(7) 

Eski Türk Filminin Müziklerini Kim Yapmıştır ?

burka #660617 
Merhaba Türk Filmi sevenler. Eski Türk filmlerinde bazı müzikler çok hoşuma gidiyor ama gerek bu müzikleri kimin yaptığı, gerek müziğin türü nedir hiç bilmiyorum. Aydınlatırsanız sevinirim.

Örneğin şu filmdeki müzikler misal : www.youtube.com

Güncellendi
(7) 

Nasıl Bir Yemek Hazırlasam

burka #653745 
Merhaba

Şu anda yurtdışındayım ve bir arkadaşım beni ufak bir kutlamaya davet etti. Giderken elimden geldiğince yiyecek bizlere özgü birşeyler hazırlamak istiyorum ancak gideceğim yer kamp gibi birşey olacak. Dolayısıyla ısıtma, pişirme imkanı olmayabilir. Yemesi, taşıması pratik, lezzetli ne pişirebilirim, ne önerirsiniz ?

Vedat Milör sizinle olsun...
(2) 

Yakın Zamanda İnterrail Yapmış Olanlara Sorularım Var

burka #651652 
Merhaba seyyah dostlar

Birkaç sorum vardı beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

1. İnterrail biletinin dışında trenlere binildiğinde ekstra ödeme yapılıyor mu ? Çünkü bunu çok sık duymaya başladım, fazladan para vermeye pek niyetli değilim.

2. Hangi bölgelere seyahat ettiniz ? Aklımda Almanya'nın kuzeyinden İspanya'a kadar olan bölge var. Siz ne önerirsiniz ?

3. Gerçekten buna değer mi ? Gidip görmeden bilemem ama interrail yerine farklı bir seyahat alternatifi önerirseniz bunu değerlendirebilirim. (Araç paylaşma, vb ne biliyim..)

Şimdiden Teşekkürler
(1) 

Futbol İstatistiklerini Sitemde Kullanabileceğim Kaynak

burka #650003 
Dostlar

Lig farketmeksizin futbol maçlarının skor, oyuncu vb türündeki bilgilerine ihtiyacım var. Bunları veri formatında sunan (xml vb.) internet siteleri var mı ?
(3) 

Devletlerin Sigara, Alkol ve Uyusturucu Madde Politikasi

burka #649268 
Merhaba dostlar birsey takildi aklima, goruslerinizi almak istedim. Simdi dunyada legal bagimlilik yapici maddeler sigara ve alkol. Cesit cesit binbir turlusu var. Ama sonra aklima Hollanda geldi. Daha farkli maddelerin kullanimi devlet tarafindan denetlenen bir sekilde yasallastirilmis. Bu durumda sunu sordum kendime :

"Uyusturucu, bagimlilik yapici maddelerin engellenmesindeki amac insan sagligi mi yoksa vergi gelirleri mi ? Neticede sigara ve alkol bagimlilik yapan maddeler, insan sagligina da uzun vadede zararli ancak maddi getirisi, etkisi goz onune alindiginda devletlerin tam olarak istedigi sey bu. Hem insanlari kontrol altina almak, yatistirmak, keyif vermek icin ideal hem de yuksek bir kazanc getirisi var."

Bu durumda eroin, kokain vb maddelerin engellenmesinin sebebi yuksek zararinin yani sira insanlari bir anda tuketmesi ve devlet gelirinin veriminin azalmasi olabilir mi ? Neticede Hollanda bazi maddeleri kontrollu bir sekilde satabiliyor, demek ki para kazanabildigi icin goz yumuyor diye dusundum. Oysa bu maddeler illegal nitelikteler diger ulkelerde.

Biraz karmasik yazmis olabilirim ama derdimi anlatabildim mi ? Burada asil amac insan sagligi ve para mi ?
(4) 

Türkiye'deki Sigorta, Emeklilik ve Vergi Sistemi

burka #640596 
Merhaba

Merak ettiğim birkaç şey var, özel sektörde çalıştığımızı varsayalım.

1. Sigortanın tam amacı nedir ? Sağlık harcamalarımız için mi kullanıyoruz ? Farklı sigorta türleri var mı çalışılan şirketlerin bize sağlayabileceği?
2. Emeklilik sisteminin esprisi ne oluyor ? Çalıştığımız yıllar boyunca bizden belirli miktarlar kesilip, emeklilik süresince bize geri mi ödeniyor ?
3. Maaşlı çalışanlardan ne kadar vergi kesiliyor ? Bu kesinti maaş bize ulaşmadan otomatik olarak kesiliyor mu ?
4. 3000 TL maaş alan birinin, sigorta vb masrafları ile şirkete maaliyeti ne oluyordur ?

Sorularımın yanıtlarına göre başka sorular da ileteceğim size. Zahmetiniz için şimdiden teşekürler :)
(3) 

İrlanda Çalışma Vizesi

burka #639408 
Merhaba

İrlanda'da bana çok uygun bir iş buldum ancak ilk sordukları soru çalışma vizen var mı oldu. Yok dedim haliyle. Dolayısıyla bana "Çalışma vizenizi alırsanız bizimle irtibata geçin" dediler. İrlanda'dan nasıl çalışma vizesi alabilirim bilginiz var mı ?

Not : Şirket bana vize konusunda yardımda bulunmuyor, benim halletmem gerekli.
(6) 

Almanca Bilenlere Düzenli Sorular Soracağım

burka #628577 
Merhaba dostlar

Ben Almanca öğreniyorum, daha doğrusu kursum bitti (A1) seviyesindeydi, şimdi kendi başıma çalışmaya çalışıyorum. Şu anda Avusturya'dayım lakin bazı dilbilgisi kurallarını danışıp, açıklaması ile anlamam lazım. Avusturyalılar açıkcası biraz farklı bir yapıda konuşuyorlar, bana tam anlamıyla yardımcı olamıyorlar. Aklıma takılan şeyleri sorsam yanıtlar mısınız ?

Bu dili öğrenirken neler önerirsiniz, ne şekilde daha kolay adapte olur, pratik kazanırım.

Düzenli olarak sorularımı yönelteceğim, umarım sizin açınızdan bir sıkıntı olmaz :)
(4) 

Başbakanla Görüşen Kişileri Kim Seçti ( Seçiyor ) ?

burka #615572 
Dün Necati Şaşmaz, bugün Hülya Avşar.. Allah aşkına kim seçiyor bu kişileri ? Madem gittiler görüştüler niçin görüşmede ne konuşulduğundan haberimiz olmuyor sadece konuşan kişilerin basın açıklamasını görüyoruz ? Anlamsız, olayın aslını idrak edememiş konuşmalar yapıyorlar. Burada amaçlanan nedir lütfen biri bana izah etsin zira beynim durdu...

Şimdiden teşekkürler...
(2) 

Kredi Kartınızı Ödemediniz, Çektiniz Gittiniz. Ne Olur ?

burka #614305 
Merhaba

Farzedelim geçici süreyle bir ülkede yaşıyorsunuz. Bankada hesabınız var, düzenli olarak kullanıyorsunuz. Borcunuz yok, günü gününe ödüyorsunuz. Kredi kartınız da var bu bankadan. Sonra ülkeden ayrılmaya yakın tüm paranızı çektiniz, kredi kartınızın da limitinin sonuna kadar kullanıp harcama yaptınız. Ardından da borç filan ödemeden ülkeden ayrıldınız. Bir daha ancak turist olarak geleceğiniz bir ülke. Bu durumda ne olur ? Banka size ulaşabilir mi, sizinle olmasa bile bir şekilde borcunu tahsil edebilir mi ? Bankaların kara listesine girer misiniz örneğin ?

Sadece meraktan soruyorum
(3) 

E - Kitap Okuyucu Öneriniz ?

burka #591312 
Merhaba

E - book reader almak istiyorum. Teknolojik ürün alırken de ince eler sık dokurum bu yüzden bir de size danışmak istedim.

E - book reader'ın tablet olmadığını biliyorum. E - ink teknolojisi ile çalışıyor, gayet mantıklı. Benim satın alma amacım da tamamen kitap okumak. Şimdi temelde isteklerimi ve sorularımı listelemek istiyorum.

1. Dokunmatik ekranlı olanı tercih edeceğim sanırım ama sayfa çevirme, parlaklık vb sık kullanılan pratik işler için de tuşları olmasını isterim. Dokunmatik - tuşlu, hangisi olmalı ?

2. İnternete erişim amaçlı kullanmayacağım ama kablosuz erişim özelliğini tercih ederim. Ayrıca merak ediyorum, siz eğer kullanıyorsanız reader ile internet erişimini hangi amaçla kullanıyorsunuz ?

3. Sözlük gibi uygulamaları varmış, başka ne tür programlar kullanılabiliyor ? Sudoku gibi basit oyunlar var mı mesela ? Oynanabilirliği nasıl, e-ink yeterli mi bu tarz şeyler için ?

4. Ön plana çıkan iki marka kindle ve nook gördüğüm kadarıyla. Hangisini ve neden önerirsiniz ? Başka markalar var mı değerlendirebileceğim ?

Teşekkür ederim
(5) 

Zeka Bulmacaları, Akıl Oyunları Arıyorum (Tercihen Mühendisler İçin)

burka #583941 
Merhaba

Aklımı meşgul etmek, çözüm bulurken kafa yormak için zeka oyunları ve problemler arıyorum. Özel olarak bilgisayar mühendislerini ilgilendirebilecek bulmacalar varsa bulmama yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler :)
(5) 

Estonya Hakkında Bildikleriniz

burka #575060 
Merhaba

Estonya nasıl bir yerdir, insanları, yaşamları nasıldır bileniniz var mı ? Daha ziyade orayı ziyaret etmiş, yaşamış kişilerin fikirlerini merak ediyorum.

Teşekkürler
(10) 

Şu saat nasıl sizce (Capsli - Videolu)

burka #570110 
Sırf merakımdan soruyorum, düşüncenizi öğrenmek için. Yoksa satın alacağımdan değil :)

firstpost.com
(4) 

Dexter Bölüm Sonunda Çıkan Ekran

burka #557719 
Merhaba

Dexter her bölüm bitiminde oyuncuların isimlerinin göründüğü ekranda sarı renkli bir fotoğraf beliriyor hani arka plan olarak. O fotoğrafı bileniniz var mı ? Sanki içince parçacıklar olan cam parçasına benziyor, içinden yoğun ışık geçiyor.

Yardımcı olabilirseniz ne ala :)
(4) 

İhsan Oktay Anar'a Ulaşmak

burka #547587 
Merhaba

İhsan Oktay Anar ile görüşmek istiyorum, kendisi hayran olduğum yazar ve insandır ama nasıl ulaşabileceğimi bilmiyorum. Bilginiz varsa yardımcı olur musunuz.

Not : ihsanoktayanar.com adresini denedim

Teşekkürler
(1) 

Kapsamlı AGH Rehberi

burka #532651 
Merhaba

AGH (Avrupa Gönüllü Hizmeti) projesine başlamak üzere olan biri olarak çevremde bu konuya ilgi gösteren insanlar olduğunu farkettim. Sizin de yararlanabilmeniz için deneyimlerime dayanarak bir rehber hazırlamaya karar verdim.

AGH Nedir ?
AGH ile Avrupa Birliği ve Türkiye gibi üye olmayan bazı ülkelerde geçerli olan proje çalışırsınız. Gittiğiniz ülkede konaklama, yeme - içme, şehiriçi ulaşım masraflarınız karşılanır. Bulunduğunuz ülkenin dil eğitimi size verilir, aylık ufak bir harçlık ödenir. Uçak bileti ve vize masrafının %90 size verilir.

AGH Koşulları Nelerdir ?
AGH'nin tek koşulu 18 - 30 yaş arasında olmanızdır. Bunun dışında eğitim, dil, meslek vb başka koşul bulunmamaktadır. Ancak başvuracağınız projelerin dil, yaş gibi kriterleri olabilir.

Buraya kadar AGH'nin yapısından bahsettim, bundan sonra ise kendi düşüncelerim ve başvurucu sürecimden bahsedeceğim.

Benim AGH amacım üniversite lisans eğitimimi tamamladıktan sonra profesyonel iş kariyerime başlamadan önce yurtdışında kendi başıma yaşamak ve iş - eğitim olasılıklarını görmekti. İsteğimi gerçekleştirmek masraflı olduğundan AGH gayet iyi bir çözümdü.

AGH sürecime 26 Mart tarihinde duyuruda sorduğum soru ile başladım :) Ardından AGH'nin ne olduğunu ile ilgili araştırma yaptım. İlk olarak resmi bir gönderici kuruluşa (sending organisation deniyor) ihtiyacınız var. Bu kuruluş sizinle gideceğiniz proje arasında aracı köprü görevi görüyor. Beni kabul eden gönderici kuruluş (reklam olmasın diye isim vermeyeceğim) ile önce ufak bir görüşme yaptık. Ardından bana doldurmam için belgeler verdiler ve 1 hafta sonrası için randevu aldım. Randevudan önce doldurduğum belgeleri e - posta ile ilettim. Gittiğim zaman bu belgeler üzerinde bir mülakata girdim. Mülakatta sizinle ilgili sorular soruluyor. Eğitim, dil, aileniz, yaşamınız ile ilgili sorular yöneltiliyor. Ufak bir ingilizce konuşma yaptık. Bu mülakatın amacı sizi tanımak. Beni uygun buldular ve kabul edildiğimi söylediler.

Gönderici kuruluş kabul sürecinden sonra size bir döküman veriliyor. Bu döküman referans olan kuruluşun resmi belgesi. Projelere başvururken gönderdiğiniz dökümanlardan birisi de bu. Kabul aldıktan sonra iş size düşüyor çünkü bir proje bulmanız lazım. Bu adımda tek başınasınız. Bir proje bulmadan gönderici kuruluşunuz size yardımcı olamaz. Proje bulma süreci biraz sıkıcı ve uzun olabilir. Ben Temmuz ve Ağustos ayları boyunca neredeyes hergün düzenli olarak proje başvurusu yaptım. Başvuru sırasında neden projeyle ilgilendiğinize dair motivasyon mektubu, kişisel bilgilerinizi içeren cv benzeri bir döküman ve gönderici kuruluşunuzun referans belgesini gönderiyorsunuz. Projelere göndereceğiniz motivasyon mektubunuzu mümkün olduğunca projeye özel yazın. Kendinizi ifade etmeniz çok önemli. Proje aramak için ilk bakmanız gereken yer :
ec.europa.eu

Burada tüm projeler bulunuyor. Ayrıca agh ile ilgili e - posta grupları, facebook sayfaları da var. Takip etmenizi öneririm. Ben tahmini 75 farklı projeye başvurdum. Ne kadar çok başvuru yaparsanız o kadar iyi. Başvurulardan geriye olumlu ya da olumsuz yanıt gelmeyebilir. Moralinizi bozmayın :)

Eylül ayında kabul aldığım projenin ardından sevimdim tabi ve koşa koşa gönderici kuruluşumun yolunu tuttum ^^ Beni kabul eden projenin onay süreci olduğundan aralık ayının başına kadar birşey yapmadan bekleyerek geçirdim. Beklerken proje yetkilileri ile e - posta yoluyla iletişim kurarak nerede konaklayacağımı, projedeki görevimi, çalışma saatlerini öğrendim. Hatta gideceğim ülkeden Türkiye'e gelen yabancı bir gönüllünün iletişim bilgilerini bana verdiler. Kurban bayramında 3 gün evimde konakladı, kendisiyle AGH ile ilgili konuştuk. Çok faydalıydı. Mümkünse AGH deneyimi olan kişilerle konuşun.

Şimdi pasaportumu alır almaz proje tarafından konsolosluğa davetiye gönderilecek. Ardından bürokratik işlemler tamamlanınca vizemi ve uçak biletimi alıp gideceğim. Gideceğim ülkeye daha hızlı adapte olabilmek için kendi kararımla 8 haftalık yabancı dil eğitimi almaya başladım. Oradaki harcamalarım ve seyahatlerim için birkaç aydır para biriktiriyorum. Benim için çok önemli bir deneyim olacağını düşünüyorum. Umarım sizler de bu imkana kavuşabilirsiniz. Sorularınız varsa yanıtlamak isterim :)

Ayrıca, 40 soruda AGH Nedir İçin : www.ua.gov.tr
(6) 

Hobbit Kulağı Nereden Bulurum ?

burka #521786 
Merhaba

Hobbit filmi geliyor malum. Pelerinim var. Hobbit kulağı da takmak istiyorum nereden bulabilirim ? Bir de asa lazım.
(13) 

Bu Taksiciye Ne Denir ?

burka #520034 
Merhaba

Pek bu tarz sorular sormam ama bugün başıma şu geldi. Elimde bavulla Karaköy'den taksi çevirdim. Cezayir (Fransız) Sokağına gidelim dedim. Ben orayı bilmiyorum siz tarif edin dedi. Peki öyleyse Galatasaray Lisesi'ne doğru gidin ben oradan tarif ederim dedim, orayı da bilemedim dedi. Ben İstiklal ve Taksim'i avucumun içi gibi biliyorum ama araç yollarında hangi istikamet tek gidiş, nereden çıkılır hakim değilim . Neyse yolu uzatmadan lisenin oraya çıkıp araçtan indim. 7,25 liralık ücrete 10 lira verdim 2.5 lira para üstü uzattı. Bavulumu alırken 25 kuruşunuz yok mu dedim, varsa veriyim dedi sonra 25 kuruşu bana uzattı.

Benim canımı sıkan
1 - Günahını almak istemem ama Karaköy civarında taksicilik yapıp da Galatasaray Lisesi'ni, Cezayir Sokağı'nı bilmemek bana inandırıcı gelmedi.

2 - 3 kuruş paraüstü için kendilerini küçük düşürmeleri. Sabahtan akşama çalışan müşteri taşıyor hala daha "Varsa veriyim" diyorlar.

Meramımı anlatabildiğimi umuyorum, sizce bu taksiciye ne denir şimdi ?
(31) 

Kitaplık Yaptım Nasıl Olmuş (Capsli)

burka #493556 
İnternette bildiğimiz borular ile tasarlanan kitaplıklar görüp ilham aldım ve bir benzerini de ben tasarladım. Nasıl olmuş ?
(4) 

Hormonlar, Kimyasallar ve İnsan Fizyolojisi

burka #456036 
Merhaba

İnsan vücudu tarafından salgılanan veya alındığında vücudun reaksiyon göstermesine neden olan maddeleri öğrenmek istiyorum.

Mesela adrenalinin yapısı, etkileri. Alkol, vitamin, meskalin. Dolaylı ya da doğrudan kullandığımız, bizi etkileyen herşey işte.
(13) 

Eric Cantona Bankalardan Paranızı Çekin Eylemi

burka #451309 
Merhaba

2-3 sene öncesinde Eric Cantona'nın böyle bir gaza getirme durumu vardı. İnsanlara paralarını bankalardan nakit olarak çektikleri takdirde bankacılık sisteminin çökeceğini söylemişti. Gerçi bu olay gerçekleşmedi ya neyse.

Bir diğer olay da Türkiye'de bir kişi bankaya gidip hesabında bulunan 15 milyon TL öğlene kadar nakit olarak çekmek istediğini söylemiş. Bankadakiler hemen tutuşmuş, adamı yemeğe çıkarmışlar, verdikleri faiz oranını filan yükseltmişler falan filan.

Sorum şu : Şimdi gerçekten de bankalar gözümüzde çok kazançlı, sarsılmaz, kasa her zaman kazanır sözündeki kasa gibi duran kurumlar. İnsanlar gitse ve tüm mevduatlarını kapatıp varlıklarını bankadan çekmek isteseler bu bankacılık sistemi ne olur ? Paramız yok veremeyiz diyemezler herhalde değil mi ? Sonuçta her işlemin ücretini tıkır tıkır alan bir kurum kendi paran söz konusu olunca engelleyemez. Durum ne olur ?
(4) 

Leon ve Nikita Filmleri

burka #447024 
Merhaba

Geçenlerde Nikita filmini izliyordum, filmin sonlarına doğru Jean Reno filme dahil oldu ve bir tetikçi rolünü üstlendi. Nikita kendisine adını sorduğunda kendini "Cleaner" olarak tanımladı.

Sorum şu, Nikita filmindeki Jean Reno'dan esinlenerek mi Leon filmi çekildi ? Çünkü her iki filmde de ikisi "Cleaner" olarak geçiyor, aksanları, giyim tarzları filan tıpatıp aynı. Sizin de fikrinizi almak istedim.
(3) 

Benzer Fotoğrafları Arama Yapma

burka #445365 
Bir fotoğraf yükleyip aynısını ya da benzerleri bulmak mümkün mü internette ?
(6) 

Elektronikçiler ve Android Telefoncular Birkaç Sorum Olacak Size

burka #441317 
Selamlar

Bir proje geliştireceğim, bilmem gereken birkaç teknik soru var.
İşte sorular :

1 - 7 / 24 hiç kapanmadan çalışacak, wireless internete bağlı olacak Android tabanlı bir telefonun ömrü ne olur ?

2 - Bu telefonda birkaç uygulama aktif olarak çalışacak. Bunun yanı sıra telefon görüşmesi hiç yapılmayacak. Bir de wireless aygıtı hep açık olacak. Ne kadar verimli çalışır ?

3 - Bu telefonu sürekli şarj aleti ile mi takılı bırakmak doğru olur ? İçerisinde pil olmalı mı yoksa pili çıkarıp adaptör gibi taksak mı doğru olur ?

4 - Bu telefondan istediğim sanki bir Linux sunucu gibi sürekli açık kalması ve belli işleri yapması. Sağlıklı bir şekilde yerine getirebilir mi ?

5 - Bu niteliklere uyan bir cihaz var mı ?
Teşekkürler
(1) 

Android Programlamaya Hızlı Bir Giriş

burka #437027 
Selam Coderlar

Android telefonlar için aklıma çok güzel bir fikir geldi. Daha önce hiç program yazmadım android için bu nedenle pratik ve hızlı bilgi verebilecek kaynağa ihtiyacım var. Önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler
(3) 

Zeitgeist Ne Kadar Güvenilir Bir Filmdir ?

burka #435549 
Verdiği bilgiler vb ilginç ama gene de kafama takılmadı değil...
(15) 

Sizce insanlığın din arayışı ne zaman, nasıl sonlanabilir ?

burka #424841 
Merhaba

Şunu merak ediyorum; 3 büyük din bile kaç yüzyıl önce ortaya çıkmışken insanlar hala dinleri kavrayamayıp, din adı altında saçma sapan ritüeller uygulayıp, din adına savaşlar yapıyorken sizce dünyada 'din' arayışı, kavramı nasıl sonlanır ? Ne kadar zaman alabilir bu ?

Arayışın sonlanmasından kastım ateizm değil, tanrının anlaşılabilmesi ve insanoğlunun kendini, amacını kavramasıdır.
(4) 

Düzenli Spor

burka #414728 
Merhabalar

Düzenli spor yapmak istiyorum ama spor salonu gibi yerlerde değil kendi imkanlarımla. Koşmayı çok seviyorum, koşu alanları da mevcut. Geçen sene düzenli yüzüyordum, günde 1 km hatta. Üyeliğim bitince bıraktım.

Kendi imkanlarımla ne yapmamı önerirsiniz ? Evde ya da dışarıda ? Amacım vücudumun esnekliğini koruması ve zinde kalması. Kas hedefim yok.

Yaş 23, cinsiyet erkek

Sağolun varolun
(3) 

Ufak Tekne İle İlgili Sorular

burka #409269 
Merhaba

3 metre uzunluğunda ahşap kayık - tekne satın almak istiyorum. Birkaç sorum olacaktı

1 - Bu araçlar nasıl bir motor kullanıyor ? Yakıtı, maliyeti ve hızı nelerdir

2 - Bağlamak istediğim iskele,marina vb ücretleri koşulları nasıl oluyor.
3 - Araba ehliyeti gibi bir belge almam gerekiyor mu ? Teknenin ruhsat vb gibi kaydı tutuluyor mu
4 - İlk defa bu işi yapacağım. İsteğim mesela hafta sonları prens adaları etrafında gezinmek, aklıma esen adaya demirlemek gibi. Hiçbir bilgim yok yol gösterir misiniz

Sağolun varolun
(4) 

Polaroid Fotoğraf Makinası

burka #394214 
Merhaba

Polaroid fotoğraf makinaları hakkında birkaç sorum olacaktı

1 - Artık çok sık kullanılmıyor gördüğüm kadarıyla, kullanımı sona erer mi ? Baskı kağıdı vb gibi ortada kalır mıyım ?

2 - Maliyetli midir ? Makine fiyatı, kağıt fiyatı ne kadar tutar ?

3 - Kalitesi nasıldır, mat kağıda güzel fotoğraflar basabilir mi ?

Maksat o kadar fotoğraf çekiyoruz anı ölümsüzleştirelim :)
(4) 

Dövüş Klübü Benzeri Pratik Bilgiler

burka #392341 
Dövüş Klübü kitabındaki gibi pratik bilgileri nereden bulabilirim ? Patlayıcı filan değil, mesela gündelik hayatta kullandığımız pek çok nesneyle aslında neler yapılabileceği vb gibi ? Ne biliyim işte, Dövüş Klübünü bilenler beni anladı zaten.
(4) 

Avrupada Work and Travel Programı Var Mı ?

burka #387119 
Work and Travel programlarının Avrupa muadili bulunuyor mu ? Travela gerek yok sadece work de olur :)
(8) 

En son ne zaman evinizin bodrumuna indiniz ?

burka #377128 
Ya da herhangi bir bodruma ?
(12) 

Ruh ve Sinir Hastalıkları - Akli Denge Bozukluk Teşhisi

burka #373782 
Merhaba

Şimdi bir süredir aklıma takılan birşey var. Siz tamamiyle akıl ve ruh sağlığı yönünde sağlıklı bir bireysiniz, herhangi bir rahatsızlığınız bulunmuyor. Kendinizi ifade edebiliyor, iletişim kurabiliyorsunuz, tamamiyle sağlıklı ve normal birisiniz. Sonra bir gün herhangi bir nedenden dolayı sizi yanlışlıkla akıl hastahanesine kapatıyorlar. Doktorlar tarafından muayene ediliyorsunuz. Siz kendinizin sağlıklı olduğunu, burada bulunmanızın bir yanlışlık olduğunu anlatıyorsunuz.

Sorularım şunlar

1 - Doktorlar sizin sağlıklı biri olup olmadığınızı nasıl yorumlarlar ? Çünkü çok normal davranışlar sergileyen ruh hastaları da mevcut. Orada bulunmanızın bir hata olduğunu söylemenizin bir etkisi olur mu yoksa sizi dinlemezler mi ?

2 - Hasta olarak nitelendirdiler ve orada tutulmanız gerekiyor, ama siz sağlıklı biri olduğunuzdan kontrolünüzü kaybetmiyorsunuz ve ilk geldiğiniz günkü gibi 'normal' davranışlar sergiliyorsunuz. Bu durumda sizin üzerinizdeki gözlemleri ne olur ? Hiç bir gelişme gösteremediğinizi mi düşünürler yoksa gerçekten sağlıklı biri olduğunuzu mu ?

3 - Hasta olarak tutuldunuz, sizi dinlemiyor ve tedavi etmeye çalışıyorlar. Zamanla kendinizden şüphe duymaya ve gerçekten akıl - ruh dengenizi yitirmeye başlar mısınız ?

Bu soru özellikle psikolog ve psikiyatristlere yöneltilmiştir.
(1) 

Manga Okuyucu

burka #369792 
İnternette güzel manga siteleri var ama bazen yolda filan okumak istiyorum, site adı vererek kolayca okuyabileceğim, kaydedebileceğim bir program var mıdır ?

Comix kullanıyorum ama onda da cbr ile yüklemek gerekiyor. Direk sitesinden okuyanı bulunur mu ? Link versem getirse filan ?
(2) 

Ubuntu Geri Yükleme

burka #369339 
Gurular

Dün rutin bir update sonrası ekran kartımda sorun çıktı. Tanıtırken çok sorun yaşamıştım zaten. Update öncesi istediğim gibi çalışan zamana geri dönmem mümkün mü ? Yüklenen özellikleri sıfırlasın ve bir önceki durumuna dönsün ? Olur mu bu, mümkün mü ?
(4) 

Yüksek Katlı Binalara Nasıl Eşya Taşınmaktadır ?

burka #360671 
30 - 40 katlı apartmanlara filan nasıl onca eşya taşınıyor ?

Bir de gökdelenlerde nasıl oluyor bu iş ? Belki gökdelen gibi komplike yapılarda yük asansörleri filan mı vardır ?
(18) 

Erkekler Pelerin Giyebilir Mi ?

burka #350915 
Pelerinleri çok şık buluyorum ama erkekler giyer mi hiç kadın giysisidir o filan dediler bana. Mesela Köy (The Village) filmindeki gibi olabilir. Giyilemez mi öyle şeyler ? Koyu renkli filan olursa ne biliyim ?
(1) 

Parşömen Kağıdına Fotoğraf - Resim Çıktısı Alınabilir Mi ?

burka #347078 
Hoşuma giden birkaç çizim var da onların çıktısını almak istiyorum. Parşömen kağıdı ya da benzeri birşeye çıktı alabilir miyim ? Mümkün mü ?
(5) 

Programlama Dili Seçimi / Önerisi

burka #335811 
Dostlar

Php dilinde yeterince web programlama yaptım ve hakim olduğumu düşünüyorum. Şimdi ise bir masaüstü programlama dilinde geliştirmek istiyorum kendimi. Linux tabanlı bir dil düşünüyorum. Java'dan pek hoşlanmıyorum. Ruby veya Pyhton var aklımda ancak sizin önerilerinizi merak ediyorum.

Kolayca kodlama yapabileceğim, hızlı ve esnek bir dil olmalı. Arayüz ve tasarım konusunda da basit olmalı.

Sağolun
(3) 

Ubuntu Grub Sorusu

burka #333903 
Windows Vista yüklü bilgisayarıma 3. gün önce Ubuntu 11.10 kurdum ama bu sabah beğenmeyip kaldırdım. Yerine ise 10.04 sürümünü yükledim.

Başlangıçtaki menüde Windows - Ubuntu seçeneği geliyor ama Ubuntu'a girince işletim sistemi olarak Windows görünüyor. Bu nedenle Ubuntu'u seçemiyorum. Ne yapmalıyım ?
(1) 

Foursquare, Facebook Places vb Haritalı Uygulama Soruları

burka #324179 
Dostlar birkaç sorum var size

1 - Bu uygulamalarda bulunduğumuz yeri etiketlerden yerin adını yazıyor muyuz yoksa yer otomatik çıkıyor biz orayı seçiyor muyuz ?

2 - Bu uygulamaların kullandığı haritalarda etiketli yerleri bilgisayarımın başından görmem mümkün mü ? Acaba nereler ekli filan diye harita açıp bakabiliyor muyum ?

3 - Haritalarda bulunan yerleri kim ekliyor ? Eklenen yerin doğruluğunu kim kontrol ediyor ?

Teşekkürler, sorularım bunlar
(5) 

2 Monitörden Hangisi

burka #323866 
Bu iki monitörden birini alacağım ancak son bir kez sizin fikrinize ihtiyaç duyuyorum. Bir göz atarsanız sevinirim.

Fujitsu SL3230T - 352 TL
1920 x 1080
HDMI
23 inc
Tepki süresi 2ms
www.bizdehesapli.com

SAMSUNG B2230H - 428 TL
1920 x 1080
HDMI - DVI
21.5 inc
Tepki süresi 5ms
www.bizdehesapli.com

Şimdiden teşekkürler
(4) 

Oyunlarda (FRP - Sayı Tabanlı vb) İşlevsiz, Negatif Hamlenin Avantaj Olması

burka #319431 
Elimden geldiğince tarif etmeye çalışayım :

Mesela rakibinizle dövüştüğünüz bir oyundasınız, rakibinizin size ip atıp kendine çekme gibi bir özelliği var. Rakibinizin bu özelliği kullanacağını varsayarak bir uçurumdan atlıyorsunuz, o da sizi kendine çekiyor. Siz de onun tarafından çekilirken kazandığınız ivme ile ona vuruyor ve kazanıyorsunuz. Uçurumdan atlamak sizin için olumsuz bir durum ama rakibinizin hamlesi üzerinden bir strateji izlediniz.

Ya da mesela bir atak yapacaksınız. Normalde +10 vuruyorsunuz diyelim ama -10 da vurabilirsiniz. Yani negatif değerli saldırılar da bulunuyor. Negatif saldırınız rakibe hasar vermiyor tabi ancak rakibinizde şöyle bir özellik olma olasılığı var :

"Saldırının 3 katını savunmaya çevir"

Bu durumda rakibinizin savunması -10 x 3 = -30 olarak azalıyor.

Bu mekaniklere sahip bir oyun, sistem biliyor musunuz ? Bana örneklerini gösterebilir misiniz ?
(1) 

Turk Utopya - Distopya Yazari ?

burka #315008 
Bildiginiz Utopya - Distopya yazari var mi Turk ?
(2) 

Bir Keman Grubu Vardı Adını Unuttum

burka #314598 
Bir keman grubu vardı, 4-5 kişiden oluşuyordu ve üyelerinin hepsi kadındı. Galiba şarkılarından birinin adı 'Born'. Dinlemek istedim ama hatırlayamadım. Var mıdır bilen duyan ?
(6) 

Yoğun Bilgisayar Kullanımına Karşı Göz Sağlığı Nasıl Korunur ?

burka #306951 
İşim gereği uzun süre bilgisayar başında oturmak zorundayım, zaten gözlük kullanıyorum ama başından kalkınca ağrıdığını hissediyorum. Göz sağlığımı korumak için ne yapmalıyım ?
(1) 

Ursula Le Guin / Altmetin ve Göndermeler

burka #285833 
Selamlar

Ursula Le Guin benim en sevdiğim yazardır. Kendisinin kitapları alt metinlerle dolu ancak bazılarını yorumlamakta zorlanıyorum. Özellikle de Yerdeniz Serisi'nde ve Karanlığın Sol Eli'nde yaptığı göndermeler ve içerdiği altmetinler ilgimi çekiyor çünkü cinsiyeti, özellikle de kadın,dişi betimlemeleri işlenmiş.

Yerdeniz'de kadın-erkek konum,statü ve ilişkileri dikkat edilmesi gereken önemli öğelerin başında geliyor bence.

Karanlığın Sol Eli'nde ise zaten bambaşka bir alem.

Tüm bunlara rağmen sanki belirsiz, gözden kaçmış birşeyler var gibi geliyor bana. Bir erkek olarak okuduğum için olabilir, kadın gözünde okunduğunda farklı yorumlara açık mıdır ?

Teşekkürler
(3) 

Uzakdoğu / Japonya Elma Neyi Simgeler ?

burka #283100 
Death Note ve Code Geass animelerinin introlarında söylenen şarkılardaki sözlerde elma geçiyor. Bu elmanın onlar için simgelediği önemli birşey mi var ?

mobil görünümden çık