(1) 

dolgu üzerine lazer kaplama nedir?

tolga asp #559328 
az önce azı dişime dolgu yaptırdım, doktor 1,5 ay sonra tekrar gel üzerine lazer(le) dolgu yapalım dedi. bende o an ağzım uyuşuk olduğu için soramadım.

tam olarak nedir bu? ne işe yarar? işlem sırasında ağrı sızı hissedilir mi?
(25) 

eskişehir zirvesi

tolga asp #539168 
pablo'yla konuştum, 2. dönem büyük bi zirve yapacakmış ama önceden herkesi "19 ocak cumartesi" tripuba davet ediyoruz. gelin tanışalım kaynaşalım birkaç hafta sonrada ana zirveyi yaparız.

ana zirve ile ilgili detaylar aşağıdaki sayfadan paylaşılacaktır.

www.facebook.com

mini zirveye katılanlar;
tolga.asp
pablo zgr
shaqkin
Psychender
jedilance
kokhucre
yuto
spider03
miskinim
584
fakyoras
castiron
pelinn.
alexsei
brnnn
(11) 

kopya sayılır mı? (aöf sınavı)

tolga asp #539028 
bugünkü sınav sırasında elimdeki kalemin ucu bittiği için yandaki kızın kalemini aldım, sınav bitincede soru kitapçığından yırttığım küçük bir kağıda 'teşekkürler' yazarak kalemle birlike kıza verdim. Soru kitapçığınıda hocaya verdim ama herifinde tek tek sayfaları kontrol edeceği tuttu, yırttığım boşluğu görüncede bu parçayı ne yaptın dedi. Bende kulağına eğilerek durumu anlattım ama ikna olmamış gibi tekrar sordu, sonra ikinci salon görevlisi geldi aynı durumu onada anlattım. Baktım olacak gibi değil kıza verdiğim kağıdı geri alarak hocalara gösterdim, bayan hoca 'ah be evladım yaktın kendini' gibi bir şeyler söyledi, bende olayın heyecanıyla gülümseyerek salondan çıktım. olay boyunca yüzümden tebessümü hiç eksik etmedim ama hocalar son derece ciddiydi. Arkamdan kopya muamelesi yapabilirler mi?

not: bu arada o kız buralardaysan ulaş bana :)
(3) 

blackberry'yi modem olarak kullanmak

tolga asp #538054 
elimde blackberry ve android iki cihaz var, blackberry cihazdaki interneti android'den nasıl kullanabilirim?
(6) 

android yedek alma

tolga asp #533185 
başka bir android cihaza geceğim, mevcut cihazdaki bütün bilgileri yeni cihaza nasıl aktarabilirim?
(3) 

doğalgazda tasarruf

tolga asp #523151 
evde sadece 3 petek yanmasına rağmen aylık ortalama 250-300 fatura geliyor. benim oda bütün gün boş duruyor, sabahları evden çıkmadan peteği komple kapatsam mı yoksa kıssam mı daha ekonomik olur? hadi onları geçtim benim odadaki peteği komple kapatıp elektrikli bir şey mi alsam? akşam gelir gelmez elektriği açıp karşıma koyarım oh mis. ama diğer 2 petek her zaman yanmak zorunda bu arada.

evlat acısı gibi koyuyor kodumun doğalgazı, nasıl yapmalı sizce?
(8) 

ağzın beyinden daha hızlı çalışması

tolga asp #519931 
bu olayın tıptaki adı veya alternatif ismi nedir? konuyla ilgili araştırma yapacağım fakat anahtar kelimeleri bulamadım.
(4) 

google dökümanlar sorusu

tolga asp #505215 
masaüstündeki excel dosyasını google dökümanlara taşıdık ama drive'dan açtığımızda sanki pdf formatındaymış gibi düzenleme yapmamıza izin vermiyor. (xls ve xlsx formatında iki farklı dosya)

düzenleyebilmek için excel'i hangi formatta kaydedipte dökümanlara taşımak gerekli?
(3) 

iphone 5 hangi ülkeden alınır?

tolga asp #491624 
bu meretin anavatanı veya yasal yollardan en uygun alınabilecek yer neresidir?

bir de fiyatları hakkında bilgisi olan?

örneğin bugün araştırdık, romanya'da peşin 1000 euro veya 400 euro peşin 2 yıl boyuncada ayda 24 euro'ya alınabiliyor.
(2) 

evde nargile yapımı

tolga asp #483736 
daha önce birkaç kere arkadaş ortamında içmişliğim var, az önce gaza gelip nargileciye girip kömür, aroma ve lüle aldım. evde basit bir düzenek yapıp tüttüreyim diyorum, öyle şaşalı bir şeye gerek yok.

pet şişe, pipet veya boru gibi çok amatörce bir şey hazırlasam bana önerileriniz ne olur?

bir de kısaca nasıl yapılacağını anlatırsanız, yaparken nelere dikkat edeyim mesela? dediğim gibi öyle profesyonel bir düzeneğe gerek yok. en basit aletlerle nasıl hazırlarım?
(2) 

işten habersiz ayrılmak

tolga asp #472994 
iş yerine bildirim yapmadan ansızın ortadan kaybolsam başıma en kötü ne gelebilir ki? bence en kötü ihtimalle şirket o ayki maaşımı vermez diye düşünüyorum, param içerde kalır. daha kötüsü olabilir mi? atıyorum patron mahkemeye falan verebilir mi?

yasal yollardan ayrılamıyorum, patron çıkarmıyor ama mutlu olmadığım bir yerde de çalışamam. kafam atarsa kaçıp gideceğim ama patronun pislik yapmasından korkuyorum.

soruya gelirsek, başıma ne işler açılabilir?
(3) 

ismail ayaz mı kamil koç mu?

tolga asp #462387 
istanbul eskişehir yolculuğu için hangisi iyidir? bir de bu tekli koltuklarda priz oluyor mu?
(3) 

zararsız sigara, nargile

tolga asp #458362 
şöyle ki, sigara ve nargile alışkanlığım yok fakat ağzımdan duman çıkarıp ona şekil vermek çok hoşuma gidiyor (ayda yılda bir sırf dumanla oynamak için sigara içiyorum).

bana öyle bir madde söyleyinki hem sıkıldıkça dumanıyla oynayabileyim hemde zararsız olsun, öyle bir madde varsa tabi.

not: duyuru zaten saçma, cevaplarda saçma olmasın.
(6) 

hakiki osmanlı tuğrası

tolga asp #451106 
bir tanıdığımıza miras yoluyla tuğra gelmiş, fiyatı ortalama 50 milyon tl dedi ama bilmiyorum ki o kadar eder mi?

orjinal osmanlı tuğrası ile ilgili fiyat ve bilgi alabileceğim bir site var mı?
(9) 

otogazda tercih ettiğiniz istasyon

tolga asp #440345 
otogazda en avantajlı istasyon hangisidir? nereyi tercih ediyorsunuz? her yerden gaz alınır mı?

misal ben gaz aldıkça puan muan biriksin üç kuruşta olsa kârlı çıkayım.
(5) 

trafikte kimi kime şikayet ediyoruz?

tolga asp #438133 
bugün şehir merkezi dışındaki çevre yolunda o... çocuğu bir otobüscü müşteri almak için aniden önüme kırıp durdu, bana sollayacak mesafe bile bırakmadı. hatta otobüsün götünden ayrılmak için geri gelmek zorunda kaldım.

şimdi anlatmakla olmuyor tabi ama ciddi bir kaza atlattım, adamın yaptığı piçliği kelimelerle anlatmak mümkün değil. resmen ölüme sürükledi beni.

olaydan yarım saat sonra polisi aradım ama otobüs bizim bölgeyi çoktan terketmiştir o yüzden birşey yapamayız istersen şikayetçi ol mahkemeye falan çıkarsın dedi.

olayı sabahtan beri sindiremiyorum, adam resmen beni öldürmeye çalıştı sanki. şimdi karakola gidip şikayetçi olsam mahkemeyle falan uğraşmaya değer mi gerçekten? veya başka nereye şikayet edebilirim, ne yapabilirim?

eskişehir-bözüyük seferi yapan midibüs bunlar. (istanbul'daki silivri-hadımköy otobüsleri gibi düşünün).
(1) 

uzun süreli araç kiralama

tolga asp #429421 
uzun süreli dediğim 15 gün.

yurtdışından akrabalarımız gelecek ve 15 gün boyunca çoluk çocuk rahatça binip gezebilecekleri bir araç kiralamak istiyorlar. tercihen doblo ve benzeri geniş hacimli bagajı olan bir model düşünüyoruz.

işin piyasası nedir, neye dikkat edilir, ne kadara patlar, bilmemiz gereken bir şeyler varmıdır?

şehir: eskişehir
(3) 

avrupa'da yaşayanlar

tolga asp #417986 
bulunduğunuz ülkede marketlerde satılan barbekü sosların fiyatı ne civarda? burada çük kadar (hatta daha küçük) şişelerin fiyatı 7-8 tl, eğer arada yarı yarıya fark varsa dışardan getirtmek daha mantıklı.

özellikle bulgar, sırp, hırvat, sloven, avusturya, almanya, fransa, hollanda ve çevre ülkelerde yaşayanlar yanıtlarsa pek memnun olurum.

not: kargo ücretini düşünmeyin.
(1) 

şu yerli şarkıyı bilen var mı?

tolga asp #416578 
linkteki 6. ve 8. saniye arasındaki yaklaşık 1,5 saniye duyulan şarkının ismini tahmin edebilen var mı? birkaç gün önce radyoda da dinlemiştim.

www.youtube.com
(3) 

dondurulmuş patates

tolga asp #413954 
paketin üzerinde fırında da yapılabileceği yazıyor ama bilmem ki nasıl olur? deneyen var mı?

tavada kızartıldığında olduğu gibi çıtır çıtır olur mu ki?
(1) 

oto teyp sorusu

tolga asp #410522 
benim külüstüre ucuz yollu bir müzik player almayı düşünüyorum ama yabancı olduğum bir konu bu.

alırken nelere dikkat etmek gerekir, hangi markaya bakmalı, nerelerden araştırılmalı?

bir de beğendiğimi rastgele alabilirmiyim yoksa enini boyunu ölçüp ona göre mi almak münasip olur?

belki belirtmemde fayda olur, araç 91 model serçe.
(4) 

otomobil sigortası

tolga asp #401403 
dün 91 model serçe aldım. bildiğim kadarıyla yapmam gereken ilk iş sigorta. rastgele bir acenteye sordum 190 civarı dedi, bünyesinde çalıştığım şirket 350 civarı dedi (allahtan kendi çalıştığım şirket), şimdi makul olanı nereden yaptırmaktır?

gördüğüm her acenteye fiyat sorup uygun olanından mı yaptırmalı yoksa pahalı yerden mi? ayrıca olması gereken fiyat nedir? bilmiyoruz diye kazıklanmayalım.
(7) 

atm'den en fazla ne kadar çekebiliyoruz?

tolga asp #400461 
bankadan bankaya değişir mi bilmiyorum ama para teb'de yatıyor.

bir günde en fazla kaç bin tl çekebiliriz bilen var mı?
(6) 

bir kelimelik almanca çeviri

tolga asp #400344 
şirkette almanca konuşan biri muhabbet esnasında sık sık 'anesgla' gibi bir kelime söylüyor, anlamını bir türlü soramadım. sözlüktende bulamadım çünkü yazılışını bilmiyorum.

var mı beni rahatlatacak biri?
(3) 

en uygun kredi veren banka

tolga asp #398121 
uygun faiz ve dosya masrafı açısından düşünüldüğünde ihtiyaç kredisi için en uygun banka hangisidir?

bir de, 2 bin tl nakit ihtiyacı için ikinci el otomobil kredisi mi alınır ihtiyaç kredisi mi?

son olarak, 4 ay vadeli ile 12 ay vadeli almak arasında uçurum var mıdır? hangisi daha mantıklı?
(6) 

acil kredi ihtiyacı

tolga asp #397617 
en fazla 1-2 gün içinde 2 bin tl bulmam lazım, aklıma gelen tek yöntem kredi çekmek. başvuru yapıldığı gün kredi veren banka var mı?

ayrıca krediden başka aklınıza gelen alternatif? tekrar belirteyim, en fazla birkaç gün gün vaktim var.
(4) 

iki bilgisyar arası en hızlı veri aktarımı

tolga asp #393863 
elimde iki adet laptop, 28 gigabyte'lık dosya ve sabaha kadarda vaktim var. en hızlı aktarımı nasıl sağlarım?

not: 2 adette 1'er gigabyte'lık flash belleğim var.
(3) 

bir liraya enerji içeceği

tolga asp #389242 
birkaç gün önce sözlükte buna benzer bir başlık görmüştüm ama şimdi ne yazdıysam bir türlü bulamadım. bilen, hatırlayan, gören, duyan var mıdır?

o zaman ilgimi çekmemişti ama şimdi tesadüfen bunlardan satın alınca merak ettim hakkında yazılanları.
(2) 

mail okumalık telefon tavsiyesi

tolga asp #387285 
şirket telefonu olarak kullanacağımızdan limit 300 tl. asıl amaç mail okumak, o yüzden geniş ekranlı bir şey düşünüyoruz.

ne tür bir şey baksak ki?
(4) 

almanya'da şunlar ne kadar?

tolga asp #384695 
resimdeki çikolatanın fiyatı ne kadardır? bir de içinde domuz yağı bulunur mu?
(4) 

anne ben yazar oldum

tolga asp #382327 
oldumda 'benimkiler'e tıklayınca yazar olmadığım zaman açtığım duyurular neden çıkmıyor? bütün duyuru kariyerim sıfırlandı mı şimdi?
(1) 

hastane lojistiği nedir?

tolga asp #381468 
tam olarak nedir? bu bölümde ne iş yapılır bilen var mı?

asıl soru: özel hastanelerde saç-sakala karışırlar mı? daha açık sorayım, sırtıma kadar saçımla birlikte beni işe alırlar mı orada? üst mevkilerden torpilim var.
(3) 

antalya'ya yerleşsem mi?

tolga asp #381399 
bir önceki duyurumda bahsettiğim üzere bugün işten ayrıldım. aynı zamanda aöf öğrencisiyim ve yakında sınavlarım başlayacak. ben diyorumki birkaç hafta evde oturup ders çalışayım sınavları geçeyim sonra gideyim antalya'ya.

niyetim işten ayrılıp yurtdışına gitmekti ama biraz zahmetli olacak, duyurudan aldığım tavsiyeler neticesinde yaz dönemi için antalya'ya yerleşip hem çalışmak hemde ingilizcemi geliştirmeye karar verdim. beğenirsem temelli kalabilirimde.

antalya'ya çalışmak için gidenler genelde öğrenci oluyor, öğrencilerde şimdi okulda olduğu için çok rahat iş bulabilirim diye düşünüyorum ama bilmiyorum yanlış mı? tekrar belirteyim, niyetim para kazanıp dil geliştirmek. hangi meslek bana uygundur?

otel? garsonluk?

not: şuan eskişehirde yaşıyorum, ailem istanbul'da ama yanlarına gitmeyi pek düşünmüyorum, mesleğim lojistik (operasyon), askerlik yapılmadı.

22,E
(8) 

patronun maaşı kesmesi yasal mı?

tolga asp #381347 
mesleğim lojistik, daha genel anlamıyla yurtdışı nakliye. dün dalgınlıkla şoförlere ters adres atmışım, araç (tır) fransa'da yaklaşık 200 km kadar uzak bir yere gitti. patronunda ters anına denk geldik ve şirketin uğradığı zararı (mazot parası, otoban masrafı vs) benden kesti, o da 170 euro (yaklaşık 400 tl)'ya tekabül ediyor. bugün istifamı verdim ama yerime gelecek kişiye işi öğretmek için 15 gün daha çalışmak zorundayım.

muhtemelen ay başında maaşım bankaya 400 tl eksik yatacak, merak ettiğim olay bu yasal mı? ssk maaş hesabıma asgari ücretten düşük meblağ yattığını görünce şirkete ceza gibi bir şey keser mi?

ayrıca işe girdikten 30-40 gün sonra sigorta girişim yapıldı, ssk'ya şikayet etsem şirketin başı ağrır mı? akıllanırlar mı?
(4) 

sigorta neden atar?

tolga asp #380569 
bugüne kadar hiç atmayan sigorta son birkaç gün içinde belki 10 kere attı. aha bunları yazarkende fırlattı kendini. o attıkça ben kaldırıyorum ama daha yerime oturmadan tekrar atmış oluyor.

extra bir priz takmadım, extra bir makinede çalıştırmadım, yıllardır kullandığım şekliyle herşey olağan ama neden durup dururken benimle inatlaşıyor şimdi bu?
(4) 

bana öyle bir ülke söyleyin ki

tolga asp #380441 
hem ingilizce geliştirilebilecek bir ülke olsun, hem kolayca iş bulunabilinsin hemde türkiye'ye çok fazla mesafede olmasın.

neresi burası?
(1) 

vodafone freezone şifresi

tolga asp #380239 
14.40 tl'lik kfc xtreme menü freezone şifresi ile 5 liraymış. bu müthiş kampanyadan yararlanabilmek için iki adet şifreye ihtiyacımız var.

bu güzel pazar gününde 40 kuruşa kıyıp bizi mutlu edebilecek birileri varmıdır?

not: şifre almak için KFC yazıp 6666'ya göndermeniz gerekiyor.

not2: işbu duyuruyu okuyorsanız şifre hala bulunamamış demektir.

iyi pazarlar
(7) 

ucuz ton balığı nerede bulunur?

tolga asp #379041 
arada tansaşta falan kampanya oluyor, 3x180gr 3 tl gibi. bu günlerde hangi marketlerde ton balığı kampanyası var dikkat ettiniz mi hiç?

mümkünse kiloluk olsun doya doya yiyeyim.
(2) 

lanetlenmek

tolga asp #378528 
sekiz günlüğüne lanetlenmişim, yazdığım entryleri düzenledikten sonra tekrar incelenecekmişim.

tavsiye olarakta "anket entry'sini temizlemeli" notu düşülmüş. bu ne demek?

son olarak, entry'leri buraya kopyalayıp topluca düzeltsek veya düzenlemek için fikir edinsem kurallara aykırı olur değil mi?
(1) 

uykuda enteresan sesler çıkarmak

tolga asp #377209 
yaklaşık 10 yıldır kiminle aynı odada yatsam gece uyurken birşey yiyiyormuşcasına neredeyse bütün gece ağzımı şapırdattığımı söylüyorlar. sabaha kadar şapur şupur sesler çıkardığım için yatılı misafir çağırmaya çekiniyorum. haliyle farkında değilim ama başkalarıyla yaşamaya başlayınca can sıkacağa benziyor.

bunun tedavisi veya danışılacak doktoru varmıdır?
(4) 

eskişehirde arabası olan asosyal aranıyor

tolga asp #374927 
ehliyetim yeni sayılır, az çok direksiyonum var ama geliştirmeyede ihtiyacım var lakin direksiyon sallayacak bir arabam yok, arabası olan yakınımda yok.

direksiyon dersi alsam oldukça pahalı, duyuru insanı halden anlar diyerek haftasonları kendi arabasıyla makul bir fiyata ders verecek birini aramaya karar verdim. aslında ders değilde sürüş esnasında yanımda otursun yeter.

var mı bildiğiniz, gördüğünüz, tavsiye edeceğiniz biri?
(1) 

acura'yı nasıl bilirsiniz?

tolga asp #374321 
genel olarak nasıl bir markadır? masaj aleti almayı düşünüyorumda bu markanın ürünleri bayağı ekonomik gibi duruyor. kalitesi, fiyatı ve performansı falan nasıldır ki memnun kalırmıyım acaba?
(1) 

masaj aleti tavsiyesi

tolga asp #373927 
babam aşağıdaki linkte bulunan 25 tl'lik aleti beğenmiş, bunu al dedi ama ben hayırlı bir evlat olarak paraya kıyıp biraz daha kaliteli ve fonksiyonlu bir şey almaya karar verdim.

media markt'ta 150 tl'ye buna benzer (biraz daha uzun) bir alet görüp beğendim ama araştırmadan almayayım dedim. tercihen 0-150 tl arası şunun yaptığı işi yapacak bir masaj aleti olarak ne önerirsiniz ve bunlar nerelerden alınır?

gerek yok ama şehir eskişehir

babamın istediği alet:
www.ucuzu.com
(3) 

kedilerden anlayan var mı?

tolga asp #369470 
bahçemizde doğup büyüyen ve şimdilerde torun torba sahibi olan bir kedimiz var, artık bahçenin demirbaşlarından oldu kendisi. eve gidip gelirken sokağın başında peşime takılır ve eve kadar beni bırakır, nasıl beceriyor bilmiyorum ama kapişon ve atkıyla kamufle olmama rağmen o karanlıkta beni tanıyıp peşime takılabiliyor.

neyse bunca ön bilgiden sonra gelelim soruya, şimdi bu hayvan yaz kış farketmeksizin ne zaman beni görse arkadamdan koşarak geliyor ve benim birkaç metre önümde duvar dibine yanaşıp takla atmakla sürtünmek arası değişik hareketler yapıyor.

şimdi bunun yaklaşık bir yaşındaki yavrusuda aynı hareketleri yapmaya başladı, bunun nedeni ne olabilir ki? oyun mu istiyor yoksa bana birşeyler mi anlatmaya çalışıyor?
(3) 

paris'e en hızlı gönderi?

tolga asp #368920 
eskişehir'den paris'e bir evrak göndermemiz gerekiyor, en hızlı yöntem/firma hangisidir ve kaç günde adrese ulaşır?
(9) 

android cihazı formatlamak

tolga asp #368082 
ben bi bok yedim ve ekran çözünürlüğüyle oynadım, o da ters etki yarattı ve yazılar büyüdü. telefonu yeniden başlattım ve pin kodunu girdikten sonra tamam tuşunu bulamıyorum.

telefon kapalıyken birkaç tuşa aynı anda basıpta format atma şansımız var mı? aksi gibi usb kablosuda ofiste kaldı başka çarem yok.

napcam ben?
(2) 

smile adsl dondurma

tolga asp #367559 
en fazla kaç ay dondurabiliriz?

kapattırmayı düşünüyorum ama sözleşmem olduğu için üyeliği iptal etmiyorlar, en azından dondurayımda biraz kafam rahat etsin. en az-en fazla ne kadar dondurabiliyoruz bilen var mı?
(6) 

gmail sorusu

tolga asp #367451 
mutlu pazarlar cümleten, gmail'de cc tuttuğumuz kişileri sabitlemenin bir yolu var mı?

mesela birine mail atacağım ama 10 kişiyi cc tutmak zorundayım, her defasında on kişiyi manuel yazmak yerine anahtar butona basıp bir kerede oraya getirsem?

her mailde farklı kişileri cc tutacağım için kopyala-yapıştır mantıklı değil, şöyle 'hazır yanıtlar' eklentisi gibi pratik bir şey arıyorum.
(3) 

androidde silinmeyen uygulamalar

tolga asp #364369 
saatlerdir uğraşıyorum, telefonuda root ettim ama sistem uygulamalarını bir türlü silemedim.

google talk ve quickoffice gibi gereksiz birkaç uygulama var onlardan kurtulmam gerek, şöyle hiç komuttur sistem dosyasıdır uğraştırmadan uygulamaya tıklayarak sistemden kaldırabileceğimiz bir yol yok mu?

tekrarlıyorum, sonradan yüklenen uygulamalar değil sistemle birlikte gelen sabit uygulamalardan bahsediyorum.
(2) 

kan grubu nasıl anlaşılır?

tolga asp #360110 
hazır duyuruyu açma fırsatı bulmuşken aklımdakileri sorayım.

dün kan grubu kartı almak için sağlık ocağına gittim, kadın parmağımı kanatıp elindeki fayansa (evet bildiğiniz mutfaklarda kullanılan beyaz kare fayans)damlattı ve sağa sola yavaşça sallayarak fal bakar gibi yaptı ve 1 dakika içinde şıp diye gurubumu bildi.

ben mikroskopta falan incelemesini beklerken bu şekilde grubu bilmesi beni çok şaşırttı, bunun sırrı nedir ki?

mobil görünümden çık