(1) 

ekşi duyuru'da twitter linki sorunu...

kisa bisey olsun istemistim #296822 
var böyle bir şey. sorduğumuz soruda veya gelen cevaplarda twitter linki verince saçmalıyor, gerzekleşiyor, kanser ediyor. linki kopyalayıp başına http mi getirmedim, .com dan sonra /#! falan mı koymadım. sonunda kanser oldum. sonunda linke gidebilmek için /#! sırasını görebileyim diye twitter hesabımı açıp herhangi birinin profiline gidip linke bakmam gerekti. neden böyle oluyor? twitter linki verince neden saçmalıyor duyuru?

mesela az önce açılan şu duyurudaki www.eksiduyuru.com 2. cevap...
(6) 

gözlük aldım, yanlış yapmış beyinsizler!

kisa bisey olsun istemistim #294989 
merhaba,

uzatmıyorum ve dalıyorum;

ya millet ben takarım böyle şeylere. bu ülkede kalifiye eleman yokluğu, bir işi yapanların özensiz, saçma sapan, kıytırık yapması beni deli ediyor. dün öğrenci halimle 200 lira verdim bir gözlük aldım çerçevesiz. adamlar vidaları yanlış monte etmişler galiba cama. yani sadece sağdaki cam sanırım. sorun şu ki; sağdaki cam soldakine göre daha aşağıda. 1 milim, yarım milim de olsa sorun yaratır mı bu? gidip ''sağdaki camı değiştirmenizi ve soldakiyle aynı yapmanızı istiyorum.'' diye kafalarını ütüleyeyim mi? ne dersiniz? şimdi ''rahatsız oluyor musun?'' diyeceksiniz. şöyle ki; göz numaram ilerlediği için yeni gözlüğe alışma süreci var. hafif bir rahatsızlık var ama camın aşağıda olma sorunu mu yoksa alışma süreci mi emin değilim? alıştım bile diyebilirim. ama rahatsızlık olmasa bile ben takarım, sorun ederim böyle yaptıkları için bu beyinsizlerin. özellikle bu konuda uzman kişilerin cevapları ('açık ve net sorun yaratır gidin' veya 'bir şey olmaz dert etmeyin' vb.) benim için belirleyici olacak. teşekkür ederim şimdiden...
(2) 

durup dururken bozulan cihaz gerginliği: HDD!

kisa bisey olsun istemistim #294609 
1 hafta önce WD elements 2TB aldım. 3,5'' kendileri. arkadaşıma verdim film attı bir sürü, bugün de işyerindeki bilgisayarından bana gösterdi ne var ne yok. gayet sorunsuz açıldı falan. eve geldim, taktım pc ye gördüğünü belirten ''dıdım'' sesi geldi ama arayüzde görünmüyordu. bir iki defa takıp çıkardım. yine aynı şey. ses geliyor, görüntü yok. 3 ya da 4. deneyişte artık ses de gelmiyordu, görmüyordu yani. bilgisayar>yönet>disk yönetimi yaptım ordan belki görürüm diye ama mantıksız. nefret ediyorum başıma böyle şeyler gelmesinden, ağlıyorum gibi şu an, yardım edin lütfen. virüs müdür acaba?

edit: usb ler 2.0 bilgisayar dizüstü, işletim sistemi vista. kabloda sorun olduğunu sanmıyorum, başka kabloyla denedim. başka pc'de deneyeceğim birazdan.:/
(7) 

sağlık karnesiyle gözlük almak...

kisa bisey olsun istemistim #290412 
merhaba millet!

şimdi benim sosyal güvencem olmadığı için okuduğum üniversiteden karne çıkarttım. muayene oldum, göz numaramı falan öğrendim. peki ben bu karne ile gözlük alabiliyor muyum? alabiliyorsam bu gözlükçü herhangi bir gözlükçü olabiliyor mu? çerçeve-cam ücreti falan bir şeyler söyleniyor. olayın aslı nedir? bir anlatıverirseniz kısaca çok makbule geçer, bu konularda çok cahilim... şimdiden çok teşekkür ederim.
(1) 

''senden sonra girilenler''...

kisa bisey olsun istemistim #289182 
hep soracağım diyorum, erteliyorum.

yazar olduktan sonraki ilk çaylaklığımdan sonra ''son'' butonunun çalışma prensibini öğrendim. daha sonra bir daha çaylak olmayayım bari dedim. ama olmadı. bundan 4-5 ay önce 2. kez çaylak oldum ve 2 ay önce de tekrar yazarlığa döndüm. bu gerzekçe, gereksiz kısa hayat hikayemi yazdıktan sonra esas gelmek istediğim noktaya geleyim;

niye böyle bu buton? yani her seferinde başa sarması hoş bir şey mi? değil. çaresi yok mu bunun? çaylaklığa düşmemeye özen göstermek dışında?
bakıyorum çok eski bir entry'im oylanmış başlığa gidip bakıyorum, haydaa birileri entry girmiş. oylanmasa görmeyeceğim demek hiç. ya da biri cevap ya da ayar niteliğinde bir şeyler söylese bana hiç haberim olmayacak... hoş bir şey mi bu? değil. allah olsa kesin belamı verirdi. bir şeyleri kısa anlatmayı beceremiyorum, off.
(4) 

''sim card registration failed''...

kisa bisey olsun istemistim #285718 
geçen gün avea'dan turkcell'e geçtim. kartı taktım ve 1 gündür böyle. kart açılmadı ve pin kodunu girdikten sonra yazan yazı bu (sim card registration failed). internette aradım yeni alınan sim kartlarda görülen bir sorun da değil. başka telefonda denedim aynı uyarı. telefon kayıtlı, her şey legal... açılana kadar çıkan uyarı bu mudur? eğer bu ise şimdiye kadar açılmaması normal midir? kartı aldığım yere gitmeli miyim?
(4) 

turkcell genç tarife...

kisa bisey olsun istemistim #285426 
merhaba millet,

avea'dan turkcell'e geçtim, ardından da bu tarifeyi seçtim (genç tarife). biraz galeyana geldi geçişim, araştıramadım, uzun hikaye... öğrenmek istiyorum; ne yükleyince ne kazanıyoruz, hediye dakika falan varmış... kullananlar avantajlarını, özelliklerini falan yazabilirlerse çok sevinirim. turkcell'in sitesinde üstünkörü geçmiş, o yüzden kullananlardan dinlemek istedim. şimdiden teşekkürler...
(3) 

wikipedia'ya ne oldu?

kisa bisey olsun istemistim #281400 
soru başlıkta. www.wikipedia.org linki çalışmıyor. neden acaba?

ayrıca ''Invalid host name (docroot=/usr/local/apache/common/docroot/www.wikipedia.org), can't determine language. '' şeklinde ilginç bir hata vermekte.
(6) 

sayfadan ses indirmece, çekmece neyse artık...

kisa bisey olsun istemistim #267257 
merhaba,

altta verdiğim linkteki 3 boyutlu uzay animasyonu tam dolunca çalan bir müzik var. o sesi o sayfadan indirebilmem veya parçayı biliyorsanız adını bana söylemeniz mümkün mü? acayip lazım, lütfen diyorum sayın seyirciler.:/

www.solarsystemscope.com

not: animasyon minicik, linke tıklamaya çekinmeyin, kasmaz, hatta eğlenebilirsiniz şahane olmuş..:)

edit: herkese ilgi için teşekkür ederim. aynen ben smyrna'nın dediği gibi oluyordu. velhasıl çözdüm, yeni bir şey de öğrendim.
(1) 

google'ın charlie chaplin doodle'ı...

kisa bisey olsun istemistim #243328 
merhaba,

google'ın charlie chaplin için hazırladığı doodle videosu yeni çekilmiş bir video değil mi? başta google yazısını görünce montaj falan sandım. siyah-beyaz olsa da görüntü kalitesi yüksekti. gerçi bu bir ayrım olamaz ama bana yeni çekilmiş gibi geldi. filmlerini de izledim ama bunu izlememiş olabilirim.
(8) 

en beğenilenler...

kisa bisey olsun istemistim #242999 
en beğenilenler listem enteresan bir şekilde değişti. 7,8 gibi sıradakiler değişmedi ancak en tepedeki 5,6 tamamen değişimiş durumda.''kimdir nedir'' ime gidip en beğenilenlerimi kötüleyen sapıklar var mıdır? kötü olmasalar da naçizane çok daha süperleri varken sıradan entry'lerim en beğenilenlerin tepesine yerleşmiş. sinir oldum.
(2) 

imageshack.us resim görüntüleme sorunu...

kisa bisey olsun istemistim #242997 
merhaba,

sözlük'te verilen imageshack linklerini göremiyorum. hep ''error'' çıkıyor karşıma. bu sorunla karşılaşan başkaları var mı? neden oluyor bu?

not: tinypic gibi şahane bir site varken bu dandik siteyi kullanmalarını anlamıyorum.
bildiğiniz kaliteli başkaları da varsa yazın onları da bilelim.
(3) 

internet internet internet...ttnet vs. metronet

kisa bisey olsun istemistim #239757 
merhaba,

internet sağlayıcım ttnet. tarifem 1Mbit sınırsız.

geçen hafta bizim sitenin önünden metronet adlı firma yanılmıyorsam fiber optik kablo hattı geçirdi. Ama elektrik şebekesi üzerinden internet veren sistemde olabilir emin değilim. Sözlükte elektrik diyor, sitesinde fiber.. sitesine baktım www.metronet.com.tr tarifeler süper. 2mbit internet mesela ayda sadece 33 lira. 1Mbit e 50 lira verirken çok cazip geldi.
bu arada 10 Mbit tarifeleri de ayda 47 tl. 5-6 bile gelse süper bence. ona da geçebilirim.

ancak ttnet'li olmanın bir avantajı var. mesela tivibu en önemlisi. sıradan bir kullanıcıdan biraz daha fazla bir şeyler bilsem de benim için başka bazı avantajları olup olmadığı konusunda emin değilim.

şimdi gelelim naçizane sorularıma;

1. mevcut tarifemin farkında olmadığım ama benim için avantaj olan başka bir yanı var mıdır?

2. başka avantajı yok ise 1 Mbit fazla hız için tivibu'dan vazgeçmeye değer mi?

3. metronet hakkında bildiklerinizi yazar mısınız?

4. metronet'in kullanıcıları için koyduğu bir adil kullanım kotası var mı?

5. metronet'i tavsiye eder misiniz? (evet ya da hayır şeklinde)
(3) 

moderasyon tarihçesi

kisa bisey olsun istemistim #238168 
merhaba,

modlog dan birinin moderasyon tarihçesine bakıyoruz diyelim. bu tarih içerisinde kişinin kendi sildiği entryleri göremiyor muyuz? sadece moderasyona ait işlemler mi görünüyor?
(1) 

sandisk 16GB flash disk...

kisa bisey olsun istemistim #236954 
merhaba,

geçen gün sandisk 16 gb flash disk aldım. flashın adını değiştirmek istiyorum sağa tıklayınca rename de çıkıyo, f2 ye basınca yazılabilir de oluyo. yazıyorum, ardından enter... ama değişmiyor neden olabilir?

not: bugün anca takma fırsatı bulabildim pc ye. içinde şu dandik dosyalardan vardı. eula, sandisk club vs. eula zaten biliyorsunuz, club sandisk simgesine tıklayınca da register usb key ve accept çıkıyo bir takım yazılar altında... usb key i geçtim zaten. accept a tıklayınca da chrome ve ebay indirme dışında ekranda hiçbir şey yoktu. sizin anlayacağınız boş hepsi. sildim malumunuz. velhasıl ilgisi olduğunu düşünmüyorum, bundan olmaz değil mi?
(5) 

''ben'' e tıklayınca açılan pencere...

kisa bisey olsun istemistim #236611 
sözlükteki şu ''ben'' butonu.. neden tam ekran oldu ki şimdi bu?
(4) 

DNS! :(

kisa bisey olsun istemistim #236432 
merhaba,

türk telekom adlı güzel kuruluşumuz blogspotu engellemişti hatırlarsanız. son 1.5 yıldır gayet süper kullanışlı dns im bugün sanırım işlevini yitirdi. daha sabah girebildiğim blogspot şu an engellenmiştir yazısıyla önümde. bir ara DNS adında bir word dosyası oluşturmuştum. topladığım her türlü DNS i oraya atacaktım güya. ancak baktım ki sadece 3 tane var. şimdi kimde ne varsa, bu çok sağlam giremediğim yer yok, süfer diyen varsa n'olur yazsın aşağı hem ben faydalanayım, hem herkes faydalansın..:(

şimdiden teşekkürler..
(11) 

internet bağımlılığı...

kisa bisey olsun istemistim #235477 
merhaba,

ben bir internet bağımlısıyım ve günün 16-17 saatini bilgisayar başında geçiriyorum. annem geçen gün bir ailenin oğlunu burnundan kan gelmiş şekilde kafası klavyenin üstünde bulduğunu söyledi, haliyle tedirgin bir şekilde sürekli uyarıyor. sinir bozucu hale gelmeye başladı.

sorum şu; internet bağımlılığı ya da bilgisayar başında uzun süre kalmanın vücuda doğrudan etkisi nedir ya da ölümle sonuçlanır mı?

''bilgisayarı kır...'' diye bir öneri gelmişti geçen gün...
maalesef daha gerçekçi çözümler lazım :(
(1) 

usb yandı, bitti, kül oldu!

kisa bisey olsun istemistim #234009 
merhaba,

usb flashımı laptopa taktım ve hiçbir şey olmadı. tepki bile vermedi pc, görmedi.:(
başka pclerde de denedim.

geçen gün dosyalama formatını fat32 den ntfs a çevirmiştim ama onla ilgisi olamaz bence. bunun dışında, yine geçen gün ilk kez readyboost özelliğinin usb yi yakabileceğini okumuştum. uzun süredir 4 gb ını readyboost olarak kullanıyordum. acaba o yüzden mi oldu?

bir de geçen gün nefret ettiğim (tümü) hocalarımdan en teknolojiden anlamayan, en mallarından biri bu flashların çok ince olduğunu ve yüzeyinin zarar görebilmesi ihtimali olduğunu söylemişti. ertesi gün bozuldu. nasıl bir şom ağızdır o yaa!!
usb de hakikaten sim kart kadar, elektronik yüzeyini görebilirsiniz i56.tinypic.com .
ama sanmıyorum kabı çok yumuşak ve koruyucu.:( goo.gl

kurtarılabilir mi, ne olabilir nedeni, bilen, fikri olan???
(7) 

kimse bana pic diyemez!?

kisa bisey olsun istemistim #232863 
merhaba,

sözlükte hatunların efendi adam yerine piç tercihi başlığı da revaçta iken çok alakalı olmasa da birden aklıma geldi. hidayet birtane efsanesini çoğunuz biliyordur.
sorum şu;

resimde marry nedson adlı vatandaşın yazdığı kadarıyla onu beğendiğini görüyoruz.
gerçekten beğenmiş olabilir mi yoksa dalga geçmek için mi yapmış bunu?

link; goo.gl
(3) 

youtube altyazı özelliği

kisa bisey olsun istemistim #232731 
konuşmayı anında altyazıya döken bir özellik eklemişlerdi geçen aylarda.

sözlükte başlık altında aradım çok az şey çıktı bulamadım;

www.eksisozluk.com

nasıl, nerden, hangi simgeye ya da her neyse tıklayarak aktif oluyor bu özellik?
(3) 

resimden yazı alma programı

kisa bisey olsun istemistim #232030 
merhaba,

google da aradım karşıma ilk ve en çok çıkan abbyy finereader oldu. şu an indiriyorum.
kullanımı çok kolay bir şeye benziyor. sorum verimi hakkında. kitaptan taranan sayfaların resminden yazı alacağım. bu program iyi midir? aynı basitlikte ama belirgin derecede daha fazla verim alabileceğim program var mı bildiğiniz?

teşekkürler.
(2) 

kıyaslama

kisa bisey olsun istemistim #231082 
merhaba,

ayakkabı bazında düşünürsek sizce hangisi?

dockers vs. timberland?
(1) 

nasıl gidilir?

kisa bisey olsun istemistim #230039 
merhaba,

eminönü'den önce rumeli hisarına, ordan da istinye parka nasıl gidilir acaba?
(2) 

firefox 4 greasemonkey ya da başka bir sorun?

kisa bisey olsun istemistim #228648 
meraba millet,

az önce firefox u açarken güncelleme yaptı aklıma 4 geldi. aa ben niye indirmiyorum aylardır çıkmış, artık firefox 4 ü indireyim dedim. betasını yani. kararlı son sürümünü kullanıyorum, acaba yüklesem ne gibi sorunlar yaşarım. greasemonkey, script falan ya da başka bir şeyler..ne hakkında olursa olsun, uyarınız ya da tavsiyeniz varsa esirgemeyin.

teşekkürler.
(7) 

uzay boşluğunda sabit kalmak?

kisa bisey olsun istemistim #227392 
büyük patlamanın olduğu noktaya göre uzay boşluğunda sabit durulabilir mi?
(3) 

bimeks ürün stoğu bilgi sistemi

kisa bisey olsun istemistim #227328 
merhaba,

aradığım case logic phdc1 (black) çanta darty internet mağazası dışında bimeks te var. bimeks in sitesinden bakınca ürün sadece 3 mağazada görünüyor. gidiyorum bimeks şubesine ve ürünün ellerinde olmadığını söylüyorlar. ayrıca sitelerinde o ürünü sadece ürün kodu girerek bulabiliyorum. yani;

ürünler > aksesuar > kılıf&çanta > harddisk şeklinde gidince, sadece internet mağazasında mevcut olan 2 çeşit dandik ürünü gösteriyor.

bu stok bilgi sistemini düzenli tutmak çok mu zor? neden bu işleri doğru düzgün yapamıyor bu teknoloji mağazaları? halbuki işleri bu, bunu da doğru yapamıyorlarsa neden teknoloji mağazası diyoruz ki bunlara?

şöyle bir sistem geliştirilemez mi;

herhangi bir mağazada ya da internet mağazasında ürün barkoddan geçtiği anda sistem onu stoktan düşüyor, ve hangi mağazada kaç ürün kaldığını bile görebiliyoruz mesela. zaten mevcut sistem böyle mi işliyor yoksa ortaçağdaki gibi manuel mi düzenliyorlar? bu çağda halen böyle saçmalıklarla uğraşmak gerçekten sinir bozucu.

konu hakkında bilgisi olan herkes paylaşırsa sevinirim, teşekkürler.
(5) 

amazon.co.uk den türkiye'ye satış?

kisa bisey olsun istemistim #226904 
merhaba,

amazon.com bildiğim kadarıyla türkiye'ye sadece müzik ve kitap gönderimi yapıyor. onun dışında ürün alamıyoruz. bir harici hdd çantası almam gerek ancak türkiyedeki sitelerde yok, varsa da çok dandik vs. amazon.co.uk de case logic bir çanta gördüm, hem kaliteli hem ucuz. ama sanırım co.uk den de alamıyoruz? :(

1 ay önce teknosada vardı tam istediğim case logic çanta ama daha hdd bile almamıştım, vazgeçmiştim. şimdi hdd alınca pişman oldum.

bunun dışında bana sunabileceğiniz bir alternatif var mı?
(3) 

güvenle kaldır?

kisa bisey olsun istemistim #226748 
merhaba,

harici hdd ile bilgisayar arasındaki bağlantıyı kesmek için sağ tıklayıp güvenle kaldır diyorum. donanımı kaldırmak güvenli dedikten sonra usb yi çekiyorum. bu doğru mu?

yani demek istediğim şöyle bir şey yok değil mi;

güvenle kaldır dedikten sonra hdd gücü kesiyor, disk dönmüyor ve küçük sinyal ışığı sönüyor ve sonra çekmek gerekiyor.

bir yerlerde gücü kesip uyku moduna geçen hdd ler olduğunu okuduğum için kafama takıldı, merak ettim.

böyle bir şey yok değil mi?
(2) 

bir film

kisa bisey olsun istemistim #224622 
merhaba,

sürekli aklıma geliyor, unutuyorum sormayı. aklıma takılan bir film var. küçükken izlemiştim. bulmam önemli.

türü bilimkurguydu. sanırım bir çocuk biraz macera yaşayıp, bir şekilde yaşadığı çağdan çok sonrasında uyanıyordu (yanlış hatırlamıyorsam 2000 yıl) ve annesini görüyordu. insana benzeyen ancak daha uzun, narin vücut hatları olan, homojen görünümlü ve yavaş hareket eden zeki canlılar da vardı. sadece bir takım dikdörtgen prizmalarının bir araya gelerek oluşturduğu bir araçları vardı ve onunla yolculuk ediyorlardı. bir de yanlış anımsamıyorsam yolculuk bittiğinde dağılıyordu bunlar. aracın hareketini ise bu canlılar beyinlerini kullanarak telepatiyle sağlıyorlardı. iletişim de yine telepatiyleydi. çocukla da bu şekilde iletişim kurmuşlardı. ona annesini göstermişlerdi. matrix'teki gibi uzun deri ceketli acayip bir adamla ve mekanla geçen bir sahnesi de vardı ama net hatırlamıyorum. sanki bir şeye ulaşmaya çalışıyorlardı.

bu sahnelerin sizlere hatırlattığı bir film ya da filmler var mı?
(4) 

vga ile görüntü aktarımı

kisa bisey olsun istemistim #224545 
merhaba,

bir yakınım ona verdiğim filmleri tv de izlemek istiyor. ancak tv si lcd. netbook tan görüntü aktarımı yapacağız, ancak malumunuz netbooklarda en fazla vga mevcut günümüzde.
ve lcd tv de vga girişi olduğunu zannetmiyorum. lcd tv de scart var muhtemelen (şu sarı, kırmızı, beyaz girişler) vga dan görüntü akratımı için scart dönüştürücü almak lazım. ancak ben farklı bir yol denemek istedim. bu digitürk, falan uydu alıcısından var kuzenimde. baktım o alıcının arkasında bir vga girişi varmış, sorum şu;

netbookla bu alıcının vga girişleri arasında bir bağlantı tv ile yapacağımın aynısı olur mu? yani yapabilir miyim? eğer yapılabiliyorsa, görüntü aktarımı için sadece kabloyla bağlatıyı yapıp, nebooktan grafik ayarlarını da yapıp tv den av tuşuna 3 kez basıp gerekli moda getirmek dışında bir şey yapmak gerekiyor mu? bir program falan?

teşekkürler.
(2) 

videodaki müzik?

kisa bisey olsun istemistim #224169 
merhabalar,

eklediğim videoda 2.04 te başlayan bir müzik var. son zamanlarda bir reklamda ve az once national geographic te izlediğim bir belgeselde çaldı. nedir, neyindir bu müzik bilen var mı?

www.youtube.com
(5) 

usb ye giden güç nasıl artırılıyor?

kisa bisey olsun istemistim #222293 
merhaba,

yeni aldığım hdd'yi bilgisayara taktım ve ''bu aygıt daha hızlı çalışabilir'' dedi.

zaten planlıyordum usb'ye giden gücü arttırmayı ancak nasıl yapacağımı bilmiyorum. aygıt yöneticisinden yapıldığını biliyorum ancak tam olarak biri tarif ederse kolayca yapabilirim ya da daha hızlı çalışan usb portunun hangisi olduğunu nasıl biliyoruz? direk ona takarım belki.

acil yardım gerekiyor. teşekkürler.

edit: pc laptop, 2 solda, 1 sağda usb port var. acaba sağdaki hızlı çalışan mıdır?
(4) 

usb 3.0 bir cihaz, usb 2.0 bir bilgisayardan ne kadar güç alır?

kisa bisey olsun istemistim #221327 
western digital'in 1 tb 2.5'' harici hard diskini alacağım. iki seçim şansım var elements usb 2.0 özellikli olanı 5400 rpm. diğeri ise,
usb 3.0 özellikli passport essential.

bazen aşırı yükleme yapınca adaptörsüz usb 2.0 hdd ler zorlanabilip hata verebiliyor.
çünkü usb 2.0 den en fazla 500 Ma güç aktarımı yapılabiliyor. ancak usb 3.0 lerde adaptörsüz de olsa 900 Ma güç aktarabiliyor. dolayısıyla mesela 300 gb veriyi tek seferde atıp rahat bir şekilde diğer işlerinizle ilgilenebiliyorsunuz.

şimdi soruma gelelim;

usb 3.0 özellikli bir hdd, usb 2.0 özellikli bilgisayarımdan gerekirse 900 Ma güç alabiliyor mu? yoksa tıpkı aktarım hızında olduğu gibi taraflardan herhangi biri usb 2.0 olunca tüm aktarım özellikleri de usb 2.0 nin kriterlerine göre mi oluyor?

usb 3.0 900 Ma gücü usb 2.0 özellikli pcden alabiliyorsa tercihim değişir. bu yüzden cevapların güvenilirliği önemli.
(1) 

ed2k nedir?

kisa bisey olsun istemistim #216721 
merhaba,

Koyaanisqatsi filmini altyazıya uygun indirmek için jaffa adlı rip i google da arayıp buldum. sayfa ShareReactor de ancak tıklayınca eklediğim resimdeki hatayı veriyor.

resimlerde linki ve tıklayınca verdiği hatayı gösterdim.

bu dosyayı mutlaka indirmem lazım..ne yapmam gerektiğini bilen var mı?

şimdiden çok teşekkürler.
(6) 

otostopçunun galaksi rehberi için öneri bekliyorum.

kisa bisey olsun istemistim #210627 
merhaba,

sürekli erteliyordum, douglas adams ın otostopçunun galaksi rehberi kitabını kabalcı yayınevi, idefix sitesinden alacağım. ancak kararsızım. 712 sayfalık 16x24 boyutlarındaki ciltli tek kitabı mı alayım yoksa ayrı ayrı satılan 11x18 boyutlarındaki 5 kitapla mı seriyi tamamlayayım. tek kitapta kayıp olur mu, kisaltma falan? özellikle okuyanlardan cevap bekliyorum. teşekkürler.
(3) 

firefox'da mouse işareti sayfada sabit durunca saçmalıyor...

kisa bisey olsun istemistim #209512 
merhaba.
son 1 aydır firefox'a noldu bilmiyorum ama bir sorunum var:
herhangi bir sayfanın herhangi bir yerinde fare işaretini bekletince işaretin hemen altında minik beyaz kutucuklardan çıkıyor. netleştireyim. mesela sözlük te entry girerken kullandığımız akıllı bakınız yıldız şekline geliyor ve mouse u onun üstüne götürüp tıklamadan bekleyince çıkan minik kutuda ne yazdığını görüyoruz. bu kez o kutu işareti neyin üstünde (resim, yazı, link ya da boşluk) bekletirsem bekleteyim hep aynı minik boyutta ve hiçbirşey yazmıyor. örneğin twitter da bir kullanıcının üstüne geliyorum ya da facebook da yine aynı şey. bir kez daha olmuştu ama kendiliğinden geçmişti. ama bu kez geçmiyor. eklentilerden acaba mi diye baktım ama sanmıyorum. zaten 7-8 eklenti falan var en fazlave yeni değiller. nasıl çözülür?

yardım edene minnettar kalacağım..
(daha iyi anlaşılması için eklerde gösterdim)
12345678   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık