(5) 

Haşhaş tohumu ve haşhaş yetiştirmek üzerine

gyroscope #427160 
Merhaba sevgili narkotikler,

Ebay gibi kimi sitelerde çeşitli haşhaş türlerinin tohumlarını almak istiyorum. Amacım uyuşturucu elde etmek değil, bu güzel çiçekli bitkilere bakmak. Lakin işin narkotik yönü beni ürkütmüyor değil. İnternet üzerinden sipariş versem sonra evde bunları ekip yetiştirsem bir sorun çıkar mı? Bir tarla dolusu değil elbette, en fazla 10-15 adet.

Hapse atarlar mı beni?

Teşekkür ederim.
(3) 

UPS kargoyu verildiği gün ulaştırabilir mi?

gyroscope #424953 
novabazar.com üzerinden bir alışveriş yaptım. Kargo yarın [salı] UPS'ye verilecek. Bana salı akşamı, olmadı çarşamba sabahı kargonun ulaşması gerekiyor. Şehirden şehre kargo değil, İstanbul içi taşıma yapılacak.

Yetişir mi bu kargo? Ya da yetişmesi için yapabileceğim bir şey var mı?

Teşekkür ederim.
(18) 

Bu hediye uygun mudur, güzel midir, iş yapar mı?

gyroscope #422674 
Kız arkadaşıma 1. yıl dönümü hediyesi olarak bu kol saatini almayı planlıyorum. 22 yaşında ince bir hatun. Calvin Klein marka çelik bir saat. Ne dersiniz? Alınır mı bu?

Teşekkür ederim.
(3) 

50 GB kota mevzusu

gyroscope #412618 
Merhaba sevgili netlimitsizler.

Bu 50 GB kota takibini aşmanın bir yolu var mı? Sanki aklımda kotanın dolmasına yakın modeme reset attığımız zaman hızın düşmediğine dair bir şeyler kalmış ama ne kadar doğru? Yoksa TTnet artık işi çok sıkı tutuyor da kaçış yok mu?

Teşekkür ederim.
(5) 

Taksim'de nereye gidilir?

gyroscope #411441 
Merhaba sevgili güzel insanlar.

İki herif Taksim'de oturup güzel biralar içmek ve rahat rahat gecelere kadar muhabbet etmek istiyoruz ama ikimiz de nereye gitmek gerekir, bilmiyoruz. Aşırı gürültülü olmayan, temiz ve tercihen çok pahalı olmayan bir bar tavsiyeniz var mı?

Bir de gece on ikiden sonra Taksim'den Avcılar'a ulaşımı nasıl gerçekleştirebiliriz?

Teşekkür ederim.
(2) 

Hangi sürücüyü yüklemem lazım? -Capsli-

gyroscope #410337 
HP dv5 1020et model laptopum var. Base system device hatası alıyorum "device manager"ı açtığımda. Ve sanırım bu yüzden de WD harici HDD'yi kullanamıyorum, HDD'yi görmüyor.

HP sitesinden ve başka birkaç siteden kimi sürücüleri indirip kurdum ama sorunu çözmedi.

Bi' buldurun şu sürücüyü be!

Teşekkür ederim.
(7) 

"Züppe" denince aklınıza nasıl bir imge geliyor?

gyroscope #405882 
Züppe denenince aklınıza gelen ilk imge nedir?

Benim aklıma beyaz takım elbise giymiş,fötr şapkalı, sakal bırakmayan ya da köse, çapkın bir adam canlanıyor. Bana pek kötü bir imge çağrıştırmıyor nedense.

Siz ne düşünüyorsunuz, çok metak ettim.

Teşekkürler.
(4) 

Ziraat Hesap Numarası Hk.

gyroscope #405580 
ABCDABEF GHHİ şeklinde verilmiş ziraat bankası hesap no var. Sekiz haneli sayı ile dört haneli sayı arasına boşluk bırakılmış. Garanti bankası üzerinden EFT yapacağım.

Ziraat hesap numaraları böyle mi oluyor? Sekiz haneli sayı sonra boşluk ve dört haneli başka bir sayı şeklinde mi? Alıcı hesap no kısmına aynen verildiği şekilde mi yoksa boşluk bırakmadan on iki haneli olacak şekilde mi yazmalıyım?

GHHİ kısmı şube kodu değil bu arada, karışıklık olmasın.

Teşekkür ederim.
(9) 

İşportada biber gazı satan adam. Normal mi la bu şimdi?

gyroscope #395295 
Bugün belki görmüşsünüzdür, Avcılar metrobüs turnikelerinde adamın teki "Kendinizi koruyun" mottosu ile gayet elindeki şişeleri göstermek suretiyle biber gazı satıyordu. Hani polisin öğretmene öğrenciye sıktığı gaz var ya, aynısının daha küçük şişede olanı.

Gittim polise ihbarda bulundum. "Haberimiz var, ekibi hemen gönderiyoruz" dediler. Bir memur telsizle muhtemelen civardaki başka bir memura durumu iletti. İyi günler dileyip eve gittim.

1 saat önce durumu babama anlattım. O da görmüş o adamı, saat 20:00 gibi. Ben polise 16:00 gibi ihbarda bulunmuştum.

Yani birden çok ihbarı yapılmış olmasına rağmen adam hala alelade biber gazı satıyor. Polis müdahale etmiyor ya da daha kötüsü edemiyor.

Ben bu durumdan aşırı rahatsızım. Biri gitse o adamdan gazı alsa ve ufak bir tartışmada ya da sırf canı istediği için millete sıksa iyi mi olacak? Bu mudur yani?

Çok sinirlendim. Odunla adam dövesim var.
(1) 

Kadıköy'de Kartpostal

gyroscope #392884 
Kadıköy'de nerede güzel kartpostallar satan yer vardır? Çok standartlaşmış şeylerden ziyade biraz ilginç kartpostallar almak istiyorum.

Bir de ne kadardır bu kartpostallar?

Teşekkür ederim.
(6) 

Almanca Guruları, bir bakın hele

gyroscope #390022 
"In der Nacht fährt mich der Stein zu tot." dedim. Burada "Gece beni taş ezer." demeye çalıştım ama bir yanlışlık var sanki. İçime hiç sinmedi. Cümle doğru mudur, değilse nasıl düzeltiriz?

Teşekkür ederim.

edüt: yanlış yazmışım, "In der Nachte" şeklinde olacak.
(2) 

4 GB Micro SDHC hafıza kartı bu telefona uyar mı?

gyroscope #389537 
Bir Samsung SGH-J150 model cep telefonum var. Ürün özellikleri: www.mobiletisim.com

4 GB Toshiba marka bir kart buldum uygun fiyata. Telefon özelliklerinde "Maksimum Hafıza Kartı Boyutu" parametresi 2 GB olarak belirtilmiş. Şimdi bu 4 GB'lık kartı alsam sıkıntı yaşar mıyım?

Teşekkür ederim.
(1) 

Halkalı'da bir lise. İsmet Aktar Teknik Lise ve Endüstri Meslek

gyroscope #388178 
Burada sınava girecekmişim. Okulun sitesine baktığımda 76O ile gidebileceğim yazıyor ama hangi durakta inmem gerektiği yazmıyor.

Okulun adresi "İki Oyak Sitesi Arası, Halkalı Cad. NO:486 Sefaköy-Küçükçekmece PK: 34111" olarak verilmiş. Bu linkteki ise 76O güzergahı: tinyurl.com

Şimdi benim hangi durakta inmem lazım? 27. durak olan "SEFAKÖY Küçükçekmece" de mi yoksa 34. durak "MESLEK LİSESİ Küçükçekmece" de mi? Meslek lisesi denilen durak benim bahsettiğim liseye mi ait yoksa başka bir meslek lisesi mi?

Çok teşekkür ederim. Herkese sınavda başarılar.
(2) 

Tiyatro hk. Üç Soru

gyroscope #387235 
Merhaba sevgili Deus ex machina'lar,

Tiyatro hakkında birkaç sorum var.

1) Genel olarak biletleri hep ön sıradan alıyorum. Bazen oyunu izlerken kafamı yanımdaki partnerimin omzuna koyuyorum. Kıçımı da hafiften yan çeviriyorum. Bu oyuncuya ve oyuna bir saygısızlık olarak algılanabilir mi? Misal oyuncu "orospu çocuğuna bak. Biz burada oyun oynuyoruz, herif utanmasa yastık yorgan isteyecek" diye düşünür mü?

2) Çok beğendiğim oyunlara iki, hatta üç, hatta ve hatta dört kere gittiğim oluyor. Oyuncu, oyun ve sahne hakkında kalem kağıt çıkartıp not alsam oyuna ve oyuncuya bir saygısızlık olur mu? Oyuncu "ibneye bak, beni izleyeceğine not alıyor" diye düşünür mü?

3) Oyunu ve oyuncuyu çok beğendim diyelim. Böyle filmlerde olduğu gibi oyun sonunda direkt olarak kulise gidebilir miyim? Gidersem nasıl giderim? Sahneden ayrılan oyuncuyu gizlice takip etmek falan mı gerekiyor yoksa tiyatro salonunda bulunan görevliye rica etmek mi gerek? Bir de kulise gitmek uygun bir hareket midir? Oyuncu "gavata bak. Kaç saattir sahnedeyim, senle mi uğraşacağım?" diye düşünür mü?

Bahsettiğim tiyatro devlet tiyatrolarıdır. Özele verecek param yok olm, fakirim ben.

Teşekkür ederim
(5) 

Windows çöktü. Kurtarın beni!

gyroscope #384190 
HP marka laptopum var. Windows 7 kullanıyorum ve birden çöktü sistem. CD-Rom bozulmuş, çalışmıyor. Elimde windows 7 CD'si olmasına rağmen kullanamıyorum.

Recovery'de piçlik yapıyor. Normalde bilgisayar açılırken ESC'e basar, çıkan menüde F11'e basarak recovery seçer ve ilk haline dönerdi laptop. Recovery seçince hiçbir şey olmamış gibi kafasına göre takılıyor.

Güvenli moddan laptop açılıyor. Oradan recovery yapayım dedim ama yine CD istedi. İpne CD-Rom bozulacak zamanı buldu.

Welcome yazısı gözüktükten sonra bir müddet bekliyorum. Sonra beyaz bir ekran geliyor ve öyle kalıyor.

N'olur kurtarın beni bu dertten. Teşekkür ederim.
(4) 

Muhabbet Kuşunda Titreme

gyroscope #379349 
Millet, 6-7 aylık dişi bir muhabbet kuşum var. Az önce fark ettim, kuş salonda bir köşede titriyordu. Ev çok soğuk değil, kuşu yıkamak gibi bir girişimde de bulunmadım. Şimdi salondan daha sıcak bir odada yanımda duruyor. Şu an titreme yok, hatta iyice canlandı, orayı burayı kurcalıyor.

Bu kuş neden titriyordu peki? Arada böyle titremeler normal midir? Bir de şu an hastayım. Grip gibi soğuk algınlığı gibi bir şey geçiriyorum. İnsandan kuşa hastalık geçmesi gibi bir durum olabilir mi?

Bir de son birkaç gündür kuş biraz yalnız kaldı. Bunun da bir etkisi olabilir mi?

Teşekkür ederim.

edit: Kuş kendine biraz geldi ama dudaklarımı bedenine dokundurunca hala titrediğini fark ettim. Kalbi de hızlı atıyor sanki. Şu an bana ve etrafındakilere tepki veriyor, oyun falan da oynuyor. Nesi var la bu kuşun?
(6) 

1 ADSL hattı 2 Modem

gyroscope #378410 
Evde 1 ADSL hattı ve 2 bilgisayar var. 1 tane wireless modem bir köşede duruyor, ben wireless modemi dizüstü vasıtasıyla kullanıyorum. Bir tane de masaüstü var. Onun kendine ait bir modemi var. Şu an modem kullanım dışı.

ADSL hattından gelen sinyali ikiye bölüp birini wireless modemde diğerini de masaüstü bilgisayarın modeminde kullanabilir miyim? Yapılabilirse nasıl yapabiliriz? Bir gerizekalıya anlatır gibi anlatabilirsiniz çok sevinirim.

Teşekkürler.
(2) 

Kadıköy'de havuçlu kek satan yer?

gyroscope #374772 
Kadıköy'de dilim olarak değil de bütün olarak havuçlu kek satan yer var mı? Varsa nerede?

Teşekkür ederim.
(8) 

Lezzetli bitki çayları arıyorum.

gyroscope #369809 
Lezzeti ve kokusu güzel olan çaylar, bitkiler hangileri? Hangi bitki çaylarını severek içiyorsunuz? Ben bu aralar kendimi adaçayına verdim. Diğer güzel tadı ve kokusu olan çay önerilerinize açığım.

Teşekkür ederim.
(2) 

Yok mu şu ülkede adam gibi bir beyaz bira satan?

gyroscope #367950 
Beyler beyaz bira, nam-ı diğer buğday birası arıyorum İstanbul'da. Alman ve Belçika menşeli kimi beyaz biralara rastlıyorum ama bir şişe için 40 TL'ye kadar zorlayanlar var.

Gusta desen hayatımda içtiğim en kötü beyaz bira. Şehr-i İstanbul fahiş fiyata satılmayan tercihen Alman malı beyaz bira bulamaz mıyız?

Teşekkür ederim.
(4) 

Laptop ekranını kapatmak

gyroscope #363151 
Merhaba sevgili Neolar.

HDMI kablo ile laptopumu Full HD LCD televizyona bağladım. Lakin ben laptop ekranı gözümü aldığı için kapatmak istiyorum. Laptop açık kalacak, ekranı kapanacak. Sadece televizyonu görmek istiyorum. Umarım anlatabilmişimdir.

Teşekkür ederim.
(6) 

Sultanahmet'te hangi bara gidilir?

gyroscope #358750 
Sultanahmet'te hangi bar güzeldir? Daha önce o civarlarda hiç bir bara uğramadım. İçinde güzel müziklerin çalındığı, aşırı kalabalık ve pahalı olmayan, insanın içeride kendini rahat hissedeceği güzel bar var mı o civarlarda?

Teşekkür ederim.
(3) 

Uzayan tırnaklar hk.

gyroscope #358127 
Tırnaklar uzadıkça uzayan kısım yarı saydam ve pek şık olmayan bir görünüş kazanıyor ya, bunu engellemenin ya da bir şekilde kapatmanın bir yolu var mı? Tırnaklar temiz olmasına rağmen pismiş gibi gözüküyor. Nasıl önüne geçebiliriz?

Teşekkür ederim.
(6) 

Bu ablalar kimdir?

gyroscope #356941 
Bu ablaları tanıyan bir arkadaş var mı?

Teşekkür ederim.
(1) 

Yurtdışından Kitap Getirtmek

gyroscope #356087 
İsveç'ten bir kitap satın almak istiyorum. Kitap sadece internet üzerinden satışta. Fiyatı 18 USD. Yaklaşık 10 USD kadar da bir kargo masrafı var.

Yeni yasayla birlikte birçok kaleme düzenleme gelmişti ve yanlış hatırlamıyorsam kitaplar da bu yeni yasadan etkilenmişti. Bu kitabı gümrük vs. uğraşmadan edinebilir miyim?

Kitabın Swedish postal service ile gönderileceği yazıyor.

Teşekkür ederim.
(3) 

Geçmiş Hesap İşletim Ücretini Geri Alma

gyroscope #351878 
Hesap işletim ücretinin nasıl alınacağını, prosedürü vs. biliyorum. Merak ettiğim husus, 2010 yılının haziran ayından beri kesilen ücretlerin alınıp alınamadığı hakkında.

Sadece son kesilen ücreti mi geri alabiliyoruz yoksa tüm kesilen ücretleri alabilir miyiz? Hepsi için ayrı ayrı dilekçe mi yazmak gerek yoksa hepsini bir dilekçeye yazabiliyor muyuz?

Garanti bankası için konuşuyorum.

Teşekkür ederim.
(1) 

Milli Piyango İkramiyesi

gyroscope #349549 
Çeyrek biletim var ve son iki rakamına göre 70 TL vurmuş. Şimdi ben 70 TL mi alacağım yoksa çeyrek olduğu için 70/4 hesabı 17.5 TL mi?

Teşekkür ederim.
(2) 

Almanca Tiyatro hk.

gyroscope #345054 
Almanca hazırlık öğrencileri olarak bir tiyatro gösterisi hazırlamayı düşünüyoruz sınıfça. İş daha plan aşamasında olmakla beraber bir oyun arıyoruz.

Çok ağdalı bir dili olmayan, Alman menşeli olması şart olmayan, herhangi bir dönemde kaleme alınmış, aşırı derecede teferruat gerektirmeyecek ve zevkle oynanabilecek Almanca tiyatro metni arıyorum.

Nereden temin edebiliriz böyle bir oyunu? Nereye sormalı, nereye bakmalı? Ya da sizin bir tavsiyeniz var mı?

Teşekkür ederim.
(4) 

Metrobüs 7/24 çalışmıyor muydu?

gyroscope #335643 
Güvenlik görevlisine sordum, 7/24 çalışıyor dedi. Lakin İETT sitesine baktığımda 34 no.lu hat 02:40'a kadar, 34Z no.lu hat 02:10'a kadar çalışıyor gözükmekte. [Cumartesi günleri için]

Gece 3-4 gibi Söğütlüçeşme'den binip Avcılara geçemez miyim yani? Metrobüsü kullanamayacaksam gece Kadıköy'den Avcılar'a geçme gibi bir şansım var mı?

Teşekkür ederim.
(4) 

Birayla taze sıkılmış nar suyunu karıştırsam nasıl olur?

gyroscope #333676 
Birayı hep nar şurubu ile birlikte içerim ama hiç taze sıkılmış nar suyu ile denemedim. Güzel olur mu dersiniz?

3 saat boyunca nar ayıkladım, cücük kadar su çıktı. Birayla karıştırınca bir sike benzememesinden korkuyorum.

Ne abuk bir meyvedir bu nar.

Teşekkür ederim.
(3) 

Tolkien kitapları üzerine

gyroscope #333220 
Merhaba sevgili Orta Dünya sakinleri,

Elimde şu an Hobbit, Silmarillion, Tehlikeli Diyardan Öyküler, Roverandom, Sigurd Ve Gudrun Efsanesi, Hurin'in Çocukları, Yüzük kardeşliği, İki Kule ve Kralın Dönüşü kitapları var.

Biraz bakındım, kimi kişiler önce Hobbit'i okumayı ve Silmarillion'u sona bırakmayı tavsiye ederken kimiler Silmarillion ile başlanmasını ve son olarak Yüzük kardeşliği, İki Kule ve Kralın Dönüşü üçlemesinin okunmasını tavsiye ediyor.

En iyisini duyurucular bilir diyerek soruyorum; en uygun okuma sırası sizce nedir?

Teşekkür ederim.
(4) 

Almanca Sözlük Önerisi

gyroscope #329881 
Merhaba sevgili filologlar,

Almanca Mütercim-Tercümanlık hazırlık öğrencisiyim. Kendime güzel bir sözlük bakıyordum.

alisveris.tdk.org.tr

Yukarıda linkini verdiğim TDK'nın sözlüğü güzel gözüküyor. Bu sözlüğü tavsiye eder misiniz? "Onu bilmem ama şu sözlük çok süper" diyebileceğiniz bir sözlük var mı?

Teşekkür ederim.
(2) 

Hangi köpek türü olabilir?

gyroscope #327332 
Vakti zamanında bir belgeselde izlemiştim. Arap yarımadasında ya da o civara yakın bir bölgede olan bir köpekti. Çorak arazi üzerinde çok hızlı koşuyor. Avcılık ve bekçilik için kullanılıyordu. Böyle ince ve zarif bir görünümü vardı köpeğin. Açık kahve bir rengi vardı sanırım.

Bu anlattığım özelliklere paralellik gösteren bir köpek türü var mı bildiğiniz?

Teşekkür ederim.
(2) 

Böyle şık takı tasarımları satan siteler falan

gyroscope #326591 
Yanda görebileceğiniz resimlerdeki gibi şık, hoş duran takı satan siteler var mı bildiğiniz?

etsy.com'da güzel şeyler buldum lakin tam istediğim gibi bir şeyle karşılaşamadım henüz.

Teşekkür ederim.
(4) 

Otellerde ücretlendirme

gyroscope #317837 
Merhaba sevgili turizmciler,

Otellerde ücretlendirme olayı nasıldır? Oda ücreti haricinde başka herhangi bir şeyden ücret alınır mı? Misal kullanılan elektrik, su, telefon vs. Ücret alınıyorsa şayet bu tarifeyi kim belirliyor? Kim denetliyor? Neye göre ücretlendiriliyor?

Teşekkür ederim.
(6) 

N'oldu bizim şu kazılardan çıkan 'çanak çömlek'lere?

gyroscope #304792 
Marmararay'dan çıkan şu onlarca kalıntı, gemiler, mezarlar vs. neredeler şimdi? Sergilenecekler mi? Ne zaman sergilenecekler? Hangi müzede?

Bir bilen aydınlatsın efendim.
Teşekkür ederim.
(21) 

Ölümsüzlük hala bulunamadı mı?

gyroscope #289939 
Yıl oldu 2011 hala ölüyoruz la. Yok mu harbiden şunun bir ilacı falan? Önümüzdeki 30 yıl içinde bir şeyler ayarlayamaz mı bilim adamları?

Ölmek istemiyorum ben ya.
(2) 

Bakırköy Capacity otoparkı ücretli mi?

gyroscope #285398 
Ücret alınıyor mu otoparktan? Yoksa ücretsiz mi?

Teşekkür ederim.
(5) 

Son 12 günde bir şey kaçırdım mı?

gyroscope #283063 
Son 12 gündür Türkiye dışındaydım. Gündemi pek takip edemedim. Sözlükte, duyuruda, basında önemli bir gelişme oldu mu? Norveç'te insanlar öldü, başbakan Yunan'a sert çıktı, askerler öldü. Bunlar haricinde bilmem gereken bir şey var mı?

Teşekkür ederim.
(1) 

Avcılardan Etilere gitmece

gyroscope #276505 
Avcılardan toplu taşıma kullanarak en kolay biçimde Etilere nasıl gidebilirim? Nispetiye Caddesine gitmem gerekiyor.

Teşekkür ederim.
(1) 

Hangi kertenkele türüydü?

gyroscope #275153 
Sevgili zoologlar,

Bir kertenkele türü vardı, erkeğe ihtiyaç duymadan dişiler kendi aralarında bir şekilde üremeyi başarıyordu. Neydi bu türün adı? Elinizde bir makale ya da ne bileyim bir yazı var mı?

Teşekkür ederim.
(2) 

Garanti Bankası'ndan haksız yere alınan bedeli geri alma

gyroscope #273536 
Az önce de bu konuyla alakalı bir soru sormuştum ama sanıyorum ki uygunsuz üslup yüzünden silindi. Özür dileyerek tekrar sormak istiyorum.

Hesap ekstresi için 40 tl gibi hizmet karşılığı olmayan bir para ödemek durumunda kaldım. 2 gün kadar önce kendilerine bir dilekçe yazmıştım hesap işletim ücreti için aldıkları parayı geri vermelerine dair. Bu dilekçe çok büyük ihtimalle reddedilecek ve ben Tüketici Hakem Heyetine gideceğim.

Sorum şu: ben ekstre için aldıkları parayı geri alabilir miyim? Bunun için en baştan bir dilekçe mi yazmam gerekli yoksa hesap işletim ücreti için yazdığım dilekçeye bu mevzuyu da sıkıştırabilir miyim? Dilekçe reddedildiği zaman tüketici heyetine bu hususu da bildirmem yeterli olacak mıdır?

Teşekkür ederim.
(5) 

Tabanca geri tepmesi ne kadar kuvvetli bir şey?

gyroscope #272233 
Şarjörlü ve toplu tabancalarda geri tepme ne kadar kuvvetli oluyor? Uygun atış pozisyonunda olan herhangi biri geri tepmeyi kolayca kontrol edebilir mi? Omuz kası, kol kası olması mı gerekiyor kontrol edebilmek için?

Teşekkür ederim.
(3) 

Tabancada namlu uzunluğu ne değiştirir.

gyroscope #271676 
Sağdaki Super Redhawk KSRH-7. Namlu Uzunluğu 7,5 inç. 1474 gram.
Soldaki Super Redhawk KSRH-9. Namlu Uzunluğu 9,5 inç. 1644 gram.

Namlu uzunlukları ve ağırlıkları hariç bir farkları yok. Peki bu iki fark neyi değiştirir? Bu iki silahın birbirinden farkı nedir?

Teşekkür ederim.
(3) 

TTnet tarifesini 8 mb olarak değiştirsem mi?

gyroscope #270499 
1 mb sınırsız bağlantım var. Aylık 150 gb falan indirme yapıyorum. Şimdi ben 8 mb'e kadar 15 gb kotalı tarifeye geçsem mi? Yan komşu 500-600 kb/s arası indirme yapıyormuş. İyi geldi bana.

15 gb'ı geçince hız 1 mb'e düşüyor. 512'den iyidir ki zaten şu an ki bağlantım da 1 mb. Peki ne sıklıkla düşüyor? Eskiden çok nadiren düşürdüklerini söylüyorlardı. Şimdi de durum böyle mi?

Geçip geçmeme arasında kaldım.

Teşekkür ederim.
(2) 

Buzlukta Enginar

gyroscope #268829 
Enginarı alsak, buzluğa atsak tadında falan bir bozulma, değişim olur mu?

Nasıl saklamak lazım? Buzluktan çıkan enginarı nasıl pişirmek lazım?

Teşekkür ederim.
(10) 

Hangi kedi?

gyroscope #265744 
Kedileri çok seviyorum. Yakın zamanda bir tane alacağım ama böyle aşırı hareketli ve oyuncu bir kediden ziyade sessiz, sakin mümkünse tembel bir kedi türü arıyorum.

İran kedileri genelde böyle oluyormuş ama kedi bakımında tecrübesiz kişilere önermiyorlar. Onun haricinde hangi türler bu tanıma uyar?

Teşekkür ederim.
(2) 

Schneider Weisse nerede satılır?

gyroscope #263336 
İstanbul Avrupa Yakasında bu güzel bira nerede bulunur? Büyük Migroslarda var mıdır?
Ya da aynen bu bira ayarında -buğday birası- kolay temin edilebilen ve Schneider Weisse kadar lezzetli hangi biralar var?

Teşekkür ederim.
(2) 

Gmail

gyroscope #260809 
Bana 300 tane mail geldi. Her mail'de bir fotoğraf ekli. Şimdi tek tek açıp kaydetmek yerine hepsini toptan indirebilir miyim? Gmail'de bunu yapmanın bir yolu var mı?

Teşekkür ederim.
(1) 

TKP'nin evrimi

gyroscope #259211 
Şimdi birçok TKP var.

Biri 1920 yılında Mustafa Kemal isteği doğrultusunda kurulmuş ve kısa sürede kapanmış bir parti.

Biri yine 1920 yılında Mustafa Suphi tarafından kurulmuş bir parti.

Biri de 2001 yılında kurulmuş, önceki adı SİP olan bir parti.

2001 yılında kurulan parti TKP, 1920 yılında kurulan TKP'nin ismini çaldığı söyleniyor. Öyleyse 1920'de kurulan parti artık faaliyet göstermiyor mu? SİP neden daha önce var olan bir partinin adını aldı? SİP'in olayı ne? Yeni TKP'nin olayı ne? 1920'de kurulan partinin hala üyeleri var mı? Ve daha önemlisi bu yeni TKP ne ayak?

Olanları özetleyebilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler.

mobil görünümden çık