(1) 

Galaxy S4 veya Note 2 ile uyumlu kontrollü mikrofonlu kaliteli kulaklık?

kisa bisey olsun istemistim #752375 
Önerisi olan var mı?
Telefonla gelenler çok dandik. Kulakta bile durmuyor.
iphone kulaklık denedim pause/play ve next/previous çalışıyor ama ses açma kapatma işe yaramıyor...
(8) 

ben neden youtube'a girebiliyorum?

kisa bisey olsun istemistim #752304 
herkes sorun yaşıyor ama ben girebiliyorum. neden? dns'im zaten ayarlı olduğu için falan mı? vpn yok. servis de ttnet...

ben de engellenip heyecan yaşamak istiyorum amk. twitter'da da böyle olmuştu. yasaklar bile beni bulmuyor çok yalnızım amk.
(1) 

nymphomaniac hakkında...

kisa bisey olsun istemistim #746825 
vol 1 türkçe altyazı mevcut fakat vol 2 yok.
ikisini ardarda mı izlemek lazım?
bekleyeyim mi vol 2 altyazısını?
kararsızlık içinde debeleniyorum an itibarıyla.
(2) 

Bu müzik neye aitti?

kisa bisey olsun istemistim #746024 
Yıllardır ıslıkla çalarım tamamını ama ne adını bilirim ne de başka bir şeyini. laptop'ın mikrofonu bozuk olduğu için vocaroo'yla falan kayıt edemedim. aşağıda verdiğim linkte 3.30'dan sonra başlayan parça.

www.youtube.com

not: gömülü olarak açmayın. mümkünse yeni sekmede açın. dexter spoiler'ı içerir.
(1) 

Çileden çıkaran Samsung yazılımı... (Samsung SCX-3405)

kisa bisey olsun istemistim #742100 
Merhaba,

Öncelikle görselleri vereyim;
Bu program: i.imgur.com
Bu ekran : i.imgur.com

Samsung SCX-3405 model bir yazıcım var. Bu yazıcının bilgisayardaki programı çalıştırıldığında (çıktı almak için değil de sadece tarama için kullanırken) bilgisayarda -grafiklerde- gerzekçe bir sorun yaratıyor. Diyelim ikinci görselde B penceresini biraz sağ ve aşağı taşımak istiyorum. Tutuyorum B penceresini ama o da ne?! Sadece B' çerçevesini hareket ettirebiliyorum. Neyse işte B' çerçevesini pencerenin gitmesini istediğim yere bırakınca da pencere oraya taşınıyor nihayet. Hem görsel hem de kullanım açısından sinirlerimi hoplatıyor yani. Ayrıca program kapatılsa bile bu sorun bilgisayarı yeniden başlatıncaya kadar gitmiyor. Neden kaynaklanıyor bu sorun? Çözümü var mıdır?
(11) 

Funny Games benzeri filmler...

kisa bisey olsun istemistim #741347 
Var ya hani Haneke'nin filmi 97 yapımı? Hah işte onu gibi filmler varsa bildiğiniz kaliteli paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler...
(2) 

Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü neden apartmanda daire kiralar?

kisa bisey olsun istemistim #739911 
Toplantı duyurusu geldi eve.
Özetle;

''Şu ve bu daireler aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü tarafından kiralanmıştır. Gerekli olan iznin verilip verilmemesi hususunda bilmem ne tarihinde toplantı yapılacaktır.''

şeklinde...
Daha önce öğrenciler kiralamış diye bir şeyler duymuştum. Geçen gün de temizlikçi geldi temizledi evi. Toplamda iki ev var ve henüz yerleşmediler. Sitedeki diğer bloklarda da var mı bu durum bilmiyorum. Öyle bir ülke haline geldik ki her şeyden şüphelenir, korkar olduk. Bu ne yani şimdi? Fikri olan?
(1) 

Bu fotoğraf neye ait bilen var mı?

kisa bisey olsun istemistim #733577 
!!!dikkat rahatsız edici içerik!!!

i.imgur.com

Evet, nedir bu fotoğraftakinin sebebi?
(2) 

Booking.com'da ön provizyon çekilmesi...

kisa bisey olsun istemistim #727197 
Merhaba,

Rezervasyon yaptım az önce buradan. Ön provizyon olarak 185 tl çektiler. Otel ve hatta oda bilgilerinde de tüm ücretin konaklama sırasında ödeneceğini ve rezervasyon için ön teminat alınmadığı yazıyor. Ayrıca check-in tarihinden iki gün öncesine kadar ücretsiz iptal de yapılabiliyor. Booking.com'a mail attım. Cevap olarak bunun ön provizyon işlemi olduğunu ve sitelerinde otellerin ön provizyon hakkının saklı olduğunu ve söz konusu otelin bu hakkını kullandığını söyledi. Gelelim sorularıma;

1. Ön provizyon daha sonra çekilen tutarın iade edildiği bir işlem midir?
2. Eğer bu tutar iade edilmiyorsa rezervasyonun iptal edilmesi durumunda iade ediliyor mu?
(2) 

Ekşi Sözlük, profil sayfası pop-up olarak açılma hakkında...

kisa bisey olsun istemistim #725162 
Selam Vanuatu halkı,

Antik sözlük kullanıcısıyım. Aynı zamanda Eksi++ da yüklü.
Ayarlardan ''Ben sayfası pop-up olarak açılsın'' şeklinde ayarlı.

Geçen gün altta görev çubuğunda bulunan ''Ben'' sayfasını sağ tıklayıp 'kapat'a basmak isterken yanlışlıkla 'büyüt'e tıkladım ve o günden beri ne zaman ''Ben'' e tıklasam sayfa tam ekran açılıyor. Defalarca ekran boyutunu küçük hale getirip kapatmama rağmen düzelmedi. Geçmişi hatırlama ayarlarıyla da ilgisi yok. Denedim.

Olmasını istediğim: i.imgur.com
Olan: i.imgur.com

Yardım edin nasıl çözeriz bunu?
(1) 

Emekli ikramiyesi hakkında...

kisa bisey olsun istemistim #724200 
Nedir bu emeklilik ikramiyesi? Kime verilir? Ne kadar olduğu nasıl hesaplanır?

Babam bağkurdan emekli oldu sanırım. e-devlet'te görünene göre aylık maaşı 900 lira falan olacak. emekli ikramiyesi alıyor mu almıyor mu nasıl anlıyoruz?

ne gıcık işler bunlar yaa...
(6) 

Excel yuvarlama hakkında...

kisa bisey olsun istemistim #722246 
Duyuru'da aradım ama bulamadım.

Sorunum şu; Mesela 10 sayısını 2,1696'ya bölünce 4,609 ya da 4,61 yazsın istiyorum ama 4'ten sonra 2-3 ondalık basamak bile göstersem hep 4,00-4,000 gösteriyor. Bu yuvarlamayı nasıl kapatabiliriz. Yuvarlama yapmasın hesaplama...
(5) 

Glaxy Note 2 Metal Kılıf...

kisa bisey olsun istemistim #720849 
Sizce hangisi alınmalı?

Bu mu; www.casefanatic.com (tamamı siyah olan)

Yoksa bu mu; www.ebay.com (500'den fazla satmış)

İkincisi hakkında bir sorum var. Ön kapağında cam ya da benzeri bir şey var sanırım. Ekranın dokunma duyarlılığını olumsuz etkiler mi o malzeme? Bir tek o takıldı kafama. Telefonu birkaç defa düşürüp çerçevesini bayağı kötü hırpaladım. Hatta camdan çok küçük hatta milimetreden küçük de olsa parça koptu. Geleceğimi de pek parlak görmüyorum. O yüzden ikinciye daha sıcak bakıyorum...
(3) 

Aşağıdakilerden Hangilerini İzlemesem de Olur?

kisa bisey olsun istemistim #718024 
Merhaba,

Seri filmler hdd'sinden birkaç seri silmek istiyorum yer açmak için. Tamamını veya birkaç filmini izlemiş olanlar altta linkini verdiğim görseldeki seri filmlerden hangileri için ''izlemesen de olur, gönül rahatlığıyla silebilirsin'' der acaba?

i.imgur.com

Not: Saçma sapan efektlerle dolu hollywood filmlerini sevmem. Sinemada bilimkurgu, realizm ve dram tutkunuyum. Bunları ben indirmediğim için soruyorum bu soruyu da...

Teşekkürler
(4) 

Anadolu Hayat bireysel emeklilik hakkında (basit ve kısa) bir soru...

kisa bisey olsun istemistim #715671 
Bugün başvuru yaptık diyelim iş bankası'nda... Yarın iptal etmek istesek maliyeti olmaz di mi? Daha ilk ödemenin yapılmasına bile yirmi gün var üstelik?
(4) 

Öğrenim kredisi geri ödemesi hakkında...

kisa bisey olsun istemistim #713582 
Ödemem başladı. 3 aydır düzenli ödedim ama önümüzdeki 6 ay ödeyemeyeceğim diyelim. Örneğin ocak ve haziran arası ödemeyi yapmayacağım. Temmuzda tekrar ödemeye başlayacağım. Temmuzdan itibaren de borcu kapatmak için her ay normalde ödediğimin iki katını ödeyeceğim. Yani aralık ayına kadar hem düzenli ödememi yapıp hem de borcu bitirmiş olacağım.

Soru şu; bu ödemediğim 6 ay için ne kadar faiz biner? Yüzde kaçtır yani?
(3) 

Bu fiyata bu laptop iyi mi sizce?

kisa bisey olsun istemistim #711797 
Beklentisi çok fazla olmayan, ms office, internet falan kullanacak biri. Fiyatı düşmüş bayağı ama daha iyi bir alternatifi var mıdır bu fiyata?

www.vatanbilgisayar.com
(1) 

Sözlükte ispiyon yapmak...

kisa bisey olsun istemistim #710495 
Eskiden bildiğin mesaj atar, uyarırdım yazarları. ''Doğrusu şöyle böyle'' falan derdim. Arada yine yapıyorum ama küçük hatalara. Ama artık formatı yoksayanlara hiç acımıyorum basıyorum ispiyonu. İşin ilginç yanı bundan acayip keyif almaya başladım. Profiline gidip bakınca da aceminin teki olduğunu görüyorum. Size de oldu mu bu? Sanırım sözlükte piştikçe acemilere acımıyor insan. Gerçi moderasyonun yokluğu çok sinir bozucu. Sanki başıboş gibi sözlük...
(11) 

Politik skandallar euro'yu, dolar'ı vs. neden uçuruyor?

kisa bisey olsun istemistim #710342 
Ya da TL'ye değer kaybettiriyor? En basit sade haliyle ya da detaylı yazarak açıklayabilir misiniz? 5-10 şeref yoksunluğu çeken hırsız istifa etti, yolsuzluk yaptı diye niye euro uçuyor, dolar fırlıyor?
(1) 

Euro yarın ne olur?

kisa bisey olsun istemistim #708098 
Hı? Satış 2.83-2.84 olur mu dersiniz? Bayağı dalgalı gidiyor gerçi ama...
(1) 

Giriş yapılamayan mail adresiyle facebook hesabı açmak?

kisa bisey olsun istemistim #707870 
Bundan yaklaşık altı ay önce biri, kullanmadığım eski bir adresimle facebook hesabı almıştı. O hesabımın şifresini falan unuturum diye ikincil adres olarak girdiğim adres de o zaman ve şu anda da kullanmakta olduğum adresti. Nasıl oldu anlamadım kullandığım adrese bir sürü saçma sapan arkadaşık, grup bildirimleri gelmeye başladı falan. Neyse ben durumu anlayınca eski hesabıma giriş yapıp kontolü ele aldım. Açılan facebook hesabının da şifresini değiştirip hesabı sildim. Eski adresimin de adını değiştirip üstüne de hotmail'den outlook'a çevirdim. Son olarak da adresi facebook'da ikincil adres olarak gösterdim ki hesap alınamasın o adresle bir daha. Şu an bir sorun yok ama ben facebook hesabımı silmek istiyorum şimdi. Komple kapatıp çıkacağım. Ancak tedirginim ya bu adreslerimle facebook hesabı alınırsa diye.

Sorum şu;

Halen böyle bir saçmalık var mı? Böyle bir şey nasıl olabilir aklım almıyor. İnsan bir aktivasyon falan ister, bir onaylama ister. Baktım öyle bir şey de yoktu. Gelen kutusu bıraktığım gibiydi, tertemiz. Çıldırdım çözemediğim için olayı. Hacklenmediğinden de eminim adresimin. Giriş yapılamayan mail adresiyle hesap alınabiliyor mu şimdi facebook'da?
(1) 

KLM bagaj için para mı alıyor?

kisa bisey olsun istemistim #707385 
Hollanda kraliyet havayolu firması ilk bagaj için 15 euro mu alıyor? Bagaj sayısını 2 yapınca tutarı 60 euroya çıkarıyor bir de... Soygun bu. Kabine götürdüğümüz bagajdan bahsetmiyorum yalnız. Check-in'de uçağa verileni diyorum.

Bir de yuh diyorum. Daha önce bu havayolu ile uçanlar bilgi verebilirse sevinirim.

Görseller
i.imgur.com
i.imgur.com
(4) 

Komisyon ödemeden ya da çok fazla ödemeden internette satış yapmak...

kisa bisey olsun istemistim #704172 
gittigidiyor kadar güvenilir ama onlar kadar (%10) komisyon ödemeden satış işlemi yapabileceğim bir site var mı bildiğiniz? Satılan şeyin fiyatıyla yüzde sistemi olarak doğru orantılı arttıkça daha da saçmalaşmaya başlıyor bu komisyon olayı...

Ya da şunu sorayım; araya kimse girmeden başka şehirdeki birine örneğin 1000 liralık bir şeyi iki taraf için de güvenle satmanın bir yolu var mıdır? ehehe biraz abarttım di mi...
(1) 

Duyuru'da sorun mu var yoksa bana mı öyle gidiyor?

kisa bisey olsun istemistim #703489 
Mesela bir soruya cevap yazıyorum, gönderiyorum. Sonra o soruyu kapatıp açıyorum; hop cevabım uçmuş gitmiş. Nereye gitmiş? Bir yere gitmemiş. Sayfayı yenileyince geri geliyor ama ilk etapta cevap verdiğimiz soruyu kapatıp açınca cevabımızın kaybolması eskiden olmayan bir şeydi.

1. Bu bir sorun mu?
2. Sorunsa neden çözülmüyor?

Ben böyle daha fazla yaşayamam.
(5) 

Hangi SSD alınmalı?

kisa bisey olsun istemistim #702343 
Parantez içinde okuma ve yazma hızları var.

120 GB Kingston (555-510) - www.webdenal.com 275 TL
128 GB Samsung (530-390) - www.webdenal.com 350 TL
240 GB Kingston (555-510) - www.webdenal.com 515 TL
120 GB Corsair (560-535) - www.webdenal.com 290 TL
128 GB Transcend (560-530) - www.vatanbilgisayar.com 240 TL


Not: Alacağım takside göre fiyatlar bunlar...

oha sanırım bunu alıcam: www.bimeks.com.tr ne dersiniz?
(5) 

Sata II (3GB/s) bir laptop'a 256 GB SSD takmak...

kisa bisey olsun istemistim #702199 
Anlamsız mıdır?

Bilgisayarın modeli şu: www.crucial.com özelliklerde sata 2 olduğu yazıyor.

Şunu (www.webdenal.com) almayı düşünüyorum. Boş işler mi bunlar yoksa ''niye anlamsız olsun çok iyi fikir'' mi?
(1) 

Turkcell 3G aktivasyonu!!!

kisa bisey olsun istemistim #690400 
Hiçbir yerde (evet, kendi sitesinde bile) doğru düzgün net bir bilgi yok. Şunu yazıp buraya mesaj atın falan yazmışlar hep farklı farklı. Bu işlemi daha yeni yapan kim var aranızda? Bana net cevapla gelin. ''... diye biliyorum'' la biten cevap istemiyorum.
Kendi telefonumda yapmıştım ama hatırlamıyorum ki şimdi. Babamın telefonunu 3G için kullanıma açacağız. Sms yoluyla nasıl yapılır bilmiyorum.

Ne yazıp nereye gönderiyoruz Turkcell'de bu aktivasyon işlemi için?

Çıldırıciiim!!!
(1) 

Kaybolan telefonu bulmak veya kilitlemek için uygulama...

kisa bisey olsun istemistim #682117 
Evet soru başlıkta. Böyle bir uygulama arıyorum. Android için bu arada.
En temizi, güveniliri hangisidir?
(3) 

Kutudan yazılımı bozuk çıkan ürün...

kisa bisey olsun istemistim #679650 
Şu anda üçüncü kez tamire götürüyorum. Tekrar arızalanırsa zaten yasal olarak yeni ürün verilmesi gerekiyor.

Benim merak ettiğim yazılım veya donanım farketmeden kutudan bozuk çıkan ürünün doğrudan değişime gitmesi gerekmiyor mu?

Not: Daha 17 gün oldu alalı...
(4) 

Teknosa'n alınan pc'nin bozuk çıkması...

kisa bisey olsun istemistim #674864 
Aldığım gün açtım. 10 dakikada bir "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu." diye hata veriyor ve bu hata sırasında ekran 1,5 saniyede kapanıp açılıyor... Teknosa ya götürdüm, ürün değişimi için arıza raporu almanız lazım servisten dediler. Bu işlem de 20-25 gün sürüyormuş servisin dediğine göre. Ben şimdi ne yapayım teknosa ya gidip tepelerine mi bineyim? Yasal hakkım var mı arıza raporu olmadan 3 günlük ürünün değişimini istemek için? Akıl ver ahali!
(1) 

Prison Break Hakkında...

kisa bisey olsun istemistim #671516 
1. 4. sezon 23. ve 24. bölümler the final break olarak geçiyor doğru mu?
2. behind the walls adında birinci sezon çıkmış özel bir bölüm var. ben şu an ikinci sezon 4. bölümdeyim. izlememin bir anlamı olur mu? önemli bir şey var mı o bölümde? ne anlatılıyor tam olarak?
3. bunların dışında gidişatı etkileyen rutin bölümlerin dışında özel başka bir bölüm var mı?
(2) 

İnternet Satışlarında T.C. Kimlik Numarası İstenmesi Hakkında...

kisa bisey olsun istemistim #671151 
gittigidiyor'dan bir ürün satın aldım. Açıklamasında ''Adınıza fatura kesebilmemiz için tc kimlik numaranızı mesajla bize yollayınız'' diye açıklama var. Satıcıya sordum neden gerekiyor? Yoktu eskiden böyle bir şey diye. ''Maliyeden ceza almamamız için efendim'' diye yanıtladı.

Google'da aratınca şu sayfaya rastladım ama: forum.alomaliye.com

Doğru mudur? Açıklayabilirseniz şahane olur...
(7) 

Çaylak sıram sürekli geri gidiyor?!

kisa bisey olsun istemistim #659291 
Eski dandik siteden görebildiğim zamanlar 60 binlerden 52-53 binlere kadar gelmiştim. Sonra eski dandik siteden çaylak sırası görülemez oldu. Betaya bir girdim, sıram 270'lerde. O günden itibaren her gün betadan girmeye başladım (Daha önce her gün eski dandikteydim). Neredeyse bir aya yakındır betadan giriyorum işte. Sıram o günden itibaren hep gerilere gitti. Yani 270'ten yavaşça 750'ye geldi.

Her gün girmeme aktif olmama, dandik entry'lerimi silip yerine düzgün, bilgi içeren entry'ler girmeme rağmen bu nasıl bir sistem anlamadım. Neden böyle oluyor?

Devlet buna bişey yapması lazım.
(4) 

Bu dizi miymiş neymiş?

kisa bisey olsun istemistim #659111 
Sürekli Breaking Bad'le ilgili şeylerde rastlıyorum.

fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net

Kim lan bunlar? tanımıyorum ben. Eski bir dizi veya film ise liseli değilim biline, sadece tv izlemiyorum. Gözlüklü psikopat tanıdık geliyor sanki ama ı ıh, çıkaramadım...
(3) 

Klasik gitar hangi marka alayım?

kisa bisey olsun istemistim #656848 
Gitar çalmayı öğreneceğim en az 350 lira diye düşünüyorum, 450 ye kadar yolu var. Soru ne kadar mantıklı bilmiyorum ama öyle işte...

takamine? miguel andela? stagg? cordoba? yamaha? cort? gözüme takılanlar bunlar...
(3) 

Mp3 formatında bir parça Flac yapılabilir mi?

kisa bisey olsun istemistim #638105 
Yapılırsa farkeder mi? Verim alınır mı? Yani sonuçta sıkıştırılmış bir şey, veri kaybedilmiş kaybedileceği kadar converter neye göre flac yapıyor bunu? Gerçekten yapıyor mu... gibi sorular var kafamda...
(2) 

Monty Python'a Giriş...

kisa bisey olsun istemistim #632476 
Başlayacağım da nereden başlayacağımı şaşırdım.

www.imdb.com Şu linktekilere göre kronolojik mi gitsem, esas tv dizisi Flying Circus mudur yoksa Almost The Truth mu? Filmleri de varmış sanırım. Meaning of Life ve Holy Grail gibi... Önerisi olan söylesin lütfen.

Ya da en iyisi divxplanet'da monty python'la alakalı türkçe ne varsa indirip kronolojik gideyim...
(2) 

Note 2 bir anda 10 kat fazla şarj yemeye başladı!

kisa bisey olsun istemistim #631004 
İki gün önce ne oldu bilmiyorum note 2 10 kat fazla şarj yemeye başladı. Normalde gece %100 de bıraktığım telefonu %97-98 de buluyordum, önceki sabah %68, bu sabah ise %60'da buldum. N'oluyor bu telefona anlamadım. Geçen gün birkaç uygulama yükledim ama hepsini birkaç saat içinde sildim. Onlardan kaynaklandığını zannetmiyorum. Bir de cihazın güncel olup olmadığını nereden anlıyoruz? yani ''ayarlar>cihaz hakkında>yazılım güncelleştirme'' seçeneği ile kontrol etme dışında. internette resmi olarak bulabileceğimiz bir yer var mı? 4.2.2 ye geçilmediğini biliyorum ama...

Kernel sürümününde
3.0.31-679347
Feb 21, 13:37:37 KST 2013
falan yazıyor.
(4) 

Modem hakkında soru...

kisa bisey olsun istemistim #626658 
Edit: Çözüldü

WLAN ışığı yanan bir modemi herhangi bir cihaz göremiyorsa ve ethernetle bağlanıp arayüze girip ağ adı ve şifre koyamıyorsanız sorun nerededir?

İnternet ışığı yanıyor, bağlantılarda hiçbir sorun yok, internete de girebiliyorum ethernetle, bütün ışıklar olması gerektiği gibi. Ancak modem WLAN ışığı yandığı halde bilgisayarım veya telefonum tarafından veya başka bir cihaz tarafından görünmüyor. Arayüzden ağ adı ve şifre yazıp, uygula deyince de oluyormuş gibi bir bekleme ekranı ve sonrasında tekrar aynı sayfa geliyor. yani ağ adı ve şifre yanındaki kutucuk boş, tekrar yazılmaya müsait.

Zyxel'i aradım internet ışığı yanmıyordu onu çözdük ama bu sorun için ilginç falan dedi, aldığınız yere götürüp danışın, değiştirin isterseniz dedi. Bu yaptığınızın olması lazım, elimden başka bir şey gelmez dedi. Dedi de dedi yani... Haklı da bence. Pek sanmıyorum ama sorun donanımda olabilir mi?

Model: ZyXEL P660HNU1
(2) 

Modem alıyorum, yardım, öneri...

kisa bisey olsun istemistim #626543 
www.vatanbilgisayar.com

ttnet taahhütü ile gelen dandik pikatel airmax 101 bozuldu. O yüzden modem alacağım. Nasıl bu? Gerçi yüzeyindeki girintiler çok sinir bozucu. Dümdüz sade bir şey almak istiyorum. www.vatanbilgisayar.com bu da olabilir.
Önerisi olan?

Bir de yeni modem alınca sadece ağ adı ve şifre değişiyor sanırım. O da arayüzden tekrar ayarlanıyor falan galiba. Bunun dışında değişen bir şey yok değil mi? Kurulum falan da gerekmiyor? İlk kez modem alacağım hiç bilgim yok bu konuda...
(1) 

Duyuru'da eski bir mesajlaşmamı bulmam lazım...

kisa bisey olsun istemistim #625384 
Bildiğiniz gibi duyuru'da mesajlar siliniyor bir süre sonra. Bir ay falan? Özellikle yetkili amcalardan ricam kullanıcı adını versem bana o kişiyle yaptığım mesajlaşmayı bulabilir misiniz? Çok lazım cidden.
(2) 

Sürekli bızırp, çıkırp sesleri çıkaran işletim sistemi? (filmlerde var ya)

kisa bisey olsun istemistim #622931 
O sesleri çıkaran bir program var mıdır? Ya da işletim sistemi?

Kısacası bilgisayarı kullanırken öyle sesler çıkmasını isteyen bir arkadaşım var da acaba mümkün mü bu olay diye sorayım dedim. Açıkçası ben de çok merak ettim. Böyle tıklayınca bızırp, zit, çıkır, tıkır sesler çıkınca insan bir hoş oluyor. ehehe, bilenler esirgemesin yardımlarını.

Teşekkürler
(2) 

Philips Media Player (HMP3000)

kisa bisey olsun istemistim #621280 
www.vatanbilgisayar.com

Almayı düşünüyorum. Hakkındaki yorumlardan yardırdığı anlaşılıyor fakat buraya da bir sormak istedim. Kullanıcısı var mı aramızda? Tavsiye eder misiniz?
(2) 

Film sorusu...

kisa bisey olsun istemistim #620121 
The Mummy filmlerinden tanıdığımız ünlü aktör Brendan Fraser adlı şahsın bir filmi varmış. Soğuk savaş döneminde bahçesine uçak düştü diye nükleer savaş çıktı sanan bir adamın ailesini bir sığınağa kapatıp otuz yıl sonra falan farklı bir dünyada çevre değişmiş ve keşlerin içinde bir bölgede yüzeye çıkıyorlar. Tabi aynı yerdeler de işte değişmiş falan... Hangi film bu bilen var mı acaba?
(2) 

Klima borusu metre fiyatı?

kisa bisey olsun istemistim #618411 
klima aldık. 4 metre standart yetmedi. bunu 7 metre ile takas edip üstünü ödemeniz lazım dedi takacak olan adam. üç metre için 90 dolara denk gelen 170 lira verdim. klima borusu piyasası nasıl? kalite farkı var mı? kazıklanmış mıyım?

edit: haydaa zaten kazıklandığım hissine kapılmışım bir de iyice huzursuz ettin hee..:(
(3) 

VGA to HDMI görüntü ve ses aktarma olayları...

kisa bisey olsun istemistim #615274 
vga'li bir laptop'tan hdmi'lı bir tv'ye görüntü ve ses aktarmak istiyorum. Görüntüyü ne yapacağımı biliyorum da ses için kararsız kaldım.

1 - vga to hdmi çeviricide ses arayüzü rca dediğimiz (hani şu beyaz, kırmızı olan) arayüzü mü kullansam yoksa bildiğimiz 3,5 mm jak mı?

2- iki ucu da 3,5 mm jak kullanırsam ses kalitesinde bir düşüş yaşar mıyım?

3 - önerebileceğiniz kaliteli bir çevirici var mı? yoksa hepsi aynı mı? (belli bir marka da yok gerçi. hepsi çin işi plastik kutular. o yüzden sordum bunu. boş yere para dökmeyelim...)

Yukarıdaki soruların cevabına bağlı olarak şunlardan hangisini önerirsiniz mesela;
www.ebay.com
www.ebay.com
www.ebay.com
www.ebay.com

Verdiğim linklerin hepsi de bedava kargo. Türkiye'de bir siteden bakınca en az 90 liradan başlıyor ve araya ses girince daha da uçuruyorlar. Resmen kazıklıyorlar. yurtdışından alınca daha ucuza geliyor dolar kurunu göz önüne alınca. Buyrun gittigidiyor mesela: www.gittigidiyor.com

Şu kaliteli bir şeye benziyor mesela: www.teknobiyotik.com
(2) 

Adana'daki elektrik faturasını Adana dışından ödemek?

kisa bisey olsun istemistim #615242 
Böyle başlayınca da millet önemli bir şey zannediyor. Halbuki soruya bak şimdi.

Benim Adana'da üniversite okuyan şaşkın kardeşim ve onun ev arkadaşları büyük final sınavından önce evlere dağılalım demişler. Ayın yirmisi civarında gelecek olan elektrik faturasını ödemesi için de kimseyi ayarlamamışlar. 3-4 temmuzda gidince de elektriğin kesik olmasından ve büyük final sınavı öncesi (tıp) bir de elektrik açma işleriyle uğraşmaktan endişeleniyorlarmış.

Şimdi;

Bu fatura olayını Adana dışından nasıl halledebiliriz? İnternetten öğrendiğim kadarıyla Toroslar edaş imiş elektrik dağıtıcısı ama Enerjisa satın almış sanırım. Şimdi bizim ilk önce Adana'ya gitmeden abone numarasını öğrenmemiz, sonra da bu faturayı ödememiz lazım. Ama nasıl? Tedaş'ı arayıp adres versek biz elektrik abone numarasını söylemelerini isteyebilir miyiz? Eğer öğrenirsek Mersin'deki tanıdığımız oradan yatırabilir mi?

Şimdi İşcep'ten baktım da şimdi fatura ödemelere Enerjisa Başkent Edaş var bir de Enerjisa Toptan Satış var. Abone numarasını öğrenirsek ikincisinden mi yatırıyoruz faturayı?
(2) 

TV önerin...

kisa bisey olsun istemistim #611587 
2500 TL civarında 400-600 hz aralığında, hard diski takıp hiçbir görüntü formatı veya altyazı konusunda sıkıntı yaşamadan film izleyebileceğim bir model var mı önerebileceğiniz?

Yukarıdakileri yapabilenler bana sırf kullandıkları modelleri yazsalar bile yeterli. Detaylı bilgiye de gerek yok yani...

Teşekkürler
(1) 

Amazon Cloud Player adres doğrulama sorunu...

kisa bisey olsun istemistim #609036 
Adresimi ve diğer bilgilerimi birebir girmeme rağmen aktifleştiremiyorum.

''There was a problem with your address submission. Please fix all the areas below and try again.''

veriyor her seferinde. neden olabilir bu sorun? bir fikri olan var mı?
(2) 

Stoker filmi hakkında bir soru...

kisa bisey olsun istemistim #608784 
Hakkında çok spoiler almadan öğrenmek istiyorum. Mistik öğeler var mı filmde? Böyle gerçek olamayacak, fizik kurallarına aykırı saçmalıklar falan? Öyleyse gitmeyeceğim de o yüzden soruyorum.

mobil görünümden çık