(1) 

bi şarkı arıyorun

dakota #1544279 
şarkı çok hareketli. 6-7 yıl önce bi araba reklemında çalıyordu. hatta Slvester Starlone'un aynadığı kavgalı dövüşlü ateş etmeli bi filmde de çalıyordu. şarkıyı bi türlü bulamadım
(1) 

Şu sözün Latincesi

dakota #1543438 
Hayatın kendine özgü bir hesaplaşma yöntemi vardır.
Bu sözü çevirdiğim zaman hayatın kendi planı vardır çıkıyor. Tam çevirisini nerden yapabilirim ?
(1) 

Gibi İlkan sahil sahnesi

dakota #1543200 
Merhaba. Gibi dizisinde ilkkanın sahilde takım elbise ile oturarak kendine olgunlaşıyorsun gibi telkinlerde bulunduğu bi sahne vardı bulamıyorum sabahtan beri ya..
(2) 

Araç ne kadar yakar

dakota #1541891 
1.8 dizel ford Connect 650 km uzun yolda kaç lira yakar
(3) 

Whatsapp’tan eski yazışmalar geliyor

dakota #1541676 
Merhaba. Whatsapp’ı silip geri yükleyince daha önce silinmiş eski yazışmalar, fotoğraflar ve videolar ve ayrıca belgeler neden geri geliyor? Bunu daha önce iki kez denedim ve ikisinde de geri geldi. Cihaz Apple. Ama androidde de oluyor.
(8) 

Delirdim mi ?

dakota #1541604 
Uzun zamandır tek yaşıyorum, bunun etkisi var mı bilmem ama şöyle bir şey oluşuyor ve bunu iki üç dakika sonra fark ediyorum. Bugün neredeyse beş dakika sonra falan fark ettim ve delirip delirmediğimi sormak istiyorum. Mesela biriyle kahve içeceğim diyelim birkaç gün sonra bi yerde buluşup, o buluşmayı beynim aynı bi sinema kesiti gibi hemen kurguluyor, ve o kişiyi de karşıma oturtuyor be aramızda bi diyalog başlıyor. Ben kendi cevaplarımı kendim veriyorum ama onun cevaplarını da ben veriyorum ve konuşma böyle muhteşem şekilde ilerliyor. Sonra bi bakıyorum yüzümde bir tebessüm; napıyorum lan ben diyip kendimden utanıyorum.
Delirdiğimi düşünmeye başladım. Beynim buluşma gerçekleşmeden önce o kişiyle bi ön görüşme yapmış gibi bir şey oluyor aslında. Normalde özgüveni yüksek, Türkçesi çok iyi ve duraksamadan aksamadan konuşan biriyimdir.
Bu beyinde konuşma kurgulama olayını da tek bir kişi ile yapıyorum buluşmadan önce, yeni barıştığım eski kız arkadaşım…
Sizce en sonunda delirmiş olabilir miyim?
(3) 

iPhone 6s kişisel erişim noktası

dakota #1541569 
Merhaba. Şahsi telefonum ve iş telefonum var. Çoğunlukla işim gereği yolda veya arazide oluyorum. Aslında bir şirketin dış ticaretine bakıyorum ama organizasyon işleri de bende öyle söyliyim. Neyse, 6s iPhone telefonunun kişisel erişim noktası ile interneti diğer telefonla paylaşamıyorum. Görmüyor yani. Birinin şarjı azaldığında bazen diğerine bağlanmam gerekebiliyor. Sadece telefon değil laptop’ da görmüyor. Yalnızca USB ile bağlanma seçeneğini de deniyorum. O da olmuyor laptopta. Kısacası ne laptoptan ne şahsi telefonumdan internet bağlantısı edinmek için şirket telefonuna bağlanamıyorum. YouTube’dan da baktım ama çare bulamadım.
(1) 

Ürtiker kronik olur mu?

dakota #1541297 
Merhaba arkadaşlar. Bir ay önce gece uykudan uyandıran kulak arkası, kafa ve boyun kaşıntısı ile uyandım. Doktora gittim hap verdi ilk başlarda geçer gibi oldu ama geçmedi. Geçen hafta uzaman doktora gittim ürtiker olduğumu ve ne kadar süredir olduğumu sordu 4 hafta dedim. 6 haftadan sonra kronikleşiyor dedi. Hap verdi 14 gün kullan geçmezse geri gel dedi. 5 hafta bitti kaşıntı ve döküntü azaldı ama geçmedi. Bu hastalığın kronikleşmesinden korkuyorum.
Bu arada dengesiz ve hızlı bi şekilde (6ay) 22 kilo verdim diyet ve sporla. Uzman destek almadan. Bu kilo verme bağışıklığımı düşürmüş olabilir mi ? Ondan mı çıktı bu hastalık? Bir hafta sonra yine de geçmezse ömür boyu bu hastalığı çekecekmişim izlediğim doktor videolarında öyle diyorlar.
Bu hastalığı yaşayan, atlatan, veya atlatamayan var mı hiç?
(1) 

KPSS lisans ve önlisans

dakota #1541141 
merhabalar. KPSS'ye hiç girmedim. Lisans mezunuyum. sonrasında önlisans bi program bitirdim. KPSS'ye girsem lisansa ayrı önlisansa ayrı girebilir miyim? bu işlerden hiç anlamıyorum nette de bir sürü kalabalık bilgi var. Lisans mezunu biri önlisans KPSS'ye giremiyor diye biliyorum.
(4) 

Milli piyango ardışık sayılar

dakota #1540269 
Arkadaşlar merhaba. Daha önce de milli piyango ile ilgili sorum olmuştu. Loto türlerinin hepsinin önceki çekiliş sonuçlarına baktığımda %80 oranında ardışık sayı çıktığını gördüm. Bu matematiksel olarak mümkün değil. Kandırılıyor muyuz nedir anlamadım.
(3) 

Veri ( fotoğraf ) kurtarma

dakota #1540234 
Merhabalar. 2017 yılında bilgisayarımı kardeşime vermiştim. Arkadaşına format attırmak istemiş ve benim bütün fotoğraflarımı bir USB belleğe aktarmıştı. Bellek bozukmuş. Yıllar sonra biriyle tanıştım ve taratıp fotoğrafları bulabileceğini söyledi. 2500 fotoğraf ve dideodan harddiaki taratacak yaklaşık 400 tanesini geri getirdi.
Asıl sorum şu. Bu harddisk daha detaylı taransa tüm fotoğraflarım geri gelir mi? Ayrıca USB bellek hala bende. Bilgisayar görüyor ama dosyaların içini açmıyor bozuk dosya falan diyor. Bu fotoğraflarımı bu şekildeyken geri getirebilir miyim? Nasıl?
İnternette bazı programlar var onlar olmuyor. Yurtdışı bazı programlar var onlar da çok pahalı. İşe tarar mı bilmiyorum da

Faun Ankara Konseri

dakota #1540042 
Arkadaşlar Faun’un 10 kadımda Ankara’da konseri var. İkinci bilet %30 indirimli. Birinci bileti almak isteyen biriyle bilet alırsak iki bilet de indirimli gelmiş oluyor. Bilet alacak varsa aranızda beraber alabilirizz
(10) 

Flörtün doğum günü

dakota #1539538 
Eski kız arkadaşımla tekrar barıştık. Eski derken baya bi eski. 3 aydır flört durumları yaşıyoruz. Kız doktora yapıyor ve 20 gün önce İzmir’e gitti okul projesi için ve ima ederek yola çıkmadan önce her şeyi bir hafta sonra anlatırım dedi. Ben de bir hafta boyunca yazmadım. Kendi de yazmadı. Bir hafta sonra İzmir’de kaza yaptığını işlerini halledip döndüğünü söyledi ve konuşmaya devam ettik. Hala da konuşuyoruz. İzmir’de kaza yaptığı arabayı ordan bi arkadaşının üzerine kiralamışlar ve arkadaşı da erkek. Ona da bir şey demedim. Kızın 15 gün sonra doğum günü var ve bana iki gün önce doğumgününden bir gün önce ve doğumgününde arkadaşları ile plan yaptığını söyledi. Ben de doğumgününü arkadaşlarınla mı kutlayacaksın dedim. Sen nerden biliyorsun benim doğum günümü dedi. Biz bunla 10 yıl ayrı kaldık ve her doğum gününü ilk ben kutladım. Başkasıyla çıkarken bile :( Neyse kendisi de aaa evet hep ilk sen kutluyorsun ilk dedi. Sonra konuyu kapattı. Ben de bugün okul veya lojman adresini istedim. Neden istediğimi sorunca arkadaşlarıyla plan yaptığını ve benim bulunduğu şehre gitmek istediğimi ama başkasıyla plan yaptığı için gelemeyeceğimi söyledim. Adresi de ufak bi kargo için istediğimi söyledim. Aradı ve ben adresinde olmayabilirim, alamayabilirim dedi. En önemlisi de zahmet etme dedi.
Şimdi sizlere soruyorum eeeey kadınlar ve erkekler. Bu durum beni çok yoruyor ve üzülüyorum. Böyle bi insanla ne yapılabilir. Bir de ciddi evlilik falan düşünüyorum.
(1) 

GBT sorgulama

dakota #1538590 
Merhaba arkadaşlar. Polislerin kullandığı pol.net diye bi site var. Bu siteden biri hakkında araştırma yapılacak olsa, kişinin daha önce hangi olaylara karıştığı, polisteki ifadesi ve diğer suç kayıtları görülebiliyor diye biliyorum. Böyle bir şey var mı? Biri sizin hakkınızda araştırma yapmak için sadece TC kimlik numaranız ile bu bilgileri görebilir mi? Görebilirse hangi bilgileri tam olarak görülebilir ?
(10) 

Sürekli siyah giyen biri

dakota #1537990 
Sürekli siyah renk giyiyorum. Yani neredeyse hep. 15-20 tane siyah tişörtüm var. Ayakkabılarım da siyah. Ve sürekli siyah kot pantolon giyiyorum. Flörtüm olan kız da bunu biliyor ama bir şey demese de içten içten farklı renk giymem konusunda arada bir laf çarpıyor. Tarzımı değiştirmeli miyim ? Ben böyle mutluyum ama değiştirebilirim de. Bu beni üzmez. Ama hiç renkli kıyafet almadığım için almaya gittiğim zaman da kafam karışıyor ve bir şey alamıyorum. Renkli kıyafetlere geçmeye nasıl başlamalıyım.
(4) 

Satılan telefondan veri kurtarılır mı

dakota #1537677 
Merhaba. Kullanmadığım bir Apple cihazım var ve satmak istiyorum. Telefonda eski oturumum kapatıldı ve başka bir oturum mevcut. Bu halde cihazı satarsam özel fotoğraf, video, şifre, numaralar gibi şeyleri alan kişi dur bi bakayım neler varmış eskiden diyip merak edip geri getirmeye çalışsa bu mümkün olur mu? YouTube’da birkaç video izledim kafam karıştı.
(9) 

İlişkiye bir hafta bilinçli ara verme

dakota #1537384 
Eskiden beri aşık olduğum hatun kişi ile yaklaşık bi 40 gündür falan tekrar konuşmaya başladık. Biraz agrasivitesi yüksek bi kişi. Doktora yapıyor ve proje için başka bir şehire bir haftalığına gitti. Gitmeden önce de bu stresli dönemlerde çok sinirli olduğunu ve kırıcı olabildiğini söyledi. Çok yoğun olacağını ve her şeyi bir hafta sonra döndüğü zaman anlatacağını söyledi. Ben de tamam dedim kolay gelsin. Bir hafta yarın dolacak ve hiçbir şey yazmadık birbirimize aramadık da. Ben aşırının aşırısı meşgul olduğunu söylediği için aramadım. Kendi zaten aramadı. Doktora tezi aralıkta bitiyor. Merak ettiğim doktora tezi olan herkes böyle mi yani yemek yiyecek zaman bulamıyorlar mı? Ya da günde bi 5 dk bi insana nasılsın demek bu kadar mı vakitlerini alıyor ve doktora sürecinde bu kadar gergin oluyorlar?
(12) 

Milli piyangoya güveniyor musunuz

dakota #1536564 
Eskiden heyecan olurdu arada sayısal falan oynardım. Şimdi sayılar da arttı çok düşük çıkma olasılığı olan şans topu, sayısal, on numara gibi oyunlara güveniyor musunuz ? On numaradan örnek vereyim art arda 4-5 ardışık sayı çıkıyor bazen. Yani bu imkansıza yakın bir şey. Anlam veremiyorum. Kandırılıyor gibi hissediyorum.
(2) 

lisans mezunu farklı bölümden yüksek yapabilir mi

dakota #1536562 
merhaba arkadaşlar. lisans mezunu biri bölümü siyaset bilimi mesela, ziraat alanında bir bitki veya konu üzerine yüksek lisans yapabilir mi?
(5) 

Doktora öğrencisi maaş alır mı?

dakota #1536551 
Arkadaşlar bi tanıdığım var yeni tanıştık sayılır. Doktora öğrencisi ve bu yıl sonunda doktorasının biteceğini söylüyor. Doktora öğrencisi ve üniversitede çalışma odası var. Maaş + burs aldığını söyledi. Az önce doktora burslarına ve doktora öğrenci maaşlarına baktım ikisinin toplamı 10.000₺’ye yakın bir şey yapıyor.
Asıl sorum doktora öğrencilerine okulda oda veriliyor mu? Maaş veriliyor ? Maaşların miktarı nedir? Ben yanlış falan mı baktım acaba? Eğer yanlış bakmadıysam maaş + alınabilirse burs çok iyi bi gelir değil mi aylık.
(2) 

MS programlarını nerden öğrenebilirim.

dakota #1536506 
MS word, office, Excel, PowerPoint gibi programları baştan başlayarak öğrenebileceğim ve geliştirebileceğim neresi var. YouTube’da baya bi video var ancak çok karmaşa yaşıyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir ?
(1) 

Sosyal konut borcu erken kapatma

dakota #1535754 
Merhabalar. Yeni açıklanan sosyal konut projesi için başvuru yapmayı planlıyorum. 2+1 konut için 680.000₺ değer ödenmesi istenmiş. 240 ay boyunca memur maaşlarına yapılan zam endeksine göre süre sonunda 4.750.000₺ ödemiş olacağım eğer çıkarsa. Diyelim ki bana çıktı aylık 2.300₺ taksitlerle ödemeye başladım ve 5 yıl sonra elime bi para geçti, kalan borcu tek seferde kapatabilir miyim yoksa yine o 4.750.000₺ içimden geçer mi ?
(4) 

Dış ticaret eğitimi

dakota #1535267 
Merhaba. Kendimi dış ticaret alanında geliştirmek istiyorum. Ticari İngilizcemi de bu paralelde geliştirmek istiyorum. Ücretsiz dış ticaret eğitimi alabileceğim ve ticari ingilizcemi geliştirebileceğim platformlar, siteler var mıdır ?
(8) 

Rus pasaportu almak mantıklı mı

dakota #1534970 
Merhabalar. Rusya devlet Duma’sında geçen yıl kabul edilen yasaya göre, aslında Rusları’ın işgal ettiği bölgelerden sürdüğü insanların torunları için Anavatan Rusya’ya dönüş ve vatandaşlık yasası çıktı. Başvurular da başladı. Başvuru yapsam ve Rus vatandaşlığı alsam nasıl olur? Faydaları veya zararları neler olabilir?
(1) 

Kalıcı kokulu yumuşatıcı

dakota #1534967 
Kalıcı kokulu çamaşır yumuşatıcı tavsiyesi alınır.
(13) 

Sevgili ile din sorunsalı

dakota #1534536 
Çok eskiden beri aşık olduğum kızla konuşmaya baladım. Yalnız ben bi 10 yıl oldu herhangi bi dinim yok. Yalnız bu kişi bazen bana laf vuruyor dinle alakalı. Bugün de Tanrıya inanmıyorsun ya mesela dua ederken kimden nasıl istiyorsun dedi. Ben de kimseden bir şey istemediğimi söyledim ve bu konuyu neden sürekli açtığını sordum. Sonra tamam açmadım konu falan dedi kapattık. Din konusunun kendisi için önemli olduğunun farkında olduğumu, bu konuda elimden gelen bir şey olmadığını, belki yanlış düşündüğümü ve ilerde fikrimin değişeceğini söyledim. Yani bazen de şöyle düşünüyorum doğru olmadığını bilerek bütün dünya salak da bi tek ben mi akıllıyım, tüm dünya neredeyse bir yaratıcıya inanıyor. Siz hepiniz ben tek gibi bi durum var gibi oluyor. Ama sonra bilimsel olarak yaklaştığım zaman bu aklıma gelen şey de uçup gidiyor.
Bu din konusunu onu da kırmadan nasıl çözerim ?
(1) 

Sefo - Affettim

dakota #1533819 
Arkadaşlar bu yeni nesil rap mi nedir tam olarak da bilmediğim şarkı türlerine anlam veremiyorum.
Sefo diye biri varmış ve Affettim diye de bi şarkısı.
Sorum şu: bir kişi diğer bir kişiye bu şarkı ile bir mesaj vermeye çalışıyorsa eğer o mesaj sizce nedir?
Ben sözlere baktım hiçbir şey anlamadım
(4) 

Yurdışındaki tanıdığım

dakota #1533189 
Çok eski lise sonrası dershaneden bi arkadaşım var. Politik biri ve Yüksek lisans için yurtdışına gitti geri de gelmedi. Beni bazen arıyor whatsapp’tan. Ve bugün öğrendim ki Türkiye’de hakkında dava açılmış ağır cezada. Bu arkadaşım bazen beni arıyor whatsapp’tan bu şahısla görüşmem sıkıntı olur mu acaba ?
(6) 

Goethe Enstitüsü sınavı

dakota #1533133 
merhaba. Almanya'da bi üniversiteye yüksek lisans başvurusu yapmak istiyorum. Dil koşulu olarak yabancı öğrenciler için Almanca hariç dünyada konuşulan 2 yabancı dil (Türkçe ve İngilizceyi verebiliyorum) haricinde Almanca'dan da C2seviyesinde sertifika istiyor. Türkiye'den yapılan başvurularda ise sadece Goethe Enstitüsü'nün yaptığı sınavı kabul ediyor. Sınav çok pahalı o ayrı bi sorun ama C2 sertifikası alınabilir mi? bi Almanca kursuna yazılsam muhtemel kaç ay çalışmam gerekir sertifika için. Lİseden temel Almancam var.
(2) 

Jinekomasti ameliyatı

dakota #1531035 
Olan var mı arkadaşlar aranızda hiç? Ben olmayı düşünüyorum. Özelde mi devlette mi tavsiye edersiniz? Ameliyat sonrası karşılaşabileceğim bir problem oluşur mu? Bi tanıdığım olmuştu ve estetik olarak hiç güzel dikiş atılmamış ve iz kalmıştı. Ayrıca meme ucundan değil alttan kesilmiş ve doku alınmıştı.
Bu konuda çok ciddiyim. Özgüvenimi azaltan bi mesele.
Kilom 80 kg ama 70 kg ilken de bu problem belli oluyor az çok.
(9) 

Ayak kokususu problemi

dakota #1530606 
Merhabalar. Son iki yıldır ne yaptıysam yapayım geçmeyen bi ayak kokusu problemi yaşıyorum. Gitmediğim doktor, kullanmadığım ilaç da kalmadı. Günde 3 kez çorap değiştiriyorum. Bazen de günde iki kez ayakkabı değiştiriyorum. Bu problemle karşılaşıp çözüm bulabilen oldu mu ? Ne yapmalıyım?
(2) 

Almanya işçi alımı başvurusu

dakota #1528997 
Almanya havaalanı çalışanı olarak 2000 işçi alacağını duyurdu. Başvurıyu nerden yapıyoruz kimler başvuru yapabiliyor?
(4) 

Tarım bakanlığı sınav saçmalığı

dakota #1527397 
Arkadaşlar merhaba. Üçüncü üni olarak AÖF Tarım teknolojisi okuyorum. Şu an aktif olarak bi şirkette çalışıyorum. Tarım teknolojisi bölümü okumamın nedeni tarım ilacı bayisi açmak. Zira entomoloji ve fitopatoloji derslerini almayanlar sınava giremiyor. Bu bölümü bu yüzden seçtim ve okuyorum. Bu yıl birinci dönemden bir ikinci dönemden de bir olmak üzere alttan iki dersim kaldı. Bu dersleri normalde AÖF’ün açtığı tek ders be üç ders sınavlarında dönem sonu verip mezun olabilecektim. Ancak bu yıl sınavlar kaldırıldı be alttan dersler sadece yaz okulunda alınabiliyor. Aslında bu olay AÖF için bir öğrenci sömürü sistemi. Çünkü yaz okulunda öğrencilerden daha fazla harç alabiliyor.
Herneyse, asıl konuya gelelim. Tarım bakanlığı Cuma günü Tarım ilacı bayilik sınav başvuru tarihi açıkladı. Sınava girebiliyoruz ama mezun şartı arıyor ve sınavın son başvuru tarihi 18 Temmuz. Mezun olmayanlar sınava başvuru yapsalar da kazandıktan sonra alacakları belge geçersiz sayılıyor. Bizim mezun olacağımız tarih ise Ağustos ortası. Sınavın yapılacağı tarih ise Eylül 17.
Kısacası sınav başvurusu son tarih ile sınav arasından mezun oluyoruz ve benim durumumda yüzlerce öğrenci var. Bu durumu bakanlığı arayıp netleştirmek istedim. Sabah aradım ve telefondaki bozuk Türkçesi ile bana biz öğrencinin keyfine göre sınav yapamayız gardaş falan dedi.
Sonra da durumu netleştirmek için sınava girip giremeyeceğimizi öğrenmek için CİMER’e yazdım. Sınav tönetöeliğinde başvuru İçin mezuniyet şartı var. Ama biz sınavdan önce mezun olsak bile başvuruyu yapsak bile sınava girsek de kazansak dahi belgeyi alamıyoruz.
Sınava herhalükarda girebiliyoruz ama alamıyoruz. Her halükarda girebilmemizin nedeni de sınavı Anlara üni yapıyor. 210₺ veriyorsun sınava giriyorsun ama belge alamıyorsun.
Bu ülkedeki bu saçmalıklardan çok yoruldum.
BEN ŞİMDİ NE YAPAYIM?

Boyun usg Enseye bakar mı?

dakota #1526090 
Arkadaşlar 1 saat önce şehir hastanesi dedikleri müşteri odaklı yerlerden birinde bugün randevum olması nedeniyle muayene oldum. Doktor boyun USG istedi. Ufak bir iki tane lenf nodülü var. Boyun ön kısmına baktı ama 3 kez ısrar etmeme rağmen kulak arkası ve ensedekine bakmadı. Şikayet için birkaç yerle görüştüm, ancak yarın gelip hasta hakları birimine şikayette bulunabileceğim söylendi. Doktoru yanlış yere şikayet etmemek için soruyorum. Dahiliye doktoru boyun USG isteyince enseye bakılmıyor mu? Daha önce de boyun usg çektirdim ense bölgesine bakmışlardı. Çok sinirlendim. Sağlık hakkımın engellendiğini düşünüyorum.
(4) 

İphone’ları birbirine aktarma nasıl yapılır

dakota #1525876 
Merhaba arkadaşlar. İki tame eski model iphone kullanıyorum. Biri 5s model diğeri 6s model. Bu iki cihazı birbirine aktarmak istiyorum. İkisinin de oturumları farklı mailler ile açık. 5s cihazı 6s’e 6s cihazı da 5s’e aktarmam gerekiyor. Bir sürü video izledim ancak hepsi yeni alınmış İphona verileri eşlemeyi gösteriyor. Bunu nasıl yapacağım konusunda bilgisi olan veya video linki bilen varsa yardımcı olabilir mi acaba?
(1) 

kyk borcu ve yurtdışı

dakota #1523370 
merhabalar.kykb borcumun ödeme tarihi geldi ve 1 yıl bile oldu taksitler. sorum şu evllik, çalışma veya dil okulu nedeniyle yurtdışına çıkmak istesek kyk borcu sıkıntı yaratır mı? şimdiden teşekkürler.
(6) 

Hangi günde olduğunuzu bilmemek

dakota #1522439 
Merhaba. Yaklaşık 2 yıldır hangi günde olduğumu bilmiyorum. Yani ayın kaçı ve günlerden ne olduğunu. Çalışıyorum da. Buna rağmen bilmiyorum. Çok az takvime bakıyorum. Aslında önemsemiyorum diyelim. Peki bu bi sorun mu? Eğer sorunsa nedenleri ve sonuçları nelerdir?
(10) 

Yeni işe girdim kafam karışık

dakota #1521780 
Merhaba arkadaşlar. Yeni işe girdim bir ay kadar oluyor. Pozisyon insan kaynakları müdürü. Şirket iki yaşında. Büyük bir Alman firmasının taşeron işlerini yapıyor. Aslında kafam çok karışık nerden başlayacağımı bilmiyorum. Alman firmasında çalışan biri çalıştığım şirket sahibinin tanıdığı. Ve birkaç üniversite hocası ile de çalışıyor bu Alman firması. Hocalar ve ve bu Alman şirketinde çalışan kişi projeler kapsamında işleri bazı taşeron firmalara veriyorlarken, biz bir tanıdığa taşeron şirket kurduralım ve ekipman kiralama işlerini o şirket üzerinden yapalım, böylece başka bir taşeronun kazanacağı parayı da biz kazanalım aramızda bölüşürüz gibi bir durum olmuş ve çalıştığım şirket bu şekilde kurulmuş anladığım kadarıyla.
Başta da söylemiştim işe girdiğim şirket bu Alman firmanın taşeronu ve limited. Şirket vergiden kısmak için yasaya uygun bi şekilde gerçek olarak araç kiralıyor. Başka giderler de gösteriyor falan..Ama gerçek hepsi.
Asıl sorum ilerde bu şirket vergi veya başka herhangi bir konuda sıkıntı yaşar mı? Eğer yaşarsa bu durumda herhangi bir zarar görür müyüm?
Not: şirket kelimesini çok kullanmışım ama başka türlü anlatamadım.
(4) 

Girit Hakkında

dakota #1520147 
Geçen gün eski bi film izledim “ Zorba “ film Yunanistan’ın Girit adasında geçiyor. Ada hakkında araştırma yapıyorum. Yerleşilebilir bir yer mi? Aranızda daha önce gidip gören fikir beyan edebilecek arkadaşlar var mı?
(1) 

İnstagram DM geri getirme

dakota #1518591 
Merhaba yanlışlıkla silinen instagram dm konuşmasını geri getirmenin bi yöntemi var mı acaba?
(1) 

Ankara gar yol tarifi

dakota #1511835 
Deneyenlerden metro veya herhangi bir toplu taşıma ile Ankara tren garına gitmem gerekiyor. Saat 18:00’da garda olmam gerek. Nasıl bir harita izlemem gerekiyor acaba?
(3) 

Dilber’li bi şarkı

dakota #1510097 
Geçen ilk kez radyoda denk geldi. İçinde dilber heçen yeni zaman şarkısı… hatırlayamadım.
(12) 

Aşırı gülmelik film önerisi

dakota #1509826 
Hangover’ı izledim bu arada.
Borat’ı tavsiye etmeyiniz dünyanın en saçma filmi olabilir.
Başka tavsiyeleriniz var mı şöyle aşırı gülmelik ?
(6) 

Takipsizlik kararı tebliği

dakota #1507819 
Merhabalar. 2017 yılında internet üzerinden alışveriş yaptım. Ben satıcıydım. Ürün alışverişten 6 ay sonra kadar bozulmuş ve alıcı da benim hakkımda dolandırıldığına dair şikayette bulunmuş. 2018 yılında mahalle karakolunda ifademi aldılar. Daha sonra bir gelişme olmadı. Savcı takipsizlik kararı vermiş midir? Eğer takipsizlik kararı verdi ise bana tebliğ edilmedi. Tebliğ edilmesi gerekmiyor mu? Eğer takipsizlik vermedi ise dava açılması gerekmiyor mu? Bahse konu tutar ise 250₺
(3) 

Mesih ile Tanrı aynı şey mi?

dakota #1507074 
Arkadaşlar dinleri araştırıyorum biraz bilgi edinmek amaçlı. Hristiyanlıkta mesih ile Tanrı aynı mı? Değilse mesih kim ? Eğer öyle ise ilahi bi Tanrı insan kılığında dünyaya gelip sonra geri mi göğe çıktı ? Aradaki bağlantı tam olarak nedir?
(3) 

Omuz ile alakalı şarkı

dakota #1505903 
Dün bi yerden bi şarkı duydum kısa bi bölüm. Bi hanım abla söylüyor. Yeni şarkılardan sanırım. Omuzuma yükle falan mı diyordu tam hatırlamıyorum ama bi omuz var. Bulamadım şarkıyı ya.
Not: onuzumda başın eksik değil

Bir şarkı vardı

dakota #1501343 
Sanırım şarkı Arapçaydı. Klibinde rus kızlar falan oynuyordu askeri kıyafetleri ile, üstü açık eski bi askeri araç çölde ilerliyor falan böyle bi klibi vardı ya. Şarkıyı bulamadım
(2) 

Isı pay ölçer zorunlu mu?

dakota #1501275 
Apartman dairelerinde ortak ısınmada pay ölçer taktırmak zorunlu mu? Oturduğum apartmanda merkezi ısınma sistemi var, örneğin bir ay sonunda gelen doğalgaz faturası 10.000₺ diyelim, bunu 60 daireye bölüyorlar. Benim oturduğum daire ısınmıyor. Ve boşu boşuna ısınma ücreti ödüyorum. Pay ölçer oldaydı en azından en kısıkta çalıştırırdım ve yüklü ısınma faturasından kurtulmuş olurdum diye düşünüyorum. Google’dan baktım bir sürü yere tam bir bilgi karmaşası var.
(13) 

Sırtüstü uyuyunca kabus görmek

dakota #1500040 
Kendi uyku deneyimim ile anlatmak istiyorum. Sırt üstü çok az uyuyorum. Uyuduğum zaman da muhteşem korkunç kabuslar görüyorum. Bunu birkaç arkadaşımla da paylaşınca onlar da aynı şeyi söylediler. Sırtüstü uyuyunca insanlar kabus mu görüyor? Evetse neden ?
(12) 

Ay’a neden şimdi gidilmiyor?

dakota #1499185 
Biliyorsunuz 1969 yılı sonrasında Sovyetler hariç, araç gönderme dışında hiç ayak basılmadı. 1969 yılından bu tarafa neden hiç insanlı yolculuk yapılmadı?

mobil görünümden çık