Dış Ticaret başlangıcı için yardım

dakota #1498941 
Merhabalar.. Orta seviyeden biraz üstte olan İngilizcem ile bir firmanın dış ticaretine başladım. daha önce hiç dış ticaret tecrübesi olmayan biri için önerileriniz nelerdir? nerden nasıl başlamalıyım. Satmak istediğimiz malzeme Calsit ( Calcium Carbonate ). çok ama çok geniş bir kullanım alanına sahip. Dünyada bu madenin en kaliteli çıktığı yer Türkiye. ve bazı godoman şirketler musluğun başını tutmuş, Avrupa pazarını neredeyse tamamen ele almış durumda. Şirket olarak ilk hedef Hindistan ve Afrika pazarı. Tabiki olursa Avrupa,Rusya, Kanada gibi coğrafyalar da olacak.
(4) 

Amazon’da ne satabilirim

dakota #1498000 
Bir tanıdığın vergi levhası ile Amazon’da mağaza açtım. Ne satabilirim. Çok bi bütçe yok. Çok zorlasan 3.000₺ falan. Al sat yapabileceğim ne var sizce? Hızlı giden bir şey.
(1) 

Probiyotik kapsül faydalı mı?

dakota #1495546 
Arkadaşlar probiyotik ve preniyotik kapsül kullanıp faydasını gören var mı? Probiyotiğin kapsülü olmaz diyen var.
(11) 

Alkol problemi

dakota #1494729 
Yaklaşık 10 yıl önce kız arkadaşımın beni terk etmesi ile başladığım alkole son 4-5 yıldır baya bi düşkünlük yaşıyorum. Son bir yıldır ise her gün olmasa da iki güne bir kesin alkol alıyorum ve alkol eşiğim de baya bi yükseldi. Karaciğerimin ağrıdığını hissediyorum artık. Alkol dolayısı ile 20 kilo aldım. Hem sağlık açısından hem de maddi yönden çok kötü etkileniyorum. İşin içime Amatem falan karıştırmadan bu meleti bırakmak, en olmadı azaltmak istiyorum. Ve çok istiyorum bunu. Hiç bu kadar da kararlı olmamıştım. Bana ne gibi tavsiyeleriniz olur? Fikirlerinize ihtiyacım var. Çevrenizde bu meletten kurtulabilen var mı? Varsa eğer nasıl oldu?
(5) 

Cimer’den yapılan şikayet

dakota #1492787 
Merhabalar. Birisi hakkında Cimer’den şikayet oluşturduğunuz zaman şikayeti yapanın kim olduğu öğrenilebilir mi? Öğrenilirse nasıl?
(4) 

Şu şarkıyı bulamıyorum

dakota #1492074 
soundcloud.app.goo.gl
Burada geceleeeeer diyen abla kim? Bu şarkı hangi şarkı?
(1) 

İngilizce slow bi şarkı

dakota #1489197 
Bi abi seslendiririyor. Şarkının girişi emin değilim ama “ I have all” diye başlıyor sanırım. Hatta hatırladığım kadarıyla içinde “ just as blue” da geçiyor olabilir. Çıldıracağım şarkıyı bulamadım.
(1) 

Erkek için kırışıklık karşıtı krem

dakota #1488154 
Yüz ve boyun bölgesi için kullanabileceğimiz kırışıklık önleyici krem var mı tavsiye edebileceğiniz. Erkek için.
(5) 

Kilise müziği şeklinde haber müziği

dakota #1487953 
Merhaba arkadaşlar. Ya eskiden haber programlarının bitiminde veya başlangıcında kilise müziğine benzer böyle savaş müziği gibi bir müzik çalıyordu onu bulmaya çalışıyorum ama bulamadım.
(5) 

Taşıyıcı anneden gen geçer mi?

dakota #1487145 
Merhaba. Biliyorsunuz ki bazı kadınların doğurma sistemleri doğuma elverişli olmuyor. Böyle durumlarda kadından yumurta ve erkekten sperm alınarak taşıyıcı bir anne rahmine yerleştiriliyor ve bebek taşıyıcının karnında gelişiyor ve doğuyor. Bu durumda taşıyıcı annenin beslenme veya taşımadan kaynaklı herhangi bir geni bebeğe geçiyor olabilir mi?
(6) 

Gülmelik film önerisi alınır

dakota #1485920 
Şöyle hangover film serisinde gülebileceğimiz kadar komik bir film önerisi olan var mı arkadaşlar ?
(6) 

Biontech aşısı ve alkol

dakota #1485325 
Merhaba. Bugün Biontech aşısı oldum. Orta yaşın biraz altında bi bireyim. Aşıdan kaynaklı olduğunu düşündüğüm hafif bir baş ağrısı ve çok az ateş var. Halsizlik de var biraz aslında. Aşı yapılan kokum ağrıyor. Bunlar yan etkiler dersek, alkol alma konusunda bi problem yaşar mıyım sizce? Birazdan alkol alacağım ama az da olsa endişe etmiyor da değilim.
(1) 

Bu şarkıyı söyleyen kim

dakota #1472465 
Bu şarkıyı söyleyen insan çocuğu kimdir be ? Bir aydırlar müptela oldum.. youtu.be
(9) 

İlkel mağara resmî ile sınavım

dakota #1462621 
Biliyorsunuz dünyanın dört bir yanında mağaralarda hayvan resimleri yapmış ilkel insanlar binlerce yıl önce. Bir tanesi çok hoşuma gitti ve çıktı aldım oturdum bir kağıt bir karakalem aldım ve aynısını veya bir benzerini yapmaya çalıştım. Tam 4 saat uğraştım yine olmadı. Sonunda sıkılıp kalktım. Benim kağıt kalem ile çizemediğim bir dımuz avı figürünü binlerce yıl önce bu homo sapienler veya neandartaller nasıl o kadar güzel çizmiş. Binlerce yıl önceki insan beyni ile şimdiki kıyaslanamaz. Alet kullanma imkanı da öyle. Bunu zeka be beceri açısından düşündüğüm zaman onlar kadar bile zeki ve becerikli olmadığım kanısına vardım.
Siz ne düşünüyorsunuz ?
(3) 

Afrikalı Zenciler İstanbul’da ne arar?

dakota #1461427 
Sadece merak ediyorum. Afroların İstanbul’daki aşırı lüks yaşamları dikkatimi çekti. Çok lüks yerlerde oturup en lüks alışveriş merkezlerinde en pahalı şeyleri alırlarken gördüm. Ha şimdi senin oralarda ne işin var sen de lüks yaşıyorsun diyen olabilir ama ev aidatını falan zor ödeyen biriyim. Ama kendi işim gereği sipariş dağıtmak için birkaç kez o tür mekanlarda bulundum.
Bu kadar Afrikalı iş yapmak için mi İstanbul’da? Suçtan para kazanan falan var mı? Varsa devlet nasıl müsade ediyor.
Tabiki Afro arkadaşların da tüm insanlar gibi lüks yaşama hakkı da var. Ama kendi ülkelerindeki durumlarına bakıp bir de buradaki durumlarına bakınca merak ettim nasıl bir ekonomik kazanç elde ettiklerini.
(3) 

AÖF öğrenci belgesi alamıyorum

dakota #1451194 
selam. AÖF önlisans programlarından birine kaydım var ve öğrenci belgesi almam gerekiyor acil. E-devletten girdiğimde öğrenci belgem çıkmıyor. AÖF internet sitesinden zaten hiçbir şeye giremiyorum. girsem de bulamıyorum. ne yapabilirim?
(5) 

Ne iş yapılabilir?

dakota #1450667 
10.000₺ para biriktirdim. Bu para ile kısa süreli al sat olarak ne iş yapılabilir? Borsa döviz altın falan hariç.
(4) 

N11 mağaza açmak

dakota #1449334 
Mağaza açma koşullarına baktığım zaman internetten ticaret sicil numaram olması gerektiğini söylüyor. Yani vergi numarası falan mı almalıyım? Ticari olarak hiçbir faaliyetim yok resmiyette vergi kimlik numaram falan da yok. Bu şekilde mağaza açamaz mıyım?
(16) 

Akşam seyyar satıcılığa başlıyorum

dakota #1446954 
Alırım bi h.o. Yaklaşık 1,5 aydır işsizim. Bu akşam metrobüs durağında seyyar satıcılık yapma girişiminde bulunacağım. Dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? Diğer satıcılar toplanıp beni döver mi? Saat 5’ten sonra çıkacağım. Bu saatte zabıta gelir mi? Dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? Satacağım şey süslü küçük saksılarda sukulent.
(6) 

Türkiye’de ucuz Avrupa’da pahalı şeyler

dakota #1446377 
Nelerdir arkadaşlar? Ki ilk önce sormam gereken soru, öyle bir şey kaldı mı ? Eğer böyle şeyler var ise az bi bütçem var Türkiye’den Avrupa’ya şu an neler satabilirim?
(1) 

Bu şarkı hangi şarkı?

dakota #1446043 
(10) 

İşsizlik problemi

dakota #1442297 
Üni biteli bir yılı geçti. Mezun oldum ama iş bulamıyorum kafayı yemek üzereyim. Bunalıma giriyorum yavaş yavaş sanırım. Sürekli iş arıyorum. Görüşmelere gidiyorum ama sonuç yok! Siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunuyum. Kpps’ye de maddi olanaklardan dolayı bu yıl hazırlanamadım ki hoş hazırlanıp yeterli puanı alsam da biliyorum ve gözlerimle gördüm ki bir sürü torpil dönüyor atma işlerinde. Özel çektör de şansımı denemek istedim en azından az bir maddi kazanım elde edersem kPSS’ye hazırlanırım diye düşündüm. Veya en son yurtdışına gidip tuvalet temizlemek gibi işler bile yapabileceğim bir seviyedeyim şu an. Ne yapmalıyım bana bir akıl verin yoksa kafayı yiycem.
(3) 

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu

dakota #1441136 
Birisi nerde nasıl iş bulabilir özel sektörde. Kamu çalışanı olmak için ise uygun meslekler nelerdir?
(3) 

Alman ekonomisi

dakota #1441036 
2. Dünya savaşından harap halde çıkan Almanya nasıl oldu da ekonomik sıçrama yaşadı?
(2) 

Komşu problemi

dakota #1440402 
Evi alalı 3. Yıla girdim. Üst kat komşum kiracı ve benle aynı zaman taşınmış yeni evli bir çift. Taşınır taşınmaz üst kat komşum beni şikayet etmeye başladı. Kadın biraz ruh hastası sanırım. Üst katta takunya gibi bir şeyle geziyor. Tak tuk diye. Ben de yaz olması nedeniyle halıları da kaldırdım ve sert bir terlik alıp tak tuk gezmeye başladım. Alt katımda kimse yok bu arada. Kimseye rahatsızlık vermek istemiyorum.
Herneyse, kadın misafirim geliyor şikayet ediyor gürültü var diye. Bazen ben evde yokken bile gürültü yapıyor diye şikayet ediyor. Evde tak tuk geziyor diye de şikayet etmiş. Ben kendilerini bir kere bile şikayet etmedim.
Geçen yönetici aradı gürültü yapıyormuşsun diye. Ben de zaten dolmuştum ve yöneticiye patladım. Kendilerinin kedisi var ve yaklaşık iki aydır bu kedi yüzünden geceleri uyuyamıyorum. Üst katımda tak tık diye geziyor. Evde bağırarak çağırarak konuşuyor. Bunların hepsini söyledim. Ve bir daha üst kat komşumun beni şikayet ettiği gerekçesiyle beni aramamasını söyledim yöneticiye. Ve sinirlenip ertesi gün zabıtaya gittim kedilerini şikayet etmek için. Zabıta ise binada evcil hayvan beslenebileceğine dair karar var ise biz bir şey yapamayız Onu bi öğren dediler. Ben de yöneticiyi aradım o konuyla ilgili herhangi bir karar alınmadığını söyledi. İlk toplantıda binada evcil hayvan beslenme kararının oylanmasını istediğimi söyledim. O gün bugündür beni şikayet etmiyorlar. Bulunduğum şehir maalesef bir orta anadolu şehri. Çoban kültürüyle yetişmiş varoşların apartman dairesinde yaşaması sonucu bu tip problemlerle karşılaşmak çok şaşırtıcı değil aslında. Ayrıca üst kat komşunun üstünde ise kimse yok daire boş. Sanırım üstünde altında kimse otursun istemiyor.
Ev sahipleri numarası da var ama ben acıdığım için aramıyorum şikayet etmiyorum. Sizce bundan sonra nasıl adımlar atmam gerekiyor. Kadın şu an üst katında tak tık tak tık tak Konya ile geziyor. ev sahipleri numarası da var ama ben acıdığım için aramıyorum şikayet etmiyorum. Sizce bundan sonra nasıl adımlar atmam gerekiyor. Kadın şu an üst katımda tak tuk tak tuk takunnya ile geziyor.
(16) 

Matematik... Kaçımız biliyor?

dakota #1438887 
Çevremde dikkat ettiğim bir şey var. Son zamanlarda sıklaştırdım ve çoğu insana soruyorum: “Üslü ve köklü sayılar problemlerini çözebiliyor musunuz?” Cevap; % 15-20 “evet”. Ama çoğu kişi bilmiyor ve bilmese de biliyorum diyor. Soruyu sorduğum insanların yaşı 20’den büyük. Yani üniversite mezunu çoğu. Üniversite mezunu İnsanlar bu problemleri yapamadan nasıl hayatta kalabiliyorlar? Çok şaşırıyorum.
(8) 

gülme krizi geçirmelik film önerileriniz

dakota #1435060 
var mıdır? varsa nelerdir ?
(4) 

kurban ayini

dakota #1434667 
Kurban İsmail peygambere inmişti. İsmail İslam'dan önceki dinler tarafından da biliniyor. İsmail'in ritüelini Hristiyan ve Yahudiler neden gerçekleştirmiyor?
(3) 

internetten tarım ilacı satmak

dakota #1433633 
online alışveriş sitelerinde tarım ilacı satıldığını gördüm. ziraat mühendisi veya teknikeri olmayan insanlar online olarak tarım ilacı satabilirler mi? yasal olarak bi problem çıkar mı?
(3) 

beyazı yolunca çoğalır mı?

dakota #1432264 
30 yaş. sakalda beyazlar var ya. birkaç taneydi ama çoğalıyor gün geçtikçe. 20 tane falan oldu. zaman zaman cımbızla yoluyorum. Bu arada yaşlandığımı falan da hatırlıyorum ve canım sıkılıyor. Beyazları yoldukça çoğalır efsanesi ne kadar doğru ?
(2) 

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi nasıl çıktı?

dakota #1431684 
dünyada sadece Türkiye'de mi görülüyor? Türkiye'de özellikle Samsun, Amasya, Çorum, Tokat, Sivas ve Kayseri dolaylarında birbirine yakın illerde görülen virüslü keneler nasıl ortaya çıktı? neden sadece bu bölgede görülüyor? Bu virüs nasıl ve ne zaman ortaya çıktı?
(2) 

Eski bir akademisyen

dakota #1431032 
Vardı. Ailesi Kıbrıslı. Çok güzel felsefik konuşurdu. Samsun sigara ve rakı içerdi. Gözlüklü. Gözlerinde de problem vardı biraz. Ankara üniversitesindeydi sanırım. Adını unuttum.
(4) 

KPSS ile ilgili sorularım

dakota #1427627 
Lisans mezunu biri düz memur olmak için lise mezunlarının da girdiği KPSS’ye girebilir mi? Mesela siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunu biri KPSS’den alan olarak neye girmeli?

şu şarkının adı ne

dakota #1427185 
(3) 

Ülseratif kolit olan var mı ?

dakota #1418009 
Karın sağ alt kısımda aşırı gaz yoğunluğuna bağlı olduğunu düşündüğüm bir ağrı var yaklaşık 8 aydır. Bu ağrı başladıktan 2 ay sonra doktora gittim. Kan, idrar be doşkı tahlili yapıldı. ultrason ile bölgeye bakıldı ama her şey normal ve temiz çıktı. Lakin rahatsızlığım artarak devam etti. (Tetkikler devlet hastanesinde yapıldı!) internetten araştırma sonucunda ise ülseratif kolit hastası olduğuma karar verdim. Çünkü tüm belirtiler bunu gösteriyor. Doktora tekrar gideceğim. Ama öncesinde bu hastalığa yakalanan be tedavi süreci işleyen insanlar var mı aranızda? Vara yardımcı olmak anacıyla yazarlarsa sevinirim.
(11) 

Nasıl ağlarım ?

dakota #1416841 
Bir olaydan sonra ağlamamak için kendime söz verdim. Ve tam 10 yıldır ağlamıyorum. Artık ağlamak istiyorum acıklı film müzik falan açıyorum ama olmuyor. Ağlayamıyorum. Nasıl ağlarım ?
(1) 

MSC mülakatı hakkında yardım

dakota #1409228 
Dünyada gemi taşımacılığında en büyük ikinci şirketin Skype üzerinden mülakatına katıldım. Mülakat sonrası bir mail geldi ve biri 20 dk, diğeri 1 saat olan iki Online sınava katıldım. Sonrasında ise beni bu gün aradılar ve yarın otelde yapacakları toplu mülakata davet ettiler. Şirketin Adı MSC. i.k bölümünden arayan kişi, davet alanların otelde buluşacağını ve iki grup oluşturularak bir tartışma konusu yaratılacağını, ve sonrasında ise i.k uzmanlarının müşteri rolüne girerek bir problem oluşturacağı ve bu problemleri nasıl çözeceğimiz konusunda analiz yapılacağı söylendi. Daha önce bu şirketin bu tür bi mülakatına katılan oldu mu ? Bu işe çok ihtiyacım var. Beni seçmeleri için neler yapabilirim?
(7) 

Ooo woman

dakota #1407639 
Oooo woman woman woman falan diyordu ya peşpeşe böyle cazımsı bi müzikti sanki. Film repliği de olabilir ama müzik diye hatırlıyorum.
(3) 

hint şarkısı

dakota #1404178 
15 - 16 yıl önce çok meşhur bir hintçe şarkı vardı adı neydi ya ?
(2) 

Bir şiir

dakota #1403777 
Birkaç gün önce Best FM’de dinledim yanlış hatırlamıyorsam. Galiba 2 gün önce. Şiirde çocuk kızı çok seviyor ama aşkına karşılık bulamıyor. Neden beni sevmiyorsun falan diye bi mısrası vardı galiba. Bir de seni sadece tanıdığım andan itibaren değil doğduğumdan beri sevseydim keşke gibi bir mısrası daha vardı veya buna benzeyen. Uyduruyor da olabilirim. Bulamadım şiiri ya çatlıycam.
(3) 

Kök hücre bağışı nasıl yapılır?

dakota #1403290 
Ya ben bu işlerden pek anlamıyorum. Daha önce Kızılay’a 10 kez falan kan bağışında bulundum ama kan bağışı aynı zamanda kök hücre bağışı oluyor mu ? Eğer olmuyorsa birazdan gidip, eğer kök hücre bağışı ayrı ise bağışçı olmak istiyorum. Bir kişi bir kişi, belki bir gün birine umut olurum.
(15) 

kanser olup iyileşen var mı ?

dakota #1402061 
çevrenizde kanser olup iyileşen tanıdığınız var mı? evre de önemli tabiki ama iyileşen ve tekrarlamayan vak hiç var mı acaba ?
(4) 

Pasaport yenileme

dakota #1399136 
Pasaportumun günü bitti. Yeni pasaport için başvuru yapacağım ama şöyle bi sıkıntı var. Çok ama çok önemli bir iş için vesikalık fotoğraf gerekiyordu ve yarım saat içinde teslim etmem gerekiyordu evrakları. Benim vesikalık fotoğraflarım da ofisteydi. Yetişmeyeceği için ben de pasaportu açtım oradaki vizelerden bir tanesindeki fotoğrafı kestim ve vesikalık olarak kullandım.
Şimdi asıl soru, pasaportu tekrar çıkartırken bu eski pasaportu teslim edicem ya hani sıkıntı çıkarırlar mı ? Ya da teslim etmeden yeni pasaporta başvurabilir miyiz?
(5) 

Ülkeden gitme yolları

dakota #1396894 
Nelerdir arkadaşlar? Bu ülkede daha fazla yaşayabileceğimi düşünmüyorum. Başka bi ülkeye nasıl giderim nasıl kabul edilirim? Nasıl oturum alabilirim ?
(2) 

Bir aylık hızlı eğitim

dakota #1396142 
Herkese merhaba arkadaşlar. Planımda olmadan bir yabancı dil sınavına girmem gerekecek. Ve tam tamına bir ay sürem var. Bu bir aylık süre zarfı içerisinde IELTS 6.5’e denk geleyecek bir puan alabilme şansım nedir? Gireceğim sınav PTE Akademik İngilizce sınavı. 65 puan Almam gerek? Bu ne kadar mümkün ?
(9) 

Şu bizim Mozart

dakota #1396139 
Son zamanlarda neden Motzart diye telaffuz edilmeye başlandı? O aradaki t harfi nereden türedi?
(5) 

Mısır medeniyeti

dakota #1394061 
Eski Mısır medeniyeti Arap mıydı ? Yani o pramitleri yapanlar falan. Hangi etnik gruptandılar ?
(1) 

PTE sınavı hakkında

dakota #1393603 
bu sınav ülkemizde hangi periyotlarla yapılıyor ? Ve İELTS:6 ya eşit olması için PTE'den kaç puan almam gerekiyor? sınav harcı 880 tl imiş. 15 Ocak son başvuru tarihi olan bir yüksek lisans başvurusu yapıcam da. hem ucuz hem daha kolay hem de sık yapılan bi sınav olduğunu duydum. Siz neler biliyorsunuz ?
(21) 

ateist arkadaşım hristiyan oldu

dakota #1392459 
bi arkadaşım var 10 yıldır tanırım. iyi çocuktur. ben de ateistim. o da ateistti. 2 yıl önce erasmus değişim programı ile Polonya'ya gitti yüksek lisans için. yüksek lisansını da yaktı ve geri dönmedi. Ben burda Tanrıyı buldum dedi bana birkaç kez. ben de şaka yapıyor sandım. dün ciddi olup olmadığını sorunca ciddiyim dedi. Ben olayı şuna bağlıyorum; cahil, hukukun üstünlüğü olmayan, siyasal islamcı, üniter, insan haklarının hiçe sayıldığı ülkemizden, bunların tam tersi olan Avrupa'ya gidince ve biraz medeniyet görünce onların medeniliği ile birlikte dinlerini de kabul etti. Şu an Polonya'da değil zaten. Hollanda'da çalışıyor.Geri dönmeyeceğini ve İsa'nın onun bütün hastalıklarını iyileştirdiği gibi saçma şeyler söylemeye başladı. Siz bu konuda neler düşünüyosunuz?
(10) 

Türk yargı sistemindeki saçmalık

dakota #1391256 
Temmuz ayında bir devlet hastanesinde bir mağduriyet sonrası doktorun sekreteriyle tartışmam oldu. Bu tartışma sonrası kadın beni muayenehaneden kovdu. Herneyse de tedavi mi olamadım onun yüzünden. Daha sonra da kadını e-Devletten şikayet ettim Cimer üzerinden. Kadın hakkında yapmış olduğum şikayet zoruna gitmiş olacakki kendisi de polise gidip benim hakkımda şikayetçi olmuş. Bugün savcılıktan kovuşturmaya yer olmadığına dair karar geldi. Buraya kadar her şey normal yalnız savcılık kağıdında kadının adı soyadı babasının adı anasının adı adresi iç kapı numarasına kadar yazıyor. Benim adresim de yazıyor. Onunki bana benimkide ona gitmiş oldu. Bu durumda birbirine husumet beeleyen Ve yargı yoluyla işlemlerini çözemeyen taraflar birbirinin adresini öğrenmiş oldu. Bu kişiyi alenen ifşa etmek ve altın tepside karşı tarafa suç işlemesi için sunmak olmadı mı ?
Hani mafyatik tipler seni bulacağım oğlum dediklerinde. Adam hakkında suç duyurusunda bulunup haksız da olsa evine kağıt geldiğinde adresini savcılığın ona sunması ile mi bulmuş oluyorlar. Şu işteki saçmalığa bakar mısınız? Savcılık alenen tarafları birbirine kırdırma rolü gibi bir şey üstlenmiş olmuyor mu ?

mobil görünümden çık