(2) 

web sitesini kişiselleştirmek.

dokunmakalbime #521263 
gezdiğim siteleri istediğim hale getirmek istiyorum. bunun için stylebot kullanıyordum. ama firebug yada web developer'da da bu işi görebileceğimi tahmin ediyorum. siteleri firebug'da kişiselleştirebiliyorum; fakat kayıt edemiyorum. yaptığımız değişiklikleri firebug'da nasıl kayıt ederiz ki her açtığımızda aynı ayarları hatırlasın.
(3) 

istanbulda çörek otlu simit bulabilecek bi yer?

dokunmakalbime #520667 
var mı?
(11) 

kötü nam salmış köpekler

dokunmakalbime #520666 
sokakta tasmayla dolaştırılan pittbull, dogo argentino, bulldog gibi köpeklere yanaşıp sevmek tehlikeli mi? golden, beagle vs.. tamam ama bu köpekler kötü nam saldığı için tırsıyorum.
(2) 

yağmura maruz kalan elektronik cihazlar?

dokunmakalbime #520170 
atıyorum. geçen hafta iphone 4s aldık. işe gelirken bardaktan boşanırcasına yağmura maruz kaldık. telefon da cepteydi. içine su girdiği için bozuldu.

ki bu meretler suya karşı pek dayanıksız. ve su kaçınca direkt içindeki boardu bozuyor ve cihaz parasına tamir masrafı çıkıyor.

iphone'um değilde 3 yıllık ipod touch'ımı bu şekilde yitirdim. acaba aynı şeyler yeni alınan iphone'da olsa(ki gayet olası) suçlu kim?
(12) 

web sitesi problemi--acil--

dokunmakalbime #519831 
wordpress kurmak istedim. daha önce de 2 kez kurmuştum. fakat şimdi wp-config dosasına manuel veritabanı bilgileri girerken ip adresini bilmediğim için kuramıyorum. veri tabanı ip'sini nerden bulacaz? cpanel veya phpmyadmin de bulamadım.

not : hosting ve domain başkasında. o kişiye ulaşamıyorum.
(1) 

sözlükte filtreleme nasıl yapılmış?

dokunmakalbime #519639 
atıyorum spor'a basınca sadece spor'la ilgili entrylerin gelmesi nasıl oluyor? moderatörler oturup tek tek girilen başlıkları okuyup etiketliyor mu? kodlamayala ve sadece terimlerle altından kalkamazlar sanırım. sonuçta futbolcu isimleri var, şu var bu var varoğlu var.
(4) 

maç anında entry girmek?

dokunmakalbime #519589 
baştan söyliyim, maç esnasında sözlüğe girip kim ne yazmış bu pozisyon hakkında diye göz atmak bana büyük keyif veriyor. keşke tüm yazarlar maç esnasında yazsa diyorum. ama empati yapınca da, bir insan rahat rahat maç izlemek varken neden sözlükte yazı yazsın diyorum. ben hayatta yapmazdım heralde. siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
(3) 

web sitesi problemi--acil--

dokunmakalbime #519235 
siteye wordpress kurdum. ama anasayfa açılmıyor. daha önce bi kaç kez kurmuştum sorun olmamıştı. gene config dosyasını düzenliyip filezilla ile public_html klasörünün içine direkt dosyaları attım. siteadı/wp-admin yazınca admin paneli geliyor ama direkt site adı yazınca hiç birşey çıkmıyor. lütfen yardım edin.
(4) 

basit bir web sorusu

dokunmakalbime #519100 
cüzi bir miktara bir esnafa web sitesi yapacam. adamların daha önce sitesi varmış. o yüzden 2 yıllık domain ve host var. bana ftp bilgilerini verdiler. domain yönlendirmeye gerek yok dediler.

şimdi ben direkt tasarımı yapıp verdiği ftp'ye atsam olur dimi? hosting, domain taşıma işlemi yapmama gerek yok dimi?
(8) 

uzaktan gol atmak şans mı yoksa teknik mi?

dokunmakalbime #518553 
sırf bir gol uzaktan atıldığı için en iyi goller listesine girmesi bana doğru gelmiyor. hiç futbol oynamadım ama bana şans gibi geliyor. madem öyle bir potansiyel var hep ceza sahası dışından şut çekip gol atsın. yanlış mıyım?
(4) 

yıllık görünümü olan takvim?

dokunmakalbime #518531 
şöyle üzerine gün gün yıllık planlarımı da yazsam ve tek bakışta yıl içindeki etkinliklerimi görsem süper olurdu. böyle bir program, site duyan, gören?
(6) 

stresi yenmek için tavsiyeler?

dokunmakalbime #518152 
sağda solda yazan klişe şeyler dışında yaratıcı çözümler bekliyorum. cebinde mama, yem taşıyıp parklarda kedi, kuş doyurmak gibi..
(3) 

gss borcu hakkında?

dokunmakalbime #518035 
şubattan beri çalışmama rağmen gss yaptırmadığım için 1297 lira borcum çıkıyor. iyi de ilk çıktığından itibaren sadece işsizler ve öğrenciler yaptıracak denmemiş miydi? çalışanlar yaptırmayacak diye hatırlıyorum. e şimdi bu borç niye?
(6) 

bu beste hangi taraftar grubuna ait?

dokunmakalbime #517659 
www.youtube.com

malum herkes kullanıyor. ama ilk kimden çıktı?
(2) 

eksiduyuru font problemi

dokunmakalbime #517643 
tüm sitelerde gönül rahatlığıyla zoom yapabiliyorum. ama duyuru da yazılar büyümüyor! çözüm? eğer çözümü yoksa dikkat çekmek isterim.
(3) 

günlük gazete okuyan radyo ve tv programları?

dokunmakalbime #517489 
sabah işe gelirken dinlemek zevkli oluyor. acaba neler var? saatleri ile birlikte yazarsanız çok sevinirim.

08:30 : mehmet ayan / lig radyo / spor haberleri gibi.

edit : tamam çok şey istedim. sadece ismini yazsanız yeter.
(6) 

oylamada tek hakkınız olsaydı hangi albüme oy verirdiniz?

dokunmakalbime #517008 
yolda dinlemelik albümler arıyorum. lütfen tek albüm yazın ki onca favori arasında dinlemeye değer olduğunu kabul edeyim.
(2) 

arkeoloji çalışması yapılan alana girmek?

dokunmakalbime #516968 
az önce haberlerde gördüm. yenikapı'da istanbul'un tarihini baştan yazacak kalıntılar bulunmuş.geniş bir alanda çalışma yapıyorlardı.acaba oraya gitsek çalışmaları izleyebilir miyiz?
(11) 

sistemi kasmayan ama efsane olan oyunlar?

dokunmakalbime #515262 
age of empires 1
fifa 99
quake 3
cs 1.6

yükledim.

bu tarz başka hangi oyun önerirsiniz?
(11) 

tom waits'in nesini beğeniyorsunuz?

dokunmakalbime #515114 
bugüne dek youtube'dan 3,4 şarkısını dinlemişimdir. hepsi de yüzbinlerce izlenmiş bayağı beğenilen şeyler. ama sevmemeyi geçtim direkt nefret hissi uyandırıyor bende. tom waits seviyorum diyen adama kafa göz dalabilirim o derece. lütfen bu gerizekalıda ne bulduğunuzu söyler misiniz?

www.youtube.com
(7) 

bu fotoromanları komik yada güzel bulan var mı?

dokunmakalbime #514704 
fotogaleri.hurriyet.com.tr

geçen de yapmışlardı. nedense dert oldu bana. hani birazcık komik veya yaratıcı olsalar gam yemiycem.
(1) 

yeni jailbreak yöntemi?

dokunmakalbime #514157 
geçen bir duyuruda görmüştüm. artık eskisi gibi power tuşuna 10 saniye basılı tut, cihazı aç/kapa gibi işlemler yapmadan direkt bir site yada app üzerinden jailbreakli uygulama indirildiği yazıyordu. nedir acaba?
(5) 

Iphone radyo mantiksizligi

dokunmakalbime #513314 
2 milyarlik tel de neden radyo olmaz? Aylik 1 gb int paketi aldim. İse gidip gelirken radyo dinliyorum gunluk 120 mb radyo yiyor. Napmak lazim?
(4) 

şarj eden iphone kılıfı?

dokunmakalbime #513221 
bunlar nasıl kullanılıyor? ebaydan sipariş vermiştim. geldi. ama pek anlamadım mantığını. arkasında mavi ışıklar var sanırım gösterge oluyorlar. hemen yanında bir tuş daha var. bi de altta on/off tuşu var.

kabaca; tuşlar, gösterge ne işe yarar anlataibilir misiniz?
bide sürekli takılı halde mi kullanmalıyız yoksa external hdd gibi ne zaman şarjımız biterse mi takıyoruz? bi de kullanım nasıl olmalı? önce iphone'u şarj ettik. sonra bunu. ne zaman iphone şarjı bitti o zaman mı on yapıp aktif edeceğiz?

edit : ürün şu www.ebay.com
(6) 

bugünkü maç ne olur?

dokunmakalbime #513067 
skor tahminleri ve golcülerin isimlerini alayım. bi de unutmadan

bugün kü?
bugünkü?
bugünki?
bugün ki?

hangisi doğru?
(4) 

tarih sorusu

dokunmakalbime #512638 
acaba bir devri kapatıp yeni devri açan fatih'in istanbul'u fethi; avrupalı, amerikalı, afrikalı arkadaşlarımızın da kabul ettiği birşey mi? tam soramadım. şöyle diyim, onlar için de bir devrin kapanışı mı? yoksa bizim tarihçilerin kendi çalıp oynaması mı?
(10) 

gizemli duyurular

dokunmakalbime #512529 
anlayamadığım iki tip duyuru var.

1. bbc listening videoları
2. hediye çeki satışı

ne oldukları, neden soruldukları, satılıp, alındıkları hakkında bilgi verir misiniz?
(2) 

şu kısa cümleyi nasıl ingilizceye çeviririz?

dokunmakalbime #512042 
hayat kitaptır
yıllar sayfa
öyleyse bu sayfanın ilk cümlesini yazalım
iyiki doğdun.

gerçi dün gece 12'de dopum günü kutlandı; ama iyiki doğdun yerine günaydın desem daha mı manalı olur? bide çok mu apaçi işi oldu?
(7) 

özel üniversitede okumak ve yaş sorusu?

dokunmakalbime #512020 
bu yaşta üni okunur mu diye sormuyorum. sadece ne kadar yaygın olduğunu merak ediyorum. parasızlıktan üni okuyamadık. hoş şimdi de iyi durumda değilim ama iş, güç sahibiym en azından. diyorum bilgisayar mühendisliğine kaydolsam. ama hiç bir bilgim, öngörüm yok. derslere katılabilir miyim. zaman problem olur mu, maddi, manevi, psikolojik olarak altından kalkabilir miyim? vs..kısaca bu kadar yükün altına girmeye değer mi diye size danışayım dedim.
(3) 

dalımı kesenin ağacını söksem?

dokunmakalbime #511676 
beni mail ve sms yoluyla sürekli spamlayan şerefsiz kurumların kurumsal ve bireysel maillerine flood mail, sms ve aramalar yağdırarak cevap vermek istiyorum. ama başım ağrır mı?

atıyorum. bi şekilde satış müdürü bilmem ne müdürlerinin maillerini buldum. her gün farklı hesap açıp spamın afiyet olsun diye mail atsam?
(6) 

sizin oralar da kazılıyor mu?

dokunmakalbime #511091 
bizim mahalle komple şantiyeye döndü. tramwayle işe gelirken birkaç yer daha görüyorum böyle. aynı şekilde taksim meydanı da inşaat halinde. sizin oralarda durum nasıl? seçimler yaklaşıyor diye mi acaba?
(3) 

boot camp nedir?

dokunmakalbime #511001 
www.youtube.com
şu videoda gördüm ama tam anlamadım. genç mahkumları daha erken adam etmek için isteğe bağlı kamp'a mı sokuyorlar?
(17) 

tuvalet kağıdı krizi

dokunmakalbime #510417 
ilk defa bu şirkette böyle bir problemle karşılaşıyorum. ortak tuvalet kullanıyoruz. ve en son giren tuvalet kağıdı, kağıt havlu eksikse, çıkarken koymak zorundaymış gibi bir beklenti var. kaç defa bu husus yüzünden kişilerle tartıştım. acaba problem bende mi? banane başkasının tuvalet kağıdından. ben girerken varsa onu kullanırım. bitirirsem de sonra gelen hacetini gidermeden önce koysun. sizce haksız mıyım?
(3) 

pastanelerdeki inanılmaz mantık hatası

dokunmakalbime #509870 
bence poğaça, simit ve açmanın bildiğimiz kuru ekmekten pek farkı yok. neden pastaneler kuru kuru poğaça, açma, simit satar ve insanlar deli gibi tüketir? kuru ekmek yersen zavallı, ezik bilmem neysin ama poğaça yiyince bişey yok he mi? bence bunların yanında peynir, zeytin, salam, domates falan da olmalı.

imza : kuru poğaça mağduru
(1) 

bu sitede çalan şarkının adı nedir?

dokunmakalbime #509350 
(3) 

garanti, akbank, world, bonus tamam ama master, visa ne?

dokunmakalbime #508940 
soru başlıktadır. thanks.
(1) 

cinnet diye bir şey var mı? yoksa basın sıkıyor mu?

dokunmakalbime #508938 
bana hiç inandırıcı gelmiyor. bunun bilimsel, psikolojik dayanağı var mı? bir insan sinir, stres ve dertleri yüzünden en fazla kendine yada uyuz olduklarına zarar verebilir. eğer sevdiklerine zarar verebiliyorsa gidip metrobüste kendini havaya da uçurabilir. ama çoluk, çocuğa saldırıyorlar genelde.
(6) 

onlara beleş bize niye paralı?

dokunmakalbime #508831 
öğrencisi, asgari ücretlisi kıt kanaat geçinen milyonlarca insan eline geçen paranın 4'de 1'ini toplu taşımaya verirken ek ders, mesai bilmem ne ile maaşı 2 ila 5 milyar arasında değişen basın, polis bilmem ney neden beleşe biniyor?

edit : özür diliyorum. öğretmenler de ücret ödüyormuş. asgari ücretli normal öderken onlar neden indirimli diye değiştireyim o zaman.
(7) 

yaş sorusu

dokunmakalbime #508793 
bilmemek değil öğrenmemek ayıptır diyerek bu saçma soruyu soruyorum.

18 kasım 1946 doğumlu biri 18 kasımda kaç yaşında olacak?

66? 67?

edit : 66 diye düşünüyorum. ama gün alma bilmem ne olayları yüzünden emin olamadım.
(7) 

online akbil yüklemek mümkün mü?

dokunmakalbime #508782 
soru başlıkta, mümkün değilse bi zahmet şuraya, internetten akbil dolumu hizmeti vermenizi talep ediyorum. gibilerinden kısa mail atalım.

iett@iett.gov.tr
(2) 

arama motoru için keyword?

dokunmakalbime #507199 
merhaba, istediğimiz sonuç için en mantıklı keyword yazımı hangisi?

kuzu kulağı? yoksa
kuzu-kulağı?

amacım şu, kullanıcı arama motoruna kuzu yazdığında kuzu kulağını çıkarmaması aynı şekilde kuzu kulağı yazınca hayvan olan kuzu'yu çıkarmasın. teşekkürler

edit 1 : kuzu kulağı bir bitkidir.
edit 2 : hem google için hem de kendi arama motorumuz için.
(4) 

bir windows sorusu

dokunmakalbime #506781 
her seferinde sorucam sorucam diyorum bir turlu soramiyorum,

Simdi atiyorum notepad'de calisiyoruz. ctrl + f yaptik ve arama penceresi cikti. cikarken guzel pekiyi mouse yardimi olmadan tekrar metin belgesine donmenin yolu yok mu? calisirken mouse'la tiklayip geri donmek buyuk vakit kaybi.
(4) 

metin düzeltme hakkında

dokunmakalbime #506724 
\r\n\t\0\x vs..

diye devam eden seyler programcilikla alakali sanirim.

bi tek r ile n'nin enter vazifesi gordugunu biliyorum. tum bunlarin ne ise yaradigini ogrenecegim bir dokuman, link var mi?

bi de

Diğer (6)
Elektronik (9)
MCC (2)
Otomasyon (3)
Otomatik (1)
Paketleme (6)
Randıman (2)

boyle yuzlerce satirdan olusan bir listeyi replace all ile tek harekette nasil parantezli rakamlari silebilirim?
(2) 

beta sözlükteki kaydırma çubuğu sizce de çok küçük değil mi?

dokunmakalbime #506658 
milyonların girdiği web sitesinde bu yanlışı gören tek ben miyim?
(2) 

bu fontun adı?

dokunmakalbime #506399 
(4) 

taksim yayalastirma projesi hakkinda?

dokunmakalbime #505529 
siyasete ve komplo teorilerine girmeden yapilma sebebini soyler misiniz? bi de karsi olanlar neden karsi cikiyor. onu da soyleseniz sizi opmememem icin bir neden kalmaz.
(5) 

tutorial izleme sırası?

dokunmakalbime #505041 
elimdeki tutoriallerin hepsini bitirmeye azmettim. elimdeki tutorial konuları sırasıyla,

css
html
seo
php
after effects
dreamweaver
illustrator
photoshop
flash
joomla
office

sıralama nasıl olmalı? hangisini öğrenirsem bir sonraki için faydalı olur?
(4) 

karşıdakine sir diye hitap edince kendimi aşağılamış mı oluyorum?

dokunmakalbime #504969 
ebay mesajlarımda satıcılara hep sir diyorum. yanlış mı?
(1) 

iphone arama ve mesaj gecmisi

dokunmakalbime #502733 
sanki kendi kendine siliniyor gibime geliyor. giden, gelen aramalar-mesajlar seklinde gorebilmek mumkun degil mi?

bide kamera, arama-mesaj kaydi gibi saglam uygulama ismi biliyorsaniz soyleyin. para bok gibi.
(5) 

Hangi oyunu oynyuim

dokunmakalbime #501217 
oyun kültürüm counter strşke 1.6, gta vice city, fifa 99'dan ibaret. şimdi yeni pc aldım. ekran kartı falan gayet iyi. acaba yeni ve güzel oyunlardan neler var? tabi cod, battlefield gibi serisi olan oyunlar olmamalı. direkt ilk ve son versiyonu olsun ki önceki versiyonlarda kaçırdığım şeyler olmasınç.

mobil görünümden çık