(1) 

bira fiyatı

sanat guresi #894389 
iyi akşamlar küfelikler,

efes pilsen kutu fıçı bira ve efes xtra şişe. bunları fiyatları ne kadardır? iki fıçı bir de xtra toplam 20 liraymış.
(2) 

ygs'den en erken kaçta çıkılır?

sanat guresi #892421 
bu sınavın çıkış düzenlemesi nasıl? son bir saat kala çıkılabiliyor, ama son yirmi beş dakika çıkılamıyor cinsinden soruyorum.
(1) 

gece vakti excel formülü

sanat guresi #892191 
belki bu saatte uyumayan excel bilgini vatandaşlar vardır.

yapmak istediğim şu; tek bir sütunda birden çok sütunun değişken yüzdelerini alıp toplamak. bu mümkün mü? mümkünse nasıl yaparım? kabaca anlatmam gerekirse ilk sütunun yüzde 20'sini, ikinci sütunun yüzde 50'sini alıp bunların tek bir sütunda toplamını görmek.

selametle.
(14) 

ev arkadaşıyla ilgili -muhtemel- bir problem.

sanat guresi #889653 
daha önce uyarmanıza (bana haber vermeden lütfen ortak alışveriş yapma) ve 13 gün sonra memleketlerinize gidecek olmanıza rağmen yine de size haber vermeden ortak alışveriş yapan arkadaşa karşı nasıl bir tutum takınırdınız? bence bu konuda bunun bir ehemmiyeti yok ama, ikinizin de çalışan olduğunuzu ve maddi zorluk çekmediğinizi varsayın. bu hareket sizi rahatsız eder miydi?
(5) 

bu saat gelir mi?

sanat guresi #889592 
Yurtdisindan alisveris limiti kac avroydu? 75 mi 150 mi? kargosuyla birlikte 159 euro calvaneo marka bir saat. kendi 139 avroymus.
(1) 

hobbit?

sanat guresi #889589 
17 aralikta vizyona girmis bu film sizce ne zaman vizyondan cikar? gelecek haftasonu da durur mu?
(1) 

ne yenir bu durumda?

sanat guresi #888816 
çakırkeyifim. tam kokoreç yenecek zaman aslında ama bulunduğum yerde yok böyle bir imkan. bir çılgınlık yapıp evde bir şeyler hazırlayayım ama ne? sadece peynirlerim ve ekmek aklıma geliyor. yumurta mı kızartsam? herkesi sevgiyle kucaklıyorum.

ha bi de tarhana çorbası var akşamdan.
(9) 

derimod bu muymuş lan?

sanat guresi #888038 
şu zamana denk ayakkabıya öyle deli paralar vermedim ve günlük/işte kullanım için aldığım en pahalı ayakkabı da bu oldu. geçen kurban bayramı, sanırım ekim ayı civarları aldığım ve bazen yağmurlu, nadiren karlı, genelde soğuk bir ortamda giydiğim ayakkabı 3 aylık kullanımdan sonra büküldüğü yerlerden çatladı. bu ne lan? 50 liralık deichmann bile daha fazla dayanmıştı. memlekete gidince götüreyim göstereyim adamlara diyorum. bir de sanırım deri boyası bulup onunla boyayacağım. başka tavsiyesi olan?
(2) 

gravyer kokuyor?

sanat guresi #888033 
kars'tan aldığım ve plastik ambalaja sarılı gravyer hayli kokuyor. oralı arkadaş da dahil birkaç kişiye sordum, yağdandır dediler ve ambalajdan çıkarıp balkona koymamı salık verdiler. streçe de sarabilirmişim. sizce?
(3) 

port açmak zorunlu mu?

sanat guresi #885184 
adsl bağlantımızda utorrent'ten yararlanabilmek için port açayım dedim ama router'ın sayfasına giremediğim için boşverdim. programda network ok diyor ve olabildiğince indiriyor. port açmak ille de şart değil o zaman bu durumda, değil mi?
(3) 

GoT tişörtü

sanat guresi #883498 
alasım var ama şunlardan hangisi güzel görünüyor? baskılar fena değil ama "game of thrones" yazısı işi bozuyor. thank you captain obvious der gibi.

www.kostebek.com.tr
www.kostebek.com.tr
www.kostebek.com.tr
www.kostebek.com.tr

tish-o vs. bir siteden kendim mi yaptırsam acaba? ya da buna benzer tişörtlerin satıldığı bildiğiniz başka bir site var mı?
(2) 

şarkı adı soruyorum.

sanat guresi #883419 
5-10 yıllık bir şarkı bu. dıptıslı dans müziği gibi ama anlamlı. klibi de sanırım geri geri sarıyordu ve evli bir çiftin hikayesini anlatıyordu. adı da "don't go" gibi bir şeydi sanıyorum ama değilmiş. faithless'ın mıydı ki?

edit: faithless'tan why go doğru cevap. klibinden hatırladığım olay da elemanların durmadan dans etmeleriymiş.
(1) 

şiirler aranıyor

sanat guresi #882874 
dili bir lise öğrencisini aşırı zorlamayacak, çevirisi nette bulunmayan ya da bulunması zor olan ingilizce şiirler aranıyor.
(1) 

bu çocuk ne yapsın?

sanat guresi #881663 
konu bir arkadaşım. hiç tanımadığı bir kızla tanışmak istiyor. en fazla çalıştığı dükkana gidip konuyla alakasız bir iki şey sorup çıkmış. bana sorduğunda "ben olsaydım hiçbir şey yapmazdım" dedim. yapsın mı yoksa?
(2) 

lg televizyonu duvara monte

sanat guresi #877124 
ücretli mi? aparat var elimizde.
(3) 

izmir adnan menderes havaalanindan manisa batikislaya

sanat guresi #876119 
Nasil gidilir? Havas ya da otogara otobus var mi?
(2) 

birbirine değen altınlar.

sanat guresi #863731 
reşat altınların muhafaza edilirken birbirine değmemesi gerektiğini, bu durumda değer kaybettiklerini duydum. kuyumcuysa "yok, yok" dedi. var mı böyle bir şey?
(6) 

bulaşık makinesi yerleştirme sorunu!

sanat guresi #863720 
- derdini sikeyim butonu doğuştan on geliyor -

öncelikle, bu işin optimumu nedir, nasıl yerleştirilir, ne kadar doldurulur makine bilmiyorum ama aldığımızdan beri ev arkadaşımın kendine biçtiği makineyi en iyi dolduran adam görevi beni sıkıntılara sokuyor.

bugün birkaç tabaklık yer daha vardı. elimizde de makineye girmemiş bir rende var. rendeyi elde yıkayacağımı söylememe rağmen adam o birkaç tabaklık yeri feda ederek ve daha önceden kurduğum düzeni bozarak rendeyi koydu içine. bir iki laf söyledim fayda etmedi. "iyi sen ayarla artık" diyerek kendi haline bıraktım. bu ilk defa da olmuyor. sormak istediğim bir dahakine

1- bulaşık makinesinin adamın işeyerek belirlediği bölgesinde kaldığını kabul etmek, işi kendisine bırakmak, rahat etmek mi?

2- az laf çok iş diyerek, fazla konuşmadan, rende mi artık ne olursa elinden almak suretiyle de olsa yerleştirmesine imkan vermemek mi?

keyifli pazarlar.
(5) 

şu saate bir bakın.

sanat guresi #854395 
kadın saati mi bu mu? onca zaman kolumda taşıdım bunu ve kimse de kadın saati olduğunu söylemedi ama trendyol söylüyor.

s.trendyol.com

kampanyayı da kaçırdık lan...
(2) 

osmanlı tarihi kitabı.

sanat guresi #853923 
italyan asıllı bir vezir gören yabancı arkadaş bana çok sıkıcı olmayan, iyi bir osmanlı tarihi kitabı sordu. aklıma hammer'den başka bir şey gelmedi. başka tavsiyesi olan? ingilizce tabii ki. net üzerinde olursa daha da güzel olur.
(4) 

takım elbise ve ayakkabı.

sanat guresi #842968 
yazları boşverin de kışların hayli karlı ve soğuk (-30 diyen var) olduğu bir memleketteyim. geçen sene iki defa kayıp düşme tecrübem oldu. bu sene buna izin vermeyeceğim. ama bir taraftan takım elbise giyme mecburiyeti de var. şimdi hem şeklen takım elbiseye uyacak, hem de ayaklarımı sıcak tutacak ve beni düşürmeyecek ayakkabılar ya da çizmeler her neyse arıyorum. fotoğraflı başvurular da kabul edilecektir.
(4) 

şalgam suyu.

sanat guresi #842954 
açıldıktan sonra bir hafta civarı dışarıda bekletilmiş olan şalgam suyumuz bozulmuş mudur?
(1) 

kayıp bagaj tazminatı.

sanat guresi #842022 
pegasus sağolsun kaybettikten yaklaşık 40 gün sonra çantayı bulabildiler ki daha elime de geçmedi. ben gittim, çantasız, donsuz gezdim, geri döndüm. bir aylık arama süresi içerisinde bulunmayan bagajlar için tazminat bedeli ödeniyor. çantanın aranma süreci ise devam ediyor. adamlar bagajın içeriğine göre size bir teklif sunuyor. eğer bagaj bulunursa da bu meblağı çantayla değiştirme talebinde bulunuyor. ver parayı geri, al bagaj.

doğru mudur?
(6) 

çantalar güzel mi?

sanat guresi #840624 
hangisi güzel?

www.decathlon.com.tr
(8) 

adam bana piç mi demiş? (italyanca)

sanat guresi #840507 
hostelde aynı odayı paylaştığım italyan bir eleman yine aynı odada kalmış olan diğer italyan elemana facebook'tan şunu yazmış:

Oggi sul treno mi è venuta in mente la scena del turco che tenta di salire sul letto a castello! Ridevo da solo come un piciu ahaha!!

bunlarla bir gece içkilemiştik de acaba ranzaya mı çıkamadım lan ben o gece? bing'in çevirisinden bir şeyler anladım ama emin de olamadım. ne oluyor burada diye yazasım geliyor.
(5) 

yagmurda baska sehre gezi/verona

sanat guresi #824025 
Kaldigim yerde canim sikildi biraz. Hatta biraz da bu yuzden sorma gereği hissettim. Aksama kadar birkaç saatin var ama yağmur da yagiyor. Verona birkaç saat yetecek bir sehir mi? 2 saatlik git-gel tren yolculuğu da var.
(6) 

couchsurfing yanlis anlamasi... ne yapalim?

sanat guresi #820851 
Ark asin tekine mesaj attik. Geç cevap geldi ama ben hala onun şehrindeyim. İstersen gel konsere goturelim seni yakinda başka bir sehre dediler. Olur ama zaman onemli, yarin başka bir şehre gibi gececegim dedim. Dönüş saatleri de gece 1mis. Bu arada konaklama konusunda da bir şey demedi karsi taraf. Dedim sağol bu durumda olmaz (yatacak yerim yok). Eyvallah dedim baybay dedim bir sonraki sefere dedim. Simdi mesaj gelmis.

Tabii ki seni o saatte disarda birakmazdik. Turkiyede görüşürüz belki.

İsin kotusu konsere gidecekleri yere ben yarin gidecegim bir de. Artik yeniden yazilmaz bunlara değil mi? İletişim becerilerimi seveyim.
(3) 

floransada biftek

sanat guresi #820619 
Allahini seven biftek yiyecek yer soylesin fiyati su kacirmayan.

Selamlar.
(3) 

avea - yurtdisindayken mesaj almak

sanat guresi #820554 
Roaminge acilmamis telefona 5 10 mesaj geldi. Çok patlar mi?

Selamlar.
(5) 

duty free işi nasıl olacak?

sanat guresi #815442 
italya'ya gideceğim nasip olursa. ama sorularım var.

1- buradan rakı götüreyim de adamlar orada içsin diyorum. oluyo mu öyle? pegasus sorun yaratıyor mu uçağa alırken?

2- bir de sigara işi var. buradakiler pahalıysa oradan da alırım. pahalı mı buradaki duty free'de sigaralar? peki italya için limit nedir? 2 kartona laf ederler mi?

başka şey varsa da söyleyin, "şöyle et, böyle et" diyin. hepinize selamlar.
(10) 

ulaşım için ücretsiz rezervasyon (schengen)

sanat guresi #809475 
ülke değiştirirken bunun için de rezervasyon vermem gerekiyormuş. şimdi şu rotalar için ücretsiz rezervasyon yaptırabileceğim seçenekler arıyorum. tren olur, otobüs olur, uçak olur.

venedik - ljubljana
ljubljana - budapeşte
(6) 

istanbul'da kartsiz ulasim

sanat guresi #809434 
Nasil oluyor? Akbil gibi bir sey vardi, onu da bulamadim.
(1) 

ankara'da iftar açacak yer.

sanat guresi #804915 
esenboğa'dan çıktıktan sonra gidilecek bir yer. sonra da başka şehre geçilecek. fazla uzaklarda olmaması gerekiyor. çok şehir içinde de olmasın ki uğraştırmasın. kebapçı, dönerci olabilir. çok doluysa da rezervasyon yaptırsın.
(4) 

fiat linea - usb'den müzik çalacak bu?

sanat guresi #804574 
bunda usb'den müzik çalma işi nasıl oluyor? torpido gözünde yuva var ama takınca herhangi bir hareket olmuyor, flash'ın ışığı yanıp sönüyor sadece. direksiyon üzerinde windows logolu tuş var buna basınca da bir hareket yok. nasıl olacak? (blue&me denen nane mevcutmuş arabada, ikinci el)
(4) 

türkçe altyazısız film...

sanat guresi #804224 
keşke türkçe altyazısı olsaydı dediğiniz filmler arıyorum.
(6) 

araba sorusu.

sanat guresi #802659 
bu arabanın marka ve modeli nedir? hyundai?

i.imgur.com
(2) 

bu hafta GoT var mı?

sanat guresi #786261 
bu sabaha yayınlanacak mı yeni bölüm? 4x9?
(3) 

sizce bu iş olur mu?

sanat guresi #783098 
gene uyuşukluğumun kurbanı oldum. en az bir hafta önceden haberimin olduğu bir toplantının (ulusal ajans'ın bilgilendirme toplantısı) başvuru formunu doldurmak için bekledim de bekledim ve az önce öğrendim ki son başvuru tarihi de bugünmüş. ama 3 buçuk saatle kaçırmış bulunuyorum. google forms'a yüklemişler formu, link de hala aktifti. bilgileri doldurdum, yolladım. oraya da belirttim hatta dikkate alırsanız sevinirim bunu diye.

konuyla ilgili doğrudan iletişime geçebileceğim bir e-mail vs. bulana kadar size de sormak istiyorum. içgüdülerinize falan dayanın. sizce şansı var mı? (ümit verin lan)
(3) 

neydi bu çizgi film?

sanat guresi #775837 
satın al-seyret-sakla döneminde videodan seyrettiğimi hatırlıyorum, ama hafızam yalan söylüyor da olabilir. zannedersem uzun metrajlı bir çizgi filmdi. anime de olabilir. aklımda kalan birkaç ayrıntı, bir uzay gemisi, içinde baba ve oğlu, bir de android robot... hatta bu robot da kadın formundaydı ve bir çatışma anında aküsünün mü, güç kaynağının mı ne değiştirilmesi gerekiyordu. şansa bakın ki bu da tam götüne karşılık gelen noktada bulunuyormuş. arkadaş aklımda kalan şeye bak. neyse belki olayın aydınlatılmasında yardımcı olabilir.
(3) 

nudo.

sanat guresi #775836 
nasılmış? iyi miymiş? ramen seviyorum, kaldığım yerde de bulmam imkansız. o yüzden bundan da sipariş vereyim diyorum.
(4) 

internetten maraş dondurması...

sanat guresi #775834 
aldınız mı hiç? memnun kaldınız mı? ben almayı düşünüyorum. maraspazar diye bir sitede buldum, kilosuna 35 lira diyor.

ekleme: zaten yeterince viral gibi ama biraz daha yazayım eheh. edo mu neymiş markası. ferah pastanesi üretiyormuş, sözlükte övgü almış. mado'nun e-sipariş sistemi şu an nanay.
(3) 

facebook.

sanat guresi #772556 
facebook'taki bazı fotoğraflarımı herkese değil de bir gruba gizlemek istiyorum. tüm fotoğraflarımı değil, bazı fotoğraflarımı. nasıl yapacağım? bir liste oluşturdum, ya sonra?
(6) 

dosya transferi.

sanat guresi #771821 
5,2 gb'lık bir dosya en hızlı şekilde hangi yolla gönderilebilir?
(2) 

postacı çanta arıyorum.

sanat guresi #771385 
takım elbise ve kışın kabana gidebilecek, smart casual denilen türde postacı tipli çantalar arıyorum. içine kitap, ve bir dolu belge de gireceğinden birkaç göze sahip olması ve bir miktar ağırlığı rahatça taşıyabilmesi güzel olur. eastpak'ten hoşuma giden birkaç bir şey buldum ama 150 lira diyor? net üzerinden alabileceğim yerler nerelerdir?
(1) 

game of thrones'tan bir eleman...

sanat guresi #762995 
3. ve 4. sezondan spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler

locke vardı ya hani. kingslayer'ın elini haşat eden adam dersem iyice hatırlarsınız. ya bu herif kimin emrindeydi? catelyn stark'ın emrinde değil miydi ya? yoksa brienne ile mi karıştırıyorum? geçen sezon en son jaime ilen brienne'ı tutsak olarak nereye götürüyordu? adamı bu sezon ramsay bolton'ın yanında görünce aklıma geldi, merak ettim neydi neciydi lan bu herif diye. eski bölümlerden ya da netten de bakılır, biliyorum.

lan ramsay'i de karıştırdım. roose olacaktı o, roose.

spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler
(1) 

meyhane soruyorum.

sanat guresi #762991 
av mevsimi filminde elemanların içtiği meyhane neresidir? sanki bir iki dizi veya filmde daha gördüm burayı.
(6) 

süpürge makinası!

sanat guresi #762778 
tost makinasından sonra bir de bu çıktı. bir adet homemaxx, bir adet de daha az önce sinbo patlattıktan sonra (ikisi de dik süpürgeydi) süpürgelerde gördük ki ucuz etin yahnisi harbiden yavan oluyormuş. yanlışlıkla kablonun üzerine bastım, makina iptal oldu lan.

açtım gittigidiyor'u direkt, şunları gördüm. nasıl?

urun.gittigidiyor.com
urun.gittigidiyor.com
(1) 

piller için geri dönüşüm kutusu

sanat guresi #760552 
yapalım diyoruz da hangi malzemelerden faydalanabiliriz? çocukları bir süre oyalayacak ve faydalı çıktısı da olacak bir etkinlik lazımdı, bu aklıma geldi.
(13) 

hamburger için ne alalım?

sanat guresi #760405 
10 dakikaya markete gideceğim. köfte, hazır köfte olacak. çedar, turşu alınacak. başka ne koyalım ekmeğin arasına? önerilere açığım.
(14) 

tost makinanız var mı?

sanat guresi #759262 
benim yok. olsaydı sanırım daha mutlu olurdum. tost makinesine sahip olmanın bana getireceği karışık tostlar ve de mutlulukla ne kadar bütçe ayırıp hangi birisini tercih edeceğim kararsızlığı arasında yalpalıyorum. ne yapayım lan ben? bir saniye. (bkz: derdini sikeyim butonu)

sinbo çok mu dandiktir?

mobil görünümden çık