(2) 

eğitim-senin fen edebiyat fak. öğrencilerinin pedagojik formasyon eğitimine

sanat guresi #285915 
karşı açtığı dava nasıl sonuçlandı? danıştayla ilgili bir şey hatırlıyorum ama... artık bu öğrenciler kesinlikle formasyon eğitimi alamıyor mu? ya da yalnızca tezsiz yüksek lisans şeklinde mi alabiliyorlar? bir yerde de öğrencilerin değil de, mezunların alabildiğini okudum az önce. konu hakkında pek bilgim yok ve netteki bilgiler de sınırlı ve eski, belki konuyla daha yakından alakalı birileri burada vardır diye soruyorum. arkadaş bu duruma göre tercihlerinde fen-edebiyat bölümlerine de yer verecek. teşekkürler.

edit: dün gece açmıştım, hiç cevap alamadığım için bir kez daha şansımı deniyorum.
(6) 

gözüm şişti

sanat guresi #285420 
sanırım ilk defa burayı kendim için tıbbi soru sormak amacıyla kullanıyorum.

dün hafifçe şişik olan sol gözüm, uyuyup uyandıktan sonra daha da şişmiş. şu anda zor açabiliyorum. sigorta durumum biraz sıkıntılı... artarsa yine de gideceğiz de gerçi. şimdilik kendim yapabileceğim bir şeyler var mı?
(2) 

bahar mert

sanat guresi #284687 
bahar urcu ne zaman bahar mert oldu? orijinal soyadı zaten mert'ti de ona geri mi döndü, nedir? boşanıp tekrar mı evlendi?
(2) 

yazarlara ulaşım

sanat guresi #284592 
sözlükten;

yenibena, nis, guyjre nickli yazarlara ulaşmam gerek. bir konuda kendilerine danışacağım. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
(1) 

flash page flip tarzı site arıyorum

sanat guresi #279462 
merhabalar.

html ya da kod bilgisi sıfır olan birisi gazete formatında, flash içerikli ve biraz hoş gözüken, bir web sitesi hazırlamak istiyor diyelim. kendisine önerebileceğiniz bir site ya da program var mıdır, hani sadece araçlar yardımıyla bir web sitesi hazırlayabileceğimiz? flashpageflip tarzı bir şeyler arıyorduk ama sanırım tamamen kodlarla çalışıyor site. wix.com'u bulduk ama onda da bizdeki içeriğe uygun bir şablon yok.

şimdiden teşekkürler.
(11) 

80'lerdeki V

sanat guresi #278286 
Yani orijinalini soruyorum. Diziyi izleyenler ve hatırlayanlar varsa onlar için bir sorum olacaktı.
(3) 

kadir çöpdemir...

sanat guresi #278255 
kaç yılları arasında süper fm'de dj'lik yapmıştır? bir önceki çuku murat sorusuna yanıt gelmedi, buna gelir umarım.
(1) 

çuku murat...

sanat guresi #278169 
tam olarak kaç yılları arasında alem fm'de program yapmıştır? 90'larda ama...
(4) 

ucuzluk marketinde ürün düşürmece

sanat guresi #268895 
bir markettesiniz, ucuzluk marketi. diyelim ki sepet olmadan elinizde un vs. birkaç mamülü biraz da zorlanarak, satın almak üzere kasaya doğru götürürken, en üstteki peyniri düşürdünüz ve kabı çatladı, suları saçıldı. bu ürünü satın almak zorundasınız. doğru mudur?

edit: üretici firmaya iadesi mümkün değilmişmişmiş.
(5) 

yumurtalı pide vs. yumurtasız pide

sanat guresi #268893 
pide söyleyeceğim de şimdi... siz olsanız hangisini seçerdiniz?

not: yumurtanın 50 kuruş ekstrası var.


son tahlil: cevap verenler genel olarak bu sıcakta yumurtanın gitmeyeceği görüşünde birleştiğinden yumurtasız pide sipariş edilmiştir.
(1) 

katkı kredisi ödeme emri

sanat guresi #264473 
gün itibariyle benim de oldu bir tane. yakın zamanda (ya da daha önceleri) bu emri almış olan ya da hakkında az çok bilgisi olan var mıdır? korkuyorum.
(2) 

garanti paracard sorusu & kızılayda ucuza tıkınılacak yerler

sanat guresi #261853 
1* elimde bir adet mastercard logolu garanti paracardım var. bununla internetten otobüs bileti alabilir miyim?

2* evet ankara, kızılayda gizli kalmış cevherleri merak ediyorum. ankaraya gelirsen buraya uğramadan sakın gitme diyebileceğiniz ama cüzdan dostu da olan yerleri...
(1) 

facebook chat

sanat guresi #261667 
bir arkadaşın şöyle bir sorunu varmış;

birine mesaj attıımda chatten
çevrimdışı oluyor kendi hesabım
çevrimdışı olduğunuzdan mesajınız gnderilemedi diyor

neden acaba?
(5) 

change of support

sanat guresi #242171 
ya da change-of-support. bir jeoistatistik terimi ve yaklaşık 1 saattir tam olarak ne manaya geldiğini, türkçede ne şekilde kullanıldığını yani karşılığını anlamaya çalışıyorum. kendisine hiç rast gelmiş var mıdır?
(2) 

kayıp öğrenci kartı çıkartma - hacettepe

sanat guresi #233081 
hacettepe'de okuyan bir arkadaş öğrenci kimliğini kaybetmiş, gidip öğrenci işlerine sormadan önce buradan bilgi almamı rica etti. bilen varsa, kaç günde çıkar bu kart? ne kadara patlar?

teşekkürler
(1) 

devlet parasız yatılılık sınavı başvurusunda içinden çıkılamayan form

sanat guresi #232746 
bu sikimsonik form için birkaç günden beri uğraşıyorum. dayının çocukları sınava girecekmiş ve gelirlerin belgelendirilmesi gerekiyor, dayı da burada oturmadığından ama buradaki vergi dairesinin mükellefi olduğundan iş başa düştü.

docs.google.com

şekilde görünen bir formda, kira gelirleri o formun "diğer gelirler" kısmına yazılmaz mı? bugün vergi dairesine gittim, kadın bunu reddedip "gelirler" kısmına yazacağını ve onayı da yine "gelirler" kısmının yanına yapacaklarını söyledi. yani hem maaşı, hem de kira geliri aynı kısımda belirtilecekmiş kadının dediğine göre. kafama yatmadı. gerçi aynı form üzerinde nasıl hem işyeri, hem vergi dairesi onayı alınacak onu da tam anlayamadım. dilekçe verip ayrı bir yazı alınabilir ama dayının imzası gerekiyor bunun için. şu yaşımda kılavuz okudum, ve inanın hiç bir bilgi yok. cevap geleceği ümidim olmasa bile, ankara'daki şube müdürüne kadar e-posta attım. şimdi burada yapılan bir yanlışlık yüzünden çocukların başvuru alınmayacak cart curt, kabak bizim başımıza patlayacak. böyle işte.
(4) 

pidgin

sanat guresi #219047 
msn gudubetinden kurtulup buna geçtik. iyi de oldu sanki ama ufak tefek kafama takılan şeyler mevcut. avatarlar ve "hızlı bir iletiler" gibi. var mıdır tanışıklığı olan bu kuşla?
(4) 

u. sarıkaya'nın bir karikatürü vardı hani?

sanat guresi #218299 
"nestle, milka türevi çoklat" diye bir tabir geçiyordu içinde. aile babası çarşı pazardan alınan malların vasati mutfakta kalış süresi yüzünden kederleniyordu. buldurabilir misiniz? teşekkürler.
(2) 

öteki yayınevi...

sanat guresi #215483 
buraya bir şekilde ulaşmamız gerekiyor. telefondur, e-maildir vesaire. bir yol yordam bilen? yalnızca adresine erişebildim, bulduğum web sitesi de çalışmıyor.
(1) 

rusça bir şey daha.

sanat guresi #212439 
muroma mençer

bunun bir anlamı var mı ki? teşekkürler.
(3) 

rusça bir şey.

sanat guresi #211943 
"ya haçu zamuj" ne olabilir bu? teşekkürler.
(3) 

izmirde kpss kursu fiyatları

sanat guresi #195230 
hakkında bilgisi olan var mı? genel kültür + genel yetenek + eğitim bilimleri lazım olanlar.

teşekkürler.
(2) 

yemin zaptı - noter...

sanat guresi #160178 
selam
ufak bir çeviri bürosunda çalışıyordum. cuma işten atıldım hafif kavgalı.
bugün ne olur ne olmaz diye noterden yemin zaptını iptal ettirmeye gittim, ki daha önceden benden habersiz kullanmıştı patron bu yemini bazı işlerde. ben gitmiştim ama sonradan haberim olmuştu vs.
bugün de iptal ettirdim. noterci biraz naz yaptı korktuğum gibi "ya ne farkeder, işten çıkmışsın, yemin zaptının işle alakası yok, durabilir" falan... bu arada noterciyle patronun araları iri. "yok, memlekete döneceğim ben alakam kalmadı, iptal edelim" dedim. kadın kendindeki orijinalinin üzerine iptal yazdı. bendeki imzasız faks kopyası da kendisinden kaldı. yemin zaptı iptal ettirme prosedürü bu kadar mı? burdan başıma bir şey gelme olasılığı (imza kopyalama vs.) var mı? adamlara çok güvenemiyorum çünkü.
teşekkürler
(5) 

marenga nedir?

sanat guresi #155122 
bir pasta tarifi çevirisi yapıyorum, hattı adı da zigana
karşıma marenga diye bir kavram çıktı. pastacılıkta kullanılıyor sanırım ama araştırmama rağmen tam olarak ne olduğu konusunda hiçbir şey öğrenemedim. Nedir neye yarar bilen var mı? ingilizce çevirisi için önerileriniz?
teşekkürler
(7) 

bir paket sigarama sizce ne oldu? [ciddili, kafa karışmalı]

sanat guresi #150047 
gece gece aşırı taktım kafama, uyumadan önce sormalıyım ki rahat edeyim.
dün 2 paket sigaram vardı. birisi biraz içilmişti ama dün almıştım diye hatırlıyorum, birini de gece almıştım. gece biraz daha içtim, hangisinden içtiğimi hatırlamıyorum. sabah kalktım işte gittim bi paket ortada yok.
1- sabah aceleynen kalktık dolu paketi de çöpe mi attık yoksa?
2- yoksa dün gece bitirdik mi birini? buna çok ihtimal vermiyorum, normalde bi paket ikinci günü görüyor mutlaka.
3- ben yokken pek de samimi olmadığım ev arkadaşı odaya girip arakladı mı yoksa? (daha önceden bir eşyayı alıp çöpe atmışlar)
...
diğer paketi de az önce bitirdim de. artık uyuyabilirim.
(1) 

hapishane zımbırtısı

sanat guresi #145922 
hani filmlerde falan görmüşsünüzdür, belki kendiniz de tutmuşsunuzdur. Hapse girerken bir tahta tuttururlar, adınız vs. yazılıdır, fotoğrafınızı çekerler. O zımbırtının adı nedir, bilen duyan var mı? (tahta?) Ecnebicesi de olur.
(2) 

brut after shave

sanat guresi #141871 
yurtdışından zamanında şunu almıştım;
www.perfumezilla.com

böyle parfümden fıstan fostan fazla anlayan biri olmasam da kokusu kalıcı ve hoş gelmişti.
cumartesi günü de bir kardeşimizin doğum günü var. bundan hediye edeyim, hatta kendime de alayım diyorum. birkaç web sitesinde gördüm ama yetişmez galiba. var mı duyan eden, nerelerde bulunur bilen?
şu da olur hatta:
images.gittigidiyor.com

not: bu kardeş daha önce birilerine sormuş, lisede kendisi, adamlar sana olmaz emekli dede kokusu o demişler. var mı böyle birşey?
(1) 

cleansozluk'te sorun mu var?

sanat guresi #128635 
pek beğeniyle kullandığım script cleansozluk'ten şüphelenmeye başladım. şöyle ki, sözlüğe girdiğimde arkaplan değişiyor, herzamankine dönüyor ya otomatik olarak, hatta "tamam gibi, olmadıysa buraya tıkla" diyor ya. hah işte bu durmadan böyle devam ediyor. sözlük refresh edip duruyor. cleansozluk'u kaldırınca da sorun düzeliyor. ne iş acaba?
(5) 

bu saat alınır mı?

sanat guresi #124264 
soru başlıkta. fiyat uygun geldi ama kordon konusunda şüphelerim var.
i47.tinypic.com
(4) 

istanbulda yemek yenecek yerler

sanat guresi #124263 
yarın falan bir ziyaret edecem de, buralarda olmayan mekanlara da uğrayıp karnımı doyurayım diyorum. hani böyle arkadaşınız falan gelse götüreceğiniz, burda yemeden gitme diyebileceğiniz tarzda yerler. 20 lirayı geçmeyecek şekilde her türlü mekana açığım, fast food olur, kebap olur. deniz ürünlerine gerek yok. kızılkayalara mutlaka uğrayacağım mesela, bu tarz başka hamburgerci mevcut mu? pizza için de sınırsız kampanyası olan biryer, pizza hut veya dominosta da var dediler sınırsız. bir de sur ocakbaşının çok methini duydum. kanyonda bir tavukçu varmış oraya da uğrayacağım. ayriyeten mesela uygun fiyata burrito yiyebileceğim bir yer var mıdır? teşekkürler
(5) 

araba için çakmaktan sokmalı usb mp3 zamazingosu

sanat guresi #122870 
peder bey sağolsun yeni 2. el araba almış ama sadece kaset çaları var. ben de bu aletten alayım dedim, var mı kullanan? tavsiye eden? netten biraz bakındım ama fazla bilgi göremedim. en düşük 40 liraya gördüm o da pahalı geldi.
(2) 

laptoptan televizyona görüntü aktarımı

sanat guresi #120089 
sevgili mustafarlılar. cnbc-e'den önce davranıp star warsları istediğim sırayla tv'de izleyeyim diyorum, lakin bilgisayarda s-video çıkışı namevcut. kardeşimin bilgisayarda mevcut, ama o da almış götürmüş bilgisayarı. şimdi merak ettiğim vga çıkışından televizyondaki scart'a bağlantı yapma şansımız var mı? hani var mıdır böyle bir dönüştürücü kablo, tak diye bağlayayım izleyeyim? ya da başka bir şekilde bu bağlantı mümkün mü?
teşekkürler.
(5) 

yine ankara'da avatar (imax, real d 3d, bunlar yetmedi bir de XpanD... yardim!)

sanat guresi #114646 
Buna benzer bir soru sorulmuş, ama bu biraz daha kapsamlı olacak, mazur görün.
Memleketteki (Bolu) sinemalarda bulunan 5-6 salın yaklaşık bir aydır Kurtlar Vadisi Gladio, Adını Sen Koy... istilası altında olduğundan hem film gibi film izleyeyim, hem de bunu fırsat bilip il sınırları dışına çıkayım diye, yarın sırf bu film için 2 buçuk saatlik yol tepip Ankara'ya gideceğim ama gelin görün ki işin içinden çıkamadım. Yarın müsait bir seansta izleyip geri dönmem gerekiyor ama daha seans seçip bilet almayı bırak, nerde izleyeceğimize bile karar veremedik.
Şimdi anlayabildiğim kadarıyla AnkaMall'da IMAX yok, hoş bundan bile emin olamadım. Kendi sitesinde sadece 35 mm ve XpanD gösterirken, başka bir sitede de IMAX gördüm sanki. Olmadığını göz önüne alırsak, (ilk defa bir filmi 3d izleyeceğim) Real d 3d mi yoksa XpanD versiyonunu mu seçmeliyim? Sözlükte Real 3d taraftarı birkaç entry okudum.
Çok pimpirikli gözüktüysem affola. Hani o kadar gideceğiz, para dökeceğiz, değsin bari diyorum. Ha bir de bu iki versiyon için de gözlük veriliyorsa işimize yaramasa bile hacılayabiliyor muyuz bu gözlükleri? Çok teşekkür ettim Pandoralılar.
(1) 

forum: bilgi alınacak yer

sanat guresi #107711 
Mezun.com şeklinde, ama daha çok Avrupa'ya vize, interrail vs. konularında bilgi alabileceğimiz bir yer var mı bildiğin?
Teşekkürler.
(6) 

(imkansız?) vize sorusu

sanat guresi #104287 
Merhaba Evropalılar
Yaşımız hallice oldu, halen eski kıtayı görebilmiş değiliz. Geçen sene buralarda takıldım ve bu gazla artık bu yazın mutlaka gideyim diyorum. Interrail için geç kalmış olabilirim (doğum 84), ama interrail olmasa bile uçakla, trenle hatta otostopla kendi kendimi idare ederim diye düşünüyorum. Yalnız sizin de bildiğiniz üzere bundan önce düşünülmesi gereken büyük sorun bu şerefsiz vizeler. Şu anda öğrenci değilim, sözleşmeli bir işim yok. Serbest çevirmen olarak çalışıyorum sadece. Belki artı puan olarak banka hesabıma koyabileceğim biraz para, daha önceki ABD vizesi ve İtalya'daki İtalyan arkadaş söylenebilir. Evet bu durumla ilgili sorularım aşağıda;
-Şimdi, yukarıda belirttiğim hususlar ışığı altında, İtalya ya da Yunanistan (hatta Fransa) ülkelerinin birinden vize alabilmem ne kadar (az) muhtemel görünüyor? Artı olarak saydıklarım gerçekten artı sağlar mı?
-Sigortam yok, yeminli tercümanlık için zaptın bana bir faydası olur mu sizce? Ya da öneriniz var mı? Mesela entrylerin birinde bir yazarın ALES belgesi gösterdiğini okumuştum.
-Schengen'i aldığımız ülkeden giriş ve çıkış yapmamız gerekiyor değil mi? İşin kötüsü Yunanistan'dan alıp trenle ya da otobüsle gireyim diyorum ama bu durumda İtalyan elemandan alacağım davet mektubu bir işe yaramayacak. Siz hangi konsolosluğa başvurmamı önerirsiniz?
-sozluk.sourtimes.org bu entrydeki arkadaşın (yaklas) işi başarması emsal teşkil etmese bile bana da biraz umut veriyor. Şu anda kayıp yazar olduğumdan, sizden ricam kendisine ulaşabilir misiniz? Mail adresim oxibrinth et gmail com. Bu konuyla ilgili kendisine de danışacağım.

Düşündüğümden de uzun oldu... Şimdiden teşekkürler (vize işini çıkaranın...)
(4) 

bir siteyi

sanat guresi #102974 
soracaktim ben, zira linki unuttum. Soyle bir site bu: hobi urunleri var icinde, cesit cesit yeni nesil oyuncaklar. powerball midir nedir ondan mesela. star wars ile alakali urunler de vardi sanirim, sonra model arabalar ve ucaklar. turk sitesiydi.
(1) 

alınık program

sanat guresi #84016 
simdi nette bildiginiz uzre envai cesit, cogu film koleksiyonlari icin olmak uzere arsivleme/katalog programi var. benim aradigim programsa bunlarin film degil de insan daha dogrusu aktor/aktristler icin olani, yani isim, yas, dogum yeri ve tarihi, isleri gibi birkac kisisel bilgi icermesi. hatta film katalog programlarinin bazilarinda resim ekleyebildigimiz gibi bu program da resim eklenmesine izin verirse dadindan yinmez. biraz bakindim ama bulamadim boyle bir sey ben.
Simdiden tesekkurler.
1 ... 1011121314   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık