İzmir Gaziemir/Bayraklı Kızılayı - B+ Trombosit Kan - ACİL!!

urnganic #1575840 
Bir arkadaşımın babası için B+ Trombosit kana ihtiyaç var. Çok acildir. Sadece Gaziemir ve Bayraklı Kızılayda alınıyor..

Bilgiler
Tınaztepe Galen Hastanesi Ali Feyzi Pekönür
0553 212 44 22

1 Şubat akşam 6ya kadar acil bulunması gerekiyor..!
Duyurunun sabitlenmesi rica olunur.

0 RH+ Trombosit Ankara Koru Hastanesi Acil!

urnganic #1573183 
Mualla Çetin isimli hasta için acil 0 RH+ Trombosit kan gerekiyor. Ankara Çukur Ambarlar, Koru hastanesi, Yoğun bakım ünitesi.

İletişim: 0538 977 19 87


Not: Bu kan arama ilanı yaygın bir sosyal iş platformunda güncel saatlerde paylaşıldı. Faydalı olması açısından buraya girdim.
(4) 

Hangi Laptop alinmali?

urnganic #1503756 
Web & mobil uygulama ve oyun yazilim gelistirme alanlarinda sistemin yettigince isler yapmayi planliyorum. Bu hedefler dahilinde iki secenek arasinda kalsaniz sizce hangisini almak daha mantikli? Isletim sistemi tercihi onemli degil. Lutfen fikrinizi ve onerilerini yaziniz. Simdiden tesekkurler.

www.epey.com
(6) 

FREEnom Domainleri Engellendi mi?

urnganic #1394334 
Selamlar duyuru sakinleri. Yazılımla ilgi alakanız varsa ve webe yakınsanız freenomun ücretsiz alan adları verdiğini biliyorsunuzdur(tk, gq, ml) gibi uzantılar. Benim nameserverın uzantısı tk idi. Profesyonel amaçlara hizmet etmeyen uygulamalarımı bu domainlerle host ediyorum. Arkadaşlar bir süre dns hatası alıyordum, dedim turk telekom batırıyor yine. google dns yi uyguladım bilgisayarıma. Ama varsayılan ayarlar da önemli arkadaşlar herkes google dns kullanacak hali yok. Başka bir tk uzantılı siteye girdiğimde sorunun bir engel olduğunu düşündüm artık. Şu adresi varsayılan dns ile çözümlüyor mu sisteminiz?

wvw.genteflow.tk (rastgele bir web sitesi, test amaçlı)

Sizin bilginiz, fikriniz var mıdır? Nedir, ne oluyor?

(Oğlum çok üzülürüm lan engellendiyse freenom free domainleri)
(2) 

Instagramcılar Bi bakın

urnganic #1205999 
Başka hesaplardan bakıyorum. Hikayeler kısmında hashtag çıkartması mevcut ama ben de değil. Hatta ios'tan bile giriş yaptım. Bahsettiğim stickeri gorsele ekledm. Ne diyosunuz?

imgur.com
(3) 

enpara.com ile ?

urnganic #1120871 
Cebe havale işlemi yapılabiliyor mu? Tel no girerek havale işlemini kastediyorum. Teşekkürler.
(3) 

20'lik cerrahi diş çekimi sonrası

urnganic #1071452 
Merhabalar

20'lik dişimi cerrahi çekim yaptırdım. sonrasında pıhtı oluştu her şey iyi vesaire. 2 gün geçti ve o bölgenin bir kısmında çürük eti anımsatan kalıntılar var. dikiş mevcut bölgede. bu zamanla geçer mi yoksa sıradışı bir durum mu?
(8) 

C++ mı PHP mi?

urnganic #1048648 
Merhabalar. Web mi yoksa masaüstü programlama mı tercih etmeliyim? Çok kararsızım. C++'ı pek bilmiyorum ama php hakkında biraz bilgim var ve cidden php'nin yapısını sevdim. Ancak benim için öncelik de iş imkanları, getirdiği artılar. Üstünde uzmanlaşacağım kesin..
(1) 

Steam Mobile Authenticator?!.

urnganic #1042487 
Merhabalar,,

Özellikle konuya aşina arkadaşlara soruyorum. Ben steam mobile doğrulayıcıyı aktif hale getirdim. Gereken önlemlere sahibim yalnız şunu merak ediyorum. Bu kadar sıkı bir güvenlik önemli var madem, ben yeni bir cihazdan girdiğimde anında steam pazar'ına girebilecek miyim?
(1) 

Kuşlarım şişti!. Yardım

urnganic #1031898 
Merhabalar.. Hint bülbülü bir cift kusum var. Yanlis yem konulmus ve bundan dolayi kuslar şiş gorunuyorlar. Yemleri kaldirdim. Kuslari normale dondurmem ne icin ne yapmaliyim?
(1) 

Laptop Wireless Sorunu

urnganic #1030800 
Ekranı biraz aşağı indirince sinyalleri full yakalayan wireless, ekranı tam dikey olarak ayarlayınca sinyal yakalama seviyesi müthiş düşüyor. Sizce neden oluyor bu?
(1) 

Facebook paketi | GSM

urnganic #1021080 
Avea sınırsız sosyal paketim var. Yani facebook'a makul hızda erişebiliyorum. Mobil verimi Wifi-Hotspot ile paylaşırsam ve paylaştığım kişi sırf facebook'a girerse paket dışı bir veri mi kullanılmış olur?
(2) 

Deezer, Spotify bilenler?

urnganic #1019426 
Spotify ücretsiz sürümde android'de ilginç bir salaklık var. Rastgele şarkı modundan çıkılmıyor. Yani listendeki istediğin bir şarkiyi acamiyorsun da rastgele çalinior sarkilar. Bu tuhaf kısıtlama Dezeer'in ucretsiz modunda da var mi?
(1) 

Avea Operatör Saati?

urnganic #1012620 
Arkadaşlar seçimlerden dolayı saatlerin geri alınmaması benim telefonda şöyle bir sorun yarattı. Şebekenin saat bilgileri uygulanmıyor sanırım telefona. (Saati bilgisini ağdan al seçeneği aktif olmasına rağmen) Manuel ayarlasam bile sonradan bozuluyor da. Yani anlamadım, benzeri telefonda saati ayarlayamama sorunu yaşayan var mı?

Servis avea telefon samsung galaxy w

Olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(2) 

Burası neresi Sherlock?

urnganic #1002296 
Merhaba duyurist arkadaşlar, insanlığa http protokolü üzerinden fayda sağlayan canlılar :D Uzun zamandır eksiduyuru'da aktif değilim ve mahçup hissediyorum kendimce. Belki bir çok soruyu cevaplayabilir, insanları aydınlatabilirdim.. Olsun sağlık olsun.. :) :P Soruya gelecek olursak; ben geçen bayram bir misafirlikteydim ve puzzle ile birleştirilmiş bir tablo gördüm. Ev sahibine "Bu mekan gerçekte var mı" diye sorduğumda kendisi gerçekte de var olduğunu söyledi. Ancak kendisi de yer, adres konusunda pek net bilgi veremedi. Ama gerçekte olduğunu net bir şekilde belirtmişti.(Yunanistan, kıbrıs arasında kalmıştı kendisi de sanırsam..) Şimdi size danışıyorum. Burası neresi acaba? Türkiye yakını olabilir, Dünyanın bir ucu olabilir belki. Herhangi bir doğru yanıt beni her halükarda aydınlatacaktır. Olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.

Not: Eğer gerçekte böyle bir yer yoksa, kulaklarını çınlatacağım mübarek! :)
(7) 

Dvd-Rom Okuyor ama Yazması yok.!?

urnganic #973909 
Merhaba duyuristler,

Laptobumda ilginç bir vaka var. Herhangi bir dvd cdsini takınca içindeki verileri bilgisayarım okuyabiliyor, harddiske aktarabiliyor. Ama ben bütün burning programlarını denememe rağmen DVD cdsine bir şeyler yazdıramıyorum! Marka HP 15 g011st .. Donanımı ayarlardan kaldırıp, restart atıp tekrar denedim olmadı.. Ne denemeli, ne yapmalı? Olası yanıt, yanıtlar için teşekkürler.
(3) 

Bir zımbırtı vardı?

urnganic #966798 
Selam Duyuristler, özellikle romalı duyuristler (çok emek veren kısım hani)

Her neyse,, en saçma duyuruya hazır mısınız? 1, 2,,,,

--

Geçen aklıma bir oyuncak geldi ama adını hatırlayamadım. İpli bir top var ve aşağı sallıyoruz top aşağı dönüyor sonra elimizi yukarı çekince top da yukarı dönüyor. Makara + Top yani. Adı neydi bunun? Alıcamm! :D
(2) 

Gittigidiyor Kargo Sorusu

urnganic #892541 
Kargo ücreti kısmında "alıcı öder" yazıyor ancak ödeme kısmında kargo ücretidir, + eklemedir hiçbir şey olmadı. Online alışverişte biraz yeniyim de. Durum nedir merak ettim? Olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(6) 

Charlie Hebdo Olayı

urnganic #889886 
Medyada geniş yer alan konu malum. Şerefsizce bir saldırı var ortada. Başımız sağolsun. Can gitti sonuçta; sivilidir, masumudur.. Yalnız kıl olduğum noktalar var duyuristler.

haberler.com

Bak burada netanyahu abimiz yapıştırmış açıklamayı. 3-4 kişinin yaptığı ve bir çok insanın vefat ettiği saldırı, PARIS'te olması sebebiyle müthiş bir haber patlaması yaptı olay. Paris olması büyük etken, islamofobi coştu falan . eeh bu insanlar(netanyahu, israil) silahsız, gariban 1500-2000 sivili havadan öldürmedi mi? Terörün kralını bunlar yapmadı mı? Adamın dedikleri sanki karşıt bir lekeleme çabası. Bende leke var, sen de leken!! gibi.. 4 kişi bir saldırı yapmış bi de adam diyo ki; avrupadaki !bütün yahudiler israile gelsin. Yani "müslümanlar öcü, kaçın".. Öldürülen teröristlerin de tipinde bir müslümanlık yok zaten. Hayır, dinimi de seviyorum.. Kıl oluyorum Böyle şeylere.. Siz ne düşünüyorsunuz?
(3) 

"Sherlock"(dizi) ve 'Sherlock Holmes'cular ??

urnganic #882007 
Sherlock dizindeki hounds of baskerville bölümünü izlemiştim. Ee peki sonrasında kitabını okumak (hounds of baskerville) anlamsız olur mu? O bölümde kitap tamamen aktarılmış mı yani? Olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler..
(2) 

Ucuz Gamepad

urnganic #876362 
Günümüzde pazarlarda, mağazalarda satılan ucuz gamepad'ler mevcut. Ama hepsinin dış görünüşü dualshock3 tasarımında. Yani bu seviye ürünlerin farklı tasarımlı olanlarını sunan mağazalar, internette satanlar var mı? Xbox360, Logitech tasarımlıları olan vs? Olası dönüşler için teşekkürler.
(1) 

Online alışveriş?

urnganic #851291 
Ön ödemeli banka kartıyla hepsiburada.com'dan alışveriş yapabiliyor muyuz? Prepaid, Debit kartın modeli işte. Ödeme bölümünde isim soruyor, halbuki prepaid olduğu için kartın üstünde herhangi bir isim mevcut değil, kayıtta mevcut büyük bir ihtimal.. :S Olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(1) 

Tp-link Sorusu ?

urnganic #847827 
Merhaba sevgili duyuristler,

www.hizlial.com

Şu ürünü almayı düşünüyorum. Linkte ürünün özellikleri yazıyor görsellerle.. Yalnız kafamı karıştıran bir soru var. Access Point modu hakkında. Diyelim access point modunu etkinleştirdim. Yani Lan Kablosundan gelen internet akışını kablosuz olarak dağıtıyorum. Kendi SSID ve şifremi ekleyebilir miyim? Yoksa kaynak modemin ssid ve şifresi mi otomatik işliyor?.. Ürün hakkında hiç fikrim olmadığı için soruyorum :/ Olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler..
(1) 

Fiber Altyapı Sorgu,sual adresi?

urnganic #842656 
Türkiye'de fiber altyapı gittikçe yayılmaya başladı ve ben bir şeyi merak ediyorum. Bulunduğum lokasyona fiber altyapı ne zaman gelir, ortalama tarih vs gibi soruları kimlere sorabilir, danışabilirim? Internette böyle kaynaklar var mı? Olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(1) 

Laptop'tan gelen mistik ses

urnganic #840779 
Bundan bir kaç hafta öncesinde laptop almıştım. HP 15..

Makinede bir sorun, problem yok ancak çok çok hafif bir cızırtı benzeri bi ses duyuyorum bazen. Muhtemelen içindeki mekaniklerden sanırım. Ancak merak ettim, doğal mı böyle şeyler diye. Olası yanıt, yanıt için şimdiden teşekkürler.
(2) 

Türkiye'de internet neden pahalı ve fiyatlar karmaşık?

urnganic #833081 
Geçen arkadaşla bu geyiğe daldık.. Ben ilk yıl 45, ikinci yıl 55-60 sonrasındaysa 75'e çıktığını soyledim arkadasa(aylık fiyat). Arkadas da bana uzun zamandır 50 55 arası tek fiyat odedigini soyledi. Yani anlamıyorum internetin neden bu kadar sacma ve karmaşık fiyatlarda olduğunu.. Nedir bu kaos.. Baska ulkelerde fiyatlar nasıl? Turkiye'de internet pahalı olma sebebi?.. Bu ne rezillik ya ../
(2) 

Şu reklamın arkaplan müziği?

urnganic #816844 
Çok tanıdık geliyor. Sebebi bilinmez.. Velasıl orijinal, has versiyonunu buldurtun..

m.youtube.com

şimdiden teşekkurler..)
(6) 

Fenerbahçe 2. lige mi düşüyor?

urnganic #771159 
Ünlülerin adaletefeneryak videosudur, uefa'nın tff'ye gereğini yapmazsan yakarım tehditleri ama bir yandan da uzaktan izlemesi... kısacası ne oluyor?
(9) 

Linux'u denemek?

urnganic #767780 
Geçenler youtube'de linux'u arattım, falan&filan. belgeseli bile varmış 2001 yapımı. onu da bi'izledim. ve bi linux'u deneme cesareti geldi bana. geldi de! diyelim benim ses kartım driver'ı yüklemeden ses çıkarmıyor.. ee bu driver ya linux uyumlu değilse ve benzeri sorular kafama takılıyor. linux'un bir işletim sistemi olarak daha hızlı, akışkan vesaire olduğunu gözlemledim ama bir anlatın; bir donanım,aygıt sorunu yaşar mıyım? kullanımı öğrenirim yavaştan ama tek aklımdaki soru,engel bu? olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler...
(2) 

Usb Bellek ?? (ilginçli)

urnganic #760940 
Selam arkadaşlar,


Bilgisayarıma xp yüklemeden önce disk'ler bölümünde 7gb'lik bir şeyin olduğunu fark ettim. anaa,, bu ne la ?? diye düşündüm ve çok emin bir şekilde bir güzel sildim içeriği. sandım ki harddiskten bir bölüm açılmış kendi kendine. halbuki o güzelim bir usb bellekti. içinde 2. seviye önemli bilgiler vardı ve onu silmiştim. format sonrası belleği bilgisayara taktım ve bellek diye bir şey görünmüyor. sizce sorun ne olabilir ? şimdi bir şey deneyeceğim. siz ne olur olmaz, fikirlerinizi eksik etmeyin.
(1) 

Uzak Masaüstü (Yerel Kaynaklar)

urnganic #760140 
Herkese selam arkadaşlar...Konumuz Windows Uzaktan bağlantı.
Uzak masaüstüyle aşır neşir olan duyurist arkadaşlara hitaben bir duyuru. Geçenler arkadaşla bir kaç deneme yaptım.. Bilgisayarımdaki Usb bellek, hardisk bölümlerini(c:/d vb.) karşı bilgisayardan görebildim. Çok güzel.. Ancak şunu da merak ettim. Usb Capture kartlara da karşı taraftan erişebiliyor muyuz? Yani mesela ben ps3'ün görüntüsünü yakalıyorum. Uzaktan bağlantı yapınca bu aygıtı karşı bilgisayardan görebilir miyim? Umarım anlatabilmişimdir soruyu.. Çünkü benim de henüz anlamaya çalıştığım bir şey.. Olası yanıt, yanıtlar için teşekkürler :)
(2) 

TeamViewer ile Sunucu?

urnganic #759539 
Bağlantısı yapma şansı var mı? TeamViewer ile ID no ve Şifre ile kullanıcılar birbirlerine bağlanıyor fakat herhangi bir sunucuya ip adresi girerek yapılan bağlantı şeysi teamviewer'da yok mu? varsa nasıl oluyor? Olası yanıt, yanıtlar için şimdiden sağolunuz..
(6) 

Dedektif filmi tavsiyesi?

urnganic #759255 
Öyle bir dedektiflik filmi ki tuvalete bile kalkamayım..?? Sahne, efekt değil; konusu, gidaşatı, akışkanlığı ve meraklandırıcı bir dedektif filmi olması öncelikte. l.a. noire'ı da andıran olsun.. olası öneri, öneriler için şimdiden teşekkürler..
(2) 

16mbit standart mı oluyor ?

urnganic #757623 
ttnet'in superonline'ın sitelerine giriyorum. adsl paketlerdeki en alt standart hız 16mbit. tanıtım sayfalarında öyle gözüküyor. ama biz halen 8mbit (teorik, paket adı olaraktan) kullanıyoruz. sizlerde durum ne? ultranet(ttnet16mbit)'e geçmek için başvuru mu yapmak lazım? görüşünüzü, bildiğiniz detayları eksik etmeyiniz efenim. olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(3) 

Dövlöt yağdan kıl çeker gibi 1.3 tl tahsilat alıyor ??? (GSM)

urnganic #756659 
Aylık alıyorlar sanırsam. Sizlerde de böyle mi? Yoktu böyle bir şey ?
(2) 

Youtube açıldı ama?

urnganic #755661 
Bendenizde halen erişime engelli. Şimdi biz bu sağlayıcıların bir kaç hareketlik hamlesini mi bekleyeceğiz?? sizler erişebiliyor musunuz hilesiz?
(1) 

Wifi - W Simgesi ?

urnganic #755195 
Merhaba duyurucular

Telefonumla wi-fi noktalarını tararken bir şey dikkatimi çekti.Birinde W simgesi var, diğerinde yoktu. Halbuki ikisine de şifre ile erişilebiliyordu. sizce nedir fark? olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.)
(1) 

Youtube neden çok ağır!?

urnganic #749396 
Az evvel 59saniyeden 6-8 mbit hızında içeriği indirebiliyorum. youtube'de ise 100kpbs bile oluyo arada.. sebebi nedir sizce ? teknik mi, başka malum sebepler mi?
(4) 

Bir çizgi film vardı??

urnganic #748709 
Yıllar sonra aklıma geldi, ukte oldu resmen. Bir baba ve çocuk var çizgi filmde. Cocukta sihirli bi kitap var. Kitabı açınca odası rengarenk olur, kitabın karakteri olan beyazımsı uçan aslan yüzlü bir yaratıkla maceralar bişeler.kitabın içinden girer başka bir yerlerde bulurdu çocuk kendini. Pederse hep bölümün sonunda çıkar, çocuk kitabı kapattıktan sonra.. Hatırlayan, anımsayan oldu mu?
(3) 

Dosya indirme süresi hesaplama ?

urnganic #746300 
s.b.?

not:

babaanne'ye facebook'un ne olduğunu açıklar nitelikte tarif edersek sevinirim. çünkü ben dahil herkes adına faydalı olabilir.) şimdiden teşekkürler.
(1) 

Facebook Sayfa Gönderileri

urnganic #744841 
Bir facebook sayfamız var. Kişisel.. Ancak gönderiler sayfayı beğenen kullanıcıların ana sayfasına düşmüyor..? bu sorunu çözmek için ne yapmalıyız???
(2) 

Windows Xp - Kopyalama İşlemi

urnganic #742482 
Selam Duyuristler,

Elimde Windows Xp cd'si var. Bunu kopyalamak istiyorum. Fakat kopladıktan sonra kopyalanan cd çalışıyor gibi görünüyor ama formata geçerken bir yerde hata veriyor. Eksik bilgi vb. bi'hataydı sanırım. Velasıl denediğim teknikler şunlar.

• Cd içeriğini bir klasöre kopyalayıp yapıştırdıktan sonra klasördeki verileri yazdırmak. (Cd ismini bile aynı yapıyorum)

• Ashampoo, nero vb. yazma programlarını kullanarak CD/DVD/BLURAY kopyala hedesiyle kopyalamaya çalışmak. Yani önce cd'yi istiyor, arabelleğe kopyalıyor, sonra yazdırıyor.

• HENUZ DENEYECEGIM-->En sonda da ultraiso ile cd içeriğini iso dosyayına dönüştürüp öyle yazdırmak..

yani sorun nerededir sizce, bilgilendirirseniz müteşekkir olurum.

Olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler...
(2) 

Php'de Jquery Sorunu ?

urnganic #739726 
Merhaba Duyuristler,

Hemen konuya geçiyorum. normal html olarak sayfayı açtığımda jquery ile yaptığım detaylar çalışıyor ama easyphp kullanarak localhost(sunucu)'dan açınca jquery çalışmıyor, devre dışı kalıyor sanki. bunun çözümü nedir? aydınlatırsanız çok makbule geçer. olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler...
(3) 

IDM'nin ikizi program ?

urnganic #737422 
merhaba duyuruseverler,

buna benzer bir duyurum olmuştu geçmişte.. Sağolsunlar bir çok suser duyuru uyesi yanıtlamıştı, önerilerde bulunmuştu. Ama arkadaşlar native(.net vb gerektirmeyen), idm kadar etkili&kullanışlı ve ücretsiz olması gerek.. Henüz bu alternatifin olmamasına şaşırmam bile ancak varsa tavsiyelerinizi esirgemeyiniz.. Olası yanıtlar için şimdiden tesekkurler..
(2) 

PHP - if != $şu gruptaki herhangi bir değer ?

urnganic #735693 
Merhaba duyuristler,

Hemen konuya geçiyorum...

<?php

if($isim != "açılınbenadminim"){
header("location:kapidisi.com")
}else{
echo "hosgeldiniz !!";
}
?>

Yukardaki $isim "açılınbenadminim" olmadıkça erişimin sağlanması engelleniyor.. ii tamam.. ama ben "açılınbenadminim" değil de birden fazla giriş için anahtar kelime oluşturmak istiyorum.. yani "açılınbenadminim"'in yanı sıra bir kaç tane "açınuleyynn", "urnganico" vb değerleri girince de izin olsun. birden fazla anahtar değer.. array ile yapmaya çalıştım ama yapamadım.. bir detay kaçıo galiba, zaten arada bakıyorum programa.. bir ara fena üstüne düşçem.. olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(1) 

Google Chrome Uzantı (extension app) Ekleyemiyorum ??

urnganic #735001 
Elle yapılabilirdi en son baktığımda. şimdi ilgili dosyayı uzantılar penceresine sürüklediğimde olmuyor bu hede. bilen, aşan çözümü paylaşırsa çok müteşekkir olurum.?.?
(3) 

Fiber eni sonunda %100 ulaşılabilir olacak mı?

urnganic #734503 
sorumuz başlıkta. bir kaç haberde 2015'te olacak falan filan deniyor da. acaba öyle mi, yoksa müraacat&istek üzerine mi? olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(1) 

IPTV ve 3D özelliği olan lcd tv'ler ?

urnganic #733339 
soru başlığımızda.. dahilinde makul fiyat da umuyorum. olası yanıt,yanıtlar için teşekkürler. :)
(2) 

Far Cry 3 havası olan film&dizi vb?

urnganic #731909 
S.b.

olası yanıt, yanıtlar için teşekkürler. Bir önceki duyuruda çok iyi dönüşler olmuştu. Bunda da olursa çok şukela olurdu.)
(5) 

Red dead redemption havası olan dizi&film vb. ?

urnganic #731457 
S.b.

olası yanıt&yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
12345  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık