(10) 

"rumba hey hayde" li falan bir şarkı

bellbane #276590 
rumba rumba rumba hayde hayde hayde rumba rumba rumba hey

rumba diye anladık ama emin olamadık. ismi ne olabilir? olimpos'ta cactus cafe'de sahne alan bomba etkisi isimli grup söylüyordu.
(1) 

stratejik petrol rezervi

bellbane #273155 
en.wikipedia.org

birçok ülkenin varmış. türkiye ile ilgili bir bilgi yok. bizde var mı böyle bir şey?
(3) 

yahoo mail'e ulaşabilen var mı?

bellbane #267049 
inbox'ıma bir süredir giremiyorum? acaba problem sadece bende mi? değişik browserlarla denedim, ios'daki mail programıyla denedim olmadı. bir de siz baksanıza.
(7) 

betona koyulan toplar neden iner?

bellbane #263598 
sadece toplar da değil, şişirilen her şey? neden betona koyduğumuzda havası iner, söner?
(4) 

mezuniyet için takım elbise

bellbane #259954 
bu takım elbiseler biraz pahalı oluyor değil mi? ankara'da çok pahalı olmayan, çok da ucuza kaçmadan nereden alalım? tahminen ne kadar tutar?
(1) 

bon jovi biletleri tükeniyor mu?

bellbane #259911 
bu konuda bilgisi olan var mı? konserden 1 hafta önce falan alsam kalır mı ki? saha içi almayı planlıyorum.
(5) 

kocaeli'de mi kocaeli'nde mi?

bellbane #255091 
hangisi doğru?
(4) 

alt yazılı 3 boyutlu sinema

bellbane #254322 
xpand 3d mi, imax mi, reald mi?

karayip korsanlarını altyazılı izlemeyi planlıyorum da.
(3) 

gerçekten b rh negatif miyim acaba?

bellbane #253936 
ben yaklaşık 6 yıl önce falan ehliyet için başvururken kan grubumu öğrenmek için özel bir polikliniğe gitmiştim. ondan önce bilmiyordum tabi. genç bir doktor vardı, parmağımdan kan aldı. sonra gitti test yaptı. emin olamadı sanırım, sonra diğer parmağımdan da aldı. sonra bana b rh negatif kan grubu kartını imzaladı verdi.

şimdi bu b rh- ülkemizdeki en nadir kan gruplarından (yüzde 2 falan). ailede herkes rh+. bir de bu genç doktor 2 defa test yaptı, o yüzden ben kan grubumdan şüphe duyuyorum bir süredir. bu kan grubu testi yanlış yapılabilecek bir şey mi? tekrar yaptırsam mı ki?
(4) 

iron maiden konser biletleri, sahne önü mü alsam?

bellbane #253931 
mekanı bilen var mı? sahne önü 5000 kişiymiş, o kadar kalabalık bir sahne önünün pek bir özelliği olmaz diye düşünüyorum, yanılıyor muyum? bir de orada geçen sene organizasyona giden bir arkadaş dedi ki, mekan geriye doğru eğimliymiş. yani sahneye uzak kalanlar çukurda kalıyor gibi oluyormuş. o yüzden kesin sahne önü al dedi. doğru mudur bu? hala öyle mi ki? mekan hakkında bilgisi olanların detaylıca bilgilendirmesi şahane olur.

bi de konser biletleri bitiyor mu? ilgi nasıl? şöyle 10-12 gün sonra bilet kalır mı ki?
(1) 

seçim anketleri nasıl oluyor?

bellbane #250167 
sokakta yürürken karşınıza çıkıp sorular mı soruyorlar? her seçim onlarca anket yapılır, hiç böyle bir ankete katılmış biri duymadım. acaba seçim anketine denk gelmiş kimse var mı aramızda?
(3) 

tib'in gönderdiği yasaklanması emredilen domain listesi

bellbane #249800 
hani içinde sourtimes.org da olan. m.friendfeed-media.com adresinden görüntülenebilen. şimdi benim sorum şu, burada emlakçı siteleri var, forum hizmeti veren siteler var, bir mobilyacının sitesine rastladım, online oyun oynatan bir site var.
ankebut.net diye dini içerikli yayın yapan bir site bile var. şimdi bakıyorum da emir metni rezil bir türkçe ile yazılmış. bir de bu tarz siteler de olunca insan acaba sahte mi falan düşünüyor. tib listeyle ilgili açıklama yaptığına göre demek ki sahte değilmiş. helal olsun.

peki bu siteler hangi gerekçeyle bu listeye girmiş? neyi ihlal etmişler?
(7) 

istatistik sorusu

bellbane #246879 
elimde 35 yılın maksimum rüzgar hızı değeri var. bunu bu haliyle kullanamıyorum. bana 50 yılın maksimum değeri lazım. 35 yıllık maksimumu nasıl 50 yıla çeviririm?
(3) 

toefl ibt deneyimim, sizce nasıl olur?

bellbane #241087 
speaking kısmında oldukça tıkandım, saçma cümleler kurdum, sorduğu sorunun cevabını veremeden sürem bitti ya da verdiği sürenin yarısında cevabımı verdim, diyecek bir şey aklıma gelmediğinden öyle mal mal sürenin geçmesini bekledim.
writing kısmında da oldukça abes bir konu hakkında 300 kelime yazmam istendi. 270 kelime anca yazabildim. 150-225 kelime istenen soruda da 130 civarı yazabildim. nasıl gelir ki puanlar?
(9) 

duracell'den daha kaliteli pil var mıdır?

bellbane #240121 
sadece meraktan soruyorum. şarj edilebilir piller değil. standard piller.
(2) 

eski nokia'lardaki pairs oyununun benzerini arıyorum

bellbane #237318 
hani şu aynı kartları bulmaca oyunu. basit bir şey ama google'da arayınca bir sürü dandik eşleştirme oyunu çıkıyor. var mıdır şöyle cicili bicili sevimli resimli bildiğiniz eşleştirme oyunu? flash oyun olsa daha iyi olur.
(2) 

windows 7 starter yükleme

bellbane #235098 
lg x130 netbook'umun orjinal işletim sistemi windows 7. fakat şu an windows xp yüklenmiş ve recovery partition silinmiş. şimde ben herhangi bir yerden windows 7 starter isosu bulup bilgisayarın altındaki etiketteki ürün anahtarını girsem aktive olur mu?
(9) 

aref karşıtlığı

bellbane #234517 
sebebi nedir? niye insanlar yarışmayı kazanamamasına seviniyorlar?
(2) 

kredi kartına kafa izni

bellbane #233541 
limiti 1000 lira, borcu 300 lira civarında olan kartım var. borcu artsın istemiyorum. bir yandan da durumum düzelince yeniden kullanabilmek istiyorum. şöyle 2-3 ay kullanıma kapatsam. o süre içerinde kullanıma açılması mümkün olmasa. tabi bi yandan da taksitleri ödemeye devam etsem, ekstre gelmeye devam etse. var mı böyle bir hizmet?

cardfinans go bu arada. öğrenci kartı.
(4) 

hocadan referans isteme

bellbane #231962 
geçen dönem yüksek lisans ile ilgili konuştuğum hocam bana seve seve referans olabileceğini söyledi. fakat kendisi bu dönemin sonuna kadar izinli. kendisine email harici ulaşma imkanım yok. şimdi hocaya mail atsam, hocam böyle böyle konuşmuştuk şimdi de referans lazım oldu diye mail atsam ayıp mı olur? maille referans istenir mi?

bir de başka bir soru. diyelim hoca yüksek lisans için bana referans oldu. fakat ben vaz geçtim çalışmaya karar verdim. o referans benimdir değil mi? istersem iş başvurusu sırasında da kullanabilirim? etik olur mu? ayıp mıdır?
(4) 

neden digiturk diyarbakır'da dava açıyor

bellbane #229090 
Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 14.01.2011 tarih ve 2011/156 D iş sayılı kararı ile Blogspot erişime kapatılmıştır.

merak ettiğim neden diyarbakır? istanbul falan değil de?
(6) 

xbox 360 3 kırmızı hatası

bellbane #225839 
tamir edilebilir mi? adamın teki 3 kırmızı hatası veren aletini cüzi bir fiyata bırakıyor. dediğine göre tamir edilebilirmiş. ben 3k veriyorsa aleti kaldır at diye duymuştum.
(5) 

nba 2011 all star

bellbane #225078 
nerede yayınlanıyor? yayınlanıyor mu? ntv ve ntvspor'da yok. cuma günü programı eskiden yayınlanırdı hep.
(2) 

312 concept nasıl bir mekandır

bellbane #221864 
dikkatinizi çekerim 312 arena değil, 312 concept. daha önce bahçesinde bira içmiştim, yemek falan yemiştim. ama üst katındaki sahneye hiç gitmemiştim. 11 mart'ta god is an astronaut isimli grubun konseri olacak. bilet fiyatı 34 lira. mekanın aşırı dandik olmasından korkuyorum. bilet fiyatı o mekan için fahiş olur gibime geliyor. daha önce orada konser izleyen varsa tecrübelerini aktarabilirler mi?
(2) 

hacettepe öğrenci işleri web sayfası

bellbane #220196 
açılıyor mu sizde?

www.oid.hacettepe.edu.tr
(2) 

hp laser yazıcı kağıdın yarısını silik yazıyor

bellbane #214908 
elime eski bir lazer yazıcı geçti. laserjet1020 diye bi model. 3 aydır falan kullanılmamış. ben bunla çıktı alırken dediğim gibi sayfanın yarısı silik çıkıyor. toneri çıkar salla dediler. çıkardım salladım. 2-3 sayfa düzgün çıktı, sonraki sayfalar yine silik çıktı. acaba toner mi bitmiştir? bir de mürekkep yazıcılardaki gibi kalan seviyeyi görebiliyor muyuz?
(3) 

et. al.'ın türkçesi nedir?

bellbane #214241 
apa stili kullanarak referans vermek istiyorum. Brown ve arkadaşları, 1997 şeklinde yazsam komik olur değil mi? nedir türkçesi?
(2) 

yahoo mail'de arkadaştan spam mail gelmesi

bellbane #205464 
inbox'ıma gelen spam maillerin bazılarının isim kısmında arkadaşımın ismi yazıyor. o da yahoo mail kullanıcısı. geçen dedi ki bana senden de geliyor. sonra düşündüm nasıl olur? ikimizin de aynı anda şifrelerinin spamcilerin eline geçmiş olması düşük ihtimal. acaba spmaciler yahoo mail'de bir açık buldular da gelen spam mailleri adres defterine kayıtlı isimlerden geliyor gibi gösterebilmeyi mi sağlamışlar? böyle bir şey duydunuz mu? nasıl olur?
(1) 

ales'ten kaç alırım?

bellbane #205158 
sayısal'da diyelim 100 soruda 5-6 yanlış var. sözel 1 ise 36 net. kaç puan yapar sayısal türünde?
(5) 

ales giriş belgeleriniz geldi mi?

bellbane #204313 
benim hala gelmedi. ösym aday işlemleri sayfasında "Sınav merkezi atamanız henüz sonlanmamıştır." yazıyor.
(1) 

card finans para puanlarla alış veriş yapabileceğim site

bellbane #204268 
var mıdır?
(4) 

ziraat bankasını arıyorum müşteri temsilcisine ulaşamıyorum - 4440000

bellbane #203063 
menüde müşteri temsilcisine bağlanamadım bir türlü? nerede saklanıyor ki bunlar? yoksa bu saatte çalışmıyorlar mı?
(6) 

100'lük not sistemi kullanan üniversiteler var mı?

bellbane #201217 
aşağıda bir yerlerde bir soruda gördüm de aklıma takıldı sorayım dedim. 100'lük not sistemini hangi üniversiteler kullanıyor?
(9) 

excel'de satırları tek bir sütuna çevirme

bellbane #192567 
elimde 1092 satırlık 5 sütunluk bir data var. ben bunları uç uca ekleyip sadece 1 sütun oluşturmak istiyorum. upuzun bir sütunum olacak yani. nasıl bir macro ile bu işi yaparım? vba bilgim sıfıra yakınsamakta. yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.
(1) 

ipod nano 6. nesil

bellbane #192062 
çıktı mı türkiye'de? çıktıysa fiyatı nasıl? gittigidiyor'da var ama ordan almak istemiyorum.
(2) 

hızlı trende bir öğrenci

bellbane #191709 
öğrenci bileti alacağım fakat öğrenci kimlik kartında geçen senenin bandrolu var. arıza çıkarırlar mı? normal hızlı trenlerde sıkıntı yaşamıştım bir kere.
(6) 

aynı isimde iki klasör yan yana?

bellbane #191288 
aynen resimde görüldüğü gibi. nasıl olur? klasörlerden biri boşken (0 byte gösteriyor) diğerinde dosyalar var. aynı klasör değiller kesinlikle.
(2) 

matlab'da bir fonksiyonun grafiğini çizmek istiyorum.

bellbane #189075 
function [ Nx,Sx ] = stress(Q)
NX=75
Nx=NX*cos(Q)^2
Sx=-NX*cos(Q)*sin(Q)
end


fonksiyon bu, çok basit. plot ya da ezplot komutlarını denedim. sınırlarını belirledim. fakat bana Q undefined diyor. nasıl olur ki bu iş?

grafik resimdeki gibi bir şey olcak.
(3) 

feet warmers hot sox - sıcak çorap

bellbane #186795 
hediyeyarat.com

yukarıdaki çoraptan ankara'da nerede bulabilirim?
(4) 

sevgiliye doğum günü hediyesi

bellbane #186785 
eminim bu tarz sorular çok sorulmuştur. bir de ben sorayım. böyle çok romantik kaçmayacak, orjinal bir hediye arıyorum. fikirlerinizi duymak isterim.
(1) 

queen'in innuendo isimli şarkısındaki flamenko kısım

bellbane #184255 
hah işte o kısmın ne olduğunu merak ediyorum. herhangi bir flamenko şarkısından alıntılanmış ise hangi şarkıdır, adı nedir bilmek istiyorum.

saygılar.
(5) 

facebook'taki arkadaş sayısı

bellbane #177732 
ne zaman profilime baksam değişiyor bu sayı? hatta profilimdeyken sayfayı yenileyince bile orada yazan sayı değişti. bugün şahit oldum. bir artıyor bir çoğalıyor. bunun bir mantığı var mıdır? tamam profilini kapatanlar açanlar olabilir ama gün içinde artı eksi 6 değişmesi hiç mantıklı değil bence?
(1) 

ankara'da final maçı için dev ekran kuruluyor mu?

bellbane #175450 
var mı böyle bir durum? bir arkadaş ankamall'de var dedi ama kesin bilmiyoruz. varsa böyle bir şey halka karışıp dev ekranlarda izleyelim diyoruz.
(5) 

ankara'da en iyi güllaç nerde yenir

bellbane #174180 
sayın duyuru sakinleri,

malumunuz yarın ramazan ayının son günü. koca ramazan ayını güllaçsız kapatmak olmaz. sizce en iyi güllacı nerde yerim? böyle kiloyla falan almayacağım. bir porsiyon falan yerim.
(3) 

bonuslarımı kullanarak alışveriş yapabileceğim site?

bellbane #170729 
idefix haricinde bonus karttaki bonus'u kullanarak alışveriş yapabileceğim siteleri merak ediyorum.
(3) 

calve veya tat sarımsaklı mayonez

bellbane #166364 
hala satılıyor mu bunlar? bizim buradaki birkaç markete baktım da yoktu.
(1) 

ipod touch restore sorusu

bellbane #166143 
diyelim ipod touch'u restore yaptım. içinde bir sürü ücretli, ücretsiz ya da bir ara ücretsiz, şimdilerde ücretli bir dolu uygulama var. restore'dan sonra hepsi gider mi?

bir de şunu soralım, ipod touchum var. iphone almaya karar verdim. ipod daki uygulamaları (özellikle parasını verip aldıklarım) aynı appstore hesabıyla iphoneda da kullanabilir miyim?
(2) 

sözlükteki lost başlığı

bellbane #161858 
dün gece geç saatlerde sözlükte olanlar bilirler. elemanın teki lost başlığına bir sayfa dolusu küfür yazmıştı. okumaya niyetlenmiştim ama uykum olduğu için üşenmiştim. sanırım uçtu o arkadaş. nickini hatırlayan var mı? bir de o anın kaydını alan kimse varsa benle paylaşabilir mi? ya da o entriye sözlükten ulaşmak mümkün müdür?
(1) 

patara'da tatil

bellbane #161679 
patara ile ilgili detaylı bilgi lazım. kız arkadaşımla gitmek istiyoruz. en başta o civarda kalacak rahat, ucuz, temiz bir pansiyon lazım. sonra ne yapılır neresi gezilir, sahile nasıl gidilir; tavsiyelerinize ihtiyacım var. amacımız yüzmek, güneşlenmekten çok antik mekanları gezmek. olimpos'u detaylıca gezmiştik iki sene önce. hatta bu sene de bir kere daha gittik. bu sefer de patara'ya gidelim diyoruz.
(2) 

içi açıldıktan sonra kablosuzu bozulan laptop

bellbane #159140 
fandan gelen garip seslerden dolayı laptop'ı açtım. zaten eski bir şey dv5000 diye bir model. tekrar birleştirdim. bilgisayar güzelce açıldı fakat bluetooth ve wireless gitti. bluetooth hiç mühim değil de wireless kötü oldu. wireless kartını takarken bir teknik mi var acaba ben mi yanlış yaptım? kolayca yerine yerleşiverdi. ama çalışmıyor. bir de wireless karta monitörden gelen 2 kablo var siyah ve beyaz. anten sanırım. üzerlerindeki etiketine göre doğru taktığımı düşünüyorum. windows xp kullanıyorum, wireless kartı aygıt yöneticisinde hiç görünmüyor. yokmuş gibi.

bu arada wireless gösterge ışığı yanıyor.

mobil görünümden çık