(2) 

Fitre

Efiloğlu #462478 
Fitreyi cep telefonundan mesaj ile yollayacağımız kurum vs.. ne önerirsiniz?
(1) 

KPSS Puan Türü

Efiloğlu #458745 
KPSS'ye girdim. Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum. 12 farklı puanım çıkmış. Benim için önemli olan hangisi? Tercih yapabileceğim.. KPSSP1 mi acaba, en yüksek o da :)
(6) 

Askere gidene ne denir?

Efiloğlu #458368 
Kuzenim askere gidecek yarın. onu aramayı düşünüyorum da askere giden birisine "hayırlı teskereler" dışında ne denir ki?
(2) 

Dalaman/Fethiye'de 1 günlük etkinlik

Efiloğlu #457264 
25 Ağustos günü Dalaman'da olacağım. Bir sonraki gün Fethiye'ye katılmadan önce geçirebileceğim bir günüm var. Bu 1 günde neler yapabilirim bu bölgede? Yamaç paraşütü vs.. gibi etkinlikler olabilir mi? Ya da buraları, şehri gez mi dersiniz? (Daha önce gitmedim buralara)

Ve bu civarlarda nerede kalmak uygundur? Otel, pansiyonn vs.. hiç bir şey ayarlamadım henüz :)
(2) 

Sınav sonucuna itiraz

Efiloğlu #453863 
Yıldız teknik üni'nin ingilizce yeterlilik sınavından 1 soru ile başarısız oldum. ancak sınav esnasında 1 sorunun cevabını değiştirdiler. şimdi ben buradan yola çıkarak, sınav sonucuma itiraz edebilir miyim? ya da şöyle sorayım, bu sınavdan geçmek benim için çok önemli. nasıl bir yol izlemem gerekir dostlar?
(3) 

Fırında Hazır Yemekler

Efiloğlu #451247 
Fırında hazır ne gibi yemekler yapılabilir? Mesela pizza aldım yaptım ama bunun dışında neler olabilir şöyle pratik olanlarından? Migros'ta kurufasulye felanda var. Bunun gibi daha neler olabilir?
Bir de hazır pizza için öneriniz nelerdir?
(2) 

Fırında Tavuk

Efiloğlu #447248 
Fırında patatesli tavuklu yemek yapmak istiyorum da, internetteki tarifler tavuğu but olarak yapmamızı söylemiş. Ben küçük kuşbaşı şeklinde yapmak istiyorum tavuk ve patatesleri. Bu şekilde ne kadar pişirmeliyim, fırın kaç derece olmalı. Önceden fırını ısıtmalı mıyım? Fırında ilk defa yemek yapacağım da nelere dikkat etmem gerek? Bir de fırın tepsisine yapışmaması için ne yapmalıyım? Yağlı kağıt, alimünyum folyo vs.. gibi
(4) 

Web Sitesi Kaydetme

Efiloğlu #446552 
Kişisel web sitemi açtım da, bunu google'da vs.. bir yerlere kayıt ettirmemiz gerekiyordu sanırım aramalarda, indexlemede daha iyi sonuç vermesi için. Nerelerdi bunlar, var mı bilen birileri acaba?

Ya da şöyle sorayım, web sitemi açtıktan sonra neler yapmalıyım? :)
(5) 

Fırın

Efiloğlu #445290 
Bekar yaşıyorum. Fırın almak istiyorum. Ama sadece mikrodalga olanlardan değil. Aynı zamanda içinde yemekte pişirebileceğim bir şey arıyorum. Bekar evi olduğu için, çok süper bir şey aramıyorum ama 1-2 seferden sonra atacak bir şey de istemiyorum. Ne önerirsiniz?.
(3) 

Kravat

Efiloğlu #436369 
Kravat almam lazım. Ama aradığım gibi bir şey bulamıyorum bir türlü. Önerebileceğiniz mağaza, internet sitesi var mıdır? Yoksa doğrudan terziye mi diktireyim?
(8) 

Böceklerden Kurtulma Yolları

Efiloğlu #434954 
Bizim evde bir sürü böcek var. 4-5 aydır var bunlar. Öldürüyoz öldürüyoz bitmiyor. Sürekli arttılar. Nereden geliyorlar, nasıl çoğalıyorlar bilmiyorum ama yakında evi ele geçirecekler. Artık hiç biz yokmuşuz gibi davranıyorlar, saklanma ihtiyacı bile hissetmiyorlar.

Çok saygı duyarak konuştum kendilerinden. Nasıl kökten yok edebilirim bunları? Var mı önerisi olan?
(3) 

Adam Sandler

Efiloğlu #431965 
Adam Sandler'ın bir filmi vardı böyle. 3 kızını da alıp ailesinin yanına tatile gidiyordu. Tüm aile bireyleri oradaydı. Sonra kardeşinin sevgilisine aşık oluyordu orada. Tüm aile bunu öğreniyordu felan.

Filmin adını hatırlayamadım. Var mıdır bilen? Adam Sandler olması gerek başroldeki oyuncunun..
(1) 

Sabah saatlerinde çalışmanın faydaları

Efiloğlu #429473 
Günün erken saatlerinde çalışmanın verimliliği hakkında bir araştırma yapıyorum da, bu konuda yapılmış çalışmalar, incelemeler, bilimsel veriler gibi şeylere ulaşabileceğim kaynaklar var mıdır?

Mesela sabahleyin daha zihnde oluruz ve bu verimli çalışmamıza vesile olur. Peki neden? Bunun cevabını verecek kaynaklar arıyorum.
(3) 

Site Tasarımı

Efiloğlu #427643 
Kişisel web sitemi yapmak istiyorum. Böyle hazır site şablonu vs.. bulabileceğim site olarak önerebileceğiniz bir şeyler var mıdır?

NOT: Wordpress kullanmayacağım.
(6) 

5 Yaş için hediye

Efiloğlu #427594 
5 yaşını dolduracak erkek yeğenim için doğum günü hediyesi almak istiyorum. Ne önerirsiniz?
(6) 

Takım Elbise

Efiloğlu #425634 
Bir arkadaşın düğünü için, geri kalan 4 arkadaş aynı takım elbiseyi giyerek farklı bir sinerji yaratmak istiyoruz. Ama takımlar ateş pahası. İstanbul'da, çok pahalı olmayan, orta yollu takım elbise nerelerden bakabiliriz? Cevahir AVM'yi gezdim haftasonu, 400-800 civarı. Daha bunun gömleği, kravatı, kemeri, ayakkabısı var. Çok pahalıya gelir. Daha ucuz bir şeyler arıyoruz.
(1) 

Ücretsiz Wordpress Temaları

Efiloğlu #423010 
Ücretsiz Wordpress Temalarına ulaşabileceğim siteler önerebilir misiniz?
Resmi, kişisel siteler vs.. olabilir.
(1) 

İstanbul Trafik Yoğunluğu Saatleri

Efiloğlu #422271 
İstanbul'da trafiğin hangi saatlerde yoğun olduğu ile ilgili bir araştırma, doküman, sunum vs.. gibi bir şey arıyorum. Benzer bir şey ile karşılaşan var mıdır? (İETT'nin sitesinden baktım, ama ben bulamadım bir şeyler)
(5) 

Tek kişilik tatil

Efiloğlu #420656 
Bu yaz için tatile çıkacak arkadaş, eş dost bulamadım. Ya paraları yok, ya zamanları :/

Ben de tek başıma bir şeyler yapmaya karar verdim, ama ne yapacağımı bilmiyorum. Daha önce tek başına tatil yapanlardan varsa önerileri alabilir miyim?

Not:Temmuzun 2. haftası gibi 1 haftalık tatil yapmayı planlıyorum.
(2) 

Haydikampa.com

Efiloğlu #420647 
haydikampa.com nasıl bir şirkettir? Daha önce bununla bir yerlere giden tecrübesini paylaşabilir mi?

Tek kişi gidilir mi bu tip bir tatile? Artıları, eksileri neler olabilir?
(2) 

Modem Hız Kısıtlama

Efiloğlu #415086 
Benim ev arkadaşım var, birlikte interneti kullanıyoruz. Ama bu adam çok pis sömürüyor torrentten. Ben şu satırları yazıyorum, ama "Gönder" butonuna bastıktan 10 dakika sonra gidebilir yazdıklarım :/

Ama modem bende. Giriş şifresi vs.. bir tek bende var. Ben şimdi bu arkadaşımın internet hızına doğrudan modem üzerinden limit getirebilir miyim? Modemimin markası ZyXEL P-662HW-D1
(2) 

Yüksek Lisans Önerisi

Efiloğlu #412891 
Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum. Yüksek Lisansdaki en büyük hedefim, Erasmusa gitmek. İstanbul için önerebileceğiniz programlar (Üniversite/Enstitü/Ana Bilim Dalı) nelerdir?

Not: Farklı bölümde yapabilirim yüksek lisansı?
Not-2: Bilimsel Hazırlık olmaz ise iyi olur.
(6) 

Kahvaltı için Meyve Suyu

Efiloğlu #404256 
Böyle sabahları kahvaltı niyetine meyve suyu içmek istiyorum ama boyalı, katkı maddeli olanlardan değil. Son derece doğal, vitamini bol olanlardan. Nereden bulabilirim? Ne önerirsiniz marka olarak?
(2) 

Gökçeadaya nasıl gidilir?

Efiloğlu #396728 
İstanbuldan gökçeadaya nasıl gidilir? Cuma akşamından yola çıkabilirim.
(4) 

İzmir'de gezilecek yerler

Efiloğlu #396272 
İlk defa İzmir'e gidecem hayatımda. 4-5 saat kadar gezme fırsatım olacakta, bu kadar sürede nereler gezilir, gezilmelidir. Mutlaka görülmelidir?
(3) 

Boya boyacı fiyatları

Efiloğlu #393093 
Evi baştan aşağı boyatmak istiyorum. 75m2 ev. boya malzeme+işçilik olarak ne kadar tutar yaklaşık olarak? 600 TL fazla mıdır, az mı?
(8) 

Güneş Gözlüğü

Efiloğlu #392464 
Güneş Gözlüğü almak istiyorum. Markalı bir şey olacak. Nerelerden alabilirim ve ne önerirsiniz marka olarak (bay için) Havalı olmasına gerek yok ama klasik ve şık olmalı.
(4) 

Yüksek Lisans Tavsiyesi

Efiloğlu #390532 
İstanbul'da yüksek lisansa başlamak istiyorum. Bilgisayar mühendisliği mezunuyum. Ancak salt mühendislik okumak istemiyorum. Böyle teknik ve iş analistliği yeteneklerimi geliştirebileceğim, yönetim/planlama gibi alanlara kayabileceğim ve bu alanlar hakkında temel bilgiler edinebileceğim bir program arıyoru.

Tavsiyesi olan var mıdır?
(3) 

Akbilim Kırıldı

Efiloğlu #389721 
Akbilim kırıldı ve artık kullanamıyorum. İçinde de 60 lira para var. Ne yapmam gerek? Yenisini mi çıkartmalıyım? İçindeki paralara ne olacak? Nereye başvurmam gerekiyor?
(1) 

Ağva Forest Lodge Hotel

Efiloğlu #386961 
Daha önce bu otele giden var mıdır? Güzel midir, merkeze ulaşım çok zor mudur?
(1) 

Ağva kalacak yer

Efiloğlu #386703 
Ağva'da 1-2 gece konaklamak için kalacak, şöyle nehir kıyısında doğa ile iç içe bir yer olarak ne önerebilirsiniz?

Ağva'da nereler gezilir, ne yapılır?
(4) 

İstanbul'da sakin kafa dinleme mekanı

Efiloğlu #386514 
Şöyle 2 gün kafamı dinleyebileceğim, şehir gürültüsünden uzak, mümkünse doğa ile iç içe, bir tatil/dinlenme mekanı var mıdır?

Ağva önerenler oldu. Daha neresi olabilir? Ya da Ağva'da nereleri tavsiye edersiniz?
(4) 

İstanbul'da sakin kafa dinleme mekanı

Efiloğlu #386118 
Şöyle 2 gün kafamı dinleyebileceğim, şehir gürültüsünden uzak, mümkünse doğa ile iç içe, bir tatil/dinlenme mekanı var mıdır?
(2) 

Dedeman Otel vs. Burcu Kaya Otel | Kapadokya

Efiloğlu #384149 
Kapadokya'da 2 gece konaklayacağız. Bu 2 otel arasında kararsız kaldık. Bu otellere gitmiş olan bilileri var ise, az çok bir karşılaştırma yapabilirler mi?

-merkeze yakınlık
-yemekler
-otel imkanları
-temizlik
-servis

vs.. gibi kriterkerler önemli bizim için. Genç bir ekibiz :)
(6) 

ÜDS'ye giderken

Efiloğlu #383332 
ÜDS'ye giderken yanımızda neler götürebiliriz. Akbile izin verirler umarım. Sınava giriş belgesi. Başka bir şey gerekli mi? Kalem felan veriyorlar mı?.
(5) 

İTÜ İnşaat Fakültesine Gidiş

Efiloğlu #383195 
İTÜ İnşaat Fakültesine Beşiktaş'tan nasıl gidilir? Hangi durakta inilmeli, hangi kapıdan girilmeli, ne kadar mesafe yürünmeli? Yarın ÜDS var, malum. Daha önce İTÜ'de bir sınava yarım saat geç girmişliğim var fakülteyi aramaktan..
(2) 

Tatil Tur Siteleri

Efiloğlu #383035 
Tur düzenleyen güvenilir ve güzel şirketler olarak neleri önerebilirsiniz?

23 Nisan dahil 3 günlük bir tatil yapma planımız var ama işe nereden başlayacağımızı bilemedik.
(4) 

Otel Bilgi Sitesi

Efiloğlu #382842 
Bir bölgedeki oteller hakkında bilgi alabileceğim bir site var mı? Böyle kullanıcı yorumları içeren bir site
(3) 

Kıdem tazminatı hangi ücretten yatıyor?

Efiloğlu #379749 
Benim şöyle bir sorum olacak. 2010 Aralıkta işe başladım. Ve 2012 Şubat dahil olmak üzere maaşım asgariden yattı. Şu anda şirket brüt maaşa geçiyor. Ben ayrılmak istediğim zaman ya da askere gideceğim zaman kıdem tazminatım hangisi üzerinden yatacak? Son aldığım brüt ücret üzerinden mi, ilk aldığım asgari ücret üzerinden mi, yoksa ortalamasında mı?

Örneğin; 15 ay boyunca 750 TL asgari ücret yattı. 15 ay boyunca 2500 TL brüt ücretten yattı. 30. ay sonunda askerlik dolayısı ile işten ayrılmak durumunda kaldım. Alacağım kıdem tazminatı ne kadar olacak?
(1) 

Yüzme Kursu

Efiloğlu #379594 
İstanbul tercihen Anadolu yakasında (Üsküdar-Kadıköy civarı) iyi bir yüzme kursu olarak ne önerebilirsiniz? Yüzme bilmiyorum. Ya da çok az biliyorum. Su korkum yok ama boyumu aşan yerlere gidemiyorum. Var mıdır böyle bir kurs?
(5) 

Upload Sitesi

Efiloğlu #378088 
30 dakikalık bir videoyu (~90 MB) upload edebileceğim ve karşıdaki kişinin de sorunsuz indirebileceği bir site önerebilir misiniz? Bir çok sitede MB, zaman limiti vs.. var..
(2) 

Pronto Tour

Efiloğlu #374901 
Pronto Tour nasıldır? Güven veren bir firma mıdır? İtalya turları konusunda deneyimleri vs.. hakkında bilgi verebilecek olan birileri var mı acaba?.
(2) 

İtalya Turu

Efiloğlu #374409 
Yazın İtalya Turu (Roma, Floransa, Venedik) yapmak istiyoruz bir arkadaş ile beraber. Daha önceden gitmiş olanlardan tavsiye alabilir miyim hangi tur iyidir, rehberleri nasıldır, ekstra turlara gidilmeli midir, hava yolları fark eder mi, hangi aylar uygundur, ne kadar tutar ortalama, nereler görülmelidir vs. gibi konularda yardımcı olabilirseniz çok iyi olur. teşekkürler.
(2) 

ETS Tur

Efiloğlu #372621 
ETS Tur nasıldır? Klasik İtalya seyahati için tercih edilebilir mi?
(6) 

Bets10

Efiloğlu #369978 
Bets10 güvenilir bir site midir? Para yatırma, çekme gibi konularda sorun yaratır mı? kişisel bilgilerin güvenliğini sağlıyorlar mı? Ve yasallar mı?

Tek maç bahsi oynayacak bir site arıyorum da..
(1) 

Chrome Yedekleme

Efiloğlu #367962 
Bilgisayarıma format atmayı düşünüyorum. Ama Google Chrome tarayıcı geçmişimi de kaybetmek istemiyorum. Bunu yapmanın bir yolu var mıdır?

Yer imlerini yedeklemek değil istediğim. Daha önceden ziyaret edilen sitelerin hatırlanması, otomatik form doldurmaların önerilmesi vs..
(9) 

Sigortanın asgariden yatmasının dezavantajları

Efiloğlu #367429 
Çalıştığım şirket sigortamı asgariden yatırıyor. Bunun bana şimdi ve ileride ne gibi dezavantajları olur? Örneğin kıdem tazminatı vs.. gibi konularda.

Bir de tutarsızlık mı bilmiyorum ama kafamı karıştıran bir kaç mesele oldu. Mesela bana maaş olarak bankaya 658 TL yatırıyorlar. Ama e-devletteki hizmet dökümünde 837.00 TL gözüküyor. Bunun anlamı nedir?

Artı olarak şirket asgariden yatırarak devlete ne kadar para yatırıyor benim için? Tam olarak yatırsa (2250 TL civarı) ne kadar yatırır? Yani gerçekten değiyor mu asgariden yatırmalarına?

Son olarak, e-devletten hizmet dökümüne baktığımda en son olarak 201112 döneminin ödendiğini görüyorum. Acaba son 2 aydır şirket benim sigortamı ödemiyor mu? Oysa maaşlarımı da aldım ama.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler..
(4) 

ÜDS Hazırlık Kitabı

Efiloğlu #367153 
ÜDS için 1 ay içinde belirli bir seviyeye gelebileceğim, hızla bitirilebilecek ve bu esnada sınava yönelik çok şey öğretebilecek bir kitap tavsiye edebilir misiniz? İngilizcem orta seviyede.
(3) 

Çerçeveci

Efiloğlu #363868 
Daire şeklinde bir parça için çerçeve yaptırmak istiyorum. İstanbul'da hazır çerçeve yapan veya internet üzerinden ulaşabileceğim bir yer var mıdır?
(4) 

Kazak

Efiloğlu #362179 
Güzel kazaklar bulabileceğim bir internet sitesi, ya da mağaza önerisi olan var mı? Böyle renkli triko, boğazlı vs.. erkek kazağı arıyorum.

mobil görünümden çık