(3) 

Yaz doneminde Calculus kursu

tiny toon #598802 
Universiteler'den ya da diger kurumlardan, yaz doneminde boyle bir kurs veren var midir arkadaslar?
(2) 

turev

tiny toon #594297 
arakdaslar, buradaki 1/2 nasil geliyor, bir anlatabilir misiniz?
(4) 

7" full-hd tablet var mi onerebileceginiz?

tiny toon #587040 
Bazi arkadaslar derslerde kullaniyorlar not almak icin, baktim gercekten hosuma gitti, pdf'in ppt'in uzerine not alabilmek, tum notlarinin elinin altinda olmasi cazip geldi. Almisken neye yarayacak bilmiyorum da full-hd olsun istiyorum. Onerebileceginiz 7" tablet var mi arkadaslar? Full-hd gereksiz diyorsaniz ipad mini ile nexus 7 arasinda dev fark var midir? Amerika fiyatlari ipad mini 329 dolardan, nexus 7 ise 199 dolardan basliyor. (Ben de yuksek lisans icin abd'deyim, buradan alacagim) Bir de bende nokia'nin eski bir modeli var, telefon da almak istiyorum, acaba galaxy note 2 alsam daha buyuk ekranli tabletlerdeki kadar rahat olur mu not almasi falan?
(1) 

matematik serileri

tiny toon #584932 
Arkadaslar soyle bir seri var,

1+2(2t)+3(2t)^2+4(2t)^3+...

bu serinin genel terimi nasil

(1-2t)^-2

cikiyor, bunlari hesaplamanin yolu neydi arkadaslar?
(9) 

Kot gomlek + sort?

tiny toon #583848 
Gencler uzun kollu kot gomlegin altina beyaz sort gider mi?
(3) 

yurtdisindan icerigi turkiye ile sinirli olan yayinlara erisebilmek

tiny toon #570038 
misal, star tv internet sitesinden veya ntvspor.net den fenerbahce'nin avrupa ligi maclarini ya da ozetlerini ya da takimlarimizin eurolig maclarini izlemek istedigimde yayin haklari sozlesmesi geregi biseyler biseyler... Yurtdisindan bunlara erismenin bir yolu var mi?

saygilar...
(1) 

turev sorusu

tiny toon #558481 
bu ifadenin turevini nasil alirim?

(e^t) / (2-e^t)
(1) 

poker

tiny toon #556528 
Arkadaslar, pokerde J,Q,K,A,2 de straight sayliyor mu?
(5) 

Fotograf makinesi konusunda tavsiyeye ihtiyacim var.

tiny toon #551768 
sony'nin sitesinde sony nex f3 modelini gordum, su an ogrenci indirimiyle beraber 450 dolar + vergi 'lik bir fiyati var. subat 2'ye kadar alirsam da ekstradan 16mm (2.8) genis aci lens veriyor hediye olarak. kendisinde de 18-55 mm objektif var. sizce bu makineyi almak mantikli midir?

600 dolar (+vergi) odeyerek 18-55 objektifle beraber nikon d3200, d5100, canon rebel t3i (600d) modellerinden birini de alabiliyorum. Bahsettigim fiyatlar ABD fiyatlari, kendim de de su an abd'deyim.

Tesekkurler.
(1) 

integral sorusu

tiny toon #547563 
arkadaslar soyle bir soru var,

(x^2 + y^2)dxdy 'nin integralini alacagim R^2'de,
ama (-1 <= x=y <= +1)

nasil olacak?
(6) 

Olasilik sorusu

tiny toon #544458 
Uc tane zarfimiz ve bu zarflara yapismasi gereken 3 tane harfimiz var,
sekreterimiz aceleyle bu harfleri zarflara rastgele yapistiriyor, harflerden en az bir tanesinin dogru zarfa yapismis olma olasiligi nedir?
(1) 

Air of Istanbul

tiny toon #535288 
Bu kutulardan Ataturk Havalimani'nda da satiliyor mu acaba, goren var mi?

www.airofistanbul.com
(3) 

THY ile iki bavula ek olarak bir bisiklet ?

tiny toon #535028 
Bu hafta ABD'ye gidecegim, 23'er kiloluk iki bavula ek olarak bir de bisiklet gotururusem ek ucret odemem gerekir mi arkadaslar?
(2) 

30 dakikada Kartal Metro Duragindan Pendik Feribot Iskelesine

tiny toon #534003 
Gitme sansim var midir? (IETT ile) (Aksam saat 9'da)
(2) 

Vize yenilemek icin evraklarini PTT ile ABD konsoloslugunua gonderen var mi

tiny toon #533452 
Evraklarim ikidir geri teslim edilemiyor, anlayamadim sorunlari ne.
(2) 

Sariyer Posta Dagitim'a metro ile?

tiny toon #533315 
Metronun Haci Osman duragi Sariyer Posta Dagitim'a yakin mi acaba?
(1) 

dil bilgisi

tiny toon #525348 
Bir arkadasima Turkce ogretiyorum, asagidaki cumleler icin kural nedir?

Onlar yalnizdi.
Onlar yalnizdilar.
Onlar yalnizlardi.

Hangisi dogru bunlarin?
(1) 

PC format sonrası

tiny toon #514748 
Masaüstünü formatladım, daha önce sorunsuz izlediğim videolarda ses ve görüntü uyumsuzluğu başladı. Sebebi ve çözümü ne olabilir?

(Sistem çok eski, intel e6300 işlemci(Core2Duo 1,86) 2 çikobayt ram ve 256 mb radeon x1950 ekran kartı var. Videolaı ise kmp ile izliyorum.)
(6) 

Real Analysis (Gercel Analiz) kitap tavsiyesi

tiny toon #484864 
Ben bu dersi hic almadim ama ocak ayinda yuksek lisanasa baslayinca kullanmam gerekecek. Bununla ilgili Introduction to Real Analysis kivaminda iyi bir kitap tavsiye edebilir misiniz. Ingilizce/Turkce farketmez.
(1) 

Ayni telefon hattina iki modemi ayni anda baglayabilir miyim?

tiny toon #481382 
Bir kablolu bir de kablosuz modemim var. Odalardan birinde masaustu pc var, wireless adaptoru yok. wireless modemi o odaya kurunca diger odadan laptopla baglandigimda cok az cekiyor. Dolayisiyla iki modemi ayni anda baglamak istiyorum, bu mumkun mu?
(3) 

Hotpoint-Ariston vs Regal (Camarsir makinesi)

tiny toon #477950 
Makinemiz bozuldu fiyat ve ozellik acisindan iki marka arasinda kaldik, modeller asagi yukari benzer ozelliklerde. Bu markalardan birini kullanan var mi acaba? Tavsiye eder misiniz? Tesekkurler.
(2) 

Diyet ve spor

tiny toon #474683 
1.81 cm boyunda ve 107 kg agirligindayim, iki sene once bir diyetisyene gittim, verdigi tavsiyelere uyarak 4 ayda 105 kg dan 87 kg'a indim, bir ay daha diyetisyene gitmem gerekiyordu koruma programi icin, ona gitmedim, biraktim. Sonrasinda yeme aliskanligim da eskisine dondu ve yuruyusleri birakarak eski kiloma dondum. Bu kisa ozetten sonra sormak istedigim bir seyler var.

Ben haftada 3-4 gun tempolu yuruyordum, diyetisyenim baska bir spor yapmamami tavsiye etmisti, simdi eski programima ve yuruyuslere baslayacagim, duzenli olarak da mekik ve sinav ceksem bu beni daha da sisiririr mi, yoksa kilo vermemi hizlandirir mi? yeterince kilo verdikten sonra mi baslamaliyim bunlara, inceden bi vucut yapma hedefim de var.

Mekikle yaglari kasa donusturursun diyenler var, dogru mudur?
(3) 

Bakırköy Bilge Adam'a nasıl giderim.

tiny toon #461228 
Sabah sınavım var arkadaslar, Kurtulus'ta bir arkadaşımda kalıyorum. Nasıl giderim bilemedim.
(2) 

Pasaport Kaydi Sorusu

tiny toon #424062 
Yurtdisindan 3 hafta once dondum, pasaportumun suresi de bu hafta bitiyor. Suresi dolmadan bi telefon kaydettirsem yeni pasaport aldigimda yine iki sene beklemem gerekir mi yeni telefon kaydettirmek icin?
(3) 

Xbox 360 Pes 2012 guncellemesi

tiny toon #419862 
Amerika'dan Xbox almistim zamaninda, bir ay once de PES 2012 aldim ama kadrolar cok eski, guncellemek icin ilave icerige gelince yeni veri paketi yok diyor. Ben mi birseyleri eksik yapiyorum?

Bir de makine NTSC oyunlari calistiriyor, ben PAL oyun alsam hic mi calistirmaz yoksa goruntu mu farkli olur biraz.

Tesekkurler
(6) 

Ucuz ucak biletleri

tiny toon #417565 
bir arkadasim dedi ki eger rezervasyon yaptirmayip ucus saatine dogru havalimanına gidersem ve eger sansliysam son anda iptal olan ya da boş kalan koltukları ucuza satıyorlar.

Böyle bir şey var mı gerçekten?
(2) 

Velayet

tiny toon #404211 
Sinifta bir munazara yapacagiz arkadaslar ben de hakim olacagim. Konu ise bosanma davalarinda cocugun velayeti dogal olarak anneye mi verilmelidir? Cunku kadinlar erkeklere gore daha dogal olarak iyi bakar cocuga.

Bu aslinda ingilizce dersi icin, sorunun orijinali soyle. 'Mothers should continue to have de facto legal rights in disputed custody cases because women are inherently better caregivers and parents than men'

Bunu savunan ve savunmayan iki tarafa ikiser soru sormam gerekiyor, bi beyin firtinasi yapalim mi?
(3) 

Ag kurmak

tiny toon #399614 
Biz dort kisi multiplayer oyun oynamak istiyoruz ama evde kablolu internet var ve uc tane kablo var. 4 kisi nasil oynayabiliriz ayni anda?
(2) 

Nikon D700 vs Canon Eos 5D Mark ii

tiny toon #379708 
Uzun yillar Nikon f801 filmli makine kullanmis biri olarak artik dijital'e gecmeye karar vardim. DSLR teknolojisine pek takip etmedim acikcasi. Almisken de full-frame almak istiyorum. Yillarca Nikon kullanmis biri olarak gonlum hep Nikon'dan yana, o yuzden tarafsiz bakamiyorum iki makineye. Sizin bana verebileceginiz bir tavsiye var mi? Iki makinenin + ve - leri neler? Hatta belki iki makineyi de kullanmis biri vardir aramizda tecrubelerinden bahseder?

Esasinda D7000 almayi dusunurken Canon Eos 5d mark iii'un cikmasi veya baska bir sey mark ii body fiyatlarini dusurdu. D700 body fiyatlari da ayni, 2200 usd civarinda. o yuzden 1000 dolar daha gozden cikardim body icin. Sizce de deger degil mi?
(1) 

Bi film vardi.

tiny toon #368634 
Adam ogretmen gibi bir sey. Amerika'da bir okulda. Adam yazmayi seviyor, siir kulubu gibi bir kulubun basinda. Cok az ogrenci bu kulube katiliyor. Ogluyla sorunlari var. Oglunun sorunlari var. Oglu 31 manyagi, babasinin manitayi bile dusunup cekiyor. Oglu bir gun 31 cekerken vefat ediyor, posetle ya da iple bogazini sikip aldigi hazzi artirmak isterken... Adam oglunun agzindan cakma bir intihar mektubu yaziyor. Sonra okulda populer oluyor. Bu filmin adi neydi gencler?
(2) 

iphone 4 home tusu

tiny toon #368612 
merhaba, arkadaslar ben dil kursu icin abd'deyim, birisinden iphone 4 alacagim, cocuk 180 dolar istiyor ama home tusu arada calismiyor diyor, bu halledilebilecek birsey mi servisini gotursem? gecen gelisimde turkiye'de satmak icin 4s aldigimda applestoredaki adam bana sigorta yaptirmami tavsiye etmisti cunku biz telefonu tamir etmiyoruz direkt degistiriyoruz ancak yazilimla ilgili birsey oldugunda telefona mudahale edioruz gibi birsey demisti.
(4) 

İphone'dan anlayan arkadaşlar

tiny toon #366400 
telefonum bozuldu idareten 3gs ararken iphone 4 buldum. sadece at&t ile çalışıyor, ben de at&t kullanıyorum. ama turkiye'ye dondugumde kırdırıp kullanabilir miyim?

modem firmware 04.11.08
(3) 

iphone 3gs

tiny toon #366161 
arkadaslar telefonum bozuldu ikinci el 3gs satiyor bir arkadas 150 dolara idareten almak istiyorum ama at&t hatla calisiyor. ben de at&t kullaniyorum sikinti yok da turkiye ye geldigimde kirma olayi oluyor mu?
daha once sorulduysa ozur dilerim.
(1) 

Laptop önerisi

tiny toon #359387 
Arkadaslar bana bir laptop önerebilir misiniz?
Şöyle ki Full HD ekranı ve bluray disk playeri olsun. Oyun oynayabileyim. Çok hantal olmasın, ince olsun.
16" den büyük ekranı olmasın.
Fiyatı da 1200 dolar seviyesinde olsun (ABD fiyatı)
Teşekkürler..
(1) 

Turkce ogrenmek icin kitap veya site?

tiny toon #343710 
Dil konusunda yetenekli bir arkadasim Turkce ogrenmek istiyor. Ben de Ingilizce ogrenmeye calistigim icin yardimci olamiyorum. Tavisye edebileceginiz bir kitap veya internet sitesi var mi?
(4) 

Bunda 2d oyun da oynanir mi?

tiny toon #343192 
(5) 

Gencler bu laptop nasil?

tiny toon #341390 
Alinir mi?

store.sony.com
(2) 

Ingilice ceviri

tiny toon #339587 
"Bu gerceklere ek olarak ..... " demek istiyorum.
"moreover of these facts, ......" is gorur mu?
(7) 

Bu fiyata bu laptop alinir mi?

tiny toon #339487 
(3) 

PlayStation 3D Display

tiny toon #339457 
Arkadaslar, ocak ayinda Amerika'dan Turkiye'ye gelirken yanimda bundan da getirmek istesem olasi sorunlar ne olacaktir.


store.sony.com
(1) 

Toelf integrated writing

tiny toon #339087 
Arkadaslar. Bu toefl integrated writing kisminin taktigi nedir?
okudugumu anliyorum, dinledigimi anliyorum not tutuyorum. Sonra yazarken kisa bir giristen sonra deiyorum ki mesela

metinde bu olaya 3 elestiri getirilmis. birincisi su.... fakat lecture da bu elestiri su sekilde refute ediliyor, ikinci elestiri su... fakat yine lecture da su sekilde bunun olamayacagi aciklanmis.

aynen bu sekilde yaziorum dusuk gelior puanim, taktigi nedir ? nasil yazacagiz?
(2) 

Sony garanti

tiny toon #339072 
Ben gecenlerde Amerika'dan Turkiye'de satarim belki diye sony psp ve fotograf makinesi aldim. Satamazsam kendim oynarim diye de psp icin iki yil dusurup kirmaya karsi degisterme paketi aldim. Bu iki yillik degistirme paketi Turkiye'de gecerli olur mu?
(1) 

Xbox + HDMI kablo + projektor var ses yok.

tiny toon #333398 
XBox aldim bu hafta ama tv yok. Projektor var. hdmi kabloyla bagliyorum goruntu super. Ses icin ne yapabilirim?
(11) 

xbox 360 4GB vs ps3 160 gb

tiny toon #328439 
Arkadaslar dil kursu icin Amerika'dayim. Haftaya black friday denen olay var. ps3'u 200 dolara xbox'i da 100 dolara alma sansim var. xbox mi alayim bi akil verin? ikisi de ayni fiyat olsaydi hangisi al derdiniz? ps da 2 tane de otun var ama cocuk oyunu gibi duruyor. Little Big Planet 2 Special Edition, Rachet & Clank: All 4 One + PlayStation Plus 30-day membership
(4) 

El yazımı düzeltebilir miyim ?

tiny toon #327501 
27 yaşındayım, yaklaşık 20 yıldır çirkin yazıyorum, bu saatten sonra yazımı düzeltebilir miyim? Evet dıyorsanız yolu nedir?
(9) 

capi 45 - 50 cm olan bir balkabagi

tiny toon #321485 
Bulundugum dil okulunun kutuphanesine bir balkabagi koymuslar. Capi 45 - 50 cm diye tahmin ediyorum. Balkabaginin agirligini sormuslar ve dogru cevaba en cok yaklasana 100 dolar verecekler. Sizce kac kilo gelir arkadaslar?
(4) 

Son cümlede ne demek istiyor?

tiny toon #310793 
Hey I'm headed to a concert tonight. I won't be able to squeeze in meeting up tonight. Sorry! I'll be out this weekend, will let you know.

Hafta sonu sehir dısında mı olacagım yoksa hafta sonu cikabilirim anlamında mı?
(8) 

Ingilizce kelime ezberlemek icin nasil calismaliyim?

tiny toon #310440 
Var mi ozel bir taktigi canlar.
(3) 

'Bunu duymaktan korkuyordum' nasil denir ingilizce'de?

tiny toon #308481 
'i was afraid to hear that' olabilir mi?
ya da
'i was afraiding to hear that' mi olur?
(7) 

x ye y eksenlerine neden x ve y dendigini bilen

tiny toon #308461 
var mi arkadaslar?

mobil görünümden çık