(3) 

hala gumruk sorunu

mavicorap #1579760 
dun bır soru sormustum zannedersem tamamen yanlıs anlasılmıs, sorun olan kısmı acıklayayım, bır kere gumruge takılmasını hıc normallestırmeyelım, butun dunya standartlarında facıa bir durum, olay yeni değil, 75 dolar sınırı yenı getırılmıs bızım de haberımız yoktu, yanı 75 dolar sınırı zaten kendı ıcınde acayıp, neyse tamam cezası neyse odeyelım alalım dedık, fakat hayır sız alamazsınız bu fıyatın ustu tıcarı mal a gırıyor, bunun ıcın sızınbu ısın tıcaretını yapıyor olmanız lazım dedıler, tamam dedık tıcarı saydıklarınız neysedğger degerı dusuk olanları gonderın dedıkö hayır aynı anda gonderıldıgı ıcın sayılmaz dedıler.
olayları cok ozet gecıyorum cunku yanı cok ıssız gucsuz olup cok ugrasılması gerken bısıy halıne donustu ve en son bıze bız sızın heseyınızı attık yaktık vs gıbı bısıy soyledıler.
2 sene sonra gecen hafta bırı aradı dedı kı ne komık sıze o kadar cektırdıler ben yok parasına aldım bu malları ıstersenız satayım sıze malınızı gerı dedı.
ben de bunun ıcın soruyorum bunun degerı nedır sımdı dıye?
belkı sımdı anlasılır.

dunku sorum ıcın soyle bır lınk bırakayım.
www.eksiduyuru.com
(5) 

yurtdışından telefon getirmeye verilen harç parası

mavicorap #1579699 
bir daha bu ne zaman değişir? kimi nasıl bağlar?
yani şöyle sorayım
diyelim ki şimdi almak yerine bir ay sonra gelen birinden telefon getirmesini istedim diyelim, yine gelen kişinin pasaportu müsait aile üyesi vs...
o zamana kadar bu harç miktarı değişir mi yoksa o kadar riskli diil mi bu aralar, neden sonra gelsin istiyorum çünkü ikinci daha sonra gidecek kişi indirimli alabilme ihtimali var %25 abd fiyatıyla, böylece çok daha hesaplıya gelecek. ama çok anormal bir harç gelir diye korkuyorum.
ne diyosunuz bekliyim mi aliyim mi
bu arada 15 pro almayı düşünüyorum.
(4) 

gümrükte el konulan mallar

mavicorap #1579698 
gümrükte el konulan malları birilerine satıyorlarmış meğerse, alan kişi aradı, ben bu işi yapıyorum size de malınızı geri satayım dedi, sizce 400 dolara aldığımız malı bize geri kaça satar.
bir de manevi değeri olan şeyler var, yani ben bir fiyat biçemiyorum ama mesela kitap ve tekstil ürünü olarak düşünün. sizce bunun gideri nasıl hesaplanır?
pof sevinsem mi üzülsem mi bilemedim valla ya, ne acayip ülkede yaşıyoruz ne abuk subuk iş kolları var yahu.
(6) 

parayı naapmalı

mavicorap #1579297 
su anda 150 200 bin gibi bir para var elimde, tam su anda, günlük vadeli de duruyor, artık bu para mevzuları dusunmekten cok yoruldum valla, ama 6 ay içinde bir 600 kusur bin lıra bir odemem olacak, ben bu parayı 6 ayda nasıl degerlendirmeliyim?

bir de 6 ay sonra bu odemeyi kredı kartıyla taksitle yapma olasılığım ne kadar, taksıtler bıtecek dıyor herkes, veya oncesinde nasıl bir hazırlık yapabilirim, mesela gidip bir bankayla kredi icin mi konusmalı vs
(3) 

hala amerşkadan cep telefonu getirilir mi

mavicorap #1578227 
getirirsem ne getireyim?
iş için en az yapay zeka ile oynanmış fotolar çekmem gerekiyor, apple en iyisi diyorlar bilenler, bilmiyorum doğru mu?

yakında amerkayı gidip dönecek biri var. telefonu da alıp getirebilir ama değer mi? eğer değecekse hemen sipariş vereceğim, çok bunaldım

okul secmece

mavicorap #1577400 
evet hala okula karar veremedik
secenekler azalacağına artıyor
bbom meraklı kedi
anku
zafer koleji
maya koleji
büyük kolej

desem siz hangisini secersiniz?
(4) 

ankara'da cocugu hangi okula gondermeli

mavicorap #1576527 
su anda hali hazirda sevdigi bir krese giden cocugumuzu ankarada ilkokul ortaokul ve liseyi de dusunerek nereye gondermeli? onumuzdeki sene 4 yas grubu anaokulu olarak ted, tfl, charles de gaulle, maya, blis, turk alman tam okullar, anka bilim koleji gibi b'r okula gondereceksek simdiden basvurmak gerekiyor. ozellikle tfl ve charles degaulle daha sonra artik ogrenci almiyor.

ingilizce derdimiz yok, baba amerikali, fakat arti olarak baska bir dili super ogrense harika olur bana kalsa cince veya rusca ogrense daha iyi veya ispanyolca fakat diger olasiliklar genelde fransizca veya almanca var en iyi ihtimalle.

diger faktor esimi de hangi okula girerse ingilzce ogretmeni olarak sokayim indirim olur diyorum, yani ogretmene indirim saglayan bir okul olmali\ baska bir onemli unsur da bir de kardesimiz var kardes indirimi olan bir okul olursa super olur.

ve benim icin enonemlisi huzurlu ve cocuklar ve ogretmenlerin birarada mutlu oldugu bir okul olmasi.

networking saglayan bir yer olursa de fena olmaz.

bulamam boyle bir okul di mi?
(2) 

Su sebili musluğu

mavicorap #1576185 
Ankara'da yedek parçacı arıyorum, arçelik su sebili var, hani üstüne damacana takılan, bir sıcak bir soğuk su musluğu var önünde, sıcak su musluğu platik bir parça zaten, boynundan kırıldı koptu. Youtube'dan baktım parçayı alırsam takması çok kolay, ulus ta falan bir yerlerde satılıyordur, kesin. Bilen var mı? Yoksa internetten istiycem ama bir iki gün daha susuz kalıcaz.
(8) 

hala tesla alinir mi

mavicorap #1570081 
bir ara insanlar yatirim niyetine tesla almislardi, tela togg u batirmaya calisiyodu vs en azindan ben oyle duymustum, bu ne zamandi, hangi modeliydi, bir de hala tesla almak arabadan yatirim olmaz ama nispeten fiyat performans urunu mudur yatirim midir buyuksehirde yasayan kendi garaji olan bir insan icin mantikli midir, bu arada bir arabaya daha ihtiyac var evde ama su anda bi sekilde idare ediyoruz.
(4) 

marketten etiketler degismeden ne alalim hemen

mavicorap #1561659 
esim simdi gitti markete umarim etiketler degismemmistir ama evde 2 kucuk cocuk var, masraflar derya deniz, neler alalim ki biraz az etkilelenelim
sut mu bez mi tuvalet kagidi mi islak mendil mi

editbüdüt evde yer var, rahatlikla depolayabiliriz

ankarada amerikan arabalari icin en guvenilir servis/usta hangisi sizce

mavicorap #1527820 
arac chrysler grand voyager, masrafli bir arac, konforundan dolayi vazgcemiyoruz, fakat her seferinde birsey yaptirtmak sinri stres oluyor, bugun yine oyle bir gundu. birden cok tamir gerektiren pahali sey, elektrikci ve camci gerekiyor. ameriakn arabasi sahibi olnalar, bir yer oneriniz var mi?
(3) 

arabada otomatik yan kapi ne aciliyor ne kapaniyor

mavicorap #1527702 
ustayi aradik elektrikcikye yonlendirdi, aradim, motor sikimistir zorla kapatin sonra getirip gosterin dedi, su anda gittigimizde cikacak masrafi korkuyla bekliyorum, otomatik yan kapi motoru ne kadrdir ki acaba, bu aralar hep masraf cikti, ucu besi hesap eder olduk.

telefonum bozuldu

mavicorap #1526264 
telefonun fisiksel tuslarinin degismesi gerekiyor, ankarada guvenilir servis, tamirci oneriniz var mi?
(6) 

dizel aracta yag lambasi kirmizi yaniyor sonuyor

mavicorap #1515759 
arabayi calitirinca yag ikaz lambasi kirmizi yaniyor, sonra sonuyor, sonra giderken tekrar ynyor sonuyor, ozellikle devir yukseltilince oluyor bu, normalde servise goturmek lazim am bu aralar acayip sikisigiz, bugun kesin arabayi cikarmam lazim, aksam anca goturebilrim ama icim icimi yiyor, insallah sensor hatasisir, yazilim hatasidir diye kendimi avutuyorum ama arabalardan da cok anlamam zaten. bir de bir sure gittikten sonra sanki motor isindiktan sonra artik hic ysnmiyor, noolmus olsbilir yahu.
(13) 

ikinci cocuk

mavicorap #1497706 
cevrenizdeki evli cocuklu ciftler genelde tek kocuklu mu
sank artik iki cocuk yapmak buyuk cilginlik gibi geliyor.
siz ne dusunuyosunuz?
iki kardes olmak super bisiy mi para pulla kiyaslanamaz mi yoksa bir cocuk yapalim butun maddi manevi herseyimiz akitalim cocuk super sansli mi olsun
(3) 

eski gazete kupuru

mavicorap #1497462 
eski bir gazete ilanini gazetenin kendi sitesinden buldum ama cok pikselli. bunu duzeltmenin imkani var mi okunulur hale gelsin diye.
(3) 

Yurtdışından gelenler için karantina

mavicorap #1411370 
Şu anda durum nedir? Yarın akşam çok riskli olmayan fakat covid-19 vakalarının olduğu ülkelerden birinden Ankara'ya gelecek bir Türk vatandaşını neler bekliyor?
Yani otele mi yerleştirecekler, yüksek riakki ülkelerden gelenler ile aynı yere mi koyuyorlar? Ev karantinası olabiliyor mu? Parası neyse verelim test yaptıralım diyebiliyor muyuz?
(2) 

monitor olarak kullanilan tvde goruntu ve ses yok

mavicorap #1399993 
neden olmus olabilir? servise vermeye, tamir ettirmeye deger mi? yoksa servisti elemandi ugrasana kadar en guzeli gidip yenisini mi almak?
bu arada bozulan tv su,
www.epey.com

zamaninda cok arastirmadan almistik, mac mini ile ile kullaniliyor, monior onerilerine de acigim.
(2) 

nobetci eczane

mavicorap #1398350 
bu gece acik olan nobetci eczane sabah kacta kapaniyor veya hic kapanmiyor mu?
sabah 08.00de bir testim var, gerekli ilaci almayi unutmusum, simdi cikip almak yerine biraz erken ciksam da sabah erken nobetci eczaneden alsam diye dusundum de...
(2) 

ankara'da son yillarda dogum yapanlar

mavicorap #1397695 
ozel, devlet, universite hangisini tercih ettiniz?
su anda dusundugu secenekler, hacettepe, baskent, guven, acibadem.
en cok guven hastanesi oneriliyor, yenidogan yogunbakim ve hemsirelerin tecrubesi bakimindan...
buyuk ihtimalle planli sezeryen dogum olacak, yanimda esimin olabilmesi cok onemli, zannedersem devlet ve universite hastanelerinde belli bolgelere erkekleri almiyorlarmis, ozel oda sikinti oluyormus.
tecrubesi olanlar fikir verebilir mi?
(2) 

amerikadan gelecek hediye kolisi 2

mavicorap #1394993 
daha once gumruk vergisini sormustum simdi de boyutlarini sorayim, kolinin boyutu verilecek vergide bir faktor mu yoksa sadece kafalarina gore belirledikleri bir deger ustunden mi vergi veriyorum?
bir de el yapimi bir urun icin de verigi veriyor muyum? misal akraba bebe battaniyesi ormus yollamis, buna da deger bicip gumruk vergisi aliyorlar mi?
paketin agirligi onemli mi?
bir de icinde bebek esyalari olan bu koliyi calma, icinden birseyleri calma olasiliklari var mi?
en ucuz nasil yollanir bu meret?
(2) 

amerikadan gelecek hediye kolisi

mavicorap #1394671 
amerikadaki akrabamiz yilbasi hediyelerinin oldugu bir koli yollayacak, iclerinde elektronik bir sey yok, genelde bebek cocuk urunleri falan olacak, bunlarda kumas ve silikon gibi malzemelerden yapilma seyler yani, kimisi on dolar, kimisi yirmi dolar.
simdi bu hediye paketi de olsa ben bunun icin yine gumruk vergisi odeyecek miyim? odeyeceksem fatura falan yoksa icinde kafalarina gore mi belirliyorlar?
(2) 

Hangi elektrikçi websitesi daha güvenilir?

mavicorap #1389919 
www.elektromarketim.com

www.kartalotomasyon.com.tr

Aynı ürünü hangi websitesinden alayım? Hangisi daha güvenilir daha önce bu markayı kullanan veya bu websitelerindwn alışveriş yapan var nı?
(3) 

Amerika'dan gelen cihaz için transformatör

mavicorap #1389716 
220volttan 110 volta dönüştüren bir transformatör ihtiyqcımız var. Aslında bize 800 watt yeterli, fakat 600 watt ile en az 1000 watt seçwnwkleri var. Aşağıdaki websiteleri güvenilir midir? Hangisinden alsam güvenilirdir? Bunu daha ucuza satan bir yer olur mu?

www.googleadservices.com

www.googleadservices.com
(7) 

ev fiyati pazarligi

mavicorap #1386939 
ev satin alanlar, satin aldiginiz evin satis fiyati ne kadardi? emlakcidan miydi? emlakciya ne kadar verdiniz? pazarlikla ne kadara dusurdunuz? tapu falan gibi ucretleri kim karsiladi?

ev sahipleri duzgun insanlar, hem kendi hakkimi yedirmeden, hem kimsenin hakkini yemeden bu isi halletmek istiyorum. emlakciyi aradan cikardik gibi, ev sahipleri ile direkt temastayim.

su anda evin emlakci ilanindaki degeri 590 bin, bunun ne kadar emlakcinin kendine ayirdigi meblagdir? kaca kadar dusurebilirim? uzun zamandir satista, daha da uzun zamandir bosta olan ve bu sebeple biraz bakimsiz bir ev, ama acayip potansiyel var, hasarlar 20 -25 bin eder en az herhalde. bazi ekskleri de var, fakat aslinda cok ayrintili bakilmazsa hemen tasinilacak kapasitesi de var.

sizce bu evi 500e alabilir miyim?
(3) 

selanikte atalarin kayitlarini arama

mavicorap #1369511 
bu yaz bir ara yunanistana gidip selanik yakinlarindaki bir kasabada zamaninda kadilik yapmis buyuk buyuk dedemin izini surmek istiyorum, boyle birsey daha once yapanlar nasil bir yol izledi? turkiye'den ayrilmadan yapmam gereken bir sey var mi? olumsuz bir durumla karsilasmamak icin dikkat etmem gereken bir sey var mi?
(2) 

ankara'da geri donusum

mavicorap #1362625 
ankara'da bunun icin uygun bir cop ariyorum, gercekten coplerini ayiran insanlarin cop attigi bir yer var mi? yani evde cam, plastik, kagit vs diye ayiriyorum ben ama geri donusum icin yer bulmak sikinti oluyor, cunku copun icine baktigim zaman insanlarin icine karisik attigini goruyorum, ya bilgisizlikten ya tembellikten oluyor, gercekten ayrilan sonra da gercekten geri donusume giden cop alani neresi?
(5) 

bilette isim eksikligi

mavicorap #1354765 
uluslararasi ucus icin biletleme yapilirken, thy sitesi sadece bir ismimi ve bir soyismimi otomatik olarak doldurdu, yani normalde diyelim ki ismim ahmet mehmet sureyya ruya, otomatik doldurulan ise mehmet sureyya, ben de biletleme bitene kadar farketmedim, bunu duzeltilmesi icin basvurdum ama benzer bir olay basindan gecen birileri bir fikir verebilir mi, bu olay nasil sonuclanir? bu arada bilet nonrefundable.
(1) 

belkoair gar karsisindaki durak

mavicorap #1347183 
bu durak hala var mi tam olarak nerede? tren kazasindan sonra bir degisiklik oldu mu? bir de asti den sabah 6da kalkan belkoair buraya 6.15te varsa, esenbogaya kacta variriz?
sabah 8de ucus var, yurtici, 45dk oncesi checkin kapaniyor, ucu ucuna yetisecegiz, sabah kalabalik olur diye rahmin ediyorum, yoksa 5 otobusune mi binsek?
(2) 

din kursu

mavicorap #1344349 
kuran kursu gibi ama tam aksi gibi aradigimiz sey.

organize din kavramina notr olan, yani amac muslumanlara din egitimi vermek olmayan, tarafsiz genel din bilgisi verilerek bireyin kendi karar vermesine olanak saglayan kurs gibi birsey var mi? ozellikle cocuklara ve genclere yonelik.
(1) 

amerika'dan getirilecek madde

mavicorap #1336996 
amerika'dan bir cesit yapistirici madde getirecegim, bir amerikan markasi hindistan'da uretiyor ben de bir araci buldum, amerika'daki middle man firmayi aradan cikarip direkt fabrikadan alip amerika'ya getirecek. bunun gelme suresi benim amerika donusumden sonraya denk geliyor ne yazik ki, yani mecburen turkiye'ye kargolatmam gerekecek. iste bu noktada bir sikinti var, amerika'dan turkiye'ye kozmetik, ilac, kimyasal madde kargo ile gonderilemiyormus, simdi ben bunu birisinden rica etmek haricinde nasil getirebilirim? son zamanlarda gumrukten herhangi bir kimyasal gecirmis olan var mi, nasil yaptiniz?
(2) 

amerika'dan getirilecekler

mavicorap #1336991 
aslinda cin mali, ama amazon'da satiliyor. orijinali amerikan mali olani cok pahali, cok sik yapmadigim bir iste arada sirada kullanacagim icin ucuz versiyonunu alayim diyorum simdilik. makinenin icinde rezistansli isitici bir kisim bir de vakum yaratan bir motor var. bavula sigacak buyuklukte kompakt sayilabilecek bir makine. ben bunu amerika donusu bavula koyup getirebilir miyim? amerika cikisi veya turkiye girisi gumrukte sorun olur mu?
(2) 

son zamanlarin en populer sarkilarinin oldugu liste

mavicorap #1326364 
bir sarki ariyorum, turkiye'de populer olan turkce veya yabanci sarkilarin listelendigi bir site vs bisiy var mi? genelde turkce popa uzak bir insan olarak hangi liste gercekci anlayamiyorum, son 6 ay bir seneyi iceren bir liste olsa herhalde aradigimi bulurum diye dusunuyorum.
(3) 

Tren kazası

mavicorap #1325945 
Bu kaza tam ankara çıkışında olduğundan ankara çıkışlı eskişehir istanbul seferleri de durmuş mudur? Ddy Telefonları kilit,nasıl öğrenilebilir tren kalkacak mı?
(3) 

kuaforlerin kulandigi bir el aleti

mavicorap #1325258 
genelde kahkul keserken rotus amaciyla kullaniyorlar, boyle ustura gibi bir alet bicagi duz degil testere gibi...
bu aletin adi ne? bir de ben bunu kendim kullanmak icin almak istesem ankara'da nerede bulurum? pahali birsey degilse kahkul duzeltmelerimi kendim yapmak isityorum artik...
(6) 

IF intermittent fasting - aralikli oruc - aralikli beslenme

mavicorap #1322544 
oruc surecinde neler tuketibilecegi konusunda cesitli gorusler var, clean fasting denilen sadece su icilen versiyonu var. dirty fasting de ise cay su kahve hatta kemik suyu tuketimi hos goruluyor. hatta cayin kahvenin icine cesitli yaglar eklenebiliyor. fakat bu okudugum kaynaklar agirlikli olarak gavur isi oldugundan durdum durdum aklima salgam suyu takildi. aslinda ben cogunlukla sadece su icerek geciriyorum, 23+1 yogun gunlerde cok rahat ve pratik oluyor, fakat bazen canim salgam suyu cekiyor, icsem mi icmesem mi?
bir de if yapan kadinlara soruyorum, adet dongusune gore oruc surelerini degistiriyor musunuz? ovulasyonunu degerlendirecek bir kisi olarak soruyorum bunu....
(5) 

kaziklanma acisi nasil unutulur?

mavicorap #1320251 
yine sabaha karsi ayaga dikti beni, klasik hikaye, birine guvenilir, o kisi size kazik atar? eski de degil, fakat borcunu yeni odemye basladi, dolar neflasyon derken zaten odenen borc maddi olarak bana zarar ama daha cok tavirlar beni bitirdi? degmeyecek insanlara yardim etme kararinizdan dolayi kendinizi nasil affediyorsunuz? kotu insanlari nasil affediyorsunuz? bu insanlarin boyle mutlu mutlu kaygisiz yasamasi nasil bir insana batmaz?
nasil daha kaygisiz olunur?
(1) 

maliye nasil?

mavicorap #1318982 
son zamanalrda maliye ile sorun yasadiniz mi? veya gelismeler isiginda yasamayi bekliyor musunuz? tanidiginiz birileri sorun yasadi mi?
diyelim li bir turk vatandasinin hesabinda para var, minik minik her ay arada sirada 1000 2000 3000 falan hesaba atmden para yatiyor. fakat bu insanin calisma sekli parttime arada calismiyor vs
mailye gelip senin dogru duzgun isin gucun yok gibi, nereden geliyor bu degirmenin suyu der mi oratada fol yok yumurta yokken?
birisinin mali denetimden gecmesi sikayetle mi olur, piyango gib rastgele mi olur? nasil oluyor bu isler bilenler anlatsin.
(3) 

sac kesimi ankara fiyat

mavicorap #1318739 
sac kesiminize ne kadar verdiniz en son? fiyati uzun zamandir ayni mi? memnun musunuz gittiginiz yerden kisiden yoksa tembellik aliskanlik kolaylik vs diye mi gidiyosunuz?
ankara'da hangi semtte gittiginiz yer, begeniyorsaniz adini da yaziverin bari.
(9) 

ev altin dolar

mavicorap #1318493 
simdi bu aralar evi degistirmeye karar verdik, eski evi satmayacagiz tutacagiz, zaten simdilerde ev fiyatlari dusuk, mumkun oldugunca satmadan halletmeye calisacagiz, birikimimiz tl disinda, dolar euro pound altin seklinde, eger butun birikimi bozdurursak neredeyse evi kredisiz alacak duruma geliyoruz.

simdi ne yapmali, siz bir akil verin,

yapisiz evi daha ucuza alip, kisin yavas yavas yaptirip mumkun oldugunca dolarlari bozdurmayip altini bozdurup biraz da kredi cekip mi evi almali?

dolar su anda dusuk de olsa simdiden bozdurup hic borca harca girmeden evi alip yaptirmali mi?

simdi bozduracaksak, pound mu euro mu altin dolari mi bozdurmali, secimden sonra asil yukselisi bekliyorum ben aslinda, ama emin de olamadim, ne zaman ne bozdurmali?
(5) 

Ev alıp satma için doğru zaman mı?

mavicorap #1316629 
Bu aralar kendi evimizden çıkıp müstakil eve geçmeyi düşünüyoruz, oturduğumuz evi satmalı mı kirsya vermeli mi? Yeni evi almalı mı kiraya mı geçmeli?
(5) 

Amerikadan telefon getirme

mavicorap #1313282 
Amerikalı arkadaş şiirketin verdiği i ihpone se yi bize hediye etti, türkiyeye sokmadan yapılacak birşey var mı? Hediye telefonn satın alınan telefondan bir farkı varcmı? Bir de genel olarak yurtdıiından telwfon getirirken dikkat edilecekler neler?
(4) 

Ankara kadın kuaförü

mavicorap #1300847 
Hassas bir saç kesimi temiz ve yetenekli kuaför önerisi olan var mıdır?
(9) 

Dolar bazında fiyatı artacak ürünler neler?

mavicorap #1300321 
Telefon, bilgisayar, araba vs gibi bilindik kalemlerin dışında sizce en çok neyin fiyatı artar? Misal makarna, ton balığı artar mı? Veya şampuan srtar defne abunu sabit mi kalır. Geçen bir haber vardı, hatayda zeytin ağacı dikmeyi yasaklamışlar, bu gidişle zeytinyağını ihrac ederken ithal eder mi olucaz nolacak?
(5) 

Fatura iptali

mavicorap #1300108 
Ameliyat olundu özel sigortslı olarak, cerrah fatura kesti, sigortaya verdik, sigorta faturada yazandan daha az ödeme verdi, doktorla konuştuk arada fark var diye, doktor dedi ki siz eski fsturayı getirin iptal edelim, yeni daha düşük keselim ne siz ne ben zarara girelim, fakat dedi, elinizi çabuk tutun, fsturanın sizdeki kopyası olmadan ben işlemi iptal edemem, fatura elimde iptal edilmeden elimde durdukçamuhasebe vergi işletmek için beni sıkıştırır dedi. Şimdi bu faturanın bizdeki kopyssı da sigortadan bir türlü gelemiyor, stres olduk, faturaiptal etmek için son süre nedir? Yani fatura kesildikten sonra vergi işletmeden ne kadar bekletilebilir? Zaten kesin iptal edilecek bir fatura için vergi bu kadar kesin yatması gereken birşey mi? Haftaya yurtdışına çıkıyoruz arada kaldık sigorta ile doktor arasında :(
(7) 

Ttec kulaklık 1 haftada bozuldu, naapsam?

mavicorap #1294832 
Çok düşünmeden ttec in 59 liralık bir kulaklığını almıştım, almaz olaydım, elimde sony’nin kulaklığı vardı, lime lime olmuştu, bozulursa ortada kalmiyim diye almıştım, zaten ses kalitesi çok kötü çıktı, kulağa giren kısmı hiç ergonomik değil, kocaman ve köşeli, böyle bir acayip ağırlık dağılımı var sanki gep yerinden fırlayacak gibi hissetttiriyor, bütün bu olumsuzlukların üzerine öyle çantsmda dururken kulaklıkğın bir tarfı kendi içinde ikiye ayrılmış yani, geri elimlr oturttum ama aetık o taraftan ses gelmiyor, kutusu açılmış, ürün geri verilir mi böyle, içinde çıkan garanti belgesi fişi falan duruyor olmalı bir yerlerde.... fakat aynı zamanda kulağıma girdi, bir kere kullanmış bulundum yani, daha önce hiç bu kadar kötü bir kulaklığım olmamıştı, geri verielebilir mi?

www.ttec.com.tr
(2) 

Bavul için mini asma kilit

mavicorap #1294825 
Bol aktarmalı ve bu aktemaların bir kısmı riskli bölgeleden geçecek uçuşlarımız var yakında, bavulları mutlaka kitleyin uyarısı geldi, kilitler normalde tsa approved olmalı mı yoksa sadece amerika uçuşları için mi böyle bir şart var?
(2) 

Hastanede bir gün kalınacak, yanımıza ne almalı?

mavicorap #1294818 
Ev ile hastane rası yakın ama yine de yürüme mesafesi değil, yanımıza ne alalım? Bir pijama geldi aklıma, tablet kitap, kulaklık, su, termos, ıslak mndil, kalın çorap, hırka ....

Başka ne gerekir?
(1) 

Natomed hastanesi

mavicorap #1294492 
Burası hakkında bilgisi olan var mı? Bir ameliyat için cerrahımız burayı önerdi ama daha önce hiç duymadığımız mamak’ta bir hastane, eskiden de veni vidi mamak hastanesiymiş, o zamandan bilen birisi varsa o da kabul olur. Cerrahı beğendik ama hastane konusunda şüphelerimiz var.
(1) 

Ankara’da genel cerrahi uzmanı

mavicorap #1294091 
Safra kesesi taşının alınması gerekiyor, daha önce görüştüğümüz cerrah tatilde fakat bizim de önümüzde uzun bir yurtdışı yolculuğu var ve son kontrolde yeni oluşan küçük taşlar tespit edildi, sonuç olarak avilen ameliyat olunması lazım, daha önce safrakesesi ameliyatı olduğunuz veya genel olarak memnun kalınmış bir genel cerrah arıyoruz, bilen gören duyan varsa el cevap...
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık