(3) 

izmir'de keten gömlek arayışı.

sanat guresi #439675 
kova kova terliyoruz. gündüz vakitlerinde az da olsa rahat edelim diye keten gömlek arıyoruz. "şuradaki şu mağazada gördüm, fiyatı da uygundu, dayanamadım aldım" diyorsanız buyrun.
(3) 

bacakta sarı lekeler.

sanat guresi #439663 
arkadaş için soruyorum.

bacaklarında sarı lekeler çıkmış. sağ bacağında büyük bir tane, sol bacağında küçük dört tane varmış. sağdaki iki-üç gündür varmış, ama daha belirgin olmaya başlamış. soldakileriyse bugün görmüş, kasıkla diz arasındaymış ve parmakla bastırınca hafif ağrıyormuş.

ne olabileceğine dair herhangi bir fikri olan?
(5) 

çakma parfümler. parfümlerimiz...

sanat guresi #436417 
d&p, begallo mu ne, bir de david walker.
böyleydi herhalde.
kullanıyor musunuz bunların parfümlerini?
hangisinden alışveriş yapıyorsunuz çoğunlukla?
memnun musunuz çakma parfümünüzden?
kokusu da kalıcı mı yoksa?
(5) 

araba önerin

sanat guresi #436406 
lütfen önerin.
ücreti 20bin civarı, yaşı 2006 - 2007'den olmayacak şekilde, şehir içi şehir dışı kullanımı yüzde 50'şer ağırlıklı elinizde hangi arabalar var?
(3) 

peki ya hyundai accent?

sanat guresi #436324 
nasıl araba? alır mısınız?

hyundai accent era 2008 model 1.5 dizel. motoru güçlü olan mı, olmayan mı bilinmiyor.
(2) 

linkedin sorusu.

sanat guresi #432536 
site üzerinden, bazen tanıdığım çoğunlukla tanımadığım insanlardan "ağıma bağlan" talebi geliyor. arkadaşa sordum, bunun otomatik olduğunu, taleplerin bu insanlarca bilinçli olarak yollanmadığını söyledi. hadi e-mail üzerinden bulup otomatik ekliyor kendisi desek, tamam, bir-iki mail alışverişinde bulunduğum insan var ama hiç adını sanını duymadığım insanlardan da talep geliyor. nedir durum?
(2) 

ingilizcede bir zaman...

sanat guresi #432131 
future perfect continuous/progressive kullanımına tanık oldunuz mu? çok tanık oldunuz mu? üds & kpds gibi bir sınavda mesela?

edit: teşekkürler, lakin anlam konusunda bir soru/n yok. bu zamana rastlama tecrübelerinizi/sıklığınızı ve mümkünse nerelerde rastladığınızı merak ediyorum.
(1) 

gece gece italyanca yardımı.

sanat guresi #431649 
teknik bir belge var elimde, türkçe. italyancadan çevrilmiş, içerisinde de yapılacak edilecek işler, aktiviteler sıralanmış. "modula terminal" diye bir ibare var. anlam veremedim. ne olabilir ki bu? modular?

bir de şu var; çevirmen neden (şayet varsa böyle bir şey tabii-baktım varmış) "modülasyon terminali" veya (bu var) "modüler terminal" yazma gereği duymayıp da modula diye bırakmış olabilir?

edit: hımmmm işte bu sanırım; www.modula.eu
(2) 

video arıyorum.

sanat guresi #431014 
yine sözlükte görmüştüm. içinde ilköğretim okullu bir çocuk vardı, kamerayla kendisini çekiyor. sanırım bir yarışmada oy toplama amacıyla yapılmıştı. bağırıyor, çağırıyor, kendisini yere atıyor, deli deli gülüyor. "hepiniz aptalsınız" bile diyordu sanırım. yaklaşık 5 dakika civarlarında olmalı.

edit: evet bunlar, teşekkür ettim.
(4) 

komedili anime tavsiyesi

sanat guresi #429902 
anime hakkında pek bir bilgisi olmayan ve komedi tarzında eser izleyerek animeye giriş yapmak isteyen bir arkadaşa hangi tavsiyelerde bulunabilirsiniz? bu tavsiyelerin özellikle film olması gerekiyor, dizi değil. teşekkürler.

not: aklıma gelmiyor benim de, ondan sordum... evet miyazaki de sanki daha az komikli ve daha çok duygusal kalıyor.

tekrar not: seri değil, film olacak.
(3) 

pdf'ten doc'a dönüştürecek yiğit aranıyor.

sanat guresi #427770 
ul.to

4.8 mb.
(3) 

müstakbel kuponuma bakın.

sanat guresi #425445 
arkadaş söyledi, banko dedi, 5 lira bas, paraları götür dedi;

çek cumhuriyeti
rusya
portekiz

ilk defa kendim bizzat gidip oynayacağım, heyecanlıyım. ne olur olur bu iş diyiniz.
(5) 

burger king - yiyenler daha iyi bilir.

sanat guresi #424874 
hangisi daha büyük? big king xxl mı, yoksa triple whopper mı? ya da başka bir tanesi mi?

edit: big king xxl'da kaç et var? steakhouse'un beni tıkatma oranı % 60 civarlarındaydı. yukarıdaki iki burgeri, daha doğrusu menüsünü yediğimde "oha lan insan evladı bunu yer miymiş hakikaten de" diyebilecek miyim acaba. merak ettiğim budur.

arkadaşlara bol kalorili teşekkürler. triple pahada da kaloriymiş, menüsü 20 lira. yemeden içime oturdu.
(1) 

facebook'u döverek öldürecem.

sanat guresi #422512 
bu ne lan? bu ne lan? dede miyim ben? sakar şakir miyim?

biliyorum daha önceden de sorulmuş olabilir ama huysuz dede gibiyim ya ben gene sorayım. istediğim şu;

- elimde bazı fotoğraflarım var. ama ben eklememişim, etiketlenmişim. bunlar istediklerime gözüksün, istediklerime gözükmesin. bu kadar. imkansız mı bu olay yahu? liste mi oluşturacağım, ne yapacağım ben?

- sırf bu nane bokuna timeline'a da geçtim, ama gene halledemedim. bir de üstüne üstlük etiketlendiğim fotoğraflardan birisini kaldırdım profilden, uçtu gitti. geri gelmiyor mu o da?

edit: bunu da ben eklememişim, pek tanımadığım birisi eklemiş. tanıdığım birisi de etiketlemiş, demek tekrar aynı işlem...

edit2: privacy settings'ten bazı ayarları custom yapıp etiketli fotoğrafları limited profile'a kapayarak şimdilik üstesinden geldim. lakin anladığım kadarıyla "bu foto normal, herkes bakabilir. bu fotoya şunlar şunlar baksın" gibi tek tek fotoğraf temelinde bir özelleştirme yapılamıyor, doğru mu? bu arada 2 fotoğrafı daha kaldırmış oldum.
(6) 

italyanca bilenler bir baksın

sanat guresi #418963 
diğerleri de baksın isterlerse de pek bir şey çıkmaz sanki.

commessina

böyle bir kelime duydunuz mu? anlamı nedir? italyancadan çevrilmiş türkçe metnin içinde duruyor; "Prolungayı [bunu da böylece bırakmışlardı da bulduk anlamını] blistere yerleştirmeden önce commessinadan..." bu ne lan?
(7) 

ne yiyeyim sorusu.

sanat guresi #418940 
şu anda pek aç değilim de akşama doğru, bir iki saat içinde acıkmayı planlıyorum. acıktığımda iki şık var aklımda;

1- bana daha yakın bir yerde bulunan kebabçıda kebabın, mezenin gözüne gözüne vurmak. kesin doyarım gibi. fiyat/doyma oranı daha yüksek sanki.
www.altinsiselpak.com


2- bana biraz daha uzak ama merkezi bir yerde bulunan bir meksika fast-food dükkanında burrito vs. yemek. ilk defa gideceğim, doyamayabilirim. fiyat/doyma oranı düşük. quesidilla da varmış mesela, onu yemedim. o daha mı güzel ne?
4.bp.blogspot.com

4.bp.blogspot.com

şimdi baktım da fiyatları hemen hemen aynı gibi. hatta meksikalı biraz daha pahalıya patlayabilir.

teşekkürler.
(5) 

kuru fasulye

sanat guresi #407589 
sabah kahvaltısında yenir mi? yesek ne olur? yemesek ne olur?
(2) 

hatırlanamayan şemsi inkayalı film... galiba.

sanat guresi #407580 
görece yakın zamanda izlesem bile o kadar absürddü ki... şemsi inkaya'dan bile emin değilim.

şemsi inkaya ve onun bir adet eniştesi mevcut, birlikte takılıyorlar. hatta evlenmek için kızı da birlikte arıyorlar. enişte tipini bilip adını bilmediğimiz yeşilçam duayenlerinden; şişko, garip dişleri var, saçı tek tük, kafasındaki birkaç tel keline yapışıktı sanırım. ayrıksı bir tip.

bunların yine bir teyze - yeğen ile aşk macerası oluyordu galiba. filmin sonunda da şöyle bir gazete ilanı okunuyordu: teyze - yeğen olarak evlenmek için kendimize enişte - yeğen arıyoruz. tekli başvurular kabul edilmez.
(5) 

hatırlanamayan zeki - metin'li film... galiba.

sanat guresi #407579 
70'li yıllardan olsa gerek. kendisine dair hatırladıklarım:

bir kadın var, laz olabilir. çirkin gibi, kocaman beni var. kara çarşaf giyiyor. sanırım zeki - metin bunu kaçırıp eski ve köhne köşkümsü bir mekanda (eski türk filmlerinde hatırladığımız) ev hapsine alıyor. kızın ailesi ve bu evi savunan zeki - metin arasında meydan muharebesi tarzında bir savaş oluşuyor. sahne şu: taraflardan biri diğeri tarafı hortumla suluyor, diğer taraf da bir kapıyı kendilerine siper edinip ileri geri gidiyor ve bu sahne yaklaşık beş dakika bu şekilde devam ediyor. çirkin kız da sonra açılıp saçılıyor ve güzel bir şey olduğu ortaya çıkıyor gibi gibi gibi.

evet, zor soru.
(1) 

ms office word'de köprü kaldırma.

sanat guresi #407577 
dosyada linkler hyperlink şeklinde, sayfa numaraları da pageformat diye kendini belli etmeden duramıyor. bu köprüleri toptan kaldırmanın bir yolu vardı ama neydi?
(1) 

güneş gözlüğü alacağım.

sanat guresi #407573 
ama "izmir'de gözlük şuradan alınır" diyebileceğiniz bir yer var mı, merak ediyorum.
(2) 

fallout'ta garip isimli yaratık, ya da ben zurna mıyım he?

sanat guresi #405563 
kafadan mı sallıyorum yani?

böyle kocaman, öldürmesi aşırı güçlü bir yaratık vardı sanki garip bir isme sahip. babafingo muydu, wendingo muydu neydi... buna en yakın bulabildiğimse deathclaw çıktı. yok muydu böyle bir şey ya hu?
(3) 

fasulye ne olmuştur?

sanat guresi #404722 
fasulyeyi bir gün sıcak suda beklettik, ve fazla geldiği için bozulmasın diyerekten buzluğa koyduk.

bunlar iki hafta önce oldu. o zamandan beri buzlukta, ağzı poşetli bir leğenin içinde fasulyelerimiz. bozulmaz di mi bunlar? kendilerinden nasıl faydalanabiliriz? fasulyeler fikirlere açık.
(2) 

parfüm adı. parcarus ne lan?

sanat guresi #398691 
elimizde çakma bir parfüm var ve üzerinde sadece e-75 kodu yazıyor. nette de doğru dürüst bir şey çıkmıyor.

parcarus diye bir şey bulabildim sadece, var mı buna benzeyen bir parfüm? ya da sallamışlar mı? parcarus...
(3) 

güneş gözlüklerinden anlamam

sanat guresi #395180 
ama artık bir tane almanın vaktidir diyorum. geçen gün gezindim azıcık baktım, sonra tipime yakıştıramadım moralim bozuldu. eeeeee, çok pahalı bunlar? minik keseme uygun bulabildiğim markalar ancak sarar, top ten, mustang gibi şeyler oldu. ray-ban dediğiniz 350'den başlıyordu mesela. şimdi bunun yarısına bu yukarıda saydığım markalardan birinden alsam "ucuz mal alacak kadar zengin değilim" lafını mı doğrularım, ne olur?

ya da izmir civarlarında tavsiye edebileceğiniz bir gözlükçü var mıdır?
(3) 

gss gelir tespiti ve serbest çevirmenlerin durumu

sanat guresi #395176 
gelir tespitinde ne yaptınız?
(1) 

ikametgah taşıtmak...

sanat guresi #395171 
şehir değiştirerek kiracı arkadaşların yanına taşınmış bulunuyorum. gelir tespiti boku için önce bu boku halletmem gerekiyor ve anladığım kadarıyla evdeki arkadaşların üzerine olan tek fatura türksat uydunet / kablo tv faturası. kira kontratı onaylatmak için bir de notere anasının nikahı para bayılmak istemediğimden soruyorum; bu mevzubahis fatura yeterli olur mu sizce? ya da, imkansız gibi ama, ev sahibini kolundan tutsam götürsem nüfus müdürlüğüne?

20 günü az buçuk da olsa geçtik, bir bok çıkmasa bari bundan da.
(3) 

laptop klavyesine ilk bira düştü

sanat guresi #385293 
iyi ki çoğunu içmiştim. takribi 20-30 damla gibi. hatta yüzeysel, böyle derinlere inemedi sanki. ters çevirdim azıcık, sonra da peçeteyle temizledim ama merak ettiğim ileride/az sonra bir sorun çıkartabilir mi? tuşlar yabışabilir mi? şimdi baktım tuşların altında çok azıcık ıslaklık var gibi.

bira tuborg gold bu arada.
(2) 

kablolu modem - kablosuz bağlantı

sanat guresi #381678 
elimizde 3 kişi ve bir adet kablolu modem var uydunetten alınan. arkadaşlar ethernet ve usb kullanarak erişim sağlıyorlar. dolayısıyla ben giremiyorum. şimdi bu sorunu aşmak için ne yapabiliriz, kablosuz uydunet modem pahalı görünüyor. ama herhangi bir aparat olmadan yapmam da olanaksız gibi. şu işime yarar mı?

www.bizdehesapli.com
(1) 

sgk sigorta sorusu (gss değil ama bağlantılı)

sanat guresi #370740 
yaklaşık 2.5 ay bir kamu kurumunda geçici iş için görev yapmış biri, iş bitiminden sonra daha ne kadar sigortalı olarak sağlık hizmetinden faydalanabilir?
(5) 

ekşi duyuru'da abidikgubidiklikler

sanat guresi #369997 
her şey 1-2 gün önce başladı. halen devam ediyor.

1. abidiklik: mesaj ışığını söndüremiyorum. okuyorum, çıkıyorum, giriyorum. yok. sönmüyor. log out yaptım girdim, cache'i temizledim, yemedi.

2. abidiklik: bildirimler sütunu default kapalı geliyor ve yanındaki o + butonu yok. sadece yenileme butonu gözüküyor. yenileme butonuna çıkınca açılıyor sütun. gariptir ki, bu hatayı yalnızca bu hesabımla yaşıyorum, ekşi hesabında olmuyor. mesaj olayını bilemiyorum. şimdi deneyim onu da yazayım.

tarayıcı chromium. adblock kapalı. bilgisayarı kapatıp açayım, bakalım ne olacak.

edit: "insan ara" da çalışmıyor, iyi mi? (bu da ekşi hesabında çalışıyor, alalalal...)
(3) 

2 soruluk film anketi - 5te biter

sanat guresi #369069 
the incredible hulk
3 idiots

hangisi?

3 idiots uzun gibi, uykum da var. buyrun.
(5) 

e-devlet şifertmesi

sanat guresi #365276 
lan lan lan! şifremizi değiştirdik diyelim, ilk şifre değil... bu şifreyle x süresi içerisinde giriş yapmazsak o şifre iptal mi oluyor? yani bu süre geçtikten sonra tekrar giriş yapabilmek için mutlaka 10 lira bayılma gibi bir durum var mı? chromium da geçmişte eksik arama yapıyor sanki ama buraya göre en son aralık ayında girmişim ben siteye.

şu ana kadar bir iki defa şifre değiştirdim ben, her seferinde de kendisi uyardı sistem. şimdi ne denyoluksa son değiştirdiğim (-i sandığım) şifreyi eksik not almışım. sitede böyle bir bilgi göremedim ama ekşi'de bir iki yerde yazdığı için, eğer yukarıdaki gibi bir durum söz konusuysa hiç uğraşmayacağım şifre sallamayla.
(5) 

yazar nickine tıklayınca...

sanat guresi #359379 
ne zamandan beri entry altındaki yazar nickine tıklayınca yazarın nick altı değil de kimdir nedir sayfası görünüyor? ben mi yanlışlardayım?

edit: ? butonu vardı ya zaten be... beğenmedim.

edit 2: demek ki ? boşa çıkmış oluyor böylece. umarım geçici bir durumdur, değilse de bunu eski haline getirebilecek herhangi bir script, eklenti, bok, püsür yazacak şahsa şimdiden selamlar, teşekkürler.
(2) 

sözlüğüm sıçmış sağ frame'den

sanat guresi #357486 
hesap açıldı, hevesle gireyim bakayım dedim ama o da ne? sağ frame'in uç tarafı birbirine girmiş. adblock plus kullanıyordum, onu sildim ama değişen bir şey yok. giriş yapmamışken çalışmayan resozluk de çalışmaya başladı bu arada, gariptir. tarayıcı chromium.

www.hizliupload.com
www.hizliupload.com
www.hizliupload.com
(4) 

yemek kararı

sanat guresi #357456 
steakhouse burger menü mü, yoksa pizza pizza'dan herhangi büyük boy bir pizza mı? ikisinin fiyatı da aşağı yukarı aynı. ancak doyarım gibi ama...

edit: pizza çeşidi önerileriniz de dikkate alınır. ben "ortaya karışık" veya "etzza" düşünüyorum.
(1) 

alınır mı?

sanat guresi #354989 
giyilebilir battaniye. bugün öğlene kadar vakti var (aklıma geldi, harbiden bu adamlar malın süresi dolunca ne yapıyorlar ki? komik biraz bence). fiyatı uygun geldi. indirim kampanyası da var, o da olursa kargo hariç 10'a denk gelecek. başka sitelere baktım biraz, 30'dan aşağısına göremedim. malzemesi polarmış. lakin çok mu dandik ne? site için de bir - iki çok olumsuz entri okuyunca... alınmaz mı?

www.indirdik.com

edit: evde giyeceğim.
(1) 

spoiler ile alakalı naciz bir sorudur

sanat guresi #353620 
kafamdaki soruyu sormanın en mantıklı yolu nedir diye düşünüyorum, şunu buldum... biliyorum pek olmadı yine;

spoiler'dan tiksinen bir insan olarak spoiler'a maruz kalsaydınız, yalnız bunun nedeni de yalnızca sizin o eser hakkında olabildiğince çok şey öğrenme çabanız olsaydı, masumca da olsa kendiniz edip kendiniz bulmuş olsaydınız tepkiniz ne olurdu? nasıl bu acı durumun üstesinden gelmeye çalışırdınız?

ps: ac1 oynuyorum. hadi bu oyun hakkında spoiler göre göre artık folloş ettim de, devam oyunları hakkında bile spoiler yedim, ve yediren de benim. acım büyük. o sitelere bir daha girmeyeceğim.
(2) 

video sorunum var.

sanat guresi #347048 
elimde 700 mb civarlarında bir video var, fi tarihinde yildiz.tv'den edinmiştim idm aracılığıyla. dolayısıyla da flv dosyası. şimdi bu dosyanın sadece belli bir kısmı bana lazım, lakin kesmek için ne yaparsam yapayım, ne kadar program denersem deneyeyim, başarılı olamadım. dün en son total video converter sıçtı, format factory ve freemake video converter'ı deneyeceğim. belirli bir noktadan (01:49:00) sonrasını almıyor, formatını değiştirmek istediğimde de aynısı oluyor. doğrudan youtube'a yükleyeyim orada keseyim dedim; geçen sefer chrome çakılmıştı. bu sefer %100 yükleyebildi ama processing aşamasına geçemedi, saatlerdir şununla bekliyor:

This is taking longer than expected. Your video has been queued and will be processed as soon as possible.

eski uploader ile deneyin demişler, emin olamadım. sonuç olarak: bu videodaki sorun ne olabilir? nasıl kesebilirim? youtube'un verdiği hatayı nasıl aşabilirim?

teşekkürler.
(5) 

iskender sosu et al.

sanat guresi #343004 
nasıl ve hangi malzemelerden yapılır? ne gibi baharatlar kullanılır? aklıma doğrudan salçayı sulandırıp yapmak geliyor, ama o kadar iyi olmaz böyle sanırım.

nette mutlaka yüzlerce tarif vardır ama, asıl merak ettiğim bugüne kadar bu sosu kendince deneyip de başarılı olan, "şu tarifi öneririm, altına imzamı atarım" diyen var mıdır? sosuyla birlikte iskender konusundaki başka her türlü öneriye de açığım.

ha bir de etlerin altına koyulacak pide bulamayacağım sanırım. fırından bir bazlama alıp koymayı düşünüyorum, olur mu ki?

son olarak; yanına pirinç pilavı mı yoksa bulgur pilavı mı daha iyi gider sizce?

teşekkürler.
(1) 

yedeklik yoklaması!

sanat guresi #330775 
askerliğini kısa dönem/er olarak yapıp da şu güne kadar bu nane yüzünden ceza yiyen var mıdır merak ediyorum. geçen sene son güne e-devlet'ten yetiştirmiştim, bu sene kaçırmışız şimdi fark ettim. askerlik şubesine gideceğim gün içinde, lakin "hiç gitme, bir şey olmuyor" diyenler de olmuş. kural uygulanırsa 30 lira civarı bir para cezası gelecek sanırım. ne etsem?
(2) 

şu hangi tarayıcıdır?

sanat guresi #321119 
i.imgur.com

adblock plus yükledim chromium'a ama bu seçeneklere tek tıkla ulaşılamıyor bendeki versiyonda; chrome için azıcık kullanışsız mı yapmışlar nedir...
(1) 

yazarlara ulaşım

sanat guresi #321118 
daha doğrusu script yazarlarına. eksi++'ın yazarı ntpl, ve de resozluk'un yazarı lightblue'ya. gerçi durumdan büyük ihtimalle kendilerinin de haberi vardır ama sevgili chromium'da artık çalışmıyor bu iki leziz eklenti. benim yerime başka bir chrome/chromium kullanıcısı suser, durumu iletse ve bilgi almaya çalışıverse de olur.

browser: chromium 16.0.911.0 build 105730
(6) 

dolapta sosis var ama...

sanat guresi #320139 
pınar. %80 tavuk, %20 dana. paketi açılıp bir kısmı yenildikten sonra kalanlar kendi hallerine bırakıldı. dün evdeki karnabaharı beğenmediğim için yapayım yiyeyim dedim ama üzerindeki bu beyaz, yağımsı şey de ne ola ki? yenmez mi şimdi bunlar, tek istikamet çöp tenekesi mi? yıkayıversek mesela, fayda etmez mi?
(1) 

chromium kullanıcıları

sanat guresi #315462 
resozluk ve eksi++ bir türlü çalışmaz oldu. son güncellemeyle birlikte gitti eksi++. sağ frame'de konulu videolar ve "eksi sozluk on facebook" görünüyor.

dün cevap gelmeyince bir daha soruyorum.

edit: sanırım chrome'a ilişkin bir sorun var bu iki betikle ilgili. ikisini de başka bir bilgisayardaki chrome'a yükledim, ikisi de çalışmadı. eksi++'da dön bebeğim ve sol frame sorun çıkartmazken sağ frame'deki ayarlar butonu görünmüyor, resozluk de hakeza öyle. sağ frame'de yeniden yapılandırmaya gidilmiş, onunla da ilgili olabilir.
(2) 

captain america: the first avenger'ı kaçırdım...

sanat guresi #311335 
marvel olmasa da yeri geldiğinde dc, özellikle de vertigo çizgisinde bir çizgi roman okuyucusuyum. son zamanlardaki sinemadaki film seçimlerim ise söz konusu film sanat açısından ifade ettiği değerden ziyade beni eğlendirebilme, patlamış mısır yedirebilme kabiliyetine dayanıyor; böyle bol patlamalı, her anı bir efekt, aksiyon manyağı blockbusterlar vs.

bu durum göz önüne alındığında; şu ana kadar the avengers serisinin tüm filmlerini izlemiştim. yalnız captain america: the first avenger kaçtı. ne zamandır da vizyondaydı burada. eeee, çok şey kaybettim mi ben şimdi?

(film pek matah bir şey olmayabilir, bu riski göze alıyordum ben zaten. diğer noktalarla beraber asıl merak ettiğim yukarıda saydığım noktalar ve özellikle de eğlence anlamında sizi doyurabildi mi film?)

şimdi fark ettim; iron man 2'yi de sinemada izlememiştim ben. teşekkürler.
(6) 

jöle saç döker mi?

sanat guresi #309125 
kaleci saçlı adamken çeşitli komplolar ve iş dolayısıyla saçları kestirmek zorunda kaldım. o haldeyken hafif hafif dökülüyordu, hele kirliyse elimi attığımda 5-10 tane gelirdi. şimdi de bu kadar çok olmasa da az az dökülüyor yine. sağolsun berber abimiz de ziyadesiyle kuşa çevirdiği için hiçbir şekle sokamıyorum saçları. ben de gittim hobby marka bir jöle aldım a101'den, üzerinde "sert" yazıyor. senelerdir de kullanmıyorum. daha da dökülür mü ki?

biliyorum soruyu yanıtlayabilmek çok değişken olabilir, ama elinizden geldiğince genelleyebilirsiniz.
(1) 

çeviri isteği...

sanat guresi #302956 
Head First PMP is the PMP exam prep book for the rest of us: the people who live project management daily and want an exam prep book that is as interesting as the work we live, prepares them for the exam, and helps them become a better project manager.

şimdiden teşekkürler.
(1) 

oldboy'daki resim.

sanat guresi #287589 
hani dae-su'nun hücresinde, duvarda olan ve altında o ünlü "gülerken dünya güler, ağlarken yalnız ağlarsın" özdeyişinin yazılı olduğu o resim. ben bunu bulmuştum zamanında, şimdi ise o kadar aradım, tüm keywordleri denedim, ama yok... bir türlü bulamıyorum. buradan da bir sonuç çıkmazsa filmi bulup screenshot almayı düşünüyorum bir daha.
(5) 

chrome için zevkli neşeli uygulamalar

sanat guresi #287457 
yani şu extensionlar işte canım. var mı sizin de vazgeçemediğiniz, çok sevdiğiniz, pratik ve işe yarar bulduğunuz "mutlaka sen de kur" dediğiniz aparatlar böyle?

mobil görünümden çık