(8) 

Birini gaza getirip intihara teşebbüs ettirmek

gyroscope #170182 
Merhaba duyuru sakinleri:

Şimdi psikolojik açıdan çok dengesiz biri var diyelim ve intihara meyilli. Raporu yok diyelim.
Bu kişiyi konuşarak ve yazılı metinler yollayarak iyice moralini bozduk ve zaten az olan yaşama isteğini yok ettik diyelim. İntihara teşebbüs etti ve başarılı oldu.

Bir yaptırıma maruz kalır mıyız? Hangi yasa bu konuda ne söylüyor?

Teşekkür ederim.
(2) 

Garanti bankası A tipi fon olayı

gyroscope #167574 
Bu fon, hisse senedi, yatırım olaylarından hiç anlamayan biri olarak sormak istiyorum:

Sevgili babam eldeki paranın bir kısmı ile garanti bankasına ait A tipi fon almak istediğini söylüyor.

Şimdi bu A tipi fon nedir, ne değildir? Okuduklarıma göre uzun vadede getirisi olan bir şeymiş bu A tipi fonlar. Ama herhalde konu hakkında hiç alakam olmadığı için bana biraz "riskli" geliyor.

Şu fonlar hakkında beni aydınlatabilecek kimse var mı? Garanti bankası falan.

Teşekkür ederim.
(8) 

Bir interrail fantezimiz var ama...

gyroscope #166216 
Sevgili Avrupalılar:
Ablamla ben nereden estiyse yaşlar 26'yı geçmeden bir interrail yapalım dedik. Daha önceden yurt dışına çıkmadık. [Ama ikimizin de pasaportu var] Bi' Yunan sınırına gitmişliğim var ama o sayılmaz sanırım.

Neyse efendim, 1 aylık bilet alıp nasıl gaza geldiysek bir anda Finlandiya'dan başlayıp İsveç, Danimarka, Almanya, Hollanda, Fransa, İspanya, Portekiz: oradan aynen geri dönüp: İtalya, Yunanistan ve nihayetinde ülkeye geri dönmek gibi bir plan yaptık. Şimdi fark ettim de biz 1 ayda bu kadar yeri yarrak gezeriz değil mi? O yüzden Kuzey Avrupayı gezip ülkeye uçakla dönmeyi düşünüyorum şu an.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlar ne der?
Çok pis gaza geldim, hevesimi öldürmeyin lan.
(4) 

Böyle güzel belgesel önerisi istiyorum ama...

gyroscope #164989 
Merhabalar:

Böyle eğlenceli, insanı sıkmayan güzel bir belgesel izlemek istiyorum ama doğa, medikal, işte böyle öleceğiz, dünyanın sonu, doğal felaketler, yemişler olm sizi tarzı belgeseller değil de "gündelik hayat teorileri" tadında bir şeyler arıyorum.

Teşekkürler.
(3) 

Banka hesabı açmak/yaş meselesi

gyroscope #162593 
Herhangi bir bankada bireysel ve kurumsal hesap açmak için 18 yaşına girmiş olmak yeterli midir yoksa 18 yaşını doldurmak mı gerekir?

1992 temmuz doğumlu biri kendi adına banka hesabı açabilir mi?

Teşekkür ederim.
(6) 

Lehlerin taşak malzemesi olması

gyroscope #157303 
Avrupa'da bir çok ülkede Lehler resmen taşak malzemesi olarak kullanılıyor. Peki bunun sebebi tam olarak nedir?

Çok garip bir dillerinin olması mı?
Sürekli savaşlarda ağır darbeler alması mı?
Dindar olmaları mı?

Bir türlü tam olarak anlayamadım. Aydınlatırsanız sevinirim.
(4) 

Dil okumak ya da okumamak

gyroscope #153514 
Sevgili filologlar.
Bu sene başarabilirsem İstanbul Üniversitesinde İtalyan dili ve edebiyatı okumayı düşünüyorum. Ama bazı kaygılarım var.

Üniversiteden dile hakim biçimde mezun olduk diyelim. Peki benim iş imkanlarım ne olacak? Üniversitede dil ve edebiyat konusunda dışında başka bir ders almayacağım. Bir işletme bilgisi, bir lojistik bilgisi, ne bileyim bir hukuk bilgim olmayacak.

Sadece dili bilmekle iyi bir kariyer yapabilir mi insan? Biraz araştırdığımda genelde "şu dili bilen şu bölümden mezun kişi arıyoruz" şeklinde ilanlar görüyorum. Nasıl bir gelecek beni bekliyor olacak? Yoksa ben direkt bu sevdadan vaz mı geçeyim?

Dil öğrenmeye yeteneğim ve hevesim var. Hali hazırda iyi seviyede İngilizce de biliyorum. Kafam biraz karışık durumda. Her türlü öneriye/tavsiyeye açığım.

Teşekkürler.
(1) 

Nedir bu Op. olayı?

gyroscope #153409 
Bu müzik olayından pek anlamayan biri olarak soruyorum:

Bu klasik müziklerde falan Op.1, Op. 5, Op. 7 gibi bir şey oluyor. Ne anlama geliyor? Opening'in kısaltması olabilir dedim ama 5 tane opening mi olur?

Aydınlatırsanız sevinirim.
(4) 

Laptop fanından gelen garip sesler

gyroscope #148389 
Millet merhaba.

HP marka laplop sahibiyim ve birden bu sabah fandan sürekli biçimde bir "tııır" sesi gelmeye başladı. Böyle fana bir şey takılmış gibi. Laptop sürekli olarak download için açık ama yeterli soğutmayı sağlıyorum. Ayrıca laptopu 8-10 saat kapatınca bir süreliğine [2 saat kadar] o sinir bozucu ses olmuyor. Servise yollamadan düzeltmenin bir yolu var mı acaba? Servise hiç yollamak istemiyorum.

Teşekkürler.
(5) 

Download hızı beni öldürecek

gyroscope #144178 
Millet merhaba.

Bu internet hızı yüzünden kafayı yemek üzereyim. 1 mb sınırsız adsl bağlantım var ama her hafta düzenli olarak 3-4 gün download hızım 45 kb/s'yi geçmiyor.

Müşteri hizmetlerini aradığımda her şeyin normal olduğunu, bir sorun olmadığını söylüyorlar. Geçen elemanın teki her şeye reset atacağını söyledi, bir kaç saatliğine düzelme oldu ama sorun yine devam etti. Modemi baştan kurulumu yapmamı söylediler, yaptım ama yine değişen bir şey yok. Modemi yeni aldım -datron marka- tüm kabloları da değiştirdim ama sorun yine aynı.

Az önce bir milyonuncu arıza kaydımı açtırdım ama sorunun hallolacağını hiç sanmıyorum. Bir akıl fikir verin bana çünkü bu müşteri hizmetlerinin bir işi becereceği yok.

Teşekkür ederim.
(8) 

Müzikal film tavsiyesi

gyroscope #142416 
Merhabalar duyuru sakinleri.

Böyle güzel müzikal film tavsiyesi istiyorum sizlerden. Pek fazla müzikal izlediğim söylenemez. İzlediklerim:

- moulin rouge
- nine
- fiddler on the roof
- corpse bride
- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

Across the Universe ise indirme listemde. Bunlar haricinde güzel müzikallerden neler var? Animasyon da olur, hiç fark etmez.

Teşekkür ederim.
(5) 

Ay'ın sahibi var mı?

gyroscope #141338 
Hani şu bildiğimiz gökyüzündeki Ay var ya, işte o.
Herhangi gerçek ye ya tüzel kişiye ait mi? Değilse ben almak istesem alabilir miyim? Kimseye ait olmadığı için üstüne yatabilir miyim?

Belki şimdi değeri yok ama bi' 1000-2000 yıl içinde çok para edecek.
(3) 

1080p ve 720p videoları açma problemi

gyroscope #140758 
Merhabalar.

Daha önceden bir sorunum yoktu. Format attıktan sonra bu sorunu yaşamaya başladım. 1080p ve 720p videoları açarken nedense çok kasıyor bilgisayar.

CCCP kodek pakteti ve MPC var. K-Lite kurduğum vakit neredeyse hiç açmıyor.
Vista kullanıyorum. 3 GB RAM
Intel p8400 işlemci 2.26 GHz
GeForce 9600M GT 1280X800

Sorun ne olabilir? İzlerken çok can sıkmaya başladı.
(4) 

Mantık soruları

gyroscope #140372 
Efendim merhabalar.

Böyle güzel, ilginç mantık soruları arıyorum çocuklarla çözmek için. İnternet üzerinden, nerede bulabilirim böyle kaynaklar, dokümanlar?

Teşekkür ederim.
(1) 

Tuzlu su balık işletmeleri?

gyroscope #137410 
Efendim merhaba.

Biraz garip olacak ama Kızıl Deniz'de ya da başka bir tropikal denizin yakınlarında tuzlu su için balık/mercan/canlı kaya vs. yakalayan ve bunları dünya üzerindeki toptancılara/akvaryumculara satan işletmelerin web sitelerini biliyor musunuz? Bulabilirsek bir ödev hazırlayacağım bu konuda.

Teşekkür ederim.
(2) 

Avcılardan Gaziosmanpaşaya gitmece

gyroscope #136252 
Efendim Avcılardan Gaziosmanpaşa'ya sınav için gitmem gerekiyor. Okulun adı da Küçükköy Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi.

Nasıl gidebilirim?

Teşekkürler.
(6) 

Çeviri Yardım ->Cat's Cradle

gyroscope #134169 
Efendim Merhabalar;
Bir dizi çevirisi yapıyorum ve bir cümlede "cat's cradle" denen şu iplerle oynan oyundan bahsediyorlar. Ne desem bilemedim, not düşmeye gerek kalmadan nasıl çevirebilirim?

Teşekkürler.
(6) 

Film Tavsiyesi

gyroscope #133294 
Merhabalar sevgili sinema severler

Bana böyle snatch tadında, layer cake tadında, sin city tadında, ne bileyim pulp fiction tadında olan film/filmler önerebilir misiniz?

Teşekkür ederim.
(5) 

Türk Mitolojisine Nereden Başlasak?

gyroscope #123696 
Duyuru sakinleri;

Son günlerde bu Türk mitolojisine bir merak saldım ki sormayın. İnternette bulabildiğim yazı, makaleleri mümkün olduğunca okumaya çalışıyorum.

Bana sağlam kaynaklar önerebilecek olan var mı? Her şeyini öğrenmek istiyorum bu harika mitolojinin. Motiflerini öğrenmek, motifleri okuyabilmek, şaman inancı ve bu inanç doğrultusunda gelişimini öğrenmek istiyorum ama nereden başlayacağıma dair bir fikrim yok. Sadece internette bulduklarımla pek olmuyor.

Şöyle güzel bir kitap, belgesel falan var mı? Türk Mitolojisi adında iki ciltlik bir eser buldum internette ararken. Zaten pek kaynak yok gibi.
(2) 

Avatar vizyondan çekilme tarihi?

gyroscope #120087 
Millet;

Bu avatar uzun süredir vizyonda. Ama ben çok gitmek istememe rağmen gidemedim.

Şimdi bu avatar capacity cinebonus'da şu an vizyonda. Bugün ve yarın işlerim dolayısı ile gidebileceğimi sanmıyorum. Haftaya hala capacity cinebonus'da gösterilmeye devam eder mi? Sitesinde herhangi bir tarih göremedim.

Bilen varsa aydınlatmasını rica edeceğim.

Not: Telefonla arıyorum ama sürekli numara meşgul.
(7) 

Memelerim büyüyor lan!

gyroscope #116341 
Merhaba duyuru sakinleri.

Bu son 8-9 aydır bende garip değişiklikler olmaya başladı. Kazık kadar herif oldum ama anlamadığım şekilde benim memeler büyüyor ve büyümeye devam ediyor.

Neden bilmiyorum. Spor ile hiç bir alakam yok. Yatmaktan göbek yapmaya bile başladım. Öyle ki tek yaptığım çalışma yatarken 2.7 kg ağırlığındaki laplopumu arada yerini değiştirmek. Çok başım ağrımadığı sürece aspirin bile kullanmıyorum. Stresli bir yaşamım yok.

1 sene öncesine kadar böyle değildi bu memeler. Olur da koşarsam sallandıklarını hissedebiliyorum artık. Ergenliğe yeni girmiş kız kadar memelerim var lan. Ve cidden yavaş yavaş büyümeye devam ediyorlar. Tişört falan giydiğim zaman gören beni vücut çalışmış sanıyor.

Nedir bunun sebebi? Bir doktora gidip hormon testi mi yaptırayım? Pek rahatsız olduğum söylenemez ama böylede devam ederse hoş bir görüntü olmayacak eminim. Bir de hangi doktor bu konu ile ilgilenir?
(1) 

Kilt nerede bulabilirim

gyroscope #105792 
Merhaba duyuru sakinleri.

Kilt, nam-ı diğer İskoç Eteğini İstanbul'da ya da internet üzerinden hangi mazada/sitede bulabilirim? Ekte gördüğünüz Jonathan Davis'in giydiği tarzda bir kilt arıyorum. Bilen/Duyan/Gören varsa aydınlatsın lütfen.
(7) 

Tercüme edilemeyen ingilizce kelime ->Titfuck

gyroscope #101109 
Şimdi efendim elimde bir ingilizce metin var. Tercüme etmem istendi. Gayet her şeyi tercüme ettim ama bir cümlenin içinde "titfuck" kelimesi geçiyor. Ben bu etkinliğin türkçesini hiç düşünmemiştim. Ne diyebilirim titfuck için? Sözlükte "amerikan otuzbiri" denmiş ama direkt öyle yazarsam çok saçma durmaz mı? Yoksa olduğu gibi mi bırakayım?
(2) 

Açlıktan ölmemek için tarhana

gyroscope #97259 
Şimdi efendim 3-4 gün boyunca açlıktan ölmemek için evde duran tarhanayı yapmaya karar verdim.

İnternette tarif aradım. tinyurl.com adresinde yazana göre yapayım diyorum.

Şimdi toz tarhanayı bir cezveye koydum ve üstüne ılık su ekledim. Yaklaşık 10 dakikadır karıştırıyorum. Bu karışım ne zaman hazır olacak? Nelere dikkat etmem lazım? O tarifteki tarhana dandik, bak burada daha güzeli ve kolayı var derseniz önerilere açığım.
(3) 

Belgesel Önerisi

gyroscope #94110 
Merhaba belgesel seven duyuru sakinleri;

Bu aralar nedense kafayı "gece canavarları" olarak adlandırılabilecek vampir, kurtadam gibi efsanevi canlılara takmış durumdayım. Acaba bu tür efsanevi canlılar ile ilgili bildiğiniz belgeseller var mı? Aslında belgeselin yanında güzel bir kitap falan da olabilir. Ayrıca belgesel ve kitap diye twilight diyen ile bozuşuruz.

Teşekkürler.
(5) 

Kadın Vokalistler

gyroscope #92951 
Merhaba sevgili müzik aşkı ile tutuşan duyuru sakinleri;

Sevdiğiniz sevmediğiniz, dinlediğiniz dinlemediğiniz, güzel ya da çirkin, yerli ya da yabancı, hiç fark etmez. Rock-Metal türü müzik yapan kadın vokalistlerin adları lazım. İnternette aradım, bazı isimler buldum ama yelpazeyi genişletmek için azıcık destek fena olmaz.
(2) 

Türkiye'de lisansı olmayan film/dizi/anime indirmenin yasallığı

gyroscope #91268 
Merhaba sevgili download hastası duyurucular;

Aklıma bir soru takıldı. Şayet internetten indirmekte olduğumuz film/dizi/anime gibi şeylerin Türkiye'de lisansı yoksa bu suç teşkil eder mi? Mesela ben her ay neredeyse 150 GB kadar anime indiren bir insanım ve bu animelerin ülkemizde hiç bir şekilde lisansını almış bir gerçek ya da tüzel kişi yok. Benim ve bir çok kişinin yaptığı gibi bu yasalar önünde suç mu? Bu ülke sınırları içinde lisansı olmayan bir şeyi indirmek? Bilen varsa aydınlatmasını rica ediyorum.
(3) 

Kimdir bu hatun?

gyroscope #89631 
Efendim yanda gördüğünüz bu çıtı pıtı ablamızın adını bilen varsa beni aydınlatmasını isteyecektim.
(1) 

Bir kitap hakkında [Theatrum Chemicum Britannicum]

gyroscope #89215 
Merhaba duyuru sakinleri;

İnternette biraz araştırma yaparken Theatrum Chemicum Britannicum adlı bir kitaptan bahsedildiğini gördüm. Hatta www.levity.com sitesinde bir alıntı var kitaptan. Şimdi bu Theatrum Chemicum Britannicum kitabını ülke sınırları içinde bulabilir miyim? Türkçe çeviri olması işime gelir ama yoksa sorun değil. Bilen/duyan/gören varsa aydınlatsın beni.
(1) 

Bir belgesel vardı?

gyroscope #85809 
Merhaba sevgili Discovery Channel severler;

Bir bir belgesel arıyorum. 2 yıl kadar önce yamulmuyorsam Discovery Channel'da izlemiştim. Bu amerikan hapishanelerini anlatıyordu. Orada yaşanan olaylar, mahkumların hayatı, çıkan olaylar, hapishane çeteleri vs. anlatılıyordu. Bu belgeselin adını hatırlayan var mı? Çok izleyesim var ama adını bir türlü bulamadım. Bilenler bilmeyenleri aydınlatsın.
(4) 

Adını hatırlayamadığım bir film

gyroscope #79113 
Efendim merhabalar herkese;
Sormak istediğim, 2006-2007 arası, gece movie max kanalında izlemiş olduğum, +13 ibaresi ile yayımlanmış bir film. Adını imdb başta olmak üzere tüm sitelerde aradım ama bulamadım. Bu film italyan yapımı bir filmdi yanılmıyorsam ama ispanyol yahut fransız da olabilir. Hollywood yapımı kesinlikle değildi. Bundan eminim. Filmde bir hayatından bakmış bir adam ve bir fahişe vardı. Bu mükemmel çiftimiz gayet güzel bir biçimde seviştikten sonra sohbet etmeye başlıyorlardı. Fahişe kişisi "aç mısın?" şeklinde bir soru yöneltip adama yanılmıyorsam makarna hazırlıyordu. Bundan sonrasını hatırlayamıyorum. Sadece sonunda fahişe kişisi bakır zehirlenmesi geçiriyordu. Filmin adı "beni asla bırakma" gibi bir şey olabilir. Bilen varsa bilmeyenler aydınlatsın.

Teşekkürler.
12345   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık