(1) 

php sorusu ?

urnganic #728420 
selam arkadaşlar,

bugün biraz phpyle takıldım.. şimdi form oluşturup submitleyince çıkan sayfada sonucu görüyoruz falan filan,, tamam... ee ben direkt formu girmeden, submitlemeden sonuç sayfasına (php yazılmış sayfaya) direkt gidiyorum.. hata veriyor.. ben bu hata vermesi yerine (formu doldurmadın gerizekalı) nasıl yazdırabilirim. ya da bi resim göstertebilirim vb?? azbuz ingilizcem de var ama ne yazayım ki ben araştırayım çözümüne ulaşayım bilemedim.. yardımcı olursanız çok makbule geçer. olası yanıt, yanıtlar için teşekkürler..
(1) 

Window Xp kullananlar etc klasörü lazım ??

urnganic #726680 
Ayarları sıfırsa,

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc 'nin içindeki dosyaları rarlayıp bana atabilir misiniz? internette hiç bir kaynakta bulamadım. sadece hosts dosyasını yüklemişler hep. olası yanıt için şimdiden teşekkürler.

not: bu duyuru yanıt sonrası kapatılacaktır efenim..
(1) 

Modem client yönlendirme ? (modem,wirelessdan anlayanlar bakın be)

urnganic #726622 
sadece, bilgi&birikim olsun diye danışıyorum. belk siz de öğrenebilirsiniz. yapmak istediğim şey modeme bağlanan cihazı bir sayfaya yönlendirmek. yani o yönlendirmeyi şartlandırmak, interneti kullanamaması.. örneğin tarayıcısına girdi, google'a girmeye yeltenirken yönlendirdiğim sayfaya gitsin ;) kullandığı mobil uygulamalardan da veri indiremeyecek tabi. velasıl var mı böyle bir protokol kişisel modemler için, teknik ayrıntı falan.. en azından görüşlerinizi de bildirebilirsiniz. şimdiden teşekkürler..
(2) 

İnternet Veri Sayacı ?

urnganic #726430 
Arkadaşlar ben internet verilerinin sayaçlandığı bir program arıyorum. Startup da arkaplanda çalışsın ve sayacı kurduğum andan itibaren download verilerini kayda alsın (ne kadar indirmişim) göstersin istiyorum. Ttnet Hizmet programı falan bişe'ler olmasın öneriniz.... Aman!) :)
(2) 

Sd kullanımı ?

urnganic #723126 
Selamlar duyuristler,

Görev yöneticisinden performans sekmesindeki "sd kullanımı" istatistiği ram'in kullanımını mı gösteriyor? Olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(7) 

Ram mi? İşlemci mi?

urnganic #716858 
Selam arkadaşlar,

Tarayıcıda video'ların kasık kasık izlenmesinin genelde sebebi hangisi oluyor? Bi'akrabamızın problemi. Aslında ona önerim benim de yakın geçmişte yaptığım gibi sistem yenilemek ama sanırım müsait değil :/ . 1gb ram'i var. İşlemcisi de eski püskü biraz. Ne dersiniz ?
(2) 

Twitterda bir gariplik var??

urnganic #714519 
Hiç takip etmediğim kişileri "takip ediyor" görünüyorum. x kullanıcının profiline bir bakıyorum 20.000 falan takipçisi var, kendisi 10 kişiyi takip ediyor. bir hile var o açık da ben nasıl sıyrılabilirim bu işten. sizler de bir kontrol edin derim.. olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(2) 

Android Uyumlu Rom Dosyası

urnganic #713739 
Ucuz, çakma bir android tabletin sürümünü güncelleme gibi bir düşüncem var. Bozulursa da üzülmem doğrusu. Uyumlu bir img(ROM) dosyası arıyorum. Aradığım sürüm. 4.1 - 4.3 arası!..

CPU: 1.2Ghz
Ram: 512mb
Wifi:802.11bg
Ekran Çözünürlüğü: 800x480
Kamera: 2mp önde

Şuanki 4.0.3 sürümü. Gerçi 4.0.4 yazıyor bilgilerde ama..?.. Güncellemedeki amacım bazı sevdiğim oyunlarda ince arızalar çıkartıyor. Çok oynanmamış, stabil bir rom olursa memnun olurum. Yönlendirseniz makbule geçer. Olası yanıt yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(4) 

Pc'den tvye goruntu aktarimi

urnganic #711240 
vga girisimiz var. eski model nvidia ekran karti. scart girisli bir tv ye goruntuyu nasil aktaririm, ne gerek?
(3) 

Dizimag Hakkında Gelişmeler??

urnganic #710971 
Ne oldu, ne bitti bilen var mıdır? Geri dönecekler mi, ayrıntı sahibi olanlar aydınlatırsa memnun olurum. Olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler...
(2) 

Mac adresiyle ürün tespiti

urnganic #710743 
Evet mevzu başlıkta çok bariz görünüyor.. Var mı böyle bir şey? Olası yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(5) 

IDM Ve 8 Mb İnternet Paketi Olanlar (bakar mısınız)??

urnganic #708803 
Arkadaşlar merhaba,

Fazla değil bundan 4-5 ay evvel youtube'den, popüler dizi kaynaklarından idm aracılığıyla bir şeyler indirirken Aktarım Oranı 800'lerdeydi(idm indirme şeysi bilgilerinde) yani 8 mb'yi dibine kadar kullanıyordum. Şimdi bu sayı 600'lere arada 400&500 lere düşmeye başladı. Akk'yi aklınızdan silin. Şimdi sizlerden ricam sunucusu sağlam olan bir kaynaktan bir şey indirirken aktarım oranınızı buraya yazmanız. sizlerde 800-750 ise(yani 8mb) hata bendedir. Değilse akarsa damlar yapıyor sağlayıcı şirketimiz. Dahilinde kol gibi fatura da geliyor. lütfen bana dönünüz. Olası yanıt, yanıtlar, bildirim, bildirimler için şimdiden teşekkürler..
(1) 

Ses Kartı Sorusu

urnganic #706936 
Selam duyuristler,

Zorlu bir ses kartı arayışı içindeyiz. Şimdi Everest programıyla modele bakıyoruz

[
Analog Devices AD1888 @

>>Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3 PCI<<

]

Şöyle bir sonuç çıkıyor. DriverEasy ile aratıyorum SoundMax diye bir ses sürücüsü dosyasını indiriyor, tamam.. Windows Xp ile kaymak gibi çalışıyor.. Ancak Windows 7 versiyonunu bulamadım. Tamam belki yoktur diyelim.. (varsa yönledirin be)

Şimdi AC'97 Audio Yazıyor ya.. Ben Realtek'in "AC'97 vista&windows7" driver'ını denesem çalışır mı? Kapsama girer mi Sizce?

Olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(2) 

Bir oyun açılmıyorsa (Android İçerir)

urnganic #706683 
Siyah ekranda kalıyorsa çözümleri nelerdir?
(2) 

Flash Bellek ile 7 Yükleme

urnganic #704343 
Selam canım türkiyem,

Gerekli verileri cd'den flash bellek'e atıp flash bellek'ten boot edince bilgisayara 7 yükleyebiliyor muyuz? Olağan sıkıntılar nedir, bilgilendirseniz çok makbule geçer. Olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(4) 

Uydu alıcı ?

urnganic #702892 
Sinirimi oynatan bir sorunla karşı karşıyayım. Scart girişinden görüntü gelmiyor alıcıdan.. Ee o zaman video/ses girişlerinden(sarı, kırmızı, beyaz) görüntü kesin gelir diye düşündüm ama yine olmadı.. Sorun ne olabilir ? Olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(4) 

#Oyun #Laptop | Sorun olur mu?

urnganic #701526 
www.bimeks.com.tr

şu ürün fifa'nın son oyununu sizce iyi oynatır mı? elbet 1080'de oynama gibi bi'doyumsuz niyetim yok ama 720p high'da iyi oynatır mı sizce? yada kendi çözünürlüğü high'da. olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler..

not: “bu fiyata masaüstü al daha iyi”... bi zahmet :| :)
(9) 

Turkey, turkey?

urnganic #699094 
Merhaba duyurist'ler. İngilizce de turkey hindi demek dahilinde Türkiye (ülke) olarak da tanımlanıyor. Soru daha çok amerikada takılmışlar için. Bunun geyiği yapılıyor kendi aralarında? Biz çünkü kelime türevlerinden çok malzeme çıkaran bir toplum olduğumuz için bunu merak ettim. olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(5) 

Family Guy [[Spoiler'lı soru, aman!]]

urnganic #697102 
---------------------------------------------------------------------------
SPOILER
---------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar, son bölümde brain bildiğin ölmüş... ee bu kadar kolay mı oldu olay. nasıl yazmışlar, neye dayanmışlar? dahilinde sikko bir köpek koymuşlar.. ne bu şimdi şaka mı, yoksa brain'sız mı olacak artık family guy.. ? fikriniz, görüşünüz nedir?
(10) 

New york, New york şarkısına benzeyen slow

urnganic #696674 
Hatta şarkıya karakter katan bir bölümü var.."Tam tam ta taaa tada tam, tam tam daaa tam" diye.. Hafif slow, hayat dolu, film ve bir reklamda almıştır diye tahmin ediyorum.. Buldurun bi ya !( haftalardır kulağımda.
(3) 

İzmir'deki Yağmur Sorunu

urnganic #695836 
Ne zaman sağanak, güzel yağsa şehirde ciddi bir tıkanıklık oluyor. Sizce bu altyapı eksikliği sorunu, yönetimin noksanlığı mı? Yoksa bu kadar güçlü yağmura karşı olan durumlar normal mi? Lütfen siyasi güdülerle değil, bilgilendirici & teknik yanıtlar verin.

Olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(1) 

PHP (ilginçli)

urnganic #695584 
durum şu;

bir form da ad ile soyad var. ad ile soyad inputlarına "mesut" soyadsa "camcı" diye girdik.. post'ta baş harfleri büyük çıksın istiyorum ben bunların.. nasıl yapabiliriz? özellikle tecrübeli arkadaşlar; bilginizi esirgemeyiniz :) olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(3) 

Meteorun Geceyi Gündüz Yapması

urnganic #694611 
Sizce bu hadise mümkün müdür?

www.youtube.com
(3) 

Bill Gates ?

urnganic #694609 
Son zamanlar sosyal sorumluluk projelerine, kurucusu olduğu vakfına kendisini adadığı malumunuz. Biraz garip bir şey sorucam ama ben bile bazı teknik bilgileri arada unutuyorum.. Mesela bill gates dayı kodlamayı, kendi asıl iş alanındaki şeyleri biraz da olsa unutmuş mudur ?D yanıtlar özenli olursa müteşekkir olurum. Olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(4) 

İdm'in veliathı olan downloader?

urnganic #693877 
Biliyor musunuz, tanıyor musunuz? Önerir misiniz? Dahilinde açık kaynak olacak tabi; ücretsiz yani... onu deniyorum java, framework ister diğerini denerim, google chrome'la çalışmaz... odur budur şudur. kafa ağrısı yaratmayan, indirme sitelerinde sorunsuz işleyen bir program ismi gerek. olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler..
(5) 

Şöyle bir şey var mı ya??...

urnganic #692375 
Tarayıcıda metni seçtikten sonra sağ tıklarız, "Google'de Ara" hedesiyle sonuçlara erişiriz ya ;) Bunun "Ekşi'de Ara" versiyonu gibi bir eklentisi, bir şeysi var mı? Çünkü bazen "Keşke Olsa" dedirtiyor yani... Olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler :)
(3) 

#modem #lankablosu #çare

urnganic #691702 
merhaba arkadaşlar,

sorumuz şöyle... bir lan kablosu var elimizde. bu lan kablosunu pc'ye takarak internete erişebiliyoruz. ama yapmak istediğimiz şeyse bu lan kablosunu kullanaraktan mevcut modemimize wireless ağı açmak.. yani hem nete bağlanacağız, hem de wireless internet açacağız? teknik olarak bu mümkün müdür, ya da değil midir? olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler..
(2) 

Deprem Sigortası

urnganic #691230 
Pahalıya patlayan bir şey midir ? Bilenler, konu hakkına detay sahibi olanlar başka maddeleri de açıklayabilir bilgilendirme adına. Olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(12) 

Denişik Yanıt?

urnganic #690708 
İlgili Soru;

---------------------------------------------------------

- Cenk, senin bilgisayarında call of duty oynanmıyor mu?

+ • hayır, oynanmıyor | • evet, oynanmıyor..

---------------------------------------------------------

Burada hangi yanıt şekli doğru sizce? Çünkü günlük hayatta buna benzer bir çok konuşmalara şahit oluyorum, kafam karışmıyor değil.
Olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler...
(1) 

Samsung 5830i çalan zil sesi (bakın bi lütfen)

urnganic #689684 
Elimizde bir ses kaydı var. Bu ses kaydını çalan zil sesi yapmak istiyoruz ama türlü türlü yöntemleri denemeye çalıştık, bu fonksiyonu sağlayan bir şeçenek göremedik.. Hani seçersin, "zil sesi olarak ayarla" butonu benzeri bir şey vardır.. Yok! Rsmen.. Var mıdır yordamı tecrübelerinizi eksik etmeyiniz. Olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(4) 

Tv Reklamlarındaki Çakma Glxy S3'ler

urnganic #688782 
200-250 tl arası ve hemen hemen bütün fonksiyonları içinde bulunduruyormuş bu telefonlar. marka da trident sanırım... görünüm, tasarım hemen hemen aynı.. kesin bir eksiği, gidiği vardır diye düşünüyorum ve buradan bu tür ürünlerden tecrübelenmiş arkadaşlara sormak istiyorum. nasıl, sorunsuz mu, batarya sıkıntısı var mı, aşırı kötü mü, nedir bilgilendiriniz.. olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(1) 

İnternet hızlarınız arada fena düşüşler yaşıyor mu?

urnganic #687176 
pakette 8megabit akk devreye girerse 3megabite düşer diye yazıyor, tamam.. kabul anasını satayım..

ee bakıyorum hıza, 6megabit genelde ve şimdi de 1.5megabit'e düştü.. bağlantılarda mı sizce gevşeme var(sorun bende) yoksa ttnet çok akıllı sanıyor kendini? olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(1) 

UltraSurf ??

urnganic #686449 
bu programcığı çalıştırdığımızda alt tarafı bir proxy ayarı yapıyor, işliyor ve kapatınca ayarları eskisine getiriyor.. tamam, iyi.. ee ben yaptığı ayarı elle yapıyorum, programı açmadan ama bu sefer nete bağlanmıyor.. bunun hilesi, bir şeyi nedir? bilen cevaplarsa müteşekkir olurum. olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(10) 

Moraliniz Nasıl ?

urnganic #685246 
Nasıl hissediyorsunuz, sıkıcı, monoton, bıkkınlık morelsizlik gibi durumlar var mı? :)

imlâ timleri;

sevgiler, saygılar :D
(2) 

Almanya'da futbol&taraftar kültürü nasıl?

urnganic #684748 
merhaba duyuru sakinleri, özelliklere gurbetçilerimize soruyorum. Örneğin bir takım ağır yenildi. Yenen takım taraftarı rakip arkadaşına "kodukk çocuğuuu.d" gibi şeyler yapıyor mu? Kendilerince bu gibi şeyler yani.
(2) 

Web Ustaları, lütfen bir bakar mısınız?

urnganic #681742 
jquery hakkında yine temel bir şeyi kavrama çabasındayım. sayfamız localnet.site44.com . kırmızı bir çizgi var. çizgi üst taraftan 122px aşağıda ve ben 122px scroll ettiğimde o kırmızı çizginin position elementinin değeri fixed olsun istiyorum. kendi denediğim java dosyamda yapmaya çalışdım, örneklere baktım ama olmuyor. biri tarif etse çok sevinirim. olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.

kaynak rar: download1590.mediafire.com
(3) 

Bi spor gecesi programı vardı.?.?

urnganic #681218 
Ntvspor'da vardı, geceleri.. İki adam sunuyordu. Ne oldu? Kavgalılar mı, knal kararı mı? Sevioduk be abi..

not: yoksa d smark'ta mı aktifler :O
(2) 

Jquery sorusu...

urnganic #681077 
arkadaşlar, bugün jq'de biraz takıldım, kurcaladım ve aklıma bir ihtimal fonksiyonu geldi ve nasıl yapacağıma dair en ufak bir fikrim yok..

test sayfamız localnet.site44.com'da.

basit temel şey. arkaplan rengini değiştir butonu var ve tıklayınca bir kutucuk çıkıyor rengi seçion arkaplan değişiyor. ama en sağda orijinale dön hedesi var. ama ben arkaplan zaten gri iken orijinale dön hedesi çıksın istemiyorum. bunun için ne yapılabilir.

olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(3) 

Programlama inception'ı

urnganic #678809 
merhaba duyurudaki botlar,

hemen hemen hepimiz teknolojiyi biliyoruz, hakkında bilgimiz var ve bazen aklımıza sorular takılıyor. bugün de benim aklıma bir şey takıldı ve duyuru'dan da olursa şayet bilgi, izah edinmek isterim. kafama takılan soru programlama. tamam programlama da, derin bir mevzu.

örneğin ilk hello world kodu yazılmış(bildiğim kadarıyla)

ama örneğin; print "hello world"; ya da benzeri bir şey yapınca pat diye mi oldu bu hello world. bence hayır, öyle düşünüyorum.. velasıl programlama içi progralama olayını düşününce kafam karıştı. işletim sistemleri mesela. içinde bir yığın işlem, yazılım falan yapıyoruz ama aslında kullandığımız program yazma, web bilmemneleri programları da bir programlamadan oluştu ve bu programlama programı da elde hazır, olduğu gibi olan bir şey değildi. belki mevzu olayın tarihi vesaire bir şey ama bu konu hakkında kısa bir bilgisi, görüşü olan varsa çok memnunum. bilgilenir, bilgilendiririz. olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(1) 

facebook'tan video indirmek! back to basics

urnganic #675467 
problememiz başlıkta. ben idm ile indirme seçeneğini göremiyorum. sniff programları da işe yaramıyor. nasıl bir şey yaptılarsa artık ! ne gibi yöntem, yordam kullanıyorsuz. paylaşırsanız müteşekkir olurum.

olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(1) 

bir tarayıcı sorusu?

urnganic #674824 
arkadaşlar merhabalar,

soruya geçiyorum. tarayıcıda bir linkin üzerindeyken(:hover) sol altta beliren bir dize çıkıyor. sayfanın linki yani.. chromeda da mozillada da böyle.. bunları gizlemek mümkün müdür?
(1) 

mov'dan avi'ye mp4'e yüksek kaliteli convert programı

urnganic #673699 
s.b.

(bir çoğu kalite kaybına uğrarak çeviriyor)
(1) 

Unicode Güncelleme

urnganic #673665 
Sevgili yaratıklar,

ben daha evvel biraz da performansı iyi bi pc kullanıyordum ve win7 yüklüydü. şimdi xp kullanıyorum ama bi sıkıntı fark ettim. bazı alt + işaretler mevcut değil gibi. mesela youtubede vidyo oynarken yan üçgen işareti çıkar ya benim browserda başlıkta yok o, yerine kare tuhaf bişe var.. velasıl toplarsak, nasıl unicode'u güncelleriz.

win7 yükleyin demeyin

tarayıcınızı güncelleyin demeyin

yaratık mı dedin lan bize demeyin

olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(4) 

Ekran kartı Sorusu?

urnganic #670974 
Şu Model bir ekran kartım var.(Geçici şartlar gereği ne yazık ki)

i.imgur.com

Ve şu modeli almak istiyorum..

i.imgur.com

ekran kartı hedeleri hakkında bilgim kısıtlı... ikisinin slot hedeleri farklı, farkındayım ama bendeki ana kartın ekran kartı slotu da kafamı karıştırdı.. yani iki aralık da yok slotta. bir tane var.. sanki almak istediğimle uyacakmış gibi.. fikriniz, tecrübelerinizi eksik etmeyin efem.. zaten olumsuz bir durum olursa ana karttan başlıcaz takviyeye :|
(3) 

exe, bilmemne kırmak | harbi yanıtlar gerektirir..

urnganic #670747 
arkadaşlar başlık asıl konuya biraz değindi , evet... kesinlikle yanlış anlaşılmak, örnek olmak istemem.. önce bunu belirtmiş olayım..
sormak istediğim şu ki internet üzerinde bir çok release takımları mevcut... oyun veya program gibi. ama neden çok nadirler.. aklınıza şu gelebilir belki şuan: aaa bu fifa 14 crack çıkmamış ondan soriyi?? kesinlikle hayır.. sorum geneli kapsayan bir mevzu.. emeğe saygı güruhundanım. ama zamanında hepimiz kullamışızdır veya şuan bir çok kişi kullanıyordur. program kırma vesaire yetenekler çok mu nadir şeyler ki nadir elemanlar yapıyorlar bunları.. mesela ben bu zamana kadar türklere ait bir release takımına rastlamadım(her program dalında istikrar sahibi olan). burada sorum niye biz birşeyleri kırmıyoruz değil..!.. sadece kırmak harbi zor ve teknik iş mi ki dünyada her program dallarında 5-10 arası takım sıklıkla yapıyor bunu. umarım sorumu net aktarabilmişimdir.. olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler...
(4) 

Ses Yükseltici Program Önerisi

urnganic #670449 
arkadaşlar bir kaç kez araştırdım ama bulamadım. (hemen bulurum diye düşünmüştüm halbuki) ana sesi resmen yükseltmeli ve böylece müzik, video sesleri yüksek duyulsun. şartlardan dolayı kulaklık için kullanıcam özellikle. öneriniz, tavsiyeniz varsa??..
(5) 

Amerikan Dizilerinin ilk bölümleri

urnganic #669652 
genelde ismi "pilot" oluyor. sebebi sizce nedir acaba?
(1) 

yandex.browser'da favoriler bölümü için logo

urnganic #666592 
bunu nasıl yapabiliriz? tarayıcıdaki özelliği bilenler bilir. bir dikdörtgen liste açılır, sitelerin logolarıyla listelenmiş bir görünüm.. mesela google'ı ekliyoruz hoş bir logo var. ama normal, sıradan bi siteyi ekleyin sırf ikon resmi var.. yandex için bunu ayarlama durumu var mıdır?
(5) 

@username bir işe yaramıyor?

urnganic #664312 
duyuruda komik bir durum bu. ya da şuan ben komik durumdayım(fark edememişimdir belki)

örnek:

@bilmemneuser aslında doğru söylüyor ama şu da olabilir..

şimdi bu tarz etiketleme olayında bir bildirim geliyor mu ki user'a.. hayır.. böyle bi fonksiyon olmadığı halde gelenenek olmuş bu.. ya da ben mi yanlış biliyorum.. ne dersiniz?
(1) 

Easy PHP [Windows Xp Sorunu, Görsel İçerir]

urnganic #664295 
win8'de paşa paşa çalışırdı ama xp'de böyle oluyor.. bir şey de zahmetsiz olsun, aa dostlar... tecrübe etmişler, bilenler... olası çözüm adına yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.

not: hata apache'den kaynaklı.

mobil görünümden çık