(2) 

Gümrük vergi iadesi

tiny toon #1248209 
İş arkadaşım Almanya'dan bir bisiklet aldı, bisiklet UPS ile geldi, UPS gümrük işlemlerini arkadaşım için yürüttü, arkadaşım bisiklet için 600 küsür lira gümrük vergisi ödedi. Kargosu geldiğinde baktık ki bisikletin üst çıtası içine göçmüş, sonra bisiklet firmasıyla tekrar görüştü. Firma iletecekleri bir kargo numarasıyla arkadaşımdan bisikleti kendilerine geri göndermesini istedi. Sonrasında parayı iade edecekler, bizim merak ettiğimiz ödenen gümrük vergisini geri isteyebilecek miyiz?
(3) 

Klinik deneylerde örneklem sayısı hesaplama

tiny toon #1246350 
Elimizde bir veri yoksa eski çalışmalara bakarak buna karar verilir deniyor. Eski bir çalışmada bir değişken için elde edilen bulgular şöyle

kontrol grubu: deney öncesi ortalama ve standart sapma sırasıyla 116.7 ve 42.03
kontrol grubu: deney sonrası ortalama ve standart sapma sırasıyla 109.99 ve 28.9

tedavi grubu: deney öncesi ortalama ve standart sapma sırasıyla 108.96 ve 33.4
tedavi grubu: deney sonrası ortalama ve standart sapma sırasıyla 157.3 ve 73.6

işte bu değerleri referans alan başkan bir çalışma alpha=.05 ve %80 power için gerekli örneklem sayısını grup başına 23 bulmuş. Nasıl bulmuş?

Çeşitli formüller var, iki grup arasındaki ortalamanın farkı ve standart sapmanın kullanıldığı ama ben hangi standart sapmayı kullanacağımı bilemedim, deney öncesi değerler aynı değil çünkü.
(4) 

Merdiven çıkma-inme sistemi

tiny toon #1244403 
Daha önce merdiven çıkamayacak durumdakiler için alttaki linktekine benzer bir merdiven çıkmasına ve inmesine yardımcı olacan aletten alan oldu mu hiç?

www.youtube.com

Babam akciğer kanseri ve merdiven çıkmak kendisini çok yoruyor. Binamızda asansör yok maalesef.
(4) 

Erasmus'la Amerika mümkün mü?

tiny toon #1236155 
Amerika program ülkelerinden biri değil ama partner ülke olarak geçiyor, Erasmus sitesinde program ülkelerine ya da partner ülkelere gidilebilir diyor, üniversiteler arasında ikili anlaşma lazım fakat ben üniversite personeliyim, personel eğitim hareketliliğine başvuracağım, bu durumdakiler için okullar arasında ikili anlaşma şartı aranmıyor. Bu durumda Amerika'da bir okuldan kabul mektubu aldığım zaman programa başvurabileceğimi düşünüyorum, yanılıyor muyum?
(5) 

PS4 Uncharted 4 hk.

tiny toon #1232983 
Oyun indirimle 59 tl'ye düşmüşken almayı düşünüyorum fakat ilk üç oyunu oynamadım. Oynamadan önce ilk üç oyunu oynamak gerekir mi, eski hikayelerin devamı niteliğinde mi?
(5) 

4400 TL'ye laptop tavsiyesi

tiny toon #1229650 
Asus n552vw modelini istiyordum aslında 256gb ssd'li olan versiyonunu, hiçbir yerde kalmamış o özelliklerde ne tavsiye edersiniz acaba?

istediğim özellikler:

i7 6700hq ya da üstü işlecili
16gb ram
4 gb ekran kartı
128gb ssd ya da üstü
full hd tercihen ips ekran
(1) 

Asansör sorunu

tiny toon #1228297 
4 daireli bir apartmanda oturuyorum, benim oturduğum daire ile üst kattaki komşumun ev sahibi aynı kişi. Bu bizim ev sahibi apartmanda kendi dairelerinde oturan diğer iki ev sahibiyle kavgalı. Ben taşındığımda bir ev sahiplerinden birisi yöneticilik görevini yapıyordu, kendisine yönetici olarak tanıttı aidat ödemem için iban adresini verdi, daha sonra bir anlaşmazlık çıkmış adam bıraktı bu görevi, iki yıldır asansör çalışmıyor, eksikleri de varmış, yaptırmıyorlar. Kiracı olarak ne yapabilirim? Başvurabileceğim bir yer var mı?
(6) 

macbook el yakiyor

tiny toon #1204940 
fiyatı değil kendisi arkadaşlar, havaların iyice ısınmasıyla birlikte bilgisayarım daha da ısınmaya başladı, çoğunlukla akademik işler için kullanıyorum, fanlı soğutucular ve fansız alüminyum padler var, bir de ekstra klavye bağlayabilirim ama bunun klavyesine de çok alıştım. benzer durumdaki arkadaşlar nasıl çözüm bulduklarını anlatırlarsa çok memnun olurum.

sıcaklık göstergeleri ekteki fotoğrafta, yalnız bunlar bilgisayarın en hafif halindeki değerler.
(8) 

Çamaşır makinesi ek garanti

tiny toon #1201058 
Merhaba Arkadaşlar, Samsung çamaşır makinesi aldım, 130TL ödeyip garanti süresini 3 yıldan 7 yıla çıkarmaya değer mi? Teşekkürler.
(3) 

Teras izolasyonu

tiny toon #1193642 
Babamların yaşadığı apartmanda normalde her katta iki daire varken üst katımızda tek daire ve genişçe bir teras var. Çok yağmur yağdığında maalesef sızma oluyor, tavanımız çok kötü durumda. Geçen hafta tadilat yaptık, evi ve tavanı boyattık ama tavanın eski haline dönmesi çok uzun sürmez tahminimce. Üst kattaki komşumuz daha önceki yıllarda bir kaç kez yaptırdı ama bir süre sonra tavan tekrar su almaya başladı. Şimdi tekrar yaptıracak ama masrafından ötürü fayansları söktürmek istemiyor. Daha önce bir kaç Youtube videosu izledim, fayansları kaldırdıktan sonra zemine izolasyon malzemesi vs. uyguluyorlar, peki fayansları sökmeden izolasyonu sağlama imkanı var mı? Son yıllarda ortaya çıkmış yeni bir malzeme ya da teknik duydunuz mu? Şimdiden teşekkür ederim.
(1) 

Niksar'da hamam

tiny toon #1187817 
Bir arkadaşımızın düğününe katılmak için Niksar'a geleceğiz. Düğün öğle saatlerinde başlıyor fakan biz gece yolculuk yapıp sabah varacağız. Tokat'ın da tellakları meşhurmuş, düğünü beklerken bir hamama gitsek diyoruz. Niksar'da tavsiye edebileceğiniz bir hamam var mı? Teşekkür ederim.
(6) 

Filtre kahve makinesinde espresso cekilmis kahve?

tiny toon #1183101 
Bir paket espresso kahve hediye geldi, filtre kahve makinemde filtre kahve yapıyormuş gibi kullanabilir miyim?

Not: Espressonun farklı makinelerle yapıldığını biliyorum, nihai amacım filtre kahve içmek.
(2) 

Vodafone Servis İçerik Ücreti

tiny toon #1177544 
Merhaba Arkadaşlar, babamın numarasını Turkcell'e taşıdık, son faturaya içerik servis ücreti isminde bi ücret eklenmiş. 85TL. Bugüne kadar böyle bir ücret yansımamıştı. Vodafone müşteri hizmetleri hat kapandığı için servis içeriğinin ne olduğunu görüntüleyemediğini söylüyor. İtirazda bulunmak istiyorum diyorum, ilgili birimlere bulunabilirsiniz diyor fakat bu birimlerin hangi birimler olduğunu bilmiyor. Hattımızı taşıdık diye vodafone'un kasıtlı olarak böyle bir ücret yansıttığını düşünüyorum. Müşteri hizmetlerinden ya da vodafone bayiisinden bir yardım alamadım, ne yapmalıyım?
(1) 

2016 Sonbahar Ales Matematik Sorusu

tiny toon #1149617 
Şu soruyu dün çözemedim, hala çözemiyorum. Nasıl çözülür, bi el atalım :)

C şehrinden saat 10:00'da yola çıkan araç D şehrine, D şehrinden saat 11:30'da yola çıkan aran C şehrine gidiyor. Araçlar sabit hızda mola vermeksizin ilerliyorlar ve 14:10'da karşılaşıyorlar. Araçlar varış noktalarına aynı anda varıyorlar. Araçlar varış noktalarına saat kaçta ulaşmıştır?
(3) 

Diş hekimleri buraya

tiny toon #1148807 
Merhaba Arkadaşlar,

Bu filmden benim çürük dişlerimi nasıl anlıyorsunuz? Hangileri çürümüş, bir de bu saatten sonra bu dişlere tel takılır mı?

Not: Yaş 32
(2) 

PS4 Pro En Avantajlı Nereden Alınır?

tiny toon #1142643 
Arkadaşlar Merhaba,

Fiyatlar her yerde aynı sanırım ama Axess ya da Word kart'a para puan iadesi gibi avantajlar düşünüldüğünde nereden alınmalı?

İkinci soru: şu sıralar oyunlarda da indirimler var. Amerika psn store'da mesela star wars: battlefront 10.5 Dolar, far cry primal 15 dolar. Oyunları psn store'dan satın alsam daha sonra konsolu aldığımda sorun yaşamadan indirebilir miyim?

Üçüncü soru: Elektronik ürünlerde 6 taksit sınırı varmış, bunu biraz daha artırmanın bir yolu mevcut mudur?

Teşekkür ediyor, içimizde öğretmenler var ise öğretmenler günlerini kutluyorum.
(5) 

50 kişilik Pamukkale 2+1 diz mesafesi

tiny toon #1132657 
Merhabalar, daha önce 50 kişilik Pamukkale otobüsleriyle seyahat eden oldu mu hiç? 2+1 demişler ama otobüsün 50 kişilik olması beni biraz düşündürüyor. Daha önce Kamil Koç'un koltuk sayısı fazla olan bir rahat hattına binmiştim ama diz mesafesi normal otobüslerden bile dardı ve yolculuk bitmek bilmemişti.
Not: Boyum 1.80m
(3) 

Darbe girişimi sonrası açığa alınan memurlarla iletişime geçmek

tiny toon #1104687 
Çalıştığım üniversitede samimi olduğum ve bugüne kadar cemaatçi veya PDY ile ilişkisi olduğunu düşünmediğim iki hoca açığa alındı. Kendilerine en azından geçmiş olsun demek ve soruşturmanın kendileri açısından olumlu neticelenmesini dilediğimi iletmek için aramak ya da mesaj atmak istiyorum. Ben ve diğer arkadaşlarımın bunun bizim açımızdan sıkıntı yaratabileceği hususunda endişelerimiz var. Bu endişelerde haklı mıyız? Bize bir sıkıntı yaratır mı? Bir de empati yapıyorum, böyle bir şey benim başıma gelmiş ve aklanıp dönene kadar en yakın arkadaşlarım bile aramamış (Onların da geri döneceğine inanıyorum). Ne kadar anlayabilsem de aramamaları beni üzerdi sanırım.
(2) 

Büyük numara kadın ayakkabısı

tiny toon #1077455 
Annemin ayakları biraz büyük ve taraklı. Ayağına olabilen bir ayakkabı çok zor denk geliyor. 41-42 numara geniş kalıplı ortopedik ayakkabı nereden bulunur? Bildiğiniz bir marka var mı? Teşekkürler.
(2) 

İngilizce şeysi

tiny toon #1068728 
Anketimizde insanların kaç yıldır Amerika'da yaşadıklarını sorduk. Şimdi bir bir rapor yazıyorum İngilizce, bu soruyu aşağıdaki ifadeye nasıl ekleyebilirim.

...we also investigated the cultural differentiations of those people based on their demographic features including gender, marital status, education level, **kaç yıldır amerika'da yaşıyorsunuz**...
(1) 

Videodaki masa lambası

tiny toon #1054935 
Arkadaşlar uzun zamandır bu klipteki gibi bir çalışma lambası arıyorum, nereden temin edebilirim?

youtu.be
(1) 

Antalya ya da Isparta'da Diksiyon Kursu

tiny toon #1054193 
Arkadaşlar, bu illerde tavsiye edebileceğiniz iyi bir diksiyon kursu var mı? Hem hızlı konuşuyorum, hem de arada bir hocalar ders anlatmaya gönderiyor, stres yapıyorum. Teşekkürler.
(4) 

A101'deki Çalışma Koltuğu

tiny toon #1041611 
Merhaba Arkadaşlar,

Bu Perşembe A101'de satılacak olan çalışma koltuğunu almayı düşünüyorum. Daha önce bu tarz koltuk kullanan arkadaşlar tecrübelerini aktarırsa sevinirim.

Not: 1.80 boyunda ve 110 kg ağırlığındayım.
(1) 

TRT arşivlerine erişimi olan var mı?

tiny toon #1040786 
Merhaba, Mayıs 2005'te üniversitenin fotoğrafçılık kulübündeyken bir sergi açmıştık ve trt 2'de yayınlanan kent ve kültür programında çıkmıştım. 31 yıllık hayatımda bir kez tv'ye çıktım onun da kaydı yok elimde, acaba trt'de çalışan ya da arşivlere erişebilen var mı?
(2) 

Iphone 6 sarj giriş soketi değişimi

tiny toon #1040702 
Merhaba, Amerika'dan aldığım ve garanti süresi dolmuş olan telefonumun şarj giriş soketinde bir sıkıntı var, şarj kablosunu taktıktan sonra kablonun ucunu sağa sola oynatarak belli bir konuma denk getirebilirsem şarj olmaya başlıyor. Kabloda mı sorun var acaba düşüncesiyle başka kablolarla denedim, sorun sokette.

Sorum şu, İstanbul'daki Apple Store'da soketi değiştirtebilir miyim? Garantili bir telefon arızalandığında çoğu zaman telefonu değiştirdiklerini ve onarım yapmadıklarını biliyorum. Soket için de durum böyle midir? Teşekkürler.
(7) 

dosya uzantıları xxx oldu

tiny toon #1037295 
Hocamın bilgisayarındaki tüm ofis ve pdf dosyalarının uzantıları xxx olmuş ve dosyalar açılmıyor, uzantının xxx kısmını silince yine açılmıyor, ne yapmalı?
(1) 

Regresyonda gruplar arasi farkin anlamliligi

tiny toon #1026339 
Selamlar,

Kukla degiskenli bir model var, X1 ya da X2'ye ait t-degerleri referans grupla arasindaki farkin istatistiksel olarak anlamli olup olmadigini veriyordu, fakat diger iki grubun arasindaki farkin istatistiksel olarak anlamli olup olmadigini bulmak istedigimizde neye bakiyorduk?

_____ X1 X2
1. GRUP 1 0
2. GRUP 0 1
3. GRUP 0 0

Yani 1.ve 2. grubun arasindaki farkin anlamli olup olmadigini bulmak istiyorum. Tesekkurler.
(2) 

iOS 9 sonrasi Siri konusmuyor

tiny toon #995002 
Ingilizce ve diger dillerde konusuyor fakat artik Turkce konusmuyor, bir sey sordugumda sadece yaziyla cevap veriyor. iOS 9 sonrasi bu sorunu yasayan oldu mu?
(2) 

Ingilizce ifadede ne demek istemisler

tiny toon #989180 
Selamlar, Ibis Otelde rezervasyonum var, iptal durumlari icin soyle bir ifade var.

No charge for cancellation up to the day of arrival, 6PM (local time). After this, the hotel will charge for the first night including taxes.

Burada demek istediği varış günü saat 6 ya kadar ucretsiz iptal edebilirsin mi yoksa onun 24 saat öncesine kadar ücretsiz iptal edebilirsin mi?
(7) 

Atatürk Havalimanın'dan Yenikapı'ya kaç dakikada giderim

tiny toon #988238 
Cumartesi günü uçağım (iç hatlar) 16:25'te iniyor gözüküyor, saat 17:00'de metroya binmiş olsam 17:45'teki feribota yetişebilir miyim normal şartlarda?
(5) 

SourceForge hakkinda yardim (mac)

tiny toon #974441 
Merhaba arkadaslar,

fakultenin ders programini hazirlayacagim, FET isminde bir program varmis, mac versiyonunu indirmek istedim ama tam cozemedim nasil yapacagimi. Bu SourceForge'dan indirip yuklemek istedigim bir program icin ek programa mi ihtiyac oluyor? Tesekkurler.
(1) 

Bayram trafigi

tiny toon #967560 
Arkadaslar 19 Temmuz Pazar aksami saat 10'dan sonra izmit - antalya yolunda trafik olur mu, daha once tecrubesi olan arkadaslar cevaplarsa sevinirim.
(14) 

Akciger kanseri icin doktor tavsiyesi

tiny toon #960883 
Arkadaslar merhaba, babamin akcigerinde kotu huylu bir tumor var, doktorlar ameliyatla akcigeri alacagiz dediler ama biz bir kac doktora daha gitmek istiyoruz. Daha once yakinlarindan boyle bir ameliyat geciren ve doktor tavsiye edebilecek olan var mi? Tesekkurler.

Not: Duyurum bir sure ustte kalirsa sevinirim.
(1) 

Kızılay'da YÖK'e nasıl gidilir?

tiny toon #923944 
Sitesinden bakmıştım 111 Numaralı Otobüsle gidebilirsiniz diyordu ama o otobüs kalkmış artık, başka türlü nasıl gidilir?
(2) 

Istanbul Medeniyet Universitesi civarinda ev kiralari?

tiny toon #920787 
Yalniz yasiyorum, 1+1 daire fiyatlari ne kadar, o civari bilen var mi? Tesekkurler.
(2) 

Safari ile video izleyememe

tiny toon #918213 
Arkadaslar Macbook kullanicisiyim, ne olduysa birden ntv, startv, ntvspor vb. sitelerdeki videolari izleyemiyorum, siyah ekran geliyor sadece videonun cikacagi ekranda. Flash player'i guncelledim hatta chrome kurdum onda da ayni sorun oldu. Ama bunlarin disinda yabanci sitelerdeki videolari falan izleyebiliyorum. Nasil cozebilirim?
(4) 

Fren pedalina basinca gelen ses

tiny toon #877123 
2002 model Hyundai Elantra GT model arabam var, onceden ani bir sekilde frene asildigimda araba rahat bir sekilde duruyordu, simdi sanki frene bastigimda balatalarin diske uyguladigi baskinin bir limiti oldugunu hissediyorum, tekerlekler asla kizaklamiyor, bir de ani bir sekilde pedala basip ayagimi cektigimde pedalin oralardan pissss seklinde bir ses geliyor, bu ses normal mi acaba ya da benim sorunumun kaynagi midir?
(3) 

Amerika'da petrol fiyati neden bu kadar ucuzladi?

tiny toon #876984 
Eylul 2011'de Amerika'ya ilk gelisimde benzinin galonu 3.7 dolardi, dun 2.18'den den aldim benzini. Litresi 1.3 tl'ye geliyor. 2015 icin beklenen petrol talebinin dustugu soyleniyor ama alternatif enerji kaynaklari bulmak icin yapilan calismalari mi baltalamak asil neden?
(6) 

PC Donanim Tavsiyesi

tiny toon #871037 
Arkadaslar merhaba,

Evdeki masaustu bilgisayari upgrade etmek istiyorum, bana birbiriyle uyumlu orta yollu islemci, anakart, grafik karti ve ram tavsiye edebilir misiniz?

Internet ve oyun icin kullanilacak, oyunlarda da asiri performans meraklisi degiliz.
(2) 

Harddiski baska pc'ye takarsam icindeki programi calistirabilir miyim?

tiny toon #865442 
Kisa bir sure once Mac kullanmaya basladim, eski windows laptop'umdaki bir programa ihtiyacim var, laptopun pili bitti, sarj edemiyorum, pilsiz de kullanamiyorum, elektrik gitmiyor.

Sorum su, bende harici harddisk vardi 2.5 inch, bunun kafasini sokup laptopun harddiskine taktim, harddiski mac'e bagladim, icindeki dosyalari gorebiliyorum, ama baska bir windows pc'ye USB'den baglasam icindeki programi calistirabilir miyim?

pc bulma zahmetine katlanmadan once danismak istedim, sevgiler.
(4) 

Beats by Dr Dre

tiny toon #864392 
Sevgili arkadaslar,

Uzun zamandir bir kulaklik almayi dusunuyordum, onumuzdeki hafta Amerika'da Black Friday dedikleri gun var, ben de su an Amerika'dayim zaten. Best Buy, Walmart gibi marketlerin indirim brosurlerine baktim. Uc tane Beats modeli var,

Birincisi Beats by Dr. Dre - Beats Solo HD On-Ear Headphones (80 dolar)
Ikincisi Beats™ by Dr. Dre™ Wireless™ Headphone (150 dolar)
Ucuncusu Beats by Dre Studio Wireless Headphone (250 dolar)

Ben kullanis rahatligi icin bliuetoothlu olsun diye dusundum, ikinci model ile ucuncu model arasindan hangisi tercih edilmeli, bunlarin disinda bu fiyatlarda tevsiye edebileceginiz bir kulakluk var mi?

Bir de deger mi bu kadar para verildigine?
(1) 

Yurtdisindan havali tufek getirmek

tiny toon #792934 
Merhaba arkadaslar, Temmuz sonunda ABD'den donecegim, kuzenim havali tufek getirip getiremeyecegimi sordu. Alip valizime koysam sikinti cikar mi sizce? Ucagin kargo kismina almamazlik yaparlar mi? Bir de yasal bir proseduru var midir? Tesekkurler.
(3) 

portre icin ideal lens

tiny toon #734820 
Nikon D3200 makinem var, daha cok portre fotograflari icin bir lens almak istiyorum, iki lens arasinda kaldim.

Birincisi Nikon 50 mm 1.4G

www.amazon.com

Digeri ise Nikon 85 mm 1.8G

www.amazon.com

Hangisini tavsiye edersiniz?
(1) 

Trompetli sarki

tiny toon #724504 
Son aylarda Amerika'da populer olan bir sarki, daha cok disko tarzi ortamlarda denk geldi, trompet caliyorlar ama ayni bizdeki zurnayla calinan melodiler gibi.

Bilen var mi arkadaslar.
(1) 

psp internete baglayinca bilgisayarim virus uyarisi vermeye basladi

tiny toon #701190 
arkadaslar ikinci el psp aldim, evdeki aga baglayip psp ile internete girdikten sonra diz ustu bilgisayarim surekli virus uyarisi vermeye basladi. psp ile baglantili oldugunu dusundum, sizce de oyle midir?

ne yapmali?
(5) 

ps3 vs ps4, bi akil verin arkadslar,

tiny toon #697887 
Merhabalar,

abd'de yuksek lisans yapmaktayim, dun gece black friday etkinliginden bir tv ve ps3 aldim, aslinda kafamda ps4 vardi ama soyle bi dusundum,
ps4 400 dolar, beraberinde oyun gelmiyor
ps3 200 dolar yaninda da iki oyun geldi,
ps4'un oynlari 60 dolar, mesela fifa 2014,
ayni oyun ps3 icin 35 dolar.

sizce ps3'un keyfi hala cikar mi, yoksa bu saatten sonra alacaksam biraz daha kasip ps4 mu alayim? ps3'u rahatlikla iade edebilirim.
(3) 

Laptop icin SSD

tiny toon #691302 
Arkadaslar bunu laptop'a takabilir miyim yoksa laptop icin olan ssd'ler farkli midir?


www.amazon.com
(3) 

MacBook Kiyaslamasi (Iris Graphics vs HD4000)

tiny toon #688488 
Merhaba arkadaslar,

Amerika'dan kendime bir macbook pro almak istiyorum, son cikan macbooklar iris graphics ile geliyor, bir oncekiler ise daha ucuz,

ornek olarak macbook pro restina display,

2.4ghz i5 islemci,
4gb ram,
128 gb hdd,
iris graphics.

bunun fiyati 1200 dolar + vergi,

kiyasladigim model ise bir onceki nesil,

macbook pro retina display,

2.5 ghz i5 islemci,
8gb ram,
128 gb hdd,
hd4000,

bunun fiyati ise 1150 dolar.

hem islemcisi bir kademe daha yuksek hem de ram daha yuksek, fiyati 50 dolar daha ucuz ama grafik karti hd4000.

ii hafta sonra black friday de geliyor, belki daha da dusururler fiyatini, sizce hangisi daha mantikli?

Tesekkurler.
(1) 

Baslangic icin Tenis Raketi

tiny toon #649368 
Yeni tasindigimiz sitede tenis kortlari var, ev arkadasimla eglencesine oynamak istiyoruz. Baslangic seviyesi icin tavsiye edebileceginiz bir raket var mi? Boy vs onemliyse ben 1.81 o da 1.78. tesekkurler.
(2) 

Film hatirlamaca

tiny toon #641278 
Gecen sene digiturkte izlemistim, filmde bir polis ya da gizli servis elemani var, sovyet baskani amerikayi ziyaret ediyor, amerikan gizli servisinden elemanlar suikast yapmak istiyor, bu ilk bahsettigim kisi ise bunu onlemeye calisiyor, bu elemani bir yere kapatiyorlar ellerinden kelepceliyorlar, eleman kurtuluyor bir sekilde. Ucu ucuna yetisiyor, tam baskani indireceklerken suikastciyi olduruyor.

mobil görünümden çık