(3) 

Harddiski USB ye yedekleme

o kadar da degil aga #1163796 
Bir bilgisayarım bazen sorun çıkarıyor. Bende formatlayıp her şeyi baştan kuruyorum. Misal 32 gb lık bir usb alsam, buna diskin görüntüsünü alabilir miyim? Bir kez temiz ve herşeyiyle kurulum yapayım, yedekleyeyim. Sorun çıktığında doğrudan oradan atayım. Hangi programla yapılır?
(6) 

n11 de satılan microsoft lisansları

o kadar da degil aga #1163793 
OEM şeklinde Windows 10 pro x64 lisansları satılıyor n11 de. Misal :
urun.n11.com
Bunların hukuki geçerliliği nedir? Faturalı satıyorlar. Ofiste W10 olmayan bilgisayarlara alıp yükleyebilir miyim? Aynı durumu Office 2010 için de soruyorum.
(5) 

mutlu olamıyorım

o kadar da degil aga #1163477 
iş stresi fazla, kendi işim. maddi sıkıntım yok ama boş vaktim de yok. sıkı çalışıp 42-44 arası emekli olmak hayalim. depresyonda değilim. sebat edip bir an önce hedefe mi gitmek lazım, baya bi salıp yavaş yavaş mı gitmek lazım. benzer durumu olup aynı hisleri olan var mı?
(1) 

Sağlam özelliksiz bir cep telefonu

o kadar da degil aga #1161698 
ne tavsiye edersiniz? Ofis ortamında kullanılacak. App yüklenmesine gerek yok. sadece ikide bir arıza vermesin şarjı bozulmasın yeter. bir de uygun fiyatlı bakıyoruz.
(1) 

CRIF ten arıyorlar

o kadar da degil aga #1161033 
Mali verilerimizi istiyorlar. İnatla vermiyorum ben de :) En sonunda arayan hanım dedi ki kredi miktarlarınızı etkiler muhakkak vermelisiniz. Ya araştıran firmayı belirtin ya da araştıran firma
bizi arayıp bilgilendirsin. Genel bir raporun hazırlanıp isteyene servis edilmesini kabul etmiyorum.

Siz ne dersiniz?
(4) 

düsseldorf tan gelsenkirschen e nasıl

o kadar da degil aga #1160141 
gidiliyordu? iki sene önce fuara gitmiştik. tek tren ile gidiliyordu ancak hangi durakta iniliyordu? Bize bir kart vermişlerdi 3 günlük. Bu kart ile sınırsız inip biniyorduk. Bu kartı bilen var mı nasıl alabiliriz?
(3) 

üzerine klarnet çalabileceğim parçalar

o kadar da degil aga #1160104 
youtube da diğer enstrümanların olduğu ancak üzerine klarnet çalabileceğim parçalar arıyorum. hangi anahtar kelimeleri kullanmam gerekir?
(6) 

İstiklal civarı restoran?

o kadar da degil aga #1157938 
Hani su tv lerde çıkıyor ya gurmeler gidiyor. Neresi tavsiye edersiniz?
(6) 

smart tv ile dizipub?

o kadar da degil aga #1146682 
mümkün mü? philips 55pus6601 model tv.
verimsiz ise internetten indirip usb ye yazayım diyorum.
(3) 

Asus laptop kapanıyor

o kadar da degil aga #1143562 
Asus laptopum var son zamanlarda kendi kendine aniden kapanıyor. Termal sshutdown sanıp cpu ve gpu üzerindeki macunları silip tekrar macun yaptım. Fab kusursuz çalışıyor. Ancak yine 20-25 sn içerisinde kapanıyor. CPU ve gpu üzerindeki bakır boruya dokunduğumda ılık olduğunu hissediyorum. Neden kapanır bu alet?
(4) 

Bilgisayarı sınırlama, tek web sitesi

o kadar da degil aga #1138272 
Merhaba,

İş bilgisayarlarımızdan birisini tamamen sınırlamamız gerekiyor. Sadece tek adrese girebilsin ve sadece outlook çalıştırabilsin.
Tek tek domain silme yöntemine giremeyeceğiz. O yüzden ne önerirsiniz?
Örneğin sadece www.ornekwebsitesi.com a girebilsin ve outlook da e-mail kullanabilsin. (donanımsal firewall benzeri kullanmadan çözüm arıyorum)
(2) 

sarabande üzerine şiir

o kadar da degil aga #1124822 
handel'in sarabande si üzerine okunmuş bir şiiri hatırlıyorum. ama şiirden ne bir kelime ne de şiiri okuyanı hatırlıyorum. bir umut belki hatırlayan vardır. sb.
(10) 

premium kelimesine türkçe karşılık

o kadar da degil aga #1124754 
sb aslında. "en iyi kalite" anlamında kullanılan premium u tek kelime ile türkçeye çevirmem lazım. tabi resmi bir kelime ile.
ne kullanabilirim?
(2) 

Wordpress admin yolu değiştirme (pluginsiz)

o kadar da degil aga #1123431 
wordpress tabanlı sitelerin admin ekranına url/wp-admin kısayoluyla ulaşılıyor bildiğiniz gibi. presta dan alışkanlık admin yolunun benim belirlediğim bir yol olmasını istiyorum. böylece her wp-admin yolunu takip eden viyana kapılarına dayanamasın. yalnız bu işi pluginsiz yapmak istiyorum. nasıl yapmam gerekir?
(7) 

Kapadokya restoran, şarap, öteberi alışverişi

o kadar da degil aga #1120399 
Bayram süresince kapadokya da olacağız. Oda kahvaltı olduğu için öğle ve akşam için çok can yakmayacak restoran ihtiyacımız mevcut. Bir akşam da güzel bir restoran önerisine ihtiyacımız var. Restoran yorumlarını inceliyorum, örneğin restoranı birisi çok beğenmiş, diğer bir kişi değmez o kadar para vermeye demiş. Siz ne önerirsiniz?
Şarap da almak istiyorum gitmişken. Ama marketten bulabileceğim bir şaraptan da iyi olmasını isterim. ne dersiniz?
Oradan başka ne getirelim?
(2) 

Kazakistan'dan ne getirilir?

o kadar da degil aga #1115710 
sb. özellikle yükte hafif pahada tr den avantajlı.
(5) 

Göreme de hangi otel?

o kadar da degil aga #1113502 
2 oda, odanın birisi tek kişi kalacak. o yüzden tek kişiye çok kalın olmasın diye (maks. 200 gecelik) güzel bir otel arıyoruz. nereyi tavsiye edersiniz?
(11) 

Yemek sırasında izlemelik dizi

o kadar da degil aga #1110523 
Himym, friends, house md, lost, got, coupling, Sherlock gibi dizileri tükettik. Breaking bad, vikings, MR robot vb bir kaç diziyi ben tek izledim. Hanımla izlenecek dizi ne tavs edersiniz?
(1) 

70 ler Türkçe pop ayarı

o kadar da degil aga #1110084 
Şu tarz parçaları çok seviyorum :

www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com

parçaların ortak özelliği davul ve yavaş ritimle giriyor.
Arkasından o dönemin enstrümanları ile devam ediyor.

Var mı aklınızda aynı tarza olan?
(2) 

Kaş tarafları çocuksuz otel

o kadar da degil aga #1109359 
eşle beraber nerede kalınır? bütçe günlük 300 civarı kişi başı. eli ayağı düzgün bir yer bakıyoruz.
(5) 

Fethiye'de düzgün bir otel?

o kadar da degil aga #1097576 
Fethiye'de bir kaç kez tatil geçirmiş birisi olarak düzgün bir otel arayışımız mevcut. Geçmiş yıllarda ölüdeniz taraflarında kaldığımız oteller görece ucuz ve çok kalitesizdi. Bu sene madem taksitle ödüyoruz biraz iyi bir şey olsun modumuz var. Bir arkadaş Nautical otel diye bir yeri önerdi ancak fiyatı oda kahvaltı 400 lira üzeri. Bizim sınır 300 lira kişibaşı günlük. O paraya fethiyede kalınmaz vs. demeyin çünkü göcekte kalacak yer ayarladık, mesafeden dolayı fethiyede kararlıyız.
(12) 

Çubrika Çibritsa bulabileceğim yer

o kadar da degil aga #1094848 
(bkz: çubrika) denilen baharatı bulabileceğim yer ya da gönderebilecek bir hayırsever arıyorum. yardımcı olabilir misiniz?
(3) 

İthalatta L/C açtırma ve kullanma

o kadar da degil aga #1093218 
bu vakte kadar ya açık hesap ya vesaik mukabili çalıştık. bir firma 90 gün L/C teklif etti. Bankadan L/C açtırırım ama prosedürü nedir banka komisyonu ne ödüyorsunuz? nasıl oluyor bu işler?
(2) 

Samsung J2 mi Venus V3 5020 mi?

o kadar da degil aga #1093166 
Aslında ikisi de değil ama malum operator kampanya yapmış. Cihaz alsam da almasam da şirket hattı aynı para. Bende alıp yedekte tutmayı planlıyorum. İkisinin içinden hangisi sizce?
(2) 

Epson fotoğraf harici kağıt tanımlama

o kadar da degil aga #1078582 
Epson L850 yazıcı aldım pigment mürekkepler ile. Yalnız bir türlü istediğimi yapamıyorum nedense. 170 gr. parlak kuşe aldım a4 boyutunda. Yazdırdığımda kağıt içeride kıvrılıyor. Bunu fazla mürekkep atmasına bağladım. Ayarlarını seçtiğim kağıt 225 gr. premium glossy. Bu ayarı değil de normal kağıt kullanırsam bu sefer de kenarlıksız baskı yapamıyorum. Epson photo quality diye bir ayar buldum onda da mürekkep ayarı iyi baskı kalitesi düşük. Kendim özel kağıt ekleyeceğim yer yok mu bu zıkkımda?
(4) 

vizenin bitmesine yakın seyahat

o kadar da degil aga #1077422 
ispanya'dan aldığım 19.06 da biten bir vizem var. 13-14-15 haziranda amsterdam da bir fuara katılacağım. ispanyaya aynı vize ile iki kez giriş çıkış yaptım. bir sorun olur mu? kapıdan çevirirler mi?
(5) 

fatura kesilmeyen demirbaş

o kadar da degil aga #1069832 
bir firmada forklift var ve satmak istiyorlar. envanterlerinde bu makina görünüyor ancak fatura kesemiyorlar (ya da kesmek istemiyorlar kdv ödememize rağmen) illa fatura kes fatura kes diye bastıramayacağım. alıyorsan al a gelecek. fatura kesmediği için çek veremiyorum, havale yapamıyorum falan filan.
ne dersiniz gider pusulası vs. ile iş çözülür mü?
(illa fatura kessin demeyin, olmuyor, olmuyorsa alma da demeyin :) o son çözüm)
(3) 

Fotoğrafçılara çekim çadırı sorusu

o kadar da degil aga #1068595 
Selam. Fotosunu çekmemiz gereken bir kaç parça ürünümüz var. Bir stüdyoda çekim yaptık ancak hem istediğimiz şekilde olmadı hem de (bence) gereğinden fazla para verdik. Bir çekim çadırı alsak ileride de diğer ürünlerimizi istediğimiz zamanda istediğimiz şekilde çeksek güzel olur. Bu sebeple tavsiye rica ediyoruz. Aklımızdan geçen düşük bütçeli ürünler, zira profesyonel çekim için bütçemiz olmadığı için bunlarla uğraşıyoruz.
(8) 

Bonacibo kullananlardan rica

o kadar da degil aga #1066787 
Biliyorum çok abes bir istek olacak ama, bonacibo kullanan duyuru sakinleri paketin altına sağına soluna bir bakabilir mi? paketi üreten ambalaj firmasının bilgileri lazım :) farklı bir malzemeyi bu paketlere koymayı düşünüyorum.
Yardım edenlere şimdiden teşekkürler..
(1) 

Kuşe kağıt yazıcısı

o kadar da degil aga #1066315 
el broşürü, leaflet vs. basmak için bir kuşe kağıt yazıcı lazım. bitmeyen kartuş firması bütün interneti kaplamış neredeyse. epson L310 var uygun fiyatlı. kuşe kağıt yazıcısı kullanan var mı? bitmeyen kartuş firması ile sorun yaşayan var mı?
(3) 

Küçük şişelere pratik dolum

o kadar da degil aga #1065877 
Merhaba. 125 ml alan yaklaşık 300 kadar küçük şişelerim var. İçerisine 5 lt lik bidonlardan dolum yapacağım. Bidonun altında musluk yeri açıp bir musluk takıp dolum yapmayı düşündüm ancak çok da pratik olmayacak. var mı öneriniz?
(4) 

bir fb kezban mottosu

o kadar da degil aga #1051709 
Hatırlayamadık bira içerkene :) ikimiz de içeriği hatırlıyoruz ama bulamadık. Ayar yedigim hatun kişisinin duvarı da artık bana kapalı. İçeriği sunun gibi birseydi : ben ikiyüzlüyüm aslında hangi tarafımı göreceğin senin davranışlarınla alakalı. gibi birseydi. alkol var cok şeapmayin bi buldurun be.
(4) 

Windows 10 x64'den Faks Gönderme

o kadar da degil aga #1047070 
Faks mı kaldı Allasen diyeceksiniz ancak çoğu banka hala talimatları faksla istiyor. PCI portlu modemim vardı ancak tabi milattan önce olduğu için sürücüleri xp de kalmış. Haliyle Windows 10 da çalışmıyor. İnternetten baktım usb modemler çıkmış ancak emin olamadım. Windows 10 x64 de faks alıp veren var mı? Bu iş için hangi donanımı kullanıyorsunuz, marka model belirtebilir misiniz?
(3) 

Visual Studio ile aspx geliştirme

o kadar da degil aga #1039459 
kullandığım web yazılımı aspx tabanı kullanıyor. Visual Studio ile yazıldığından şüpheleniyorum :) Doğru mudur? combobox lar textedit ler butonlar mssql ler kullanabiliyor muyum? php ile iyi kötü birşeyler yapıyorum. ama bu kısımla ilgili hiçbir şey bilmiyorum.
(7) 

esenboğadan gıda tarım bakanlığına gitmek?

o kadar da degil aga #1037057 
Ankara esenboğa h.alanından eskişehir yolu 9. km üzerindeki gıda tarım bakanlığına gitmem lazım. havaş ile en yakın nereye inebilirim?

Sorduğum bir kişi Aşti'ye git oradan taksi ile geçersin dedi. Ama servis güzergahına baktığımda sabancı bulvarından geçtiğini gördüm. Sabancı bulvarı taksi için daha yakın olacak gibi. ama neyin önünde inmem lazım?
(4) 

Bankalarda evrak tarama

o kadar da degil aga #1036857 
Bankalarda bir tarayıcı dikkatimi çekiyor. Görevli A4, A5, nüfus cüzdanı, çek vs. ne varsa anında tarayabiliyor bu tarayıcılarla. Epson marka ama modelini göremedik ikimiz de. Bankada çalışan varsa bakabilir mi?
Bir de bankaların döküman yönetimlerini hep merak etmişimdir. Örneğin bir işlem yapmaya başlandığında program eksik evrak girişi istiyor muhtemelen. Mesela kimlik, imza sirküleri vs. sistemde bulamadığında işleme devam etmiyor anladığım kadarıyla. Doğru mudur? Taranan evrakları dosyaya çevirmeden program kendisi mi depoluyor?
(5) 

pasaporta vurulmayan çıkış kaşesi

o kadar da degil aga #1033897 
schengen vizemle kısa bir seyahat yaptım. ardından ziyaret ettiğim ülkeden çıkış yapmak için pasaport polisine gittiğimde amcam bunalmış vaziyette vizeyi aradı. bulamadı, öff dedi ve 2011 tarihli bir vizemin sayfasını kaşeledi. 2015 vizemde giriş görünüyor çıkış görünmüyor.
bazı kişiler bir şekilde o ülkede bu kaşeyi vurdurmayıp, uzun süre o ülkede kalmış gibi gösteriyorlarmış kendilerini (şehir efsanesi olabilir, emin değilim) uzun süre o ülkede kaldı gibi görününce, tekrar vize alırken multi ve uzun süreli veriliyormuş. doğru mudur?
(1) 

Madrid'de nerede yiyelim?

o kadar da degil aga #1030847 
Madrid'de kisibasi 30-40 eu ya cok ana yemeğe girmeden, azar azar görmediğimiz kalmasın yapabileceğimiz guzel bir yer bulabilir miyiz? Bulamazsak bütçe mi düşük yoksa öyle restoran mı cok yok? Ya da siz tamamen farklı bir şey tavsiye edin.

Bulunacağımız mekan Sol meydanı civarı.
(3) 

kürek için hangi marka?

o kadar da degil aga #1028676 
concept 2 yaygın sanırım. ancak sıfır satan bulamadım. waterrower da var. ama bütçe olarak ona yetemeyebilirim. siz ne önerirsiniz?
(3) 

ispanya'dan ev almak/orada yaşamak?

o kadar da degil aga #1028675 
ispanya 130.000 eu üzeri mülk edinenlere oturma hakkı vs. veriyor. yaklaşık 4-5 sene içerisinde yeşil pasaport vasıtasıyla vize sorunumuz çözülecek gibi görünüyor. ispanyol tanıdıklarım vasıtasıyla 150.000 eu civarı böyle bir mülk edinmeyi planlıyoruz. vergisi, masrafı düşük, senenin 4-5 ayı oturulacak şekilde bir ev için nasıl hareket etmek gerekir? en uygun şehir vs. neresidir? bu işin dikkat edilmesi gereken noktaları nedir?
(5) 

İşletme büyüyemiyor

o kadar da degil aga #1019762 
İşletme büyümek istiyor ancak nasıl doğru şekilde yapılır bilinmiyor. Bu işi büyük firmalara gelip danışmanlık veren firmalar var. Ancak hangisi ile çalışılır, kimler gerçekten faydalı olur?

Çalıştığınız veya sahibi olduğunuz firmaya danışmanlık/eğitim veren firmalar kimlerdir? Şu firmadan çok fayda gördük diyebileceğiniz kimler vardır?

Danışmanlık/Eğitim almak istediğimiz konular :

- Bayi sistemi nasıl kurulur?
- Satış Pazarlama Tahsilat nasıl doğru yapılır?
- Risk yönetimi nasıl yapılmalıdır?
- Şirkette departmanlar nasıl oluşturulmalıdır?
(1) 

Y.Dışı gönderisini isimle sorgulamak?

o kadar da degil aga #1019253 
Adıma bir zarf geliyor ancak sağolsun bu mallar barkod no göndermediler. Şimdi de numarayı bulamıyorlar. Evrakın acelesi var, isimden ptt sorgusu yapılabiliyor mu?
(2) 

Finlandiya ya da İspanya multi vize

o kadar da degil aga #1014112 
Finlandiya menşeili ancak İspanya'dan yönetilen bir firma ile distribütörlük anlaşmamız var. Bu iki ülkenin birisinden multi giriş çıkışlı en az 1 sene ve üzeri geçerliliği olan vize almam gerekiyor. Her üç ayda bir giriş çıkış yapacağım gibi görünüyor. Pasaportumda hollanda dan alınmış 1 senelik multi vizem de var (günü bitmiş)
Riske girmeden en doğru şekilde nasıl ilerleyebilirim, bu konuda hangi firma uzmandır? Nasıl yapayım?
(Yabancı firmadan her türlü yazışma davetiye vs. alabilirim)
(13) 

yılbaşında yurtdışına nereye?

o kadar da degil aga #1013613 
yılbaşında eşimle yurtdışında bir yere gitmek istiyoruz. hollanda, iskandinavlar ve almanya harici neresini tavsiye edersiniz? tavsiye ettiğiniz yerde yılbaşı geçirdiniz mi? teşekkürler.
(2) 

Ticari slogana şekil vermece

o kadar da degil aga #1012691 
bahçe ile ilgili bir ürünüm var. ayıptır söylemesi rakip ürünler yanında biraz zayıf kalıyor. bir slogan geliştirmem lazım. benim bulduğum bana başarısız gelen : "bundan sonra bahçenizin uzmanı sizsiniz"
ana fikir bu minvalde, siz ne dersiniz? Başka nasıl bir slogan olabilir? Sloganda olmamışlık var mı?
(2) 

5 cm x 2,5 cm x 3,5 cm ölçüsünde plastik parça

o kadar da degil aga #1011060 
içi dolu halde böyle bir prizmatik parçayı nereden bulabilirim? renk önemli değil dış yüzeyi pürüzsüz olmalı.
(4) 

kosgeb sorusu

o kadar da degil aga #1006278 
sözde kosgeb de danışman arkadaşım var. kurumsallaşma ve markalaşma projesi neyi kapsar neyi kapsamaz bilmiyor. şirketimizin gerçekten de markalaşmaya ihtiyacı var ve elden geldiğince kurumsal kimlik hazırladık/hazırlattık. ama bundan sonra bir tanıtım bütçesi oluşturmamız lazım. bu destek de iş görecek gibi duruyor.
bu destekten bilgisi olan var mı?

teşekkürler.
(6) 

80 lerden bir dizi sorusu

o kadar da degil aga #1004468 
bir kız vardı el çırpınca mı yoksa burnunu oynatınca mı zamanı durduruyordu. bir de uzaylı babasıyla mücevher kutusu gibi bir şeyle konuşuyordu :)
hatırladınız mı?
(1) 

kulak ağrısı

o kadar da degil aga #1004467 
merhaba. uzun sayılabilecek süredir kulak ağrısı çekiyorum. bir kaç kez farklı farklı doktorlara gittim. hafif bir kızarıklık olduğundan bahsettiler hep. kan testi vs yaptılar. bir kaç kez de antibiyotik başlattılar, tamamını kullandım geçer gibi oldu. ama 1 ay sonra başa döndüm hep.
hastalık hastası değilim. öyle çok rahatsız olmazsam doktora da gitmem. ama bu problem beni üzmeye başladı. ne yapabilirim ne tavsiye edersiniz?
(5) 

Dosyalar içinde kelime arama

o kadar da degil aga #1004054 
Bir klasör ve alt klasörleri içindeki dosyalarda bir kelime aramam gerekiyor. O kelimeyi içeren dosyayı windows 10 da bulmak mümkün mü ek program mı kullanmak lazım?

mobil görünümden çık