(1) 

ankara telefon tamiri

mavicorap #996752 
telefon bozuldu, kendi kendine kapaniyor, acinca tekrar kapaniyor. birisi arayinca kapaniyor. bir de sarji bir yok gozukuyor, bir var gozukuyor. fakat sarjini bitirecek kadar kullanamiyorum, zira kullanamiyorum.
yeni telefon alayim dedim, afakanlar basti. belki yeni alicam ama ilerisi icin de hic degilse yedekte dursun diye bu telefonu yaptirmak istiyorum, cunku aslen ben telefondan memnunum.
ankara icinde guvenilir telefon tamiri yapan kim vardir? insan evladi olsun, yapilmayacak seyse olmaz desin. yapilirsa hakki neyse veririz zaten. yeter ki su yeni telefonlarin ozelliklerini okuma derdinden bir sureligine kurtarsin beni...
(1) 

kore'den telefon getirmece

mavicorap #990417 
kucuk telefon seven ama akilli telefonlardan da kopamayan bir insanim, kendi minik ve akilli telefonum da cortlamak uzere, su anda kore'de olan ve yakinda donecek olan birisi var, telefon istersem alacak, sadece secmem lazim.
simdi uzak dogulular da kapakli telefon sevdikleri icin lg kore'de samsung'da cin'de kapakli ve akilli telefon cikarmis fakat butun metinler cingcangcongca oldugundan ve google translate asil onemli metinleri algilamadigindan ben yeterli bilgi alamiyorum.
birinci sorum bu telefonlar kesin turkiye'de calisir mi? veya baska bir sikinti yasar miyim?

www.samsung.com
www.samsung.com
gadgets.ndtv.com

bu arada ben samsung lari daha cok begendim, daha akillilar, fakat tanidik kore'ye gittigi icin bunu bulup alamazlar herhal...
(15) 

100.000 liraniz olsa ne yapardiniz?

mavicorap #966820 
diyelim ki bosta duran paraniz var, tl, euro, dolar, vadeli, fon vs seklinde sepet halinde kenarda duruyor, birkiminiz 100.000'in ustunde olsun, yani bu parayi ne sekilde harcarsaniz harcayin hala bu sepet birikim devam edecek, fakat bu 100.000lik kisimla bir sey satin almak veya yatirim yapmak istiyorsunuz. eviniz arabaniz var. nasil bir yatirim yapardiniz?
(2) 

bu arabanin olayi nedir?

mavicorap #966790 
(git: araba.trovit.com.tr)
simdi bu yukaridaki linkte bir arac ilani var, sadece yabanciya ithal edilir diyor. yani bu paralel ithalat mi? yoksa yabacidan yabaciya satis mi? nedir bu ilanin olayi?
(2) 

kakul ve kuafor

mavicorap #930111 
ocak sonunda sacimi daha once kestirmedigim sekilde kestirdim, kesimi de cok begendim, super bir kuaforum var. fkat seytan aklimi celiyor, acaba uzayan kahkulumun ucundan aldirmak icin mahalle kuaforune gitsem mi? ya kotu keserse, ya bundan sonra her onunden gecisimde kendimi kotu hissedersem aslinda kuaforum olarak one devam etmeyecegim icin.
yani bilmiyorum bana kolay bir kesim gibi geliyor, digerinin kesiminin aynisini yapip kisalticak, yoksa bu bile risk midir? sacimi mahfeder mi?
bu arada kisalttirma isini diger kuafore yaptirmayi dusundum cunku asil kuaforum digerinin iki kati kesim ucreti aliyor ve haftanin her gunu calismiyor, mahalle kuafore ise pazar gunu bile acik ve ucuz.
(3) 

lg g3 32 gb almak icin neresi uygun?

mavicorap #927107 
simdi hem ucuz olsun, hem de guvenilir olsun, yani bir sorun cikarsa al bunu yap denecek bir yer olsun istiyorum. nereden alinsin bu allahin belasi telefon? bir de su ouick circle denen naneyi nerden alalim?
turkcell faturali hat kullaniliyor, hat da degisebilir, hat degismeden pesin de alinabilir, yani butun fikirlere ihtiyac var su anda…
bu ogleden sonra alinacak herhal sanursam, ne cile cektik yahu!
(5) 

telefonu internet paketiyle mi almali, yoksa sadece makineyi mi almali?

mavicorap #925215 
turkcellin veya aveanin konusmali internetli paketleriyle beraber olan kampanyalardan promosyonlardan mi telefon almali, yoksa telefonu ayri, internet paketini ayri mi almali.
elimizde bir turkcell faturali hat var, bir de faturasiz avea hatti.
dusunulen telefonlar, lg g3 ile sony z3, fakat farkli onerilere de acigiz.
(4) 

masaj aleti

mavicorap #925102 
boyle ivir zivir satan japon pazari tarzi bir dukkanda ikinci el masaj aleti vardi 25 tlye, saticiya sordum calisiyor mu diye, calisiyor dedi, fakat ben kendim denmedim, yahu benim cocuklugumda vardi bunlardan ben bunlari cok severdim, acaba alsam mi?
bunu fazla kullanmanin bir sakincasi olur mu?
(git: www.resimbul.com )
edit: olay cozuldu, tekrar gittim alayim diye, mesele benim gozlerimdeymis, 25 degil 250 imis. tabiiki yuh diyerek ciktim geri dukkandan...
(5) 

spor salonu acmak

mavicorap #888188 
aslinda profesyonel anlamda alanim olmayan bir konu fakat gunumuzde spor salonunun sehir insaninin hayatindaki onemini farketmis vaziyetteyim, acaba dedim boyle bir yer acacak olsak hangi tur yerler daha cok tercih ediliyor veya bir spor salonuna uye olmama sebebiniz nedir? size itici gelen cekici gelen unsurlar neler?mesela yurtdisinda cok unlu olmus meshur bir spor salonunun franchisingi mi daha cekici gelir yoksa dah butik boyle samimi arkadasca bir ortam mi daha cok talep gorur?
(2) 

wix premium

mavicorap #866200 
bu wix denilen naneyi kullanarak kendi kendime basit bir tasarim yaptim, simdilik icime sindi, biraz vakit aldi ama zevkli bir surecti :)
simdiye kadar beles seklini kullandim fakat is icin bu websayfasini tasarladigim icin parali/premium haline geceyim ben, kendime ait bir domainim olur diye dusundum. fakat hangisini secmem gerektigini bilemiyorum.
yani bandwidth bir ayrim noktasi ama ben ne kadar bandwidth kullanacagimi bilemiyorum ki?
tr.wix.com
yahu su yukaridaki adresten bi bakiveriverin de ben de bir karar vereyim, hatta websitesi ile ayni temaya sahip kartvizit tasarliyim diyorum, kombo menu olarak musterilere sunacagim :)
fakat kartvizit tasarimi icin adresimin kesinlesmesi gerekiyor, web adresinin kesinlesmesi icin ise premium paketlerden birini secmem gerekiyor.
websayfasi ile napican derseniz, ben internetten birsey satmiyorum, sadece fiziki olarak varolan isimi tanitiyorum, bilgilendirici yazilar, fotolar var, bir tane gif var, belki bir iki de video koyarim diye dusundum sonra...
(3) 

sahibinden.com'daki bankadan emlak ilanlari

mavicorap #836707 
nedir bunlar? yani bankanin kendi mallarini mi satmasi veya kredi almis odeyememis, evine el konulmus insanlarin mallari mi?
(2) 

ankara'da klorsuz bir havuz

mavicorap #825390 
ismini hatirlayamiyorum ama bir havuz vardi, oradan buraya internette dolanirken drnk gelmistim sayfasina havuzu temiz tutmak icin klor kullanmak yerine mavi isik? kullaniyorlardi. ama simdi bulamiyorum hangisi oldugunu, belki otel havusu degil bir fitness merkezinin havuzu falan da olabilir. fotografik olarak boyle havuzun goruntusunu, yani o web sayfasinin goruntusunu hatirliyorum ama hicbir isim, anahtar kelime tam olarak aklima gelmiyor. klorsuz havuz diye aratinca havuz yapan firmalar falan cikiyor. var mi hic duyan eden boyle bir havuzun varligini? veya ankara'da bir kina/gelin hamami/spa gunu karisimi bir atraksiyon icin nasil bir havuz/hamam/spa onerirsiniz?
(4) 

kalorifer/petek temizligi

mavicorap #691135 
boyle birsey var mi? yani peteklerin kombi tamircisimsi bir insan tarafindan sokulup, iclerinin kirecten temizlenip tekrar geri takilmasi gibi birsey...
bu aradan ben aslinda eski dokum tip petek sevmeme ragmen bu evdekiler yeni daha ince olanlardan ne yazik ki, acaba bir fark yaratir mi?
fikirsiz kalakaldim, akil fikir istiyorum.
(4) 

eksisozluk acilmiyor?

mavicorap #690203 
eksisozluk zaten normalde hep app lerin arasinda duruyor, tikliyor aciyorum fakat simdi bi denedim acilmadi belki anlik birseydir dedim, bir de duyuruya bakayim dedim fakat aradan zaman gecmesine ragmen duzelmemis. yani tikladigim zaman hicbir hareket olmuyor beyaz sayfa gosteriyor sadece, neden olabilir?
(1) 

bir cinayet romani

mavicorap #670652 
aile bireylerinin birinin kutuphanesinden pinar kur'un romanini aldim okuyorum, fakat okumaya basladiktan sonra farkettim ki soyle 10 sayfa falan kadar eksiklik var sonlara dogru, zaten benim elime gectiginde parca pincik haldeydi, simdi korktugum basima geldi, yani bir de cinayet romani adi ustunde...
gelelim duyuruya, elinde bu kitap olan biri var mi? bu muhtesem insan kayip sayfalarin fotusunu cekip fotoraf paylasim sitelerinden birine koyabilir mi? veya baska turlu benim okumami saglayabilir mi?
bir de benim aklima gelmeyen baska bir sekilde ben bir kitabin eksik sayfalarini bulabilir miyim?
(1) 

taksim'de 9 temmuz'da gozaltina alinan gazeteci

mavicorap #629885 
(git: eksisozluk.com)

bu basliga konu olmus gazeteci kimdir, akibeti ne olmustur bilen var mi?
(1) 

boyun egme tisortu nereden bulunur?

mavicorap #629763 
bazi arap arkadaslar gezi konusunda heyecanlilar, ben de yurtdisina hediye olarak bir kac tane bunlardan yollamayi dusunuyorum, fakat ankara'da nerede bulabilirim?
(5) 

fortuna mega rahat mi, man pamukyol mu?

mavicorap #607959 
en genis kotuklar hangisinde? yolculuk sirasinda kesinlikle misil misil uyumamiz gerekiyor valla. birinci 50 ikinci 48 lira yani fiyat farki yok gibi, birinci araba daha dolu ikinci daha bos fakat bu cuma oldugu icin surpriz bir sekilde dolabilir de yani... devamli bilet almaktan beynim durdu karar veremiyorum.
(3) 

bu hafta soni birsey mi var, ne var?

mavicorap #587653 
sehirler arasi otobus seferlerinde acayiplik var, erkenden dolmuslar. neden oldugunu bilen var mi?
(2) 

transit vize gerekir mi?

mavicorap #583831 
amerika donusu munich aktarmali olarak ucak istanbula geliyor, havaalanindan cikmak gibi bir niyetim yok, transit vize gerekir mi gerekmez mi?
(5) 

aykiri sorularin bir bolumuyle ilgili

mavicorap #581874 
yahu aykiri sorularin bir bolumune ekonomist mi isletmeci mi bir hatun cikmisti, pratik ekonomi bilgilerinin oldugu bir websitesi onermisti. hatunun kim oldugunu ve sitenin ne oldugunu hatirlayan var mi?
(5) 

ben compumaster olmusum?

mavicorap #581394 
normalde kenarda mavicorap yazan yerde simdi compumaser yaziyor. dn falan yaziyordu eksi duyuru bozuldu diye valla bozulmus yahu, naapmali?
(5) 

irlanda vizesi

mavicorap #581260 
herhalde yakin zamanda sistem degistirmisler, siteleri degismis, bu aralar irlanda vizesine basvurmus birileri var midir? ne kadar surede cikti bir de ne kadar kastilar?
(4) 

pasaport suresi

mavicorap #581113 
ben yarin basvursam ankara emniyet genel mud.ne pasaport kac gunde cikar? bir de fotografi orada cektirsem, pasaport harcini orada yatirsam oluyor mu? eskiden oyle yapabiliyorduk ama hala oyle mi?
(6) 

kek borek ekmek vs yapma konusunda bilgisi olan

mavicorap #579179 
simdi bizimkilerden ben tam bugday unu istemistim, bizim akil adam gitmis tam bugday unlu ekmek karisimi almis, uhuhu diye aglamak istiyorum cunku canim su anda fena halde evde yapilmis unlu mamul cekiyor, ben bu ekmek karisimini nasil bir gozleme kek borek haline getiririm, bilen birileri bana fikir verebilir mi? bu arada aslinda zaman gectikce daha aciktigim icin gozlememsi birsey daha istenilir olacaktir benim icin, firin mirin ugrasamiycan ben galiba ya, saat olmus on acim ulan ben :((
(2) 

hangi stk?

mavicorap #565424 
bir stk vardi, bir gazetenin pazar ekinde bunlarla roportaj yapilmisti yillar once, benim hatirladigim kadariyla hemen butun ayrimciliklara karsi durmalari ile butunlestirici bir rol oynuyorlardi, belli bir alanla kisitlanmak yerine hemen herkesin bazi acilardan kurban oldugunu farkettiriyorlardi, zaman gecti bu kurumla ilgili daha fazla bilgi edinesim geldi fakat isimlerini hatirlayamiyorum?
(3) 

eski tip kombi bozuldu, yardim lutfen...

mavicorap #551061 
simdi ben kombi kullanmaya alisik degilim, ama acilen alismam gerekiyor. su anda bulundugumuz yerde 10 senelik falan bacali bir kombi var, ustunde luna ocean baymak yaziyor, bize gostersiler nasil yakacagimizi, iste ilk once biraz gazi aciyorsun, sonra cit cit cakiyorsun pilot alev yaniyor sonra harliyorsun hersey sicak oluyor falan diye, bir kere adamla yaktik sonra hoc kapatmadik zaten, simdi dun sonmus, neden sondugu bilinmiyor, ustune de tekrar yakamiyoruz, teknik servisi aradim, adama ne yaptigimi anlattim tamam dogru yapiyorsun dedi, ama en erken yarin gelebiliyorlar, simdi bunda ne olmus olabilir, cakmak arizasi oldugunun tahmin ediyorum, bunu simdi yarin gelip bakicaklar, sonra bunu degistirmek icin, su lazim alip gelelim diyecekler, ertesi gun falan gelcekler, biz gunlerce donacakmiyiz? nolucak simdi yahu?
kendim cozebilecegim birsey var mi bir de tanidik elektrikci cozebilir mi bu sorunu? o da en erken birkac saate gelebilecegini soyledi :(
su da panelin resmi,
www.google.com.tr
(1) 

mac'te tivibu acilirken sorun yaratir mi?

mavicorap #547572 
zaten normal windowslar da bile sorun cikartiyormus, eski sorulardan okuyorum, silverlight guncellemesi bile bir dertmis, e simdi mac te ne olur?
(6) 

kablotv yayin kalitesi ile uydunetin basarisinin korelasyonu

mavicorap #547136 
mesela diyelim ki evdeki kablonetin goruntusu arada karlaniyor, bu durum ileride bu eve uydunet baglanirsa baglantinin basarili olmayacagi anlamina gelebilir mi?
(3) 

uyduneti aradim sonunda

mavicorap #546084 
uyduneti dun aradim, ben size varicam ama biraz ikna olmam lazim minvalinde, telefona cikan call center calisani gayet duzgun konusan bir kizcagizdi, tonlarca salakla konusmus olarak ilk bunu bir takdir ettim, hele bismillah en azindan turkce biliyordu. sordugum sorulara yeterli cevaplar geldi fakat bu cocuklara yalan soylettiklerini bildigimden gelen cevaplara guvenemiyorum mesela ben buna sordum ankara incesu mah. icin portlarin doluluk oranini ogrenebilir miyim dedim, bu bilgiyi paylasamayacaklarini fakat zaten eger bir bolgede portlar belli bir doluluk oranina ulastiysa bu bolgeye yeni kullanici kabul edilmedigini soyledi, simdi mantiken bu super bir yaklasim olarak duruyor ama guvenmiyorum. bazi baska sorular da sorduktan sonra telefonda 1mbps uydunet ve teledunya icin basvuru yaptim, sadece kimlik bilgilerimi aldilar, nasil olsa eve kurulduktan 7 is gunu sonrasina kadar cayma hakki varmis.
benim simdi aklima takilan
1- gercekten portlarin doluluk oranini ogrenme hakkim yok mu?
2- bana soylediklerine yani port dolu olsa zaten almayiz yeni kullanici olayina siz inanirmiydiniz?
(3) 

uydunet ankara portlari

mavicorap #545704 
ankara'da kizilaya yakin bir yerdeyim, portlarin doluluk oranina bagli olarak uydunetten duyulan memnuniyet de degisiyormus, acaba fiyatlar uygun diye tercih ederek hata mi yapiyorum bir akil verseniz eksiciler, yoksa ttnet adslyi mi tercih etsem yine de, en azindan stabil bir servisi var, bulundugum bolgede simdiye kadar hic sorun cikarmadi.
bir de bu portlarin doluluk oranini ogrenebilecegim bir yer var mi?
(4) 

uydunetin fiyatlari

mavicorap #545204 
deminden beri bakiyorum sankim su asagidaki linkteki sinirsiz 1mbpsli tarife bize daha uygun gibi, yani ttnetin de superonline'in da eksisozlukteki sayfalari sikayet dolu, ben de allah icin akil sagligi gayet kiymetli bir insanim. diyorum ki benim icin hiz onemli degil onemli olan sinirsiz olmasi, yani oyle degil mi benim gibi normal kullanicilar icin? evde genelde iki kisi olucaz, bu kisilerden er olani oyun oynamayi, torrent kullanmayi seviyor, ben dizi seyredip, blog okuyanim, biraz da cimriyim, internete deli para gitsin istemiyorum.

www.turksatkablo.com.tr

bi bakiverin hele su linke?
(6) 

superonline

mavicorap #545108 
superonline kullanicisi eksiciler, memnun musunuz kararinizdan? ne kadar surede baglandi bir de? yeni eve baglatilacak yani tasinma suremizi etkileyecegi icin baglanma suresi de onemli....
bu arada yeni ev oldugu icin, evde telefon ve televizyon baglantilari icinde secimler yapmamiz lazim, tavsiyelere acigim...
simdi oturdugumuz evde kablo tv var, pek evde tv seyretmedigimizden yetiyor.
yani aslinda boyle tv-telefon-internet gibi bir paket olsa, hani sifirdan basaldigimiz icin,
www.ttnet.com.tr
mesela ttnet burada paketler olusturmus.
bir yandan da ihtiyac meselesi diyorum kendime, yani gercekten ne kadarina ihtiyacimiz var???
(2) 

ankarada yeni eve internet baglantisi

mavicorap #545033 
yakin zamanda internet baglantisini degistirmis veya sifirdan yeni baglatmis olan var mi? turk telekom mu kullanalim, usperonline falan mi olsun? ne kadar zamanda baglanir? baslangicta ne masrafi vardir?
cevaplar icin simdiden tesekkurler...
(2) 

dolar alsam?

mavicorap #543604 
elimde birkac bin tl vardi, gram altin aldim isbank internet bankaciligiyla, temmuz falan gibi bozdurayim diye, dogru mu ettim bilmiyorum? bir de biraz dolar alsam diyorum yine birkac bin liralik, alsam mi? dogru zaman midir? veya baska ne yapabilirim?
(1) 

amerikadan navigasyon cihazi alinir mi?

mavicorap #536601 
sevdicek amerika'da, alayim diyor sana bir tane...
kendisi alisveris sevmez, o yuzden git sunu al demem gerekecek eger alacasa ne yazik ki. simdi oradan alinan cihazda turkiye haritasi yuklu olur mu? hadi olanini buldu, ucretsiz guncelleme kavrami orada da var mi? hadi o da var diyelim, bu mucizevi eser hangi markaya aittir, hangi modeldir, bilenler bi diyiversin.
hic kasma sen turkiye'den al diyenler de turkiye'den secenek gosterebilir mi?
costco dan almak ona rahat gelebilir, indirim karti vardi diye hatirliyorum, ek bilgidir.
(4) 

batmani nasil bilirsiniz?

mavicorap #461149 
is icin batmana gidicem, nasil bilirsiniz batmani? nereleri gormeli gezmeli? ne yemeli icmeli? bu arada eylul ayinda gidicem, o zaman havasi nasil olur, ne giymeli? kilik kiyafet konusunda bir kisitlama var midir? veya insanlarin hassas oldugu konular var midir?
(3) 

izmir havaalani - davutlar

mavicorap #460762 
bu mesafeyi nasil en rahat ve hizli giderim? bir de ankara'dan davutlara ulasmak icin otobus yoculugu cok kasar degil mi? herhalde en az 10 saat alir? peki izmir aydin menderes havaalanindan davutlara ne kadar surede giderim?
(9) 

haftalik ev alisverisini nerede yapayim?

mavicorap #452919 
normalde caddemizde bir supermarket vardi oradan alisveris yapiyorduk ama orasi kapandi, bir arka sokaktaki supermarkete gidiyorum ama orasi da o kadar buyuk degil, secenekler az. daha uzaktakiler de mesafe olarak arada kaliyor ne uzak ne yakin, yani ne yurunur ne arabayla gidilir mesafede. ben soyle arabayla gideyim, hem sebze meyve alayim, hem de diger seylere bir bakayim diyorum. aslinda su anda bana en yakin olan begendik. dolasmasi da kolay, ama baska neresi olabilir, onerileriniz neler?
(5) 

vantilator

mavicorap #449914 
hangi marka iyidir? ufonun binbir ozellikli falan modelleri var, gereksiz para vermis mi olurum yoksa memnun kalirmiyim? bir de ankara'da nerden aliyim? kmapanyali falan bir yer var midir?
edit: fiyat tavsiyesi anladigim kadariyla 50 ust limit
(7) 

deprem oluyor hissi

mavicorap #446489 
herhalde benim denge problemim falan var. dreikt hayati tehdit eden birsey olmadigi icin de hala daha doktora gitmedim ama bazen acayip rahatsiz ediyor. durum su;
bazen ben yayilmis otururken sanki apartman sallaniyor, sanko deprem oluyor hissi geliyor, internetten bakiyorum yok deprem falan ama o sirada birisi deprem oluyor mu yemin et oluyorsa dese edebilirim yani o kadar gercek benim icin. gerci artik ogrendim ben de bir sorun oldgunu ama merak ediyorum benim gibi baska birileri var mi boyle ara deprem oluyor hissi gelen?
edit: ayakta degil genelde yayilip yatarken oluyor.
(4) 

butun otobus firmalarini gosteren internet sitesi

mavicorap #445309 
hani ucak yolculuklari icin skyscanner gibi siteler var ya bir noktadan diger noktaya tum firmalardaki tum ucuslari gosteriyor, aynisi otobus firmalari icin de var mi?
veya niye yok?
olsa ne guzel olur...
(1) 

bir fransiz filmi

mavicorap #445139 
konusu kabaca soyleydi, ceo pozisyonunda bir kimyaci var, cok guzel ideal bir hayati var, son model araba, guzel bir ev, es, cocuklar ...
bir gun downsizing sebebiyle bunu isten cikariyorlar, bu adam da yillardir ayni sirkette calisiyor, isi onu cok tanimlayan seylerden biri, mahviluyor, ailesine falan soyleyemiyor, gizlice is aramaya basliyor ama onun konumundaki bir insan icin cok zor tabi. daha sonra tam onun ozelliklerine uygun bir is ilani cikiyor, yasadiklari sehirde bu ozelliklere uygun 3 aday daha var. bu adamin gittikce psikolojisi bozuluyor ve diger adaylari birer birer caktirmadan oldurmeye basliyor. boylece is kendine kalacak tekrar eski basarisina ulasacak kabus bitecek. fakat sonunu hatirlamiyorum.
filmin yilini, oyuncularini, yonetmenini, hicbirseyini hatirlamiyorum sadece cok basarili buldugumu hatirliyorum. 2000li yillarda yapilmis yani yeni bir film. basroldeki adam koyu renk sacli, takim elbise falan giyen, 40larinin sonu 50 lerinin basinda bir adam.
bu filmi izlemis olan var mi?
herhalde afisini gorsem de hatirlarim...
imdb'de soyle bir bakindim bulamadim.
(3) 

finans danismanligi

mavicorap #444511 
boyle bir insan var midir meslek olarak?
yani bana duzenli olarak tavsiyeler verecek, ben de mesela belli araliklarla bir odeme yapicam, mesela butun maddiyatimi bir bankada toplasam bu konuda yardimci olurlar mi?
(4) 

altin mi doviz mi turk lirasi mi

mavicorap #444497 
diyelim ki elimde 20 30 bin civari bir para var, yakinda ihtiyacim olmayacak biliyorum. ben bu parayi ne yapayim en mantikli olarak? bu paranin bir kismi dolar bir kismi euro bir kismi turk parasi, yani hangisini hangisine cevireyim. valla icimden gecen hepsini turk parasina cevirip gidip ingbank a falan vadeliye yatirmak, siz ne dersiniz?
(3) 

evi toplamak lazim :(

mavicorap #439820 
hafta sonu gezdim tozdum. pazar aksam oldu evde oturuyorum simdi. e tabi gezince yoruldum.
yarin arkadasim gelicek sabahtan, kendisinin biraz morali bozuk, ben de ona super bir gun vadetmistim. bu arada sehir disindan geliyor ve gecede ben de kalacak, poff. yaw hani alarm calar da 5 dakka daha uyusam denir ya yani arkadasi gormek cok istiyorum ben de ozledim ama bir guc zamani durdursa ben biraz dinlensem sonra evi toparlasam hatta sonra bir daha dinlensem ondan sonra arkadas gelse ne guzel hem gezeriz hem otururuz.
boyle koltuga bi tarafin yapistigi zamanlarda ne soker o bi tarafi kotuktan? taktik tiktak alayim lutfen?
(4) 

kirmizi et ne kadar dayanir

mavicorap #438750 
bugun aksamustu eve gelirken fileto et aldim aksam yemek yapiyim diye. o oldu bu old yemegi yapamadim. e simdi yapsam bile yiyemem agir gelir. simdi et buzdolabinda duruyor. buzluga atmasam yarin buzdolabindan cikarip ogle yemegi icin kullansam birsey olur mu? yoksa buzluga mi atiyim?
(5) 

taksi/minibus plakasi

mavicorap #438401 
bir yatirim araci olarak bunlar alinabilir mi? yani ev almak veya faize yatirmak yerine para bos durmasin calissin denilebilir mi?
(3) 

ceyrek altin

mavicorap #437919 
ankaradayim. yaz geldi her taraf dugun, iki arkadas dogurdu zaten. velhasil kelam bol miktarda altin almak gerekti.
1- nerden alayim ankara'da? en ucuz nerdedir?
2- zaten kenara para koymak istiyordum biraz da kenarda dursun diye aliyim mi?
3- altin almak icin en ideal zaman ne zamandir, var midir boyle bir zaman?
123   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık