(1) 

ipod touch jailbreak ile iphone jailbreak arasindaki farklar?

dokunmakalbime #497751 
eski ipod touch'umu bir kac kez jailbreak yapmistim. sorun cikmamisti. ama simdi iphone'da sim lock bilmem ne oldugu icin korkuyorum. acaba ipod touch'dan farkli mi? ve riskli mi?
(5) 

telefondan internet?

dokunmakalbime #497747 
dandik bir motorala telefonum vardi. internet kullanmak hatta resim goruntulemek imkansizdi. turkcell tl hatti kullaniyordum. ve 2,3 ayda bir 20 lira yukluyordum. sadece sms ve konusma icin kullaniyordum. simdi 2.el iphone aldim. dun karti taktim. evde wireless la nete baglandim. bugun disarda gezerken bi haritaya bakiyim dedim. tak gprs ile yerimi buldu. baktim hemen kontorumu yemis. hucresel veri veya 3g her ne zikkimsa ona baglanarak kontorumu yemis.

simdi ben kontorlu hattimi kullanarak disarida da internete baglanmak istiyorum. acaba paket alsam mi mantikli yoksa boyle kontorlu takilmak mi?
(3) 

kontörlü hattım var ve iphone 4s alacam

dokunmakalbime #496540 
acaba yeni bir faturalı almam çok mu gerekli? internet paketi, taahütlü olması güzel ama insanların görüşlerini merak ediyorum. bu telefonla kontörlü kullanmak rezillik olur mu?
(1) 

havalimanina yakin mac izleme mekanlari

dokunmakalbime #496253 
paydos saat 18:00'de beyazit da.
mac saat 20:00'de lig tv'de.
karsilama saat 21:00'de ataturk havalimaninda

2.5 saat sagda solda takilmaktansa havalimanina yakin bir yerlerde (sirinevler, yenibosna, dtm) ilk yariyi izleyip metroyla havalimanina geceyim diyorum. de nerede izlesem bilmiyrum.
(1) 

videodaki görüntü hangi maçtan veya hangi taraftar grubu?

dokunmakalbime #496143 
(1) 

sözlükte böyle bişey olsaydı süper olmaz mıydı?

dokunmakalbime #496139 
beta'da yenile ile bugün butonları ayrı ayrı. acaba baslıkların yanında ▼▲ seklinde ikon olsa ve ona tıklayınca o gün en çok entry girilen başlıkları en yüksekten aşağı doğru sıralasa, böylelikle tek tıkla o günün trend topiclerine ulaşma fırsatına sahip olurduk?

hıh?
(4) 

beta da bugun calismiyor mu?

dokunmakalbime #496065 
tikliyorum hep ayni basliklar duruyor. eski gorunume donunce guncelleniyor. sorun sadece bende mi?
(5) 

kullandığınız laptop marka veya modeli ve memnun musunuz?

dokunmakalbime #495084 
işlemci modelini de söylerseniz çok sevinirim. buradan yola çıkıp kendime laptop alıcam. forumları altını üstüne getirdim yine buraya döndüm. her ağızdan farklı bir ses çıkıyor. eer siz memnun kaldıysanız ben de kalırım. saygılar
(2) 

şu metni nasıl istediğim hale getirebilirim?

dokunmakalbime #495062 
Anahtar kelime
ahsap kapı
ahşap kapı firmaları
ahşap kapı modellerı
mobilya kapı
ahşap kapı fiyatları istanbul
amerikan kapı

atıyorum yukarıdaki gibi binlerce satırdan oluşan kelimeler var. yapmak istediklerim.

1.kelime aralarındaki boşluğa tire koymak(find and replacetan yapabiliyom)
2. her satırın sonuna virgül koymak
3. bir alttaki satırı yukarı taşımak.

şöyle yani,

Anahtar-kelime, ahsap-kapı, ahşap-kapı-firmaları, ahşap-kapı-modellerı, mobilya-kapı, ahşap-kapı-fiyatları-istanbul, amerikan-kapı

notepad++ ile yapmıştım bi ara ama unuttum.
(4) 

asgari ucret, akbil, asgari gecim indirimi vs.. ne kadar?

dokunmakalbime #494994 
kisaca asgari ucretle calisan bir isciye net odenmesi gereken miktari soruyorum.

150 yol + 200 yemek + 700 maas + 50 lira asgari gecim indirimi seklinde gercek rakamalari soyleyebilir misiniz?
(11) 

işporta, dilenci, korsan cenneti istanbuldan iğrenmeye başlamak

dokunmakalbime #493365 
sağda solda işportacılar, zenciler, dilenciler vs..

acaba buna birşey yapamaz mıyız? defalarca semt ve büyükşehir belediyesine yazdım ama bir bok değiştiği yok. beyazıt, sultahhmet, aksaray, şirinevler, metrobüs köprüleri vs..hepsi tıklım tıklım dilenci, işportacı vs.. bu 3.dünya ülkesi görüntüsünden sizler de rahatsız olmuyor musunuz? bu ülkeden defolup gitmek de bir çözüm ama kalıp mücadele etmek vatandaşlık görevi.
(12) 

3000 liranız olsaydı hangi teknolojik ürünleri alırdınız?

dokunmakalbime #493198 
bi yerden 3000 lira bütçe çıktı. aklıma sony laptop'la iphone 4s geliyor.acaba bu parayı daha faydalı şekilde kullanabilir miyim diye sizden fikir alayım dedim. siz n'alırdınız?
(5) 

iphone 4s sahipleri?

dokunmakalbime #492486 
almaya niyetlendim; ama ilk ciktiginda bunlar hatali matali diyorlardi. kullananlarin yorumlarini alabilir miyim?
(9) 

ispanyollar niye boyle?

dokunmakalbime #492357 
2 yildir tramway kullaniyorum. envai cesit turistle karsilastim. ama bilhassa ispanyollar tabiri caiz ise dayak yemek icin yaratilmislar gibi. paldir kuldur tramwaya binmeler, arkadasi taa arkada olsa bile ismail abi gibi hoopp naber demeler, yuksek sesle konusmalar. bunlar kendi ulkelerinde de boyleyse toplu tasima araclari karilar hamami gibidir ya.
(2) 

tivibu icin sizi de aradilar mi?

dokunmakalbime #492021 
eski musteriyim diye aradilar. tivibu ev kampanyasi yaptik. 2 ay ucretsiz. size modem ve receiver vericez 2 ay ucretsiz kullanacaksiniz. ve kesinlikle tek kurus odemeyeceksiniz dediler.

napak inanak mi kanka?
(2) 

bu spoiler degil mi?

dokunmakalbime #491346 
-----------spoiler------------


www.haberturk.com

silinir

-----------spoiler------------
(4) 

okul flüdünün orkestradaki yeri?

dokunmakalbime #490655 
var mı? yoksa çoluk çocuk eğlensin diye mi icat edilmiş. nedense bana çok komik geliyor sesi. nerde kaldı duygu aşılasın.

www.youtube.com
(4) 

sürükleme teknolojisi?

dokunmakalbime #490575 
öncelikle programlamaya meraklı bir cahil olduğumu belirtiyim. bazı internet sitelerinde drag and drop olayı oluyor ya. işte öyle birşey hangi teknolojilerle yapılır? kasettiğim basit bir işlem değil ama. Mesela face gibi bir sitede kullanıcı, gördüğü bir resmi(thumb yada buton halinde) arkadaş listesindeki kişilerin fotolarına sürükleyecek. ve onlarla paylaşmış olacak. bana çok zor ve karmaşık gibi geldi. acaba böyle bir işlem için animasyonundan tutun veritabanına dek hangi dil, teknolojiler kullanılır söyler misiniz?
(4) 

tek kelimelik ingilizce onerisi?

dokunmakalbime #490448 
imfao'nun everyday im shuffling sarkisini hergun basariyorum seklinde nasil degistiririz.

bu sarkiyi seviyor ve kendimi motive amacli kullanmak istiyorum.

not : sirinevler englishtime terk cevirisi degil mumkunse kafiyeli bisey istiyorum.
(11) 

bir anlik sinirle mail yazdim basim belaya girer mi?

dokunmakalbime #490419 
kamuya dair gordugum her turlu yanlisi maille dile getiren duyarli bir vatandas olarak bu sabah iu aof'ye soyle bir mail attim. ama agir oldu sanki.

----
Acikogretim icin hem yillik 700 kusur lira para vericem, hem basili kitap vermeyeceksiniz hem de internet siteniz chrome, firefox gibi tarayicilarda acilmayacak ve surekli hata verecek hem de cagri merkezinize bir turlu ulasamiycam. Sabahtan beri dekanliktan tutun acik ogretim bolumlerini ariyorum sirada bilmem kac kisi var diyor bekliyorum. tam sira geliyor caat diye telefon kapaniyor. Tercih sonuclandiktan sonra nette hakkinizda yazilanlara baktim herkes ayni dertlerden muzdarip. Bu ulkede isini adam gibi yapmayan yuzlerce kurum arasinda oldugunuzu gosterdiginiz icin bu ulkeye dair umutlarimin azalmasina vesile oldunuz.
----
(2) 

iphone 4s alacam ama?

dokunmakalbime #490364 
en ucuzu sanirim hepsiburada ve saturn. su an o ikisini yazdim bir kenara. fakat 2 sorum olacak.

1. bu simlock, genpa bilmem ne gibi kavramlar var. buralardan aldigim vakit hic bu tarz seylerden dolayi problem yasamadan direkt kutusundan cikarip karti takip kullanabilecek miyim?

2. bide bu vodaveacell(anladin sen onu)lerde satiliyor. anladigim kadariyla taahutlu. ama ben taahutlu almak istemiyorum. su an elimde para varken trink diye odemek istiyorum. bu sekilde almanin bir yolu var mi?

bide iphone 4s alma yada surada daha ucuz gibi tavsiyelerinizi de esirgemeyimn.
(2) 

hem cep hem ev icin ortak internet sansimiz yok mu?

dokunmakalbime #489201 
evde adsl var ama akilli telefon da alacagim. otobuste falan onu da kullanmak icin internet paketi almak zorunda miyim? bu isin altindan tek tarifeyle kalkamaz miyiz?

bide evde 3 kisinin akilli telefonu var ilaveten 2 laptop, 1 masaustu var. hepsinin aylik max 100 lirayala muthis hizda interete baglanmasini saglasak super olurdu.
(3) 

bu sorunu nasil duzeltebilirim?

dokunmakalbime #488793 
birisi bana onemli birsey anlattiginda ve ben de anlamak icin dikkat kesildigimde hic ama hic birsey anlamiyorum. genellikle is iliskilerinde oluyor. atiyorum mudur benden onemli birsey yapmami istiyor ve isi anlatiyor. fakat gereksiz heyecan yapiyorum. sanirim ozguvenden kaynaklaniyor. cunku anlattigina odaklanirken istemsizce kafam `acaba basarabilir miyim, eger yapamazsam kizar mi?' gibi seylere yoneliyor.
(6) 

laptop tavsiyesi?

dokunmakalbime #488747 
2000 - 2500 lira arasinda hangi modeli tavsiye edersiniz?
(1) 

bu linki nasil kopyalayabilirim?

dokunmakalbime #488708 
kur.doviz.com

mesela bu sitenin en ustundeki tablodan sirasiyla

once merkez bankasini seçip, sonra USD secip, sonra da 1 yıllık istatistiklerini çıkarmak icin 1Y'yi secip cikan sonucu paylaşmak istiyorum. ama adres barı hep aynı. sanırım javascript var. nasıl yaparız?

not : goreceginiz uzere javascript + php oldugu icin animasyon falan var. kopyala yapistir yada farkli kaydet islemiyor.
(5) 

siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz? (laptop)

dokunmakalbime #488287 
donanımdan ve pc sektöründen az çok anlarım. yeni bir laptop alıcam. o paraya alabileceğim en iyi konf. sahip pc şu;

www.pcdepo.com

fakat dün teknloji marketleri gezerken şunu gördüm

www.istanbulbilisim.com.tr

ram, hdd, işlemci ve ekran kartı olarak daha düşük; ama görünüş, lcd ekran görüntü kalitesi ve hız olarak asus'tan daha iyiydi. eminim o farklar geçici ve aradaki esas farklar pc'ler kastığında ortaya çıkacaktır.

yine de bilemedim. siz olsaydınız hangisini seçerdiniz?
(2) 

narkoz etkisi

dokunmakalbime #487648 
üzerinize afiyet dün ilk kez ameliyat oldum. buraya kadar herşey normal; fakat ameliyat bittiğinde, hemşire beni uyandırdığında o kadar mutluydum ki herkesi öpesim geldi. hayatımda hiç öyle derin bir uyku çekmemiştim. keşke hep öyle günlük sinir-stresi tamamen unutacak kadar derin uyku çekebilsem. uyku ilaçları aynı etkiyi yaratır mı?
(8) 

hiç umudum yok ama genede soruyim (şarkı sorusu)

dokunmakalbime #487430 
haftasonu jack jones mağazasını 2 dakika dolaştım. sonra çıktım. aradan 10 dakka geçmedi orada çalan müzik kafamda dolanmaya başladı. en sonunda dayanamayıp 1 km yürüyüp tekrar mağazaya gidip müziği sordum. ama merkezi sistem olduğu için şarkı isimlerini bilmediklerini söylediler. şarkıyla ilgili aklımda kalan tek şey. bas ve bayan vokalden ibaret olduğu. öyle cıstak cıstak bişey değildi. gümbür gümbür bir bas ve bayan vokal. kadının sesi bas'a göre kısıktı.
(4) 

css'de nasil yaparim?

dokunmakalbime #483982 
soru ekteki resimdedir. Su tasarimi css'de en kolay nasil yaparim?

edit : daha buyuk hali icin: e1209.hizliresim.com
(2) 

deep freeze tarzi program?

dokunmakalbime #482941 
malumunuz antivirusler pahali ve sistemi yoran cihazlar. simdi ben evdeki pcye format cekicem. gerekli tum programlari indirecem. ardindan o bilgisayari sadece fiml izlemek ve internette takilmak icin kullanicam. prgramlari yukledikten sonra pc'nin o an ki halini kaydedip, ileride yuklenebilecek zararli uygulamalara karsi korumak istiyorum. eskiden deep freeze vardi ama hdd'e zarar veriyordu xsanirim. zaten o tarz programlar da pek kalmadi heralde. baska bir program veya metod var mi? formattan sonra pcnin temiz halini kaydetmeye yararyan bi program?
(5) 

6 ay içerisinde 2. kez aynı yerden shengen vizesi almak

dokunmakalbime #478886 
hemen durumu özetliyim.

2 ay önce 14 günlük vize için bir sürü evrak topladım(çalıştığım işyerinin vergi levhası, ssk bildirgesi, bodro vs..)güzelce yurtdışına çıkıp sorunsuzca dönüş yaptım.(ilk yurtdışı tecrübemdi) aptallık o ki. o evrakların kopyasını almadan direk konsolosluğa vermiştim. şimdi tekrar aynı yere gitme durumu var. acaba konsolosluk bir güzellik yapmaz mı bana? yoksa tüm o evrak, vize ücreti vs..hepsini tekrardan mı yapıcam?
(4) 

tek cumlelik ingilizce sorusu

dokunmakalbime #448539 
uzaktaki sevgiliye masa saati armagan edicem. bakinca hatirlasin diye. on yuzunde yazi yazdircam. su soz uygun mudur? daha guzel tavsiyeleriniz varsa lutfen cekinmeyin.

here i am, there you are, why does it seem so far?
(5) 

hem ucuz hem kaliteli kot markası?

dokunmakalbime #435847 
özellikle jack jones ve mavi jeans amerika modellerini görünce iç çekiyorum. çok güzeller ama çok da pahalı. bu markalara alternatif olabilecek adres ve markalar nelerdir?
(3) 

bu playliste uyacak sarkilar?

dokunmakalbime #433374 
çelik - cici kız
Nazan Öncel - Dillere Düşeceğiz Seninle
Murat Yılmazyıldırım - İstanbul Akşamları
Düşler Sokağı (Ezginin Günlüğü)
Ebruli (Ezginin Günlüğü)
Fırtına (Yeni Türkü)
YEDİKULE - YENİ TÜRKÜ
Candan Erçetin - Nar Çiçeğim
OutKast - Ms. Jackson
Metin Arolat Dert Degil
İnadı Bırak (Zeynep)
Pınar Aylin - Deliler Gibi
the smiths - big mouth strikes again
suede - beatiful one
volbeat - i only wanna be with you
ramones - we want the airwaves
the mamas and papas - california dream

goreceginiz uzere coskulu ve klasik seyler ariyorum.

youtube linkleri verirseniz muhtesem olur. tesekkurler.
(6) 

istanbulun en buyuk ve cesitli avmleri ve magazalari?

dokunmakalbime #433361 
toplu kiyafet alisverisi yapicagim acaba nereleri tavsiye edersiniz? tum gunumu kiyafet almaya ayiracagim icin guzel gordugum seyleri almayi planliyorum. o yuzden marka, mekan tavsiyeleriniz de onemli.

tesekkurler.
12345678   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık