(4) 

Gezi/Seyahat Kitapları

Efiloğlu #778025 
şimdi, yazın 1 ay süreli interrail ve Türkiye için geziler düşünüyorum. gezi ruhuna uyan, yollarda okunabilecek türden kitap tavsiyelerine ihtiyacım var dostlar
(2) 

40 Numara Ayakkabı

Efiloğlu #772223 
Şu ayakkabının 40 numarasını arıyorum:
www.flo.com.tr

Nereden bulabilirim?
(5) 

Gezi/Seyahat Filmleri

Efiloğlu #768946 
İnsanın içine gezme aşkı sokacak, "ben gezgin olmalıyım, her yeri görmeliyim" dedirtecek türden, ne gibi filmler tavsiye edebilirsiniz?
(4) 

İstanbul Kiralık Ev Mekanı

Efiloğlu #758260 
Şöyle şehrin merkezinden çok uzak olmayan, tek başına, bekar birinin yaşayabileceği 1+1 gibi bir büyüklükte, maksimum 500 TL kirası olan, bir kiralık ev bakıyorum da, hangi semtte bulabilirim, bilemiyorum. Bu konuda fikir almak istedim. Nereden bulabilirim?
(2) 

Wordpress ile site yapmak

Efiloğlu #753036 
şöyle bir ihtiyacım var. kendi domain'imi (adimsoyadim.com) alarak, wordpress altyapısı ile, 5-10 sayfa içeren bir site kurmak istiyorum.

bunun için ihtiyacım olan, wordpress.com mu, yoksa wordpress.org mu?
(1) 

Kamp Benzeri Tatil Yeri

Efiloğlu #748994 
Şöyle bir yer var Fethiye'de: www.sanatkampi.com

Buraya gidiyorum senelerdir de, buna benzer tatil yerleri arıyorum şu aralar. Var mı benzer yerler bilen birileri?
(2) 

Sinema Arkadaşı

Efiloğlu #723787 
sinema arkadaşı arıyorum. ama sadece sinema arkadaşı, fazlası değil.
vizyona yeni filmler girince, festival olunca vs.. birlikte gidip, film izleyip, film üzerine konuşabileceğim birilerini arıyorum. dediğim gibi, sevgili falan aramıyorum. irdeleme yok, yargılama yok, sadece sinema var..

ekleme: il istanbul
(3) 

Giyim Sitesi

Efiloğlu #711334 
İnternetten alışveriş yapabileceğim giyim siteleri nelerdir?
(11) 

İçmeden önce yenilecek yemek

Efiloğlu #711213 
Bol içki içmeden önce ne yemeli ki, kusmaktan uzak tutsun bizi?
(3) 

Blog Tavsiyesi

Efiloğlu #701024 
Şöyle gündemdeki olaylar ya da ilginç konular üzerine yazılar yayınlayan, araştırmalara yer veren bloglar arıyorum. Tam olarak ne istediğimi anlatamamış olabilirim. Mesela şu ikisi gibi bir şeyler arıyorum:

www.mserdark.com
dunyalilar.org
(1) 

Ford Fiesta 2.El

Efiloğlu #699614 
Yeni kasa olanlardan,
2008-2010 model arası,
1.4 Titanium ya da 1.6 Titanium kasa,
Otomatik vites,
Benzinli,
Tercihen gümüş gri, elektrik kırmızı ya da gri renklerde,

araç arıyorum.

1-) Bu özellikte bir aracın ortalama ücreti ne kadardır?
2-) İstanbul'da nereden bulabilirim?
3-) İnternet üzerinden nereden bulabilirim?
4-) Yılın hangi ayında alırsam, ucuza kapatabilirim?
(1) 

iPhone 5 Kılıfı

Efiloğlu #687569 
iPhone 5 için kılıf arıyorum. Hangi sitelerden ya da İstanbul'da hangi mağazalardan bakabilirim?
(3) 

iPhone uygulamaları

Efiloğlu #684842 
İlk defa bir iPhone aldım. Temel olarak hangi uygulamaları kullanıyorsunuz?
Neleri yüklememi tercih edersiniz?
Yaklaşık kaç uygulama kurulu sizin iPhone'unuzda?
(3) 

2. El Araba Ne Zaman Alınır?

Efiloğlu #675197 
2. el bir araba almak istiyorum. Şöyle 22-28.000 arasında. Araba fiyatlarının düşük ve yüksek olduğu zamanlar genelde hangi aylar oluyor? Neden etkilenir araba fiyatları?
(1) 

Kaşe Mont

Efiloğlu #672569 
Kaşe mont almak istiyorum da alırken neye dikkat etmek gerekir? İpek mi olmalı, yoksa başka bir şey mi? Marka olarak tavsiye edebileceğiniz bir şeyler var mı?
(1) 

25-30 bin civarı dizel otomatik 2.el araba

Efiloğlu #633694 
25-30 bin civarı bir fiyata dizel ve otomatik bir araba arıyorum. Çok da yaşlı olmasın istiyorum. Şöyle 2007 ve sonrası. Nelere dikkat etmeliyim seçim yaparken. Kriterlerde ne önemlidir? Km, marka vs.. Önerileriniz var mıdır?
(1) 

Ege Boyu Tatil Mekanları

Efiloğlu #619671 
Bursa'dan yola çıkarak, Fethiye'ye kadar sürecek 1.5 günlük bir yolculuk planımız var. Aynı şekilde dönüş yolu da var tabii. Bu süre içinde, neleri görmemizi, nerelere mutlaka uğramamızı vs.. tavsiye edecek arkadaşlar, tatil önerileriniz sabırsızlıkla bekliyoruz.

Aynı zamanda, şuranın kahvaltısı iyidir, buranın şu yemeği iyidir vs.. gibi önerilerde pek şükela olur hani..
(1) 

Kadıköy-Atatürk Havaalanı

Efiloğlu #616468 
Kadıköy'den Atatürk Havaalanı'na nasıl ulaşabilirim? Servis vs..
(3) 

travego vs 417

Efiloğlu #616040 
hangisi daha konforludur?

travego 15 shd
417 hdh
(3) 

Güneş Kremi

Efiloğlu #614208 
Malum yaz yaklaşıyor.

Güneş kremi ile spreyi arasında ne fark var?

Ne beyaz, ne çok esmer bir tenim var. Orta halli bir bayım. Bana ne tavsiye edersiniz? Bir de bu faktör olayını açıklayan birisi olursa, işte o ne güzel insandır.
(1) 

İstanbul-Bursa

Efiloğlu #609399 
İstanbul'dan Bursa'ya en hızlı nasıl ulaşılır? İdo, idobüs dışında bir seçenek var mıdır? Hareket yeri Üsküdar'a yakın bir yer tercihimdir..
(7) 

Araba Markası

Efiloğlu #603499 
Resimlerini göreceğiniz şu arabanın markası nedir?
(2) 

İstanbul'da Depo/Eşya bırakacak yer

Efiloğlu #603146 
Şimdi durum şu. Ben ağustos ayında asker oluyorum. 6 ay boyunca (büyük ihtimal kısa dönem çıkar diye düşünüyorum) bir takım demirbaş eşyalarımı bırakabileceğim, döndüğümde de bıraktığım gibi bulabileceğim bir yer arıyorum. Başlıca eşyalar şöyle: Tek kişilik yatak, dolap, kitaplık, 2 çek-yat, halı, ufak yemek masası vs..

Depolar ne kadar güvenilirdir? Fiyatları çok uçuk mudur? Öneri olarak nereler vardır? Aylık kaça patlar bana? Onun yerine ev kiralasam daha mı makul olacak yoksa?

Not: Karşıda oturuyorum (Avrupa'da olduğunuzu varsaydım)
(2) 

Kitap Tanıtım Platformu

Efiloğlu #599980 
Aradığım tam olarak şöyle bir şey:

Şimdi ben kitap almadan önce, o kitapla ilgili bilgi, ne tür olduğu, konusunu kısaca açıklayan, yazarını tanıtan vs.. bir site arıyorum. Aynı zamanda kullanıcıların oy verdiği vs.. Ama böyle kitap satan (kitapyurdu vs..) bir site değil de, farklı bir platform.

Kısacası, imdb'nin kitap versiyonu, bir de Türkçe olabilirse, tadından yenmez..
(2) 

Yedek Subayların Temel Eğitimi

Efiloğlu #599754 
Şimdi ASAL'da şöyle bir duyuru var: www.asal.msb.gov.tr

Bu duyurunun 6. maddesinin A şıkkında diyor ki;

BİR AYLIK TEMEL EĞİTİME TABİ TUTULACAK YEDEK SUBAY ADAY ADAYLARI 25-29 TEMMUZ 2013 TARİHLERİ ARASINDA, İKİ BUÇUK AYLIK TEMEL EĞİTİME TABİ TUTULACAK YEDEK SUBAY ADAYLARI 12-13 AĞUSTOS 2013 TARİHLERİ ARASINDA TERTİP EDİLDİKLERİ SINIF OKULLARINA..

1 aylık temel eğitim ile, 2.5 aylık temel eğitimin farkı nedir? Kim hangisine katılabiliyor, hangi kritere göre belirleniyor bu?

Not: Mühendislik fakültesi mezunuyum..
(1) 

Karnaval.com'da Zeplin reklamında çalan şarkı

Efiloğlu #597927 
Karnaval.com üzerinden Joy FM'i dinlerken reklamlarında bir şarkı var. Karnaval'daki Zeplin radyoyu tanıtırken çalıyor jeneriği. Öncesinde şöyle bir şey söylüyorlar:

"Akşam olmuş, bir arkadaşının sergisinden çıkmışsın. Bir şeyler içmek için her zamanki mekanına uğruyorsun. Çantandan kitabını çıkarırken, bir şarkı çalmaya başlasa. Canını sıkan her şeyden uzaklaşsan. İşte o anı tamamlayan şarkı Zeplin'de. Zeplin, karnaval.com'da"

O sırada çalan şarkıyı bilen var mı?
(2) 

Askerlik için İşten Ayrılma

Efiloğlu #597278 
Şimdi ben ağustosta askere gideceğim. Bu aralar askerlik işlemlerine başlayacağım. İşte de 2.5 yıldır çalışıyorum. Tazminatımı almak için, iş yerine ne gibi belgeler götürmem gerekecek askerlikle ilgili? Sonradan demesinler, vermiyoruz tazminatını diye..
(5) 

İdari İzin

Efiloğlu #594697 
Şimdi ismi bu olmayabilir de, mesela ben bankaya gidecem 2 saatliğine. Ya da nüfus cüzdanımı kaybettim, yenilemem gerekiyor. Bunun için izin almam gerekiyor.

Bu izinlere ne isim veriliyor?
Limiti nedir? (Haftada ya da ayda kaç saat)
İş kanununda yer aldığı kısım neresidir?
(4) 

Filtre Kahve

Efiloğlu #588940 
Filtre kahve nereden alınır, tavsiyeleriniz nelerdir? Daha önceleri Starbucks'tan alıyordum, ama şimdi farklı bir şeyler deneyebilirim.
(1) 

Vınn Modem

Efiloğlu #577678 
1 hafta kadar şehir dışında olacağım için acilen vinn modeme ihtiyacım oldu. Bu modemi aldıktan sonra aktif olması ne kadar zaman alır? Çok uzun süreli kullanmayacağım için, 1 haftalık ya da aylık vs.. gibi önerebileceğiniz bir çeşiti var mıdır?

Not: turkcellliyim
(5) 

Borsaya para yatırmak

Efiloğlu #567975 
Şimdi elimde bir miktar birikmişim var ve yatırım için risk alıp borsa olayına girmek istiyorum. Mesela THYAO'yu inceledim. Tam 1 yıl önce 2.56 iken, bugün 7.34. Bu şu anlama mı geliyor: Geçen sene 2560 TL'lik THYAO hisse senedi almış olsa idim, şimdi o para 7340 TL mi olacaktı? Bu kadar artış normal mi, emin olamadım. Sormak istedim.

Bir de ikinci bir sorum, ben uzun vadeli yatırım düşünüyorum. Mesela şimdi biraz hisse alıp, 1,5-2 yıl sonra bozduracam. Öyle dürekli al-ver ile işim olmayacak. Bu şartlar altında, borsa mantıklı mı? Şöyle uzun vadede para edecek bir kağıt felan ne önerirsiniz? Bana THYAO baya bir mantıklı geliyor bu durumda. Sizlerin görüşünü de almak istedim..
(1) 

Borsaya para yatırmak

Efiloğlu #567956 
Şimdi elimde bir miktar birikmişim var ve yatırım için risk alıp borsa olayına girmek istiyorum. Mesela THYAO'yu inceledim. Tam 1 yıl önce 2.56 iken, bugün 7.34. Bu şu anlama mı geliyor: Geçen sene 2560 TL'lik THYAO hisse senedi almış olsa idim, şimdi o para 7340 TL mi olacaktı? Bu kadar artış normal mi, emin olamadım. Sormak istedim.

Bir de ikinci bir sorum, ben uzun vadeli yatırım düşünüyorum. Mesela şimdi biraz hisse alıp, 1,5-2 yıl sonra bozduracam. Öyle dürekli al-ver ile işim olmayacak. Bu şartlar altında, borsa mantıklı mı? Şöyle uzun vadede para edecek bir kağıt felan ne önerirsiniz? Bana THYAO baya bir mantıklı geliyor bu durumda. Sizlerin görüşünü de almak istedim..
(1) 

Çanakkale Şehitlik Gezisi

Efiloğlu #567473 
18 mart dolayısı ile Çanakkale civarlarına bir gezi düşünüyoruz. Uygun tarih 16-17 mart gibi gözüküyor. Bu tarihler arası, şehitlik vs.. civarlarına gezi düzenleyen tur vs.. gibi bir şeyler arıyoruz. Rehber eşliğinde gezmek için. Var mı bu tip bir öneriniz?
(4) 

İtalya'ya nasıl gitmeli?

Efiloğlu #560873 
Bu yaz 3-4 arkadaş İtalya'ya gitmek istiyoruz. Rota klasik; Roma, Floransa, Venedik, Milano. Karar veremediğimiz nokta, turla mı gitsek, kendi başımıza mı gitsek? Avantajları-dezavantajlarını karşılaştırma noktasında yardım bekliyorum.

(Not: İngilizcemiz var, İtalyanca yok. Maddi olarak pek bir sıkıntımız yok)
(1) 

Para yatırım çeşidi/fikri

Efiloğlu #556925 
Merhabalar;

Uzun sürede kazandırabilecek para yatırım yöntemi olarak ne önerebilirsiniz?
Mesela 1 yıl boyunca paramı geri almayabilirim, sıkıntı değil. 1.000-5.000 arası bir para yatırabilirim.

Bono, tahvil ile ilgili bir şeyler duyuyorum ama pek anlamıyorum onlardan. Altın desen düşüşlerde. Dövizde sende %3 anca getiriyor.
(1) 

Bozuk telefonu ne yapmalı

Efiloğlu #546227 
Elimde Samsung Jet(S8003) var. Anteninde problem var. Yapmak için 300 tl istedi Samsung servisi. Telefonun yenisi 275 tl olduğu içim yaptırmadım tabii.

Şimdi ben bu telefon ile ne yapabilirim? Bu tip telefonları alıp, az da olsa para veren bir yer vs.. var mıdır? Ya da tekrar kullanılabilecek parçaları alan bir yer felan bulabilir miyim ki? Samsung çok para istedi yapmak için. Normal telefoncularda yapamamyız diyor. Çok sağlam bir tamirci olabilir mi bu işlerden anlayan ve telefonu geri getirebilecek olan?
(3) 

Interrail Arkadaşı

Efiloğlu #535036 
2013 yazı için Interrail arkadaşı arıyorum. Interrail arkadaşı arayan insanları bir araya getiren bir platform var mı bildiğiniz?
(2) 

Bilgisayar (AutoCad, Solidwork)

Efiloğlu #528656 
Yeni bir laptop ihtiyacım oldu da, üzerinde SolidWork, AutoCad gibi programlar çalışacak. Bunların çalışması için yüksek olması gereken parça nedir? RAM mi, işlemci mi?

Toplam bütçem 2.000-2.750 TL arasında. 3-5 yıl beni idare etsin istiyorum. Ne tip bir şey tavsiye edersiniz?
(4) 

Askerlikte İhbar Tazminatı

Efiloğlu #527426 
Askere gideceğimiz zaman kıdem tazminatı dışında ihbar tazminatı da alıyor muyuz? Yoksa sadece kıdem tazminatı mı alıyoruz?
(1) 

Horon Kursu

Efiloğlu #512850 
İstanbul'da horon kursuna gitmek istiyorum. Bilinen, burası iyidir denilen bir yer var mı bildiğiniz?
(2) 

Göl Evi Tatili

Efiloğlu #511397 
İstanbul'a yakın bir yerde, göl kenarında bir yerlerde ufak bir kaçamak yapabileceğimiz bir tatil mekanı arıyoruz. Hani Amerikan filmlerinde olur ya, ufacık bir evde, 3-4 kişi kendi yemeklerini felan yapar, avlanır, şöminelerini yakar vs.. O kadar uçuk bir şey beklemiyorum ama şehirden uzaklaşıp, doğa ile iç içe ve stres atmak istiyoruz. Var mıdır önerisi olan?
(1) 

Yılbaşı tatil önerisi

Efiloğlu #510278 
Yılbaşında pazartesiyi bağlayıp, 4 günlük bir kaçamak yapmak istiyorum. İstanbul çevresinde önerebileceğiniz ne gibi bir yer var acaba?
(2) 

Eğik Yazı

Efiloğlu #508049 
Web sitesini yaptığımız firmadan, tasarım olarak bize eğik yazı içeren bir bileşen geldi. Bu yazıyı eğik olarak nasıl yazabiliriz. HTML'in böyle bir desteği var mı? Ya da nasıl yapılır, fikri olan var mı?.
(4) 

Sinema Sitesi

Efiloğlu #504569 
Türkçe bir sinema sitesi arıyorum. Filmlerin ne zaman, hangi salonlarda vizyona gireceği, fragmanı vs.. gibi bir çok bilgiyi bulabileceğim bir site. Önerisi olan birileri çıkar mı acaba dostlar?
(29) 

Erkek çocuk ismi önerisi

Efiloğlu #503578 
Yeni doğan erkek yeğenim için isim arıyoruz. Böyle çok geleneksel olmayan bir isim arıyoruz. Var mıdır ilginç önerileri olan? İlginç dediysek, Türkiye'deyiz en nihayetinde. Söylemesi de çok zor olmamalı :)
(4) 

Uçakta Et Taşınır mı?

Efiloğlu #496472 
Malumunuz, önümüz bayram. Kavurmaları memleketten getirirken, uçağa sokabilir miyiz? Böyle bir yasak var mı? Daha önce hiç denemedim de.
(1) 

İş Analizi Programı

Efiloğlu #490642 
İstanbul'da önerebileceğiniz İş analizi programı olarak neler var? Sonrasında sertifika alabileceğim bir program. Bil. mühendisiyim. İşin business kısmına geçmek istiyorum. Bu doğrultuda bir programa katılmak ve sertifika almak istiyorum
(3) 

Duvara Poster Asmak için

Efiloğlu #490232 
duvarıma poster asmak istiyorum ama sonradan böyle duvarda izi kalmasın istiyorum. bunun için ne kullanabilirim? önerisi olan var mıdır? Bir ara tack-it kullanmıştım ama o da duvar boyasını çekip alıyor veya iz bırakıyor.
(2) 

Ses Oynatıcı

Efiloğlu #483323 
Blogumda kullanmak üzere, ses oynatıcı bir araç arıyorum. Böyle youtube'a felan bağlı kalmadan, kendi yüklediğim ses dosyalarını çalacak bir ses oynatma aracı. Neleri önerirsiniz, çok yabancıyım bu ses oynatma araçlarına..
(8) 

Rakı-Balıkta balık önerisi

Efiloğlu #473754 
Yarın gece evde rakı balık yapmayı düşünüyoruz da, balık olarak ne iyi gider rakının yanında? Tavsiye var mıdır?.

mobil görünümden çık