(8) 

Doğru mu la 2??

urnganic #662285 
google chrome kullananların bilgileri google'ın veritabanlarına kaydoluyormuş. isteseler banka, facebook, sözlük her türlü bilgiyi kullanabilirlermiş(isteler ama).. doğru mudur?
(2) 

youtube'a erişemiyorum..

urnganic #662125 
her türlü kaynağa erişebilirken youtube erişilmez oldu.. sizde de böyle midir.
(5) 

bir bilgisayar kasasını susturmak

urnganic #662014 
arkadaşlar, bende bir canavar vardı, gereklilikler vesaire nedenlerden ayrıldık :(... yeni bir toplama pc ayarladım... takviye yapıcam ama (yapamam çünkü)

takviyede 2 gb ram, harddisk, klavye&mouse, windows 7 os ve olursa da lcd monitör olacak... ama makinede inceden bir ses var... çok abartılı değil ama susturmanın yolları nedir? hiç olsun istemiyorum neredeyse.. püf noktalar, spoiler'lar D.. esirgemeyiniz efenim. olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler...
(4) 

Doğru mu la!

urnganic #660282 
sedat beyefendi oylama yaptığınında bu işlemin bildirimi geliyormuş baya baya. mesajla.

doğri midur?:
(2) 

Klasöre simge ekleme??

urnganic #659484 
arkadaşlar klasik yöntem özelliklerden simge değiştir, gözat ve ico'yu seç.. tamam.. ama ben istiyorum ki klasör location değiştirdiğinde de hedef aynı olsun.. yani yapmak istenen, klasörün içindeki ico dosyasını hedef görsün... ve öyle kalsın... ve klasörün herhangi bir transfer, yer değişimi nde bir değişiklik olursa ico hedefi bozulmasın... öneriniz var mıdır, nedir? olası yanıtların için teşekkürlerdir..
(1) 

CSS

urnganic #658702 
bir sitenin css ayarlarıyla oynayıp, sonra hep öyle bırakma şansı var mı? yani kendi yaptığım ayarla kendi tarayıcımda öyle kalacak.. vardır diye düşünüyorum ama çözemedim... olası yanıt için şimdiden teşekkürler.
(1) 

zoom?, jquery ? en sadesinden?

urnganic #658114 
arkadaşlar, en sadesinden bir resme tıklandığında duyurudaki gibi bir display efekti yapmak istiyorum. aynısı olmayabilir ama ekranın ortasında ve o şekilde olmasıdır yapmak isteğim.. internette de ne aratsam başka kaynaklara varıyorum en son buraya danışayım dedim.. var mıdır en sadesinden bunun nasıl yapıldığı gösteren vidyo,link veya duyurusever... cidden bunu efekti öğrenmek istiyorum.. jquery'i biliyorum biraz(extreme, ultra değil).. teşvikiniz olursa sevirim.. şimdiden teşekkürler ediyorum...
(2) 

gözlüklü teknoloji-meraklılarına versus(gözlüksüzde olabilir)

urnganic #657664 
gözlüklü falan diye başlık attım, moderatör değiştirebilir belki..hep gözlüklü olurlar ya pc-manyakları filmlerde .))... neyse versusun başlığına geçiyorum..

versusumuz WİNDOWS VS MACINTOSH

geçenler bladerle nasıl kurulum yapılır diye baktık youtube'de "hi today i'm gonna show you how"culardan... biraz karmaşıktı, kurulumu bile ince detay, ayarlar gerektiriyor her donanım için. windowsu gözün kapalı kuruyorsun... neyse... ben hayatımda mac hiç kullanmadım ama kullananlarda da hep bi'özel, sanki vip'imiş havası var(ya da bana öyle geliyor.. duyurudaki geniş bilgisi olan arkadaşlar ne der bu versusa.. windows mu mac mi.. zaten windows'u herkes karalıyor ama herkes de onu kullanıyor maşallah.. macse sebepleri, windows'sa neden falan.. fikirlerinizi yazabilirsiniz... cidden merak konusu bu(ben açımda en azından).. olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkür ediyorum...(yanıt, katılım olmazsa da canınız sağolsun :)
(6) 

Breaking Bad diye bela var.?..

urnganic #657188 
ekşi'de çok bahsedilen bir dizi bu. bense bir kaç kez rastladım diziye ama izlemedim... yani bu dizi'nin farkı nedir ki ilgi görüyor?
(2) 

a'dan z'ye kadar php öğrenim kitabı

urnganic #656410 
buna dair bir kitap önerisine ihtiyacım var. araştırıyorum ama öneri de lazım.. şu kitabı al, pişman olmacayaksın gibisinden bir öneriye ihtiyacım var... elbet telaşlı değil, zamanla yavaş yavaş kavramak istiyorum ama a'dan z'ye minvalinde bir kitap lazım.. olası öneriler için şimdiden teşekkürler.
(6) 

Feyk mi ? | Banka, para vesaire...

urnganic #655995 
valideye az evvel bir mesaj geldi.. 05xx xxx xx xx'den 150tl para aktarılmış hesabına. gönderen de CEPBANK.. yani garanti bankası.. Gönderen de CEPBANK yazıyor yani... herhangi bir para transfer işlemi de beklemiyordu.. sizce feyk mi? yoksa gerçek mi?
(2) 

en sağlıklı kaynak?

urnganic #655371 
arkadaşlar, bundan bir kaç önceki duyurularda web dilleri hangi hakkında bir kaç sorum olmuştu. html, css, jquery, php'e merak sardım ve hoşuma da gitti bu gibi şeyler.. html, css, jquery'i kendim keşfettikçe öğreniyorum... onlar iyi gidiyo.. ee tamam statik sayfalar yapabiliyorum ama internette php hakkında bir yığın kaynak var.. hangisini seçip php'yi öğreneyim.. kafamdaki php'e dair sorular falan.. yani karmaşıkşık oluyo.. soru ise şu.. bir kaynak var mıdır, a'dan z'ye php'yi kavramaya yarayan.. mesela üyelik sistemi, mesajlaşma vesaire bir yığın olay... tavsiyeler için şimdiden teşekkürler ;)
(5) 

kendini gitarcı sananlar, bir bakabilir mi?

urnganic #654109 
evet arkadaşım, www.youtube.com

şu vidyodaki arkaplanda gitaristin tuttuğu ritme ne deniyor? ismi, kaynağı bulsam hemen yardırmayı planlıyorum ama... bir de müzik türünü yazarsan, o havanın adı ne :D... yani şöyle söyleyim bizim neyi al, adamlar hangi tür çalıyor?..kültür karmaşı var, çözülemiyorD.

not: link zamanlaması çalışmayanlar için; dakika 6:15..7:25'lerda ise müziğin türü daha belirginleşiyor... jazz olduğu allahın emri de, yelpaze çok geniş.. çıkaramadım.

olası yanıtlar için şimdiden teşekkürler :)
(4) 

İp olayı [evet sen bi bak...]

urnganic #653878 
Bazı siteler, kaynak ip ile kullanıcıyı tespit edebiliyorlar..(kullanıcı dediğimiz sözleşmedeki şahsiyet dimi?) bu ip durmadan değişiyor her modemi kapatıp açtığımızda.. Ee herkesin sabit bir ipsi yoksa bu sistem nasıl işliyor aga? Tespit işleminin sistemi nedir? Olası yanıtlar için şimdiden tesekkurler..

not: amaç bilgi, + aynştayn puanları...
(2) 

Bir entry vardı?.?

urnganic #653639 
"Ekşi sözlük" başlığının şükela modunda hitti. Yazar ekşinin biraz da tehlikeli olduğunu belirtiyordu... Ayağı tuvalete girmiş de o'an hemen ekşiye aktarmayı düşünmüş olayı ayağını kurtarmaya çalışmadan evvel vs.vs... Bu giriş ya silinmiş, ya da yazar tarafından olmuş bu silme işlemi.. Hatırlayan, bilen var midur..
(4) 

Duyuru Alımları?

urnganic #653088 
Alımlar neden bu kadar çok seyrek? öyle böyle değil, büyük şans mesela benim üye olmam... düşünceleriniz nelerdir?
(1) 

Monitördeki flu'luk?

urnganic #652580 
mal 23 inçlik monitör.. en sağ ve en sol köşelerde çok ama çok az bir alanlarda fluluk var.. yani en sağ genişlik 3 cm olan boy ise tamamen aşağıdan yukarı.. flu... aynı şey sol içinde geçerli... monitör de az çalışmıyor değil.. bunu tecrübe etmişler ya da bilgisi olanlar buradan bilgilendirirse müteşekkir olurum. şimdiden teşekkürler ederim. saygılar...

not: fluluk çok hafif ama bendeniz fark etmez mi? :)
(1) 

gezinti.com

urnganic #651649 
arkadaslar selamlar,

bir kurum kurulus ttnete gezinti.com yuzunden para cezasi carptirmisti. soru ise su. halen bu hizmet devam ediyor mu? bazi sitelere gidince halen reklamlarina iceriklerine rastliyorum cunku. konu hakkinda bilen varsa, bildirirse cok sevinirim. simdiden cok tesekkurler.
(3) 

Tabletçiler bakın hele!

urnganic #651294 
tabletim yere düştü, daha doğrusu duşürüldü. Ekranda sıkınti yok ama dokunmatikin belli bir yeri(bir şeridi) işlemiyor... Herturlu garantiye verince tamir olur dimi??
(1) 

wamp ile ilgili soru?

urnganic #650200 
wamp kurdum ve bilenlere danışmak istiyorum. bildiğin sade next next ve pür dikkat yaptım işlemleri. php myadmine girmek istiyorum şifre soruyor.. ben şifre belirlemedim henüz.. nasıl değiştirebilirim ya da girebilim.. olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler. :)
(2) 

FIFA 14 | Turkish League

urnganic #648915 
arkadaşlar bu sezon çıkacak oyunda bizim olacak mı? en son kesin olacak diye bi'şeyler duymuştum, özellikle şike mike dalgalarına zaman ayıramadığı için tff, bir kaç sezondur fifada ligimiz yoktu.. bu sezon olacak mı..???
(3) 

PHP kurulumu?

urnganic #647256 
arkadaşlar, windows 8 kullanıyorum. belki yapmam gereken bir pürüz, bişe falan vardır diye danışıyorum. ne yapmam gerek??
(8) 

gitaristler bakın hele?

urnganic #647205 
Gitarlarla haşır neşir misin? Hemen sana sorayım kardeşim.. şimdi bende bi tane akustik var. Hani 5 ve 7. Perdeye hafif temasla ve sağ parmakları kullanıp güzel tınlama sesleri çıkarıyoruz ya. Bunu her perdede.yapma imkani, teknigi var mıdır. Bi modifiye mi gerektirir? Mevzu bu.. simdiden tesekkurler.
(12) 

acill bi bakın !! | windows 8

urnganic #646538 
arkadaşlar pcyi actım a1212.hizliresim.com (alıntıresim %de falan yok sanırım) şöyle birşeyle karşılaşıyorurm hemen 1 saniyede kapaniyor ve onarıma baslatiliyor gibi bise cikio ve kapkara bir ekran.. kalıyo oyle.. windows 8i menusunu biostan da acamiyorum(zateen yükselterek yükledim) ee dedim windows 7 cdsiyle bakayım bi c d, ye... bir baktım c bomboş!!.. nasıl bir şey bu allah belasını versin zaten 7ye doncem de... birkac onemli sey vardi sanirim... alllahtan d gitmemiş.. neden olmustur, sebep ne? kafasına göre böyle yapıyor mu buuuuuuuuuuuuuuuu! lütfen olası sebep, neden tecrubelerinizi paylaşın..... ya da vrsa cozumu(ki sanmıyorum) buyrunuz .((((
(2) 

Nasıl bir şey bu? [Spor]

urnganic #645561 
ligler yavaş yavaş başlıyor. premier ligi... manchester'ın başında bir adam.. david moyes.. bu adam everton mı başka br takımdaydı.. sör alex "sen bu takımı devralacaksın" dedi ve adam takımı tıpış tıpış bıraktı geldi.. diyemez miydi everton yönetimi, ya da kendisi.. "ben bırakamam, üzgünüm" falan.. ne nedendir, nasıldır? bu neyin kafası ya da neyin düzeni? söz sizde keşfedilmemiş yorumcular..
(3) 

"Modlog" ne işe yarar?

urnganic #644829 
işlevi ne olduğu belirsiz bu hede'nin ne iş yaptığını soruşturuyoruz :) ..eskilerden bilen varsa, bilgilendirirse çok sevinirim. şimdiden teşekkürler...
(3) 

yedek dosyası?

urnganic #644040 
bu dosya neden silinmiş girişleri de barındırıyor.. daha doğrusu neden database'ten silinme imkanı verilmiyor yok edilmiş girişileri bile. bir zamandan sonra bu sıkıntı yaratmaz mı ki diye düşünmüyor değilim..?.. mevzu yasal önlem, tedbirlerden dolayı mı acep, yoksa sedat'ın politikası mı? teşekkürler..
(2) 

Facebook oyun isteklerinden sonsuza dek kurtulma!

urnganic #644038 
var mı böyle bir fonksiyon, seçenek. bir tanesi var, istek geliyor. reddediyorsun ve x işaretiyle o uygulamayı engelliyorsun. ama uygulama bitmiyor ki anasını satayım.. bir taşla binbir kuş hedesi varsa bilgilendiriniz, lütfenn... :-|
(2) 

Çaylak modu | Yeni sıralama sistemi?

urnganic #642111 
Şimdi arkadaşlar, bu sıralamanın günlük olduğunu ve online olma işlemiyle işlediğini biliyoruz... fakat bu sıralamada 0'a inmek = kondüktöre varmak anlamına mı geliyor? (varmaksa incelenme anlamına gelir, yazarlık şansı anlamına gelir;)
(2) 

Jquery dropDown. [Hata nerede olabilir] (bug)

urnganic #640503 
merhaba duyuru ve arkadaşları.. bu aralar sık sık sıkıştığımda duyurudaki arkadaşlara(sizlere) danışıyorum ve meşgul ettiğim için şimdiden özür dilicem.. temel bir fonksiyonu daha öğrenmeye çalışıyorum.. ve buradaki bug sizce ne?

sorun: açılabilir liste olayı var ama bir şey oluyor..

www.mediafire.com
(3) 

Jquery Sorusu? bir bulmacam var?

urnganic #639979 
hemen soruma geçiyorum. iki adet id'li div'imiz var..

#div1
#div2

ama biri sınıflandırılmış..

#div1 .Gölgeli
#div2

ben istiyorum ki tıkladığımda gölge çıksın bir daha tıkladığımda gölge kalksın..

addClass removeClass'ı biliyorum da nasıl işleyeceğim onu bilemiyorum.? olası yanıt,yanıtlar için teşekkürler :)
(9) 

Çaylaklık sırası.. bir usain bolt'luk var!)

urnganic #639458 
40binlerde olan sıram 1.000e düştü, elhamdülillah.D. şu ki bu kesin bir kodlama hatası.. oynuolar sanırım.. olayın aslını bilen?

edit: önceki duyuruları inceledim, bir sistem değişikliği var. ama net olarak nasıl bir değişiklik bu, izah eden olursa müteşekkir olucem, bütün çaylaklar derneği adına :)
(4) 

interaktif bir web site yapmak için?

urnganic #638560 
Hangi programlama dillerini öğrenmeli. Şu ki akla bir format gelince siteye yazmalı.
(5) 

Bu neyin nesi?

urnganic #638162 
merhaba arkadaşlar,

bu aralar bir şey canımı sıkıyor.. kod yazmaya merak sardım ve canımı sıkan bir şey var.. birşey yazarken bi olay oluyor ve düzeltmek istediğim birşeyi tekrardan yazarken silmek istemediğim şeylerin üstüne yazıyor. umarım anlatabilmişimdir..bir kaç uygulamadan sonra anladım ki benim windowsta olay.. nedir? çaresi..
(1) 

https: olayı | ek$i, facebook vs.

urnganic #636655 
şimdi bir harfin farkı ne olabilir? diye soru geliyor. tahminse güvenlik. zaten ddos çok yiyordu bi ara. velasıl olayı nedir cidden bu https:'nin.. ekşi ve face geçmiş çünkü??
(1) 

30 dakikada 180 mb'i anca yüklemek | Mediafire

urnganic #636403 
valla bende böyle. indirme hızı pek şukela ama gönderme problemli sanırım. ya da normal mi???
(4) 

Varis Patlaması??

urnganic #636084 
Misafirimizin başına geldi. Kendisi pek yaşlı ve biraz da iri(kilolu).İbadet ederken oldu. Ne yapmalı? Kan da aktı baya durdu ama...
(1) 

Çaylak | Şafak vs...

urnganic #635697 
evett! Şu alemlere akmamın tam 7. ayı.. ağlamak istiyorum sayın seyircler.. 7. ay da zor.. çünkü on girişle bekliyoruz, okuyoruz sırf... velasıl daha önce sorduğum bir soruyu tekrar soruyorum. anket keyfi amaçlı... 40.723 sıra. sizce şafuck kahç?
(4) 

css'de tecrübeliler bir baksa?

urnganic #635385 
basit bir şey yapıyorum.. keşfettikçe hoşuma gitmeye başladı. tıpkı bir orkestraya nota yazmak gibi bir şey...) soru ise şu.

html de cssye ilişkilendirme yaptım. ve bir div yapıyorum.. yani bi kutucuk dairesel.. border-radiou: 5px; falan text-align center da margin: auto tamam.. fakat htmlde yazdığım yazıyı ortalayamıyorum.. şöyle ortalayamıyorum ama.. yatay olarak değil dikey olarak.. amacım çozmek sadece.. tıpkı şu ekşi de azimli yazan kutucuk gibi.. ortalanmış... htmlden </br> de yapıyorum hafif aşağıda oluyor.. çözümü anlatan olursa pek sevinicem ..)) olası yanıt için şimdiden teşekkürler..
(4) 

alt + ??? hangi kombinasyonla check mark yapılabilir? [✓] türkçe klavye...

urnganic #635234 
resmen ödüllü bir soru?? ödüllü derken yani olur bunun yarışması... basittir diye arada araştırdım ama "off nolcak ki vardır" diye diye salladım salladım, şaka maka 2 haftadır çözemedim..? bilen varsa yazsın, olmadı yer imlerine eklesin bu duyuru.. sonra yanıtlasın... insanlık adına bilgi açısından faydalı bir atılımda bulunur yanıtlayan çünkü...)

not: karakter eşlem'de alt kombinasyonu verilmemiş.. ing'de alt 2713 ama bizde kombinasyon farklı.. bu açıdan zor bir suâl..
(4) 

Adil kota kullanımı sistemi çok mu adil?

urnganic #634904 
soru başlıkta canlar.. bilen var, bilmeyen var. bu sistem başka ülkelerde de var mı? sınırsız deniyor ama sınır var yine de... ya da cidden olması gereken bir şey midir bu? yanıtlar bekleniyor,söz sizde...
(5) 

50bin 150bin tl değerindeki saatlerin farkı?

urnganic #634359 
valla yakın zamanda almayı düşünüyorum da sizce farkı nedir pazarda 20tl'ye satılanlar arasında?? hele bi'tane gördüm saatin içi, sistemi görünüyor...
(9) 

Ssg yahudi mi?

urnganic #633608 
hemen sorunun hissine kapılmayınız! kurucu şahsın dini tercihi ya da hayat görüşü beni hiç bağlamıyor ama bazı kanallar, hedehödöler buradan dem vuruyorlar adama! sizce bu tutum doğru mudur? yani "ne çektin be ekşi" diyor insan. millet zaten binlerce bilgi içerikli girişleri değil de iki üç kişinin yazdığı şeyi bütün sözlüğe mâl ediyor.. bu nedir ya!!!
(1) 

Girişler formata uygun olduğu halde yazarlık reddedilirse?

urnganic #633234 
itiraz etme, iletme "bu ne ya kardeşim" deme hakkımız var mı?

amaç: bilgi.
(4) 

Bazı yazarların?

urnganic #632673 
profil sayfasında tırnak içi rastgele girişleri gözükmüyor. bu bir ayarlama mı, yoksa bug mı??
(1) 

Hangi mobil modem, sağlayıcı daha iyi???

urnganic #632191 
arkadaşlar dışarıda da internete erişebilmek için mobilmodem+net paketi alıcam... yalnız hem cuzi, hem kalite almak istiyorum.. voda, avea turkcell arasında (doğal olarak) kaldım. gerçi avea pek iyi değilmiş ama yine de belki iyidir.. şunları yaşayıp pişman olmak istemiyorum çünkü

- sayfa dolana kadar çayın bitmesi
- eeh işte servis kofti bugün mesajları, benzeri şeyler

evet! tavsiyelerini neler?? teşekkürler.
(3) 

böcekler neden ışığa gelir?

urnganic #631396 
çok sade ve araştırılsa bulunacak bir soru evet.. ama ben duyurudaki arkadaşlara, yani sizlere sormak istiyorum. dahilinde yaşadığınız değişik durumları da paylaşmanızı.. çünkü az evvel ekranıma yeşilimsi, turuncumsu serçe parmağı tırnağı çapında bir mahluk kondu. zar zor def ettim.. sonra şoka da giriyorlar hareket edemiyorlar(güçlü ampuller)?? nedir bu ışık sevdası ? yanıt, yanıtlar için teşekkürler..
(2) 

tenis turnuvaları ve kanallar??

urnganic #630889 
evet tenis severler, bilginiz varsa bildirmenizi isterim... wimbledon'ı digitürk aldı ve yoğun kitle kaçırdı maçları.. hangi turnuvalar hangi kanalda? bildiklerinizi esirgemeyin.. teşekkürler..)
(3) 

Ana Sayfa butonu olan android tarayıcı?

urnganic #630382 
Mozilla'dır, chrome'dur... yok! yani ya ben android pek iyi kullanamıyorum ya da böyle basit bir fonksiyondan mahrum bırakılmış bu garibim.. net olarak belirtmeliyim ki bir buonu olsun, ana sayfa olsun adı. ben ona tıkladığımda ya da dokandığımda artık her neyse, ana sayfama gitsin.. tarayıcı önerileri lütfen! ya da çözümü sabırsızlıkla bekliyorum bu arada dolphin adındaki bir tarayıcıya da denedim.. onda da bulamadım.. lütfen çözümü bilenler aktarıversin.. saygılarr...
(4) 

Mi-fa Si-do arası neden yarım ses?

urnganic #630126 
Soru teorik, yanıtıysa bilimsel bir gerçek olmalı sanırım. nedeni sizce nedir?

mobil görünümden çık