(1) 

reklamcılık yüksek lisans

bellbane #155461 
spor bilimleri bölümünde okuyan bir arkadaş heves etmiş reklamcılık yüksek lisansı istiyor. mümkün mü öyle bir akademik plan? mümkünse hangi üniversitelerde, nasıl olur?
(3) 

kamil koç'tan normal tvli koltuk

bellbane #152511 
bugün internetten kamil koç bileti aldım. sefer tipi normal tvli koltuk diye belirtilmişti. yani şimdi her koltukta tv mi olacak? başka neler olacak? hangi marka otobüste oluyor bu tür donanımlar? örneğin ben gece yolculuk yaparken kimseye rahatsızlık vermeden, sabaha karşı saat 4'te, boston-lakers final serisi 6. maçını izleyebilecek miyim?
(1) 

3. nesil ipod touch 8 gb

bellbane #146631 
bu ipod'ların 8gb'lığı ile 16-32 gb'lığı arasında donanımsal-yazılımsal fark var mıdır? varsa da o fiyat farkına değer mi? diyorlar ki 8 gblık 3. nesiller donanım olarak 2. nesillerin aynısıymış. 16 ve 32 gb'lıkların işlemcisi daha iyiymiş, oyunlarda falan çok farkedermiş. var mıdır bunun aslı astarı?
(3) 

windows xp yüklerken bilgisayarın kapanması

bellbane #142982 
windows xp yüklemeye çalışırken formatlama ekranına geldikten kısa bir süre sonra bilgisayar kapanıyor. daha önce defalarca windows xp yüklemiştim. başka xp cd'si bulup denedim yine olmadı. windows 7 denedim o yüklendi. ubuntu denedim o da yüklendi. bu xp'nin gıcığı ne bana?
(1) 

balıkesir'de dört gün

bellbane #136754 
13-16 nisan arası balıkesir'de olacağım. kalacak yer olarak "çömlek otel" ayarlanmış. dört gün boyunca her sabah saat 8.30'da balıkesir üniversitesi, çağış kampüsü'nde olmam gerekecek. sanırım kampüs biraz şehir dışında. kalacağım yerden kampüse sabahın o saatinde ne kadar sürede giderim? çömlek otel de sanırım milli kuvvetler caddesinde.

ayrıca balıkesir'de nerelere gidilir, nereler görülmelidir, ne yenir, nerede yenir? önerilerinizi bekliyorum.
(5) 

ankara'da ucuza kot pantolon

bellbane #133739 
40-50 tl civarı bir fiyata, 2 adet, güzel, kaliteli kot pantolon satın alabileceğim mağazalar önerebilir misniz? erkek için bu arada.
(12) 

çerez film

bellbane #131165 
hepsi erkeklerden oluşan 8-10 kişilik tayfayla izlenecek çerez filmler aranıyor. önerileriniz?
(5) 

ankara 100.yıl'daki garip bina

bellbane #129125 
son 1-2 haftadır bu garip bina ilgimi çekmeye başladı. bir kaç arkadaşıma sordum, ne binası olduğunu bilemediler. yıllardır o muhitte oturan kız arkadaşım da ne olduğunu bilemedi. yalnızca yıllar önce bu binada bir gece vakti çok şiddetli bir patlama olduğunu söyledi.

binayı tarif edeyim: pazardan çankaya üniversitesi'ne giden yolun üzerinde, kılıçarslan lisesi'nin önünde. kiler marketin karşısında, biraz çaprazda, yukarıda. halı sahalar falan var o civarda. baya büyük üçgen bir çatısı var. hemen önünde yapı kredi atm'si var. civarında herhangi bir tabela yok. ya da akşam vakti göremedim. o cadde üzerinde bir girişi var, bekçi kulübesi var. ama içinde görevli falan yok. girişte de "dikkat köpek var" yazıyor. çok büyük olasılıkla bir fabrika. çünkü büyükçe bacaları var ve arkasında 2 tane kocaman beyaz, silindir depolar var. ama şehrin göbeğinde fabrika ne alaka =) bir de o bacalardan duman tüttüğünü gördüğümü hatırlamıyorum. fabrikaysa eğer çalışmıyor gibi. fakat içerisinin aydınlatıldığı görülebiliyor.

google earth'te ya da maps'te herhangi bir açıklama yok. koordinatları da şöyle: 39°53'44.31"K 32°47'49.18"E

baya ayrıntı verdim sanırım =) eminim bir bilen çıkacaktır. şu patlama olayı ile ilgili de bilgisi olan varsa çok süper olur.
(1) 

ankara için elektrik-su-koblo tv abonelik ya da taşıma ücretleri

bellbane #122826 
yeni evimize kiracı olarak çıkmayı planlıyoruz. ev sahibi elektrik, su ve kablo tv aboneliklerini iptal etmiş. bunları yeniden açtırma ya da yeni abone olma ücretleri ne kadardır? bir de kablo tv aboneliğimizi taşımamız gerekiyor. o bizim üzerimizdeydi. onun taşınma ücreti vardır herhalde değil mi?
(4) 

adidas çanta

bellbane #120733 
urun.gittigidiyor.com

şu çanta çok çakma duruyor, sizce de öyle mi? bir de adidas'ın böyle bir çantası var mı gerçekten?
(4) 

japonya'dan bir şeyler getirtme

bellbane #115894 
yakın bir arkadaşım japonya'ya gidecek. ondan gelirken bana bir takım şeyler getirmesini isteyeceğim. ne istenebilir? bir de japonya'da elektronik, teknoloji ürünleri falan ucuz mudur? laptop mesela?
(2) 

hot cold mug, ısınınca tipi değişen kupa

bellbane #115325 
www.lazyboneuk.com adresinde de bir örneğini görebileceğimiz ürünü türkiye'de hatta ankara'da bulabilir miyiz? bulamazsak buna benzer ilginç kupa tavsiyeleriniz var mıdır?
(4) 

klavyesi türkçe olmayan bir laptop?

bellbane #114940 
diyelim ki ben yurtdışından bir laptop aldım. fakat türkçe klavyeli bulamadım. daha sonra ben türkiye'de servise başvurup klavyesini türkçe klavye ile değiştirebilir miyim? ücreti ne kadar olur? bir de farzedelim ki bu laptop değil de bir netbook olsun. hatta samsung nc10 olsun misal.
(4) 

öğrenim kredisi'ni çektiğimiz kartı internette kullanma?

bellbane #113684 
bu kartı internet alışverişlerinde kullanabilir miyiz? ya da debit kart olarak paypal'a ekleyebilir miyiz? arka tarafında cvc numarası yok? onu edinebilmenin bir yolu var mıdır?
(1) 

domuz gribi?

bellbane #113443 
eskiden diğer ülkelerdeki ölüm sayılarını takip edebiliyorduk. sanırım ülkemizde de yaygınlaşınca oralardaki ölüm haberleri pek takip edilmez oldu. kendimize yoğunlaştık. benim merak ettiğim, dünyadaki ölüm oranları ne durumda? nereden takip edebiliriz? ülkemizde neredeyse her gün 50 kişi ölüyor. bu rakam çok yüksek bir rakam değil mi? domuz gribi çok da ağır değil sadece çok bulaşıcı, ölümlülük oranı düşük, medya abartması diyorlar. ama günde 50 kişiyi öldüren hastalık az tehlikeli midir? kimisi de diyor ki mevsimsel gripten çok az daha ölümcül, onun ölüm oranından çok da yüksek değil. abartılacak bir mevzu yok diyor. e o zaman diyelim geçen sene mevsimsel gribin en yaygın olduğu zamanlarda atıyorum günde 35 kişi gripten ölüyor muydu?

ama asıl merak ettiğim şu: örneğin bugün sağlık bakanlığı 62 insanın domuz gribinden öldüğünüaçıkladı. günlerdir de benzer rakamlar açıklanıyor. bunlar ciddi rakamlar değil mi? ciddiyse ne kadar ciddi? ayrıca ne kadar güvenilir? bu insanların ismi cismi belli değil, hangi ilde oldukları belli değil. sadece sayıları belli. insan komplo kurmadan duramıyor. bu rakamın sallama, şişirilme olasılığı yok mu? toplum üzerinde bir korku yayarak insanları aşıya, ilaca yönlendirmek gibi bir durum ne kadar olası? uluslar arası bir komplo mu dönüyor?

diğer ülkelerdeki ölüm sayılarını merak etmemin sebebi de buradan kaynaklanıyor. sadece biz mi sapır sapır dökülüyoruz, yoksa dünyada da durum böyle mi?
(1) 

nokia ovi maps reklamındaki şarkı

bellbane #111283 
internette bırakın şarkıyla ilgili bir ipucu, videosunu bile bulamadım. nedir bu şarkı bilenimiz var mı acaba? reklama bir link de yardımcı olur.
(3) 

toasted sigara

bellbane #110813 
geçen çinli biriyle muhabbet ederken ona sigaramdan ikram edeyim dedim. winston içiyordum. uzattım ve dedi ki "ben harman sigara kullanmam, toasted içerim". ben de dedim ki "nedir bu toasted?". sonra bir adet sigara verdi. markası falan çince yazıyordu. ama gayet güzel bir sigararaydı. winstonıma basardı. sonra aklıma lucky strike ambalajının üzerinde yazan "it's toasted" yazısı aklıma geldi. demek ki lucky de toasted sigaraydı. dedi ki bana çin'de harman ve toasted sigaralar satılırmış. toasted olanlar daha pahalı olurmuş genelde. içimi de daha keyifliymiş.
sorularım şunlar: tam olarak nasıl üretiliyor bu toasted sigaralar? ülkemizde lucky yok maalesef. bir ara geyiği çıkmıştı gelecek diye. en son gelişme nedir? gelecek mi? gelirse ne zaman gelir? peki ülkemizde de satılan başka toasted sigaralar var mıdır? varsa hangileridir, önerir misiniz?
(1) 

farklı programların farklı tonlamada gösterdiği fotoğraf

bellbane #109189 
img688.imageshack.us adresinden görebileceğimiz fotoğrafı indirip windows xp'nin kendi resim görüntüleyicisi ile açtığımızda tonlaması farklı görünüyor. en azından 2 bilgisayarda denedim ve farklı çıktı. daha spesifik olmak gerekirse windows resim görüntüleyicisi renkleri daha sıcak, daha kızıl gösteriyor. irfan view ile denedim. onda da web tarayıcısında göründüğü gibi görünüyor. bunun sebebi nedir? fotoğraf nikon d40 ile çekilmiştir. boyutu küçülsün diye biraz kalitesini bozdum sadece upload ederken. başka bir dijital oynama olmadı. orjinali de aynen bunun gibi farklı görünüyor yani. o açıdan bir fark yok.
(3) 

ebay'deki windows 7 keyleri

bellbane #109170 
ebay'de 20-30$ civarında satılan windows 7 keylerini alıp deneyen oldu mu? sizce ne kadar güvenilirdir? bu adamların bana yolladığı key'in gerçekten sağlam çıktığını farzedersek, nasıl bu kadar ucuza getirmeyi başarabiliyorlar? bu arada sadece e-mail'e product key yolluyorlar. dvd falan yollamıyorlar.
(1) 

facebook problemi

bellbane #98090 
efenim bilgisayarımda facebook resimdeki gibi garip görünüyor. arada sırada normal açıldığı da oluyor tabi. değişik tarayıcılarla da denedim, misal chrome, o da aynı garip karakterleri çıkarıyor. internet explorer ise linklere tıkladığımda kimi zaman download penceresi çıkartıyor, bilmemne.php dosyasını nereye kaydetmek istediğimi soruyor. sizce neden böyle olmakta? var mı bir çözüm önerisi olan? başka sitelerde bir problemle karşılaşmadım bu arada.
(1) 

inşaat terimi sorusu

bellbane #97422 
çiroz denilen donatı elemanının ingilizcesi nedir? ayrıca türkçe inşaat terimlerini ingilizceye çevirmek için bir sözlüğe ihtiyacım var. internetteki sözlükler yetersiz görünüyor. çirozu bulamadım örneğin. aka baldaş isimli bir mühendisin çıkardığı inşaat terimleri sözlüğü diye bir kitap var. onu almayı düşünüyorum. elinde olan var mı? varsa nasıldır, yeterli midir? önerdiğiniz başka sözlükler varsa onları da öğrenmek isterim.
(1) 

beşiktaş'ın borsaya transfer bildirmesi

bellbane #93397 
hep duyuyoruz beşiktaş transfer yapınca "beşiktaş yeni transferini borsaya bildirdi" diye. fakat neden galatasaray'ın ya da fenerbahçe'nin böyle haberleri çıkmıyor? bildirmiyor mu onlar? bildirmiyorlarsa neden bildirmiyorlar? sonuçta onlar da borsada işlem görmüyor mu? bir de bildirince ne oluyor? bildirmek şart mı?
(1) 

bandwith paylaşımı

bellbane #91340 
efenim şimdi varsayalım ki bir kablosuz modemimiz ve bu modem üzerinden internete bağlanan mac adreslerini bildiğimiz 2 adet aygıt var. diyelim ki ben bir aygıta bandwith'in yüzde 80'ini diğerine de yüzde 20'sini uygun gördüm. daha fazla kullanmasınlar, bu şekilde paylaşsınlar istiyorum. bunu nasıl yaparım. bu arada modemin markası da linksys wag54gp2 gibi bir şey. daha önce sorulmuşsa bulamadım, affediniz.
(6) 

uyku problemi

bellbane #88958 
kendi bildim bileli uyumak için yatağa yattığımda uykuya dalmam genelde 1-2 saat sürüyor. ne kadar yorgun olursam olayım, bu süre azalmıyor. çok gıpta ediyorum kafasını yastığa koyar koymaz uyuyanları. üstüne üstlük uykuyu seven bir insanım. sabahları çok zor uyanırım. özellikle erken kalkmam gerektiği zamanlar acaip zorlanıyorum. hatta bu benim okuldaki başarımı bile etkiliyor. sabah saatlerine konmuş derslerde hep başarım daha düşük. kalkıp da gidemiyorum çünkü. sizce ne kadar problemliyim? bu konuyla ilgili yardım falan almam gerekiyor mu?
(2) 

wireless adsl modem kapsama alanı sıkıntısı

bellbane #87389 
Linksys wag54gp2 marka modemim var. bulunduğum odadan baya uzak bir odada bulunmaktaydı ve 2 hafta öncesine kadar sorunsuz bir şekilde çekiyordu. sonra ne olduysa oldu, birden çekmemeye başladı. hatta öyle illet bir durum ki bu odanın hemen dışında bile çekmiyor. inanılmaz düştü kapsama alanı. anteni bozulmuştur belki diye düşündüm, güçlü bir anten bağladım yine çözüm olmadı. değişik frekanslardan yayın yaptırdım, bana mısın demedi.frekans çakışması olmadığından emin gibiyim. acaba sorun nerde olabilir?
(7) 

odtü'den taahhütlü mektup

bellbane #84281 
bugün posta kutuma odtü'den taahhütlü bir mektubum olduğuna dair haber kağıdı geldi. acaba nedir ne değildir? yarın sabaha kadar beklemem lazım postaneden alabilmek için. ama içim içimi yiyor. şenlikte a4 kapısından yüklü miktarda alkol içeri sokmaya çalışırken yakalanmıştım, 2 ayı geçti. tutanak tutmuşlardı. acaba onla mı ilgilidir? yoksa acaba staj başvurusu yapmıştım onun sonucu ile mi ilgilidir ki? neden bir üniversite, öğrencisine taahhütlü mektup yollasın ki?
(12) 

kız arkadaşa oyun?

bellbane #81539 
böyle kız arkadaşımızın sıkıntısını bir süre olsun giderebilecek, grafikleri sevimli, oynanışı kolay ve atlamalı ilerlemeli (:)) bir oyun arıyorum. fikri olan? :)
(8) 

hoca, öğretmen, instructor... hangisini seçmeli

bellbane #71381 
kız arkadaşımın ödevi için kapak hazırlamam gerekiyor. fakat kapakta hocanın adını nasıl yazsam bilemedim. "Hoca: Bilmem Nedir" şeklinde olunca çok laubali sanki, "Öğretmen: Bilmem Nedir" şeklinde olunca da üniversite düzeyi için komik sanki. biz kendi ödevlerimize ingilizce eğitim gördüğümüz için "instructor:" ya da "submitted to:" falan koyarız. türkçe nasıl olur bunlar hiç düşünmemiştim. sanırım en mantıklısı hoca yazmak. siz ne yazardınız ödev kapağına?
(2) 

kinetics, kinematics?

bellbane #63956 
bu iki fizik teriminin birbirinden farkı nedir? bir de türkçe'ye nasıl çevirirsek en doğrusu olur?
(1) 

odtü'deki eng 411 dersi

bellbane #62150 
english in the media olarak da bilinen üstün reinhart'ın verdiği bu derse ne oldu acaba? iki dönemdir modern diller açmıyor dersi.
1234   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık