(6) 

Araç yetkili servisi maksimum tamir süresi

o kadar da degil aga #1441972 
Aracımı 15.000 km bakımı için servise bıraktım. Aldıktan 15-20 km sonra şanzıman arızası vermeye başladı. Ben de kenara çekip yetkili servisi aradım. Aracın çekici ile servise alınması gerektiği söylendi. Aracı olduğu gibi bırakıp başka bir araç ile evime döndüm. Aracı servise çektiler.

Sıkıntı bundan sonra başlıyor. Aracı ben yaklaşık 20 gün önce teslim ettim ancak bugün aradılar ve şanzımanda mekatronik kısmının değişim yapılacağını ilettiler.
Aracın en az 15 gün daha kalacağını ilettiler.Ben de aracı 20 gündür kullanamıyorum, araç tahsis edin dedim. Temsilci tabi ki lafı yuvarladı.

Ben fırsatçı gibi kavga ede ede bir çıkar elde etmek istemiyorum. Ancak ciddi şekilde de mağdur ediyorlar. Bu konuda haklarım nelerdir? Maksimum 30 iş günü tamir süresi olduğu yazıyor heryerde. Aracın kitapçıkları ve garanti kartı araçta kaldı. Eğer 30 iş gününü geçirirlerse harekete geçmeyi düşünüyorum.

Araç 2019 Audi.
(2) 

Şişen dirsek

o kadar da degil aga #1433445 
Evvelki gün sol dirseğim aniden şişti ve şu an çok acı veriyor. Gündüzleri çok hissetmesem de geceleri iğne şeklinde batarak uyutmuyor. Google dan üstünkörü baktığımda bursit denen olaya çok benziyor. Doktora bir an önce gitmeli miyim, kendi kendine geçebilir mi?
(1) 

Arıyorum : Animasyon - Negatifliğin aktarımı üzerine

o kadar da degil aga #1428621 
Bir sosyal medya hesabımda görmüştüm. Simsiyah bir adam, beyaz bir adama dertlerinden bahsederken; kendisi beyazlıyor, dinleyen kararıyor. Kişinin negatif düşüncelerinin karşıya aktarmasını konu alıyordu. Bunu bulabilir miyiz? Çok teşekkürler şimdiden.
(7) 

Kaliteli puzzle

o kadar da degil aga #1426088 
Sıkıştırılmış kağıt benzeri değil de, ahşap gibi olanlar var(mış). baskı kalitesi iyi, malzemesi kaliteli, kesim şekilleri birbirini çok fazla tutmayan marka var mı bildiğiniz? Çok abartı olmamakla beraber bütçe sorun değil. 1000-2000 parça arası bakıyorum.
(7) 

Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Sanal duvar oluşturma

o kadar da degil aga #1425618 
Xiaomi mi vacuum cleaner alarak bu furyaya ben de katılmış oldum. Cihaz salonumda kurulu ve kapı kapalı iken gayet güzel işini yapıyor. Bugün ilk defa koridoru da işin içine katayım dedim. Koridorda bir 2 mt x 0.5 mt havuz şeklinde bir banket var dekorasyon amaçlı. Bu kısmı görmeden bunun içine dalıyor ve tekerlekler yerden kesiliyor. Çıkamıyor oradan. Roborock larda no go zone denen bir özellik var derler. Vacuum cleanerda da bu olması lazım. Yok mu yoksa?
(3) 

Barış Esen e ne olmuştu?

o kadar da degil aga #1419600 
BloombergHT küresel piyasalar sunucusu Barış Esen sanırım 2 hafta programa çıkmadı. Kendisine ne oldu? Sır gibi saklanıyor sanırım. Meraktan soruyorum.
(4) 

Whatsapp profili görünmüyor

o kadar da degil aga #1414441 
Bir kaç gündür hiç alakasız kişiler, sanki beni engellemiş gibi bir durum var whatsapp ımda. Ben bu kişiler ile whatsapp üzerinden hiç yazışmadım. Engellenecek bir durum da yok. Mesela bir kere yük taşıttığım kamyoncuda, 15 sene önce gitmeyi bıraktığım eski berberde, senede bir kez görüştüğüm bir kişide var. Bir de sürekli görüştüğüm kişide oldu. Bende bir sorun yok abi senin wp da sıkıntı olmasın dedi. Ama birbirimize mesaj atıp mesaj alabiliyoruz. Ne olmuş olabilir?
(5) 

Seyahat yasakları Tır ve Kamyon nakliyecileri için geçerli mi?

o kadar da degil aga #1414382 
Sb.
(3) 

15 gün sonra yurtdışı görüşmesi

o kadar da degil aga #1409077 
16-18 mart arası Danimarka'dan İsveç'e geçip bir görüşme yapacağım. Bir akşam Danimarka'da bir akşam da İsveç'te kalmam lazım. Görüşeceğim kişiler orada yaşayanlar. Ertelemeli miyim, yoksa bir şey olmaz yeaa deyip devam etmeli miyim? Görüşme ufak bir salon içerisinde ziyaretçi kabul eden küçük bir fuarımsı.
(5) 

Acil'den Trafik kazası ile giren yakınım

o kadar da degil aga #1408538 
14.02.2020 tarihinde araç çarpması sonucu bir yakınım hastaneye acil ambulansı ile yatış yaptı. Ayağına ve omzuna platin takıldı ve 20.02.20 de taburcu oldu. Ameliyat öncesi ameliyat bedeli adı altında 7000 TL ödeme aldılar. İtiraz etmemize rağmen ameliyatı orada olmak istiyorsak ödeme yapmamızı istediler. Ödeme yaptık, detaylı fatura istedik. Otelcilik hizmeti, isteğe bağlı refakatçi ücreti yazmışlar. En son ambulans için de 200 TL aldılar.(Eve taşıma bedeli) Biz bu bedelleri ödemek durumunda mıyız, hangi kuruma başvurmalıyız?
(6) 

Pegasus Bilet iadesi ve Corona Virüsü

o kadar da degil aga #1408025 
Yarın saat 9 da Antalya->İstanbul->Milano yolculuğum vardı. İş amaçlı fuar ziyaretim olacaktı. Ancak fuar yönetimi katılım olmayacağı bilgisi vererek fuarı iptal etti. Ardından dün akşam fuar yönetimi Milano yerel otoritesinin fuarın düzenlenemeyeceğine dair yasaklama emrini paylaştı. Ben fuarın iptal edildiği gün olan pazar sabahı Pegasus a bir talep açtım web üzerinden. Talebe de fuar yönetiminin iptal e-mail görüntüsünü paylaştım. Ardından yerel otoritenin resmi yazısını da bugün paylaştım. Henüz incelemede görünüyor.
İptal ekranına girdiğimde cezalı biçimde iade yapılabildiğini görüyorum. Ancak yarısını kesiyorlar. Beklemelimiyim, yoksa iptal edip kalan kısım için mi yazışmalıyım ne dersiniz?
(3) 

Windows sadeleştirme

o kadar da degil aga #1396874 
Ofis bilgisayarlarında kurulum yaptıktan sonra oyunları kaldır. Gereksizleri kaldır vs. yapmak istemiyorum. Yok mu bir çözümü bir program çalıştırsam bu tip uygulamaları kaldırsa kullanıcının bilgisayarı "bozmasını" engellese?
(3) 

İşyeri Takipli Alarm

o kadar da degil aga #1391290 
Ne önerirsiniz Pronet düşünmüyorum.
(1) 

Miras hukuku - Vasiyetnamede Alt Üst Soy ilişkisi

o kadar da degil aga #1387877 
Vasiyetnamelerde saklı pay sahiplerinin saklı payları saklı kalacak şekilde miras düzenlenebiliyor. Peki saklı pay sahibi alt üst soyların mirastan mahrum edilmesinin tek yolu ıskat mıdır? Vasiyetnamede belirtilmesi halinde alt üst soy mirastan mahrum edilebilir mi? Yargıtay kararı var mıdır bununla ilgili?
(3) 

Modem ip yönlendirme

o kadar da degil aga #1387022 
İç ip adresi 192.168.0.1 olan modemimde bağlı bir cihaz var. Bu cihazın ip adresi 192.168.0.23. Dış ip adresi de örneğin 146.10.89.xy olsun. Ben bu dış ip adresine başka bir ağ üstünden ulaştığımda doğal olarak 192.168.0.1 deki modemimin ekranı geliyor. Ben dış ip ye ulaştığımda 23 de olan cihazıma ulaşabilmek için ne yapmam gerekir? Modem üzerinden yönlendirme yapmam gerekir ancak nasıl yaparım? Modemim Kablonet infinity 401 : www.turksatkablo.com.tr
(5) 

Enpara kredi kartı ile USD harcamalar USD ödenebiliyor mu?

o kadar da degil aga #1385358 
Enpara kk'dan memnunum. Ancak örneğin Aliexpress üzerinden harcamalarımı TL ye çeviriyor. Tabi çılgın bir kurdan. Eskiden işbank maximiles kullanırken. dolar harcayıp dolar ödüyordum. Bu imkan var mı?
(10) 

Makul bir para ile avrupa vatandaşlığı

o kadar da degil aga #1382644 
Mümkün mü? Milyon harcamadan, ağrısız sızısız, uzun süre oturmadan, dil şartı vs. olmadan? Etrafımda çok duyuyorum, şu kadar bankaya yatırdı şöyle oldu böyle gitti diye. Deneyimleriniz var mı?
(2) 

Lambaya püf de tracklerini içeren yabancı şarkı

o kadar da degil aga #1379569 
Bu şarkı loungefm de sürekli çalıyordu. Hatta youtube dan da bulmuştum. Şimdi ne şarkının adını hatırlıyorum, ne de grubun. Grubun ismi air ile başlıyor olabilir. Ne dersiniz?
(4) 

Mutfak için yazılı poster

o kadar da degil aga #1377179 
İşyerimiz oldukça modern tarzda yapıldı. Buna uyguun güzel artiz bi yazılı poster aramaktayız. Kahve makinesi yanına koyacağız. Kahve temalı birşeyler olursa süper olur. Değilse, motivasyon sözleri vs. de olabilir. Yeterki güzel orjinal birşeyler olsun. Ne önerirsiniz?
(10) 

SQL Server 2016 için işletim sistemi

o kadar da degil aga #1373061 
Ne kullanmamız gerekir? Yazılımcı firmanın söyledikleri tatmin etmedi. Windows 10 üzerine kurar çalıştırırız diyor ancak kendi bilgisayarında dahi yavaş çalışıyor.(Onunki de W10)
(3) 

İnternet radyoları Winamp de çalmıyor

o kadar da degil aga #1373036 
10 gündür winamp loungefm streamini çalmıyor. 37.1.144.106 adresinden dinlerdim, connecting yazıp kalıyor. Kendi internet sitesi de çalmıyor. Modem değiştirip vodafone h300 e geçtik. Ancak başka bir ağa bağlandığımızda da durum aynı. Powerfm i winamp den dinleyebiliyoruz. 9003 portunu da modemden açtık. Radyoya mail attım sorun görünmüyor diyorlar.
(6) 

Donanımsal Firewall ve Loglama işleri

o kadar da degil aga #1371729 
Şirketimizde muhasebe sistemi için bir server çalıştırıyoruz. Bu ay itibari ile uzak bağlantı kurmak da istiyoruz. Sürekli fidye yazılımı muhabbeti duyuyorum. Donanımsal firewall ihtiyacımız var mı? Varsa ekonomik ve efektif ne önerirsiniz? Loglama yapmamız gerekiyor mu?
(7) 

Ev için Atatürk tablosu

o kadar da degil aga #1367071 
Ev için şık bir Atatürk tablosu arıyorum. Bir kaç tane buldum ancak sizin özellikle beğendiğiniz varsa görmek isterim.
(2) 

Modern duvar kaplama

o kadar da degil aga #1365345 
Salonda 10m2 lik bir duvarımız var. TV arkası olacak şekilde. Patlatma taş vs. modası geçti bence. 3dwall diye bir şey gördüm ancak o da plastikten mamul ve tok bir görüntü vermedi. Olsa dahi çok parlak ve frapan renkleri.
Siz ne dersiniz ne olabilir? Genel olarak duvar kağıdını pek düşünmüyorum. 3 boyutlu bir malzeme düşünüyorum.
(6) 

Beyaz saç onaran losyon?

o kadar da degil aga #1361818 
Asıl tarif edeceğimi bilemedim. Eskiden losyon olarak sürülürdü. Boya gibi tamamını kapatmıyor ancak beyazları griye ve daha koyu renge çeviriyor. B2W ismi ile buldum. Alıp kullanan var mı? Ya da başka marka kullanan?
(1) 

ayakkabı üzerini boyama

o kadar da degil aga #1356391 
tekstil bir ayakkabım var. boyamak istediğim yer sentetik kumaş. bunu kalıcı şekilde ne ile boyarım?
(2) 

Renkli yat verniği

o kadar da degil aga #1352629 
0.75L ölçüsünde venge(çok koyu kahve) ve tik yat verniği ihtiyacım var. Nalburlara baktım kimsenin haberi yok. Var mı böyle bir malzeme?
(2) 

Kaliteli sıfır yaka beyaz tişört

o kadar da degil aga #1339659 
%100 Pamuklu, çok yumuşak ve iki yıkama ile yakası sağa sola gitmeyecek bir tişört arıyorum. İç giyim olarak kullanacağım genelde, o yüzden görünen yaka kısmı önemli. Ne önerirsiniz? İnternetten alabilirsem güzel olacak.
(1) 

Ayna tolerans değerleri

o kadar da degil aga #1330489 
Ayna üreticilerinin web sitelerine bakıyorum sadece kalınlık toleransı belirtmişler. Peki ayna yüzeyinin tolerans değerine nasıl ulaşabilirim? Yüzeyinin ne kadar "dalgalı" olduğunu öğrenmek istiyorum.

İkinci sorum da buna bağlantılı aslında. Yüzeyi olabildiğince (hedefim 100 mikron) düz bir cam ihtiyacım mevcut. Nerede bulurum?
(3) 

Hangi VR Gözlüğü

o kadar da degil aga #1320244 
Oculus ya da HTC Vive almak istiyorum. Özellikle hangisini önerirsiniz? Sahibindende uygun fiyatlı ikinci eller var. Tavsiye eder misiniz?
(2) 

kiracısı olunmayan mülkten tahliye taahütü almak

o kadar da degil aga #1316390 
bir tanıdığımız 31.12.2018 tarihine kadar mülkümüzde oturmak için müsaade istedi. biz de tamam dedik. ancak 31.12.18 tarihinde de mülkü kesin boşaltmasını istiyoruz. tahliye taahhütlerine bakıyorum, hep kiracı ve borçlar kanununun kira maddesine atıfta bulunuyor. ben kira sözleşmesi yapmak istemiyorum. ne yapabilirim?
(2) 

Kaliteli usb li estetik grup priz

o kadar da degil aga #1308757 
Merhaba, Bir priz ihtiyacım var. Powercube lar çok kaba görünüyor. Belkin'in grup prizi yok, tekli ancak estetikten uzak. Hem kaliteli (usb kısmı telefonuma zarar vermeyecek) hem de estetik grup priz (tekli de olur) ne önerirsiniz?
(1) 

Spor kulaklığı jack girişli

o kadar da degil aga #1304788 
Salonda spor aletlerine bağlanmak icin jack girişi olan kablosuz kulaklık ihtiyacım var.
Yani spor aletinin girişine jackli verici takacagim ve bununla eşleşecek.
Büyük kocaman olanlar var ama ben ergonomik hafif küçük bir seyler bakiyorum.
(5) 

motorize kapak kapatıcı

o kadar da degil aga #1303931 
banyo dolabı ve mutfak dolabı kapakları için gecikmeli bir motorlu kapatıcıya ihtiyacım var. örneğin açıldıktan bir süre sonra kapağı kapatmasını istiyorum. yaylı kapatıcı istemiyorum. var mı böyle bir şey? yoksa ticaretine bile girilir.
(3) 

monitör tavsiyesi?

o kadar da degil aga #1299510 
23-24" iyi bir monitör ihtiyacım var. 144 hz olanlar çıkmış.
çizim için kullanılacak. ne tavsiye edersiniz?
(9) 

Kuş kaçıran?

o kadar da degil aga #1298549 
Güvercinler bu sene parazit taşıyorlar. Bu sebeple balkonumuza gelmesinler istiyoruz. 250 tl bandında ultrasonik kuş kovucular var. Bunları kullanan var mı? Ne tavsiye edersiniz?
(6) 

Adana’da salaş olmayan restoran

o kadar da degil aga #1297723 
Yabancı konuğum var. Öğlen Divan oteli altında kebapçı mesuttaydık. Guzeldi.
Simdi benim gönlüm Elem den yana ama siz ne önerirsiniz?
(2) 

anahtar askısı

o kadar da degil aga #1296842 
kapının yanına asılacak çok orjinal anahtar askısı arıyorum.
Şu tarzda : secrethome.net

Ama bunlar orjinal ve ilginç gelmiyor. Hiç gözünüze çarpan bir şey var mı?
(1) 

Araç için buzdolabı önerisi

o kadar da degil aga #1295449 
Ufak bir şey almak istiyorum. Çin malı peltierli olanlar var ancak soğutmuyor kullananların dediği.
Sizin bizzat kullanıp çok memnun olduğunuz bir şey var mı?
(2) 

Cem Yılmaz'ın bir sahnesi

o kadar da degil aga #1294531 
Beni de anlayın deyip dede takliti yapıyor. Sonra geel gel gel diyor :D
Bi buldurun yav :D
(1) 

Ofis kullanımı için F/P laptopu

o kadar da degil aga #1292512 
MS Office programlarını kullanmak üzere laptop aramaktayım. Sağlamlık önemli, menteşe kırılması vs. uğraşmak istemiyoruz. Lisanslı win içermesi önemli.
Ne tavsiye edersiniz?
(2) 

Memuriyette eş durumu

o kadar da degil aga #1290886 
Boşanma davası açıldığında, memur olmayan eş kuruma yazı gönderip eş durumundan tayini bozdurup geri göndertebilir mi?
Eşlerden bayan olan boşandığında bir sefere mahsus istediği ile atanabiliyor deniyor, doğru mudur? Kaynak var mı bununla ilgili?
(2) 

ocean's 8 de çalan klasik müzik?

o kadar da degil aga #1290612 
filmin yarısında uyudum zaten. çalan klasik müzik çok tanıdık ama internette bulamadım. bilen var mı?
(4) 

sırt korsesi

o kadar da degil aga #1290385 
çok düşük seviyede skolyozum (doktoruma göre %10) var. yaş ve seviye nedeni ile doktorum ameliyat demiyor tabi ki. bir kaç sırt kaslarını güçlendirici egzersiz verdi ancak postür bozukluğu için yapılacak bir şey yok dedi. korse verir misiniz diye sordum, biz önermeyiz dedi.
bu kamburluk için korse denemek istiyorum. yaptığım çok da doğru değil evet gerekseydi doktorum verirdi, onu da biliyorum.
faydalı ve estetik bir şey kullanmak istiyorum. ne tavsiye edersiniz?
(1) 

windows 10 sadeleştirme ve bir uygulama kurma engelleme

o kadar da degil aga #1289539 
depoda kullanılan bilgisayara herhangi bir uygulama oyun vs. kurulmamasını istiyorum. bununla ilgili ne yapabilirim?
bir de win 10 bir sürü abidik kubidik şeyle geliyor. donanım zaten çok yeni değil. eskiden win xp den türetilen micro xp gibi bir şey vardı. bir program var mı mesela "win 10" u sadeleştiren?
(2) 

Jackass internetten silindi mi?

o kadar da degil aga #1289504 
Eski günleri yad edelim diyerek jackass ilk filmini izleyelim dedik. Bir turlu malum ortamlarda bulamadım. DVD si zaten bizde satılmıyor bildiğim kadarıyla. Bi buldurun be, şerefinize bir bira
İçelim.
(2) 

Ali Koç’un giydiği Atatürk imzalı polo

o kadar da degil aga #1285718 
Screenshot alamadım. Lacivert üstünde sarı nakışlı Atatürk imzalı poloyu arıyorum
Fenerium online mağazada göremedim. Bi buldurun be Allah rızası icin
(5) 

Kim beni eklemiş?

o kadar da degil aga #1283898 
Beni takip etmesini istemediğim birisinin benim numaramı kaydedip whatsapp dan stalk ladigini düşünüyorum. Son zamanlarda beni kimin rehberine eklediğini whatsapp bağlantılı ya da değil, anlama şansım var mi?
(2) 

ipad kılıfı

o kadar da degil aga #1283719 
çok şık bir ipad kılıfına ihtiyacım var, işadamı için hediye olacak. bütçe 200-250 ye kadar yolu var. ne önerirsiniz?
(10) 

miles&smiles kredi kartı mantıklı mı?

o kadar da degil aga #1282791 
alınır mı? mil biriktirmek istiyorum. garantiyi hiç sevmem, ön yargım var. alırsam zorlama olacak biraz. ykb de hesaplarım, genel hatları ile memnunum.
dışarıdan bakan göz değil de kullanan olarak m&s a ne yorum yaparsınız? (aylık harcama rakamınızı da belirtirseniz çok yardımcı olur)

mobil görünümden çık