(3) 

bilgisayar fanından pervane kısmını sökme

bellbane #1105224 
www.earlybirdsavings.com

şöyle bir fandan zarar vermeden pervane kısmını nasıl çıkarabilirim. pervaneyi çekiyorum ama zorlarsam kırılacak sanki.
(7) 

dolu uçağa bilet bulmak

bellbane #1099134 
gündüz baktığım bir uçuşta sabah yer vardı, şu an kalmamış. uçuş da yarın öğlen. acaba yarın gündüz yine kontrol etsem yer bulma ihtimali var mıdır? biri rezervasyonunu iptal etse falan yeniden bilet satışa çıkar mı?
(3) 

şu an trt spor'da konuşanlar kim

bellbane #1092641 
sb.
(23) 

spoiler'ları seven var mı?

bellbane #1091853 
bir tek ben seviyor olamam.
(1) 

ttnet fatura edilmemiş borç

bellbane #1087787 
merhabalar,

geçen ay ttnet'i iptal ettirdik. son aya ait kullanımımız 11.5 tl imiş. fakat 15 tl'den düşük olduğu için faturalandıramıyorlarmış. bununla ilgili bir şeyler yapmam gerekir mi acaba? yıllar sonra borcunuz faiziyle bilmem kaç tl oldu diye gelirler mi ki?
(2) 

Videodaki Sandviç Nedir?

bellbane #1086217 
youtu.be

bunun adı ne, mekan neresi, nerede yenir, ankara'da var mı?
(7) 

eskilerden bir PC oyunu - uzay gemili

bellbane #1085751 
yılı tahminen 96-98 falan. çok fazla bir şey hatırlamıyorum. CD oyunuydu. uzay gemisi ile harita gibi bir alanda dolaşıyorduk. düşmanları bulup vuruyorduk sanırım. tyrian gibi düz bir haritada ilerlenen shooter'lardan değildi. duvarlarla sınırları belli bir harita vardı. başka da pek bir ayrıntı hatırlamıyorum. screenshot görsem hatırlarım diye düşünüyorum.

o dönem çıkan bu tarz ne oyunlar vardı ki?

edit: iki boyutluydu, tepeden bakılıyordu.
(3) 

amazon kindle türkiye'ye açıldı mı?

bellbane #1081466 
ben amazon kindle'dan türkiye'de e-kitap alınamıyor diye biliyordum. amerika adresi gösterip, amerikan hesabı açmak gerekiyor falan diye duymuştum. hatta millet vpn ile falan uğraşıyordu.

fakat 2-3 gün önce kitap satın aldım. hesabımda ülke olarak türkiye görünüyor ve türkiye kredi kartı tanımlı. acaba e-kitap mağazası türkiye'ye açıldı mı? internette bununla alakalı birşey bulamadım. ekşi sözlük'te bir iki tane entry var alınabildiğini söyleyen ama başka da bir şey yok?
(3) 

kombinin mekanik zamanlayıcısını tamamen kapatmak (capsli)

bellbane #1076396 
ekte gördüğünüz şey sanırım kombinin çalışma saatlerini ayarlamak için kullanılan bir cihaz. ben bunu tamamen devre dışı bırakmak istiyorum. fişini çıkarıp şalterini de kapamama rağmen alet hala çalışıyor ve sinir bozucu tik-tok saat sesi çıkarıyor. bu aleti nasıl sonsuza dek kapatırım?
(2) 

godaddy alan adı yenilemede geçerli kupon

bellbane #1076159 
bulduğum bütün kuponlar yeni alan adı alırken geçerli. acaba yenileme için kupon bulabilir miyim? kampanya falan çıkıyor mu ki? yenileme için bir müddet daha süre var. kampanya çıksın diye beklesem mi ki?
(2) 

geç pazar kahvaltısı - ankara

bellbane #1066913 
bu saatte ankara'de nerede kahvaltı bulunabilir?
(1) 

linkteki müzik

bellbane #1066784 
inciswf.com

çok duyuyorum ama neyin nesidir bilmiyorum.
(2) 

bankalar sim kartı değişikliğini nasıl anlıyorlar?

bellbane #1066062 
soru başlıkta.
(4) 

avea, vodafone hala kötü mü, düzelecek mi?

bellbane #1061274 
4.5g ihalesi yapıldıktan sonra turkcell dışındaki operatörlerin kapsama problemleri yaşamasına sebep olan bazı durumlar düzeltildi, artık bütün operatörler aynı kalitede olacak gibi bir şeyler okuduğumu hatırlıyorum. harbiden var mıydı böyle bişey? acaba o ihaleden sonra herhangi bir düzelme falan oldu mu ya da olacak mı?
(1) 

tivibu web maxi nedir

bellbane #1057341 
ttnet online işlemlerde gördüm, sanırım internet paketiyle gelen tivibu web maxi üyeliğim varmış. fakat tivibu'nun sitesinde bununla ilgili bir bilgi bulamadım. bilgisayara indirdiğim tivibu programı da üyeliğiniz aktif değil uyarısı veriyor. nasıl kullanabilirim ki bunu?
(2) 

burası neresi?

bellbane #1023194 
goo.gl

kuş cenneti, doğal yaşam parkı falan gibi bir şeyler diyor civarında ama tam olarak emin olamadım.
(1) 

bir sürü port scan detected uyarısı

bellbane #1008540 
bitdefender yarım saattir defalarca "port scan detected and blocked" uyarısı veriyor. detayları inceledim, farklı farklı ip'lerden onlarca port scan olmuş. tam olarak ne oluyor? uyarılar da dinmek bilmedi. devamlı sağ altta bildirim çıkıyor.
(2) 

ingiliz sunucu ne diyor?

bellbane #1003672 
tam olarak şu anda:

youtu.be

saniye 50.
(4) 

il tabelalarında neden rakım yazar?

bellbane #973551 
rakım bilgisi, il girişlerinde nüfusla beraber belirtilecek kadar işe yarar bir bilgi mi? ne bileyim yüz ölçümü yazsa, plaka kodu yazsa ya da başka o ile girenlerin işine yarayabilecek bir bilgi yazsa daha mantıklı olmaz mı? bulunduğumuz ilin rakımını bilince ne işe yarayacak ki?
(2) 

İzinsiz reklam SMS'leri şikayet etmek

bellbane #942999 
tuketicisikayeti.tuketici.gov.tr adresinden şikayet edilebiliyor denmiş ama buradan şikayet edebilmek için ya e-imza gerekiyor ya da bu sitenin hazırladığı şikayet formunun çıktısını alığ imzalayıp tüketici hakem heyetine vermek gerekiyor. zaten şikayet türleri arasında reklam sms'i diye bir seçenek yok. yani bu tür şikayetler için düzenlememişler daha.

adresini hatırlamadığım bir site vardı. resmi bir site değildi ama şikayetleri alıyordu. acaba sitenin adresi neydi? bir de gerçekten bu siteden yapılan şikayetler cidden birileri tarafından değerlendiriliyor mu?
(3) 

firmalarda info@firmaadi.com.tr adresine kim bakar?

bellbane #921067 
info@firmaadi.com.tr ya da firmaadi@firmaadi.com.tr şeklindeki adreslere gelen mailleri kim okur, kim bu inboxları kontrol eder?
(3) 

domain yönlendirme

bellbane #906709 
en basitinden bir domaini başka bir domaine yönlendirmenin yolu nedir? asdasfaf.com.tr domain'i google.com'a yönlendirmek istiyorum örneğin.
(4) 

nic.tr'den alınan domain, nameserver

bellbane #905371 
nic.tr'de sanırım nameserver desteği yok. bir nameserver bulup nic.tr'deki dns sayfasına girmemiz gerekiyor sanıyorum değil mi? sonra ne yapmak gerekiyor? tam olarak anlamadım da. bu nameserver olayını ücretsiz veren bir yer var mıdır?
(4) 

raspberry pi kullanarak web sayfası hosting

bellbane #904595 
ayda 100 defa falan görüntülenen bir web sayfasını raspberry pi kullanarak evimden host etmek istiyorum. kullanmadığım bir dolu depolama alanı ve bant genişliği için bir sürü para ödüyorum. dolar da baya yükseldi. internetten biraz araştırdım, nginx kurulumu yaptım. şu an yerel ağdan erişebiliyorum. fakat domaine yönlendirmeden önce aklıma takılan güvenlik mevzusu var. acaba böyle bir şekilde web sitesini host etmek güvenli midir? başımızın ağrıması ihtimali var mıdır? ne gibi önlemler alınabilir?

bir de mail kurulumu yapmam gerekiyor sanırım. roundcube kurmayı planlıyorum. mümkün müdür? güvenli midir? tek başıma altından kalkabileceğim bir iş midir emin olamıyorum.

teşekkürler.
(6) 

ahşap sebze meyve sandığı ankara'da nerde bulunur?

bellbane #895785 
www.ozalay.com.tr

linkteki gibi bir şey arıyoruz. meyve sebze sandığı gibi ama biraz daha dekoratif gibi. ankara'da nerede bulunur bu tarz birşey?

teşekkürler.
(2) 

boşa dönen vida nasıl çıkarılır?

bellbane #869068 
hesap makinamın içini açıp ön yüzündeki tuşlarına ulaşıp onları temizlemem gerekiyor. fakat cihazın arkasındaki 2 vida plastik içerisinde boşa dönüyor. yuva içine gömülü oldukları için pek de müdahelede bulunamıyorum. cihaza zarar vermeden, evdeki imkanlarla bu vidaları sökmek mümkün müdür?
(1) 

noip.com'a giremeyiş

bellbane #762727 
vpn aktifken girebiliyorum fakat kapatınca giremiyorum. mahkeme kararı mı var acaba? haftalardır durum böyle. siz girebiliyor musunuz?

www.downforeveryoneorjustme.com

site çökmemiş.
(1) 

maximiles kullanarak pegasus'tan bilet almak

bellbane #737357 
mümkün değil mi? müşteri hizmetlerini aradık olmaz diyor.
(1) 

icra dosyası sorgulama

bellbane #729376 
ankara'dayım. izmir 8. icra dairesinin hakkımda icra dosyası var. bir dava kaybetmiştik. ödemem gereken karşı tarafın avukat masrafı. güncel borç bilgisi tarafıma gönderilen belgede yazıyor. ama bu borca faiz işlediği için bugün ödeme yapmam halinde ödemem gereken borç miktarını öğrenemiyorum. sanırım uyap'tan sorgulama yapılamıyor. ben nereden nasıl öğrenirim bu borcu?
(1) 

istanbul(avr)(ist.uluslararasi pim) nedir?

bellbane #697096 
buradan kayıtlı mektup postası gönderisi gelmiş bana, postacı bulamamış, şubeye götürmüş. çok merak ettim bu uluslararası pim ne oluyor tam olarak? sadece yurt dışından gelen gönderilerle mi alakalı? yurt dışıyla da hiç alakam olmadı ki. kapıya bıraktıkları haber kağıdında bir takip no vardı. o takip no ile sorgulama yaptım. kargo hareketleri bilgisi hariç hiç bir bilgi yok. ilk hareket de bu yerden görünüyor.
(3) 

ufak bir python kodu için yardım

bellbane #696471 
daha önce matlab'da çözdüğüm bir problemi python'da çözmeyi deniyorum. problem basit; bir fonksiyon var, bu fonksiyonun bağlı olduğu bir parametre belli bir aralıkta değiştirilecek, bu parametrenin aldığı her değerde fonksiyonun aldığı maksimum değer bulunacak, sonra da bu parametre vs max değerleri grafiği çizilecek.

bi yerde yanlışım var ama çözemedim. acaba bu ufak 28 satırlık kodu inceleyip şurada yanlış yapmışsın diyebilir misiniz?

kod:

www.dropbox.com
(1) 

facebook sayfasının çalınması ve sonra da silinmesi

bellbane #541651 
sayfada admin olan biri diğer 2 admini atmış. sonra da grubu silmiş. geri getimenin bir yolu var mıdır?
(3) 

oda ısındaki bardağa sıcak içecek koymak ve bardağın ısınması

bellbane #527543 
az önce cam bir bardağa sıcak süt koydum. sonra bardak ısınmaya başladı. bardağın ısınmaya üstten başlaması sonrasında ise yavaş yavaş aşağıların da ısınması ve en sonunda bütün bardağın eşit sıcaklıkta olması garibime gitti. neden en önce üstten ısındı da başka yerden başlamadı ya da eşit şekilde ısınmadı?
(4) 

[spoiler] the hobbit: unexpected journey tam olarak nerede bitiyor?

bellbane #525835 
beorn'un evinden çıktıkları, ormana girmeden gandalf'ın grubu terk ettiği noktada bittiği şeklinde bir bilgi okudum ama imdb'de oyuncu listesinde beorn diye bir karakter yok. 2. ve 3. filmlerde görünüyor. demek ki daha önce bitiyor. tam olarak nerede kesiyolar filmi?
(4) 

formatlanmış sd karttan fotoğrafları kurtarma

bellbane #432666 
canon eos60d makinanın menüsünden formatlanmış bir sd kart var. bundaki fotoğrafları kurtarmak istiyorum. üzerinde hiç bir şey yazılmadı sonrasında. 15 farklı program denedim, klasörler görünüyor fakat dosyalar görünmüyor. dosyalar .jpg formatlı. ben bunları nasıl geri getirebilirim ki? herhangi bir programla taratıp çıkarırım hemen diye düşünüyordum ama hiç bir şey çıkmamasına çok şaşırdım.
(2) 

başkent üniversitesinde muayene ücreti ne kadar?

bellbane #397553 
tahlil, tetkik, test falan olmazsa ne kadara gelir bir sgklı çalışana?
(2) 

antihistaminik iğne ne zaman etkisini gösterir

bellbane #388243 
yaklaşık 1 saat önce kalçadan 2 adet iğne yedim. doktora gitme sebebim sağ kolumda geçmeyen ürtikerdi. kaşıntı, kabarıklık, içten bir ağrı ve yumruk yaptığımda acıyan avuç içi şikeyetlerimi anlattım. sonra doktorun verdiği iğneleri oldum. biri avil'di sanırım, diğerini bilmiyorum. belki o da avil'di.

sağ kolumda herhangi bir düzelme yok. acaba etkisini ne zaman gösterir bu iğneler?
(4) 

skyrim'in sonu - çok pis spoiler -

bellbane #373014 
şimdi ben mainquest'i bitirdim de. çok tırt değil mi? yoksa benim kaçırdığım bir şey mi var? en başta bizi ulfric'le idama götürüyorlardı. bizim suçumuz sınırı geçmekti sanırım. ne işimiz varmış oralarda? geçmişimizle ilgili herhangi bir ayrıntı yok değil mi? bir de ben tam ulfric öldürülecekken ejderhaların yüzyıllar sonra ortaya çıkmasının bir sebebi olmalı falan diye düşündüm. ejderhaların bizim ve ulfric'in paylaştığı ulvi bir hedef gibi birşey misal. stormcloaklarla takıldım. her yer stormcloak oldu. alduin'i kestim dünyayı kurtardım. bu mudur yani? böyle oha dedirtecek bir gerçek yok mu? bizle, ejderhalarla ya da ulfric'le falan? bişeyi kaçırmış olmalıyım diye düşünüyorum.
(2) 

kindle almak istiyorum ama

bellbane #371109 
amazon store'dan türkiye dahilinde legal alışveriş yapamıyoruz değil mi? kindle'a nereden yükleyeceğiz kitapları? amazon store harici kaynaklardan kitap alınıp yüklenebiliyor mu? türkçe kitap bulabilir miyim?
(4) 

avrupa'da inşaat mühendisliği yüksek lisansı

bellbane #359322 
odtü inşaat mezunuyum. 6 ay civarı özel sektörde çalıştım. ortalamam oldukça kötü (2.20). odtü yüksek lisans'a beni kabul etmiyor. ben de avrupa'da okuma olanaklarını araştırıyım dedim. biraz araştırma yaptım ama yardıma da ihtiyacım var. ingilizce olsun, devlet okulu olsun, ucuz olsun istiyorum. ülke konusunda çok seçici değilim. okulun böyle elitist, kaliteli okul olmasına gerek yok. nerelere bakayım?
(4) 

thy iç hatlar için e-bilet ve check-in

bellbane #349628 
annem için gaziantep'ten ankara'ya bilet aldık. internetten aldığımız bu biletle annem ve onunla beraber seyahat edecek olan teyzemin (bilet annemin kredi kartıyla alındı) antep'ten check-in yaparken sadece kimlik göstermesi yeterli değil mi?
(2) 

access point kurmak ve access pointten kablolu bağlantı almak.

bellbane #347229 
şimdi efenim bir modem var, kablosuz. uzaktaki bir odada ve oradan başka bir yere gidemez. bir de masaüstü bilgisayar var, kablosuz bağlantı imkanı olmayan. bir de başka bir kablosuz modem daha var, kullanılmayan.

ben istiyorum ki kullanmadığım modem, ki bu airties air5143 oluyor, access point olsun, internete bağlı modemden, ki bu da linksys wag54gp2 oluyor, interneti kablosuz yetenekleri vasıtasıyla alsın ve bunu ethernet kablosu aracılığıyla masaüstü bilgisayara versin. mümkün mü böyle bir şey?
(11) 

geçmeyen susuzluk hissi?

bellbane #324045 
bir türlü geçmeyen susuzluk hissim var. ihtiyacım olmadığı halde devamlı su içiyorum ama susama hissi bir türlü geçmiyor. devamlı su içtiğim için de çok sık tuvalete gidiyorum. geceleri 2-3 defa kalkıp tuvalete gittiğim oluyor. son 2-3 aydır böyle. nedendir ki?
(6) 

kredi kartı iptal etmek istediğimizde taksitlere ne olur?

bellbane #319994 
taksitler bitene kadar iptal etmezler mi? yoksa kartı iptal ederler de taksitler bitene kadar ekstre mi yollarlar? benim asıl istediğim bütün taksitleri bir sonraki ekstreye yansıtsınlar, ödeyeyim ve iptal ettireyim.

banka finansbank bu arada.
(4) 

kaç bedenim?

bellbane #304072 
belimi ölçüyorum, 96 cm gibi bir şey. eski levi's pantolonuma bakıyorum. 33 beden. ölçüyorum, 99 cm. biraz büyük geliyor hatta, beli düşüyor. bir beden küçüğünü alırım diye düşünüyorum.

www.giymix.com

adresindeki tabloya bakıyorum. 32 beden 82 cm, 33 beden 84 cm. benim belim 40 beden görünüyor buraya göre. öyle aşırı kilo alıp verme durumum olmadı. ben şimdi kaç beden olduğumu bilemedim. 32 beden pantolon sipariş edeyim diyorum ama tabloya bakınca emin olamadım.
(7) 

1600 tl geliri olan birinin kredi kartı limiti

bellbane #300897 
ne kadar olması uygundur?
(2) 

ramazan ayında amasra'ya gidilir mi?

bellbane #288747 
gidilirse rahat rahat yenilip içilebilir mi?
(1) 

datça'da bayram tatili

bellbane #285520 
pansiyon ya da butik otel arıyoruz. sevgiliyle gitmek için. önerilerinizi duymak isteriz.
(1) 

ankara'da fotoğrafçılık yüksek lisansı

bellbane #280907 
var mı herhangi bir üniversitede?
(3) 

kyk'dan ikinci defa burs almak

bellbane #277548 
kyk'dan milli sporcu bursunu üniversitede 4 yıl boyunca alan bir öğrenci ikinci defa 4 yıllık bir üniversiteye girdiğinde yine burs alabilir mi?

mobil görünümden çık