(1) 

İzmir'de Altkültür Etkinlikleri

burka #1329421 
Merhaba

İzmir'de bilimkurgu, fantastik edebiyat, oyun vb. ile ilgilenen, ergen olmayan nerd / geek tayfanın takıldığı yerler nereleridir? Etkinlik yapılan yerler, mekanlar var mıdır ? Şehirde yeniyim de hiç bilmediğim şeyler ondan sorduydum.
(2) 

Vizesiz Balkan Ülkeleri

burka #1322692 
Merhaba

Bir tatil rotam var, uçakla Madedonya üzerinde gidip geleceğim. Karayoluyla sırayla Arnavutluk, Karadağ, Bosna Hersek, Sırbistan üzerinden tekrar Makedonya'a geri döneceğim. Bu ülkeler vize istemiyorlar ya, doğrudan pasaport kontrolü yapıp geçiş izni mi veriyorlar, kontroller nasıl oluyor ? Tatil, seyahat planları ile ilgili detaylı sorular soruyorlar mı ?
(3) 

Yukio Mishima / Hangi Kitaptan Başlamalı

burka #1314360 
Merhaba

Yukio Mishima tarafından yazılmış kitapları okumak istiyorum, "Bir Maskenin İtirafları" kitabıyla başlamayı düşünüyorum ancak tavsiye edebileceğiniz bir okuma listesi var mıdır ? Tercihim yazarın tarzını sindirerek ilerlemek, yani kabaca ilk eserlerinden son yazılanlara doğru diyebiliriz; gene de listemi sizin önerilerinize göre belirlemek isterim.

Teşekkürler
(5) 

Steam Türkiye Geleceği

burka #1308946 
Merhaba oyun severler
Steam şimdiye kadar belki de en memnun kaldığım şey, ayrıca Türkiye fiyatlarından daha cazip bölgeler var mı bilmiyorum ama indirim zamanı dışında fiyatlar dahi çok makul düzeylerde geliyor bana.
Gene de mevcut ekonomik durum vb. şeyleri göz önüne alınca sizce steam de fiyat artışına gider mi, ne düşünüyorsunuz ?
(4) 

Narcos Liderleri / Zengin Suç Liderleri

burka #1294066 
Merhaba dostlar

Narcos'u izlemeye başladım ve dizide sürekli ürettikleri uyuşturucu miktarının artırılması, gelirlerinden filan bahsediyor. Taa o zamanlarda bile yüzlerce, milyarlarca dolar paralar kazanıyorlarmış. Şimdi 1-2 sorum olacaktı :

1. Mesela bu tür suçlular neden bir yerden sonra kaçıp ortadan kaybolmazlar ? Hayır düşününce aslında daha işin çok başındayken bile çok yüksek kazançlar elde etmişsin, dünyalığını yapmışsın. Al paranı çek git, niye illa başının derde girmesini bekliyorsun ?

2. Daha fazla devam etme motivasyonları nedir ? Güç elde etme arzusu mu, rekabet hırsı mı ? Ne biliyim atıyorum 100 milyon doları olan adam inovasyon filan birşey yapmıyorsa "Ulan daha çok suçla daha çok para kazanayım" neden der ?

3. Narcos'a gelirsek Pablo Escobar kendi hapishanesine girdiğinde diğer liderlerden "Savaş vergisi" diye aylık haraç almaya başlıyor. Sebep olarak da "Ben o kadar uğraştım ettim, suçlu iadesi yasasını kaldırttım. Bu işler size de yaradı, masraflara ortak olun bakalım." diye bahane sunuyor. İlk başta da 250.000 dolar haraç alırken sonra bu miktarı 1.000.000'a çıkardı. Tamam diyelim ki sen bu haraca başladın, adamlar da eyvallah dedi. Sonra artırdın, ona da mırın kırın etmelere başladılar. Şimdi zaten bu adamlar için verilen paralar çerez parası, ben olsam "Veriyim lan nolcak, başımın gözümün sadakası olsun" der işime gücüme bakarım ama suç liderleri savaşa tutuşuyorlar. Burada sebep gene güç savaşı ve kendilerine yedirememek mi ne yani ?

Kısaca demem o ki, bu adamlara noldu :)
(2) 

Enerji Sektörüne Yatırım - Güneş Enerjisi Paneli

burka #1287722 
Merhaba

Güneş enerji panellerine yatırım teşviği veren bankalar ve devletin alım garantisi verdiğine dair haberlere denk geliyorum. Daha doğrusu bu konudan bahseden bir tanıdığım vasıtasıyla haberdar oldum. Bu alanda bizzat sahada çalışan arkadaşım da benzer şeyler söyleyerek doğruladı ancak şu var ki pek çok sektörde olduğu gibi enerji sektöründe de yabancı yatırımcaların Türkiye'den ayrıldığına daire haberlere denk geldim. Ben yatırımcı değilim ancak bu işle ilgilenen tanığım dağıtımcıya ürettiği elektriği satmayı planlıyormuş ancak varsa sizin sektör ve yakın geleceği ile ilgili görüşlerinizi merak ediyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler
(4) 

Yurtdışından Gelen Kaydettirilmeyen Telefon

burka #1278641 
Merhaba

Yurtdışından aldığım telefonu kaydettirmedim ve 120 günlük bir kaydettirme mühleti var, bu süre içinde kullanabileceğimi biliyorum ve kullanıyorum da. Soruma gelirsek ben yakında tekrar yurtdışına çıkacağım ve 6-7 içerisinde geri geleceğim. Geldiğim vakit bu telefon ülke sınırları içerisinde tamamiyle kullanım dışı mı olacak yoksa tekrar 120 günlük bir geçici kullanım süresi tanınacak mı ?

Teşekkürler
(3) 

Kol ve Göğüs Bölgesinde Ağrı ve Uyuşma

burka #1265088 
Merhaba

Son birkaç gündür vücudumda bazı ufak semptomlar belirmeye başladı ve artık gözardı edememeye başladım. Rica etsem görüşlerinizi iletir misiniz.

1. Sağ omuz koltukaltı bölgemde ufak bir uyuşma başladı. Özellikle koltukaltımda sanki görünmez bir kütle, bir yoğunluk varmış hissi yaşıyorum. Gündelik çalışmamda herhangi bir engel, sıkıntı vermiyor ancak böyle birden bire olmasına şaşırdım.

2. Son 2-3 gündür ise sağ kısma yakın ve hakim olmakla birlikte göğsümün ortasında ufak bir ağrı, farkedilir birşey başladı. O da aynı şekilde rahatsızlık vermiyor ancak kendini hissettiriyor.

Bunları özellikle yazdım çünkü yaşım genç, 20'lerin sonlarındayım. Öyle canı tatlı biri hiç olmadım, sağlıklı birisiyim ve ciddi sağlık problemleri ile karşılaşmadım. Tüm bunlara rağmen beni düşündürdükleri için size danışmak istedim.

Şimdiden teşekkürler
(3) 

Jiletli Tıraş Makineleri

burka #1261021 
Merhaba

2-3 senedir jiletli tıraş makinesi kullanıyorum. Öyle bilindik marka birşey değil, gittim sokaktaki işportacıdan aldım, pırıl pırıl da tıraş oluyorum. Malzemesi sağlam, ele oturan, düzgün bir alet. Herhalde en fazla 10-15 lira vermişimdir şimdi aklımda değil.

Soruma gelirsek, merak ettim dur lan başka ne muadilleri varmış diye karşıma neler neler çıktı. Fiyatları oldukça yüksek. Elbette alınamayacak kadar değil ancak yüzlerce lira seviyelerinde. Bunun sebebi malzeme kalitesi, tasarımı ve markası muhakkak ancak baktığım zaman işleyiş mekanizmaları tümüyle aynı. Bir tutma sapı, jiletin yerleştirildiği başlık ve sabitlemeye yarayan vidalı (veyahut benzeri) bölüm. Tıraş kalitesine etki eden bir sebebi yok gibi duruyor.

Benim bilgimin dışında olan bir sebebi var mıdır ?

Teşekkürler
(4) 

Farklı Canlıların Cinsel İlişkiye Girme Eğilimleri

burka #1258988 
Merhaba

Geçen düşünüyordum da, biz hep insanların çeşit çeşit hayvanla cinsel ilişkiye girdiğini biliyoruz. Ancak duyduğuma göre bu durum doğada sıklıkla yer alıyormuş ve farklı türler birbirleri ile çiftleşiyorlarmış. Aklıma gelen ise acaba bu doğanın yeni türler yaratmak, olasılıkları artırmak için kullandığı araçlardan birisi olabilir mi ? Düşük olasılıkla da olsa farklı türlerin birbirlerine çekici gelmelerini sağlayan mekanizmalar ile yeni canlı türlerinin oluşmasını amaçlıyor olabilir mi ?
(10) 

Ne Kadar Maddi İmkanınız Olsa Çalışmamayı Düşünürdünüz ?

burka #1247483 
Merhaba duyurulular

Elbette hepimiz hergün lira,kuruş hesabı yapıyoruz. Ben yavaştan işimi, gücümü hesap ederek önümü az çok görebilmeye başladım da şunu merak ediyorum. Hangi maddi imkanlara sahip olsanız keyfi bir yaşamı seçerdiniz ? Bu maddiyattan kastım 10 milyon dolarım, bilmem nerelerde evlerim filan değil, biraz daha gerçekçi bir soru yöneltiyorum, mesela :
"2 evim olsa, sabit 2000 lira gelirim olsa ve x miktar param olsa iş seçimimimde, hayatımı şekillendirmede daha keyfi olurdum" gibi bir örnek merak ediyorum.
(7) 

Şeker Tüketimi

burka #1236048 
Merhaba

Şeker ile ilgili bazı sorularım olacaktı, şöyle ki :

Vücudun şekere ihtiyacı var ama galiba asıl sorun şekerin türü. Yani toz şeker, çikolata vb. işlenmiş ürünlerde vücut için bağımlılık yaratıcı ve zararlı türü mevcut. Peki bu durumda biz hangi tür şeker ve ne sıklıkta tüketmeliyiz ?

Ben tatlıyı çok seven biri olarak bir süredir azaltmaya ve hayatımda minimum düzeye indirmeye çalışıyorum ve cidden bağımlılık etkilerini kendimde gözlemlemeye başladım. Yemek istiyorum, tüketmediğimde mutsuz, tüketince mutlu hissediyorum gibi. Oysa belirli bir eşiği aşınca bu etkilerin azalacağını ve daha iyi hissedeceğimi biliyorum. Özetlersem :

1. Kaliteli şeker nedir ? Örneğin, bal, pekmez, taze meyveler midir ?
2. Ne sıklıkta yemeliyiz, günde birkaç parça meyve uygun mudur ? Bir zararı yoktur diye tahmin ediyorum ?

Teşekkürler :)
(4) 

Sağlıklı Vücut İle İlgili Sorular

burka #1231612 
Merhaba

Birkaç sorum olacaktı, fikirlerinizi merak ediyorum. Öncelikle düzenli spor yapmaya başladım ve hemen hergün takip ettiğim bir programım var. Onun dışında düzenli bir yaşamım var, işim, dinlenme vakitlerim, yemek yediğim zamanlar gayet bir rutin çerçevesinde. Alkolü haftada 2-3 kez alan biri olarak onu da neredeyse hiç kullanmıyorum, belki 10 günde bir. Şimdik, sorularıma gelirsek :

1. Spor dışında da işim sırasında sık sık hareket ediyorum, hareketten zarar gelmez kanısındayım öyle değil mi ?

2. Tatlıyı çok seviyorum ve sık sık tüketiyorum. Öyle bir oturuşta yarım pasta, bir sürü çikolata vb. yemiyorum ama örneğin 1 dilim cheesecake yiyorum mesela. Tatlıyı sırf şekerin zararından dolayı azaltmaya çalışıyorum, meyve tercih ediyorum ki bu konuda ilerledim ama gene de yeri geliyor bir parça çikolatayı canımın çektiği oluyor. İstemezsem hiç yemem ama baya arıyorum, yemek istiyorum. Yediğimde de mutlu oluyorum :) Sizce azaltmalı mıyım yoksa daha kontrollü mü yemek gerekli ?

3. Vücudum fit ve sağlıklı. Olması gereken kilo ve vücut ölçülerinde olduğumu sanıyorum. Öte yandan 1 parça daha sıkı olabilir hissiyatındayım. Bunun için yeme alışkanlıklarımı, egzersiz programlarımı değiştirmeli miyim yoksa daha farklı bir yolu var mıdır ?

Şimdiden teşekkürler
(2) 

Türkiye'den Amerika ve İngiltere Uçuşlarında Havalimanı Evrak Kontrolü

burka #1225813 
Merhaba

Türkiye'den Amerika ve İngiltere'e uçuşlarda, Türkiye'de havalimanında yapılan pasaport ve vize kontrollerini kim gerçekleştiriyor ? Bir şirket mi yok ilgili ülkelerin çalışanları mı ?
(4) 

Spotify İçin Cihaz

burka #1222326 
Merhaba

Spotify için akıllı telefonumu kullanıyorum ama sadece müzik dinlemek için kullanmak istediğim bir cihazım olsa daha iyi olur diye de düşünmüyor değilim. Tavsiye edebileceğiniz bir cihaz var mıdır acaba ?

Sağolun, varolun
(4) 

Kaliteli Bavul Tavsiyesi

burka #1157203 
Merhaba

İşim gereği uzun yıllar kullanacağım bir bavul almam gerekli ve gerçekten kaliteli, evladiyelik denecek birşey satın almak istiyorum. Orta büyüklükte bir bavula ihtiyacım var. Hantal olmayan, dayanıklı ve pratik birşey arıyorum. Ne tavsiye edersiniz ?
(4) 

İngilizce Sabıka Kaydı Alma

burka #1153538 
Merhaba

İngilizce adli sicil, sabıka kaydı almam gerekli ne yapmam gerekli ? Türkçe alıp tercüme mi ettirmeliyim yoksa doğrudan yabancı dilde teslim alabileceğim bir kurum var mı ?
(8) 

Battlestar Galactica Sorusu

burka #1129975 
Merhaba

Sözlükte şu entrye denk geldim de, yazarın dediği gibi galiba ben biraz götümle izlemişim. Neden bu cylon ırkı insanlardan böyle nefret ediyor ?

eksisozluk.com
(1) 

Lokasyon Tabanlı Oyun - Uygulama

burka #1123718 
Merhaba

Cep telefonumla gerçek dünya üzerinde birşeyler yapabileceğim, oynamak için hareket etmem, etrafımdaki diğer oyuncularla etkileşime girmem gereken tavsiye edeceğiniz oyun veya uygulama var mı ? Pokemon Go hariçtir :)
(2) 

Kablo TV Teledünya Nasıldır ?

burka #1117070 
Merhaba

Bende standart paket var, TV seyreden bir insan değilim ama sinema paketlerini denemek istiyorum. Film izlemeyi seven ama indirmekle, film seçmekle, satın almakla uğraşamayan biriyim. Niyetim, bakiyim güzel bir film denk gelirse koltuğumda izleyeyim.

Kullanan var mı, gösterimdeki filmler sizce nasıl ?
(2) 

Urla'dan Adnan Menderes Havalimani Ulasim Tavsiyesi

burka #1116173 
Merhaba

Urla'dan Adnan Menderes Havalimani'na nasil ulasabilirim ?

Tesekkurler
(5) 

İstanbul Ulaşımı Ücretsiz Mi Hala ?

burka #1103863 
Hergün 2 gün daha diyorlardı ya, şu an durum nedir ? Ücretsiz olarak mı hizmet veriyor hala, bilgi verebilir misiniz ?
(3) 

Almanca Öğrenmek İçin Uygulama

burka #1102025 
Merhaba

Almancamı geliştirmek ve günlük düzeyde kullanabilecek, pratik iletişim kurabilecek seviyeye erişmek istiyorum. Ücretli ya da ücretsiz hangi uygulamayı önerirsiniz ?

Not : Duolingo hariç ama :)
(3) 

Farzedelim Amerikan Vatandaşlığı Kazandık, Getirisi Nedir ?

burka #1090253 
Greencard çekilişleriyle filan şansımıza çıktığını varsayalım, avantajı ne oluyor acaba ? Hiç bilmiyorum, aydınlatır mısınız ?
(10) 

Devlet Diyanet İşleri Bakanlığına Bütçe Ayırmasaydı Şayet... ?

burka #1080351 
Merhaba

Geçen sözlükte denk gelmiştim de benim de aklıma takıldı, sormak istedim. Malumunuz Diyanet İşleri Bakanlığı devletin en büyük bütçesine sahip kurumu. Bunun yanı sıra hemen her camide toplanan bağışlar, yardım paraları var. Şimdi Türkiye'deki müslümanlar islamiyete yahut başka herhangi bir dine inanmayan insanlara karşı pek hoşgörülü değiller ancak her kim olursa olsun bu insanların dahi vergileri dini bir kuruma gidiyor, dolayısıyla ortada bir çelişki mevcut. Senin inancından olmayana tepkilisin ancak onun parasını almakta beis görmüyorsun.

Soruma gelirsek, şayet devlet Diyanet İşleri Bakanlığını desteklemek için özel bütçe ayırmasa, ancak müslüman kişiler kendi istekleriyle ek bir vergi ödeyip bakanlığı desteklese ve dini hizmetlerin sürmesini sağlasa sonuç ne olurdu ? Sizce insanlar bu desteği sağlarlar mıydı ?
(2) 

Kiralık Posta Kutusu Kullanıyor Musunuz ?

burka #1079236 
Soru başlıkta, şayet kullanıyorsanız :

1. Şahıs / şirket, hangi kimlikle kiraladınız ?
2. Ne amaçla kiraladınız ?
3. Hizmetten memnun musunuz, ihtiyacınız karşılıyor mu ?

Teşekkürler
(7) 

Bu Nasıl İş ? / Telefon + Tarife Kampanyaları / Telekomünikasyon Şirketleri

burka #1074129 
Akıllı telefon almaya niyetliyken aklıma geldi, cihaz + tarifeli kampanyalara bakayım dedim de, hem internet sitelerinde hem de gidip görüştüğüm kurumsal dükkanlarda şu saçma durumu teyit ettim :

Iphone 6S Plus ile örneklendiriyorum :

1. Telefonu bir internet sitesinde 3.400 TL fiyatla gördüm. İndirim, hediye çeki kuponu kullanılmış haliyle belki daha uyguna alınabilir.

2. Şirketin 24 ay taahhütlü kampanyasında cihaz için ödenen toplam para 3.960 TL. İndirim imkanı yok, 24 aya bölünerek faturaya ekleniyor.

3. Şirketin 36 ay taahhütlü kampanyasında cihaz için ödenen toplam para 4.860 TL. İndirim imkanı yok, 36 aya bölünerek faturaya ekleniyor.

Şimdi şu şartlarda hiçbir avantajı, imkanı olmadığı gibi üstüne de daha fazla para ödeniyor. Sadece aylara bölündüğünü varsayarsak ödeme kolaylığı olduğunu ortaya koyabiliriz. Ayrıca kontrol ettim, eski cihazı getirdiğinizde yapılan indirimli fiyatta bile piyasanın üzerinde bir tutar ortaya çıkıyor. Ben bu işi anlayamadım, nedir bana bir açıklama yapar mısınız ?

Not : Firma ismi kullanmadım ancak sorum tek bir firma üzerinden yaptığım incelemeyi esas almaktadır.
(3) 

Sizi çok sevdiğimden güzel şarkılar paylaşıyorum

burka #1070622 
Yok yahu, özel bir sevgi beslemiyorum, sadece dinlediğim sanatçı esşizdi, sizin de dinlemenizi istediğimden :)

www.youtube.com

www.youtube.com

www.youtube.com

İyi geceler dilerim
(7) 

Kulaklık Tavsiyesi

burka #1040297 
Merhaba

Headset bir kulaklık arıyorum, kulakiçi olanlarda rahat edemediğim için bunu tercih ediyorum. Benim için önemli olan en ince sesleri bile farkedebileceğim kalitede olması, basların o kadar güçlü olmasına gerek yok.

2. el olarak da satın alabilirim, bütçe aralığım 200 TL'e kadar. Ayrıca bir sorum daha var, "AKG Y50" ürünü hakkında bilginiz var mı ? Belki bir arkadaşımdan satın alma imkanım olabilir bu sebepten sordum.

Şimdiden teşekkürler :)
(3) 

Kahve Çekirdeği Kokusu

burka #1016602 
Merhaba

Ofiste güzel filtre kahveler yapıyoruz, keyfimiz yerinde. Kavrulmuş çekirdeklerin olduğu paketi açışımda mis gibi geliyor burnuma ve belki de içerken aldığım hazzı alıyorum. Sonra merak ettim aklıma geldi :

1. Sadece koklamak da içmek gibi uyarıcı etkiyi yaratır mı ?
2. Acaba bundan sonra kahve içmek yerine (seviyorum o ayrı) ufak bir kutuyla yanımda taşısam, örneğin doğada, outdoor etkinliklerde; arada istedikçe kutuyu açıp koklasam nasıl olur ?
(9) 

Ustura İle Tıraş Olmak

burka #1000728 
Böyle bir niyetim var, şık ve sağlıklı bir yöntem olduğunu düşünüyorum ama okuduklarımdan anladığım deneyim gerektiği ve başlangıçta pek de kolay olmadığı yönünde. Birkaç sorum var, görüşleriniz gerekli.

1. Cilt sağlığı ve traş kalitesi açısından farkı nedir ?
2. Nasıl traş olunmalı, yöntemi nedir ?
3. Ne tür ustura kullanılmalı ? Jilet takılan var, bileylenerek kullanılan var, nedir ne değildir ?

Şimdiden teşekkürler
(6) 

Ev Kiraya Vermek İsteyen Birisi Olarak

burka #959265 
Merhaba insanlar

Evimi kiralamak istiyorum ama bir yandan da "Ulan niye emlakçıya vereyim insanlar zaten o kadar para ödüyor bir de komisyon vermek zorunda kalmasınlar" diye düşünüyorum. Sizce bu işin doğrusu nedir, ne dersiniz ?
(10) 

Emlak Yatırımı İçin Düşünceleriniz

burka #951400 
Merhaba

Emlak yatırımı amacıyla daire almayı planlıyoruz. 1 seneden uzun süredir bakıyoruz ama şimdi yavaş yavaş "Acaba seçimlerden sonrasını beklemek daha uygun mudur" diye düşünüyorum. Malum fiyatlar olması gerekenden yüksek, beklemek daha doğru geliyor.

Sizin düşünceleriniz nelerdir ?
(10) 

DIY Köşe Lambası Yaptım Nasıl Olmuş

burka #949548 
Merhaba

Geçenlerde aklıma gelen fikri icraata döktüm. Fotoğraflarda yeterince iyi çıkmadı ancak ürün fena olmadı. Tüm süreci kendim tamamladım, itiraf ediyim çok başarılı olmasa da kötü olduğunu düşünmüyorum. Size bir danışayım istedim :)

Daha önce tasarladığım benzeri kitaplık çalışmam
www.eksiduyuru.com
(5) 

Şu bisikletlerden hangisini tavsiye edersiniz ?

burka #944422 
Merhaba

Aradığım kriterler şunlar, beğenim ve bütçeme göre aşağıdaki bisikletleri belirledim. Karşılaştırma yapıp öneride bulunabilirseniz çok sevinirim.

1. Birkaç günlük ufak turlara çıkmak
2. Şehir içinde kullanmak
3. Sağlamlık ve kullanışlı olması

www.carrarobisiklet.com
www.salcano.com
www.salcano.com
www.salcano.com (sepetsiz kullanım)

2. El bisikletler
www.sahibinden.com
(3) 

Adalara Kendi Bisikletimizi Götürebiliyor Muyuz ?

burka #927034 
Herhangi bir izin almamıza gerek var mı ? Vapura yükleyip çıksak, istediğimiz gibi binip geri dönsek oluyor mu ?
(3) 

Uzun Yol Gemilerinde Çalışmak

burka #921268 
Bu konuda bilgisi olanlar var mı ? Birkaç madde ile sorularımı yanıtlar mısınız.

1. Bu alanda hiç deneyimim ve eğitimim yok, iş bulmak kolay olur mu ?
2. Çalışma koşullarının yorucu olduğunu biliyorum, daha detaylı anlatır mısınız ?
3. Maaşlar bu işi yapmaya değer mi ?
4. Hem çalışıp hem dünya gezilebiliyor mu ?
(14) 

Filtre Kahve Aparatı Yaptım Nasıl Olmuş ?

burka #919078 
Dostlar

Vakti zamanında kitaplık yapmış idim, geçenlerde de benzer bir tarzda filtre kahve aparatı yaptım. Nasıl olmuş, fikrinizi alabilir miyim ?

Önceki kitaplık çalışmam
www.eksiduyuru.com

Sağlıcakla Kalın - Burka
(4) 

Nokia Asha 503 Nasıl Bilirsiniz ?

burka #869896 
Merhaba

Akıllı telefonumun su gibi biten bataryasından bıktığım için bu telefona göz koydum. Özellikle batarya süresi ne kadardır ? Ayrıca eğer kullanıyorsanız memnun musunuz ?

Sağolun, varolun

Burka
(2) 

Django or Başka Bir Php Framework ?

burka #865812 
Merhaba

Codeigniter framework kullanıyorum yıllardır, bir süredir laraveli merak ediyorum ama bir yandan da acaba php yerine python temelli djangoyu mu öğrensem diyorum. Siz olsanız ne yapardınız ? Alternatif bir php framework mü yoksa yeni bir dil ve framework mü ?
(3) 

Bu arkadaşım ne iş yapabilir ?

burka #861898 
Merhaba, bir arkadaşım adına soru soruyorum. Kendisinin yabancı dil bilgisi aşağıdadır. Kendi ağzından aşağıda bilgileri veriyorum

Arkadaşlar iki yabancı dili iyi düzeyde biliyorum. İngilizce yds den 94 arapça yds den 55 aldım. Ayrıca 4 yıllık işletme mezunuyum. Bu notlar ne işime yarar?şu yüzden soruyorum. Farklı bir kurumda calisiyorum. Kurumumdan ayrıldiğimda bu notlarla is bulabilir miyim?

Kalın sağlıcakla
(13) 

Sizce bu bileklik nasıl ?

burka #792810 
Er kişisi olarak kol saati dışında aksesuar kullanmıyorum ama niyeyse bu bileklik çok hoşuma gitti, sizin fikrinizi merak ettim.

İyi geceler dilerim efendim

Burka
(1) 

Müzik Kültürü Geliştirmece

burka #781731 
Dostlar

Ben de sizler gibi bir müzik aşığı olarak iyi sanatçılar peşindeyim, kaliteli müzik arayışı içindeyim ama farkettim ki sadece müzisyenleri, şarkıcı ve sanatçıları değil müzik türlerini, alt türlerini, özelliklerini, çıkış noktalarını hatta felsefelerini de bilmeliyim.

Dolayısıyla kendimi eğitebileceğim kaynaklara ihtiyacım var. Bana bu konuda neler önerebilirsiniz ?

Teşekkürler

Burka
(4) 

Ejderha Mızrağı Serisi

burka #771435 
Dostlar

Ejderha Mızrağı serisini merak ediyorum ancak hangi kitaplardan başlamak gerek, ana seri hangisidir bilemiyorum. Galiba bu evreni kurgulayan yazarların dışında başka yazarlar tarafından da kitaplar yazılmış. Az bilgi verin hele...

Sağolun, varolun

Burka
(3) 

Outdoor Dükkan Önerisi

burka #771419 
Merhaba

Soğuk iklim için mont, bot, polar 1-2 giysi almam gerekiyor. Yer bilmem iz bilmem. Bana nereyi önerirsiniz ?

Şimdiden teşekkürler :)

İl : Ağrı, 5. günün şafağında doğuya gidiyorum !
(2) 

Iphone 4s için harici batarya önerir misiniz

burka #771002 
Merhaba

Telefonun bataryası malum uzun süre dayanmıyor. Acil durumlar için pratik bir harici bataryaya ihtiyacım var, kullanıp tavsiye ettiğiniz ürün varsa yanıtınızı bekliyorum.

Teşekkürler
(3) 

Lisanslı Koşucu Nasıl Olunur ?

burka #709149 
Dostlar

Koşu sporunu seviyorum, hızlı da koşarım. Niyetim madem bu sporu yapmaya niyetliyim, tekniğiyle herşeyiyle öğreneyim hatta lisans alıyım. Kendime bir hedef çiziyim istiyorum. Ne yapmam gerekli ?

Yaş 20'ler.

Not : Hedef çiziyim derken beni motive etsin, dikkatli bir sporcu yapsın. Profesyonel olarak yapmak niyetinde değilim. Hayatıma hobi katsın.
(2) 

Askerlik Başvurusu Yapıp Gitmemek

burka #691116 
Tecili bozdurup, başvurularını yapıp sonra çok iyi bir iş teklifi alan (yurtdışında) tanıdığım şimdi 2 arada kaldı. Askere gitmezse bu durumda ne olur ? Türkiye'e girer girmez yakalarlar mı ? Ayrıca askerliğini kısa dönem yapacaktı, üniversite mezunu kendisi, hakkında yasal işlem başlatırlar mı ?
Yaş 24
(3) 

Futbol Bahislerinde Nelerden Yararlanıyorsunuz ?

burka #686128 
Maçlara karar verirken ne gibi kriterleriniz var ?
Düzenli takip ettiğiniz kaynaklar var mı ?
Başarı oranınız nedir ?

Teşekkürler
(1) 

Browser Tabanlı 3D Modelleme

burka #681626 
Merhaba

Basitçe 3D modelleme yapıp bunu doğrudan tarayıcı ile nasıl sunabilirim ? Örneğin bir mekan tasarladım, insanlar siteye girip mekanı gezebilsinler içinde. Sanal bir karakteri yönetip etrafta dolaşabilsinler.

Bilginiz var mı bu konuda ?

mobil görünümden çık