(2) 

LYS sınav görevlileri sınavdan ne kadar sonra dağılıyorlar?

kisa bisey olsun istemistim #1198235 
öğrencilerin başında duran salon görevlisi mesela. 12:15'te sınav bitiyormuş. salon görevlisinin çıkması ne kadar sürüyor? bilgisi olan var mı?
(1) 

IMDb arama sonuçlarımıza göre öneri yapıyor olabilir mi?

kisa bisey olsun istemistim #1198000 
Geçen gün kate mara'nın (house of cards-zoe barnes) profiline bakayım dedim bugün megan leavey adlı filmin trailer'ı, kate mara videosu falan çıktı ana sayfa üçlüsünde. algıda seçicilik deyip geçiştirebiliriz elbette fakat arama sonuçlarının toplanıp IP adresine ya da hesaba özel reklam için kullanıldığı hepimizin malumu. ilk kez böyle bir şey oluyor bana. size daha önce oldu mu bu? imdb bunu yeni kullanmaya başlamış olabilir mi?
(6) 

Maksimum 1800 liraya alınabilecek en iyi telefon?

kisa bisey olsun istemistim #1197768 
Sizce hangisi? Kronik, üretim kaynaklı (şişme, sararma, patlama, donarak ölme vb.) ciddi bir sorunu olmadığı söylenebilecek, arayüzü düzgün, çözünürlüğü iyi en az 6 aydır piyasada olan bir telefon öneriniz var mı?

lenovo p2 hakkında yorumlar güzel. pili de 5100 mah.
(1) 

Sense8 - 2. sezona başlamadan önce christmas special izliyim mi?

kisa bisey olsun istemistim #1194376 
şu an iniyor happy fucking new year bölümü ama ikinci sezon hazır. ilk bölümü izlesem yeniyıl bölümünden önce ''haydaa bu nereden çıktı'' falan der miyim yoksa 2x1 den sonra izlesem de olur mu?

2x1 olan bölümün adı a christmas special mış sanırım sonradan happy fucking new year olmuş. imdb.com

edit: yavaşsınız lan. bölüm indi. yeniyıl bölümünden başlıyorum. duyuru ölmüş. püü.
(2) 

ABD'de dil okulu için aldığımız vize (F-1? M-1?) ile çalışma izni+ssn alma?

kisa bisey olsun istemistim #1189926 
CEVAP: sıfıra yakın/imkansuz derecede düşük olasılık da olsa gittiğiniz dil okulunda olur da iş bulursanız çalışabilirsiniz. böylece ssn alabilirsiniz. fakat dil okulu öğrencilerinin off-campus çalışması baştan yasaklanmış durumda. nihai cevap bu arkadaşlar. dil okulu içinde çalışmanız da okulun başını belaya sokup başına iş açabileceği için pek mümkün değil işe girmek anladığım kadarıyla...

edit: konuda bilgisi/deneyimi olanların duyurumun sonuna kadar okuyup sadece doğru anladığımı teyit etmesi yeterli. uzun cevap istemiyorum. olursa çok güzel olur orası ayrı. tikler kurban olsun size.

1. abd'de dil okuluna gitmek için aldığımız vize tam olarak hangisi? bu sayfadan anladığım kadarıyla f-1 zaten akademik. m-1 ise vocational olarak geçiyor. f-1 i geçtim, fakat m-1 student visa kısmına bakarsanız sonda ''other than language training'' diyor?

e hangi vize bu 2 aylık dil okulu için alacağım vize?

2. eğer bu vizeyi biliyorsanız (atıyorum xy-2 vizesi) bu vizeyle çalışma izni almak mümkün mü 2 aylık?

edit: aha buldum dil okulu için burada f-1 demiş: www.languagelearningportal.com

burada da www.immihelp.com f-1 ile haftada 20 saatten fazla olmamak üzere çalışma izni alınabildiğini anladığımıza göre çalışma izni alabiliyoruz f-1 vizesiyle dil okulu eğitimine gidince. doğru anlamış mıyım?

oo evet doğru anlamışım üstüne ssn de alınabiliyormuş ki süper. iss.washington.edu

hüzünlü edit: off-campus denen boku gözden kaçırımışım. kampüs dışı bir işte çalışmak için belli koşulları karşılamanız gerekiyor. dil okulunda okuyan birinin karşılamasının pek olası olmadığı bir durum maalesef. bu linki iyi okumak lazım: www.immihelp.com ve şunu: www.internationalstudentinsurance.com
(1) 

micro HDMI to VGA dönüştürücü ile görüntü aktaramıyorum - windows 8

kisa bisey olsun istemistim #1169194 
urun.gittigidiyor.com

linkteki ürünü aldım. bağlantılar sorunsuz. vga kablosunu tv'ye taktım. tv'de görüntü kaynağı olarak vga'yi seçtim. diğer ucunu da dönüştürücüye. laptoptan ekranı çoğalt dedim sinyal yok hatası alıyorum. aynı vga kablosunu vga girişi olan laptopla denedim sorun yok. kablo sağlam. mini hdmi lı laptop ı aynı dönüştürücüyü kullanarak projektöre aktarmayı da denedim yine görüntü alamadım. satıcıya söyledim ikinciyi gönderdi. fakat çözüm yok. aynı durum söz konusu.

bu durumda sorunun büyük olasılıkla laptop'ta olduğu kanısına vardım. bildiğin fonksiyon tuşlarıyla çoğalt/genişlet vb. seçenekleri seçmek dışında bir şey mi yapmam gerek anlamadım. görüşü bilgisi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim...
(4) 

THY yurtdışından TR aktarmalı uçuşta valiz aktarma nasıl olur?

kisa bisey olsun istemistim #1164952 
A ve B ülkeleri var. uçuş şu şekilde.

A > Türkiye (istanbul atatürk) > B

A>TR ve TR>B biletleri ayrı alınmış fakat ikisi de THY ve iki uçuş arasındaki boşluk 2 saati biraz geçiyor.

A ülkesinden bagaja verilen valiz türkiye'de hiç dokunulmazsa B ülkesinde alınabilir mi? Yoksa kesinlikle alınıp yeniden mi verilmeli?

bir TR > TR > İsviçre uçuşunda kuzenim sorun yaşamamıştı ayrı biletlerde...

EDIT: havaalanında bagajı verirken ikinci uçuş için bilgileri verirseniz bağlarlar dedi müşteri hizmetleri.
(2) 

VGA to mini HDMI çeviricideki DC-5V girişi ne alaka?

kisa bisey olsun istemistim #1164069 
www.hepsiburada.com

şu linkteki çeviriciyi almayı planlıyorum da üzerindeki jak girişi yanındaki DC 5V ne için anlamadım. Çeviriciye güç vermesi için bilgisayardan usb porta mı takıcaz napıcaz? ikinci resimdeki kablodan hareketle düşündüm. biraz saçma geldi ama aklıma sadece bu geldi... başka örneklerde rastlamadım.
(4) 

Bu görselde söylenen şey doğru mu? (trafik sigortası devlette 301 tl imiş)

kisa bisey olsun istemistim #1159131 
ziraat ve ptt'lerde 301 lira diyor?

i.hizliresim.com
(1) 

It's always sunny in philadelphia - ilk beş sezon hd bulabilir miyiz?

kisa bisey olsun istemistim #1158561 
torrentday, torrentleech, zamunda, eztv taradım yok. 5. sezon sonrası var ama ilk 5 yok gibi.

edit: ilk beş sezonu her bölümü 175 olan riplerden izlemeye başladım. kalite gayet iyi. başlamamak için sebebiniz bu olmasın yani. zaten 22dk her bölüm. 175 mb gayet izleniyor.
(4) 

Araba stop farı değiştirme... (ford focus)

kisa bisey olsun istemistim #1157413 
Merhaba,

ford focus 2016 sol dış stop lambası farını değiştirmeyi planlıyorum.
Durum şu: i.hizliresim.com
kafama takılan bir şeyi sorayım önce;
bu açıklıktan toz, hava, sıvı vs. girişi gayet mümkün. açık yani. bu durum elektrik aksama zarar verir mi?

şimdi kopan parça (5-6 cm) bende duruyor. bunu sağlamca yapıştırıcıyla yapıştırabilirim. ve açıklığı ciddi oranda kapatır gibi. tek sorunu görüntüsü olur.

ya da ford serviste sadece parçaya 450 tl fiyat verdikleri bu www.yedekparcaford.com parçayı 295'e (havale ile 280) bu siteden alıp kendim takabilirim. aşırı kolay bir iş.
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
şimdi sorular;
1. bu sitedeki parça orijinal ford üretimi midir? yan sanayisi oluyor mu bunların? bir de sıfır mıdır?
2. bunu alıp takmak aracın garantisine, kaskosuna vs. artık neyse zarar verir mi?
3. sizce 295 tl veya 450 tl buna değer mi? yani kırık parçayı yapıştırmam durumunda bile ileride sıvı, hava, toz girişi yüzünden sorun açabilecek bir şeyse bence değer de siz ne düşünüyorsunuz?
(3) 

Şu ahşap mobilya ne olabilir?

kisa bisey olsun istemistim #1155896 
sol alttakinden bahsediyorum.

i.imgur.com

i.hizliresim.com

gazetelik, dergilik aklıma ilk gelen ve en mantıklı bulduğum.

parçalanabilen masalardan olduğunu sanmıyorum. dikkatli bakarsanız 12 parça var toplamda orada. o kadar parçayı hangi dayanakla,kilitle,rayla bir araya getirip nereye kuracaksınız...

radyatör/petek olmadığı da kesin. oturma yeri de değil, süs eşyası da...
(3) 

Araçlardaki çakmaklık, 12V çıkışa gelen enerji araç kapannca kesilmiyor mu?

kisa bisey olsun istemistim #1155879 
şu fm transmitter'ı aldım. www.hepsiburada.com

araçtaki (focus 2016) kol dayama içindeki 12V çıkışa ya da çakmaklığa takıp kullanıyorum. aracı kapatıp gidince buna gelen güç kesilmiyor. 10 dakika falan bekledim araçta kontrol için. kapanmadı ekran. ve enerji geldiği sürece de 10 metre çapında belli bir frekansta radyo dalgası yayan bir alet. power tuşu da yok bunun çoğu fm transmitter da olduğu gibi. mecburen her inişte bunu çıkarmak zorunda kalıyorum. bir arkadaşım ''çakmaklığa gelen güç kesiliyor benim araçta (2010-2012 doblo)'' dedi yanlış hatırlamıyorsam. o da fm transmitter kullanıyor.

umutlu değilim ama aklınıza gelen bir çözüm var mı? bu sürekli açık olma durumu aküye zarar vermez mi ya da aküyü boşaltmaz mı?
(6) 

Milli Piyango "dürüstlüğü" hakkında görüşünüz (anketli)...

kisa bisey olsun istemistim #1153483 
ön not: aşağıdaki piyango sorusuyla aynı değil. daha alengirli, entrikalı.

önemli edit: anket sayfasındaki anket başlığında bulunan şeffaf kelimesi tırnak içindeydi. karakter bozulma sorunu nedeniyle çıkarmak zorunda kaldım, unutmuşum sildiğimi, tırnak var zannediyordum. ben şeffaf demiyorum yani. sözde şeffaf diye yaratılmaya çalışılan algı hakkında ne düşünüyorsunuz. aslında olan ne diyorsunuz diye soruyorum kısaca...

okumaya üşenenler anket versiyonunu cevaplayabilir;
www.strawpoll.me

ben kesinlikle hile var diyordum. hatta birileri itiraf da etmişti. olay benim/bizim inancımızdan çok daha öte boyutlardaydı yani. gerçekti. fact idi! şimdi yeni ''şeffaf'' çekilişler nereye kadar böyle gider bilmiyorum. fakat halen hile olduğu görüşündeyim.

Acaba eskiden gülen cemaati kontrolündeydi de darbe sonrası bu bitti, son olaylar sonrası hükümet güven kazanmak için böyle her piyango, loto çekilişini artık canlı yayınlamaya başlamış olabilir mi? websiteden anladığım artık her çekilişin videosu olacak. bu akşamki milli piyango yılbaşı çekilişi de dahil.

Elbette canlı yayında da hile yapılabilir. Fakat benim sorduğum eskiden fetöcülerin elindeydi de o yüzden tamamen basına falan kapalı gizli hile hurda ile yapılıyordu da şimdi onlardın elinden çıkmış olabileceği ve idarenin güven kazanmak için yaptığı bir şey olabilir mi, yoksa zaten hükümetteydi de canlı yayında da anlaşılamayan hilenin yolunu mu buldular ondan mı böyle oldu. hangisi sizce?

not: doğduğumdan beri ateistim. yanlış olmasın yani. entry'lerle sabit zaten. sadece merak ettim, bu kadar "şeffaf" görünümlü çekilişler olunca. ekşi duyuru ahalisinin kanısı ne diye...

herkese mutlu yıllar dilerdim de hiç o tip bir insan olmadım. zaten mutluluk falan boş şeyler bunlar. kedileri seviyorum.
(7) 

amazon'da türkiye'ye gönderilmeyen ürün neden satın alınabiliyor?

kisa bisey olsun istemistim #1151534 
paranın çekilmesi işlemi sonrası EDİT: gönderime hazırlanıyor diyor amazon sipariş kısmında. kargoya verilirse editlerim.

buna bir kod yazmak çok mu zor sayın sedet'ler?

if {[[[; göndermiyorsa to turkey
then ][{; don't show ''add to cart'' button for these fuckers

gibi sikko bir kod yazmak çok mu zor ha?

az önce bu sayfada www.amazon.de ikinci satıcı olan amazon.de'den bu kulaklığı satın aldım ve satın alma aşamasında tek bir sorun uyarı vb. çıkmadı.

yaptığım aramada ürüne tıklayınca bu sayfa çıksa anlarım: www.amazon.de hayvan gibi yazıyor çünkü göndermiyoruz gardaş diye. üstüne €10 indirimi de kullandık. bu sayfaya siparişime bakarken ürün linkine tıklayınca ulaşabildim. amazon.de'den arayınca ilk verdiğim linkteki sayfa çıkıyordu ve o linkten izlenen yolda bu ürünün türkiye'ye teslim edilmediği anlaşılmıyor. gerizekalı da değilim, ilk kez yapmıyorum bu işleri. daha önce sayısız kez almak istediğim amazon ürününde bu ifadeyi gördüm, biliyorum yani.

derdim param yandı değil bak. zaten 3.58 gibi (ön provizyon da olabilir bak) gudik bir rakam çekilmiş, bekleyen işlemlerde duruyor onun dışında bir hareket yok kredi kartında. çekilse de iade edilir. merak ettiğim neden amazon buna bir şey yapmıyor, kod yazmıyor?

not: amazon'un iyi niyetini suistimal eden hayvanoğluhayvan türk kullanıcıları teesüf ederim buradan.
(3) 

Amazon € 30 olayı ne zamana kadar vaktimiz var?

kisa bisey olsun istemistim #1151479 
Bugün €69 luk bişey alsak yarın verilse kargoya mesela, takılmaz herhalde di mi? yürürlüğe girmesi ne kadar vakit alacak yeni limitin?
(1) 

Gümrükte €75 fiyat sınırına kargo tutarı dahil miydi?

kisa bisey olsun istemistim #1148842 
€70 fiyatlı ürün alsak kargosu €15 tutsa 85 mi diyor vicdansızlar?
(2) 

Deri eldiven - erkek için - Aşağıdakilerden hangisi?

kisa bisey olsun istemistim #1148818 
1. www.beymen.com --- görsel: i.hizliresim.com

2. www.beymen.com --- görsel: i.hizliresim.com

3. www.beymen.com --- görsel: i.hizliresim.com

4. www.beymen.com --- görsel: i.hizliresim.com

kendim için alıyorum. hepsini beğendim kararsız kaldım. Dents iyi bir marka mı bilmiyorum. Fikri olanlar paylaşırsa sevinirim.

bu fiyat aralığında önerisi olan varsa ona da açığım.
(1) 

Westworld'ü (dizi) izleyenler bir bakabilir mi? (müzik hakkında)

kisa bisey olsun istemistim #1143453 
filmini az önce izledim. filmdeki özellikle kovalama sahnesindeki piyanoyla çalan müziği dizidekine benzetiyor musunuz?

filmdeki kovalama www.youtube.com (izlemeyin sadece dinleseniz de olur. malum spoiler)

benzediğini hatta esinlenildiğini düşündüğüm dizi versiyonu:
www.youtube.com

abartmıyorum filmdeki müziği duyduğum saniye dedim ki ''ramin (dizi müziğini yapan) filmi izlemiş veya müzikleri dinlemiş ve müzikte kesinlikle kovalama sahnesindeki piyano melodisinden etkilenmiş.''

siz ne düşünüyorsunuz?
(1) 

Neden Hacksaw Ridge sadece ist, ank ve izmir'de gösterimde? cinemaximum

kisa bisey olsun istemistim #1143039 
böyle para basacak bayağı yüksek puanlı bir mel gibson filmi (hacksaw ridge/savaş vadisi) neden sadece üç ilde?

geçen gün de arrival'ın mersin ve adana'da gösterime girmemesinden şikayet eden bir entry okumuştum.

cinemaximum için konuşuyorum tabi.
www.cinemaximum.com.tr
(1) 

Arkadaşlar bu bir şaka olabilir mi? (Spotify)

kisa bisey olsun istemistim #1142501 
not: Nu ve NU farklı sanatçılar (spotify'a göre).

who loves the sun adlı parçanın yaratıcısı olan Nu, aynı zamanda man o to'nun da sahibi değil mi?

spotify'da ''who loves the sun'' yazıp şarkıcıya (Nu) gittiğimizde sayfasında man o to'yu bulamıyoruz. Arama çubuğuna ''man o to'' yazdığımızda ise çıkan sonuçlardan yanında ''original mix'' yazanın sahibi olduğunu gördüğümüz NU adlı sanatçı Nu'dan farklı biri çıkıyor? Hayır ''man o to'' adlı eserin adında da aynen Nu'nun diğer bütün parçalarında olduğu gibi Original Mix diyor bir de.

yoksa ben man o to yu yapanın Nu olduğunu varsayıp saçmalamış mıyım?
man o to ve who loves the sun farklı nu'ların eserleri mi?

edit: bkz şu eksisozluk.com entry'de de iki parçanın sahibi aynı kişi yani Nu olarak anlaşılıyor.

OHA editi: ''man o to'' yazdığımızda çıkan sonuçlardan artisti Nu olana tıklayınca karşımıza üçüncü bir Nu çıkıyor.

not: işsizim.

yok artık editi: an itibarıyla spotify'da bulduğum 4 evet dört adet nu adlı sanatçı var bunlardan bazıları sadece who loves the sun'ı, bazıları man o to'yu bazıları ise her ikisini bir den bulunduruyor. önüne gelen artist sayfası mı açıyor nedir? spotify buna bişey yapması lazım?
(2) 

En iyi kaskoyu nasıl seçeriz?

kisa bisey olsun istemistim #1140039 
her boku dibine kadar okumamız mı lazım? her firmaya/websitesine gidip poliçe isteyip hayatımızın birkaç gününü poliçe, kapsam vb. bokları okuyarak kıyaslayarak mı geçirelim? kaskoların özellikleri, kapsamları hakkında basit bilgiler veren, kıyaslayan standart tablolar falan yok mu? paranoyak oldum. toplu bir site falan var mıdır? bana özet geçin lütfen.

bu arada anadolu sigorta'dan trafik sigortası yapmıştık geçen ay. 1390 lira. kaskoya da 2600 lira fiyat verdiler indirimle. sizce yaptırayım mı? anadolu sigorta iyi midir?

tikler akşamı bulabilir ama gelir.
(4) 

Yurtdışından alınan şapkanın vergisini ptt kapıdan almış?

kisa bisey olsun istemistim #1137242 
kuzenim adına bir şapka almıştım. 600 küsur liraydı. eski subay şapkası gibi bir şey. ptt kapıya kadar götürmüş 100 lira vergiyi de kapıda almış?

ben gümrükte bekletiyorlar sonra gidip ödeyip almak zorunda kalıyorsun falan zannediyordum? ne zamandır var bu uygulama? (ben hep 50 dolarlık alışveriş yaptığımdan hiç denk gelmedi böyle olaylar da o yüzden...)
(8) 

Bu pasaport olayları ne oldu en son?

kisa bisey olsun istemistim #1137233 
yenileme falan bir sürü şey dediler. bende halen kırmızı çipli bir pasaport var. halen bunlar var sanırım normal vatandaşta. bir değişiklik yok değil mi?

bir de benim pasaport 10 yıllıktı. 8 yıl falan geçerliliği var daha doğrusu. yenileme durumunda bu geçerliliği de zikip atıyorlar mı naapıyorlar?

EDİT: arkadaşlar basond'a da tekrarladım. kastettiğim şey yeni pasaport türleri çıkması, sistemin komple değişmesi durumunda mevcut pasaport geçerlilik süreleri de korunarak mı veriliyor yenileri anlamında soruyorum... yoksa defter değişiminde sadece defter ücreti olduğunu biliyorum zaten.
(5) 

Üniversitelerin bir öğrencinin askerlik tecilini yapma limiti (yıl) var mı?

kisa bisey olsun istemistim #1135410 
atıyorum 12. yılına girip ve harcını ödeyip ders kaydını yapan birine üniversite ''üzgünüz. limit 11 yıl. 11 yılda mezun olamayanların tecilini yapma yetkimiz yok. zike zike gideceksiniz.'' diyebildiği bir limit var mı?
(4) 

Pasaport kaydı yapılan iPhone garantisi ne zaman başlar?

kisa bisey olsun istemistim #1135191 
Türkiye'den bahsediyorum. Yurtdışından alınan cihazın türkiye'deki apple tarafından resmi garantisi imei kaydının yapıldığı andan itibaren başlıyor ve bir yıl sürüyor değil mi? yurtdışında cihazın satın alındığı tarihten itibaren değil yani? atıyorum cihaz yurtdışında alındı ve hemen türkiye'ye gelip üç ay kullanıldı. 3 ay sonunda kaydı yapıldığında 9 ay garantisi kaldığını mı görürüz yoksa 12 ay mı?

bu durumda cihazın imei kaydından önceki 120 günlük sürede kullanıp 120 gün bitmeden 1-2 gün önce kaydını yapıp bir yıl garantisini başlatırsak 16 ay garantisi olmuş oluyor bu durumda değil mi? yani ilk 120 gün içinde cihazda arıza gerçekleşmediğini ve gerçekleşmesi durumunda hemen imei kaydı yapıplıp garantiye götürülebileceğini varsayıyorum.
(8) 

İngilizce seviyem hakkında yorum yapın...

kisa bisey olsun istemistim #1133424 
Merhaba

www.youtube.com

bu stand-up şovunu altyazısız izleyip tamamen anlayan birinin ingilizce seviyesi hakkında ne diyebilirsiniz? x/y şeklinde puan da verebilirsiniz üşeniyorsanız...
(5) 

Otomobil donanım yükseltme mümkün mü?

kisa bisey olsun istemistim #1130363 
merhaba,

ford focus 2016 model araç için konuşuyorum;

kol dayama ünitesinin içi;
titanium: i.hizliresim.com
trendx: i.hizliresim.com

trendx'te gördüğünüz bu boş parçanın yerine titanium'daki versiyon takılabilir mi? yoksa ''trendx model için bu aparatın kabloları çekilmemiş olabileceğinden böyle bir hizmet yoktur'' mu dersiniz? bazı yerlerde kabloların oraya kadar çekilip sadece bu aparatın takılmadığını ve daha sonra müşterinin isteği doğrultusunda ücretini ödeyip taktırabildiğini okumuştum. mümkün mü böyle bir şey?
(2) 

Bu gözlük modelinin bilinen bir adı var mı?

kisa bisey olsun istemistim #1129218 
Jerry'ninkinden bahsediyorum;

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com
(2) 

''kart şifreniz blokelidir'' ???

kisa bisey olsun istemistim #1124693 
ne demek bu? dün migros self kasadan işlem yaptım kredi kartı şifremi girdim sorunsuz çıktım. şimdi slibe bakıyorum ve altta ''kart şifreniz blokelidir'' diye bir ibare var. sonra evde bulabildiğim en eski fiş 15 ağustos tarihli onda da var. ondan sonrakilerin tümünde de. bilgisi olan var mı?
(2) 

Hangi Kulaklığı almalı?

kisa bisey olsun istemistim #1120625 
Açıkçası sırf şu kulaklığı bulup almak için girdim internete: www.hepsiburada.com

kulaklık ablamın. birkaç aydır evde kullanıyorum. saatlerce dizi izliyorum televizyonun açık olduğu salonda (klima), ses kalitesinden çok memnunum, ağırlık olarak dediğim gibi saatlerce kullandığım halde kafada ya da kulakta en ufak ağrı sızı yok. cızırtı da yok. üstelik kulak süngerleri çıkarılıp yıkanabiliyor (ciddi temizlik takıntım var).

fakat bunu ararken şu kararsız bırakan ikisini de gördüm:

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

şimdi sennheiser'ı biliyoruz işin ehli vs. ama acaba 50-70 liraya alabileceğim bu diğer iki kulaklık kayda değer fark yaratır mı? açıkçası philips olan mikrofon yüzünden çeldi aklımı ki onun da süngeri çıkıyor fotoğraftan anladığım kadarıyla.

evet ne istediğini bilmeyen, yüksek ses kalitesi aramayan bu şuursuza öneriniz hangisi olur?
(3) 

Ekşi Duyuru ilan başlığını ve içeriğinin tamamını küçük harfe çeviriyor???

kisa bisey olsun istemistim #1119302 
Dolayısıyla içindeki linkler büyük harf içeriyorsa ölüyor, duyurumuz, metnimiz rezil bir şeye dönüyor.

N'oluyor efendim? Acaba ilan başlığında bir ya da aralarında küçük harfle yazılmış başka kelimeler olan iki kelimeyi tamamen büyük harfle yazınca sınırı aştığımız, rahatsızlık verdiğimiz için site otomatik mi yapıyor bunu?

''İlan başlıklarında X'ten çok sayıda büyük harf olursa hepsini küçük yap'' gibi bir anlama gelen kod mu var bu sitenin kaynağında nedir? Ceza mı veriyorsunuz bize yani? Dikkat çekmek için bir kelimeyi de büyük harflerle yazamayacak mıyız?

Özellikle yetkililerden cevap bekliyorum . Hayır öyleyse bir daha yapmayalım en azından. Bu ''limit büyük harf sayısı'' kaç mesela?
(1) 

Twitter hesabına birden fazla email adresi eklenebiliyor mu facebook gibi?

kisa bisey olsun istemistim #1119261 
Soru bu.

Salağın biri devredışı bırakıp outlook'a çevirdiğim hotmail adresimi (ki yine de kontrolü halen bende, hotmail'e gelen mailler outlook uzantılı adresime geliyor) kullanarak twitter hesabı açmış. Daha önce aynı olayı birden fazla sayıda kendimde (fb yok) ve bir kez babamda yaşadığımdan bir facebook hesabı açıp bütün mail adreslerimi ekledim ve babamın da mevcut fb hesabına diğer adreslerini ekledim ki bu mail adresleriyle yeni facebook hesabı alınamasın. İşte twitter'da da bu özellik var mı yok mu öğrenmek istiyorum. Ayarlardan bakıp söyleyebilir misiniz?
(6) 

Excel dosyasında tekrar eden terimleri nasıl bulabiliriz?

kisa bisey olsun istemistim #1094968 
şu dosyada mesela: yadi.sk

her satırın başında tt0013456 şeklinde sayılar var. istisnasız hepsinin. bunların arasından iki defa geçen yani aynı olan satırları bulmamızı sağlayacak bir komut var mı excel'de?

edit: aradığım cevap PoscheN'den geldi. teşekkür ederim.
(2) 

Sadece usb portu olan araç için bluetooth, hoparlör vs. kiti önerisi...

kisa bisey olsun istemistim #1089975 
Merhaba,

Kaliteli bir şeyler arıyorum da kafam karıştı onu da sorayım arada;

mesela şu www.youtube.com bu sitede thewirecutter.com seçilmiş bir ürün. şimdi kiti araca taktık 12V. bu cihazın usb kablosunun zaten bir portu var cihaz üzerinde. bir tane de 2A portu var telefon şarj etmek için sanırım. telefonla bu cihaza bluetooth'la bağlanıp arabanın hoparlörünü vs. kullanıp yine mikrofonu sayesinde konuşuyoruz işte telefonla. anlamadığım nokta 3.5 mm jack. onu telefona taksak ve cihaza bluetooth'la bağlanmasak bile hoparlöre bağlanıyoruz değil mi? yani aux opsiyonu oluyor bu?

sorularıma cevap bulabilirsem çok sevineceğim. bunun dışında önerebileceğiniz kaliteli kitler varsa çok makbule geçer.

edit: video'nun tamamını izlesem anlayacakmışım. kitin jack ucu araçtaki aux'a takılıyormuş. e sıfırı 90 bin olan en alt paket focus aracın aux girişi olmayınca bunu kullanamayacak mıyız demek oluyor bu?
(4) 

Son tüketim tarihi üzerinden 14 ay geçmiş filtre kahve tüketilir mi?

kisa bisey olsun istemistim #1089433 
Şaka gibi yaa. Stt 14 ay geçmiş kahveyi bana verdi "sen filtre kahve içiyorsun, makinen var." denilerek... kokusu güzel gerçi ama.

i.hizliresim.com

edit: büyük ihtimalle uzun zaman önce açılmış...
(9) 

Hangisi? (Otomobil)

kisa bisey olsun istemistim #1080102 
Direkt hangisini seçersiniz diye soruyorum. Öneri, alternatif falan istemiyorum. İkisinden hangisi?

Focus, ikisi de manuel, hatchback, sıfır.

• 1.6 benzin 125 PS (159 Nm) Titanium (Full) - 71 bin

• 1.6 dizel 115 PS (270 Nm) Style (Orta paket) - 77,5 bin.

Paket içerikleri: i.hizliresim.com

Anket: www.strawpoll.me (sunduğum seçenekler için)
(9) 

76 bin TL - 2 bin km'de otomatik mi yoksa aynı fiyata sıfır manuel full mü?

kisa bisey olsun istemistim #1079785 
Seçme şansınız olsa aynı fiyata temiz ve 2000 km de bir otomatik vites mi alırdınız yoksa manuel ve full donanım olanı mı seçerdiniz?

2000 km deki otomatik full de olabilir net değil orası...
(4) 

Araçlarda model yılı ''tam olarak'' neye göre belirleniyor?

kisa bisey olsun istemistim #1078839 
Atıyorum 2017 model passat ne zaman satışa çıkıyor? Şu an satılanlar 2016 sanırım. 2016 model olanlar 2015 yılından satışa sunulabiliyor mu? Markalar için satışa çıkma dönemi gibi bir şey var mı? Markadan markaya değişiyor mu? 2016 model demek 2016 yılında satılması için 2015 yılı içinde tasarlanmış ve 2016'nın ilk bir iki ayında satışa çıkmış araç mı demek?

edit: şöyle bir sayfa buldum arayınca; forum.donanimhaber.com

edit 2: www.otomobil.com.tr
(8) 

Fiesta, Focus, Polo arasında kalmak...

kisa bisey olsun istemistim #1078816 
Büyük ihtimalle başlığın saçmalığından arabalardan hiç anlamadığım anlaşılmıştır. diyeceksiniz ki iki b segmenti araçla bir c segmenti arasında nasıl kaldın, kaldım işte sormayın. sadece sıfır dizel olmak şartıyla fikrinizi paylaşın, akıl verin vs.
üçü de manuel dizel. fiyatlar web sitelerden. satıcılarla doğrudan görüşmedim henüz.

fiesta 1.5 tdci 75 ps (185 Nm)titanium (full) - 61 bin
focus 1.6 tdci 95 ps (230 Nm)trend x (baz donanım) - 76,6 bin
Polo 1.4 TDI BMT 90 PS comfortline (orta donanım) - 64 bin

fordlarda birkaç bin lira indirim elde etme şansım var.

ford vw gibi servisi parçası falan sorun çıkarmayacak vakit almayacak nitelikte diyeceğim de yaşadığım şehirde çoğu aracın servisi var ama işte anladınız siz niye ford veya vw arasında kaldığımı. biraz da fiyat aslında. mesela opel astraya baktım focus ayarındakiler 80 binlerden falan başlıyor, vazgeçtim. 75 bin bütçe de biraz zorlama aslında. yine de ''ohaa 76 ya focus alacağına şunu alsana mal mısın'' denilecek bir araç varsa bilmek isterim. fakat 75-76 dan bir kuruş çıkmayın. çok karmaşık algoritma hesaplarım sonucunda belirlenen bir üst limit çünkü. neyse fikir ve öneriler falan işte. teşekkürler şimdiden.
(7) 

60 bin liraya hangi sıfır aracı almalı?

kisa bisey olsun istemistim #1077938 
araçlardan pek anlamıyorum.
fordlar arasında
apps.ford.com.tr bu linkte 1.4l titanium manuel mi yoksa hemen altında 1.6 ti-vct powershift titanium donanım mı yoksa şu linkte apps.ford.com.tr focus 1.6 l ti-vct manuel trendx donanım mı?

kısacası 60k liraya 1.6 full powershift (otomatik?) fiesta mı yoksa 1.6 manuel trendx (en düşük donanım sanırım) focus mu?

powershift otomatik vites mi oluyor? anladığım o ekşi'den. bunların dışında astra limiti aşıyor, corsa'yı beğenmedim. renault istemiyorum. fakat her yerde yetkili servisi, parçası vs. kolayca bulunabilecek bir şey de olsun istiyorum.

arabadan anlamıyorum o yüzden bu dediklerim ford için ne kadar mantıklı bilmiyorum.
(1) 

Sennheiser CX 300-II Precision - Bu fiyata orijinal? $20...

kisa bisey olsun istemistim #1041719 
www.ebay.com

Free shipping diyor bir de utanmadan. Bu kadar ucuz orijinal olabilir mi bu? türkiye'de her yerde 200 civarında. Hayır orijinalse 60 liraya cx 300-II değer mi onu da sorayım bi. Sözlükte çok övülmüş. Kimisi de çöp demiş. Çöp diyenler linç edilmiş. Ne biçim iş bu.
(2) 

Bu hangi şarkıydı?

kisa bisey olsun istemistim #1039395 
vocaroo.com

İngilizce ve sanırım eski bir şarkı.
midomi bulamadı...
(2) 

iPhone garanti hakkında basit bir soru.

kisa bisey olsun istemistim #1033258 
nisan 2015'te ırak'tan alınmış imei kaydı yapılmış iphone'un resmi checkcoverage.apple.com adresinde seri numarasıyla sorgu yapınca nisan 2016'ya kadar garantisi etkin görünüyor.

i.hizliresim.com

şimdi bu durum bize türkiye'de garantisinin devam etmekte olduğunu mu söylüyor yoksa sadece ırak'ta mı? başarı teknik servisi aradım ama açmıyorlar. çok salak bir durum var telefonlarında. eksisozluk.com
(2) 

Turkcell'in siteside satılan iphone 6s'in servis yetkilisi...

kisa bisey olsun istemistim #1033067 
Apple sitesi ile turkcell'de satılan iphone'un garanti servisi arasında fark var mı? tek elden mi yapılıyor hepsi? turkcell'den güvenle alabilir miyim bu anlamda?
(7) 

iphone 6 ile iphone6s arasında kayda değer bir fark var mı?

kisa bisey olsun istemistim #1032977 
iphone 4s'ini büyük ihtimalle yankesiciye kaptıran ablam bu ikisinden birini almak istiyor. ben a9 çip, 3d touch, 30 kare 4k video çeken 12 mp kamera (4s ve 6'da 8 mp imiş) dışında ciddi bir fark göremedim. bu özellikler için 400 lira fazla vermeye değer mi yoksa ''yok yaa iphone 6 alın gitsin'' mi dersiniz? özellikle 6'dan 6s e geçen çılgınlar varsa aramızda yorumlarını merak ediyorum.

ilk bir saatteki cevaplar önemli. birazdan almaya gideceğiz çünkü. diyeceğinzi varsa şimdi deyin yoksa sonsuza kadar susun! yarın ''tüh'' dedirtecek cevaplar görmek istemiyoruz.:D
(1) 

Barkod okuyucu el terminali hakkında...

kisa bisey olsun istemistim #1021672 
Merhaba,

bunlara barkodlar hangi programlarla tanımlanıyor?
mauel barkod tanımlama yapılabiliyor mu? yani diyelim ki 500 ürün var elimizde ve bunların barkodlarını okutup fiyatını girip kaydediyoruz hafızasına. okuttuğumuz zaman ekranında gösteriyor o girdiğimiz fiyatı. bu imkanı tanıyan el terminalleri var mı?

yok eğer sadece programla yapılabiliyorsa hangi programla ve nasıl?
(9) 

2015 yılında bu rezillik yaşanmamalı (bisiklet)

kisa bisey olsun istemistim #1009379 
ya da ben bu rezilliğin kalıcı olarak giderilebildiğini bilmiyorum...
ya da böyle bir rezillik aslında yok.

bisikletçi kaynıyor buralar biliyorum. bir tane akla yatkın cevap gelmezse batsın bisikletçiliğiniz diyorum! insan olan bu gizemi açıklar.

ablama şu bisikleti aldık geçen gün: www.decathlon.com.tr

gayet güzel bir bisiklet. her şey iyi güzel de bunda da aynı sorun var. bir süre sonra ön tekerlek gidon uyumu bozuluyor. mesela bir süre kullandıktan sonra bakayım bir deyip gidonu dümdüz tutuyorsun ama tekerlek biraz sağa veya sola dönük duruyor. ya da tekeri bisiklete göre dümdüz tutabilmek ya da düz gidebilmek için gidonu hafif sağ veya sola dönük tutman gerekiyor. tamam hadi gevşettin gidonu alyan anahtarıyla ikisini yine dümdüz uyumlu hale getirdin, sımsıkı yaptın anahtarla. ama yetmiyor bu. bir süre sonra yine biraz bozuluyor bu uyum. yine düzeltmek gerekiyor.

yani çok mu zor gidon ve tekerleğin demirinin birbirlerine sağlam dişlerle oturduğu bir sistem yapmak? 2015 yılında bu nasıl bir rezilliktir yaa? neden yapmıyorlar bunu?

mesela burada dümdüz ayarlama için bir ipucu vermiş ama bahsettiğim kalıcı olarak sabitleme olayı hakkında bir şey yok; www.youtube.com
(7) 

green card başvurusunda mezuniyet durumu hakkında...

kisa bisey olsun istemistim #1008685 
ocak ayında üniversiteden mezun olacağım. şimdi başvuru yapacağım okul durumuna üniversite mezunu yazsam bir şey olur mu? sorun çıkar mı sizce?
(2) 

t.c. kimlik no'ya yatan para atm'den çekilebilir mi?

kisa bisey olsun istemistim #1001621 
atm'den t.c. kimlik noyu girip çekmek falan mümkün mü? bilgisi olan var mı bu konuda?

ziraat bankasından gelmiş veya gelecek bu para...

mobil görünümden çık