(5) 

seyahat sigortasının olayı nedir?

dokunmakalbime #562532 
atıyorum. ispanya'da hastalandım. bi hastaneye gidip günlerce kalsam. masrafları sigorta mı karşılayacak. ser'de aynştaynlık ve türklük olduğu için aklıma şöyle bi çakallık geldi.

sağlık sistemi iyi olan bi ülkeye gitsem. oradayken ay dişim, ay gözüm, ay kıçım ağrıyor diye acillere gitsem bu vesile ile göz, diş vs..neyim varsa muayene ve tedavisi olsam?
(2) 

seyahat sigortamdaki mantık hatası

dokunmakalbime #562501 
dün acil şekilde teslim etmek için akbankın bi şubesinde seyahat sigrotası yaptırdım. 4 aylık sigorta. salak herif gidip sigorta başlangıç süresini yarın yapmış. halbuki ben ağustosta başlamasını söylemiştim. evrakları teslim ettikten sonra fotokopisine bakınca anladım.

gidip o elemanı dövmek, ağzını burnunu kırmak istesem de gönül razı değil. sonuçta o'da ekmeğinin peşimde. düzeltmek için artık çok mu geç?
(4) 

taksime çıkacaklara veya orada olanlardan bir rica.

dokunmakalbime #562140 
istiklalin girişi(meydandaki)de aşk notları yazan board'un resmini çekip bana yollayabilir misiniz?

not : üzerinde photoshopla oynayıp posta kartı yapıcam. mümkünse arkada heykel, meydan vs.. görünecek şekilde çekerseniz sevinirim. hani istanbulda yapıldı diye. bide bir yüzünde "seviyoruz, sevilmeye değer" benzeir bir kısım var. orayı da kadrajda merkeze alırsanız süper olur. o yazıyı silip kendimce bişiler yazıcam.
teşekkürler.

macenda1@gmail.com
(5) 

ucuz tabletlerden kullanıp çok memnun olan?

dokunmakalbime #560584 
iphone ve laptobum var. ama bilhassa eğitim videolarını izlemek, kitapları okumak için büyük ekranlı portable bir cihaz ihtiyacı duyuyorum. ipad'i çok isterdim ama o kadar para veremem şimdi. hani sağlamlığı ve görüntü kalitesi, inceliği en az ipad kadar olan maksimum 500'liraya kadar olan kaliteli tabletlerden bulabilir miyiz? malumunuz uydu kanallarında bir sürü marka dönüyor. ben daha çok kullanıp memnun kalanları merak ediyorum.
(2) 

yaş farkı algısı

dokunmakalbime #560581 
eski film, şarkı, romanlara baktığımda bu tarz yaş farkı olan ilişkiler ballandıra ballandıra anlatılıyor demek ki halk da pek ses çıkarmıyormuş ki edebiyat, müzik ve sinemamıza işlemiş.

yalnız şimdi bakıyorum çevredekiler, haber siteleri, duyuru, magazin sayfaları, sözlükler vs..bu tarz ilişkilere rezaletmiş gibi yaklaşıyor. sanki sonradan tabulaşması gibi bir durum sözkonusu. siz ne düşünüyorsunuz?

masumiyet müzesi, ben gamlı hazan, ah güzel istanbul, evlerden biri, sokaklardan bir kız vs..bir çırpıda aklıma gelen örnekler.
(2) 

bankacı parayı cebe mi atacaktı yoksa böyle bir uygulama var mı?

dokunmakalbime #560576 
dün, vize için hesap dökümü almak için garanti bankasına gittim. kağıt başına 40 kuruş istedi. yaklaşık 5 lira falan tutacaktı. önce para istedi. sonra kalktı ayağa bişeylerle uğraştı falan hareketleri biraz tuhaftı. sonra dedi paraya gerek yok kimseye çaktırma. ben de para vermeden çıktım. ki bunu söylemeden önce "iyice bokunu çıkardılar bunun için de para mı alınırmış?" dedim. ondan sonra vazgeçti. ayrıca, 6 ay önce aynı belgeleri aynı şubeden ücretsiz almıştım.
(2) 

uzun süreli shengen vizelerinde yan giderler?

dokunmakalbime #560268 
atıyorum 1 yıllık vize aldık. dönem dönem o ülkeye gidip gelicez. her gidişte seyahat sigortası, yurtdışı çıkış harcı vs.. ödemek gerekli mi?
(7) 

yaşam kalitesini arttırmanın yolları?

dokunmakalbime #559742 
sigaram yok. alkol nadiren. farkettim ki 1 bardak kahve içsem bile tir tir titremeye başlıyorum. bugünden tezi yok. kahveyi, baharat'ı, sos'u vs.. abur cubur'u her türlü gereksiz veya zararlı şeyleri bırakıyorum. başka neleri bırakayım ve başlayım?
(9) 

hayatınızı daha yaşanabilir kılan şeyler?

dokunmakalbime #559055 
nelerdir? mesela o şey olmazsa hayatınız daha sıkıcı olurdu dediğiniz yada sıkıldığınızda/üzüldüğünüzde sığınılacak liman olarak gördüğünüz şeyler?

not : sevgili, aile gibi bilindik şeylerden ziyade yabancı dizi gibi örnekleri verirseniz sevinirim.
(4) 

fransız hatun

dokunmakalbime #558684 
öncelikle sizi şuraya alalım; www.eksiduyuru.com

sonrası aşağıda,

dün buluştuk. çay, kahve içtik. muhabbet ettik falan. sohbet samimiydi ama öyle pek duygusal bir durum yok. ve sohbet arasında bana, fransaya gel, bende kalırsın dedi. bugün de hamam'a götürcem ama ben gitmiycem. sadece hamama bırakıcam. çok alçakgönüllü olduğu için niyetini kestiremedim hala. hani altta kalmamak için mi davet etti yoksa...sizce olur mu bu iş?
(5) 

satıcı burada ne demiş?

dokunmakalbime #558638 
ben şunu yazdım "Hello, im Jacop from Turkey. I'd like to buy this item, but it shows GBP 36.00 shipping cost. its expensive even than product!!" Is it a joke? or a mistake?



o'da bunu

"Yes, it is normal which is the cheapest postage we can have so far. If you have the cheaper one recommended, we can arrange the delivery from them is not problem at all. As we can see you order 2 items without payment. Please confirm if you would like go ahead, if not, we can cancel the transaction for you is not problem at all."

cvbı az çok anladım da sonuç olarak ne demek istemiş onu anlamadım.

edit : hımm tekrar okuyunca taşlar yerine oturdu. bizde böyle. daha ucuzunu bulduysan onu söle o kargo firmasıyla gönderelim demiş sanırım" hıh?
(2) 

belgenin tarihini değiştirmek

dokunmakalbime #558590 
elimde 1 yıl önce alınmış faaliyet formu var. malumunuz geçerlilik süresi 6 ay. bunu shengen vizesi için istediler. muhasebe kıllık çıkarıyor. acaba bunun sadece tarihini photoshopta değiştirsem anlarlar mı? deneme amacıyla yaptım çıktısını aldım. çok güzel oldu. ama size de danışayım dedim.
(4) 

galatasaray forvet hattı

dokunmakalbime #557848 
drogba gelince burakla umut kulübede kalacak diyorlar. drogba çok iyi insan ve süper futbolcu orasına laf yok. elmander neyse de bu 2 adamın kulübede kalacak olmasına üzülüyorum. tamam drogba onlardan bikaç gömlek üstün olabilir ama bu adamlar da ellerinden geleni yaptı. sizin yorum, görüş ve bilgilerinizi alayım?
(15) 

sizce ezik miyim?

dokunmakalbime #557614 
demin tramway duraginda seyahat tutkunu yalniz ve fransiz bir hanima yol tarifinde yardimci oldum. gidecegi yere kadar eslik ettim. tabi bu arada telefonunu istedim. ama bi turlu ekleyemedim. benimkini verdim. msj atmis numaran bu mu diye. evetle birlikte, vaktin yoksa bulusalim dedim. yarim saattir metronun icinde mal gibi oturmus cvbini bekliuorum. he derse metroyla oraya gidicem yok derse otobusle eve. evt yorum ve cvplari aliyim.
(9) 

ne izlesin?

dokunmakalbime #557234 
böyle emrivaki olduğuna bakmayın yahu. cumartesi günü. dışarıda yağmur var. ne yapıcaz mecburen evde meyve salatası eşliğinde dizi izleyecez. yağmurlu cumartesini evde tek başına geçiren şu fani ne izlesin?

sevdiklerim : the wire, sfu, lost, game of thrones
sevmediklerim : vampirli, süper güçlü saçma salak şeyler.

teşekkür etmiş miydim?
(1) 

youtube ve müyap sorusu

dokunmakalbime #556570 
şimdi birçok videoda muyap cikiyor. pekiyi bu videolarin youtube kanal kontrolü kimde oluyor? atıyorum www.youtube.com

su videoda küfürlü yorum falan yazıldı. silme işine metin şentürk mü yapıyordur yoksa muyap mı?
(1) 

zombie vs plants gibi bağımlılık yaratacak bir oyun?

dokunmakalbime #555161 
sonic jump, angry birds, a breaker tarzı milyonların sevdiği oyunlardan bir türlü zevk alamıyorum. maalesef tek sevebildiğim oyun zombie vs plants. acaba buna çok benzeyen ve bağımlılık yapacak başka bire oyun yok mu?
(6) 

akp öncesi ve sonrası döneme dair karşılaştırma yapar mısınız?

dokunmakalbime #554992 
ekonomi, siyasi, çevre düzenlemesi vs..kısaca iktidarı ilgilendiren herşeyi yazabilirsiniz.

örn;

sonrası : istanbul turist kaynıyor
öncesi : kadın cinayetleri bu kadar fazla değildi

NOT : önyargıdan uzak karşılaştırmalar yaparsanız sevinirim.
(1) 

diğer üniversitelerin açıköğretiminde okuyan var mı?

dokunmakalbime #554461 
anadolu dışında istanbul ve bir tane daha var. ama diğerini hatırlamıyorum. buralarda okuyanların fikrini merak ediyorum. daha mı iyi? avantajları neler?
(3) 

duyuruda küfür?

dokunmakalbime #554431 
aramızda çoluk, çocuk, ezikler olduğu için, 3. kez aynı şeyi yaşadım. kişi duyuru açıyor. ama niyeti görüş almak değil, istediği cevapları duyup rahatlamak. kendi fikrinizi söyleyip aksi yönde fikir beyan ettiğinizde önce tartışmaya dönüyor. 1,2 mesaj sonra şerefsizce küfür edip mallar listesine ekliyor. çoluk, çocuk veya ezikler için mahkemeyle uğraşmadığım için yönetim'e şikayet ediyorum. özel mesajlara müdehale edemiyoruz deniliyor. sen buna birşey yapmıyor ilaveten mallar listesinden eklendiğimden mütevellit bu kişiye karşılık veremiyorsam bana tek çözüm küfürümü duyuru olarak açmak kalıyor. ama açınca çaat diye silineceğini eminim. sizce de ortada bir yanlışlık, mağduriyet yok mu?
(15) 

sizce bu olayda kim haklı?

dokunmakalbime #554091 
bugün bi değişiklik yapıp starbucks'a gideyim dedim. karşılıklı olan masalardan birine oturdum. sonra telefondan nete girip bişeyler okuyordum. 2 dk sonra içerisi tıklım tıklım olduğu için iskandinav olduğunu düşündüğüm sarışın bir turist geldi hiç birşey demeden sandalyeyi gösterdi. oturmak için. oturabilirsin baabında kafayı eğdim. sonra tekrar telefona daldım. kafayı kaldırıp masaya bakınca bir hışımla, o indir lan o ayağı diyip elemanın bacağını aşağı doğru itekledim. bişeyler dedi ayağa kalkıp gitti. tabi etraftakiler bana uzun uzun baktı. tamam tepkim fevri olabilirdi. ama oradakilerin bana maganda gibi bakması sinirimi bozdu. masalar ayrıa olsa anlıycam ama masanın yarısı bana ait.
(1) 

iki maçlı eleminasyon müsabakalarında tur atlama skorları?

dokunmakalbime #553001 
hala bu olayı anlamış değilim. misal dün ki atletiko maçında deplasmanda bir gol attığı için nerdeyse sevilla'yı favori gösteriyorlar. bana bunun hesaplama kriterini söyler misiniz? hangi skorla tur atlanır, hangi skorla uzatmaya gider vs..
(4) 

türk dizilerindeki bıyık furyası

dokunmakalbime #552996 
sanırım kadın izleyicileri etkilemek için yapıyorlar. acaba öyle mi? bilhassa kadınların cevabını bekliyorum. gerçekten hoşlanıyor musunuz? zira boku çıkmaya başladı da.
(7) 

bu suç değil mi?

dokunmakalbime #552899 
türk internet basının sırf haber içeriğine tıklansın diye aptal, saptal aşlıklar attığını biliyoruz. ama burada sizce de suç işlememişler mi?

başlık: im.haberturk.com
içerik: www.haberturk.com

not: haber anasayfada duruyor.
(1) 

kap hakkında?

dokunmakalbime #552623 
malumunuz transferlerde görüşmeye başlanınca burada açıklanıyor. kısaca nedir, niye vardır, niye burada açıklanmak zorundadır, açıklanmasa ne olur gibi sorulara cvp verebilir misin?
(13) 

az bilinen efsane bilgisayar programlar

dokunmakalbime #552508 
winamp, adobe, winrar gibi değil de az kişinin bildiği ve kullandığı gerçekten kullanıcıya fayda sağlayan programlar neler biliyorsunuz? director opus, flux gibi?
(6) 

uçak bileti rezervasyonu yapp iptal edebileceğimiz siteler?

dokunmakalbime #552161 
neler var? geçen sene acenta benim için yalandan rezervasyon yapmıştı. tabii hangi site, havayolundan yaptı bilmiyorum; ama o göstermelik rezervasyonla vize almıştım.
(1) 

sarıyerden kırklareli taraflarına denizyolu ile ulaşım?

dokunmakalbime #552034 
resim ektedir. ayrıca alttaki linkte de görebilirsiniz. sanırım vapur falan yok. bizde de o imkan yok. acaba cüzi miktara denizyolu ile nasıl ulaşırız? amaç gezmek.

d1301.hizliresim.com
(7) 

bu bir kavga sebebi midir yoksa ben mi büyütüyorum

dokunmakalbime #552016 
sevdiğiniz kişinin ev arkadaşı var. aynı zamanda çocukluk arkadaşı. siz arada bir görüşüyorsunuz onlar hergün. ev arkadaşıyla pek samimi değilsiniz. ama asla kaba değilsiniz. yine arada bir gittiğiniz günlerin birinde beraber dışarı çıkarken sevdiğiniz kişi, size çıkmadan ona güle güle de. diye bir şey söylüyor. bu dışarı çıkış asla bir elveda yani günlük bir seyahat.

evet yorumları alayım.

ekleme : altı üstü görüşürüz diyecektim. ama beni böyle birşey için uyarması sinirimi bozdu.
(1) 

eğitim videosu izleyemiyorum

dokunmakalbime #552013 
bilgisayarım, evim, boş zamanım ve yüzlerce eğitim videosu var. ama iş dönüşünde bir türlü oturup izleyemiyorum. sadece bunu değil hiç birşey yapasım olmuyor. oturup televizyon yada dizi izliyerek vakti öldürüyorum. bu eğitimleri bitirmem gerek. motivasyonumu nasıl arttırırım. başka yerde mi çalışayım, çalışma odasını mı düzeltiyim?
(6) 

uzun süreli multiple shengen vizesi?

dokunmakalbime #552010 
acaba evrakları sadece ilk yapacağı seyahat için toplamak yeterli mi? şöyle açıyim.

6 ay içinde ispanya, portekiz, budapeşte, roma'ya gitme planlarım var. ama bunlar ayrı ayrı seyahatlar. yani ispanyaya gittim. geri memlekete döncem. aradan bi kaç ay sonra roma'ya gidip geri döncem vs..kısacası her ay vize parası ve evraklarıyla uğraşmamak için böyle birşey istiyorum.

şimdi ben sadece portekiz için mi evrakları topluyim? (otel rezervasyon, uçak bileti, davetiye vs..) yoksa bir kaçı yada tümü için mi?
(3) 

6 aylık shengen alsak heryere girebilir miyiz?

dokunmakalbime #551561 
misal macaristandan 6 aylık aldık diyelim. ocakla haziran'ı kapsıyor. ocağın son haftası 3 günlüğüne macaristan'a gittik döndük. bundan sonra 5 ay boyunca canım hangi shengen ülkesine gitmek isterse gidebilir miyim? haftasonlarında paris, barcelona, roma falan görmek istiyorum.
(2) 

isparktaki inanılmaz mantık hatası

dokunmakalbime #550939 
bunlar kafalarına göre bi yerlere eleman koyup orası içi otopark ücreti kesiyorlar. bir cadde aşağısı veya arka sokak için ücret kesilmezken bazı yerler için kesilmesi kamusal mantığa aykırı değil mi? ya heryerden ücret al yada hiçbir yerden. ne o öyle değnekçi gibi. yanlış mıyım?
(4) 

iphone 4s nasıl tutulur?

dokunmakalbime #550383 
kulaklıkla konuşurken bir problem yok. ama kulaklık olmayınca hep karşıdaki insan sesiniz gelmiyor diyor. her seferinde elimi, parmağımı şekilden şekile sokup deneme yanılma yöntemiyle problemi çözmeye çalışıyorum. elim mikrona falan dokunuyor dicem. ama öyle saçma sapan pozisyonlarda tuttuğum yok. normal bir telefon tutuşu. acaba sebebi nedir? ve ideal tutuş nasıl olmalı?
(1) 

iphone 4s sahibi olanlardan ufak bir rica

dokunmakalbime #550360 
telefonu alalı 3 ay oldu ve daha yeni farkettim. altta iki tane hoparlör yuvası var. ama bir tanesinden ses geliyor. ama sesinde problem yok gayet güzel ses veriyor. acaba diğer hoparlör bozulmuş mu yoksa 4s'lerde sadece 1 tane mi hoparlör var? zahmet olmazsa müzik açıp hoparlorlerin tek mi yada çift mi çalıştığına bakar mısınız?

not : parmağınızla hoparlörün tekini kapattığınızda çalışıp çalışmadığını görebilirsiniz.
(2) 

hangi oyunu oynayalım?

dokunmakalbime #550357 
sağlam bir laptobum var. açmaadığı oyun yok. modern warfare, spider man, prototype vs..yeni oyunlar var. kabul oyunların grafikleri falan muhteşem ama yine de oturup oynayasım yok. sorun bende sanırım. cs 1.6 yada aoe1'in verdiği keyfi vermiyor. arkadaşlara bakıyorum oturup saatler boyunca başından kalkmıyorlar. ama onların oynadıkları oyunlar hep bağımlılık yapan şeyler. acaba hangi oyunu oynuyim?
(5) 

özel uçağı, helikopteri olmak

dokunmakalbime #549886 
bunlarla dolaşmanın serbestliği nedir? 2 anlamda soruyorum.

1. kafamıza göre havalanıp şehir turu yapılabilir mi?(izin almak, haber vermek gerekli mi)
2. aynı şekilde avrupa, amerika vizesiz gidilebilir mi?
(2) 

bu mahlukatın adı ne?

dokunmakalbime #549319 
ingilizcede sengis yada fil faresi(kendim çevirdim) adıyla geçiyor ama türkçede bulamadım.

www.google.com.tr
(3) 

hobi amaçlı yüzen hayvanların akıbeti

dokunmakalbime #548751 
demin belgesel izlerken aklıma takıldı. hobi'den kasıt kafasına esince deniz, okyanusa giren canlılar. mesela penguen.

acaba bunlar yüzerken birden fırtına yada dalga çıkıp bu sevimli arkadaşlarımızı alıp kilometrelerce öteye hatta okyanusun ortasına sürüklese çok çabuk ölmez mi? kıyıda dururken bile dalga gelip alsa günde binlerce hayvan boğularak ölür bence. sizin fikirlerinizi alayım?
(4) 

guzel bir is fikri buldum

dokunmakalbime #548436 
ayrintiya giremiycem ama is tutarsa eminim yeni bir sektor yaratmis olacagim. daha once yapildigini sanmiyorum. oyle milyar dolarlar kazanacak veya ortaligi ayaga kaldiracak birsey degil ama yaratici bir fikir. sadece belli bir bir gruba hizmet edicem. sorum su, boyle bir is fikrini hayata gecirmeden evvel neler yapmali?
(2) 

şukela bir entry vardı bulamıyorum

dokunmakalbime #548328 
sanırım hayalet sevgilim başlığındaydı. adam şey yazmıştı. işte hakkında en çok hikaye uydurulan şarkıdır. her kafadan bir hikaye duyardık, kızın sevgilisi hayaletmiş. yok kızın kendisi hayaletmiş. yok hayaletler şarkıyı yazmış hatta kızı hayaletler ...miş o yüzden şarkı yazılmış gibi bişeydi.
(3) 

en kapsamlı programlama dili hangisi?

dokunmakalbime #548179 
kapsamdan kastım, çalışma alanı yelpazesi. mesela hem windows, hem linux, hem mac, hem web, hem masaüstü, hem mobil, hem elektronik vs..her türlü alanda kullanmak gibi??
(8) 

hayvanlarda acı?

dokunmakalbime #547766 
buz gibi havalarda taşın, betonun, kiremitin üzerinde duran ve ne kadar daha duracağını bilmeyen kedi, köpek, kuş'lar acı, ızdırap, elem, keder çekmez mi? bazen sokakta görünce kendimle mukayese edip hallerine çok acıyorum. yanlış mı yapıyorum?
(6) 

sınayder derbide oynayacak mı? yada oynar mı?

dokunmakalbime #547603 
soru başlıkta.
(8) 

bizim peder ne iş yapsın?

dokunmakalbime #547178 
kendisi ilkokul mezunu ve bağkur emeklisi. panelvan'ı var. akşama kadar gündüz programları izlemekten cinsiyet değiştirecek adam. arabalı iş neler var ve nasıl bulunur?
(5) 

chrome'dan milliyete girebiliyor musunuz?

dokunmakalbime #546648 
bende malware ekranı verdi.
(7) 

gavur ellerde 8km yürüyerek adres bulmak

dokunmakalbime #545252 
portekiz havalimanından inip metroyla tren istasyonu oradanda 2 saatlik hızlı tren yolculuğuyla ücra bir köşesine gidicem. oradan sonrası 8 km görünüyor google earth'de. gideceğim yer köy gibi biryer. otobüs, falan görünmüyor. acaba 8 km'yi(hiç bilmiyorum oraları) elimdeki haritadan yürüyerek gitsem çok mu riskli olur? 8km için taksiye binmek istemiyorum.
(3) 

vize için verdiğim evrakları acentadan talep etmek?

dokunmakalbime #544623 
10 ay önce verilen evrakları istemek ayıp olur mu?
(5) 

çiçek abbas gibi bot giyip paçasını içine sokan kadınlar

dokunmakalbime #544502 
bunun çok çirkin birşey olduğunu düşünen bir tek ben miyim?
(10) 

bir işciye sürekli asgari maaş vermek?

dokunmakalbime #543450 
malumunuz 6 ayda bir asgari ücrete zam yapılıyor. pekiyi işveren bu zamları baz alarak işciyi yıllar boyu asgari ücretle çalıştırmıya devam etse? yasalar kimden yana olur?

mobil görünümden çık