Ne tarz bir kutuda saklıyorsunuz?
Şöyle bir duyurum vardı, okuyan hatırlar: www.eksiduyuru.com
sözlük'te de şöyle bir başlık açılmıştı: eksisozluk.com
ben ilk duyuruyu açtığım gün aynı zamanda şikayetvar tarzı yerlere de şikayette bulunmuştum, zaten firmayla ilgili şikayetler de vardı malum. ama bunlardan biri bugün onaylanmış, adam bana direkt belalar okumaya başladı.
Böyle insanların hala ağzında Allah kelimesiyle dolaşıp hak yemelerine, hukuk yemelerine katlanamıyorum! Kendileri öncesinde de yine durup dururken "Allah sizin belanızı versin" demişti.
Şimdi ben ne yapayım? Hiçbir şekilde cevap vermedim yine - en son yazdıklarından sonra.
sözlük'te de şöyle bir başlık açılmıştı: eksisozluk.com
ben ilk duyuruyu açtığım gün aynı zamanda şikayetvar tarzı yerlere de şikayette bulunmuştum, zaten firmayla ilgili şikayetler de vardı malum. ama bunlardan biri bugün onaylanmış, adam bana direkt belalar okumaya başladı.
Böyle insanların hala ağzında Allah kelimesiyle dolaşıp hak yemelerine, hukuk yemelerine katlanamıyorum! Kendileri öncesinde de yine durup dururken "Allah sizin belanızı versin" demişti.
Şimdi ben ne yapayım? Hiçbir şekilde cevap vermedim yine - en son yazdıklarından sonra.
Her sabah iş yerinin açma, simit, kahvaltı tabağı gibi ürünlerini tüketmek istemiyorum artık. İstiyorum ki evde kendim hazırlayayım; meyvesi, yulaf ezmesi, yoğurdu birlikte olsun, daha sağlıklı beslenebileyim. Sizin yaptığınız karışımlar neler? (Süt içemiyorum, mümkünse sütlü tarifler olmazsa tadından yenmez)
Yazı şu: sosyal.hurriyet.com.tr
Nette baktım ama sayfalar sosyal.hurriyet'e yönlendiriyor. Bir püf noktası varsa birileri kopyalayıp yapıştırabilir mi buraya? :D
Nette baktım ama sayfalar sosyal.hurriyet'e yönlendiriyor. Bir püf noktası varsa birileri kopyalayıp yapıştırabilir mi buraya? :D
Uzun olacak, sabrı ve vakti olanlar okuyabilirse sevinirim, sinirden kendimi atacağım camdan!
Bildiğiniz üzere 2 aya yakındır bir süredir Hakkari'de tek bir kitabı dahi olmayan bir okula yardım gönderiyoruz. Canımızı dişimize katarak o okula hem kütüphane, hem anasınıfı açmaya çalıştık. Dedik ki şu karanlık günlerde çocukların dünyalarına ışık olalım. Sevgiyi ve kardeşliği aşılayalım.
Okulun tüm kırtasiye malzemelerini sizlerin ve çevremdeki arkadaşların yardımlarıyla tamamladık. Gelen her bir ürünün fotoğrafını ürünü alan arkadaşlarla paylaştım. Yanılmıyorsam yaklaşık 6 bin tl'den fazla bir sipariş vermiş bulunduk, hepsini şuradan görebilirsiniz: docs.google.com
Ve bu yardım kampanyasıyla ilgili şöyle bir başlık açıldı sözlük'te: eksisozluk.com
Sizlerden gelen bu desteklerle okula anasınıfı yapıldı, bugün okula öğrenciler gelmeye başlamış ama öğrenciler eğitimlerine bu hafta başlayabilecek VE BU HEPİNİZİN SAYESİNDE OLDU! Bu yardım olmasaydı bu sene o okulda anasınıfı eğitimi olmayacaktı, okulda kütüphane olmayacaktı. Okula bugün aldığımız halıfleks yerleştirilmiş, okul müdür yardımcısı beni arayarak "internetimiz gelmedi, gelse fotoğraf çekip paylaşacaktım ama dayanamadım, çok heyecanlıyım, halıfleks yerlere çok güzel oldu, herkes bayıldı" dedi.
Bakın, hiç kimseyi ve beni dahi tanımadığınız halde birilerinin kalbine dokundunuz, o sınıfı görünce okula gelmek isteyen onlarca çocuğu düşünün bir de.
Sizler beni tanımadan, etmeden gerek para toplanma konusunda yardımcı oldunuz, gerek ihtiyaç listesindeki ürünleri alarak direkt okula siz gönderdiniz.
ANCAK!
Bir sorunla karşılaştık ve bu beni mahvediyor. Gerçekten insanlığımdan ve insanlıktan nefret ettim. O kadar sinirliyim ki insan gerçekten boşuna cinnet geçirmiyor!
Yer: İzmir!
Anasınıfı için gerekli olan malzemeler neler diye araştırırken mümkün mertebede uygun fiyatlı ama yine de çocukların sevebileceği ürünler seçtik.
Bu ürünlerden birisi de şuydu: www.pirlantaoyuncak.com
Bir gönüllümüz bu üründen iki adet sipariş etti. Sipariş ettiğimiz tarih ise 19 Ağustos, bakın: tinypic.com
O dönem de maalesef şehit haberleri çok olmaya başlamıştı. Vermiş olduğumuz diğer siparişlerin okula ulaştırılması konusunda pürüzler yaşamaya başlamıştık ancak yardım kampanyası olduğu için firmalar ürünleri gönderme konusunda epey çaba sarf ettiler. 2 bin tl'ye yakın aldığımız halıfleksin o bölgeye o dönem gönderilmesi neredeyse maliyetiyle aynı tutara denk geldi.
Ben de sırf bu yüzden ürünü aldığımız Pırlanta Oyuncak isimli firmayı aramadım. Ne de olsa telefonda konuşmuştuk, parayı almıştı ve ürünleri hazırlayacaktı.
Olaylardan 1 hafta kadar sonra okul müdür yardımcısı bana gelen ürünlerin fotoğraflarını yollamaya başladı ancak bu ürünler arasında Pırlanta Oyuncak'tan gelen hiçbir ürün yoktu. Biraz daha bekleyelim dedik. İzmir'den çıkışı geç olmuştur, insanlık halidir, İzmir gibi bir yerde yanlış olmaz dedik.
10 gün geçti, okuldan bu firmaya ait bir fotoğraf hala gelmedi, ben de artık sormaya başladım okula, hani gözden mi kaçırdılar, yok mu şu iki mobilya diye. Cık, yok.
Artık firma sahibi Muhammet Bey'i aramaya karar verdim. Aradım. Telefonu açtı. Durumu izah ettim. Öğleden sonra beni arar mısınız, fabrikaya gidecem, bir bakayım dedi. Öğleden sonra aradım, "bizim elemanlar ürünleri bırakmamışlar, kusura bakmayın, ben cuma günü göndertiyorum" dedi. "tamam" dedim.
Cuma günü geçti, bir sonraki haftanın Cuması oldu, hala gelen bir fotoğraf yok okuldan. Önce okula tekrar soruyorum, "gelen bir ürün yok İzmir'den" diyorlar, acaba ürünler başka bir şehirden mi yollatıldı diye düşünerek başka şehirden gelen mobilyalar var mı diye soruyorum. "yok" deniliyor.
Firma sahibi Muhammet Bey'i tekrar arıyorum. Tekrar öğleden sonra aramamı istiyor, fabrikada olacakmış, öğleden sonra arıyorum, "ya mobilyalar şu an tam gözümün önünde, kusura bakmayın, gündem kötü ya, gönderememişler, kargo kabul etmemiş" diyor. "Anlıyorum ama diğer siparişlerimizin hepsi gecikmeli olsa da gitti ve hiçbir kargo firması "bu ürünü kabul etmiyoruz" demedi diyorum. Neticede İzmit'ten 92 metrekare halıfleks gitmiş, düşünün! "Tamam, özür dilerim, ben göndericem, bizzat kendim gideceğim hatta, sıkıntı yok" dedi. İnandım.
Aradan 10 gün geçiyor, yine önce okulla teyitleşiyoruz, sonra firmayı arıyorum, Muhammet Bey diyor ki, "Vallahi bizzat kendim götürdüm, kargoyu almadılar, artık hangi kargo firmasına soracağımı şaşırdım". Artık ciddi ciddi kıllanmaya başlıyorum. Diyorum ki, "Ptt kargoyu aradınız mı?". "aaa, iyi fikir, ben bir de onu arayayım, yarın size takip numarasını paylaşırım" diyor. Kendisine tekrar tekrar bu mobilyaların yardım kampanyası dahilinde imkanı olmayan bir okula gönderildiğini, bu mobilyaları da bir gönüllünün aldığını, kendisine de mahcup olduğumu iletiyorum. "tamam, sıkıntı yok, ptt kargo gönderir oraya" diyor.
Ertesi gün oluyor, kargo takip numarası bana iletilmiyor. Ben de kendisine whatsapp üzerinden yazıyorum, yaşadığım hayal kırıklığını, kendisine artık güvenmediğimi, yardım eden arkadaşa da yüzümün kara çıktığını dile getiriyorum. Hepsinin ekran görüntüleri var elimde. Ağzımdan bir tek hoş olmayan kelime dahi çıkmıyor. Ancak bana cevap dahi vermiyor, üstelik aramalarıma da cevap vermiyor artık.
Ben de durumu siparişi veren avukat gönüllümüze iletiyorum, telefon numarasını istiyor Muhammet Bey'in. Muhammet Bey arkadaşıma telefonu açıyor, diyor ki yarın takip numarasını yollayacağım.
Ertesi gün oluyor, arkadaşım takip numarası geldi mi diye soruyor bana. Bana gelen bir numara yok. Biraz daha bekleyelim diyoruz. Sonra bana 1,5 ay önce sipariş ettiğimiz ürünlerin fotoğraflarını yolluyor, "PTT hala gelmedi ürünleri almaya" diyor. Cevap yazmıyorum. Ertesi gün akşam üzerine doğru "Hala gelmedi mi PTT?" diyorum. Okunuyor mesajım ama cevap verilmiyor.
Bir yandan da insanlığa olan inancımı yitirmiş, kendimden ve tüm insanlardan tiksinmiş halde buluyorum. Adamı arasam telefonu yine açmayacak veya yine aynı şeyleri söyleyecek ve ben artık sinir krizi geçirecem diye korkarak aramıyorum, sormuyorum. Bugün google'da "pırlanta oyuncak" diye aratayım diyorum. Aratınca ilk çıkan sonuçlardan biri: pırlanta oyuncak şikayet.
Şikayetleri okuyorum tek tek, şok. İnsanlar cinnet geçirmiş neredeyse! Kimisi köyün birinde öğretmen, velilerden ufak ufak yardım toplamayı başarmış, sınıfının eksiğini almak istemiş. Kimisi 6 aydır oyalandığını söylemiş, kimisi kendisine beddualar atmış, insanlar gerçekten haklı olarak çıldırmış!
Üstelik bu kişinin whatsapp profil durumu: ALLAH'A EMANET.
Şaka gibi!
Ben de dayanamıyorum ve gösterdiğimiz tüm iyi niyet ve anlayış için hakkımızı helal etmediğimizi, o güzel isminin anlamını taşımadığını, diğer müşterilerin yorumlarını okuduğumuzu, bizlerin de şikayet yazacağını ve PTT gerçekten kargoları onca gün almadıysa onlar için de hakkımızı yasal yollardan arayacağımızı söylüyorum.
Ve diyorum ki siz de beni diğerleri gibi oyalacak mısınız? avukatıma söylüyorum, hemen sizi aratıyorum, her yere şikayette bulunuyorum ve sözlük'e de konuyu taşıyorum. Bu sefer bana kargo takip numarasını paylaşıyor, kargonun nerede olduğunu söylüyor ama tabii kargoyu PTT ile vermemiş.
Ve diyor ki; kargo ücretini alıcı ödeyecek!! E biz böyle anlaşmamıştık!!!! Şaka gibi diyorum! "Evet, ister şaka, ister başka bişey" diye cevap dönüyor. Ve bana diyor ki: "Allah'a inancın varsa İnternet'e yorum yazmayın".
Arkadaşlar, yemin ederim, eğer ki kendi keyfim için aldığım bir ürün olmuş olsaydı, bu kadar sinirlerim harap olmayacaktı ama biz bu ürünü gerçekten ihtiyacı olan bir okula göndermek için aldık!! Ne kadar uğraştığımızı en iyi siz biliyorsunuz! Şu an bu iki dolap olmadığı için alınan malzemeler yerleştirilemiyor. Daha da açığımız var hala biliyorsunuz.
Sizlerden ricam, lütfen bu yazımı sözlük'te paylaşabilir misiniz? Yazık günah insanlar çıldırmış, birileri daha mağdur olmasın, şikayetler şöyle:
www.alosikayet.com
www.sikayetvar.com
www.kararvermeden.com
Ben o kadar koşturma arasında gözden kaçırdım, haklısınız, öncesinde firmayı araştırmam gerekiyordu. Ancak ben böyle bir konuda hele ki İzmir gibi bir yerden bu tarz bir sorunla karşılaşabileceğimi sanmıyordum.
Sinirden saçlarımı yolmak üzereyim!!! Bir de ürün için kaç yüz liralık kargo ücreti ödeyeceğiz şimdi kim bilir!
Soru olarak açtım ki her türlü önerilere açığım.
Bildiğiniz üzere 2 aya yakındır bir süredir Hakkari'de tek bir kitabı dahi olmayan bir okula yardım gönderiyoruz. Canımızı dişimize katarak o okula hem kütüphane, hem anasınıfı açmaya çalıştık. Dedik ki şu karanlık günlerde çocukların dünyalarına ışık olalım. Sevgiyi ve kardeşliği aşılayalım.
Okulun tüm kırtasiye malzemelerini sizlerin ve çevremdeki arkadaşların yardımlarıyla tamamladık. Gelen her bir ürünün fotoğrafını ürünü alan arkadaşlarla paylaştım. Yanılmıyorsam yaklaşık 6 bin tl'den fazla bir sipariş vermiş bulunduk, hepsini şuradan görebilirsiniz: docs.google.com
Ve bu yardım kampanyasıyla ilgili şöyle bir başlık açıldı sözlük'te: eksisozluk.com
Sizlerden gelen bu desteklerle okula anasınıfı yapıldı, bugün okula öğrenciler gelmeye başlamış ama öğrenciler eğitimlerine bu hafta başlayabilecek VE BU HEPİNİZİN SAYESİNDE OLDU! Bu yardım olmasaydı bu sene o okulda anasınıfı eğitimi olmayacaktı, okulda kütüphane olmayacaktı. Okula bugün aldığımız halıfleks yerleştirilmiş, okul müdür yardımcısı beni arayarak "internetimiz gelmedi, gelse fotoğraf çekip paylaşacaktım ama dayanamadım, çok heyecanlıyım, halıfleks yerlere çok güzel oldu, herkes bayıldı" dedi.
Bakın, hiç kimseyi ve beni dahi tanımadığınız halde birilerinin kalbine dokundunuz, o sınıfı görünce okula gelmek isteyen onlarca çocuğu düşünün bir de.
Sizler beni tanımadan, etmeden gerek para toplanma konusunda yardımcı oldunuz, gerek ihtiyaç listesindeki ürünleri alarak direkt okula siz gönderdiniz.
ANCAK!
Bir sorunla karşılaştık ve bu beni mahvediyor. Gerçekten insanlığımdan ve insanlıktan nefret ettim. O kadar sinirliyim ki insan gerçekten boşuna cinnet geçirmiyor!
Yer: İzmir!
Anasınıfı için gerekli olan malzemeler neler diye araştırırken mümkün mertebede uygun fiyatlı ama yine de çocukların sevebileceği ürünler seçtik.
Bu ürünlerden birisi de şuydu: www.pirlantaoyuncak.com
Bir gönüllümüz bu üründen iki adet sipariş etti. Sipariş ettiğimiz tarih ise 19 Ağustos, bakın: tinypic.com
O dönem de maalesef şehit haberleri çok olmaya başlamıştı. Vermiş olduğumuz diğer siparişlerin okula ulaştırılması konusunda pürüzler yaşamaya başlamıştık ancak yardım kampanyası olduğu için firmalar ürünleri gönderme konusunda epey çaba sarf ettiler. 2 bin tl'ye yakın aldığımız halıfleksin o bölgeye o dönem gönderilmesi neredeyse maliyetiyle aynı tutara denk geldi.
Ben de sırf bu yüzden ürünü aldığımız Pırlanta Oyuncak isimli firmayı aramadım. Ne de olsa telefonda konuşmuştuk, parayı almıştı ve ürünleri hazırlayacaktı.
Olaylardan 1 hafta kadar sonra okul müdür yardımcısı bana gelen ürünlerin fotoğraflarını yollamaya başladı ancak bu ürünler arasında Pırlanta Oyuncak'tan gelen hiçbir ürün yoktu. Biraz daha bekleyelim dedik. İzmir'den çıkışı geç olmuştur, insanlık halidir, İzmir gibi bir yerde yanlış olmaz dedik.
10 gün geçti, okuldan bu firmaya ait bir fotoğraf hala gelmedi, ben de artık sormaya başladım okula, hani gözden mi kaçırdılar, yok mu şu iki mobilya diye. Cık, yok.
Artık firma sahibi Muhammet Bey'i aramaya karar verdim. Aradım. Telefonu açtı. Durumu izah ettim. Öğleden sonra beni arar mısınız, fabrikaya gidecem, bir bakayım dedi. Öğleden sonra aradım, "bizim elemanlar ürünleri bırakmamışlar, kusura bakmayın, ben cuma günü göndertiyorum" dedi. "tamam" dedim.
Cuma günü geçti, bir sonraki haftanın Cuması oldu, hala gelen bir fotoğraf yok okuldan. Önce okula tekrar soruyorum, "gelen bir ürün yok İzmir'den" diyorlar, acaba ürünler başka bir şehirden mi yollatıldı diye düşünerek başka şehirden gelen mobilyalar var mı diye soruyorum. "yok" deniliyor.
Firma sahibi Muhammet Bey'i tekrar arıyorum. Tekrar öğleden sonra aramamı istiyor, fabrikada olacakmış, öğleden sonra arıyorum, "ya mobilyalar şu an tam gözümün önünde, kusura bakmayın, gündem kötü ya, gönderememişler, kargo kabul etmemiş" diyor. "Anlıyorum ama diğer siparişlerimizin hepsi gecikmeli olsa da gitti ve hiçbir kargo firması "bu ürünü kabul etmiyoruz" demedi diyorum. Neticede İzmit'ten 92 metrekare halıfleks gitmiş, düşünün! "Tamam, özür dilerim, ben göndericem, bizzat kendim gideceğim hatta, sıkıntı yok" dedi. İnandım.
Aradan 10 gün geçiyor, yine önce okulla teyitleşiyoruz, sonra firmayı arıyorum, Muhammet Bey diyor ki, "Vallahi bizzat kendim götürdüm, kargoyu almadılar, artık hangi kargo firmasına soracağımı şaşırdım". Artık ciddi ciddi kıllanmaya başlıyorum. Diyorum ki, "Ptt kargoyu aradınız mı?". "aaa, iyi fikir, ben bir de onu arayayım, yarın size takip numarasını paylaşırım" diyor. Kendisine tekrar tekrar bu mobilyaların yardım kampanyası dahilinde imkanı olmayan bir okula gönderildiğini, bu mobilyaları da bir gönüllünün aldığını, kendisine de mahcup olduğumu iletiyorum. "tamam, sıkıntı yok, ptt kargo gönderir oraya" diyor.
Ertesi gün oluyor, kargo takip numarası bana iletilmiyor. Ben de kendisine whatsapp üzerinden yazıyorum, yaşadığım hayal kırıklığını, kendisine artık güvenmediğimi, yardım eden arkadaşa da yüzümün kara çıktığını dile getiriyorum. Hepsinin ekran görüntüleri var elimde. Ağzımdan bir tek hoş olmayan kelime dahi çıkmıyor. Ancak bana cevap dahi vermiyor, üstelik aramalarıma da cevap vermiyor artık.
Ben de durumu siparişi veren avukat gönüllümüze iletiyorum, telefon numarasını istiyor Muhammet Bey'in. Muhammet Bey arkadaşıma telefonu açıyor, diyor ki yarın takip numarasını yollayacağım.
Ertesi gün oluyor, arkadaşım takip numarası geldi mi diye soruyor bana. Bana gelen bir numara yok. Biraz daha bekleyelim diyoruz. Sonra bana 1,5 ay önce sipariş ettiğimiz ürünlerin fotoğraflarını yolluyor, "PTT hala gelmedi ürünleri almaya" diyor. Cevap yazmıyorum. Ertesi gün akşam üzerine doğru "Hala gelmedi mi PTT?" diyorum. Okunuyor mesajım ama cevap verilmiyor.
Bir yandan da insanlığa olan inancımı yitirmiş, kendimden ve tüm insanlardan tiksinmiş halde buluyorum. Adamı arasam telefonu yine açmayacak veya yine aynı şeyleri söyleyecek ve ben artık sinir krizi geçirecem diye korkarak aramıyorum, sormuyorum. Bugün google'da "pırlanta oyuncak" diye aratayım diyorum. Aratınca ilk çıkan sonuçlardan biri: pırlanta oyuncak şikayet.
Şikayetleri okuyorum tek tek, şok. İnsanlar cinnet geçirmiş neredeyse! Kimisi köyün birinde öğretmen, velilerden ufak ufak yardım toplamayı başarmış, sınıfının eksiğini almak istemiş. Kimisi 6 aydır oyalandığını söylemiş, kimisi kendisine beddualar atmış, insanlar gerçekten haklı olarak çıldırmış!
Üstelik bu kişinin whatsapp profil durumu: ALLAH'A EMANET.
Şaka gibi!
Ben de dayanamıyorum ve gösterdiğimiz tüm iyi niyet ve anlayış için hakkımızı helal etmediğimizi, o güzel isminin anlamını taşımadığını, diğer müşterilerin yorumlarını okuduğumuzu, bizlerin de şikayet yazacağını ve PTT gerçekten kargoları onca gün almadıysa onlar için de hakkımızı yasal yollardan arayacağımızı söylüyorum.
Ve diyorum ki siz de beni diğerleri gibi oyalacak mısınız? avukatıma söylüyorum, hemen sizi aratıyorum, her yere şikayette bulunuyorum ve sözlük'e de konuyu taşıyorum. Bu sefer bana kargo takip numarasını paylaşıyor, kargonun nerede olduğunu söylüyor ama tabii kargoyu PTT ile vermemiş.
Ve diyor ki; kargo ücretini alıcı ödeyecek!! E biz böyle anlaşmamıştık!!!! Şaka gibi diyorum! "Evet, ister şaka, ister başka bişey" diye cevap dönüyor. Ve bana diyor ki: "Allah'a inancın varsa İnternet'e yorum yazmayın".
Arkadaşlar, yemin ederim, eğer ki kendi keyfim için aldığım bir ürün olmuş olsaydı, bu kadar sinirlerim harap olmayacaktı ama biz bu ürünü gerçekten ihtiyacı olan bir okula göndermek için aldık!! Ne kadar uğraştığımızı en iyi siz biliyorsunuz! Şu an bu iki dolap olmadığı için alınan malzemeler yerleştirilemiyor. Daha da açığımız var hala biliyorsunuz.
Sizlerden ricam, lütfen bu yazımı sözlük'te paylaşabilir misiniz? Yazık günah insanlar çıldırmış, birileri daha mağdur olmasın, şikayetler şöyle:
www.alosikayet.com
www.sikayetvar.com
www.kararvermeden.com
Ben o kadar koşturma arasında gözden kaçırdım, haklısınız, öncesinde firmayı araştırmam gerekiyordu. Ancak ben böyle bir konuda hele ki İzmir gibi bir yerden bu tarz bir sorunla karşılaşabileceğimi sanmıyordum.
Sinirden saçlarımı yolmak üzereyim!!! Bir de ürün için kaç yüz liralık kargo ücreti ödeyeceğiz şimdi kim bilir!
Soru olarak açtım ki her türlü önerilere açığım.
Karbonat + limon + sirke karışımı yapıyordum bir süredir; tabakları çizdiğini fark ettim ve 100 parça eşya koyduysam, 15'i kirli çıkıyordu, içime sinmedi, bıraktım ben de.
Deterjan da kullanmak istemiyorum öte yandan. Kullanacaksam 2 haftada 1 kullanayım mesela.
"uğraşma ya, koy deterjanı gitsin", "bence deterjan o kadar zararlı değil", "neden deterjan kullanmak istemiyorsun?" gibi yorum niteliğinde cevaplarla gelmeyin nolur.
Ben şöyle bir karışım denedim, şu konuda şöyle bir püf noktası var diyebilen birileri var mı?
Deterjan da kullanmak istemiyorum öte yandan. Kullanacaksam 2 haftada 1 kullanayım mesela.
"uğraşma ya, koy deterjanı gitsin", "bence deterjan o kadar zararlı değil", "neden deterjan kullanmak istemiyorsun?" gibi yorum niteliğinde cevaplarla gelmeyin nolur.
Ben şöyle bir karışım denedim, şu konuda şöyle bir püf noktası var diyebilen birileri var mı?
Neden olabilir? Ttnet kullanıyorum ve evde interneti kullanan tek kişi benim. 4-5 gündür sayfalar ara ara yüklenmiyor. Program falan da çalıştırmıyorum normalde, tipik bir internet kullanıcısıyım. Neyi kontrol etmem gerek?
Saçlarım şuan kızıl. Siyaha döneceğim birkaç ay içinde. Uçlarına veya bir kısmına mavi attırmak istiyorum. Ekteki gibi. Ancak bu geçişi en sağlıklı ve rengi oturmuş şekilde nasıl yaptırtmam gerektiğini bilmiyorum. Adım adım ne yapmalıyım ve hangi konulara dikkat etmeliyim? Saçları bu renk olanlar yol gösterirse sevinirim.
Lütfen "aman o ne ergen gibi?", "bence mavi yaptırtma", "mavi saç öğğğh/yakışır sana" gibi yorumlarla gelmeyin.
Teşekkürler!
Lütfen "aman o ne ergen gibi?", "bence mavi yaptırtma", "mavi saç öğğğh/yakışır sana" gibi yorumlarla gelmeyin.
Teşekkürler!
kızıldan başka bir renge değil, sadece siyaha döndüren arkadaşlara sorum :)
önce saçın oreal ile açılması mı gerekiyor yoksa direkt boyanabilir mi siyaha? kimi kuaför açılmalı diyor, kimi siyah kapatıyor zaten gerek yok diyor. ben hangi kuaföre inanayım?
önce saçın oreal ile açılması mı gerekiyor yoksa direkt boyanabilir mi siyaha? kimi kuaför açılmalı diyor, kimi siyah kapatıyor zaten gerek yok diyor. ben hangi kuaföre inanayım?
Anasınıfına alınmak üzere ölçüleri 3.75 (en) X 2.94 (boy) olacak şekilde üç parça perde almam lazım. Şöyle fiyatı çok pahalıya kaçmayacak bu ölçülerde bir perde bulsak ya internetten? Yardımcı olabilir misiniz cicili bicili seçelim?
ssl.panoramio.com
Şu iki bina. Dzveli Tbilisi diyor google map'te ama o da hükümet binasını gösteriyor, bu yanlış hatırlamıyorsam bir müzeydi ama bilen var mı?
Şu iki bina. Dzveli Tbilisi diyor google map'te ama o da hükümet binasını gösteriyor, bu yanlış hatırlamıyorsam bir müzeydi ama bilen var mı?
Yardım gönderdiğimiz okul hakkında umarım bir sonraki yazım “Vol. Happy Ending” olur :)
Arkadaşlar, yüzdük, kuyruğun çok sonuna geldik.
Tüm kırtasiye malzemeleri alındı, halıfleks şehre vardı, bazı mobilyalar alındı ama asıl önemli malzemeler hala bizlerin yardım elini bekliyor. Söz konusu mobilya olduğu için belki biriniz “ben bunun başını çekerim, bizim ekipten, eşlerden dostlardan, çalışma arkadaşlarından bir adet mobilyayı çıkartabilirim” der. Yani kimseden para yardımı istemiyorum. Siz üç beş toplayın, yollanması konusunda ben yardımcı olurum, ürünleri direkt kendiniz satın almış, kendiniz göndermiş olacaksınız. Şansımı son kez bu şekilde denemek istedim. Olmazsa da ne yaparım bilmiyorum :(
Eksikte kalan ürünleri aşağıda paylaşıyorum. Tek set halinde alınabilir; yani 2 adet alınması gereken ürünün 2sini de almak zorunda değilsiniz. Yardımcı olmayı veya organize olmayı planlayan arkadaşlar varsa bana geri dönüş yaparsa mükerrer ürün siparişi yapılmamış olur.
Linkteki dosyada ise bugüne kadar sizlerin de yardımlarıyla alınan ve bir çoğu okula gönderilen ürünler var: docs.google.com
Hepiniz çok güzelsiniz.
ALINMAYI BEKLEYEN ÜRÜNLER
2 adet: www.ikea.com.tr (HEPSİ ALINDI)
3 adet: www.laylaytoysokuloncesi.com (HEPSİ ALINDI)
2 adet: www.okulca.com
1 adet: tinypic.com (yukarıdan ikinci linkteki firma bu ürünü üretecektir 35X180X40 olacak şekilde. (HEPSİ ALINDI)
1 adet: www.laylaytoysokuloncesi.com
Perde (fon + tül): 600 TL (HEPSİ ALINDI)
Modlar, bir süre üstte kalabilir mi acaba?
Arkadaşlar, yüzdük, kuyruğun çok sonuna geldik.
Tüm kırtasiye malzemeleri alındı, halıfleks şehre vardı, bazı mobilyalar alındı ama asıl önemli malzemeler hala bizlerin yardım elini bekliyor. Söz konusu mobilya olduğu için belki biriniz “ben bunun başını çekerim, bizim ekipten, eşlerden dostlardan, çalışma arkadaşlarından bir adet mobilyayı çıkartabilirim” der. Yani kimseden para yardımı istemiyorum. Siz üç beş toplayın, yollanması konusunda ben yardımcı olurum, ürünleri direkt kendiniz satın almış, kendiniz göndermiş olacaksınız. Şansımı son kez bu şekilde denemek istedim. Olmazsa da ne yaparım bilmiyorum :(
Eksikte kalan ürünleri aşağıda paylaşıyorum. Tek set halinde alınabilir; yani 2 adet alınması gereken ürünün 2sini de almak zorunda değilsiniz. Yardımcı olmayı veya organize olmayı planlayan arkadaşlar varsa bana geri dönüş yaparsa mükerrer ürün siparişi yapılmamış olur.
Linkteki dosyada ise bugüne kadar sizlerin de yardımlarıyla alınan ve bir çoğu okula gönderilen ürünler var: docs.google.com
Hepiniz çok güzelsiniz.
ALINMAYI BEKLEYEN ÜRÜNLER
2 adet: www.ikea.com.tr (HEPSİ ALINDI)
3 adet: www.laylaytoysokuloncesi.com (HEPSİ ALINDI)
2 adet: www.okulca.com
1 adet: tinypic.com (yukarıdan ikinci linkteki firma bu ürünü üretecektir 35X180X40 olacak şekilde. (HEPSİ ALINDI)
1 adet: www.laylaytoysokuloncesi.com
Perde (fon + tül): 600 TL (HEPSİ ALINDI)
Modlar, bir süre üstte kalabilir mi acaba?
Diğer iş yerlerinde nasıl bilmiyorum ama bizim mailler belli bir süre sonra outlook arşive gidiyor. Yani misal 1 ay kadar bir mail gelmemişse ilgili klasörün içi boş görünüyor, Arşiv'den arattığımızda (Enterprise Vault => Archive Explorer) o klasörün eski maillerine ulaşabiliyoruz.
Bu bilgiyi verdikten sonra soruma geçeyim.
A klasörüyle işim artık kalmadı, bu klasördeki tüm verileri B klasörüne aktarmak istiyorum. A klasörünü B'ye sürüklersem alt klasör olarak çıkıyor ki bunu istemiyorum. Ben istiyorum ki A klasöründeki tüm mailler B klasörüne aktarılsın. Bunu nasıl yapabilirim? Ama şu detayı da vermem gerek: A klasörü şuan boş. İçinde hiç mail yok, hepsi arşive gitti. İstediğim şey çok mu imkansız acaba?
Bu bilgiyi verdikten sonra soruma geçeyim.
A klasörüyle işim artık kalmadı, bu klasördeki tüm verileri B klasörüne aktarmak istiyorum. A klasörünü B'ye sürüklersem alt klasör olarak çıkıyor ki bunu istemiyorum. Ben istiyorum ki A klasöründeki tüm mailler B klasörüne aktarılsın. Bunu nasıl yapabilirim? Ama şu detayı da vermem gerek: A klasörü şuan boş. İçinde hiç mail yok, hepsi arşive gitti. İstediğim şey çok mu imkansız acaba?
3 aylık
Adı Turunç
Erkek
Aşıları yapılmış, karnesi var
Kum eğitimi var, kum kutusu haricinde hiçbir yerde çiş/kaka yapmıyor.
Gördüğüm en oyuncu kedi
Biraz da hiperaktif sanki
Tüm facebook güncelleriminizi kendisi klavyeniz üzerinden yapabilir
Youtube üzerindeki kedi oyun videolarını itinayla oynar
Daha nosssun???
Yer: İstanbul.
Adı Turunç
Erkek
Aşıları yapılmış, karnesi var
Kum eğitimi var, kum kutusu haricinde hiçbir yerde çiş/kaka yapmıyor.
Gördüğüm en oyuncu kedi
Biraz da hiperaktif sanki
Tüm facebook güncelleriminizi kendisi klavyeniz üzerinden yapabilir
Youtube üzerindeki kedi oyun videolarını itinayla oynar
Daha nosssun???
Yer: İstanbul.
Kavanozun içinde bile kelebeklenmiş olmasının sebebi tam olarak nedir?
Siz bunun önüne nasıl geçiyorsunuz?
Siz bunun önüne nasıl geçiyorsunuz?
Arkadaşlar bilgisayarımı açtığımda masaüstü arka planı, ekran çubuğu, adres satırı vs. hep siyah olmuş. Restart ettim yine aynı. Paint de siyah misal. Windows 7'den eski sürümlere inmiş görünüyor bilgisayar. Ne yapmam lazım? Teknolojiden de anlamam :(
İphone 5s kullanıyorum.
Facebook'a safari'den giriyorum, aplikasyonu severek kullanmıyorum çünkü. Son birkaç gündür Facebook her iki üç girişimde bir email adresimi ve şifre bilgileirimi girmemi istiyor. Bu işlemi gün içerisinde 5-6 kez yapmam gerekiyor. Eskiden devamlı oturum açık kalırdı. Aynı şey gmail için de geçerli. Bu değişiklik neden olmuş olabilir? Nasıl devamlı oturum açık kalabilirim (aplikasyonsuz)?
Bir de safari'de gezerkenki sayfa rengi beyazdan siyaha döndü. Oturumdan belli sürelerle atılma durumum da yine aynı andan itibariyle var.
iphone 5s'e virüs girer mi? Acaba ondan mı kaynaklı bu sıkıntı?
Facebook'a safari'den giriyorum, aplikasyonu severek kullanmıyorum çünkü. Son birkaç gündür Facebook her iki üç girişimde bir email adresimi ve şifre bilgileirimi girmemi istiyor. Bu işlemi gün içerisinde 5-6 kez yapmam gerekiyor. Eskiden devamlı oturum açık kalırdı. Aynı şey gmail için de geçerli. Bu değişiklik neden olmuş olabilir? Nasıl devamlı oturum açık kalabilirim (aplikasyonsuz)?
Bir de safari'de gezerkenki sayfa rengi beyazdan siyaha döndü. Oturumdan belli sürelerle atılma durumum da yine aynı andan itibariyle var.
iphone 5s'e virüs girer mi? Acaba ondan mı kaynaklı bu sıkıntı?
Nasıl yapıyorsunuz temizlik guruları?
Böylesine yüklü mayınlar nasıl döşeniyor?
Kimse görmüyor mu? Anlamıyor mu?
Bunun bir mayın algılayıcısı yok mu araçlarda?
Çok saçma sormuş olabilirim ama gerçekten anlayamıyorum.
Özellikle doğu bölgelerinde asker yapmış veya konuya hakim birileri bilgi verirse sevinirim.
Fikir değil, bilgi istiyorum.
Teşekkürler.
Kimse görmüyor mu? Anlamıyor mu?
Bunun bir mayın algılayıcısı yok mu araçlarda?
Çok saçma sormuş olabilirim ama gerçekten anlayamıyorum.
Özellikle doğu bölgelerinde asker yapmış veya konuya hakim birileri bilgi verirse sevinirim.
Fikir değil, bilgi istiyorum.
Teşekkürler.
Evet, nasıl silebilirim arkadaşlar? Sağ click yaptığımda herhangi bir şey çıkmıyor. Pin'e bastığımda ise "pinlendi" diyor. Nasıl silebilirim bu siteleri?
Soru başlıkta.
Az önce haberlerde gördüm Kızılay'ın kurban vekalet ücreti belli olmuş diye.
Peki vekaletini Kızılay aracı olmadan vermek istiyorsak nasıl olacak? Fiyat konusunda neyi baz alıyoruz? Nelere dikkat edilmeli?
Peki vekaletini Kızılay aracı olmadan vermek istiyorsak nasıl olacak? Fiyat konusunda neyi baz alıyoruz? Nelere dikkat edilmeli?
Bir arkadaşımızın hayatındaki kişilerden biri mutlaka bir başka insanın hayatında bir yerlerde yer ettiğini söyleyen bir teori vardı, neydi onun adı, hatırlayamıyorum. google da yardımcı olamadı bildiklerimden.
Sanki mutsuzluk duyuruları arttı gibi.
Bir video ile serotonin salgılayalım madem :)
Şunu ben yeni izledim, ne güzel bir video yaw: webtv.hurriyet.com.tr
Sizinkiler neler?
Bir video ile serotonin salgılayalım madem :)
Şunu ben yeni izledim, ne güzel bir video yaw: webtv.hurriyet.com.tr
Sizinkiler neler?
Çok istiyor. Liseye alınmasını istiyor kaydının.
Halihazırda memleketinde olmadığı için şuan, kendisi sorup soruşturamıyor.
Eğitimci arkadaşlar varsa bilgi verebilir mi? Ben kendisine ileteyim.
Halihazırda memleketinde olmadığı için şuan, kendisi sorup soruşturamıyor.
Eğitimci arkadaşlar varsa bilgi verebilir mi? Ben kendisine ileteyim.
Hep beraber izleyelim, biraz keyiflenelim.
Babamın köpeği de yapıyor aynısını, bahsettiğim şey şu linkteki 07:35'te yer alan tepki: www.youtube.com

Google yaptım bulamadım.
Bir ihtimal burada bu filmi izleyip, filmin Çindeki manastır sahnelerinin nerede çekildiğini bilen var mıdır? Fikri olan? Merak edip öncesinde araştırmış olan?
Bir ihtimal burada bu filmi izleyip, filmin Çindeki manastır sahnelerinin nerede çekildiğini bilen var mıdır? Fikri olan? Merak edip öncesinde araştırmış olan?
Kış için patlıcan kurutmak istiyorum evde ama balkonum yok. Böyle bir durumda nerede tutabilirim patlıcanları?
Bir de oyduğunuz patlıcanları nasıl kullanıyorsunuz?
Bir de oyduğunuz patlıcanları nasıl kullanıyorsunuz?
5S kullanıyorum, aylık 4 GB internet yetmiyor neredeyse, eve geçince anında wifi açıp evdeki interneti kullanıyorum, ona rağmen internet paketinin yenileneceği günlere yakın mesaj alıyorum: İnternetinizin %80ini bitirdiniz!!! diye.
Kardeşim plus kullanıyor, "abla ayda 7 gb harcadım" diyor.
E biz de hal böyle olunca telefondan video vs. falan izlemiyoruz. Onun yerine nereye gidersek orada wifi bulma telaşındayız.
Dün de bi arkadaşım "nasıl olur ya? bana 4 gb yetiyor, artıyor bile" dedi. O da plus kullanıyor.
E biz nerede yanlış yapıyoruz o zaman?
Kardeşim plus kullanıyor, "abla ayda 7 gb harcadım" diyor.
E biz de hal böyle olunca telefondan video vs. falan izlemiyoruz. Onun yerine nereye gidersek orada wifi bulma telaşındayız.
Dün de bi arkadaşım "nasıl olur ya? bana 4 gb yetiyor, artıyor bile" dedi. O da plus kullanıyor.
E biz nerede yanlış yapıyoruz o zaman?
Birkaç gündür aldığım nefes yarıda kesiliyor gibi. Tam, normal bi nefes alıp verme gibi değil yani. Nefes düzensizliği sanki. Tam ifade edemiyor olabilirim. Astım mı diye düşündüm ama öksürük olayım yok. Bunun için hangi bölüme çıkmalıyım? Nefes ölçümü falan mı yapılır, nasıl olur?
Geçen haftalarda mutfak lavabosu düştü, mermerci çağırdım, yapıştırdı etti.
Ancak yapışkanın ağır kokusu bir türlü geçmek bilmiyor. Kaç gün dolapların kapaklarını açık bıraktım, bir türlü geçmiyor, üstelik sıcakta o koku daha ağır bir hale geliyor ve koku yerleşmiş gibi hissediyorum :(
Sirkeli su, karbonatlı su, deterjanlı su, herşey denendi, koku gitmiyor.
Ne yapabilirim?
Ancak yapışkanın ağır kokusu bir türlü geçmek bilmiyor. Kaç gün dolapların kapaklarını açık bıraktım, bir türlü geçmiyor, üstelik sıcakta o koku daha ağır bir hale geliyor ve koku yerleşmiş gibi hissediyorum :(
Sirkeli su, karbonatlı su, deterjanlı su, herşey denendi, koku gitmiyor.
Ne yapabilirim?
Normalde bugün aldırmam gerekiyordu ancak acil bir işim çıktı.
Ptesi akşamı aldırsam ne olur? Bir sıkıntı olur mu?
Ptesi akşamı aldırsam ne olur? Bir sıkıntı olur mu?
Bana ulaşmasını söyleyebilir misiniz lütfen?
Soru olarak açtım ki spam yapmayalım arkadaşa :)
Soru olarak açtım ki spam yapmayalım arkadaşa :)
Bugün bilimsel gerçekler hakkında bilgilendirme yapan yabancı kaynaklı bir FB grubunun dev gibi bir örümcek fotoğrafı altındaki başlığını gördüm istemeden: "Amazon'da uçan örümcekler. Kaçışınız yok" gibi bir şey diyordu.
Benim o yazıyı okuyabilmem mümkün değil, zaten ekran görüntüsünü kaydırabilmek için exorcism geçiriyordum neredeyse.
Şunu merak ediyorum, fobisi olmayan bir bakıp anlatabilirse çok sevinirim. Bunlar kanatları olmadan nasıl uçuyorlar öyle?
Cevaplar linkli gelirse asla açmayacağım :D
Bir de cevap verirken detaya inmeden, genel bir bilgilendirme yapsanız çok süper olur. Örümceğe ait detayları duyabilmek bile bana sıkıntı :((((
Neyse ki tropik ormanların olduğu yerlerde yaşamıyoruz :D
Benim o yazıyı okuyabilmem mümkün değil, zaten ekran görüntüsünü kaydırabilmek için exorcism geçiriyordum neredeyse.
Şunu merak ediyorum, fobisi olmayan bir bakıp anlatabilirse çok sevinirim. Bunlar kanatları olmadan nasıl uçuyorlar öyle?
Cevaplar linkli gelirse asla açmayacağım :D
Bir de cevap verirken detaya inmeden, genel bir bilgilendirme yapsanız çok süper olur. Örümceğe ait detayları duyabilmek bile bana sıkıntı :((((
Neyse ki tropik ormanların olduğu yerlerde yaşamıyoruz :D
eksisozluk.com başlığı için acaba şu linki paylaşabilir misiniz? www.eksiduyuru.com
eski link geçiyor orada çünkü.
hatta biri en önemli mobilyalardan birinden iki adet alındığını da yazabilirse şukela olur!
soru olarak açtım ki spam olmasın başlık.
teşekkür ederim şimdiden :)
eski link geçiyor orada çünkü.
hatta biri en önemli mobilyalardan birinden iki adet alındığını da yazabilirse şukela olur!
soru olarak açtım ki spam olmasın başlık.
teşekkür ederim şimdiden :)
Ben sözlük'e aşina değilim, nedir, ne değildir, dedikodular neler, bilmiyorum.
Sitede biraz araştırdım ama bulamadım, sözlük yönetiminde kimler var?
Sitede biraz araştırdım ama bulamadım, sözlük yönetiminde kimler var?
Evet, alanınız varsa hangi siteleri kullanıyorsunuz? Neye dikkat ediyorsunuz mesela?
Ben çiğ kaju almak istiyorum ama baktığım yerlerde ürünün nereden geldiği yazmıyor, ben istiyorum ki paketlenmiş ürün olmasın. Var mı bildiğiniz böyle kiloyla çiğ kaju alabileceğim bir yer?
Ben çiğ kaju almak istiyorum ama baktığım yerlerde ürünün nereden geldiği yazmıyor, ben istiyorum ki paketlenmiş ürün olmasın. Var mı bildiğiniz böyle kiloyla çiğ kaju alabileceğim bir yer?
Çok sevdiğim iki adet IKEA gece lambalarımın IKEA ampulleri çok kısa sürede bozuluyor, patlıyor, çatlıyor. Ben her seferinde minik bir ampule 10 TL vermek istemiyorum. Bu işlerden ise hiç anlamıyorum. Başka tür ampul kullansam olur mu? Bilen, duyan, yaşayan?
Beyaz tenliyim, aşırı sıcakta yaşamam imkansız hale geliyor neredeyse :(
Dışarı çıkarsam çok kolay sıcak çarpıyor, fena oluyorum.
O yüzden bu sıcaklarda mümkün mertebede evdeyim ama ev de çok sıcak.
E ama bazı anlar da -bugün gibi- böyle mide bulantısı, tansiyon düşüklüğü, halsizlik falan da yaşıyorum. Hiçbir şey yiyesim gelmiyor sıcaklarda, su içmek de kesmiyor, duş yetmiyor vs.
İnsan evdeyken de sıcaktan rahatsızlanabilir mi? Bir de bahsettiğim belirtiler sıcaktan rahatsızlanmak olarak düşünülebilir mi?
Dışarı çıkarsam çok kolay sıcak çarpıyor, fena oluyorum.
O yüzden bu sıcaklarda mümkün mertebede evdeyim ama ev de çok sıcak.
E ama bazı anlar da -bugün gibi- böyle mide bulantısı, tansiyon düşüklüğü, halsizlik falan da yaşıyorum. Hiçbir şey yiyesim gelmiyor sıcaklarda, su içmek de kesmiyor, duş yetmiyor vs.
İnsan evdeyken de sıcaktan rahatsızlanabilir mi? Bir de bahsettiğim belirtiler sıcaktan rahatsızlanmak olarak düşünülebilir mi?
Öncelikle sizi şöyle alalım: www.eksiduyuru.com
Biz bu okulda açılacak olan anasınıfları için halıfleks seçmemiz gerekiyor ancak malum, bütçemiz çok sınırlı, zira:
5 x 295 = 1.475 TL (www.laylaytoysokuloncesi.com)
2 x 236 = 472 TL (okuloncesiavm.net)
2 x 355.18 = 710.36 TL (www.leyleksepeti.com)
2 X 353,08 = 706,16 TL (www.okulca.com)
1 x 417,72 TL (okuloncesiavm.net)
Perde, güneşliklerle birlikte= 420 TL (Perde de şu: tinypic.com)
TOPLAM: 4.255,24 TL
TOPLANAN: 1155 TL
Her ne ise, bir şekilde tutarın toplanacağına inanıyoruz, daha haber salınmayan kanallar var çünkü. Bu noktada halıfleks seçimimizde gönül istiyor ki şu olsun:
www.benimhalim.com
veya şu:
www.confetti.com.tr
ama bu üsttekilerin fiyatı 1550 tl'den 1230 tl'ye indirildi.
Oysa elimizde en uygun fiyatlı halıfleks bu: tinypic.com
Bunun fiyatı ise 1000 TL. Bölgede tek tek gezildi, en renkli halıfleks olarak bu bulundu.
ama bu halıfleks erkek çocuklarına hitap etmiyor bir :(
tam olarak rengi haricinde çocuklara hitap etmiyor iki :(
e sadece pembe renkli olduğu için sadece kız çocuklarına hitap etme ihtimali de az bu da üç :(
Sizce arada 230 TL'yi kıyıp ilk seçeneğe mi yönelelim? Bugün bunun kararını vermem gerekiyor ki listeye fiyat ekleyebileyim.
Öte yandan bütçemiz de kısıtlı malum.
Özellikle yardımcı olmuş olan veya yazıştığımız arkadaşlar bir fikir verirse çok sevinirim.
Biz bu okulda açılacak olan anasınıfları için halıfleks seçmemiz gerekiyor ancak malum, bütçemiz çok sınırlı, zira:
5 x 295 = 1.475 TL (www.laylaytoysokuloncesi.com)
2 x 236 = 472 TL (okuloncesiavm.net)
2 x 355.18 = 710.36 TL (www.leyleksepeti.com)
2 X 353,08 = 706,16 TL (www.okulca.com)
1 x 417,72 TL (okuloncesiavm.net)
Perde, güneşliklerle birlikte= 420 TL (Perde de şu: tinypic.com)
TOPLAM: 4.255,24 TL
TOPLANAN: 1155 TL
Her ne ise, bir şekilde tutarın toplanacağına inanıyoruz, daha haber salınmayan kanallar var çünkü. Bu noktada halıfleks seçimimizde gönül istiyor ki şu olsun:
www.benimhalim.com
veya şu:
www.confetti.com.tr
ama bu üsttekilerin fiyatı 1550 tl'den 1230 tl'ye indirildi.
Oysa elimizde en uygun fiyatlı halıfleks bu: tinypic.com
Bunun fiyatı ise 1000 TL. Bölgede tek tek gezildi, en renkli halıfleks olarak bu bulundu.
ama bu halıfleks erkek çocuklarına hitap etmiyor bir :(
tam olarak rengi haricinde çocuklara hitap etmiyor iki :(
e sadece pembe renkli olduğu için sadece kız çocuklarına hitap etme ihtimali de az bu da üç :(
Sizce arada 230 TL'yi kıyıp ilk seçeneğe mi yönelelim? Bugün bunun kararını vermem gerekiyor ki listeye fiyat ekleyebileyim.
Öte yandan bütçemiz de kısıtlı malum.
Özellikle yardımcı olmuş olan veya yazıştığımız arkadaşlar bir fikir verirse çok sevinirim.
laptop az önce cızırtılı sesler çıkartıp göz bozan görüntüler gösterdi ve hiçbir şekilde kapatamadım. Şarjının bitmesini bekledim anca kapandı. Şimdi ise açılmıyor :( Başlat düğmesine basınca klavyenin oradaki ışıklar yanıyor ama ekran laptop kapalıymış gibi siyah. Ne olmuş olabilir?
Rovamycine isimli bir antiyotik kullanıyorum sabah+akşam.
20lik diş çekimim için hazırlık olacak.
Bu akşam alkol alırsam çok ciddi bir riske sokmuş olur muyum kendimi?
Lütfen SADECE bilgisi veya deneyimi olanlar cevaplarsa ve yorum yapmazsa sevinirim.
Yoksa bu ikilinin çok sağlıklı olmadığının farkındayım.
20lik diş çekimim için hazırlık olacak.
Bu akşam alkol alırsam çok ciddi bir riske sokmuş olur muyum kendimi?
Lütfen SADECE bilgisi veya deneyimi olanlar cevaplarsa ve yorum yapmazsa sevinirim.
Yoksa bu ikilinin çok sağlıklı olmadığının farkındayım.
Kullanan varsa aramızda deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
İlk 20lik dişimi böbrek ameliyatı olduğumda, henüz daha hastanedeyken çıkarmıştım. Ameliyat acısını değil 20lik diş ağrısını hatırlıyorum o günlerden.
Şimdi ikinci 20lik dişim çıkıyor. Kulağım, kafatasımın sağ kısmı hep bloke. Mutsuzluktan öleceğim, o derece :(
Ben doktora o diş tamamen patlayana kadar gitmek istemiyorum çünkü yarılacak falan, buna hazır değilim manen :((((( Ama ilk seferindeki gibi dişim tamamen çıktıktan sonra çekilirse o zamanki gibi acısız ve zahmetsiz olur diye mantık kuruyorum.
Bu durumda günde kaç adet apranax fort içsem uygundur? :((( Sabah içtim bir tane ama şimdi yine vuruyor :(((
Şimdi ikinci 20lik dişim çıkıyor. Kulağım, kafatasımın sağ kısmı hep bloke. Mutsuzluktan öleceğim, o derece :(
Ben doktora o diş tamamen patlayana kadar gitmek istemiyorum çünkü yarılacak falan, buna hazır değilim manen :((((( Ama ilk seferindeki gibi dişim tamamen çıktıktan sonra çekilirse o zamanki gibi acısız ve zahmetsiz olur diye mantık kuruyorum.
Bu durumda günde kaç adet apranax fort içsem uygundur? :((( Sabah içtim bir tane ama şimdi yine vuruyor :(((
Bana ulaşmasını söyleyebilir misiniz? Soru olarak açtım ki yazan arkadaş ulaştığını söylesin, spam bombardımanı yaratmayalım :)
Ama excel'de düzenleme yapıldıkça linkteki excel de düzenleme yapmalı. Üstelik benim gibi teknoloji cahilleri için kolay olmalı.
Böyle bir şey hayal mi, gerçek mi?
Böyle bir şey hayal mi, gerçek mi?
5-10 yaş diyoruz ama okuması-yazmayı olmayan çocuklardan bahsediyoruz. Dolayısıyla misal 10 yaşınızdaki yeğeninizin veya kardeşinizin okuduğu kitap bu çocuklar için anlam ifade etmeyebilir.
Şöyle keyifli çocuk hikayelerinin olduğu minik kitaplar önerebilir misiniz?
İsmi aklınızda kalan değil, hikayeyi bildiğiniz isimler çok önemli. Özellikle ana okulu öğretmenleri veya sınıf öğretmenleri fikir verirse tadından yenmez.
Çok teşekkürler!
Şöyle keyifli çocuk hikayelerinin olduğu minik kitaplar önerebilir misiniz?
İsmi aklınızda kalan değil, hikayeyi bildiğiniz isimler çok önemli. Özellikle ana okulu öğretmenleri veya sınıf öğretmenleri fikir verirse tadından yenmez.
Çok teşekkürler!