(4) 

Araç Buzdolabı/Soğutucu

Efiloğlu #1213961 
Hafta sonları vs.. bir yere giderken ihtiyacımı giderecek şekilde bir araç içi buzdolabı arıyorum. Buz ile de soğutabilirim, çakmaklık ile de. Ne gibi önerileriniz olabilir bu tip bir soğutucu için?
(1) 

Sarıyer Sahilinde Kahvaltı Yeri

Efiloğlu #1203655 
Sarıyer sahilinde, Karadeniz tarafına doğru da olabilir. Şöyle denize sıfır, güzel bir kahvaltı yeri arıyorum. Misafirlerim var. Onları güzel bir yere götürmek isteğim var. Nereleri tavsiye edebilirsiniz.

Rumeli Feneri'ne kadar gidebiliriz. Yol problem değil.
(3) 

Sapphire Seyir Terası Ziyaret Saati

Efiloğlu #1203198 
Şehir dışından gelen misafirlerim ile seyir terasını ziyaret etmeyi düşünüyoruz. En güzel hangi saatlerde izleyebiliriz? Belirli bir süresi var mı terasta kalmanın? Ve ücretine değer mi?
(1) 

İTÜ Civarı Sanayi

Efiloğlu #1200409 
İTÜ civarındaki sanayi bölgesi neresi oluyor tam olarak? Haritada gösterebilir misiniz? Opel aracımı gösterebilecek bir yer bakıyorum bu civarda.
(2) 

Araç Ruhsatı Alma İşlemi

Efiloğlu #1196848 
Noter aracılığı ile satışı gerçekleştirdik. Aracın sigortasını yaptırdık. Şimdi ilçe emniyetinden doğrudan alabilir miyiz ruhsatı? Randevu almak gerekiyor mu? Bir de ilçe emniyetin trafik tescil şubesinin olması gerekiyor mu illa ki? Yoksa direk gidip alabilir miyim?
(4) 

CV'ye Bölüm Derecesi Nasıl Yazılır?

Efiloğlu #1196545 
İngilizce CV'ye, bölüm derecesi nasıl yazılır. Mesela bölüm 3. olduğumuzu belirteceğiz.

3rd degree in the department

Olur mu? Yoksa başka türlü mü yazmak lazım?
(6) 

Rakı Yanına Meze

Efiloğlu #1191568 
Sadece 2 arkadaş, oturup rakı gecesi yapacağız. Yanına neler gider bu mevsimde?

Benim düşündüklerim:

Balık
Patlıcan salatası ya da ezmesi
Mercimek köftesi
Salatalık
Erik
Beyaz leblebi
Peynir

???
(2) 

Çaydanlık

Efiloğlu #1190539 
Merhabalar,

Güzel çay demlemek için bir çaydanlık almayı düşünüyorum. Nasıl bir şey olmalı? Altı çelik, üstü porselen olanlardan mı tercih etmeliyim?

Teşekkürler.
(5) 

Enstrümantal Müzik

Efiloğlu #1189276 
Merhaba,

Bazen video vs.. hazırlıyorum. Arka plana da enstrümantal müzik koymak istiyorum. Ancak bu tip müzikler bulma konusunda zorlanıyorum. Videolara arka plan fon müziği olabilecek enstrümantal müzikler bulmam konusunda bana yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler.
(6) 

Green Card Mülakatı

Efiloğlu #1186209 
Daha önce Green Card ile ABD'ye giden var mı? Mülakat ile ilgili bir kaç soru sormak istiyorum.
(2) 

Alkol Yasağı Ne Zaman Başlıyor

Efiloğlu #1182673 
Seçim dolayısı ile alkol satış yasağı ne zaman başlıyor? Bir de barlarda da aynı yasak geçerli mi?
(1) 

iPhone için Video Düzenleme Uygulaması

Efiloğlu #1182169 
iPhone için güzel bir video düzenleme uygulaması arıyorum. Mesela baştan-sondan kesme, slow-motion vs..

Ne önerebilirsiniz?
(2) 

Yurt Dışında Komün Hayat

Efiloğlu #1180600 
Yurt dışında -tercihen Avrupa'da- komün hayat yaşayan topluluklar vs.. var mı? Nereden, nasıl ulaşabiliriz? Katılmak için ne yapmamız gerekir?
(4) 

Filtre Kahve Önerisi

Efiloğlu #1180526 
Farklı farklı kahveler alıp, evde demlemeyi seviyorum.

Şuranın şu kahvesini de denemelisin diyebileceğiniz, sipariş verebileceğim bir kahve önerebilir misiniz? Çekirdek olarak alıp, kendim evde öğütüp demleyeceğim.
(5) 

Kaz Dağları Civarında Komün Hayat

Efiloğlu #1180212 
Bir ara bir yerlerde görmüştüm ama şimdi bulamadım. Kaz dağları civarlarında komün hayat yaşayan birileri vardı. Onlara nasıl ulaşabilirim? İnternet sitesi, twitter adresi vs.. var mı acaba bilen?
(2) 

Leptop Önerisi

Efiloğlu #1177848 
2.000-2.500 civarı iyi bir leptop arıyorum. Ekran kartının iyi olması gerekmiyor. Ram, işlemci olarak iyi ve genel olarak fazla problem çıkartmayan bir marka/model arıyorum. Ne önerirsiniz?
(3) 

Referandumda Oy Kullanmak İçin Belge

Efiloğlu #1176453 
Merhaba,

16 Nisanda oy kullanmak için ne gibi bir belgeye ihtiyacımız olacak? Oy kullanacağımız sandığa nüfus cüzdanı ile gitmemiz yeterli mi?
(1) 

Mangal Teli & Saç

Efiloğlu #1174839 
Merhabalar,

Terasımda mangal yapmayı düşünüyorum. Gerekli döşeme vs.. var. Bunun üzerinde yapmak için, ne gibi bir şey tercih etmeliyim? Zahmeti az olacak şekilde? Izgara tellerini temizlemek vs.. zor oluyor. Saç teller nasıl olur? Isıyı iletmesi vs.. Ya da farklı neler olabilir? Nerelerden bakabilirim?
(6) 

İhbar Tazminatı Ödemesi

Efiloğlu #1174216 
Merhabalar,

Şimdi ben çalıştığım şirkette maaşın tamamını hesabım üzerinden almıyorum. Bir kısmını elden alıyorum. E-devlette görülen miktar, 2.500 gibi bir şey. Benim 6 haftalık ihbarım var. "Ben şimdi işten çıkmak istiyorum" desem, ve bu ihbarı ödemem gerekse, 2.500 TL'lik ücret üzerinden mi ihbar öderim? Yoksa asıl maaşım üzerinden mi?

2.500 üzerinden öder isem, 2.500*6*7/30 şeklinde, 3.500 TL'mi ödemem gerekecek?

(Ek olarak, kullanmadığım 2 haftalık iznim de var)

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

İhbar Tazminatı Ödemesi

Efiloğlu #1173800 
Merhabalar,

Şimdi ben çalıştığım şirkette maaşın tamamını hesabım üzerinden almıyorum. Bir kısmını elden alıyorum. E-devlette görülen miktar, 2.500 gibi bir şey. Benim 6 haftalık ihbarım var. "Ben şimdi işten çıkmak istiyorum" desem, ve bu ihbarı ödemem gerekse, 2.500 TL'lik ücret üzerinden mi ihbar öderim? Yoksa asıl maaşım üzerinden mi?

2.500 üzerinden öder isem, 2.500*6*7/30 şeklinde, 3.500 TL'mi ödemem gerekecek?

(Ek olarak, kullanmadığım 2 haftalık iznim de var)

Şimdiden teşekkürler.
(9) 

Emekli Promosyonu Başvuru Son Tarih

Efiloğlu #1169759 
Emekli promosyonundan yararlanmak için son başvuru tarihi nedir?
(5) 

Saç Kurutma Makinesi Tavsiyesi

Efiloğlu #1168413 
Az önce saç kurutma makinem yandı. Yeni bir tane almak istiyorum. Çok pahalı olmayan, işimi görecek bir şey olsun yeter. Ne tavsiye edersiniz?
(4) 

Ev İçin Mobilya vs.. Nereden Alınır?

Efiloğlu #1167738 
Bekar evine çıkacağım İstanbul'da. Eve bir çok eşya almam gerekiyor. Kanepe, masa, halı, vestiyer, tabak-çanak, havlu vs.. Şimdi bunları almak için çok fazla da uğraşmak istemiyorum. Toplu bir şekilde alabileceğim bir yer arıyorum. Mesela IKEA bu konuda iyi gibi. Fakat orada da şöyle bir durum var. Her şeyi oradan almalı mıyım? Mesela ev tekstili alacağım. Onu IKEA'dan değil de, başka bir yerden almak daha iyi olmaz mı? Ya da yatak alacağım. Sağlıklı, güzel bir yatağı nereden bulabilirim? Aynı şekilde çatal-bıçak vs.. alacağım. Onlar için nerelere bakabilirim?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
(3) 

İşverenin İhbar Süresi Kullandırtmaması Hakkı Var mı?

Efiloğlu #1164039 
Merhaba,

2 yıl 4 aydır çalıştığım şirketten ayrılma durumum var. Ben 1 ay sonra istifa etmeyi düşünüyorum. 6 haftalık ihbar sürem ile birlikte, toplamda 2.5 ay sonra iş yerinden ayrılmış olacağım ki bu benim istediğim bir durum. 2.5 ay doldurmam gerekiyor (SGK süresi doldurmam gereken başka bir iş için bu gerekli)

Şimdi soru şu. Ben istifa etsem. İstifa dilekçemde, ihbar süreme uyacağımı belirtsem. Ama işveren bana derse ki, "ihbar kullanmanı ve bizim hakkımızı korumanı istemiyoruz. Şimdi gidebilirsin." dese, ortada kalırım. Bunu deme hakları var mı? Bunu deme hakları var ise, kullanabileceklerini düşünüyorum. Çünkü onlar adına direkt yaptığım bir iş yok. Danışman olarak çalışıyorum.

Ayrıca maaşım asgariden gösteriliyor. Bu durumda para vermeleri gerekiyorsa da, bunu asgari ücret üzerinden ödeyecekler, öyle değil mi?
(4) 

Emekli Olan Esnaftan Para Kesilir mi?

Efiloğlu #1152164 
Ben mesela emekliyim. 1.150 ₺ maaşım var. Ve bir adet bakkal dükkanını, devir yolu ile kendi üzerime alıyorum. Bu durumda emekli maaşımdan kesinti yapılır mı? Yapılır ise, ne kadar yapılır? Oranı vs..
(3) 

Amazon Teslimat Gecikmesi Hakkında

Efiloğlu #1151438 
Amazondan ürün almıştım 23 kasımda. 21 gün içinde teslimat diyordu. Halen Almanya'dan çıkmadı. Bu durumda ne gibi haklarım olabilir? Ne yapabilirim?
(4) 

Geçmiş ALES Sınavı Soruları

Efiloğlu #1146680 
Geçmiş yıllara ait ALES sınavlarını bulabileceğim bir kaynak var mıdır?
(2) 

Apaçi Videosu

Efiloğlu #1145949 
Ya bi video var böyle. Gençler bar gibi bir yerde eğleniyorlar. Kadın gelip çocuğun kulağına bir şey diyor. Sonra genç acayip bir dansa başlıyor. Baya komik bir şeydi. Çok fazla caps'i yapıldı. O videoyu nasıl bulabilirim?
(6) 

Pancake Nasıl Yenilir

Efiloğlu #1139936 
Biraz garip bir soru gibi gelebilir. Ben bu meretin nasıl yenildiğini bilmiyorum. Ortamlarda rezil olmamak için, pancake'in nasıl yenildiğini anlatır mısınız? Dürüm gibi mi? Çatal bıçak ile mi? Yoksa hamburger gibi mi?
(4) 

Nişantaşı'nda Akşam Yemeği Mekanı

Efiloğlu #1136304 
Eski bir arkadaşım ile, Nişantaşı civarında bir akşam yemeği yemek üzere sözleştik. Fakat bu civarlarda bir mekan bilmiyorum. Bana önerebileceğiniz bir yer var mı?

* İkimizde alkol kullanıyoruz. Alkollü mekan olabilir.
** Aşırı lüks bir yer aramıyoruz. İlk buluşma gibi düşünebiliriz.
(3) 

Mardin Gezi Rehberi

Efiloğlu #1126975 
Hafta sonu 2 günlüğüne Mardin'e gitme planımız var.

Bu kadar kısa süre için, nerelere gitmeliyiz?
Ne şekilde gezmek gerekir? (Araba kiralama, yaya gezme vs..)
Neler yemeliyiz?
(2) 

Paypal Para Gönderme

Efiloğlu #1108515 
Paypal'ın Türkiye'deki faaliyetlerinin kısılması hangi yönde oldu? Para gönderme mi, para alma mı? Almanya'ya para göndermeliyim. Daha önceden kullandığım paypal hesabım var. Bir sorun yaşar mıyım?
(2) 

LYS'de Yerleşip Gitmeme

Efiloğlu #1106138 
LYS'de tercih yaptık diyelim. Son sıralardaki bir tercihime yerleştiğimi gördüm. Ama gitmek istemiyorum. Kayır yaptırmıyorum üniversiteye.

Bu durumda, gelecek sene tekrar sınava girdiğimde puanım kesilir mi?
(1) 

Ortaköy Boğaz Turu

Efiloğlu #1102722 
Ortaköy'den kalkan boğaz turu var mı? Var ise hangi şirket(ler)? Saatlerine, süresine vs.. ulaşmam lazım.
(2) 

LYS Yerleştirme Sırası Kılavuzu

Efiloğlu #1101202 
2015 LYS'ye ait, tüm üniversite ve bölümlere ait olan minimum puanlar ve sıralamaları gösteren bir kılavuz var mı? Sıralama kısmı önemli. Onu bulamadım bir türlü.
(1) 

Sabiha Gökçen Kontrol

Efiloğlu #1095146 
28 Haziran'daki patlama sonrası kontroller ne durumda? Çok aşırı bir kontrol var mı hava limanı girişinde? Ona göre erken çıkma durumunu ayarlayacağım.
(3) 

Yatırım Tavsiyesi

Efiloğlu #1094374 
Bir arkadaşımın elinde yaklaşık 100.000 TL para var. 43 yaşında, kadın. Bu para ile yatırım yapmak istiyor. Faizin getirisi çok değil, beklentinin altında. Daha başka ne yapabilir. Gayrimenkul vs.. fikirlere açığız. İstanbul'da yaşadığı için, buradan yönetilebilecek bir şeyler tercih sebebi.
(3) 

Emekli Maaşı Hesaplama

Efiloğlu #1093372 
Bir akrabamın yaklaşık ne kadar emekli maaşı alacağını hesaplamaya çalışıyorum. Elimde her türlü veri (2000 öncesi, 2008 sonrası, prim ödemeleri vs..) var. Ancak yaklaşık ne kadar maaş alacağına dair bir hesaplama aracı bulamadım. SGK'nın sitesinden (uyg.sgk.gov.tr) yaptığım sorgulamadan da sonuç alamıyorum. Çünkü şu an aylık bağlanmış durumda. Sorguya izin vermiyor. Aylık bağlanmadan önce de izin vermiyordu :)

Yardımcı olabilecek olan var mıdır acaba?
(10) 

Döküm Tava

Efiloğlu #1087492 
Hızlı ve zahmetsiz bir şekilde et, tavuk vs.. pişirebileceğim bir tava arıyorum. Döküm tavalar buna uygun mudur? Anladığım kadarı ile, ızgara gibi bir şey. Isıyı eşit dağıtıyor. Yağ gerektirmiyor ve hızlı pişiriyor. Doğru mu anlamışım? Eksiklerim var mı?

Bu konuda önerebileceğiniz bir model var mı?

Teşekkürler.
(1) 

Excel'de Pasta Grafik (Pie Chart) Bölme

Efiloğlu #1083529 
Mesela elimde 4'e bölünmüş bir pasta grafiği var. Bu her 4'e bölünmüş parçayı da kendi içinde 4'e bölmem gerekiyor. Yani toplamda 4*4=16 parça olacak.

Bunu nasıl yapabilirim?
(1) 

Alıcı Satıcı Platformu (Yurt dışı)

Efiloğlu #1056525 
Elimdeki tarım ürünlerini (kuruyemiş) satabileceğim kişilere ulaşabileceğim bir online platform var mı? Özellikle yurt dışı kaynaklı olanlardan.
(9) 

Mug Bardak Gibi Bir Şey

Efiloğlu #1045840 
Daha çok işe giderken evden hazırlayacağım kahve, çay, salep, sıcak çikolata, portakal suyu vs.. gibi içecekleri muhafaza edebileceğim, toplu taşımada vs.. az az yudumlayabileceğim bir termosumsu bir şey arıyorum. Ama böyle çok byük bir şey değil. 300-400 ml gibi. Ne gibi bir şey alabilirim? Kapaklı/kapaksız vb.. model önerisi gibi bir şeyler söyleyebilirseniz, süper olur. Nerelerden alabilirim bir de?
(1) 

Kadıköy Doğum Günü Mekanı

Efiloğlu #1041850 
Bir arkadaş için ufak bir doğum günü yapmayı düşünüyorum. Ama sevgili vs.. değil. Yakın bir arkadaş. Nasıl bir şey ve nereleri önerebilirsiniz?
(1) 

Uludağ Turu

Efiloğlu #1034208 
Uludağ'da kayak öğrenip, akabinde kayabileceğimiz, konaklamalı, hafta sonu turu arıyorum. Nereleri önerebilirsiniz?
(4) 

Podcast

Efiloğlu #1031725 
Podcast olayına yeni yeni giriyorum. Podcast kaynakları arıyorum. Özellikle, Türkçe DJ'ler, günlük/haftalık yorum, kültür-sanat sohbetleri vs.. gibi şeyler. Yolda zaman geçirmelik şeyler yani..
(1) 

Star Wars Ürünleri Türkiye

Efiloğlu #1028607 
Cinemaximum'da Star Wars izlerken bir reklam vardı. Türkiye'den Star wars ürünleri almak için bir sitenin reklamı vardı. ..idea.com/starwars gibi bir şeydi. Ama o noktaların olduğu yer neydi, hatırlayamadım. Bilen birileri var mı acaba?
(2) 

True Detective'deki Black Rose Bar Benzeri Bar (İstanbul)

Efiloğlu #1021865 
True Detective'in 2. sezonunu izleyenler bilir.

Ray Velcoro'nın sürekli gittiği bar var: Black Rose Lera Lynn şarkı söylüyor vs..

Bunun benzeri bir bar ortamı bilen var mı İstanbul'da. Özellikle Taksim vs.. çevresinde..
(1) 

Diş Doktoru Şikayet

Efiloğlu #1006496 
Bugün gittiğim diş doktorum aşırı asabi bir insandı. Kendisini şikayet etmek istiyorum ama nereye şikayet edeceğimi bilmiyorum? Sağlık Bakanlığı mı, BİMER mi? Neresi? Bir link vs.. gönderebilirseniz, çok makbule geçer..
(1) 

Ruhi Mücerret'ten Bir Alıntı

Efiloğlu #1005136 
Ruhi Mücerret kitabında bir söz vardı. Böyle 5 tane cümle vardı. Sonra bu 5 cümleyi, bir başka 5 cümle ile nakavt ediyordu. Mesela şöyle bitiyordu sanki sonu. "Yenmemişti, yenilmişti. XXX oynamamıştı, tavla oynamıştı" gibi bir şeydi.

Tam metni bulamıyorum. Bilen var ise, sayfasını vs.. söyleyebilir mi? Ya da tam metni de olabilir.

Teşekkürler..
(2) 

Diş Kliniği (İstanbul)

Efiloğlu #1004316 
İstanbul'da iyi bir diş kliniği arıyorum. Nereyi tavsiye edersiniz? Ya da ADSM'ler ne kadar iyidir. Oralara mı gideyim direk?

mobil görünümden çık