne kadar doğru ? önümüzdeki ay denemek istiyorum da.
(6) 

vahşi doğada anne yavruyu neden terk ediyor?

dakota #1383849 
Bunun nedeni nedir ? hani hayvanlarda gayri meşru çocuk durumu falan da yok. Ama bazen anne doğumdan hemen sonra yavruyu istemiyor ve terk ediyor. Bunun nedenini bilen var mı ? Yavru avlanacak veya kendi beslenecek olgunluğa erişmeden öncesinden bahsediyorum.
(2) 

erkeklerde neden meme var

dakota #1383072 
süt falan da çıkmıyor ne işe yarıyor ki? erkek köpek ve kedilerde falan da var. Evrimsel bir açıklaması vardır elbet.
(6) 

evlilik aşkı öldürüyor mu ?

dakota #1383067 
evli değilim. Çok aşık olduğum biri var, onla evlenme ihtimalim çok az. onla evlenmezsem evlenmeyi de düşünmüyorum açıkçası.
Ama şu sıralar şunu düşünüyorum; bir insan bir insana çok aşık olsa bile evlenince nasıl oluyor? Yani her gün aynı yüzü görmek her uyandığında, nasıl bi duygu? sevmediği biriyle evlenebilir mi insan? evlendikten sonra sevebilir mi veya? Yani ben bi erkek olarak şöyle düşünüyorum açıkçası; insan evlenince karısı veya kocası arkadaş gibi olmuyorlar mı ? arkadaş olmak için evlenmeye gerek var mı ? Tek amaç gen aktarımı yani çocuk yapmak ise evlenip çocuk yapıp hemen geri mi ayrılmak lazım ünlüler gibi?
Bu sorular hakkında sizlerin fikirleri nelerdir ?
(2) 

yabancı komedi filmi

dakota #1380968 
gülmekten yarılmalık film tavsiyesi alınır.
(5) 

En ateist şehir ?

dakota #1380356 
Türkiye’de en ateist şehir hangisi? Ateistler hangi şehirde daha çoğunlukta? İzmir iyi mi ? En dinsiz şehir hangisi ise oraya yerleşmem lazım.
(9) 

Sakallı çalışılabilen işler

dakota #1377654 
Ülkemizde hangileridir? Kamu veya özel fark etmez.
(21) 

Üç kuruş maaşla çalışıp başkasının servetine servet katmak

dakota #1376851 
Çok saçma değil mi ? Mesela asgari ücretle çalışan biri nasıl geçiniyor? Veya 4 bin tl maaş alan biri arabası ve ev kirası ve de haftada bir 50’lik rakısı olan eğer bir de sigara içen biri de bu maaşla geçinemez. Evli ise zaten geçinemez. Yani bu sistemde çalışmak çok saçma değil mi ? Tamam yapacak bir şey yok mecburuz falan. Veya istemiyorsan git kendi işini kur diyecek insanlar da vardır mesela. Ben kendi adıma 10.000₺ maaş alsam da patronuma milyonlar kazandırıyorum diyelim. Ve bu kadar para tek bi adamın cebine gidiyor. Hani devletin cebine gitse neyse ve devlet kazandığı para ile yeni iş sahaları açsa ve insanlar iyi maaşlarla çalışsa olabilir ama diğer türlü çok saçma.
Siz neler düşünüyorsunuz bu konuda.
(8) 

Karaciğer yağlanması çözümü

dakota #1371505 
İçin besin maddeleri nelerdir? Enginar en birincil çözüm, onu biliyorum. Ama onu da taze tüketmek gerekiyor. Konserve işe yaramıyor. Enginar haricinde hangi besinler çözüm olabilir? Daha önce karaciğer yağlanma sıkıntısı yaşayıp çözüme ulaşanlar varsa eğer, tavsiyelerini yazabilirlerse sevinirim..
(2) 

İngilizce uygulama (ücretsiz)

dakota #1363109 
Arkadaşlar merhaba. İngilizce kelime dağarcığımı geliştirmem için ücretsiz mobilıygulama var mı bildiğiniz ? Aklınızdakileri yazar mısınız ?
(7) 

Kardeşler olarak...

dakota #1358754 
Birbirinizi nasıl bu kadar çok sevebiliyorsunuz ? Nasıl bu kadar iyi anlaşabiliyor, birbiribinizle her şeyinizi paylaşabiliyorsunuz ? Benim Bi ablam Bi erkek kardeşim var. Ben ortamdayım. Ve biz kedi köpek gibiyiz. Ablam ve kardeşim de iyi anlaşıyor. Uyumsuz Bi insan da değilim ama hep tartışma kavga ve nefret var. Acaba onlar mı beni seviyor. Sorun bende olabilir mi ? Ne maddiyata ne maneviyata önem veren biri de değilim. Kendi halinde kimseye zararı olmayan Bi insanım. Ben ve biz gibi başkaları da var mı çok merak ediyorum.
(3) 

YDS’den 70 almak

dakota #1357749 
Merhabalar.. bir devlet kurumuna girmem için bütün şartları sağlıyorum. Ancak YDS’den 70 almam gerekiyor. E- YDS’ye girip maddi kayıp yaşamak yerine 8 Eylül’de olacağını öğrendiğim normal YDS’ye girmek istiyorum. İngilizce altyapım mükemmel olmamakla birlikte ortanın üzerinde. Sınava kadar bir kurs veya dershaneye gidecek maddi olacağım yok. Bu şartlar içerisinde İngilizcemi pekiştirip seviyemi biraz daha artırıp sınavdan gerekli olan 70 puanı alabilmem için tavsiyeleriniz nelerdir arkadaşlar ?
Not: daha önce hiç bir yabancı dil sınavına girmedim.
(6) 

YDS ile YÖKDİL eşdeğer mi ?

dakota #1336939 
Kamu personeli olarak başvuracağım bölümün yabancı dil şartı şu şekilde:

Ayrıca yabancı dil olarak ise; "Sınav sonuçları son 5 yıla ait olmak üzere İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinin birinden; YDS/KPDS/ÜDS’de 80 veya üzeri puan almak ya da KPSS'nin yabancı dil bölümünde en az 48 soruyu doğru cevaplamak ya da YDS/KPDS/ÜDS’de 80 veya üzeri puana eş değerliği ÖSYM tarafından kabul edilen sınav sonucuna sahip olmak.

Yökdil yazmıyor. Yökdil ve yds eşdeğer midir bilen var mı ?
Veya ingilizceden gerekli puanı alabilmem için zorluk derecesi en az olan sınav hangisidir ?
(1) 

klise müziği gibiydi

dakota #1287835 
selam herkese. Böyle klise de çalınan piyano mu dur nedir adını bilmediğim şey ile çalınan böyle korkunç sahnelerde faln çalınıyodu. kısa bi müzik vardı ya. belki de müziğin sadece başı da çalıyor olabilir ama kısaydı.
(4) 

İtunnes fotoğraflarımı göremiyorum Acil yardım

dakota #1277158 
Merhabalar arkadaşlar. İtunes e cihazımı bağladım ama eşzamanlamadım. eşzamanlamamamın nedeni eski fotoğraflarımı kaybettim. icloud dan fotoğrafları açamadım. i tunnes indirdim cihazı pc ye bağladım. fotoğraflar kısmına tıkladığım zaman hiç bir şey görünmüyor. eşzamanla yazıyor. eşzamanla yaparsam eski fotoğraflarım silinip yerine cihazdaki yeni fotolar mı gelecek <? eşzamanlamadan icloud da kayıtlı olan fotoğraflarıma nasıl erişirim. lütfen yardım edin.
(5) 

reklamlarda çalan şarkı

dakota #1264461 
pek TV izlemem ama bi iki kez duymuştum reklamlarda. eski bi şarkının modernize edilmiş rock tarzında çalınmış bi halini soruyorum sizlere. şarkının adını bilen var mıdır acaba.
(3) 

Nar çiçeğim

dakota #1185624 
Nar çiçeğim adlı şarkının yabancı versiyonunu bilen varsa bi yazar mı lütfen ya ?
1234   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık